MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 12:21   #3901
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie to samo, znowu noc nieprzespana, kaszel, kichanie, katar, brzuch bardzo mnie bolał, szczególnie podbrzusze
Dzisiaj zauwazylam takie jakby plamki na piersiach i brzuchu i sie przestraszylam, nie wiem co to, czy to z cisnienia od kaszlu i kichania, czy jakies przebarwienia nagle Dzidzia rano pokopala troche,ale ogolnie czuje, jakby byla slaba tak jak ja teraz martwić sie tymi plamkami?
hej hej - no ja mialam czeste nocne wizyty dzis w WC, i jak wsatalam rano to tez zauwazylam takie male czerwone plamki na okolicy szyji , ale juz zeszlo.
a tak od 20 minut bardzo boli mnie na dole, tak jak na okres ale mocniej - czuje jakby ktos wbijal mi gorace igly w jajnik i dodatkowo probowal zobaczyc jak sa rozciagliwe wzielam nospe jedna - zobaczymy czy pomorze.

no masakra - a sniadania nadal nie ma, ale juz sie gotuje ale pachnie pachnie wysmienicie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 12:26   #3902
Leonikowa
Rozeznanie

hej dziewczyny ostatnio coś mało piszę ale wróciło do mnie zmęczenie z I trym. :/
1 do 2 razy dziennie muszę sobie zrobić porządną drzemkę....
Wczoraj pojechaliśmy do dwóch sklepów dziecięcych żeby już na 100% wybrać wózek i fotelik co do wózka to jesteśmy zdecydowani na mutsy a jeśli chodzi o fotelik to dalej się zastanawiamy czy wybrać cybex -m czy maxi cosi pebble (tż jest za cybex m bo 5 * no i tańszy o jakieś 150 zł, ) no nic mam jeszcze kilka dni do przemyślenia bo po nowym roku jedziemy wpłacić już zaliczkę

aaa i kupiliśmy wczoraj materac z firmy fiki miki gryka kokos za 137 zł w zestawie jest nakładka higieniczna i poduszka klin ułatwiająca oddychanie.....

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 12:33   #3903
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

a na koniec Ja + Mlody 27tydz

ps. 1wszy raz mam brzuch większy od cycków

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zobaczcie, jakie zdjęcia laski wrzucają do sieci... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...75ffa5dad.html
Może to zdjęcia ma odstraszać nastolatki od seksu
o matko
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Jeju ja urodzilam sie tydzien po terminie i mialam ok 4kg - bez witamin jak juz ktos wspomnial To co dopiero z witaminami by bylo Bylam taka tlusta, ze mama mowila, ze oczu mi nie bylo widac lol

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o fotelik to dalej się zastanawiamy czy wybrać cybex -m czy maxi cosi pebble (tż jest za cybex m bo 5 * no i tańszy o jakieś 150 zł, ) no nic mam jeszcze kilka dni do przemyślenia bo po nowym roku jedziemy wpłacić już zaliczkę
co to za cybex m? z tego co ja wiem to jest cybex aton II najnowszy najlepszy ale o "m" nie słyszałam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 12:45   #3904
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

jeszcze tak do końca nie mam opracowanego ..... ale myślę nad łososiem w cieście francuskim z żurawiną, kurczakiem w kokosie , udkami w miodzie , śledziami w jogurcie ,sałatka z winogron., to na razie tyle co wymyśliłam no i + słodkości - ale jakie ciasta to jeszcze nie wiem.....

no ja tak też mam od kilku tyg- ale w każdej ciąży tak miałam więc się nie przejmuję ....no pomijając ból .tylko ,że daję radę spać na boku -bardzo tego pilnuję ....

Kuba opowiadając o "Muppetach" pomylił nazwy i mówi " termity " - prawie to samo nie?! ale się naśmiałam jak zrozumiałam o co mu chodzi ......
a co do razdy abym zapisywała co dzieci mówią - to TAK - mam już od dawna taki zeszycik z ich powiedzonkami .... każdy rodzic powinien tak robić bo szybko się zapomina co i kto powiedział
nestelle dzieciaczki masz niesamowite jeszcze jak 3 bohater dołączy to już w ogóle
A ja poproszę przepisy na zaznaczone

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Hej kochane pamięta mnie ktoś jeszcze
(widzę że mnie jeszcze nie wyrzuciłyście to chyba nie jest źle)

Jak tam u Was Święta? (może jakieś streszczenie?)
bo niestety ale nie jestem w stanie nadrobić.
ponieważ ja Święta spędziłam na oddziale szpitalnym
w pierwszy dzień Świąt złapał mnie straszny ból z tyłu pleców w okolicy nerek, nie mogłam ani leżeć ani siedzieć słabo mi było i w dodatku wymiotowałam
Tak też trafiłam do szpitala z podejrzeniem kolki nerkowej, no i musiałam zostać. Wróciłam wczoraj... nie miałam was jak wcześniej powiadomić

Z Małym wszystko dobrze fika i bryka co raz bardziej a ja dochodzę do siebie bo szpitalne łóżko wyciąga z człowieka wszystkie siły i w dodatku poszłam zdrowa a wróciłam z katarem i lekkim obolałym gardłem

Jak tylko zregeneruję siły to będę z wami znów bo się stęskniłam
Agateczka dobrze że już jesteś w domku więc odpoczywaj i dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ufff w końcu nadrobiłam
więc tak: za wszystkie piękne wasze brzuszki i za udane wizyty
i witam nową mamusię z Wrocławia a gdzie mieszkasz? wybrałaś już szpital?
ja chora jestem dalej
chora jestem dalej
ale wczoraj bylismy znowu na usg tym razem we wrocku wiec z tżtem z naszym małym wszystko dobrze i kurcze nie wiem czy dwa aparaty usg mogą aż tak różnie pokazywać ale wyszło że ma 2280gram!!! czyli co pół kilo w tydzień niby plus minus 30ogram to oby minus i wg wagi, wg wielkości brzuszka, główki i kości udowej termin na 8 lutego
łożysko II stopień dojrzałości, mam się bać?
przełączyła nam na chwile na 3d to nasz mały wredotek się ręką zasłonił i nic nie było buzi widać
Dragusia88 niech twoje maleństwo się tak nie spieszy bo panikę na wątku wywołuje tak poza tym gratuluję udanej wizyty i sporego szkraba w brzuszku

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w rossmanie jest 2x sześciopak (czyli 768 szt.) chusteczek nawilżanych pampers za 60zł. opłaca się? one są lepsze od tych biedronkowych?
kwiatuszekkk21 chusteczki na pewno będą szły ci jak woda, wiadomo maleństwu mogą nie podpasować ale u mnie one leżą od kilku lat w łazienkach i nie wyobrażam sobie życia bez mokrych chusteczek (nie mam w domu bidetu i to taki taki zamiennik nawet w pracy w toalecie mam położone).
Co do rodzaju mi kiedyś pampers bardzo odpowiadały później kupiłam huggies na które strasznie narzekałam i nie mogłam się doczekać aż się skończą, ale po skończonym opakowaniu i kupieniu innych wróciłam jak bumerang do huggies zmieniając zdanie kupuję jak są promocje np. w tesco ostatnio było opakowanie za 3 zł więc ja je serdecznie polecam wypróbować mimo początkowego zniechęcenia do nich uważam je za najlepsze tylko trzeba opracować technikę wyciągania ale reklamę strzeliłam (żeby nie było najczęściej używałam tych które były w promocji ale i tak wygrywają huggies) są troszkę grubsze nie rozłażą się jak np. johnsony)

I jeszcze dużo mam poleca kupić duże płatki kosmetyczne i jak się jest w domu to dzidziusiowi takimi zwilżonymi wodą płatkami kosmetycznymi podmywać pupcie.

Używane chusteczki przez mamusie w moim otoczeniu to pampers, huggies i dada

Cytat:
heh z tego co pamiętam to i obwód brzuszka miałyśmy taki sam tylko, że Ty masz termin prawie 2 tygodnie wcześniej

co do wagi to zależy jak liczyć... od pierwszej wizyty (w 7tyg.) przybyło mi niecałe 5 kg ale jakby patrzec od początku ciąży to zanim doczekałam się wizyty spadł mi 1 kg (co wtedy zwaliłam na ścięcie włosów heh) więc wychodzi, że przytyłam 4 kg. Ty tak samo?

no właśnie a poza tym to strasznie tego dużo jakby znaleźć kogoś do spółki i sobie wziąć jeden sześciopak a ktoś by wziął drugi to co innego... doświadczone mamusie dużo się zużywa tych chusteczek?
kwiatuszekkk21 4 kg tylko zacznij może coś jeść ok bo po ciąży będziesz ważyć mniej niż przed.
Tak poważnie to podziwiam

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dziewczyny... TŻ sprząta... obiecał, że będę mogła się kurować... i co? Wkurza mnie wszystko co robi.... a wszystko robi po łebkach... Wiem, że nie powinnam stać i mu pokazywać palcem co i jak, ale zaraz mnie normalnie szlak trafi!!!
Sorceresss na pocieszenie mój tż kiedyś posprzątał sam z siebie, ja musiałam być w pracy w sobotę a on chciał niespodziankę mi zrobić biedak się narobił, bo źle zaczął sprzątanie zawołał mamę żeby oceniła jeo sprzątanie, mama mu mówi że najpierw się odkurza a później podłogi myje no to jeszcze raz, ja wracam do domu szoku doznaję bo posprzątane no ale właśnie ale tu smuga tu mopa dokładnie nie wycisnął i zaciek no i sama sobie narobiłam zaczęłam poprawiać jak on nie widział ale w pewnym momencie mnie złapał z mopem i od tamtej pory nie sprząta bo i tak po nim poprawiam, a ja wolę tak jak jest tz on gotuje ja sprzątam bo i tak poprawiam a to bez sensu i przykrość mu sprawiam.
Do mycia podłogi mam pomoc bo jak zamieszkaliśmy razem to dostałam na imieniny robota scoobe, a teraz jak będzie kasiorka to dostanę dofinansowanie od tż do odkurzacza samo jeżdżącego

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie??
http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...876095682.html

bo jak zmierzyłam ile mam miejsca na wannienkę w lazience to się załamalam.
jakbym chciała postawić na pralce to mam 62cm
Ptaszysko16 ja uważam że ten stojaczek z wanienką jest super tylko jedyny minus to że ta wanienka jest mała i na długo nie wystarczy. Sama oglądałam sporo takich wanienek na stojaczkach i te wszystkie które mają półeczki itp. to nie mają większej wanienki niż 67 cm.

Ja myślę że będę małą kąpać w łazience mam miejsce aby rozłożyć się na podłodze, ale też myślałam żeby ręcznik pościelić w salonie na podłodze położyć wanienkę i tak myć ją.
Choć cały czas za mną chodzi ta wanienka na stojaczku z półeczkami i przewijakiem wszystko w jednym miejscu.

Jakbyś jakieś jeszcze znalazła ale z większą wanienką tz dłuższą niż 70 cm to wstaw proszę ok

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki...
Ja tylko na chwile, zeby Wam napisac, że ze świąt wróciłam z grypą Tak wiec od czwartku leze i nawet nie mam sily usiaść do kompa, taka jestem osłabiona Tak więc zamelduję się jak mi się poprawi... buziaki
Mokka_83 zdrowia kochana teraz taki sezon grypowy

Cytat:
idem spać moje laseczki kochane
słodkich snów życzę

a na koniec Ja + Mlody 27tydz

kasia86bgo śliczny brzucholek

Cytat:
Zobaczcie, jakie zdjęcia laski wrzucają do sieci... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...75ffa5dad.html
megi-megi no jakbym siebie widziała jak te wszystkie ciuszki ściągnę, a tak poważnie jak mi tż zrobił zdjęcie w skończonym 20 tygodniu z podniesioną bluzką odsłaniającą brzuszek i majtkach i jakoś tak od dołu to zdjęcie zrobił to się przeraziłam i więcej z gołym brzuszkiem do zdjęć nie pozuję a raczej nie brzuszkiem a tyłkiem

pozatym biodra mi się rozchodzą chyba mam o prawie 9 cm więcej

Moja mała też ostatnio coś mało ruchliwa choć własnie teraz zaczęła troszkę broić jak do was piszę Tak więc chyba Was Mamusie pozdrawia A już schizować się zaczynałam bo podczas świąt to tak dawała czadu u dziadków że szok a od kiedy wróciliśmy do domu cicho siedzi ale teraz coś się ruszać zaczyna więc już troszkę spokojniejsza jestem

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
hej dziewczyny ostatnio coś mało piszę ale wróciło do mnie zmęczenie z I trym. :/
Wczoraj pojechaliśmy do dwóch sklepów dziecięcych żeby już na 100% wybrać wózek i fotelik co do wózka to jesteśmy zdecydowani na mutsy a jeśli chodzi o fotelik to dalej się zastanawiamy czy wybrać cybex -m czy maxi cosi pebble (tż jest za cybex m bo 5 * no i tańszy o jakieś 150 zł, ) no nic mam jeszcze kilka dni do przemyślenia bo po nowym roku jedziemy wpłacić już zaliczkę

aaa i kupiliśmy wczoraj materac z firmy fiki miki gryka kokos za 137 zł w zestawie jest nakładka higieniczna i poduszka klin ułatwiająca oddychanie.....
Leonikowa też mam ten sam dylemat czy fotelik cybex czy maxi cosi , wózek quinny (zachorowałam na niego) chyba że mutsy wypuszczą do kwietnia coś w fajnej kolorystyce dla dziewczynki
gratuluję zakupu materacyka
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 12:57   #3905
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Leonikowa też mam ten sam dylemat czy fotelik cybex czy maxi cosi , wózek quinny (zachorowałam na niego) chyba że mutsy wypuszczą do kwietnia coś w fajnej kolorystyce dla dziewczynki
gratuluję zakupu materacyka
babeczka mówiła w sklepie, że ok marca ma się pojawić nowa kolorystyka mutsy

tak dargusia chodzi mi o cybex aton 2

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 13:03   #3906
Dragusia88
Zakorzenienie

sklerozę mam i nie wiem czy pokazywałam wam łóżeczko ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02781.jpg (99,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02785.jpg (118,4 KB, 25 załadowań)

Stary 2012-12-30, 13:05   #3907
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to ja też bym chciała jeszcze tylko tż musi swoją opinie wydać i kupujemy oczywiście niebieski

Stary 2012-12-30, 13:09   #3908
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
łóżeczko fajne...a czy mają takie ale z szufladą?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 13:40   #3909
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
fajniusi

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

u nas dziś 26 tydz
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 13:42   #3910
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ładne

Widziałyście już sa wrześniowe mamusie 2013 :P

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2012-12-30 o 13:53
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 13:53   #3911
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Megi-no wlasnie zmalal ci biust po karmieniu? Bo ja sobie nie wyobrazam miec takie balony do konca zycia.

U nas z opieka medyczna jest super. Nie moge narzekac wole rodzic tu niz w Polsce.

Ja nie Megi- ale mogę Ci napisać o sobie- generanie moje cycki to takie wypierdki mamuta, więc niestety tylko push-up'y wchodzą w grę, podczas karmienia nosiłam stanik tak ogromny, że do tej pory nie wierzę. Przestałam karmic i cycki wrócily do rozmiaru wypierdkowego....

Cytat:
.

u mnie to samo, plus znowu parcie na pęcherz

Cytat:
świetne
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:02   #3912
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hejka

Kasia
, współczuję przeżyć z WC. Przynajmniej Cię oczyściło od środka

Cytat:
w pewnym momencie mnie złapał z mopem i od tamtej pory nie sprząta bo i tak po nim poprawiam, a ja wolę tak jak jest tz on gotuje ja sprzątam bo i tak poprawiam a to bez sensu i przykrość mu sprawiam.

A już schizować się zaczynałam bo podczas świąt to tak dawała czadu u dziadków że szok a od kiedy wróciliśmy do domu cicho siedzi ale teraz coś się ruszać zaczyna więc już troszkę spokojniejsza jestem
tylko, że u nas do gotowania też ja jestem i wolę, żeby tak pozostało. Tż myje naczynia, odkurza, prasuje i pomaga mi z tym, o co go proszę... ale dla mojego dobra i dobra moich nerwów proszę go o rzeczy, które wiem, że nie będę poprawiać. To chyba najgorsze co może być napracować się i widzieć jak druga osoba tego nie docenia.

Co do ruchów malucha - mój 2 tyg szalał, ale teraz cisza... wczoraj aż zaczęłam liczyć ruchy wieczorem. Minęło 20 min i naliczyłam 9 i tak czekam na tego 10 kopniaka i cisza..... cisza... obróciłam się na bok i się zaczęło - tak zaczął mi nóżką (chyba nóżką ) jeździć po brzuchu... tak mocno, że czułam na ręce jego siłę - aż tż się wystraszył czy mnie to nie boli Nawet jakby bolało bardzo to może nasza Fasolka mi tak robić 24/dobę.
A dzisiaj rano kilka kopsów i znów śpi....

Cytat:
fajne

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:08   #3913
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

tylko, że u nas do gotowania też ja jestem i wolę, żeby tak pozostało. Tż myje naczynia, odkurza, prasuje i pomaga mi z tym, o co go proszę... ale dla mojego dobra i dobra moich nerwów proszę go o rzeczy, które wiem, że nie będę poprawiać. To chyba najgorsze co może być napracować się i widzieć jak druga osoba tego nie docenia.
Ja lubię gotować, ale TŻ też- z tym, że on woli jakieś wyszukane dania...i robi przy tym taki bajzel w kuchni, że mi ręce opadają. I odkurza....
Ale generalnie jemu życie mogłoby upłynąć na "zaraz" "już" "później" co mnie tak niesamowicie w☠☠☠☠ia, że wybucham
Stary 2012-12-30, 14:08   #3914
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

ze co juz WRZESNIOWE mamusie alez ten
zapie..... haha

na szczescie juz troszke mi ten brzuszke przestal bolec - zaraz jade na satare mieszkanie ost ogladanac i oddac klucze - ale nie bede plakala - nie ma za czym

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:20   #3915
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym - to witamy sie dzis juz w 27 TC

Cytat:
Bylam taka tlusta, ze mama mowila, ze oczu mi nie bylo widac
hehe moja kuzynka miała prawie 5,5 kg matka mówiła, że przy innych dzieciach w szpitalu wyglądała jak mutancik (a ciotka 1,55 cm, drobniutka, ale to jej 4 dziecko)

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

u nas dziś 26 tydz

Cytat:
ładne. prościutkie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ale generalnie jemu życie mogłoby upłynąć na "zaraz" "już" "później" co mnie tak niesamowicie w☠☠☠☠ia, że wybucham
hehe uwielbiam tę specyficzną czasoprzestrzeń pt. ZARAZ. też alergicznie reaguję

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:26   #3916
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe uwielbiam tę specyficzną czasoprzestrzeń pt. ZARAZ. też alergicznie reaguję
no właśnie, ech....i jeszcze się dziwi że pytam czy to zaraz już nadeszło....
Stary 2012-12-30, 14:53   #3917
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Jak tam u Was Święta? (może jakieś streszczenie?)
bo niestety ale nie jestem w stanie nadrobić.
ponieważ ja Święta spędziłam na oddziale szpitalnym
w pierwszy dzień Świąt złapał mnie straszny ból z tyłu pleców w okolicy nerek, nie mogłam ani leżeć ani siedzieć słabo mi było i w dodatku wymiotowałam
Tak też trafiłam do szpitala z podejrzeniem kolki nerkowej, no i musiałam zostać. Wróciłam wczoraj... nie miałam was jak wcześniej powiadomić

Z Małym wszystko dobrze fika i bryka co raz bardziej a ja dochodzę do siebie bo szpitalne łóżko wyciąga z człowieka wszystkie siły i w dodatku poszłam zdrowa a wróciłam z katarem i lekkim obolałym gardłem

Jak tylko zregeneruję siły to będę z wami znów bo się stęskniłam
oj współczuje świąt w szpitalu

Cytat:

łożysko II stopień dojrzałości, mam się bać?
:
o właśnie mi też w usg zapisała tak samo

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość

Malpka z tą szyjką 27mm to i tak i nie, bo normalna ma ze 4cm. Tylko wszystko zależy czy poza skracającą się szyjką masz tez rozwarcie, który to tydzień, jak szybko się skraca, czy masz skurcze itd. Jak doktor mówi, ze u Ciebie ok, to nie martw się na zapas. taka powyżej 2cm to jeszcze bezpieczna długość. U mnie zareagowali przy 2,6cm dlatego że miałam skurcze i szyjka gwałtownie się skracała, więc nie było na co czekać.
niby szyjka zamknęta i skurczy brak więc mam nadzieje ze do marca jeszcze poczeka

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A to odklejające łożysko to z czym się wiązało ?
nie wiem o co pytasz czy o to co mi na ręcznym powiedziała ze mi się łożysko obniża? jeśli tak to na usg lekarka powiedziała że tamta mogła wyczuć główkę bo jest już w dole i uciska i pomyślała że to łożysko
a jeśli chodzi o odklejenie to mi się przy Julce całkowicie odkleiło i musiałam mieć natychmiastową cesarke

Cytat:
doświadczone mamusie dużo się zużywa tych chusteczek?
no chusteczek na początku idzie sporo

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

Z ciekawości... dziewczyny jak długo się kąpie dziecko w wanience? Kiedy można już we wannie? Syn szwagierki miał taki "fotelik" http://wyprawkanoworodka.files.wordp...o-kapieli1.jpg i jak maluszek miał 7m-cy to już kąpany był w dużej wannie.
Tak sobie myślę, że jak już siedzi to można z powodzeniem przenieść się na wannę, hm?
jak któraś pisała jak stabilnie siedzi to można i w dużej

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi czy mogę stosować wodę morską marimer na udrożnienie nosa? h t t p : / / w w w . d o z . p l /apteka/p3525-Marimer_spray_oczyszczaja cy_woda_morska_do_nosa_ro ztwor_izotoniczny_100_ml
można

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki...
Ja tylko na chwile, zeby Wam napisac, że ze świąt wróciłam z grypą Tak wiec od czwartku leze i nawet nie mam sily usiaść do kompa, taka jestem osłabiona Tak więc zamelduję się jak mi się poprawi... buziaki
zdrówka zycze

i za nowe tygodnie i śliczne brzuszki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 15:31   #3918
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieję, że tylko wagę urodzeniową
chyba tylko urodzeniową

Cytat:

Bylam taka tlusta, ze mama mowila, ze oczu mi nie bylo widac lol

za 27 tydz.

Cytat:
ładne i kolory akurat by mi pasowały ale trochę drogie

Cytat:
bo ZARAZ to taka wielka bakteria

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
kwiatuszekkk21 4 kg tylko zacznij może coś jeść ok bo po ciąży będziesz ważyć mniej niż przed.
Tak poważnie to podziwiam
jem jem sama nie wiem jak to się działo, że tak długo nie tyłam bo teraz to już normalnie idzie -ok 2 kg na miesiąc. w sumie zbytnio mnie to nie martwi, brzuch rośnie, synek wcale nie taki malutki bo ma już prawie 1,5kg więc chyba wszystko ok
Stary 2012-12-30, 15:39   #3919
jolanT
Zadomowienie

hej mamusie!

ja na chwilkę tylko
chciałam prosić Was bardzo o nie wiązanie wagi urodzeniowej rodziców z wagą bobasa!
mój lekarz mówił, że nie mam się tym sugerować ale zaczął się śmiać po czym miał strach w oczach...

kupiłam łóżeczko i materac dla dzieciny!
a teraz pędzę robić karkówkę z ziemniaczkami

p.s. gdzie jest Moderna?
tak dziś myślałam o niej bo kupiłam te same łóżeczko

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:20   #3920
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
a Twój mąż?! bo mój ponad 4 kg...
tak liczę, że Torres będzie pomiędzy
aaaaaa! moje zdjęcie wyciekło!!!!!!!!!!!!!

a jak się miał rozmiar do karmienia do rozmiaru sprzed i w trakcie ciąży?!!!!???
Wczoraj już sobie wybrałam modele do karmienia (Panache, model Lorna i Sophie), ale bałam się kupić, bo mój biust żyje własnym życiem i się go boję....
Ja nosiłam przed ciążą 75C ale częściej 75D. W ciąży urósł tak średnio - napompował się mocniej, ale w obwodzie pod się sporo powiększyło. Staniki do karmienia kupiłam po porodzie, bo nie wiedziałam, jak to będzie. Aaaa było, oj było.
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Megi-no wlasnie zmalal ci biust po karmieniu? Bo ja sobie nie wyobrazam miec takie balony do konca zycia.
Po karmieniu, schudnięciu zostały mi puste worki - miejsca na cycki. Nosiłam 70D - stanik był wypchany po zrolowaniu wiszącej skóry Jak nic - teraz czeka mnie chirurg.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:24   #3921
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
babeczka mówiła w sklepie, że ok marca ma się pojawić nowa kolorystyka mutsy
Leonikowa taką właśnie mam nadzieję i cichą myśl, że może mutsy spełnią me oczekiwania kolorystyczne albo powrócą te starsze I z takim nastawieniem chodzę spać od października od kiedy wiem że dziewczynka

Cytat:
Dragusia88 fajne łóżeczko ja już jak napisałaś obczaiłam w googlach

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
fajniusi

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

u nas dziś 26 tydz
anika_s za tygodnie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja lubię gotować, ale TŻ też- z tym, że on woli jakieś wyszukane dania...i robi przy tym taki bajzel w kuchni, że mi ręce opadają. I odkurza....
despa ja nie proszę tylko robię sama bo ile mogę mówić i prosić i się wkurzyłam i przestałam wszystko sama robię fakt ciężko nieraz ale jak się nie domyśli to trudno, tyle że ja mam o tyle dobrze i poinformowałam tż że jeśli on mi nie będzie pomagał to będzie płacił za pomoc i tak co jakiś czas przychodziła dziewczyna do mnie sprzątać tyle że jest w ciąży też termin ma na 9 maja i teraz znowu sama zostałam ale dzięki Bogu mam dobrą koleżankę która siedzi w domku i cieszy się jak poproszę ją o pomoc tak więc mycie okien mi zupełnie odpada i tak samo szorowanie kuchennych szafek. Ogólnie sprzątam co 2-3 dzień w domu to porządek jest. Żeby nie było tż sam z siebie też potrafi od czasu do czasu sam posprzątać albo wymyć umywalki i wannę w łazience. (ja się zawsze śmieję ale tak w sensie że się cieszę jak przychodzi do mnie i się pyta a tym to co, a ta szmatka itp.) Ale generalnie dla mnie porządek jest wtedy jak ja posprzątam
A tż gotuje wymyślne potrawy i to na co ma ochotę, tak więc bigosy, niektóre zupy, różne mięsa, spagetthi itp. to jego działka. Gorzej jak robi jakąś nowość i cała kuchnia zastawiona ale mi nie przeszkadza niech on gotuje ja posprzątam.

No więc idę prasować moje drogie Mamusie jakby któraś miała jakieś pranie proszę podrzucać bo o dziwo mam chęci i siły

Dziś 3 godziny w łazience spędziłam, pełne spa skóra nawilżona jak nigdy włosy po 3 rodzajach odżywek, masek tylko już ciężko mi się goli bo kurcze brzuszek zaczyna zasłaniać

No i chwaląc się prezentami zapomniałam o najważniejszym moim marzeniu dosyć drogim a tż jako mikołaj je spełnił dostałam szczoteczkę do buzi jest rewelacyjna a buźka po każdym użyciu jest cudowna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clarisonic-plus-pink-v2.jpg (20,1 KB, 25 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:53   #3922
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Po karmieniu, schudnięciu zostały mi puste worki - miejsca na cycki.
matyldo, to ja swoimi wielgaśnymi będę okręcać szyję w chłodniejsze dni

Cytat:
Ale generalnie dla mnie porządek jest wtedy jak ja posprzątam
buhahhahahaha dokładnie.

Cytat:
tylko już ciężko mi się goli bo kurcze brzuszek zaczyna zasłaniać
ostatnio musiałam pomóc sobie lusterkiem. czułam się dość... dziwnie...

Cytat:
No i chwaląc się prezentami zapomniałam o najważniejszym moim marzeniu dosyć drogim a tż jako mikołaj je spełnił dostałam szczoteczkę do buzi jest rewelacyjna a buźka po każdym użyciu jest cudowna
aaa! proszę nie pisać takich rzeczy przy wariacie już siedzę i czytam...

hehe jednocześnie sobie przypomnialam o mojej szczotce, której nie używałam chyba z pół roku....http://tagomago.pl/produkt/14455/Shi...tka-do-masazu/
w ogóle chłop mi kupił tę szczotę patrząc na szybciora na pudełko - "brush" to brush a ja maniak pędzlowy jestem ale miał minę jak otworzyłam prezent

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:07 Powód: literówka
Stary 2012-12-30, 16:54   #3923
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

hehe moja kuzynka miała prawie 5,5 kg matka mówiła, że przy innych dzieciach w szpitalu wyglądała jak mutancik (a ciotka 1,55 cm, drobniutka, ale to jej 4 dziecko)
no dobra, jestem po rozmowie z mama, oswiecila mnie, ze bylo to 4,25 tylko, ze ona generalnie schudla w ciazy, choc juz byla bardzo chuda ogolnie. Pierwsze 4 miechy ponad wymiotowala absolutnie wszystko, czasami ostal sie suchy chleb i herbata czarna w zoladku a potem juz czula sie super, ale za duzo tez jesc nie mogla. I i tak urodzila 4,25. I ja jej mowie, ze podobno dziedziczy sie wage urodzeniowa po matce - a ona mi na to, ta jasne, tylko, ze ja jak sie urodzialm to mialam rowne 5 kg jak ja to uslyszalam, myslalam, ze sie przewroce. To jej mowie, no kobieto nie widzisz zadnego podobienstwa ???? No moze tylko dlatego do 5 kg nie uroslo, bo te wszytskie wymioty itd, ale jakby normalnie ciaze przechodzilo, to 5 bylaby jak nic Nie musze chyba juz wspominac, ze moj brat 4,4 mial co i ciaze byly identyczne, zero kg na wadze, dzieci kolosy
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:59   #3924
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i ciaze byly identyczne, zero kg na wadze, dzieci kolosy
a miała badany cukier?!
może to efekt cukrzycy ciążowej?

Stary 2012-12-30, 17:03   #3925
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Po karmieniu, schudnięciu zostały mi puste worki - miejsca na cycki. Nosiłam 70D - stanik był wypchany po zrolowaniu wiszącej skóry Jak nic - teraz czeka mnie chirurg.
O jezu, chyba zachecilas mnie do cwiczen gimnastycznych - troche jednak pomagaja no i np. zimny i cieply prysznic na zmiane, to hartuje skore. Jeju po tym co napisalas malo sie nie poplakalam Jedno mnie tylko powstrzymuje, bo ja doscy duze wahania wagi mam i juz keidys jak bylam przytyta, to mialam takie cycki jak teraz i potem jak o 2 numery spadly to w sumie nic sie z nimi nie stalo. Cwiczenia i krem do biustu pomogly wtedy. Ciekawe jak bedzie teraz. No ale cos, najwyzej zostanie chirurg - wszystko jest dla ludzi.
Stary 2012-12-30, 17:07   #3926
bmma
Zadomowienie

Witam dopiero teraz.
Cytat:
na koniec Ja + Mlody 27tydz

piękny

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
fee

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja już nie mogę,nie mam siły,kaszlę cały dzień i kicham strasznie, do tego leje mi sie z nosa non stop. Brzuch mam twardy jak kamień i boli mnie cały, i podbrzusze i na gorze mięśnie chyba od kaszlu i kichania Cały dzień pije syrop z cytryny, sok z bzu i jeszcze imbir z miodem i cytryna, a teraz zapodałam na noc mleko z czosnkiem,miodem i masłem ale ledwo zipię. Jak sobie jeszcze pomóc? czy po prostu muszę to przeczekać? (przeziębienie i kaszel zaczęły mi się wczoraj popołudniu).
Ojj, ja mogę trzymać kciuki. Nieźle Cię wzięło

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:07   #3927
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
a miała badany cukier?!
może to efekt cukrzycy ciążowej?
Moja mama jest laborantka, wiec miala przebadane wszystko co mozna bylo Generalnie pracowala w szpitalu, wiec ciagle koledzy lekarze mieli na nia oko, wszystko bylo ok Taki urok. Najlepsze jest to, ze kiedys kobiety chodzily normalnie do pracy. raz na jakis czas jakies l4 na pare dni, ale mama mowila, ze naprawde rzadko. I musiala pracowac na nockach, przy tych wszytskich zapachach w albolatorium itd.

Opowiadala, ze kiedys wracala z nocki w niedziele rano - to byla jakos 7.30 i zaczela wymiotowac pod plotem doslownie, bo akurat szla chodnikiem. I jacys starsi panstwo przechodzac kolo niej, mowili: "zobacz taka mloda i juz o takiej godzinie w neidziele pijana" a ona byla cala chuda, maly brzuszek, to nie bylo widac, ze w ciazy kiedys to byly czasy co
Stary 2012-12-30, 17:11   #3928
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nie wiem o co pytasz czy o to co mi na ręcznym powiedziała ze mi się łożysko obniża? jeśli tak to na usg lekarka powiedziała że tamta mogła wyczuć główkę bo jest już w dole i uciska i pomyślała że to łożysko
a jeśli chodzi o odklejenie to mi się przy Julce całkowicie odkleiło i musiałam mieć natychmiastową cesarke
chodziło mi o pierwszą ciążę. Ale już wyjaśniłaś. A czym się wtedy to odklejenie objawiało ?

a ogólnie to tygodnie i inne cudowności.

Co do wózka my bierzemy cybex bo TŻ mówi że ma dobre wyniki w tych testach wszelakich.

Coś widzę, że seria chorób dopada nas, życzę zdrówka
Stary 2012-12-30, 17:13   #3929
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witam! Jesteśmy już po porannej gimnastyce tzn synek jest bo matka leniwa i na leżąco kibicuje wygibasom w brzuszku
poza tym wczoraj znajoma mnie nastraszyła, powiedziała że ostatnie 3 miesiące są niebezpieczne i trzeba bardzo na siebie uważać, ona właśnie ostatni trymestr spędziła w szpitalu na podtrzymaniu ciąży. to + słowa lekarza, że ładna ciąża ale to wcale nie oznacza że już nic złego nie może się stać wywołały we mnie wielki strach o malucha przecież na tym etapie powinno już być bezpiecznie

aha! zapomniałam się pochwalić, że mam za sobą pierwszy skurcz w łydce złapało mnie w nocy ale na szczęście szybko odpuściło, mimo to troszkę jeszcze czuję łydkę.
to oznacza brak magnezu?
Z gimnastyką mam tak samo
Nie strasz, już kilka osób mi powiedziało, szanuj się i uważaj a ja do pracy nadal chodzę...

Skurcz, tak magnez i potas. Dzisiaj w nocy miałam 2-gi raz mąż się obudził i masował.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:16   #3930
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
O jezu, chyba zachecilas mnie do cwiczen gimnastycznych - troche jednak pomagaja no i np. zimny i cieply prysznic na zmiane, to hartuje skore. Jeju po tym co napisalas malo sie nie poplakalam Jedno mnie tylko powstrzymuje, bo ja doscy duze wahania wagi mam i juz keidys jak bylam przytyta, to mialam takie cycki jak teraz i potem jak o 2 numery spadly to w sumie nic sie z nimi nie stalo. Cwiczenia i krem do biustu pomogly wtedy. Ciekawe jak bedzie teraz. No ale cos, najwyzej zostanie chirurg - wszystko jest dla ludzi.
Co do piersi to i tak wydaje mi się że to w dużej mierze kwestia genów, moja Mama ma spory biust i jeszcze większy w ciąży, a do dzisiaj ma naprawdę fajne pełne piersi pomimo tego że jest grubo po 50 to samo Babcia, koleżanka znowu miała tak jak megi. A w kremy do biustu jakoś średnio wierzę, prędzej w gimnastykę.

Cytat:
Moja mama jest laborantka, wiec miala przebadane wszystko co mozna bylo Generalnie pracowala w szpitalu, wiec ciagle koledzy lekarze mieli na nia oko, wszystko bylo ok Taki urok. Najlepsze jest to, ze kiedys kobiety chodzily normalnie do pracy. raz na jakis czas jakies l4 na pare dni, ale mama mowila, ze naprawde rzadko. I musiala pracowac na nockach, przy tych wszytskich zapachach w albolatorium itd.
A to chyba zależy od laboratorium, moja Mama wtedy też miała swój mały chemiczny epizod w życiu i znowu ze względu na szkodliwe opary miała l4 prawie całą ciążę, bo to była praca z jakimiś toksycznymi substancjami.

Dopisane:

jeszcze odnośnie tej cukryzcy, to nie wiem czy wtedy ktoś by nawet wiedział, że jest coś takiego do badania, akurat cukrzyca ciężarnych to chyba dość nowa sprawa jeśli chodzi o diagnostykę.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:17
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości