Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 19:06   #2761
xal
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Obejrzycie sobie w sklepie dokładnie
Nastepnym razem pójdę z miarką. I muszę wypatrzyć sklep, gdzie mają więcje niż jeden model danej firmy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:09   #2762
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nastepnym razem pójdę z miarką. I muszę wypatrzyć sklep, gdzie mają więcje niż jeden model danej firmy
W SCC w Smyku ponoć dużo wózków mają

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:14   #2763
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A ja totalnie nie wiem jaki wózek...
Bo boję się, że wtopię kasę i będę totalnie niezadowolona

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:16   #2764
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a dziewczyny male pytanko , ktora z was kupowala wino bezalkoholowe?? i gdzie ? i moze nazwe? bo dzisij bylam w tesco i oczywiscie obsługa wypasiona - Pani powiedxiala ze ona sie nie zna i ze mam sama szukac ale tam tyle tych win i jak tu znalez
mnie się nie udało znaleźć, ale też specjalnie nie szukałam bo ciągle w domu siedzę jak gdzieś byłam przy okazji to pytałam. w jednym sklepie na zamówienie, ale nie chciałoby mi się tam wracać. dziś mąż pojechał na zakupy i przywiózł mi Piccolo tropikalne

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:18   #2765
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ja też nie wiem
wiem co mi się podoba, na co zwrócić uwagę..ale w praktyce jestem zieloniutka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:20   #2766
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja sie mam dowiedzieć 11 stycznia... Ale zobaczymy jak małe będzie ułożone w lutym sie wybieram na to połówkowe...
Ja też liczę, że 11 stycznia się czegoś dowiem

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
No to najpierw złe:
- od środy mam zatrucie pokarmowe, wczoraj to już w ogóle masakra była, gorączka 38, mdłości i mega biegunka. Dopiero pod wieczór udało mi się zbić gorączkę pod LODOWATYM prysznicem (okropność). Ból brzucha straszny. Ale dziś już ok. Został tylko lekki ból brzucha ale to chyba przez to że wczoraj mało co jadłam
- mam zapalenie układu moczowego
- i zapalenie pochwy
A z dobrych wieści to z dziecinką wszystko ok cała i zdrowa. I chyba mnie nieźle przeczyściło wczoraj bo wyszło że przytyłam tylko 10 dag
No i najważniejsze będzie córcia
Gratuluje córci, ja też marzę o dziewczynce, ale aby zdrowe

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wróciłam zaopatrzona porządnie w nowe owoce ale, żeby nie było kolorowo to musieliśmy jechać do 2 sklepów, bo w biedronie sporo pustych półek :/

Cytat:
Nie strasz, bo ja w niedzielę biedronę planuję właśnie ... Może u mnie będzie lepiej.

Ogródek to super sprawa. U mnie duzy pokój około 18, sypialnia 14, a pozostałe dwa po 12 czy jakoś tak. Przedpokój może i nieustawny, trochę kątów i zakręt, ale da się meble dobrać, tylko z wózkiem może być problem. Planuję dół trzymać w samochodzie a tylko gondolkę wnosić do mieszkania
Byłam dziś w biedronce. Pustki, ani pieczarek, ani kurczaków w panierce i ogólnie dużo pustych półek.

Cytat:
oby niee, poki co na no-spie
w klubie dalam brzusio i tu dam
Dziewczynki ile trzeba z Wami być, żeby dostać się do tego klubu? Też bym Was chętnie pooglądała i dodała swoje zdjęcia

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Na Śląsku naprawdę takie ceny są?
Moja teściowa kupiła ziemię 10km od Wawy za 50 parę tys. 1100metrów...
Fakt - trafiła jej się okazja ale trzeba dobrze poszukać i da się kupić ziemię w dobrej cenie.
My chcemy też coś większego kupić - albo 4 pokoje z tarasem albo segment, bo ja domu nie chcę
Póki co mamy 2 pokoje + kuchnia i chyba wstępnie zrobimy remont tak, żeby mieć 3 pokoje z anexem...
Ja z TŻ się budujemy, za działkę daliśmy 2 lata temu 100 tys. Wzieliśmy kredyt, spłacić musimy prawie 180 tys. Co miesiąc płacimy raty 1300 zł, prawie cała moja pensja szła na raty, teraz pewnie będziemy musieli dokładać, bo jak pójdę na L4 to dostanę tylko to co udokumentowane bez premii, która była na rękę. No ale jeszcze jakies 4 lata i może będziemy już mieszkać na swoim.

Dziewczyny nadrobić Was to normalnie 2 dni czytania. Poszłam do pracy po L4, wczoraj była u mnie koleżanka i nie mogłam czytać, dziś cały dzień siedziałam po trochu i czytałam i czytałam ))
Gratuluje wizyt i siurasków i cipuszek

Robiłam z TŻ pizze, smaczna wyszła. Znaleźliśmy w sklepie ostatni kilogram pieczarek i coś wyszło Jutro idę do pracy Jeszcze zrobili niedzielną promocję i wszystko po 2 zł (Pracuje w sklepie z odzieżą używaną) Nie wiem jak ja ogarnę sklep po tej rewolucji. Jestem tylko z jedną koleżanką do końca i jedna przychodzi tylko na pierwsze 3 godziny, żeby rozładować szybciej kolejkę.

A w poniedziałek Sylwester !!! )) I najlepsze, przymierzałam kieckę i się w niej dopięłam i tak ślicznie mu brzusio podkreśla, wygląda w niej naprawdę na ciążowy a nie na wzdęcia
Stary 2012-12-29, 19:20   #2767
xal
Zakorzenienie

Cytat:
W SCC w Smyku ponoć dużo wózków mają
To muszę kiedyś podejść, jakoś nie obił mi się tam jeszcze smyk o oczy, ale to chyba w dobudowanej części.
Byłam w Fido, też duzo wózków, ale nie mają wszystkich modeli każdej firmy, akurat z tych, co mnie interesowały.
Cytat:
Pochodzisz, pooglądasz i sama wpadniesz na co zwrócić uwagę.

Stary 2012-12-29, 19:21   #2768
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja też nie wiem
wiem co mi się podoba, na co zwrócić uwagę..ale w praktyce jestem zieloniutka
ja na razie też mam 0 wiedzy, jedynie ktoś mi powiedział kiedyś, że warto by kółka były kauczykowe lub miały możliwość pompowania, a nie plastikowe

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-12-29 o 19:29
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:26   #2769
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
To muszę kiedyś podejść, jakoś nie obił mi się tam jeszcze smyk o oczy, ale to chyba w dobudowanej części.
Byłam w Fido, też duzo wózków, ale nie mają wszystkich modeli każdej firmy, akurat z tych, co mnie interesowały.

Pochodzisz, pooglądasz i sama wpadniesz na co zwrócić uwagę.
Wiem na co zwracać uwagę, ale i tak się boję, że źle wybiorę i później będę się męczyć To tak samo jak zakup auta Tylko auto droższe

antoinettee
zawsze chciałam w lumpeksie pracować
Mozecie sobie zostawiiać ubrania?
Ale będziesz miała dziecko wystrojone /

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-29 o 19:27
Stary 2012-12-29, 19:27   #2770
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jutro idę do pracy Jeszcze zrobili niedzielną promocję i wszystko po 2 zł (Pracuje w sklepie z odzieżą używaną) Nie wiem jak ja ogarnę sklep po tej rewolucji. Jestem tylko z jedną koleżanką do końca i jedna przychodzi tylko na pierwsze 3 godziny, żeby rozładować szybciej kolejkę.

A w poniedziałek Sylwester !!! )) I najlepsze, przymierzałam kieckę i się w niej dopięłam i tak ślicznie mu brzusio podkreśla, wygląda w niej naprawdę na ciążowy a nie na wzdęcia
O....no nie zazdroszcze, że musisz iść do pracy, ale za to super, że masz tak pod ręką świeże dostawy I dla dzieciaczka i dla siebie zawsze możesz coś jako pierwsza znaleść. Ja mam często mega problem w second hand by coś znaleść.

Ja też na sylwestra znalazłam taką sukienkę , u mnie to było o tyle trudne, że właśnie w tym moim 14 tygodniu to ten brzuch jeszcze niewielki i naprawde jak się człowiek czasami ubierze to wygląda jakby mu zwyczajnie kg przybyło, a ta ładnie podkreśla. Nota bene z allegro, ale na 3 zamówione tylko ta jedna wygląda tak ładnie, bo pozostałe 2 póki ten brzuch nie za duży to jakoś tak smętnie wiszą

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-12-29 o 19:29
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:28   #2771
xal
Zakorzenienie

Tak do mnie dotarło, że prędzej chyba wózek będzie niż chociażby skarpetki maluszkowe. Najwyżej nago będzie śmigać, w maju cieplo przecież

Stary 2012-12-29, 19:46   #2772
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
też myślę,że będę masować
tylko nie wiem od kiedy
muszę doczytać, ale wiem, że JESZCZE nie
Cytat:
też mam takie plany
wiem, że coś koło... 30tc można zacząć? Może ciut wcześniej... więc już zaraz, za chwilę
oo, chyba coś koło tego było... ja mam nadzieję, że mi położna pokaże, bo obrazki już widziałam, czyli teoria opanowana
Cytat:
Ja dopiero wrocilam, jak codzien poluje na kurtke , bo w moje sie juz nie mieszcze , wpadlam dzisij do mojego lumpka i za 3 body nexta i śpiochy tez chyba nexta i koszulke dla mnie Marka Spencera zapłaciłam uwaga !!! 0,58 groszy bo dzisij wyprzedaz i 1 zł za kilo heheh
ja scem zdjęcie
Cytat:
Ostatnio-rok temu- byłam chrzestna.
Do koscioła nie chodzę, do spowiedzi tym bardziej.
Musiałam mieć kartkę, że się na chrzestną nadaję Poszłam - dostałam wykład, który skróciłam o połowę wyjmując 200zł. Poprosiłam proboszcza, zeby sobie darował bo nie mam czasu i spieszę się do pracy i dałam na "budowę kościoła".
Wyszłam z papierkiem a ksiądz włozył kasę z uśmiechem do kieszeni...
to na takie coś liczył ksiądz w jednej wsi niedaleko zameczku, gdzie mieliśmy robić weselicho. a naprzeciw burdel. i się dowiedziałam, że on tam głównym bywalcem (pewnie rozgrzeszenia udzielać chodzi...). no to pojechałam wioskę dalej i był ksiądz cudowny i nam tak pięknie no... poprowadził mszę (już nie pamiętam tego fachowego określenia ), że z chęcią ofiarę pieniężną zostawiłam. on nawet nie kazał zbierać w trakcie mszy. i mówił, że w ogóle nie trzeba, że to tylko ofiara według naszego uznania i on nawet nie patrzy
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja tez mam zamiar masowac (a raczej meza w to zaangazowac ). Chce kupic ten olejek weneda i zaczac od 30 tygodnia.

Super sa takie spiworki. Tez chce sobie takie sprawic. Daj znac jak bedziesz zamawiac to sie chetnie podepne

Mezu u mnie byl ale juz sie zmyl juz dzis byl w duzo lepszym nastroju fajnie czas spedzilismy.
Ale powiem Wam, ze nudzi mi sie niemilosiernie w tym szpitalu. Dobrze, ze chociaz niunia mi dotrzymuje towarzystwa i.od czasu do czasu powierci sie pociesznie no i, ze Was mam

Czeka mnie zaraz kolejna bolesna kroplowa... Mam bardzo cienkie zyly i ta kroplowkowa jest juz mocno wymeczona. Oby do poniedzialku!
no właśnie dobrze nauczyć partnera, jemu też powinno zależeć, żeby partnerka tam była cała i zdrowa
no i nie nudź się...

a propos tych śpiworków, całkiem małe dzieci można jeszcze w takie kokoniki wsadzić, podobno u większości maluszków pierwszorzędnie się sprawdza:
http://www.sahealthblog.com/puckababy-south-africa/
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:56   #2773
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oo, chyba coś koło tego było... ja mam nadzieję, że mi położna pokaże, bo obrazki już widziałam, czyli teoria opanowana

to na takie coś liczył ksiądz w jednej wsi niedaleko zameczku, gdzie mieliśmy robić weselicho. a naprzeciw burdel. i się dowiedziałam, że on tam głównym bywalcem (pewnie rozgrzeszenia udzielać chodzi...). no to pojechałam wioskę dalej i był ksiądz cudowny i nam tak pięknie no... poprowadził mszę (już nie pamiętam tego fachowego określenia ), że z chęcią ofiarę pieniężną zostawiłam. on nawet nie kazał zbierać w trakcie mszy. i mówił, że w ogóle nie trzeba, że to tylko ofiara według naszego uznania i on nawet nie patrzy

a propos tych śpiworków, całkiem małe dzieci można jeszcze w takie kokoniki wsadzić, podobno u większości maluszków pierwszorzędnie się sprawdza:
http://www.sahealthblog.com/puckababy-south-africa/
Ja oglądałam filmik jakiś kiedyś

Nasz ksiądz też był super Pokazywał nam OK przez całą mszę, uśmiechał się, no po prostu świetny był!!! I aż żałuję, że koperta nie szła do niego

O takie otulaczki też widziałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:57   #2774
colorblue
Zakorzenienie

Witam się wieczorkiem po kąpieli i kolacji

Ash wracaj do domku

Coś humor mam nie teges...sama z siebie..doły łapie i wogóle:/

Nadrobiłam Was ,ale póki co w temacie wózków nie wiele mam do powiedzenia... Nie mam ulubionego modelu.. Poprostu musi mi się wizualnie podobać i tyle
Napewno będzie używany bo przy 3 dziecku nie będę się w nowe bawić.. no i koszty jednak tnąć trzeba...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:17   #2775
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja tez mam zamiar masowac (a raczej meza w to zaangazowac ). Chce kupic ten olejek weneda i zaczac od 30 tygodnia.

Super sa takie spiworki. Tez chce sobie takie sprawic. Daj znac jak bedziesz zamawiac to sie chetnie podepne

Mezu u mnie byl ale juz sie zmyl juz dzis byl w duzo lepszym nastroju fajnie czas spedzilismy.
Ale powiem Wam, ze nudzi mi sie niemilosiernie w tym szpitalu. Dobrze, ze chociaz niunia mi dotrzymuje towarzystwa i.od czasu do czasu powierci sie pociesznie no i, ze Was mam

Czeka mnie zaraz kolejna bolesna kroplowa... Mam bardzo cienkie zyly i ta kroplowkowa jest juz mocno wymeczona. Oby do poniedzialku!

trzymaj się..te kroplówki bolesne ale pomyśl ze robisz to dla swojej córeczki
oby czas szybko Ci upłyną

czytam Was cały dzień ..tzn .podczytuje...
ale weny do pisania jakoś brak

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:18   #2776
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Wiem na co zwracać uwagę, ale i tak się boję, że źle wybiorę i później będę się męczyć To tak samo jak zakup auta Tylko auto droższe

antoinettee
zawsze chciałam w lumpeksie pracować
Mozecie sobie zostawiiać ubrania?
Ale będziesz miała dziecko wystrojone /
Oficjalnie nie możemy kupować ciuchów wcale, mamy zabronione, bo to sieciówka i szefostwa nie ma na miejscu. To jest bardzo duży sklep z sortownią i sporo jest dziewczyn, żeby każda sobie coś wzięła to by nic fajnego dla ludzi nie zostało.
Nieoficjalnie czasem coś się zakombinuje, ktoś przyjdzie coś weźmie, ale u Nas jest drogo tak szczerze mówiąc to wole iść do konkurencji :P A na takie promocje 2 zł czy 1 zł to już wszystko przebrane i nawet nie mamy czasu czegoś sobie poszukać. Firma jak Big brother obkamerowana, więc i strach coś odłożyć.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O....no nie zazdroszcze, że musisz iść do pracy, ale za to super, że masz tak pod ręką świeże dostawy I dla dzieciaczka i dla siebie zawsze możesz coś jako pierwsza znaleść. Ja mam często mega problem w second hand by coś znaleść.

Ja też na sylwestra znalazłam taką sukienkę , u mnie to było o tyle trudne, że właśnie w tym moim 14 tygodniu to ten brzuch jeszcze niewielki i naprawde jak się człowiek czasami ubierze to wygląda jakby mu zwyczajnie kg przybyło, a ta ładnie podkreśla. Nota bene z allegro, ale na 3 zamówione tylko ta jedna wygląda tak ładnie, bo pozostałe 2 póki ten brzuch nie za duży to jakoś tak smętnie wiszą
Nas jest 12 dziewczyn, każda w podobnym wieku więc mam konkurencje hehe. Ale nie narzekam, kilka fajnych rzeczy sobie wybrałam. Dla każdego starczy, ale tak jak mowie, bardzo rzadko biorę bo wolę nie ryzykować, kupię szmatę a stracę pracę. Nie warto.

Co do sukienki ja w domu mam bardzo dużo, ale każda takie letnie kolory ma, na sylwka tak sobie się nadają ale znalazłam taką kieckę, co kiedyś od siostry dostałam, ciemny fiolet taka ze śliskiego materiału i tak się cieszę, że w nią wlazłam. Ma rozciągliwy materiał i piersi nie wyglądają w niej na takie wielkieeee jakie są w rzeczywistości :P Tylko te krągłości na brzuszku fajnie widać.
Stary 2012-12-29, 20:18   #2777
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej, cały dzień sie nie odzywalam bo choroba mnie rozkłada jestem rozwalony i czuje sie jakbym miała bardzo wysoka temp. Przed chwila mąż przyniósł termometr i niby mam tylko 37,7
Ale czuje sie kiepsko. Jak myślicie, czekać do jutra czy temp wzrośnie, czy działać?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:21   #2778
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, cały dzień sie nie odzywalam bo choroba mnie rozkłada jestem rozwalony i czuje sie jakbym miała bardzo wysoka temp. Przed chwila mąż przyniósł termometr i niby mam tylko 37,7
Ale czuje sie kiepsko. Jak myślicie, czekać do jutra czy temp wzrośnie, czy działać?
hmm jesteś w ciąży to ja bym wzięła jakiś apap czy paracetamol ( bo to chyba można)

zdrówka

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:24   #2779
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem, co bym robiła... masz jaki paracetamol pod ręką w razie czego? no i z domowych sposobów coś, mleko z miodem, czosnek, kołderka...?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:24   #2780
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Wolałabym, żebyśmy mieli pastorów - byliby normalniejsi.
i nie ciupcialiby po kątach

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Ta zastawka to nic groznego, wiec nie martw sie
A jesli chodzi o naszego pierwszego dzidziusia to coreczka miala Zespol Turnera i wiele wad wspoltowarzyszacych - wade serca, obrzek calego ciala i wiele innych, ktore niestety nie daly jej zadnej szansy. U Twojego Malenstwa tez byla wada genetyczna?
też też, u nas zespół Downa, z wadami towarzyszącymi w tym wada serca.

Cytat:
Atakuj czosnkiem i cebulą i gorącą herbatą z cytryną, zdrówka !
Stary 2012-12-29, 20:25   #2781
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Napewno będzie używany bo przy 3 dziecku nie będę się w nowe bawić.. no i koszty jednak tnąć trzeba...
Też chcę używany, ale za to lepszy fotelik samochodowy
Cytat:
Weź coś na paracetamolu i działaj jeszcze dodatkowo np mleko z czosnkiem albo inne domowe sposoby.

Stary 2012-12-29, 20:33   #2782
lonely_lady
Zakorzenienie

czosnek i mleko już zaaplikowałam..
Właśnie Gin napisał smska do mojego Tż, że mam wziąć paracetamol, jak po godzinie gorączka nie spadnie to do internisty..
Jeśli spadnie to dodatkow cerutin i pernalen

Stary 2012-12-29, 20:38   #2783
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mnie się nie udało znaleźć, ale też specjalnie nie szukałam bo ciągle w domu siedzę jak gdzieś byłam przy okazji to pytałam. w jednym sklepie na zamówienie, ale nie chciałoby mi się tam wracać. dziś mąż pojechał na zakupy i przywiózł mi Piccolo tropikalne
) mam 2 dnii heee do sylwestra
Cytat:
Ja też liczę, że 11 stycznia się czegoś dowiem

Gratuluje córci, ja też marzę o dziewczynce, ale aby zdrowe

Byłam dziś w biedronce. Pustki, ani pieczarek, ani kurczaków w panierce i ogólnie dużo pustych półek.

Dziewczynki ile trzeba z Wami być, żeby dostać się do tego klubu? Też bym Was chętnie pooglądała i dodała swoje zdjęcia

Ja z TŻ się budujemy, za działkę daliśmy 2 lata temu 100 tys. Wzieliśmy kredyt, spłacić musimy prawie 180 tys. Co miesiąc płacimy raty 1300 zł, prawie cała moja pensja szła na raty, teraz pewnie będziemy musieli dokładać, bo jak pójdę na L4 to dostanę tylko to co udokumentowane bez premii, która była na rękę. No ale jeszcze jakies 4 lata i może będziemy już mieszkać na swoim.

Dziewczyny nadrobić Was to normalnie 2 dni czytania. Poszłam do pracy po L4, wczoraj była u mnie koleżanka i nie mogłam czytać, dziś cały dzień siedziałam po trochu i czytałam i czytałam ))
Gratuluje wizyt i siurasków i cipuszek

Robiłam z TŻ pizze, smaczna wyszła. Znaleźliśmy w sklepie ostatni kilogram pieczarek i coś wyszło Jutro idę do pracy Jeszcze zrobili niedzielną promocję i wszystko po 2 zł (Pracuje w sklepie z odzieżą używaną) Nie wiem jak ja ogarnę sklep po tej rewolucji. Jestem tylko z jedną koleżanką do końca i jedna przychodzi tylko na pierwsze 3 godziny, żeby rozładować szybciej kolejkę.

trzeba zdobyc zaufanie innych uczestniczek forum i czynnie udzielac sie na forum - na pierwszej stronie jest inf. na ten temat)
Cytat:
, herbatka z malin z miodem i cytryna i paracetamol spokojnie wez , albo poczekaj az temp. przekroczy 38, poki co chlodne oklady , czasem nie grzej w domu do 30 i nie owijaj sie kocem bedzie dobrze zdrowka zyczee

ide fote robic spiochow i body za 0,58 gr.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Też chcę używany, ale za to lepszy fotelik samochodowy

Weź coś na paracetamolu i działaj jeszcze dodatkowo np mleko z czosnkiem albo inne domowe sposoby.
tylko pamietajcie uzywany fotelik ale nie uczestniczacy nawet w stłuczce , bo wtedy nadaje sie juz tylko do śmieci !!
Ja tez uzywany , najlepiej jak by sie od znajomych trafilo i z wozkiem 3 w 1 )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:39   #2784
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Oficjalnie nie możemy kupować ciuchów wcale, mamy zabronione, bo to sieciówka i szefostwa nie ma na miejscu. To jest bardzo duży sklep z sortownią i sporo jest dziewczyn, żeby każda sobie coś wzięła to by nic fajnego dla ludzi nie zostało.
Nieoficjalnie czasem coś się zakombinuje, ktoś przyjdzie coś weźmie, ale u Nas jest drogo tak szczerze mówiąc to wole iść do konkurencji :P A na takie promocje 2 zł czy 1 zł to już wszystko przebrane i nawet nie mamy czasu czegoś sobie poszukać. Firma jak Big brother obkamerowana, więc i strach coś odłożyć.

Nas jest 12 dziewczyn, każda w podobnym wieku więc mam konkurencje hehe. Ale nie narzekam, kilka fajnych rzeczy sobie wybrałam. Dla każdego starczy, ale tak jak mowie, bardzo rzadko biorę bo wolę nie ryzykować, kupię szmatę a stracę pracę. Nie warto.

Co do sukienki ja w domu mam bardzo dużo, ale każda takie letnie kolory ma, na sylwka tak sobie się nadają ale znalazłam taką kieckę, co kiedyś od siostry dostałam, ciemny fiolet taka ze śliskiego materiału i tak się cieszę, że w nią wlazłam. Ma rozciągliwy materiał i piersi nie wyglądają w niej na takie wielkieeee jakie są w rzeczywistości :P Tylko te krągłości na brzuszku fajnie widać.
Ech to chociaż po jednej rzeczy z nowej dostawy mogliby Wam pozwolić brać.

A co do cen. U nad najdroższe lumpy to 49 za kg w dzień dostawy a w ulubionym lumpie u TŻ w mieście, kiedyś było 59, a teraz 79 zł. Rozbój w biały dzień...

lonely kuruj się tym co dziewczyy napisały
Fajny gin, że sms pisze

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-29, 20:40   #2785
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
hmm jesteś w ciąży to ja bym wzięła jakiś apap czy paracetamol ( bo to chyba można)

zdrówka
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
sama nie wiem, co bym robiła... masz jaki paracetamol pod ręką w razie czego? no i z domowych sposobów coś, mleko z miodem, czosnek, kołderka...?
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Atakuj czosnkiem i cebulą i gorącą herbatą z cytryną, zdrówka !
Cytat:
dzięki dziewczyny

Cytat:

, herbatka z malin z miodem i cytryna i paracetamol spokojnie wez , albo poczekaj az temp. przekroczy 38, poki co chlodne oklady , czasem nie grzej w domu do 30 i nie owijaj sie kocem bedzie dobrze zdrowka zyczee
Dzięki
a ja właśnie podkręciłam grzejniki, wskoczyłam w skarpety i otuliłam się dwoma kocami.
Tż poleciał do apteki po paracetamol, więc zaraz łyknę

Stary 2012-12-29, 20:41   #2786
xal
Zakorzenienie

Cytat:
tylko pamietajcie uzywany fotelik ale nie uczestniczacy nawet w stłuczce , bo wtedy nadaje sie juz tylko do śmieci !!
Fotelik lepszy i na pewno nowy. To czy uczestniczyl czy nie to w sumie nigdy nie wiadomo.
Te foteliki co są w standardzie w polskich wózkach to nie mają nawet cienia atestu, dlatego tak czy siak dodatkowo do samochodu coś bezpiecznego.

Stary 2012-12-29, 20:42   #2787
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Z czym robisz??

Ja też nie wiedziałam, że sami sobie udzielamy ślubu
Chyba nam na naukach powiedzieli... a może na wizażu wyczytałam

Protokół u nas to była świetna sprawa, księdzu się śpieszyło, więc wypełnił za nas w 15 minut, byliśmy razem Później właśnie jego poprosiliśmy o koncelebrowanie?? mszy Na szczęście się udało
1) Z kapustą i pieczarkami - tradycyjnie. :P
2)
3) My też protokół szybko, sam sobie zadawał pytania i sam odpowiadał, a my tylko kiwaliśmy głowami. Ale sama osoba TEGO księdza mnie załamała.

Cytat:
A jaki kupiłaś?
LG jakiś tam. Musiałabym poszukać. :P

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 20:44   #2788
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
LG jakiś tam. Musiałabym poszukać. :P
O matko, znowu ciężarna nie doczytała i czeka jaki model wózka

Telewizor chcemy Samsunga tylko nie do końca wiadomo 40 czy 46 cali, seria już raczej wybrana, mąż doczytał w necie co i jak i wybrał nowszą serię.

Stary 2012-12-29, 20:46   #2789
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
) mam 2 dnii heee do sylwestra

trzeba zdobyc zaufanie innych uczestniczek forum i czynnie udzielac sie na forum - na pierwszej stronie jest inf. na ten temat)

ide fote robic spiochow i body za 0,58 gr.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Wino bezalkoholowe na 100% znajdziesz w Makro.

Ciekawam tych zdobyczy, za pół złotówki za tyle to nawet chusteczek higienicznych nie kupisz dziś!
Stary 2012-12-29, 20:47   #2790
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Dzięki
a ja właśnie podkręciłam grzejniki, wskoczyłam w skarpety i otuliłam się dwoma kocami.
Tż poleciał do apteki po paracetamol, więc zaraz łyknę
wszystko to czego nie wolno heheh Ty teraz musisz sie traktowac jak dziecko ehhe dziecka nie wolno pod koc i podkr. temp wiec ty tez nie hehe
Cytat:
Fotelik lepszy i na pewno nowy. To czy uczestniczyl czy nie to w sumie nigdy nie wiadomo.
Te foteliki co są w standardzie w polskich wózkach to nie mają nawet cienia atestu, dlatego tak czy siak dodatkowo do samochodu coś bezpiecznego.
pewnie lepszy ale nie kazdego stac
a kochana nawet polskie foteliki w wozkach 3w1 czy pojedynczo musza miec atest nie mozna by bylo ich sprzedawac ja mam nadzieje ze znajoma bedzie chciala sie pozbyc , i wtedy bede pewna ze fotelik nadajacy sie jescze
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości