Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 12:36   #3001
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale ja tez nie jestem pewna czy czuje...juz nawet sobie tlumacze, ze to lozysko z przodu moze dziala jak tarcza (razem z moim tluszczem) i dzidzius tam pewnie wali z calych sil, a mamuska nie kuma. czasem mysle, ze to to, ale pewnosci nie mam
No ja też czasami COŚ czuję, ale gdy się zorientuje to już jest koniec. Mogę leżeć dwie godziny i dupa blada.
A skaczący brzuch jak Justyna w takim tempie będę miała w 8 miesiącu

Wydaje mi się, że jak już codziennie będzie czuć, to człowiek się uspokoi, ale pewnie wtedy zacznie się martwić, jak przez jeden dzień będzie cisza...

Ja sobie tłumaczę, że mam tak szerokie biodra, że to dziecko gdzieś tam się ulokowało i go nie czuję bo ma dużo miejsca...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:36   #3002
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dla nas pewnie wzięliby rodzice zarówno moi jak i Tż, gdybyśmy musieli wynajmować mieszkanie i płacić komuś, zamiast spłacać dla siebie. W razie czego, spłacili by ten kredyt i mieli to dla siebie. Inwestycja w nieruchomość i ziemie popłaca. U mnie tak rodzice inwestowali. Wiem, że nie każdy ma taką możliwość, ale np. mój brat nie mógł niczego osiągnąć w Polsce, bo mu się nie chciało kończyć studiów, więc wyjechał za granicę, siedzi od 4 lat w Szkocji teraz już z żoną i dzięki temu kupił już na własność 3pokojowe mieszkanie od dewelopera w jednym z większych miast w Polsce. Teraz przymierzają się do kupna drugiego mieszkania. Więc ja wychodzę z założenia, że jak się chce dorobić, to można.
A no, chyba że tak i ze wszystkim na piśmie
U nas akurat ani moi ani teściowa nie dostaliby takiego kredytu więc nie ma co gdybać i musimy się cieszyć, że mamy gdzie mieszkać i nikomu kieszeni nie zapełniamy...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:36   #3003
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jakie piekne zywe, wakacyjne kolory! kurcze, maly plazowicz ekstra. oby tylko lato nas nie zawiodlo
no właśnie, wszystko zależy od pogody
Stary 2012-12-30, 12:37   #3004
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
witam się z łóżeczka. dzisiaj leżę plackiem i nie wychodzę z domu. Paracetamol wczoraj pomógł, gorączka spadła i spałam w miarę spokojnie w nocy. Tż zaraz lecie do Kościółka więc będę miała chwilkę żeby Was nadrobić
najważniejsze, że gorączka spadła. teraz najgorszy okres na cholerne infekcje. a do lekarza się wbić ogólnego to z cudem graniczy.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Słodziak

A co do gondolki to ja się decyduję, nie wyobrażam sobie inaczej. Myślę, że to najwygodniejsza opcja dla maluszka. Jeszcze żadna z koleżanek nie narzekała Nie wyobrażam sobie noworodka wozić w spacerówce ani w foteliku
właśnie też mi sobie trudno wyobrazić, żeby w spacerówce było wygodnie i dziecku i nam je układać

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość

Widzę, że przez weekend wałkujecie temat mieszkań. Ja się nie udzielam, bo z mieszkaniem mieliśmy szczęście - moja mama się wyprowadziła i zostawiła nam 40-metrowe M3, ale jakby trzeba było to staralibyśmy się o kredyt... Kiedyś A co do budowy domu to niestety jest to grubsza impreza, teście się budowali 3 lata temu, wiele rzeczy po znajomości, czy sami robili, a i tak z pewnością nie zmieścili się w kwocie 300 tys. (a dom nie jest duży).

My jutro zaczynamy 5ty miesiąc! Szok, kiedy to zleciało? Poza tym zauważyłam u siebie pierwszy mały rozstępik na jednej piersi. Chyba za późno zaczęłam się smarować, bo dopiero moja mama się ogarnęła i kupiła mi jakiś balsam. Mam jakiś zielony Elancyl, podobno dobry, słyszała może któraś z Was o tym specyfiku?

A tak poza tym to wrzucam fotę mojego brzucha sprzed kilku dni. Może i mnie dzięki temu uda się kiedyś trafić do klubu, bo z regularnym udzielaniem to ciężko Spróbuję zapunktować fotą
Mały chyba na razie ten mój brzuch jak na 18tc...
ale laska z Ciebie, szok a brzuch gdzie? chyba nie miałam takiego przed ciążą a ile masz wzrostu?
ja się nie smaruję w ogóle, a właściwie co trzeci dzień i tylko oliwką. przyjaciółka mówi, że będę płakać później. hmm, moja mama to takiego gestu nie ma ani pomyślunku

za 18 tydzień!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wszystko idzie na dobrej drodze do tego że mała będzie miało nowego tatusia.

adunia brzusio piękny. Taki zgrabniutki

Postaram się wrzucić parę moich ciuszków ale nie wiem czy się uda bo ostatnio wizaż mi odmawia współpracy
pokaż no...online możesz zmniejszyć, jak pisała Vil

Cytat:

To dobrze, mam nadzieję, że uchroni mnie co nie co przed prążkami
Ja brzuch miałam zawsze płaski, więc widzę, że robi się piłeczka, ale większość nie wierzy mi nawet że w ciąży jestem Zresztą, nie liczy się jak wygląda, liczy się co mam w środku!

Aaaa Ja oczywiście nie zorientowana...
W takim razie przystojny siostrzeniec! Ja mam malutką siostrę i też kocham jak swoje. Foteczka w załączniku!

Color, nic specjalnego, uwierz! No może w końcu jest lepiej, bo cyc urósł troszkę

sharp, xal, dziękuję pieknie

W załącznikach moja mała siostra Kalina
Pierwsze foto - niecały miesiąc.
Drugie - 3,5 roku.
Kalina jest przeurocza

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
młody się zaś obija - dwa dni kopał non stop, po prostu miałam wrażenie że w ogóle nie śpi, a od wczoraj znów cisza, jakiś tam kopniaczek z łaski - dziwne, myślałam że dzieci raczej mają taki rytm dnia już że codziennie mniej więcej taką samą aktywność wykazują a nie dwa dni rozrabiania a potem trzy dni odsypiania

dobrze, że się umówiłaś wcześniej. z ruchami też mam takie przestoje, ale max. jeden dzień, w momencie kiedy naprawdę zaczynam się tym przejmować, dostaję sygnał nóżką albo łapką: "mami weź"

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

buahahah mąż do mnie "ty naprawdę wyładniałaś jeszcze bardziej w tej ciąży" - a ja siedzę w piżamie, nieumyta, z wielkimi cieniami pod oczami, których jeszcze nie zamalowałam korektorem - sweeeeet
bardzo słodkie! ja na L4 siedząc momentami wyglądam naprawdę jak blond wiedźma, a mężowi się wydaję najpiękniejsza... chyba i On mózg dzieli z kruszynką.

Cytat:
naleśniki to najprostsze danie-mówię to ja, czyli antytalent kulinarny zawsze miksuję jajko lub dwa, potem daję mąkę i rozcieńczam mlekiem. Trzeba tylko pamiętać żeby cisto miało dość płynną konsystencję. Prócz mleka dolewam też trochę wody gazowanej

Ja ostatnio jakoś nie mogę wyczuć ruchów i zaczyna mnie to troszkę schizować ogólnie staram się iągle myśleć pozytywnie i odpędzać złe myśli, ale ostatnio jakoś ich coraz więcej

W całym naszym mieszkaniu wali czosnkiem

naleśniki nie mogę się doczekać wypróbowania przepisu.

ostatnio mama się zdziwiła jak jej powiedziałam, że wcinam czosnek jak przed ciążą czyli w mega ilościach- jej zdaniem nie można w ciąży?!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
i taki jest najwazniejszy moj syn ma 2 attusiow i ten co wychowuje najwazniejszy najkochanszyy
buziaole na zakupy leceee

na zakupy? gdzie Ty pomieścisz te wszystkie ubranka

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Lonely to Ty masz jak ja.
Staram się myśleć pozytywnie, ale wczoraj już nie wytrzymałam i się poryczałam, że nie czuję, że wszyscy dookoła czują, tylko nie ja.
TŻ pocieszał jak mógł, że może jest przy kręgosłupie i mi masaże robi, że może tak leży, że go nie czuć, że jeszcze jest czas.
Ale ja bym chciała go czuć, być pewna i się nie martwić
nie martw się i nie myśl o tym za dużo, to poczujesz szybciej- przede wszystkim- nie martw się!!!
Stary 2012-12-30, 12:38   #3005
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie tłumaczę, że mam tak szerokie biodra, że to dziecko gdzieś tam się ulokowało i go nie czuję bo ma dużo miejsca...
kurde coś w tym może być.
Jak już w święta miałam na prawdę spory brzuszek to po tym zatruciu i wydalaniu wszystkiego to znów go nie mam. Jak się dobrze ubiorę to mogę znów go ukryć;/ no ale lekarz mówił że dużo ma miejsca w brzuszku i jest ok
Stary 2012-12-30, 12:38   #3006
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

z czerwoną lamówką- bomba! skąd? też chcę!
Stary 2012-12-30, 12:39   #3007
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też czasami COŚ czuję, ale gdy się zorientuje to już jest koniec. Mogę leżeć dwie godziny i dupa blada.

Wydaje mi się, że jak już codziennie będzie czuć, to człowiek się uspokoi, ale pewnie wtedy zacznie się martwić, jak przez jeden dzień będzie cisza...

ej, nie będzie tak źle jeszcze chwila, mówię Wam

noo ale później (nie wiem dokładnie od kiedy) jeśli jednego dnia będzie cisza całkowita to od razu trzeba lecieć na IP

myślę, że Twój Maluch po prostu jest inaczej ułożony ale buszuje jak szalony

Stary 2012-12-30, 12:39   #3008
pawie_oczko
Wtajemniczenie

sharp :oklaski:za ciuszki!
Stary 2012-12-30, 12:40   #3009
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
chyba i On mózg dzieli z kruszynką.
Stary 2012-12-30, 12:40   #3010
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ja bym zdecydowanie poszła do lekarza prowadzącego ciążę

A tak poza tematem chciałabym się przywitać, mamy ze Stasiem termin na początek czerwca - a od kilku dni wiem, że to chłopak ))

Ponieważ jest to moje pierwsze dziecko już teraz zaczynam czuć lekki niepokój, nigdy nie miałam z tak małym człowiekiem do czynienia.
Więc chętnie poczytam o waszych przygotowaniach, radościach i lękach ))

czeeeeść
Stary 2012-12-30, 12:41   #3011
xal
Zakorzenienie

Cytat:

To tak jak u mnie
Głaskałam, gilgotałam, mówiłam i
Jak chce to fiknie a jak nie to nie i koniec.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:41   #3012
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzięki Kobiety za pocieszenie

Człowiek tak sobie tłumaczy, ale jak już większość w podobnym terminie czuje to człowiek tak źle się czuje

Chce mi się pączka!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-30, 12:41   #3013
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tez paaaachnie na sniadanie pieczywko czosnkowe...na obiad do mamy pojedziemy zionacy! mleko wypije pozniej z miodem. przegryze pomarancza

mniiiiaaaaaam
Stary 2012-12-30, 12:41   #3014
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
z czerwoną lamówką- bomba! skąd? też chcę!
te "plażowe od siostry"- dostała od teściowej. A reszta to jak to gdzie? w lumkach
Stary 2012-12-30, 12:42   #3015
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
A no, chyba że tak i ze wszystkim na piśmie
U nas akurat ani moi ani teściowa nie dostaliby takiego kredytu więc nie ma co gdybać i musimy się cieszyć, że mamy gdzie mieszkać i nikomu kieszeni nie zapełniamy...
No i super. Grunt to być zadowolonym z tego co się ma, a jak się nie jest, to zmienić to
Stary 2012-12-30, 12:44   #3016
vil84
Wtajemniczenie

Sharp super ciuszki, zakochałam się w kolorkach jak kupuje to właśnie próbuje wybierać takie bardziej żywe kolorki, a mnóstwo jest takich pastelowych, mdłych ...

ahhh miałam nic już nie kupować do końca stycznia, a przez Was i wyprzedaże w 5 10 15 zamówiłam ciuszki ale głównym kryterium była cena
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2339?c=2495
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5t2340?c=889
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...a-5h2344?c=122 ale to wzięłam rozmiar 68, na jesień

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:47   #3017
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jakie fajne te ciuszki, takie kolorowe

no, nie było na forum jeszcze taaaakich kolorów
Stary 2012-12-30, 12:47   #3018
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek tak sobie tłumaczy, ale jak już większość w podobnym terminie czuje to człowiek tak źle się czuje

Chce mi się pączka!
Wierzę

Pączusia z mojej piekarni

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No i super. Grunt to być zadowolonym z tego co się ma, a jak się nie jest, to zmienić to
otóż to

Stary 2012-12-30, 12:48   #3019
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ale ja tez nie jestem pewna czy czuje...juz nawet sobie tlumacze, ze to lozysko z przodu moze dziala jak tarcza (razem z moim tluszczem) i dzidzius tam pewnie wali z calych sil, a mamuska nie kuma. czasem mysle, ze to to, ale pewnosci nie mam

ja wierzę, że to się wie, odróżnia, czuje, czy to to czy nie to

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
ogrodniczki dżinsowe są trochę większe więc będą na jesień a te drugie i to w paski to małe i dość grube więc nie wiem czy się przyda

ogrodniczki są super na pewno będzie szansa, przy polskich anomaliach pogodowych
Stary 2012-12-30, 12:48   #3020
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam was dziewuszki, my narazie w szpitali, na szczescie już nie boli, mam łamie nerwowa która dopiero można będzie usunąć po porodzie. Dobrze, ze kroplowki zadziałała.
O ile wyniki bedą dobre to jutro wychodzę, nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę ze możecie spać we własnych lozkach
Pozdrawiamy
Trzymaj się dzielnie i szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Do Kościółka ? Do łóżka wracaj i to już.
Wczoraj miałaś gorączkę ...

EDIT: Sorki, doczytałam co i jak
aż się wystraszyłam o co chodzi

Cytat:
1.A co do gondolki to ja się decyduję, nie wyobrażam sobie inaczej. Myślę, że to najwygodniejsza opcja dla maluszka. Jeszcze żadna z koleżanek nie narzekała Nie wyobrażam sobie noworodka wozić w spacerówce ani w foteliku

2.Mężu Lonely idzie do kościółka, nie ona
1.zgadzam się
2. Dzięki za obronę

Cytat:
Lonely[/B] kuruj się kuruj

Cytat:
A tak poza tym to wrzucam fotę mojego brzucha sprzed kilku dni. Może i mnie dzięki temu uda się kiedyś trafić do klubu, bo z regularnym udzielaniem to ciężko Spróbuję zapunktować fotą
Mały chyba na razie ten mój brzuch jak na 18tc...
ale masz śliczne ciałko takie fit
brzusio jeszcze malusi, ale pewnie Ci niedługo wyskoczy, widać już jak się szykuje

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dobrze,że lek pomógł.Kuruj się

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

no to dobrze kuruj sie

Cytat:
Mnie dodają się bez problemu
Młodsza o równe 19 lat, bo urodziłyśmy się w tym samym dniu i miesiącu. 26 września skończyła 4 lata, a ja 23
ale rodzice się wstrzelili śliczną masz siostrę- widać macie dobre geny

Cytat:
Lonely to Ty masz jak ja.
Staram się myśleć pozytywnie, ale wczoraj już nie wytrzymałam i się poryczałam, że nie czuję, że wszyscy dookoła czują, tylko nie ja.
TŻ pocieszał jak mógł, że może jest przy kręgosłupie i mi masaże robi, że może tak leży, że go nie czuć, że jeszcze jest czas.
Ale ja bym chciała go czuć, być pewna i się nie martwić
Też tak to sobie tłumacze, że może gzieś tam pod kręgosłup ucieka czy łożysko przeszkadza
jeszcze tydzień do wizyty, chyba wytrzymam
coś mi się kojarzy, że próbowałaś słuchać serduszka przez stetoskop..
To nie jest takie proste, ale może Ci się uda. Moja połoźna miała takie specjalne urządzenie i długo szukała zanim usłyszałyśmy serduszko. Słychać było głównie łożysko, moje tętno i ruchy małego, później udało się usłyszeć takie szybsze pukanie czyli serduszko Maluszka i położna też mówiła, że pod kręgosłup mały ucieka

Cytat:
u mnie tez paaaachnie na sniadanie pieczywko czosnkowe...na obiad do mamy pojedziemy zionacy! mleko wypije pozniej z miodem. przegryze pomarancza
też czosnek pipijam mlekiem, a później przegryzam cytrusami. Tylko do tego miodu nie mogę się przemóc

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-12-30 o 13:08
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:48   #3021
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil fajne ciuszki ja na razie się wstrzymałam z kupowaniem. Poczekam aż dostanę to co mam obiecane i zabiorę z domu to co zachomikowane i wtedy zobaczę co mi brakuje.
JA to sporo ciuszków kupowałam z 4 lata temu i czekało na dziewczynkę

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-12-30 o 12:49
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:49   #3022
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ej, nie będzie tak źle jeszcze chwila, mówię Wam

noo ale później (nie wiem dokładnie od kiedy) jeśli jednego dnia będzie cisza całkowita to od razu trzeba lecieć na IP

myślę, że Twój Maluch po prostu jest inaczej ułożony ale buszuje jak szalony

kolejna porcja wiedzy dla największej forumowej ignorantki, dzięki
Stary 2012-12-30, 12:51   #3023
xal
Zakorzenienie

Ej, jednego pączka wytrzymam, ale dwa to już ledwo
Cytat:
Bo widzisz, myślałam, że Ty tak jak moja babcia, wieczorem umiera z gorączki albo na co innego i prawie pogotowie jest wzywane, a ano ledwo lepiej to już do kościoła leci ale nie przegadasz...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:52   #3024
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

też czosnek pipijam mlekiem, a później przegryzam cytrusami. Tylko do tego miodu nie mogę się przemóc

w ogóle nie lubisz miodu czy tylko w połączeniu z mlekiem Cię zniechęca? też nigdy tej mikstury nie piłam/

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Ej, jednego pączka wytrzymam, ale dwa to już ledwo
Bo widzisz, myślałam, że Ty tak jak moja babcia, wieczorem umiera z gorączki albo na co innego i prawie pogotowie jest wzywane, a ano ledwo lepiej to już do kościoła leci ale nie przegadasz...

a gdzie ma zdrowia szukać, w aptece? jak ja żałuję, że nie mam już babci
Stary 2012-12-30, 12:53   #3025
candace1
Zakorzenienie

Witam się z Wami w 21 tyg1 dz.

Cytat:
dlaczego? ja właśnie jestem za takimi 3w1 czy 2w1. Taniej to wychodzi. I po co mi później dwa stelaże w domu?
Jakie 2 stelaże?
Głeboki wózek ma stelaż do którego przyczepia się na zmianę z fotelikiem.
quinny1.jpg1210-Wozek_Quinny_Moodd.jpg
A potem spacerówka.
wozek-spacerowy-techno-xlr-maclaren.jpg

Cytat:
W foteliku podobno można do 2h dziecko wozić, gondolka zdecydowanie lepsza na spacery.
Nieprawda
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:55   #3026
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
te "plażowe od siostry"- dostała od teściowej. A reszta to jak to gdzie? w lumkach

no, to szacunek wyglądają jak z jednej kolekcji chichi

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
To tak jak u mnie
Głaskałam, gilgotałam, mówiłam i
Jak chce to fiknie a jak nie to nie i koniec.

charakterek musi być to dzieciaczki dyktują warunki, a nie rodzice, wiadomo nie od dziś
Stary 2012-12-30, 12:56   #3027
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę

Pączusia z mojej piekarni

otóż to
Ja to lubię te takie mrożone :d z biedronki czy z tesco co je wystawiają. Z cukrem pudrem
Ale mam też jedną ukochaną piekarnię, ale ona jest otwarta od 17 w ciągu tygodnia i można czasami kupić gorące pączki...

Cytat:
Trzymaj się dzielnie i szybkiego powrotu do zdrówka

1.zgadzam się
2. Dzięki za obronę

ale masz śliczne ciałko takie fit
brzusio jeszcze malusi, ale pewnie Ci niedługo wyskoczy, widać już jak się szykuje

ale rodzice się wstrzelili śliczną masz siostrę- widać macie dobre geny

Też tak to sobie tłumacze, że może gzieś tam pod kręgosłup ucieka czy łożysko przeszkadza
jeszcze tydzień do wizyty, chyba wytrzymam
coś mi się kojarzy, że próbowałaś słuchać serduszka przez stroboskop..
To nie jest takie proste, ale może Ci się uda. Moja połoźna miała takie specjalne urządzenie i długo szukała zanim usłyszałyśmy serduszko. Słychać było głównie łożysko, moje tętno i ruchy małego, później udało się usłyszeć takie szybsze pukanie czyli serduszko Maluszka i położna też mówiła, że pod kręgosłup mały ucieka

Słychać przez stetoskop jak by się było w piekle i kotły buzowały, ale poczytałam na necie, że można usłyszeć około 8 msc, a niektórzy lekarze mówią, że jak się urodzi to wtedy słychać serce stetoskopem więc już nie podsłuchuję

Nie nawidzę mleka...W ogóle nie piję od 6 roku życia. Staram się zastępować innymi produktami mlecznymi.
Miodu i czosnku też nie trawię, więc biedna będę jak zachoruję.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-30, 12:58   #3028
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w 21 tyg1 dz.

Jakie 2 stelaże?
Głeboki wózek ma stelaż do którego przyczepia się na zmianę z fotelikiem.
Załącznik 5038670Załącznik 5038671
A potem spacerówka.
Załącznik 5038672

Nieprawda

ja też szukam dwóch. powiedz mi gdzie znalazłaś i jak szukałaś tych nie 2w1, 3w 1 bo na allegro sa prawie tylko takie- już nie wiem jak szukać :/ masz już jakieś typy? na jaką kwotę się nastawić przy głębokim?

dwa stelaże- chodziło o to, chyba co potem zrobić z głębokim wózkiem.

spacerówka McLaren

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2012-12-30 o 12:59
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 13:00   #3029
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
dwa stelaże- chodziło o to, chyba co potem zrobić z głębokim wózkiem.
dokładnie
Stary 2012-12-30, 13:03   #3030
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do mnie dotarło, że prędzej chyba wózek będzie niż chociażby skarpetki maluszkowe. Najwyżej nago będzie śmigać, w maju cieplo przecież
wózek ważniejszy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Hej, cały dzień sie nie odzywalam bo choroba mnie rozkłada jestem rozwalony i czuje sie jakbym miała bardzo wysoka temp. Przed chwila mąż przyniósł termometr i niby mam tylko 37,7
Ale czuje sie kiepsko. Jak myślicie, czekać do jutra czy temp wzrośnie, czy działać?
działaj już teraz. a jak się dziś czujesz?

Cytat:
Napisane przez happy blue
rzeczywistość jest przerażająca. my płacimy 1800 za wynajem i rachunki (tylko prąd i internet), ale nie mamy (raczej ) zdolności kredytowej ani ziemi + zero wkładu. i zamierzam wynajmować do końca życia, bo jak tu cokolwiek odłożyć.
dlatego zdecydowaliśmy się na kredyt - w sumie z rachunkami, czynszem i ratą płacimy podobnie, a to zawsze za swoje

Cytat:
Napisane przez happy blue
no, wiesz, dla Ciebie będzie zastosowany przelicznik ilość postów dla pracującej
ja wyrabiam więcej postów jak pracuję, niż jak siedzę na urlopie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Dziewczyny- do kiedy trzeba brać kwas foliowy?
mi gin powiedziała na wizycie w 12t, że mogę juz odstawić. i teraz nie biorę nic.

Cytat:
Napisane przez diabli
siostra znajdowala w muszli szczoteczke do zebow tatusia i inne skarby
to ja jak byłam mała umyłam babci złoty zegarek w muszli klozetowej. i wyjęłam taki mokry i przybiegłam się pochwalić że teraz się ładniej błyszczy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości