Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2552 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 10:48   #76531
april_20
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

Jak najlepiej stosować olej lniany, na mokre czy suche włosy? Podgrzany czy zimny?

A propo rzadkich włosów, zawsze miałam mega gęste i zapuszczałam chociaż teraz przez leki niestety połowa mi z nich wyleciała a włosy nadal mam w miarę długie i wygląda to nie za fajnie. Na razie nie obcinam, myślę, że gdy wzbogacę moją pielęgnację to włoski nabiorą swojej dawnej objętości ale martwię sie też ze przy tych lekach które muszę brać prawdopodobnie do końca życia moje włosy juz nigdy nie będę ładne, nawet w krótkiej fryzurze.

Mam jeszcze pytanie odnośnie psikadła z kreatyniną stosowanego do reanimacji w jaki sposób ono działa? Ja do reanimacji zawsze używałam czarnej isany pomieszanej z joaska niestety często wychodzily mi przez to tłuste strąki. Juz od ok 2 lat stosuje tą metodę a nadal sobie z nią nie radzę:/
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 10:56   #76532
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Jak najlepiej stosować olej lniany, na mokre czy suche włosy? Podgrzany czy zimny?

Mam jeszcze pytanie odnośnie psikadła z kreatyniną stosowanego do reanimacji w jaki sposób ono działa?
oo i ja się chętnie dowiem
Stary 2012-12-30, 11:08   #76533
izaa29
Zakorzenienie

vatis Musiałaś zbyt mocno ściągnąć, związać włosy, też tak kilka razy miałam, ale gdy już następnym razem rozluźniłam trochę splątanie koczka było ok
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:33   #76534
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bajzel po prostu
Bajzel na włosach zawsze w modzie Taki nie ład artystyczny jak to moj tata nazywa moje włosy Początkowo, gdy zaprzestalam prostowania i oswiadczylam, ze postaram sie wydobyc skret usmiechnal się i tak wlasnie nazywa do dzis dnia moje wlosy
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
]A tutaj sie krytyka pojawia czasem, ale w konstruktywnej formie - jak ktoś chce to odczyta - jak dziewczyny coś doradzają, odradzają, albo sugerują.[/I]
Bylo tez kiedyś przecież o nieodgniecionych sucharach, ze strąki wstawiamy, pamiętacie

Ale fale też są ładneJa lubię gęste i grubasy zdrowo wygladające.

[I]Natomiast nie rozumiem tutaj czasem jak ktos kto ma piękne wlosy w dodatku mocno i ładnie sie kręcące - narzeka na nie często i psioczy --
Podpisuję się.

Co mi sie jeszcze przypomniało - dlaczego ludzie (nie tylko w gimnazjum) wolą rozpuszone kręcioły,niz zdefiniowane loki? Bo chyba takie wlosy sprawiają wrażenie jednolitych, takiej tafli ,ptfu - tafla jest prosta, fali z loków sama mam jedną taką ulubioną reklamę schaumy chyba, jakąż ta modelka ma wywynietą gładką lśniącą falę wlosów a w zdefiniowanym loku - każdy lok, fala jest rozdzielona no wlasnie taka jakby... nie wiem czy wytłumaczyłam o co mi chodzi...
No dokładnie miałam to samo na myśli.
Z reguły się narzeka, bo samemu się widzi pewnie jakieś niedociągnięcia a chciałoby się mieć lepsze :P No ja to tak rozumiem
Też czasami narzekam na swoje nie ukrywam tego i mówię otwarcie nie kręcą mi się od góry czasami. Mam zły dzień to mówie w koło macieju i mój TŻ czasami mnie ma dość Jest to denerwujące, jemu się podobają moje kręcone, choć się początkowo krzywił
Ciesze się, ze mamy takie samo zdanie.
Fale, loki sa najlepsze swoje. Żadna lokówka nie sprawi, że będą wyglądać naturalnie od razu widać, ze ktoś na lokówce robi :P No szkolne nawyki Dziewczyny na zajęciach próbowały zrobić sobie takie włosy jakie mam ja, ale nie wyszlo No jedynie papiloty i wałki moga sprawić, ze moga wyglądać choć trochę jak naturalnie
Sama to zauwazyłam Podoba mi się też (moja bratanica tak robiła). Warkocze zaplatala na noc i rano przed wyjsciem do szkoly "burząc" te warkocze miala bardzo fajnie zakręcone...Z powrotem wrócila do prostowania co niezbyt pochwalam i ona o tym wie ;P

P.S siedze sobie z olejkami na glowie :P (więcej szczegolow - Codziennik) Musze wam powiedzieć, ze kilkakrotnie na sam skalp dodaje ten lopianowy teraz juz chyba 4 raz to bedzie mam wrazenie, ze mniej mi wlosow wypada Oczywiscie tez zmienione zostaly nawyki zywieniowe , choć dalej zostalo lakomstwo do slodyczy
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2012-12-30 o 11:35
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:05   #76535
PannaLokowana
Raczkowanie

hej dziewczyny, byłam wczoraj u fryzjerki i ... jestem prawie czarna, tak przynajmniej w moim mniemaniu. Jak oglądam zdjęcia z czasów, kiedy nie farbowałam włosów, to to, co teraz mam na głowie faktycznie jest podobne do natury, ale nadal nie mogę wyjść z szoku i się przyzwyczaić Wrzucam zdjęcie, od wczoraj nic z nimi nie rozbiłam, były zczesane w warkocz, więc mam "efekt kundla".

//jak tak patrzę, to na zdjęciach różnica jest niewielka, ale ja mam wrażenie, jakbym z blondu przeszła na czarny :S
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pofarbowaniu.jpg (54,6 KB, 83 załadowań)

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:14   #76536
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
oo i ja się chętnie dowiem
oleju lnianego sie nie podgrzewa i nawet przechowuje w lodowce.

a psikadełko chyba z keratyną, nie kreatyniną, co?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:26   #76537
april_20
Zadomowienie

Faktycznie o kreatynę mi chodziło.
Stary 2012-12-30, 12:26   #76538
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

Słuszna uwaga
Jest to duża różnica. Są to dwa różne związki chemiczne
Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, byłam wczoraj u fryzjerki i ... jestem prawie czarna, tak przynajmniej w moim mniemaniu. Jak oglądam zdjęcia z czasów, kiedy nie farbowałam włosów, to to, co teraz mam na głowie faktycznie jest podobne do natury, ale nadal nie mogę wyjść z szoku i się przyzwyczaić Wrzucam zdjęcie, od wczoraj nic z nimi nie rozbiłam, były zczesane w warkocz, więc mam "efekt kundla".

//jak tak patrzę, to na zdjęciach różnica jest niewielka, ale ja mam wrażenie, jakbym z blondu przeszła na czarny :S
Miałam kiedys podobnie dlatego Cie rozumiem. Tyle, ze sama sobie tak zafarbowalam nieswiadomie. Na wiosne 2011 roku
april_20
Keratyna znowu źle się napisalo

Czas edycji: 2012-12-30 o 12:27
Stary 2012-12-30, 12:32   #76539
april_20
Zadomowienie

Pisze z telefonu i jestem jakos zamotana wazne, ze wiecie o co mi chodzi
Stary 2012-12-30, 12:43   #76540
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

cześć owca!
właśnie się miałam zacząć dziwić, bo przecież Ty zawsze byłaś blond owcą... ale ładnie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:12   #76541
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

mnie nie pytaj, tylko się podłączyłam pod pytanie o psikadło chętnie się dowiem bo akurat keratynę kupiłam i dziś mam zamiar wypróbować

Cytat:
hej dziewczyny, byłam wczoraj u fryzjerki i ... jestem prawie czarna
widać różnicę ja lubię taki kolor

Cytat:
Pisze z telefonu i jestem jakos zamotana wazne, ze wiecie o co mi chodzi
No widzisz, a Miśka już na mnie krzyczeć chciała
A mi najwygodniej nakładać olej na wilgotne.

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-12-30 o 15:15
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:22   #76542
april_20
Zadomowienie

Cytat:
mnie nie pytaj, tylko się podłączyłam pod pytanie o psikadło chętnie się dowiem bo akurat keratynę kupiłam i dziś mam zamiar wypróbować
a gdzie ja kupilas? Nie mam ochoty robic zakupow na zsk lub biochemii bo te sklepy uzalezniaja

Edytowane przez april_20
Czas edycji: 2012-12-30 o 15:25
Stary 2012-12-30, 15:24   #76543
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Co do żartowania to tutaj czasami niestety nie jestem pewna, kto pisze poważnie a kto nie. Trochę trudno to ocenić nie widząc człowieka
No tak, to utrudnione...
No ale my już przeca trochę piszemy i podobne falowance mamy - sama napisalaś kiedyś

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Co by było zadość o moich dziurach pokusiłam się o tworzenie małej ryciny aby w sposób dosadny, aczkolwiek nieco przerysowany pokazać owe krzywdy wyrządzone przez fryzjera. Otóż moje włosy na całej(!) głowie zostały kilka razy wycieniowane techniką pokazaną na rysunku. Generalnie wygląda to tak, że fryzjer bierze większą taflę włosów i co 1 cm część w nich wycina nożyczkami. Ma to pomagać w skręcie...no i pomaga ale nadaje się do mega grubych włosów. Moje straciły 1/3 objętości przez to i chcę to właśnie zapuścić. Nie mówiąc o tym, że moja najkrótsza warstwa cieniowania tą metodą znajduje się od czubka głowy na długość tylko 5 cm. Dzięki temu włosy fajnie się unosiły ale znów mało objętości i w kucyka mi nie chciały wejść :/ Ogólnie tego nie widać na fotkach, ale na spodniej warstwie nad uchem włosy mam zawrotnej długości ok 6 cm :/ O takie dziury też mi chodzi.
PS. czerwone strzałki właśnie pokazują te planowane do wycięcia włosy,czyli generalnie z obrazowej wersji z 4 włosów robi się 2 ( na żywo to z dużej kępki włosów robi się kępka o połowę mniejsza)
Rysunek bardzo twórczy
No rozumiem ze coś tam fryzjer spartolił i teraz chcesz to zredukować. Ale jak patrzę na Twoj avek - to dalej nie wiem co

Cytat:
Mam jeszcze pytanie odnośnie psikadła z kreatyniną stosowanego do reanimacji w jaki sposób ono działa? Ja do reanimacji zawsze używałam czarnej isany pomieszanej z joaska niestety często wychodzily mi przez to tłuste strąki. Juz od ok 2 lat stosuje tą metodę a nadal sobie z nią nie radzę:/
Czarnej Isany? W psikadle? tez kiedys mialam, nim tu przyszłam

Nie wiem JAK dziala, ale u mnie działa- z keratyną

Owieczko, a nie za ciemny? Nie wiem jaki masz typ urody, ale ja preferuję ciepłe kolory, tak ze zmiany na razie nie chwalę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-12-30 o 15:25
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:32   #76544
bernadka20
Wtajemniczenie

marooda
Kazde wlosy są inne :P
Ja tez nakladam na wilgotne na suche nie raz tez nakladalam.

Wstawie niedlugo zdjęcia po moim dzisiejszym olejowaniu. Niestety godzinke, bo przyjezdza tż a ja suszarka nie susze. Przeważnie mi schną naturalnie. No chyba, ze nie mam wyjscia juz to suszarka, ale bardzo rzadko

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Co by było zadość o moich dziurach pokusiłam się o tworzenie małej ryciny aby w sposób dosadny, aczkolwiek nieco przerysowany pokazać owe krzywdy wyrządzone przez fryzjera. Otóż moje włosy na całej(!) głowie zostały kilka razy wycieniowane techniką pokazaną na rysunku. Generalnie wygląda to tak, że fryzjer bierze większą taflę włosów i co 1 cm część w nich wycina nożyczkami. Ma to pomagać w skręcie...no i pomaga ale nadaje się do mega grubych włosów. Moje straciły 1/3 objętości przez to i chcę to właśnie zapuścić. Nie mówiąc o tym, że moja najkrótsza warstwa cieniowania tą metodą znajduje się od czubka głowy na długość tylko 5 cm. Dzięki temu włosy fajnie się unosiły ale znów mało objętości i w kucyka mi nie chciały wejść :/ Ogólnie tego nie widać na fotkach, ale na spodniej warstwie nad uchem włosy mam zawrotnej długości ok 6 cm :/ O takie dziury też mi chodzi.
PS. czerwone strzałki właśnie pokazują te planowane do wycięcia włosy,czyli generalnie z obrazowej wersji z 4 włosów robi się 2 ( na żywo to z dużej kępki włosów robi się kępka o połowę mniejsza)
No degażowanie to technika bardzo trudna do opanowania Łatwo schrzanić. Unikam tego jak ognia. Mojej siostrze mowilam to mnie nie sluchala...Miala jeszcze bardziej krecone wlosy od moich. Postanowila za namjową męża sciac się podobnie jak Kożuchowska. Noi wlasnie degażówki poszly w ruch i ostatnio mowila, ze czuje, ze ma dziury. Popatrzylam sie tylko na nią i chcialam wydobyc slowa "a nie mowilam", ale sama sie domyslila i nie powiedzialam tego.
Teraz zostalo zapuszczanie i czeste podcinanie koncowek.
Mnie ciary przechodzily, kiedy na praktyce bylam u znajomej fryzjerki (teraz do niej nie chodzę, a scinalam sie u niej jeszcze prostujac wlosy) brala taka spora czesc wlosow i normalnie degazowkami CIACH CIACH...Pozniej tej dziewczyny nie widzialam.
Stary 2012-12-30, 15:33   #76545
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
[I]Czarnej Isany? W psikadle? tez kiedys mialam, nim tu przyszłam
Czarnej isany w zelu.
Stary 2012-12-30, 15:35   #76546
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Iwonisia, nie do końca zrozumiałam rysunek, ale chyba w końcu wiem o jakie dziury Ci chodzi.
Miałam tak samo cięte (efekt - włosów znacznie mniej - ta technika ma na celu chyba własnie przerzedzenie włosów, teraz życzę sobie tylko cięcie warstwowe. Jednej długości nie chcę. Lepiej układają mi się po cięciu warstwowym.
Czy chodzi o to, że fryzjerka brała pukiel włosów i cięła na różnej długości po trochę?

Tutaj link do bloga Mysi o tym jak rozmawiać z fryzjerem (i o rodzajach cięcia włosów)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez tytułu.jpg (9,1 KB, 20 załadowań)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:38   #76547
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

No degażowanie to technika bardzo trudna do opanowania
Bernadko, ale czy degażowania nie wykonuje się nożyczkami z ząbkami? Wydaje mi się, że wiem o co chodzi Iwonisi, wykonane jest to zwykłymi nożyczkami.
Mogłam nie zrozumieć Iwonisi, ale miałam robione podobnie i było to cieniowanie. Na samym początku zastrzegłam "żadnych degażówek i degażowania".

p.s. przepraszam za post pod postem, zapomniałam, że w przypadku zdjęć posty się nie łączą.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:48   #76548
bernadka20
Wtajemniczenie

Basia
Tak, ale rzadko, który fryzjer potrafi to zrobić dobrze.
O to mi chodzilo
Przeważnie są "dziury" we włosach, bo sie fryzjer zapomni..Takim zartem poszłam, ale tak na poważnie to szkoda włosów.
W sensie cieniowanie chodzilo kolezance ?
Cieniować fryzjerzy z reguly umieją, ale są też i takie co maja sie za Bóg wie kogo i...No własnie. Miałam taka kolezanke na zajeciach. Nie dosc, ze miala cienkie to ją tak fryzjerka zalatwila, ze zapuscic wlosy jej bylo bardzo ciezko, ale po 2 latach naprawdę super. Jej jeszcze dlugo wlosy rosną dlatego też 2 lata czekala...Teraz rozumiem.
Degażowanie to tak jak wspomnialas Basiu tymi nozyczkami z zabkami się scina wlosy, a cieniowanie nozyczkami zgadza się Trzeba umieć a to sztuka. Na grzywce tylko umiem...Wiadomo wymadrzam się moze sobie to ktoś odebrać, ale technika jak się to powinno robić w glowie mam, gorzej z praktyką niestety, bo nie zostalam tego nauczona. Improwizorke odstawiaja w szkole policealnej a o to nie chodzi. egzaminy zdawane zostaly pisemnie;]...To tez dla mnie glupota i stad tacy fryzjerzy...

Czas edycji: 2012-12-30 o 15:49
Stary 2012-12-30, 15:51   #76549
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
cześć owca!
właśnie się miałam zacząć dziwić, bo przecież Ty zawsze byłaś blond owcą... ale ładnie
blond? nic mi nie wiadomo na ten temat :P za dzieciaka owszem, ale mi ściemniały i teraz naturalne mam mysio-brązowo-niewiadome

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2012-12-30 o 15:54
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:53   #76550
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie ja kupilas? Nie mam ochoty robic zakupow na zsk lub biochemii bo te sklepy uzalezniaja
na wizażu, zamówienie zbiorowe właśnie z zsk i bio
Naczytałam się i wybrałam kilka produktów, chociaż pierwszą listę zrobiłam przerażająco długą, ale w końcu ograniczyłam się do 5ciu rzeczy.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Tutaj link do bloga Mysi o tym jak rozmawiać z fryzjerem (i o rodzajach cięcia włosów)
Bardzo fajny link

bernadka
Próbowałam na suche i nie dałam rady.
Może coś źle robię

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-12-30 o 15:57
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:55   #76551
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
blond? nic mi nie wiadomo na ten temat :P za dzieciaka owszem, ale mi ściemniały i teraz naturalne mam mysio-brązowo-niewiadome
kurde, czy znowu coś pokręciłam?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:56   #76552
bernadka20
Wtajemniczenie

marooda
Raczej w to wątpie Pamietam, ze kroopcia tak samo robila

Dobra dziewczyny moje wlosy tak wygladają Musze postarac sie czesciej olejowac i powrocic do OMO.
P.S Przepraszam za niewyraźne, ale u rodzicow w lazience robilam najlepiej mi sie tam zdjecia robi lepsze lusterko

Aha i blad zauwazylam na tym blogu.
Nigdy nie porownujmy Degazowania z Efilacją, bo to dwie rozne Techniki
Zaraz wam znajde notatki i napisze, bo mam gdzieś je

Znalazlam.
Degazowanie i Efilacja owszem zalicza się je pod jedno w sensie, ze sa technikami uzupelniajacymi, kreatywnymi, twórczymi itp., ale to tylko pod tym wzgledem mozemy wrzucac do jednego worka

Degażowanie: Przerzedzenie wlosow za pomocą nożyczej jedno lub dwu zabkowanych oraz nozyczek punktujacych (rzadko je widzialam w zakladzie). Celem degazowania jest przede wszystkim indywidualne wykonczenie fryzury i zwiekszenie objetosci fryzury od podstawy, lagodzenie konturow zewnetrznych.

Efilacja: technika przerzedzenia wlosow z jednoczesnym zroznicowaniem dlugosci. Po prawidlowym wykonaniu otrzymuje sie wlosy dlugie i krotkie.
Celem efilacji jest podtrzymywanie wlosow dlugich przez krotsze. Nadanie fryzurze lekkosci ruchu i lagodne polaczenie koncow pasm o roznych dlugosciach.
Sposoby efilacji (czyli te metody jak to ja nazywam) nozyczkami:
slizgowa (moja fryzjerka na moich wlosach ja wykonuje): usuwanie lukowatymi plytkimi ruchami niewielkich ilosci wlosow z pasm
dredowanie, skalowanie inaczejtez ja wykonuja fryzjerzy na wlosach kręconych) polega na skreceniu pasm wlosow i nacinaniu ich na roznych wysokosciach w kierunkach od nasady do końca w kilku miejscach lub drobnymi ruchami przesuwajac nozyczki ku gorze
kanalowe strzyzenie: naciecie slizgiem plaskiego pasma wlosow w kilku miejscach
pikowaniezabkowanie koncowek pasm nozyczkami zwyklymi
glebokie: glebiej niz przy pikowaniu nacinanie wzdluz wlosow w naturalnym spadku odleglosci 2/3 od nasady w kierunku konca pasma, najczesciej podczas fryzury formy po wysuszeniu
Efilacji wykonujemy zwyklymi nozyczkami, brzytwa lub narzedziami brzytwopodobnymi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC16680.jpg (70,1 KB, 79 załadowań)

Czas edycji: 2012-12-30 o 16:11
Stary 2012-12-30, 15:59   #76553
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
marooda
Raczej w to wątpie Pamietam, ze kroopcia tak samo robila

Dobra dziewczyny moje wlosy tak wygladają
Ale w co wątpisz, że na suche się nie da? Pewnie się da, ale ja nie umiem
Ooo podoba mi się cięcie!! Ja też chce takie, ale chyba mam za krótkie
Stary 2012-12-30, 16:00   #76554
iwonsia01
Zadomowienie

Z tego bloga o włosach dowiedziałam się, że to chyba było mocne piórkowanie za pomocą nożyczek
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:00   #76555
april_20
Zadomowienie

Cytat:
na wizażu, zamówienie zbiorowe właśnie z zsk i bio
Naczytałam się i wybrałam kilka produktów, chociaż pierwszą listę zrobiłam przerażająco długą, ale w końcu ograniczyłam się do 5ciu rzeczy.
Mogę prosić o link?

A dziewczyny myślicie, że które cięcie jest lepsze na prosto czy tak jakby w literkę V, mówię o tyle, no nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć. Mam nadzieję, ze rozumiecie o co mi chodzi.

Edytowane przez april_20
Czas edycji: 2012-12-30 o 16:07
Stary 2012-12-30, 16:11   #76556
maroooda
Raczkowanie

April
pewnie (:

klik link do wszystkich realizowanych zamówień
klik sama Biochemia
Stary 2012-12-30, 16:13   #76557
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w co wątpisz, że na suche się nie da? Pewnie się da, ale ja nie umiem
Ooo podoba mi się cięcie!! Ja też chce takie, ale chyba mam za krótkie
Dzięki
W to, że zle robilas Robilas dobrze, ale po prostu Twoje wlosy tego nie lubily

Mala notatka , ale skoro dziewczyna chciala pomoc i popelnila blad to poprawilam ją

Czas edycji: 2012-12-30 o 16:15
Stary 2012-12-30, 16:14   #76558
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Mogę prosić o link?

A dziewczyny myślicie, że które cięcie jest lepsze na prosto czy tak jakby w literkę V, mówię o tyle, no nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć. Mam nadzieję, ze rozumiecie o co mi chodzi.
patrzę na włosy bernadki i jestem skłonna przyznać, że V ..
Stary 2012-12-30, 16:17   #76559
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
patrzę na włosy bernadki i jestem skłonna przyznać, że V ..
Mnie sie tez V podoba, ale nie kazdych moze to ladnie wygladac
Stary 2012-12-30, 16:22   #76560
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Mnie sie tez V podoba, ale nie kazdych moze to ladnie wygladac
Jak mi trochę podrosną to chyba spróbuję V.
ale zaraz będziesz miała fajną liczbę wysłanych wiadomości

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości