Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 15:14   #421
malamaluczka87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Uwaga Uwaga- ogłaszam całemu światu - KOCHANA AABY POMOGŁA MI Z PODPISEM!!! Jeszcze raz dzięki kochana;-* I nie bij już;D bardziej chodzi mi o to, że ja jestem dość wątły typ- moi rodzice się zastanawiali, czy mnie na łyso nie ogolić, zeby mi mocniejsze włoski nie urosły. Całe życie towarzyszył mi trądzik i choroby;-) Teraz na szczęście wyrosłam;D A mój...jego nigdy nic nie bierze, mocny jak koń, śliczny jak książę buahahhaha;D a zmierzły jak....tu nie mam porównania;D

Onyks- chętnie bym doradziła, ale nie mam doświadczenia

A ja wam pokażę za czym od roku wzdycham na allegro. Co o tym sądzicie? Boski komplecik...
http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...886107478.html

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:29   #422
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aaby wiesz, ze Cię doskonale rozumiem, prawda? Najgorzej pchnąć... to fakt

Serio masz takie przeczucie? czy tylko tak życzysz?
aż mi kula w gardle stanęła

Czuję się co najmniej dziwnie, nie wierzę za bardzo aby się udało, choć chciałabym, ale również się boję

a co do ostatniego to mam podobny plan choć z tą przeziernością, to nie wiem bo się nie orientowałam jak to wygląda no i nie wiem czy wytrzymam do usg aby rodzicom powiedzieć
Hehe, bo my zagubione siostry chyba jesteśmy!
Dokładnie - pchnąć

A przeczucie mam! - właśnie dlatego, żeś taka niezdecydowana, z watahą wątpliwości - i życzę Ci oczywiście również, z całych sił!

No ja też nie wiem, czy wytrzymam, ale tak bym chciała

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A Tobie co wyszło u brafitterki? Ja juakbym poszła to też by pewnie coś większego jeszcze wyszło z mniejszym obwodem

Jeszcze raz Wam głowę zawrócę tymi stanikami...teraz wyczytałam, żeby nie sugerować się rozmiarem z końca ciąży bo obwód mi zmaleje po..a na te staniki trochę kasy pójdzie. I tak wymyśliłam czy nie kupić 2 zwykłych bawełnianych np. takich http://allegro.pl/bawelna-bialy-czar...881365246.html na pierwsze 2 - 3 tygodnie, czy nawet miesiąc, a potem dopiero zamówić te allesy:confused :

Dziewczyny możecie coś doradzić jak to jest z tym biustem podczas karmienia i czy obwód rzeczywiście idzie w dół?
No Kochana, mi wyszło dumne 65H A jeszcze w ciąży nie jestem

Z tymi rozmiarami to rzeczywiście coś w tym jest. Nie mam doświadczenia, ale koleżankom po porodzie malał obwód (skutek obkurczania się macicy, która to właśnie w trakcie ciąży jest odpowiedzialna za zwiększenie się obwodu), a zwiększały się miski - zwłaszcza w trzeciej-czwartej dobie po porodzie, kiedy miały nawał pokarmu. Więc może rzeczywiście na początek lepiej kupić zwyklaki, a potem zainwestować w Allesy, żeby posłużyły Ci dłużej
Ale niech wypowiedzą się lepiej mamy

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga- ogłaszam całemu światu - KOCHANA AABY POMOGŁA MI Z PODPISEM!!! Jeszcze raz dzięki kochana;-* I nie bij już;D bardziej chodzi mi o to, że ja jestem dość wątły typ- moi rodzice się zastanawiali, czy mnie na łyso nie ogolić, zeby mi mocniejsze włoski nie urosły. Całe życie towarzyszył mi trądzik i choroby;-) Teraz na szczęście wyrosłam;D A mój...jego nigdy nic nie bierze, mocny jak koń, śliczny jak książę buahahhaha;D a zmierzły jak....tu nie mam porównania;D

A ja wam pokażę za czym od roku wzdycham na allegro. Co o tym sądzicie? Boski komplecik...
Kochana, do usług Cieszę się, że na coś się przydałam
Co do wątłego typu, to ja też jestem bardzo chorowita, stawy i plecy bolą mnie, jakbym miała lat 60 A mąż - chory jest raz na kilka lat!
Co do włosów, to ja podobno miałam najsłabsze ze wszystkich sióstr (a było nas sztuk trzy), a teraz mam czuprynę lwa - grube, gęste, najmocniejsze! Niestety prawdopodobnie dziecko na początku też będzie miało liche, a to plus odstające uszy (po mamusi ) plus kształt główki jak z wodogłowiem (po mamusi ) nie zapowiada ładnego dziecka
Ale byle zdrowe!

Komplet jest śliczny! Bardzo podoba mi się taki styl Tylko dla mnie kilka elementów jest zbędnych

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:31   #423
mysia1986
Zakorzenienie

metka Aby nastepny cykl był owocny

Ależ mnie niemoc złapała, leze kanapie i nic nie robie. Czytam albo gapie sie w tv.
tz poszedł sie połozyc przespac, ma 37,5 I chyba raczej zostajemy w domu jutro... Mielismy isc do znajomych ( do tej koleżnaki co Wam w k. pisałam co wyskoczyłam przez telefon z tymi pytaniami....)
chociaz tz twierdzi, ze pojdziemy.. nie wiem czy to jest dobry pomysł..
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:40   #424
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hehe, bo my zagubione siostry chyba jesteśmy!
Dokładnie - pchnąć

A przeczucie mam! - właśnie dlatego, żeś taka niezdecydowana, z watahą wątpliwości - i życzę Ci oczywiście również, z całych sił!

No ja też nie wiem, czy wytrzymam, ale tak bym chciała

No Kochana, mi wyszło dumne 65H A jeszcze w ciąży nie jestem
O tak siostry i to bliźniaczki jednojajowe, co podobnie myślą haha

Wczoraj se tak myślałam czy się nie wycofać, a za chwilę myśl, że może się już nie dać dziwna jestem niby coś działamy, ale i tak mam chwilę że bardzo chcę najlepiej już bym chciała dzisiaj zobaczyć dwie kreseczki, a za chwilę ogrom wątpliwości

Aaby to już skoro mowa o siostrach to odstąp trochę tego "H"

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Mam informację, że w orsay o ile ktoś ma kartę klienta to przychodzi e-mail że zniżka jeszcze o 25% na przecenione produkty

kupiłam taką bluzeczkę http://store.orsay.com/bluzka-fiolet...uctId=13142655 oraz takie szary golfik ale nie znalazłam na ich stronie wraz z przeceną i bonem zapłaciłam 45zł

a wcześniej jeszcze przed świętami kupiłam też taki sweterek http://store.orsay.com/kardigan-poma...uctId=51042922 i takie dwie sukienki dzianinowo-swetrowe ale nie widzę też to już bez bonu niestety
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:19   #425
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Bidulka jesteś z tymi nockami Dzisiaj też idziesz?

A z karmieniem... No mnie to już zwyczajnie zniesmacza. I teraz Maja ma prawie 1,5 roku i chce pierś nie z racji jedzenia (bo też je już wszystko z nimi), ale chce się przytulić - i wydaje mi się, że teraz będzie dużo ciężej małą odstawić niż jak miała te kilka m-cy. Bo wtedy powoli by odstawiała i w końcu by się udało, a teraz skoro dziecko kojarzy karmienie z bliskością, to ciężko jej będzie to nagle odebrać... Ale każda mama robi jak uważa...[/FONT]

Nie teraz mam wolne do przyszlego piatkuPracuje tylko w piatek i sobote noc

Co do karmienia mam takie samo zdanie, no ale znam i matki karmiace prawie 3 letnie dziecko

Polozylam sie przed 10 i spalam do 14.30
Wlasnie wrócilismyz zakupow, kupiłam picollo na jutro
Stary 2012-12-30, 16:24   #426
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
nie wiem co z moimi hormonami ale dzis w nocy dostalam @, Butter zmien mnie prosze na liscie, om 30.12 nastepna 27.01
Nie udało się - szkoda

Cytat:
Pewnie jest tak, jak piszesz - frustracja nie tylko nie mija, ale i narasta... Nie potrafię po prostu postawić się jeszcze w sytuacji takiej osoby, wiem jednak, że u mnie starania będą przebiegać ciężko (tzn. psychicznie dla mnie), bo już wiem, że nakręcę się od samego początku. Taki typ
Wiesz, myślę, że nikt tego nie potrafi, póki sam takiej sytuacji nie doświadczy. Zaczynając starania też nie wiedziałam, co mnie czeka. Miałam nadzieję, że jednak pójdzie trochę łatwiej
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:37   #427
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć. Dzis jestem jakaś nieobecna

Metko, przykro mi, że @ przyszła, zmieniłam Cię na liście...

Onyks, ja nie doradzę merytorycznie w kwestii stanika, ale uważam, że najlepiej kupić z 1 czy 2 na początek byle jakie, a potem właśnie dokupić. zobaczysz jak sytuacja biustowa się rozwinie i nie wywalisz ewentualnie kasy w błoto! Poza tym słyszałam, że właśnie jak po porodzie macica zejdzie znowu w dół i się obkurczy, to i obwód się zmniejszy...

Mala, ta pościel, którą pokazałaś, niestety mi się nie podoba... kompletnie nie mój 'styl'...ale ważne, że podoba się Tobie. I w końcu będziesz mogła kupić

Aaby, Ana, a ja myślałam, że to ja jestem niezdecydowaną osobą

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 16:43   #428
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a nie miała być w PL ?

---------- Dopisano o
Gucia z Krakowa
gucia6 miala leciec do Chille??Ale nie pamietam kiedy

Cytat:

Miałam wczoraj poprawę z ręką, nawet byliśmy na zakupach bo znajomi przyjdą w sylwestra i trzeba zrobić wspólnie jakieś jedzenie. Wymyślili kaczkę, krewetki na szaszłykach z suszonymi pomidorami, jakieś sałatki, surówki, nachosy dipy itp.... chyba nasi tż -towie będą wszystko robili bo ja się do krojenia nie nadaję jeszcze, a koleżanko potowarzyszy mi w odpoczynku, podczas gdy oni będą gotować
super ze z reka lepiej

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
ja mam narazie typy dla dziewczynki KLAUDIA i MAJA, dlatego bardzo mnie ciekawi co mąż wymyślił dla chłopca bo ja nie mam kompletnie typów,chociaż czasem PAWEŁ za mną chodzi, poza tym mężowi zmarła dwójka malutkiego rodzeństwa, brat i siostra, dzieci były maleńkie, wiem że siostra (jedyna jaką miał) żyła 3 dni, miała na imię Marysia, a brat nawet nie wiem, bo coś kiedyś słyszałam że nawet chyba nie zdążyli go ochrzcic ogólnie to u niego w rodzinie temat o którym się nie mówi więc ja o nic nie pytam, tylko że teraz ze względu na to że nasze dzieci będą nosic nazwisko męża to nie chciałabym żeby ewentualny syn miał na imię tak samo jak jego zmarły brat...
Pawly sa fajne

abby - ostatnio w "Miasto Kobiet " byly matki ktore karmia 3-4 letnie dzieci ...

Witajcie
Wrocilismy z Kosciola , sniegu po kolana chyba dzisiaj ulepimy Dominowi balwana

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:47   #429
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
C
Onyks, ja nie doradzę merytorycznie w kwestii stanika, ale uważam, że najlepiej kupić z 1 czy 2 na początek byle jakie, a potem właśnie dokupić. zobaczysz jak sytuacja biustowa się rozwinie i nie wywalisz ewentualnie kasy w błoto! Poza tym słyszałam, że właśnie jak po porodzie macica zejdzie znowu w dół i się obkurczy, to i obwód się zmniejszy...
ja walsnie mialam poczatkowo jeden stanik bazarowy, potem sobie kupilam lepszy

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Gucia z Krakowa
gucia6 miala leciec do Chille??Ale nie pamietam kiedy

sniegu po kolana
Gucia6 to miala do Pl na swieta jechac

ale Wam zazdroszcze

Zabieram sie zaraz za tort
Stary 2012-12-30, 16:49   #430
Konto usunięte

Cytat:
Cześć. Dzis jestem jakaś nieobecna

Metko, przykro mi, że @ przyszła, zmieniłam Cię na liście...
To teraz my obie czekamy na termin @ - widzę, że spodziewamy się jednego dnia.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:52   #431
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby, Ana, a ja myślałam, że to ja jestem niezdecydowaną osobą
Widzisz zawsze możesz spotkać gorszego od siebie

Tak patrzę sobie na nasza listę i myślę... czy w związku z nowym rokiem będziemy znowu każdemu dodawać +1 rok?
Ostatnio tak było robione bo się nie można było połapać kto kiedy ile ma, dopisane czy nie ale nie wiem jak chcecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 17:11   #432
Amani
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Amani, a jak u Ciebie, lepiej troszkę?

Miałam wczoraj poprawę z ręką, nawet byliśmy na zakupach bo znajomi przyjdą w sylwestra i trzeba zrobić wspólnie jakieś jedzenie. Wymyślili kaczkę, krewetki na szaszłykach z suszonymi pomidorami, jakieś sałatki, surówki, nachosy dipy itp.... chyba nasi tż -towie będą wszystko robili bo ja się do krojenia nie nadaję jeszcze, a koleżanko potowarzyszy mi w odpoczynku, podczas gdy oni będą gotować

Po wczorajszej "poprawie", wstałam dziś o 3.30 bo rwanie nie dało mi spać, kiedy to się skończy...

I chyba dziś złożymy łóżeczko, ale na początku w dużym pokoju i tam będziemy spać z małą, a na wiosnę przeniesiemy się do małego.
Dziekuje kochana u mnie w sumie bez zmian...
Tez jestesmy na etapie wymyslania przekasek... te szaszlyki z suszonymi pomidorami mnie zainspirowaly
Wspolczuje bolu reki... to przejdzie po porodzie, tak?

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
ja mam narazie typy dla dziewczynki KLAUDIA i MAJA, dlatego bardzo mnie ciekawi co mąż wymyślił dla chłopca bo ja nie mam kompletnie typów,chociaż czasem PAWEŁ za mną chodzi, poza tym mężowi zmarła dwójka malutkiego rodzeństwa, brat i siostra, dzieci były maleńkie, wiem że siostra (jedyna jaką miał) żyła 3 dni, miała na imię Marysia, a brat nawet nie wiem, bo coś kiedyś słyszałam że nawet chyba nie zdążyli go ochrzcic ogólnie to u niego w rodzinie temat o którym się nie mówi więc ja o nic nie pytam, tylko że teraz ze względu na to że nasze dzieci będą nosic nazwisko męża to nie chciałabym żeby ewentualny syn miał na imię tak samo jak jego zmarły brat...

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

U mnie dzisiaj trochę lepiej...przespałam całą noc, budząc się tylko na piciu i siku, ale nie miałam problemu, żeby potem znowu zasnąć...dziś narazie bez gorączki, ani nawet stanu podgorączkowego...oby tak zostało...za to niestety chyba sobie płuca wypluję... Nie wiem czy akurat wszystko wreszcie wyłazi..no ale...trzeba przetrzymać...
Dobrze, ze u Ciebie lepiej

U nas Maly zas chory... goraczke mial boroczek i tak kaszle strasznie nam wszystkim szybko przeszlo a on sie meczy...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:25   #433
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, Ty mi na C kochana nie wyglądasz
D też pasuje niby ale wolę C - wydaje mi sie że lepiej leży

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
dla mnie to za dużo tutaj tego wszystkiego
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:40   #434
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz zawsze możesz spotkać gorszego od siebie

Tak patrzę sobie na nasza listę i myślę... czy w związku z nowym rokiem będziemy znowu każdemu dodawać +1 rok?
Ostatnio tak było robione bo się nie można było połapać kto kiedy ile ma, dopisane czy nie ale nie wiem jak chcecie
Mi obojętne, decydujcie

Mrowinko, tak, mamy termin @ na ten sam dzień.
Nie odpisałam Ci wcześniej, nie, nie mam monitoringu cyklu. No i właśnie nie wiem czy to powinno mnie martwić?
Poza tym, dziś mam 11 dc i nie ma kompletnie śladów owu. W którym dniu Ty masz owu po clo?

Hania

Stary 2012-12-30, 17:41   #435
kaska87
Zakorzenienie

Butter mi możesz zmienić na 26 lat-ja tam się młodo czuję

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:47   #436
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Mi obojętne, decydujcie
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Butter mi możesz zmienić na 26 lat-ja tam się młodo czuję

ja też się czuje młodo na wątku haha

a tak serio to mi obojętne, podsuwam pomysł do licytacji
Stary 2012-12-30, 18:09   #437
Konto usunięte

Cytat:
Nie odpisałam Ci wcześniej, nie, nie mam monitoringu cyklu. No i właśnie nie wiem czy to powinno mnie martwić?
Poza tym, dziś mam 11 dc i nie ma kompletnie śladów owu. W którym dniu Ty masz owu po clo?
Dobrze jest sprawdzić na usg, jak reaguje się na Clo - czy jest po nim owulacja, ile jest pęcherzyków, czy nie robią się torbiele. Chociaż przyznaję, że ja w tym cyklu nie byłam u lekarza. Owulację mam w 13.-14. dniu. Właśnie dzisiaj czuję, że mam strasznie napięty, twardy brzuch i prawy jajnik okropnie kłuje. Dawno mnie tak nie bolało. Ciekawe, ile pęcherzyków wyhodowałam

Aha, wg ulotki owulacja powinna wystąpić od 11 do 15 dnia cyklu - ale to pewnie czytałaś.
Stary 2012-12-30, 18:22   #438
ButterBear
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38358459]Dobrze jest sprawdzić na usg, jak reaguje się na Clo - czy jest po nim owulacja, ile jest pęcherzyków, czy nie robią się torbiele. Chociaż przyznaję, że ja w tym cyklu nie byłam u lekarza. Owulację mam w 13.-14. dniu. Właśnie dzisiaj czuję, że mam strasznie napięty, twardy brzuch i prawy jajnik okropnie kłuje. Dawno mnie tak nie bolało. Ciekawe, ile pęcherzyków wyhodowałam

Aha, wg ulotki owulacja powinna wystąpić od 11 do 15 dnia cyklu - ale to pewnie czytałaś.[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedź.
Tak, czytałam, że między 11 a 15 dc, tylko właśnie zastanawia mnie, co się tam dzieje w moich jajnikach Czy jest jakiś pęcherzyk, czy jest w ogóle jakaś szansa na owulację.
Oczywiście poszłabym do lekarza, ale nie wiem czy jutro przyjmuje, podejrzewam, że nie. Więc dopiero w środę.
W ogóle nie czuję się 'owulacyjnie' - jajniki nie kłują itp.

Hania

Stary 2012-12-30, 18:23   #439
malamaluczka87
Zadomowienie

Tak się umawiacie na jeden dzień - a może żadna nie dostanie;D
Dzięki za szczere zdanie z pościelą;-)

Ja bym z tego kompletu chciała: baldachim, przybornik na łóżeczko, ochraniacze i pościel - tyle. Strasznie słodkie mi się to wydaje;-) ale podoba mi się tylko w wytonowanym odcieniu - biel, ecru, beż.

A mnie zmartwienia dorwały czy wszystko w porządku z fasolką, czy rośnie...teraz najważniejszy okres dla niej, a ja nie nie mam żadnych objawów prócz tego, że non stop boli mnie głowa i nie mam siły. Mdłości brak, piersi ani drgnęły, oponka delikatna się robi, cera mi się czyści, przeziębienie obecne;P Tomalinko, zaczynam rozumieć co przeżywałaś....

Aaa i właśnie byłam na zakupkach - zakupiłam sobie dużo warzyw, owoców, ciemne pieczywo, dobre soczki;-D Nawet nie wiedziałam, że tyle radości mi to sprawi. A teraz idę sobie zrobić kaszę z maślanką;-)

Edytowane przez malamaluczka87
Czas edycji: 2012-12-30 o 18:25
Stary 2012-12-30, 18:29   #440
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

ja też się czuje młodo na wątku haha

a tak serio to mi obojętne, podsuwam pomysł do licytacji
ja poproszę o wpisanie 31 lat bo dopiero niedawno skończyłam 32 bede miec dopiero w grudniu za rok
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 18:32   #441
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
ja poproszę o wpisanie 31 lat bo dopiero niedawno skończyłam 32 bede miec dopiero w grudniu za rok
Ja podobnie. Ostatnio aktualizowałysmy mój wiek. Nastepna zmiana bedzie dopiero w listopadzie
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 18:32   #442
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Masz 31 bo było wszystko rocznikiem wpisane

Ja kończę w marcu 24
Stary 2012-12-30, 18:34   #443
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za odpowiedź.
Tak, czytałam, że między 11 a 15 dc, tylko właśnie zastanawia mnie, co się tam dzieje w moich jajnikach Czy jest jakiś pęcherzyk, czy jest w ogóle jakaś szansa na owulację.
Oczywiście poszłabym do lekarza, ale nie wiem czy jutro przyjmuje, podejrzewam, że nie. Więc dopiero w środę.
No właśnie teraz w okresie świąteczno-noworocznym lekarzy ciężko zastać, dlatego odpuściłam sobie wizytę. Ale jeśli Tobie się uda, to idź sprawdzić na usg, czy masz owulację
Stary 2012-12-30, 18:37   #444
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Masz 31 bo było wszystko rocznikiem wpisane

Ja kończę w marcu 24
młodziutka jestes

Ja grudniowa takze klika dni temu skonczyłam 29

Biszkopt czekoladowy juz w piekarnikuIj dzis z tym tortem do nocy bede siedziec
Stary 2012-12-30, 18:40   #445
Konto usunięte

Cytat:
Ja 32 skończę już w maju...
Stary 2012-12-30, 18:44   #446
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź.
a chyba jak jest pęcherzyk to jeszcze nie oznacza, że on pęknie?
czy się mylę?

Jak chodziłam na monitoring od 8-9dc do bodajże 18dc i lekarz mówił, że nie ma szans nawet... i się umówiłam do innego - tego mojego na pierwszą wizytę i bach był pęcherzyk jak talala ale czy pękł to nie wiem

Generalnie ten lekarz szczęśliwy dla mnie jest - jak do niego szłam to nie wiedziałam, że on mnie już kiedyś badał... dopiero potem mi się przypomniało, że jak leżałam w szpitalu to mnie badał i wtedy też był pęcherzyk i miesiączkę sama dostałam bez wywoływania i na tej wizycie prywatnej u niego to samo
Musze się wybrać to może znowu będzie

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
młodziutka jestes

Ja grudniowa takze klika dni temu skonczyłam 29

Biszkopt czekoladowy juz w piekarnikuIj dzis z tym tortem do nocy bede siedziec
Na szczęście nie najmłodsza

Ostatni rok studiów zawsze mi się kojarzył z 24 rż
i w końcu mnie to dotknęło

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-12-30 o 18:43
Stary 2012-12-30, 18:46   #447
metkaa
Zakorzenienie

dziekuje dziewczynki, mrowinko wiedzialam ze w tym cyklu nic nie wyjdzie bo lekarz mowil ze z ta torbiela raczej nie ma szans,

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Kochane mam prośbę, a raczej pytanko - w imieniu mojej "starającej się" koleżanki. Czy biorąc CLO można pić alkohol

ja slyszalam zeby nie pic,

Mala
posciel ok chociaz mnie nie powala

Ana*** bluzka mi sie nie podoba, sweterek jest fajny,

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Wlasnie wrócilismyz zakupow, kupiłam picollo na jutro
my tez

Cytat:
moja ginka tez nie powiedziala mi nic o monitoringu ale sama zdecydowalam ze pojde i zobacze co tam jest, i bardzo dobrze bo sie okazalo ze jest torbiel, a potem jak bylam u tego drugiego lekarza to powiedzial ze CLO nie powinno sie brac bez monitoringu wlasnie, ja bym na Twoim miejscu poszla na usg
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 18:51   #448
Ana***
Zakorzenienie

Butterku jak Metka napisała to mi się przypomniało... też słyszalam, że Clo nie powinno się brać bez monitoringu
Stary 2012-12-30, 18:52   #449
Konto usunięte

Cytat:
a chyba jak jest pęcherzyk to jeszcze nie oznacza, że on pęknie?
czy się mylę?
Zgadza się, dlatego najpierw powinno się sprawdzić na usg, czy w ogóle jest pęcherzyk owulacyjny, a potem, czy pękł

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczynki, mrowinko wiedzialam ze w tym cyklu nic nie wyjdzie bo lekarz mowil ze z ta torbiela raczej nie ma szans
Ale mimo wszystko szkoda.
Stary 2012-12-30, 19:00   #450
malamaluczka87
Zadomowienie

Wiecie, ja nawet nie myślę o tym monitoringu, ale to dlatego, że przy pco jest on chyba oczywisty i tak się przyzwyczaiłam. Nie wyobrażam sobie chodzenia do gina, który nie ma usg u siebie. To dla mnie absolutna podstawa w diagnostyce, niestety. A stymulacja Clo ogólnie wymaga monitoringu, ale mój mi tam nie kazał przyjść w trakcie cyklu, a ja przy świętach to olałam i na zdrowie mi to wyszło;-)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości