|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4442 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ilości pokarmu ja też nie wiem za bardzo ile je mi w dzień, bo karmię z piersi, może jej mm jakoś zasmakowało i się rzuciła, razx dziennie tylko dostaje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że ja po lekturze forum bym chyba umiała już sam skazę białkową poznać ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas ciężka sprawa, bo my od początku nauczyliśmy Antka wieczornego usypiania na rękach i nie potrafię go tego oduczyć. ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() katiem straszne to co tam przezyłas! Jak o Igorku czytałam to tez lzy leciały.... a skad Kubus mogl zlapac tego wirusa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Dearlie nasz Kasiu wątkiem miał zapalenie płuc wrodzona. Podpytaj Weroniki.
Nie wytrzymam jak wam nie powiem. Wczoraj wpadliśmy na pomysł wyjechała na wakacje. I dzisiaj to zrealizowalusmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super,gdzie jedziecie?
![]() |
#4447 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Wróciło moje kochane dziecko, ale nie zapeszam. Tfu, tfu ![]() Pracowałam na nim z 4 miesiące. Nie nawidziłam tego oddziału. Może z dwie dziewczyny były fajne, a reszta to s.uki straszne. Oddziałowa i jej klika starych panien. Chodzenie do pracy było katorgą, ale na szczęście przeniesiono mnie na wspaniały oddział. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A historia z zapaleniem płuc... no jakbym na Polnej była normalnie. Tam każde zapalenie płuc tłumaczyli zapaleniem dróg moczowych przez matkę, albo jej brakiem higieny. Dziwne bo raz pół oddziału było flejami. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
My mieszkamy. Mamy 28m2 ;/ ale dajemy radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Dearlie ![]() ![]() Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-29 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,naa poczatku troche grymasi jak jej się butle wsadza do dzioba,bo to jednak nie cyc,ale jak poczuje,że leci mleczko to ciagnie jak szalona...Ale ona jest taka zarta,że jakbym jej mieso wlozyla to pewnie o wiecej by poprosila... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Wtajemniczenie
|
To co robić dziewczyny, jak bym musiała jednak dokarmiać? Zrobić normalna porcję na jej wiek tj. 120 ml i ewentualnie jak będzie prosić o więcej to co robić, podać herbatkę jakaś lub wodę z glukoza?
Faktycznie prawie 200 ml dla dziecka 10 tygodniowego to przesada, gdzie ona to zmieściła i nawet nie ulała, tłuścioch jeden, pewnie już 7 kg waży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() dearlie wszystkiego naj dla Antosia! ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
od 3mc zageszczam kleikiem jeden posilel, obecnie czasem dwa lub kaszki daje marke no i jabłoński lub marchewke. no ale u mnie obecnie jest juz wiecej mm niż piersi :/ ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
od 3mc zageszczam kleikiem jeden posilel, obecnie czasem dwa lub kaszki daje marke no i jabłoński lub marchewke. no ale u mnie obecnie jest juz wiecej mm niż piersi :/
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Lecimy do Meksyku
![]() ![]() ![]() Wczesniej dzwonilam do naszego pediatry jak on sie zaopatruje na to. Nawet nas wyganial ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też bym sobie gdzieś pojechała ![]() W ogóle dzisiaj od rana się czuję prawie jak bym dziecka nie miała, większość czasu śpi, chociaż niech lepiej już wstanie na dłużej, bo w nocy mi będzie wariować. Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-12-29 o 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ją z moim szatanem na chwilę obecna byłabym się nad morze pojechac, a co dopiero za granicę hehe
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
Asiulka zazdroszczę bardzo..
ale mnie laski telepie od rana zimno ![]()
![]() |
#4456 | |||
Zakorzenienie
|
Była u mnie koleżanka
![]() Teraz Zuzia zasnęła ale pewnie tylko na chwilkę ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Przynajmniej mało do sprzątania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteś sama z dziewczynkami czy jest tż? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- A ja właśnie dostałąm babydream i będę testować ![]() ![]()
![]() |
#4457 | |||
Zakorzenienie
|
A my już po odwiedzinach mojej cioci i kuzynki.
![]() ![]() Ogólnie jednak chyba zamknę działalność. ![]() ![]() Cytat:
![]() Normalnie nóż się w kieszeni otwiera, gdy czyta się takie rzeczy. Mam nadzieję, że maleńka szybko z tego wyjdzie. Przecież to taka kruszynka... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ją mam nadzieję, ze nic mnie nie złapalo ale cos od rana mi zimno:/w domu są23 stopnie także nie wiem czemu. leze więc z mala od 14pod kocem i sie lenie, a jutro jedzuemy do teściów, bo tesć ma imieniny także jutro uzbieraja mi sie znów zaleglosci!grrr...nie lubię nie być z wami na bieżąco. bo tyle wtedy nadrabiania... ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- co oprocz jabluszka i marchewki dawaliscie już maluszkom? coś ze sloiczka? bo my już marvjrwke i jablko mamy przeyestowane i jest ok takze myślę co dalej ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- marta gdzie te foty Zuzi? ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-12-29 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Chyba wczoraj tez mnie tu nie było..? Już nie pamiętam nawet. A, bo ja wczoraj u fryzjera byłam, a potem mieliśmy gościa i jeszcze TŻta córka przyjechała na nockę i jeszcze jest. I tak w biegu cały czas. Między nami już prawie ok, trochę pogadaliśmy, choć jak dla mnie temat jeszcze nie został wyczerpany. I jeszcze nie do końca doszłam do siebie. W każdym razie trochę się stara zrehabilitować i mi pomaga we wszystkim, a i ja też staram się ![]() ![]() Moje M to niecałe 50m i wydaje mi się że jest ciasno, a Wy mówcie o 30m... podziwiam ![]() Co do zasypiania wieczornego to jest bardzo różnie ale ostatnio często długo to trwa, a wygląda to tak, że kąpiemy ok 20, karmię a potem mały leży i się gapi. Nie płacze, nie trzeba nosić, nawet bujać nie, ale siedzę z nim w sypialni i czekam.. Wciskam smoka który co chwila wypada i tak np wczoraj usnął o 22.30.... W trakcie były chyba 3 karmienia, potem znów obudził się o 23 jak go przekładałam do łóżeczka i znów karmienie, a potem wstał dopiero o 4 ![]() ![]() Czasami jednak zdarza się, że zasypia od razu po kąpieli i wtedy budzi się o 1. Dearlie ![]() Katiem strasznie to smutne co napisałaś, dobrze że mały to tak dzielnie zniósł. A te inne dzieciaczki biedne, serce się kraje. Gda super, że z Heniem już ok i że mleczko wraca. Asiulka wczoraj przyszedł ekspres i powiem, że jestem zadowolona, bałam się że to jakiś badziew będzie, ale jest ok, i kawka też dobra ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Moje dziecko bardzo polubiło matę, potrafi leżeć 40 min i się gapić. M.in. jest tam lusterko więc mały narcyz wpatruje się w siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki, przepraszam, że tak wpadam jak po ogień, ale mam pilne pytanie : jakiej firmy termometr polecacie? Nasz świruje, ostatnio pokazuje ,że mamy wszyscy 0k. 32 stopnie ( stygniemy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Gda, obejrzałam foty z porodu, fajna pamiątka
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Obejrzałam wszystkie foty na mailu, dzieciaczki śliczne, mamusie również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki, jak narazie jestem zadowolona http://allegro.pl/termometr-dla-dzie...898454224.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||||||||
Zadomowienie
|
heloł
dziś leniwy dzień jakoś, choć w sumie posprzątałam mieszkanko i byliśmy na zakupach, więc coś tam porobiliśmy wczoraj poszłam jeszcze raz do rosska na zakupy jak już im rossnę działało i kupiłam kaszki mleczno ryżowe, żeby najpierw ich spróbować i już wiem, że raczej dla Lili ich kupować nie będę, muszę poszukac tych niesłodzonych, bo te nestle czy tam bobovita to sam cukier normalnie masakra - już dawno nie jadłam czegoś tak zasłodzonego no i już na przyszłość zakupiłam kilka słoiczków warzywnych z babydream Cytat:
Cytat:
jak byś miała takiego przybieracza jak moja córka to byś mogła zwariować pewnie Henio miał tylko gorszy okres i nadrobi ![]() obserwuj jak je i za tydzień zważ znowu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale na razie wyniki badań miała dobre za to wzdłuż rośnie masakrycznie Cytat:
muszę ją wtedy pogłaskać po główce, okryć kocykiem jeszzce raz i śpi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz nie ma żartów ze zdrowiem |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. W takim razie to raczej kwestia przyzwyczajenia małej, że tak późno idzie spać i trzeba jej ten zegar troche przestawić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my dzisiaj na 18stke ![]() ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-12-29 o 17:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zachciało mi się dziś czegoś do jedzenia od chińczyka i mówię do męża: "zjadłabym chińczyka" a on: " ale to są małe zwinne skubańce i jak ci takiego złapać?" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Obejrzałam własnie geslerową i nabrałam ochoty na tatara |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Angel jeszcze nie zgrałam zdjęc ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Idę wziąść prysznic ![]()
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Mamusia wykąpana,córeczka wykąpana zasypia a ja czekam na męża,jeszcze godzinka
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Wszystkiego najpiękniejszego dla Antosia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.