|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() a tak od 20 minut bardzo boli mnie na dole, tak jak na okres ale mocniej - czuje jakby ktos wbijal mi gorace igly w jajnik i dodatkowo probowal zobaczyc jak sa rozciagliwe wzielam nospe jedna - zobaczymy czy pomorze.no masakra - a sniadania nadal nie ma, ale juz sie gotuje ale pachnie pachnie wysmienicie |
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ostatnio coś mało piszę ale wróciło do mnie zmęczenie z I trym. :/
1 do 2 razy dziennie muszę sobie zrobić porządną drzemkę.... Wczoraj pojechaliśmy do dwóch sklepów dziecięcych żeby już na 100% wybrać wózek i fotelik co do wózka to jesteśmy zdecydowani na mutsy a jeśli chodzi o fotelik to dalej się zastanawiamy czy wybrać cybex -m czy maxi cosi pebble (tż jest za cybex m bo 5 * no i tańszy o jakieś 150 zł, ) no nic mam jeszcze kilka dni do przemyślenia bo po nowym roku jedziemy wpłacić już zaliczkę aaa i kupiliśmy wczoraj materac z firmy fiki miki gryka kokos za 137 zł w zestawie jest nakładka higieniczna i poduszka klin ułatwiająca oddychanie.....
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3904 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jak 3 bohater dołączy to już w ogóle ![]() A ja poproszę przepisy na zaznaczone ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do rodzaju mi kiedyś pampers bardzo odpowiadały później kupiłam huggies na które strasznie narzekałam i nie mogłam się doczekać aż się skończą, ale po skończonym opakowaniu i kupieniu innych wróciłam jak bumerang do huggies zmieniając zdanie kupuję jak są promocje np. w tesco ostatnio było opakowanie za 3 zł więc ja je serdecznie polecam wypróbować mimo początkowego zniechęcenia do nich uważam je za najlepsze tylko trzeba opracować technikę wyciągania ale reklamę strzeliłam I jeszcze dużo mam poleca kupić duże płatki kosmetyczne i jak się jest w domu to dzidziusiowi takimi zwilżonymi wodą płatkami kosmetycznymi podmywać pupcie. Używane chusteczki przez mamusie w moim otoczeniu to pampers, huggies i dada Cytat:
4 kg tylko zacznij może coś jeść ok bo po ciąży będziesz ważyć mniej niż przed. Tak poważnie to podziwiam ![]() Cytat:
biedak się narobił, bo źle zaczął sprzątanie zawołał mamę żeby oceniła jeo sprzątanie, mama mu mówi że najpierw się odkurza a później podłogi myje no to jeszcze raz, ja wracam do domu szoku doznaję bo posprzątane no ale właśnie ale tu smuga tu mopa dokładnie nie wycisnął i zaciek no i sama sobie narobiłam zaczęłam poprawiać jak on nie widział ale w pewnym momencie mnie złapał z mopem i od tamtej pory nie sprząta bo i tak po nim poprawiam, a ja wolę tak jak jest tz on gotuje ja sprzątam bo i tak poprawiam a to bez sensu i przykrość mu sprawiam. Do mycia podłogi mam pomoc bo jak zamieszkaliśmy razem to dostałam na imieniny robota scoobe, a teraz jak będzie kasiorka to dostanę dofinansowanie od tż do odkurzacza samo jeżdżącego Cytat:
Ja myślę że będę małą kąpać w łazience mam miejsce aby rozłożyć się na podłodze, ale też myślałam żeby ręcznik pościelić w salonie na podłodze położyć wanienkę i tak myć ją. Choć cały czas za mną chodzi ta wanienka na stojaczku z półeczkami i przewijakiem wszystko w jednym miejscu. Jakbyś jakieś jeszcze znalazła ale z większą wanienką tz dłuższą niż 70 cm to wstaw proszę ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pozatym biodra mi się rozchodzą chyba mam o prawie 9 cm więcej Moja mała też ostatnio coś mało ruchliwa choć własnie teraz zaczęła troszkę broić jak do was piszę Tak więc chyba Was Mamusie pozdrawia A już schizować się zaczynałam bo podczas świąt to tak dawała czadu u dziadków że szok a od kiedy wróciliśmy do domu cicho siedzi ale teraz coś się ruszać zaczyna więc już troszkę spokojniejsza jestem ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
gratuluję zakupu materacyka
|
|||||||||||
|
|
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak dargusia chodzi mi o cybex aton 2
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
sklerozę mam i nie wiem czy pokazywałam wam łóżeczko ??
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
ooo
to ja też bym chciała jeszcze tylko tż musi swoją opinie wydać i kupujemy oczywiście niebieski
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
łóżeczko fajne...a czy mają takie ale z szufladą?
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- u nas dziś 26 tydz
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
ładne
![]() Widziałyście już sa wrześniowe mamusie 2013 :P Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2012-12-30 o 13:53 |
|
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie Megi- ale mogę Ci napisać o sobie- generanie moje cycki to takie wypierdki mamuta, więc niestety tylko push-up'y wchodzą w grę, podczas karmienia nosiłam stanik tak ogromny, że do tej pory nie wierzę. Przestałam karmic i cycki wrócily do rozmiaru wypierdkowego.... Cytat:
u mnie to samo, plus znowu parcie na pęcherz świetne
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Kasia, współczuję przeżyć z WC. Przynajmniej Cię oczyściło od środka ![]() Cytat:
i wolę, żeby tak pozostało. Tż myje naczynia, odkurza, prasuje i pomaga mi z tym, o co go proszę... ale dla mojego dobra i dobra moich nerwów proszę go o rzeczy, które wiem, że nie będę poprawiać. To chyba najgorsze co może być napracować się i widzieć jak druga osoba tego nie docenia.Co do ruchów malucha - mój 2 tyg szalał, ale teraz cisza... wczoraj aż zaczęłam liczyć ruchy wieczorem. Minęło 20 min i naliczyłam 9 i tak czekam na tego 10 kopniaka i cisza..... cisza... obróciłam się na bok i się zaczęło - tak zaczął mi nóżką (chyba nóżką ) jeździć po brzuchu... tak mocno, że czułam na ręce jego siłę - aż tż się wystraszył czy mnie to nie boli Nawet jakby bolało bardzo to może nasza Fasolka mi tak robić 24/dobę. A dzisiaj rano kilka kopsów i znów śpi.... fajne
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie jemu życie mogłoby upłynąć na "zaraz" "już" "później" co mnie tak niesamowicie w☠☠☠☠ia, że wybucham
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
ze co juz WRZESNIOWE mamusie na szczescie juz troszke mi ten brzuszke przestal bolec - zaraz jade na satare mieszkanie ost ogladanac i oddac klucze - ale nie bede plakala - nie ma za czym
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe moja kuzynka miała prawie 5,5 kg matka mówiła, że przy innych dzieciach w szpitalu wyglądała jak mutancik (a ciotka 1,55 cm, drobniutka, ale to jej 4 dziecko)![]() ładne. prościutkie ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, ech....i jeszcze się dziwi że pytam czy to zaraz już nadeszło....
|
|
#3917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
o właśnie mi też w usg zapisała tak samo ![]() Cytat:
nie wiem o co pytasz czy o to co mi na ręcznym powiedziała ze mi się łożysko obniża? jeśli tak to na usg lekarka powiedziała że tamta mogła wyczuć główkę bo jest już w dole i uciska i pomyślała że to łożysko a jeśli chodzi o odklejenie to mi się przy Julce całkowicie odkleiło i musiałam mieć natychmiastową cesarke no chusteczek na początku idzie sporo ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
i za nowe tygodnie i śliczne brzuszki
|
|
|
#3918 | ||
|
Zadomowienie
|
chyba tylko urodzeniową
![]() za 27 tydz.ładne ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
sama nie wiem jak to się działo, że tak długo nie tyłam bo teraz to już normalnie idzie -ok 2 kg na miesiąc. w sumie zbytnio mnie to nie martwi, brzuch rośnie, synek wcale nie taki malutki bo ma już prawie 1,5kg więc chyba wszystko ok
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
ja na chwilkę tylko ![]() chciałam prosić Was bardzo o nie wiązanie wagi urodzeniowej rodziców z wagą bobasa! ![]() mój lekarz mówił, że nie mam się tym sugerować ale zaczął się śmiać po czym miał strach w oczach... kupiłam łóżeczko i materac dla dzieciny! ![]() a teraz pędzę robić karkówkę z ziemniaczkami ![]() p.s. gdzie jest Moderna? tak dziś myślałam o niej bo kupiłam te same łóżeczko |
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nic - teraz czeka mnie chirurg.
|
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z takim nastawieniem chodzę spać od października od kiedy wiem że dziewczynka ![]() Dragusia88 fajne łóżeczko ![]() Cytat:
za tygodnieCytat:
i się wkurzyłam i przestałam wszystko sama robię fakt ciężko nieraz ale jak się nie domyśli to trudno, tyle że ja mam o tyle dobrze i poinformowałam tż że jeśli on mi nie będzie pomagał to będzie płacił za pomoc i tak co jakiś czas przychodziła dziewczyna do mnie sprzątać tyle że jest w ciąży też termin ma na 9 maja i teraz znowu sama zostałam ale dzięki Bogu mam dobrą koleżankę która siedzi w domku i cieszy się jak poproszę ją o pomoc tak więc mycie okien mi zupełnie odpada i tak samo szorowanie kuchennych szafek. Ogólnie sprzątam co 2-3 dzień w domu to porządek jest. Żeby nie było tż sam z siebie też potrafi od czasu do czasu sam posprzątać albo wymyć umywalki i wannę w łazience. (ja się zawsze śmieję ale tak w sensie że się cieszę jak przychodzi do mnie i się pyta a tym to co, a ta szmatka itp.) Ale generalnie dla mnie porządek jest wtedy jak ja posprzątam A tż gotuje wymyślne potrawy i to na co ma ochotę, tak więc bigosy, niektóre zupy, różne mięsa, spagetthi itp. to jego działka. Gorzej jak robi jakąś nowość i cała kuchnia zastawiona ale mi nie przeszkadza niech on gotuje ja posprzątam. No więc idę prasować moje drogie Mamusie jakby któraś miała jakieś pranie proszę podrzucać bo o dziwo mam chęci i siły Dziś 3 godziny w łazience spędziłam, pełne spa skóra nawilżona jak nigdy włosy po 3 rodzajach odżywek, masek ![]() No i chwaląc się prezentami zapomniałam o najważniejszym moim marzeniu dosyć drogim a tż jako mikołaj je spełnił dostałam szczoteczkę do buzi jest rewelacyjna |
|||
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buhahhahahaha dokładnie. ostatnio musiałam pomóc sobie lusterkiem. czułam się dość... dziwnie... ![]() Cytat:
już siedzę i czytam... hehe jednocześnie sobie przypomnialam o mojej szczotce, której nie używałam chyba z pół roku....http://tagomago.pl/produkt/14455/Shi...tka-do-masazu/ w ogóle chłop mi kupił tę szczotę patrząc na szybciora na pudełko - "brush" to brush a ja maniak pędzlowy jestem ale miał minę jak otworzyłam prezent
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-30 o 17:07 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#3923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a potem juz czula sie super, ale za duzo tez jesc nie mogla. I i tak urodzila 4,25. I ja jej mowie, ze podobno dziedziczy sie wage urodzeniowa po matce - a ona mi na to, ta jasne, tylko, ze ja jak sie urodzialm to mialam rowne 5 kg jak ja to uslyszalam, myslalam, ze sie przewroce. To jej mowie, no kobieto nie widzisz zadnego podobienstwa ???? No moze tylko dlatego do 5 kg nie uroslo, bo te wszytskie wymioty itd, ale jakby normalnie ciaze przechodzilo, to 5 bylaby jak nic Nie musze chyba juz wspominac, ze moj brat 4,4 mial co i ciaze byly identyczne, zero kg na wadze, dzieci kolosy |
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
a miała badany cukier?!
może to efekt cukrzycy ciążowej?
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedno mnie tylko powstrzymuje, bo ja doscy duze wahania wagi mam i juz keidys jak bylam przytyta, to mialam takie cycki jak teraz i potem jak o 2 numery spadly to w sumie nic sie z nimi nie stalo. Cwiczenia i krem do biustu pomogly wtedy. Ciekawe jak bedzie teraz. No ale cos, najwyzej zostanie chirurg - wszystko jest dla ludzi.
|
|
|
|
|
|
#3926 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam dopiero teraz.
Cytat:
piękny---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama jest laborantka, wiec miala przebadane wszystko co mozna bylo
Generalnie pracowala w szpitalu, wiec ciagle koledzy lekarze mieli na nia oko, wszystko bylo ok Taki urok. Najlepsze jest to, ze kiedys kobiety chodzily normalnie do pracy. raz na jakis czas jakies l4 na pare dni, ale mama mowila, ze naprawde rzadko. I musiala pracowac na nockach, przy tych wszytskich zapachach w albolatorium itd.Opowiadala, ze kiedys wracala z nocki w niedziele rano - to byla jakos 7.30 i zaczela wymiotowac pod plotem doslownie, bo akurat szla chodnikiem. I jacys starsi panstwo przechodzac kolo niej, mowili: "zobacz taka mloda i juz o takiej godzinie w neidziele pijana" a ona byla cala chuda, maly brzuszek, to nie bylo widac, ze w ciazy ![]() kiedys to byly czasy co ![]() |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ogólnie to tygodnie i inne cudowności. Co do wózka my bierzemy cybex bo TŻ mówi że ma dobre wyniki w tych testach wszelakich. Coś widzę, że seria chorób dopada nas, życzę zdrówka
|
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie strasz, już kilka osób mi powiedziało, szanuj się i uważaj a ja do pracy nadal chodzę...Skurcz, tak magnez i potas. Dzisiaj w nocy miałam 2-gi raz mąż się obudził i masował.
|
|
|
#3930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dopisane: jeszcze odnośnie tej cukryzcy, to nie wiem czy wtedy ktoś by nawet wiedział, że jest coś takiego do badania, akurat cukrzyca ciężarnych to chyba dość nowa sprawa jeśli chodzi o diagnostykę.
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-12-30 o 17:17 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

wzielam nospe jedna - zobaczymy czy pomorze.

Może to zdjęcia ma odstraszać nastolatki od seksu
Bylam taka tlusta, ze mama mowila, ze oczu mi nie bylo widac
,
jakby znaleźć kogoś do spółki i sobie wziąć jeden sześciopak a ktoś by wziął drugi to co innego... doświadczone mamusie dużo się zużywa tych chusteczek?
biedak się narobił, bo źle zaczął sprzątanie zawołał mamę żeby oceniła jeo sprzątanie, mama mu mówi że najpierw się odkurza a później podłogi myje no to jeszcze raz, ja wracam do domu szoku doznaję bo posprzątane no ale właśnie ale tu smuga tu mopa dokładnie nie wycisnął i zaciek no i sama sobie narobiłam zaczęłam poprawiać jak on nie widział 

05.07.2008