Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 15:27   #3391
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejka
Niestety muszę napisać zdanie które wielokrotnie tutaj czytałam: ktoś mi podmienił dziecko. Cały dzień super, ale zasypianie to koszmar. Nie dość, że zasnęła przed 23 to dużo popłakiwała. Nie wiem czemu, cycuś nie pomógł, przytulanie, głaskanie też nie. Dopiero szum suszarki jej uspokoił. Zobaczymy jak będzie dzisiaj wieczorem.
Lecę poczytać co tam od rana naskrobałyście.
Może zęby? U nas taki dramat z zasypianiem właśnie przez to...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:28   #3392
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Może zęby? U nas taki dramat z zasypianiem właśnie przez to...
tak mi sie smiac chce bo kiedys wszystko zwalalysmy na brzuszek i kolki a teraz na zeby

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:30   #3393
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Sol - informuję, że wczorajszy mięsny obiadek mi dziecka nie zatkał. Po południu była pierwsza tura, a ok. 1 w nocy druga. Pewnie to było przyczyną rozbudzenia o północy. Zasnęła po wspólnej zabawie i mleczku ok. 1:30.
O to super A jaki słoik dałaś?
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hmmm to może Fabi bedzie mieć siostrzyczkę a tak na poważnie to u mnie ze słoiczka zjada może łyżkę stołową na spółkę ze śliniaczkiem więc nie jest tego zbyt dużo, w ciągu dnia wogole ie ma apetytu hmmm albo czasu na jedzenie
, my nic, bo libido mam -1000
Cytat:
Witajcie zaraz was nadrobię

jestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić metoda na wypłakanie się odpada, nie zrobię tego mojemu dziecku, od dwóch nocy Małe śpi z nami bo już nie mam siły go odnosić po 10 razy, i tak długo wytrzymałam, ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
Od czasu do czasu są takie nocki... Ale Fabi śpi z nami, ja wywalam cycka i staram się spać dalej...
Fabi w nocy budzi się ok. 3 x tak normalnie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:34   #3394
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

, my nic, bo libido mam -1000
nic????????????/ od porodu nic?????????????????????? ????????????

Amelcia
Stary 2012-12-30, 15:36   #3395
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nic????????????/ od porodu nic?????????????????????? ????????????
ale co się dziwić. Ja w ciągu dnia zasypiam na stojąco ze zmęczenia

Bloguję
Stary 2012-12-30, 15:40   #3396
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
a pozatym z maselkiem jest smaczneijsze :P
ja używam olej tylko i wyłącznie z powodu ilości nnkt(co za tym idzie omega3) w tym tłuszczu. W oleju rzepakowym jest 20 % a w maśle marne 3%.
Stary 2012-12-30, 15:55   #3397
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
I teraz do Maciejki, bo widzę, że mi urwało cytat. Zawsze jak czytam Twoje posty, to rzuca mi się w oczy, że piszesz: kaszy mannej - dlaczego ? Tak samo Phdwao - oświeććie mnie, od kiedy tak się odmienia kaszę mannĘ, bo może to ja jestem zacofana i całe życie źle wymawiałam ten wyraz?
W internecie znalazłam coś takiego: "manna – należy mówić i pisać o kaszy mannie (nie o kaszy mannej) albo że ktoś je kaszę mannę (nie manną) lub nie ma kaszy manny (nie mannej). Manna to nie przymiotnik odpowiadający na pytanie jaka? (tak jak staranna – starannej, staranną), lecz rzeczownik taki jak panna, Anna (pannie, pannę, panny, Anna, Annę, Anny). Jeśli w dodatku przyswoimy sobie również, że nie jest to kasza czyja? Wojciecha Manna, poprawna odmiana nie powinna już stanowić problemu.

To tak w ramach zagadki językowej
Jeśli faktycznie zawsze widzisz tylko formę "kaszy mannej", to znaczy, że czytasz tylko część, bo wiem, że powinno się pisać "kaszy manny" (nie wykluczam jednak, że zdarzyło mi się napisać źle). Natomiast formę "manną" na pewno stosowałam, bo faktycznie nie pomyślałam, że to rzeczownik. Postaram się zwrócić na to uwagę.

Jeśli - jak piszesz - rzuca Ci się to w oczy, to możesz mnie poprawiać po każdej pomyłce.

A zagadek językowych (lub nazywając rzecz po imieniu słów występujących tylko w slangu) to wśród naszych postów znalazłoby się sporo, jednak wymienianie ich na forum o zupełnie innej tematyce jest chyba sprzeczne z regulaminem i grozi blokadą konta.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:56   #3398
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ad 1 - też to słyszałam, nie wierzyłam, ale... w przypadku Zosi jakby się sprawdziło Bardzo urosła dopiero wtedy, gdy zaczęła normalnie sypiać (a nie jak przez pierwsze 4 miesiące - 20 minut ryku, 3 minuty snu, 30 minut ryku, 5 minut snu, 3 minuty spokojnego siedzenia, 25 minut ryku)

Ad 2 - żaden "brzydszy"! że dziwniejszy, to się zgodzę

Ad 3 - poka, co kupiłaś!
Ad 1. No proszę, a myślałam, że to takie babcine gadanie. Znaczy, że czasami trzeba słuchać i zapamiętać co babcia mówi.
Ad 2. Przez to było do wyboru brzydszy/dziwniejszy Wedle gustu.
Ad 3. Kulę hulę - przez sektę

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki malej chyba Wam nie pisałam i zamiast 40 db na oba uszka ostatnie badanie wykazało , że jest 30 db i 8 stycznia laryngolog
No to rewelacja

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

to fajnie dobrze kombinujesz ja zaoszczędziłam 25zł,m taka ze mnie zona obdarzona GENEM oszczędzania jutro pojade na ostatnio oszczędzanie
Ja jeszcze nie byłam w rossmanie i chyba nie dojdę - mamy zapas kosmetyków dla siebie, małej i nawet nie bardzo mam co kupić. Chyba nie mam genu oszczędzania

Cytat:
Witajcie zaraz was nadrobię

jestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić metoda na wypłakanie się odpada, nie zrobię tego mojemu dziecku, od dwóch nocy Małe śpi z nami bo już nie mam siły go odnosić po 10 razy, i tak długo wytrzymałam, ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
U nas jest tak mała zasypia ok 21 i śpi do ok 6. Czasami dodatkowo budzi się o 4 i potem na ogół śpi do ok 8.

Może rzeczywiście warto włączyć mm? U koleżanki to się sprawdziło. Jak jej syn zaczął budzić się częściej w nocy to zaczęła podawać mm i zaczął lepiej spać.

Cytat:
O kurde, nie sądziłam, że jeszcze ktoś tak ma - ja też ! Ale nic z tym nie robię, bo nie widzę potrzeby, a powinno się? Mi to przeskakiwanie nie przeszkadza, tylko niektórzy się śmieją

I teraz do Maciejki, bo widzę, że mi urwało cytat. Zawsze jak czytam Twoje posty, to rzuca mi się w oczy, że piszesz: kaszy mannej - dlaczego ? Tak samo Phdwao - oświeććie mnie, od kiedy tak się odmienia kaszę mannĘ, bo może to ja jestem zacofana i całe życie źle wymawiałam ten wyraz?
W internecie znalazłam coś takiego: "manna – należy mówić i pisać o kaszy mannie (nie o kaszy mannej) albo że ktoś je kaszę mannę (nie manną) lub nie ma kaszy manny (nie mannej). Manna to nie przymiotnik odpowiadający na pytanie jaka? (tak jak staranna – starannej, staranną), lecz rzeczownik taki jak panna, Anna (pannie, pannę, panny, Anna, Annę, Anny). Jeśli w dodatku przyswoimy sobie również, że nie jest to kasza czyja? Wojciecha Manna, poprawna odmiana nie powinna już stanowić problemu.

To tak w ramach zagadki językowej
Ad 1. Też nie myślałam, że to problem. Mojemu małżowi dość mocno przeskakiwało i strasznie mnie irytował ten dźwięk. Więc jak szedł do dentysty to mu powiedziałam, że ma o tym wspomnieć lekarce. Nawet nie musiał bo było to widać Jak otworzyła paszcze to kontroli to dentystka od razu zauważyła zmiany. Generalnie jest to raczej poważna sprawa, może dojść nawet do wypadnięcia szczęki (co jest na ogół bardzo bolesne). Nie chcę tu za dużo pisać bo mogę coś pomieszać i jakieś głupoty wypisywać. Małż u dentysty była z tym już jakiś czas temu i nie wszystko pamiętam co mówił na ten temat.

Ad 2. Też bym napisała kaszy mannej Chociaż jeszcze nie miałam okazji na forum używać tego słowa ponieważ małej jeszcze nie dajemy. W takim wypadku będę musiała pamiętać że mam jej podać kaszę mannę.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-12-30 o 16:02
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:02   #3399
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja używam olej tylko i wyłącznie z powodu ilości nnkt(co za tym idzie omega3) w tym tłuszczu. W oleju rzepakowym jest 20 % a w maśle marne 3%.
no to prawda, ja albo oliwe z oliwek albo maslo, mimo ze to olej rzepakowy jakos slowo olej nie przemawia do mnie na tak wrazliwy maly brzuszek.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
o ja

Amelcia
Stary 2012-12-30, 16:07   #3400
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
o ja
Ja się seksu boję jak diabeł święconej wody... TŻ coś próbuje ten teges, a ja się od razu odsuwam. Czuje się nie atrakcyjna, dotykanie piersi jest dla mnie obleśne, bo to przecież jedzenie małego...
Ja to nie wiem jak to będzie

Bloguję
Stary 2012-12-30, 16:14   #3401
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się seksu boję jak diabeł święconej wody... TŻ coś próbuje ten teges, a ja się od razu odsuwam. Czuje się nie atrakcyjna, dotykanie piersi jest dla mnie obleśne, bo to przecież jedzenie małego...
to z dupy :/
u mnie tez libido bez szalu ale az tak zle nie jest , czasem sie co przytrafi :P

Amelcia
Stary 2012-12-30, 16:16   #3402
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
to z dupy :/
u mnie tez libido bez szalu ale az tak zle nie jest , czasem sie co przytrafi :P
Mi już TŻ nawet mówi, że go nie kocham, bo nic nie chcę I że mi aparat kupi jak ten teges

Bloguję
Stary 2012-12-30, 16:22   #3403
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mi już TŻ nawet mówi, że go nie kocham, bo nic nie chcę I że mi aparat kupi jak ten teges
ha ha no wiesz troche czasu minelo moze warto wybrac antykoncepcje i po malu przelamac lody

Amelcia
Stary 2012-12-30, 16:23   #3404
pumas
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, dajta spokój już z tą manną mannej manny, mówcie jak chcecie, ja tylko powiedziałam, że mi się to rzuciło w oczy parokrotnie u dwóch osób i to zapamiętałam. Przecież nie będę za każdym razem każdego poprawiać z błedów językowych, bo i ja bym była poprawiana non stop, a nie o tym ten wątek. Pomyślałam po prostu, że wartałoby to wyjaśnić, bo sama miewam problemy z odmianą tego typu słów, np. Włoszczowa. I zawsze dziwi mnie, gdy ktoś mówi o Ewie Farnie: dla Ewy Farnej - ZAWSZE myślałam, że dla Ewy Farny. No ale. Do dziś nie wiem, jak jest poprawnie.

U nas B. potrafi zjeść cały duży słoiczek deserku np. z biszkoptami, ale już zupek to tak chętnie nie je, może z 4 łyżeczki i tyle. Patrząc pod katem zjadanego mleka, to faktycznie, je go mniej, ale powodem jest tylko i wyłącznie wprowadzanie nowości, no a poza tym, kaszą można się zapchąć tak sądzę.

Sol, dla mnie te sprawy też mogły nie istnieć, miałam podobne podejście do Twojego, ale mi minęło. Wydaje mi się, że to mija też, gdy relacje są dobre, zachęcające ze tak powiem.

Mandi, żaden dentysta nie zwrócił mi uwagi na to, ciekawe... Może to nie jest to ? Choć ja ewidentnie mam wrażenie, że coś mi przeskakuje jak ruszam na boki Mojemu koledze wypadała szczęka, okropność

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-12-30 o 16:30
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:29   #3405
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no za aparat to już byś się mogła "poświęcić"

żarcik,żeby nie było
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:29   #3406
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Pumas, ale masz zagwostkę ale przyznam, ze choc jestem yechniczna to bledy jezykowe mnie doprowadzaja do szalu (pisze bez polskich liter bo z malym a kolanie)

a mnie najbardzej razi uzywanie slowa "bynajmiej" ie znajac jego znaczenia (bardzo zesto niestety spotykane) oraz pisanie skrótów typu "oś." lub "tyś." no chyba, że ktos mieszka na"ośedlu" i liczy "tyśąe":mur :
Takich perełek językowych jest bardzo dużo. Zresztą nie czarujmy się: gramatyka języka polskiego jest dość skomplikowana i bardzo łatwo o błędy i pomyłki. Ja tam osobiście nie przejmuję się tym czy ktoś pisze prawidłowo lub nie. Mam ważniejsze rzeczy na głowie. Ale a propos tego przypomniał mi się kawał, chociaż o nieco innym temacie:

(Dobry Pracownik): Szefie, po zakładzie chodzi fama że Szef używa słów nie znając ich znaczenia.
(Szef): - Powiedzcie temu Famie że od dzisiaj tutaj nie pracuje, ch... mu w d...ę i vice versa.

Cytat:
Hej. Dopiero śniadanie jem
Fabi wstał o 6 Co w tym najlepsze pół nocy nie spałam, bo TŻ wyszedł z kolegą. Wrócił o 5. Pomylił sobie pokoje, rozebrał się u mamusi swojej i kazał się im przesunąć. Poszedł spać z nimi Ma nauczkę żeby nie pić

Hehe a to poszalał. Będziecie mieć z tego niezły ubaw.

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:12
Stary 2012-12-30, 16:32   #3407
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilismy wlasnie ze spacerku w koncu w 3 i robimy pizze tz wlasnie przygotowuje dodatki a ja tylko ciasto zrobie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:32   #3408
pumas
Zakorzenienie

Mandi, kawał dobry !!!!!!!!!!!
Moja przyjaciółka mówi mniej więcej tak, jak Wioleta z Brzyduli, kto ogladał ten wie. I przez to, że się z nią zadaję, często nie wiem, czy dobrze coś powiedziałąm, czy nie pomieszałam związków frazeologicznych itd. np. Mieszać szyki, krzyżować plany, a nie na odwrót i inne hardkorowe pomyłki.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:46   #3409
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
no to prawda, ja albo oliwe z oliwek albo maslo, mimo ze to olej rzepakowy jakos slowo olej nie przemawia do mnie na tak wrazliwy maly brzuszek.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

o ja
ja odkąd usłyszałam (przed ciążą) że te smarowidła typu masmix mają zły wpływ między innymi na jajnik to przerzuciłam się na oliwę z oliwek i olej z pestek winogron. Kupiłam te spryskiwacze i kanpaki tym sobie spryskuję

ALE ALE!!
Wczoraj byli u moich rodziców znajomi. I ten kolega taty mówił że włosi kupują u nas olej rzepakowy u siebie przelewają dodają barwniki i aromaty i wraca do nas jako oliwa z oliwek

Cytat:
tez tak miałam, długi czas odczuwałam tam dyskomfort....ale mi przeszło i mój mąż musi nad kondycją popracować
co do piersi to on nie chciał za nic w świecie nawet ich dotknąć

Cytat:
Mandi, kawał dobry !!!!!!!!!!!
Moja przyjaciółka mówi mniej więcej tak, jak Wioleta z Brzyduli, kto ogladał ten wie. I przez to, że się z nią zadaję, często nie wiem, czy dobrze coś powiedziałąm, czy nie pomieszałam związków frazeologicznych itd. np. Mieszać szyki, krzyżować plany, a nie na odwrót i inne hardkorowe pomyłki.
mój mąż czasem coś pomiesza, poprzekręca ubaw czasem mam, a on biedny nie wie z czego się śmieję
u niego w domu za wiele się nie rozmawiało to skąd ma chłop wiedzieć......znów wystawiam teściowej dwóję za wychowanie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:53   #3410
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mój mały wyrósł z rozmiaru 74 w 3-4tygodnie i weź tu kup coś ładnego.mam nadzieję że teraz dzieci już tak szybko nie będą rosnąć w każdym razie wkurzyłam się i zrobiłam zapas bodziaków na 86 i pominęłam rozmiar 80i śmiga w 86 na dłużej starczy
Stary 2012-12-30, 16:57   #3411
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
??
słowo "perfumy" występuje tylko w liczbie mnogiej a niektórzy o tym zapominają i piszą "perfum"
Mówisz o mianowniku liczby mnogiej i pojedynczej?

Cytat:
Jakby on inaczej się zachowywał, to byłoby inaczej

Cytat:
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:59   #3412
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
mój mały wyrósł z rozmiaru 74 w 3-4tygodnie i weź tu kup coś ładnego.mam nadzieję że teraz dzieci już tak szybko nie będą rosnąć w każdym razie wkurzyłam się i zrobiłam zapas bodziaków na 86 i pominęłam rozmiar 80i śmiga w 86 na dłużej starczy
o kurcze
mój na razie stoi na 68, uff

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:06   #3413
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, jest interes.
Bo jutro jadę do Rossmanna (tak w ogóle do ZUSu) i pójdę na te -20% zakupy (cieszę się na nie jak głupia )

I tak - biorę ze sobą mamę. Ja będę robić zakupy kartą a ona gotówką.
I czy np jak zrobię zakupy to mogę jej dać kartę żeby na jej rzeczy też był rabat?
Stary 2012-12-30, 17:17   #3414
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
moja body niosi 74-80 rosną nam dzieci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-12-30, 17:20   #3415
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jest interes.
Bo jutro jadę do Rossmanna (tak w ogóle do ZUSu) i pójdę na te -20% zakupy (cieszę się na nie jak głupia )

I tak - biorę ze sobą mamę. Ja będę robić zakupy kartą a ona gotówką.
I czy np jak zrobię zakupy to mogę jej dać kartę żeby na jej rzeczy też był rabat?
Tak. Ja nawet kartę pożyczyłam cioci i sama sobie zrobiła zakupy.
Stary 2012-12-30, 17:21   #3416
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi sie smiac chce bo kiedys wszystko zwalalysmy na brzuszek i kolki a teraz na zeby
Taka jest kolej rzeczy. Póki nasze dzieci nie będą mówić będziemy snuć domysły Teraz na topie są ząbki.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ALE ALE!!
Wczoraj byli u moich rodziców znajomi. I ten kolega taty mówił że włosi kupują u nas olej rzepakowy u siebie przelewają dodają barwniki i aromaty i wraca do nas jako oliwa z oliwek
Ale dziadostwo. A potem kupujemy włoską oliwę, żeby mieć dobry produkt, a tymczasem mamy nasz olej rzepakowy

Cytat:
Ojej aż tak szybko rośnie Może goni Gortata?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

I jeszcze to:

http://kwejk.pl/obrazek/1599207/kreacja.html

Stary 2012-12-30, 17:21   #3417
prince_polo
Zakorzenienie

a mowilam Wam ze mam tableta? którego chce sprzedac..... Bo w ogole mnie nie interesuje nawet go nie włączyłam ani razu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-12-30, 17:22   #3418
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mówisz o mianowniku liczby mnogiej i pojedynczej?
Rzeczownik "perfumy" nie posiada liczby pojedynczej.

Sol robię Twoją sałatkę z szynką i tortellini Kupiłam te z Biedry suche,do gotowania,o te Ci chodziło
Stary 2012-12-30, 17:25   #3419
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczownik "perfumy" nie posiada liczby pojedynczej.
Wiesz co miałam na myśli...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ALE ALE!!
Skąd ta wiedza?
Stary 2012-12-30, 17:25   #3420
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Sol robię Twoją sałatkę z szynką i tortellini Kupiłam te z Biedry suche,do gotowania,o te Ci chodziło
a ja bede zaraz jadla pizze

dziewczyny a jakie proporcje dajecie tego oleju badz oliwy z oliwek?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości