|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
Cytat:
![]() Trzymam kciuki.
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Święta mamy trochę marudne, bo Marysi przebijają się dwie dolne jedynki
Wczoraj były tylko kreseczki, a dziś już czuć je pod palcami.I dobrze, że na spacer poszliśmy wczoraj, bo dziś już nie jest tak ładnie... |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu Twojej straty |
|
|
|
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
My co by nudno nie było po poludnie spedzilismy w poczekalni szpitala, wiktor ma zapalenie ucha i dostal antybiotyk i biedak placze bo boli a na kolejna dawke leku przeciwbolowego za wczesnie
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzis mialam dwoje dzieci do pilnowania przez 2 godz....wniosek: jedno mi wystarczy!! Nie zdecyduje sie na jeszcze jedno,to nie dla mnie,dom w pbojowisku, ja tez no i Misza byla jakas poirytowana obecnoscia jeszcze jednego dziecka, chciala caly czas na raczki,jeczala,marudza i plakala o byle co,zreszta ta starsza jej wyrywala zabwki i bila wiec sie w sumie troche nie dziwie
Ja nie wiem jak mamy z dwojgiem albo i wiecej sobie radza medal za to
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie tez jeszcze nie jestem gotowa na drugie i tez podziwiam podwojne i potrójne(Ursull )mamyWlasnie Ursull jak sobie radzicie po tygodniu?Jak sie czujesz? Ula ojej ZdrówkaJa bylam dzis u lekarza, dostałam mocniejszy syrop i jak mi ten kaszel nie minie to mam wrócic po antybiotyk...
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
zdrowka dla Was i dal dzieciatek
My dzisiaj mielismy 6 weeks check up i wszystko jest dobrze Poza tym od wczoraj masujemy wiecej brzuszek i nocka jakby byla lepsza. Dzisiaj tez pocwiczymy.
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny!
u nas swieta przeszly gladko... tylko, ze pogody nie bylo, non stop leje, eM siedzi w domu prawie od tygodnia, wychodzimy jedynie na super szybkie spacerki albo do sklepu... zeby nie zwariowac. nadal ja kaszle i ma gluty po pas. bez temperatury. sama nie wiem czy to gdzies konsultowac czy tak ma byc...
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja jakos tych swiat w tym roku znowu nie odczulam, ot poprostu kilka prezentow pod choinka bylo i kolacja jakas taka bardziej uroczysta. Nie ma to jak nasze tradycyjne polskie swieta Nikos juz od przyjazdu tutaj zbieral prezenty, wiec w wigilie juz nie byl nimi tak zainteresowany ) i juz sie znudzil. Najbardziej zadowolony z samochodu, ktory mogl sobie sam skrecic![]() Wczoraj bylismy na zakupach, ale wyprzedaze tutaj to nie to samo co w UK Wybieramy sie dzisiaj z tz i jego bratem do kina- Nikos zostaje z dziadkami. Mam nadzieje , ze chociaz pol filmu uda mi sie obejrzec
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Ewi milego filmowania
U nas tez ciagle pochmurno i deszczowo, ale wiktor nadal ma ciut podwyzszona temp przez ucho i siedzimy w domy i sie nudzimy |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja mam do Was pytanie odnosnie wózków dziecięcych. jakie byście poleciły albo same jakie macie? chodzi mi coś w stylu 3 in 1. |
|
|
|
#2593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty jak sie czujesz? Ja rosne dosc szybko- teraz juz nie tylko w brzuszku Ze spaniem jest ostatnio kiepsko A wy macie juz jakies wybrane???Bylismy, obejrzalam caly film- ogladalismy Hobbita a maly ponoc nawet nie zauwazyl, ze nas nie bylo ![]() Tesciu bardzo zadowolony, ze mogl popilnowac NIkosia, a jaki szczesliwy byl, ze maly nie plakal i nie marudzil Przez caly wieczor wysluchiwalismy o tym jak sie bawili (o ile3 sie nie myle toi maly sie bawil samochodami, a on tylko na niego patrzyl,ale ta cala gadka to szczerze bardzo mi to gralo na nerwach ), obdzwonil chyba wszystkich znajomych, zeby im powiedziec jakiego dobrego ma wnuka![]() Dzisiaj tz ma wychodne z kolegami a ja siedze z tesciami i NIkosiem Nie wiem jak ja wytrzymam ten wieczor![]() U nas od 2 dni pada deszcz- snieg szybko topnieje i zamienia sie w lod- dzisiaj bylo strach wychodzic z domu- bo wszedzie jest bardzo slisko A gdzie sie podziala reszta mamusiek Pogniewaly sie![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Po pierwszym synku mam Mamas and papas ( nie pamietam nazwy wozka) wlasnie 3 in 1. Bylam z niego calkiem zadowolona- fotelik byl dosc ciezki- ale tz byl od dzwigania Teraz tez zostaje przy nim- nie zamierzam kupowac nowego
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciążyłas? Ja mialam wózek z pl. |
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki graco. Przy Dorotce używaliśmy tylko fotelika a dla Marysi kupiliśmy carrycot.
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Na poczatku chwale sie, ze Seba siusia do kibelka Od czwartku woła zanim zrobi Co prawda kupka nadal w majtkach,ale normalnie jest przełom Skacze z radosci![]() Domciatko ja mialam jak Ewi z mamas and papas(3 w 1)pliko pramette dokładnie, ale nie uzywalam go dlugo, jakos w okolicy 6 miesiaca przesiedlismy sie na spacerowke z tego, ale ok. 8 kupiłam nowa lżejsza spacerowke ![]() Ula jak mały? Ewi fajnie,z e mogliscie sobie wyjsc ![]() Potty ja tam bym konsultowala, bo przeciez juz dawno temu pisałas ze kaszle ![]() Ja jeszcze dzis do pracy, nadal kaszle jak gruzlik, oby mi szybko nocka mineła. Urlop mam juz p[odpisany, takze od 28 kwietnia do 12 maja bede z Seba w Pl
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny!!!
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
no w koncu, bo juz strasznie sie niecierpliwilam i zaczynalam martwic
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Sysunia-czym domyłaś włosy Nikoli po sudocremie? Koleżanka ma ten sam problem z prawie 2-letnią córą
|
|
|
|
#2604 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje |
|||
|
|
|
#2605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Seby![]() Ja sobie obiecalam, ze sie biore za NIkosia jak wrocimy do UK ![]() Gratulacje Cytat:
Jest w moim wieku i tez w ciazy , wiec mialam z kim pogadac Porownywalysmy sobie brzuszki- ona 30 tydz ja 26, a ja jestem sporo wieksza
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
domciatko gratulacje
U nas nadal chaos. Przyznam ze z dnia na dzien odczuwam z tego powodu coraz wieksza frustracje. Dziewczyny jak ustalalyscie rozklad dnia niemowlaka? czytam, szukam w necie i nic sensownego nie moge znalezc. Matylda ma 7 tygodni, boje sie za za chwile bedzie coraz trudniej ja czegokolwiek nauczyc. Zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Przeczytalam "Jezyk niemowlat" i chyba mam jeszcze wiekszy metlik. Raz kobieta pisze o cyklu 3 godzinnym, za chwile pisze ze radzila jakiejs kobiecie karmic o 6-tej, 8-mej , 10-tej wieczorem zeby niemowlak przespal cala noc. Probowalam cyklu 3 godzinnego- 8 -ma pobudka i pierwsze karmienie, potem zabawa, drzemka 11- kolejne karmienie /zabawa /spacer 14 - karmienie/zabawa /drzemka 17-ta karmienie/zabawa 19-ta kapiel, karmienie/usypianie Plan wydawal mi sie calkiem do rzeczy ale co jak budzi sie o 7-mej i chce jesc? przetrzymac? albo po 17-tej pada doslownie, chce spac .... jak na razie tylko ta kapiel sie udaje o tej samej porze. no i spacerki mniej wiecej codziennie ok12-tej/. napiszcie prosze jak bylo u was?
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Ula25 sprawdz sobie firme FROGGY MAGICA- maja dosyc tanie wozki
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Bea jak wstanie o 7.00 to zaczynaj ten dzien o 7.00 zamiast o 8.00.Jak idzie spac o 17.00 to jak wstanie to mleko,zabawa i kapiel o 19.00,mleko i spac.
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze jedno, jakie smoczki sie u was sprawdzily? mamy tommy tippe ale lubila go jeden dzien, teraz wypluwa. Nie wiem czy ogolnie nie cierpi smoczka czy to kwestia producenta. Chce sporobowac jeszcze inny, moze avent. Bez smoczka to masakra uspic ja w dzien
|
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Sprobuje ..
ale sie boje .. Chcialabym chociaz odchaczyc krew i mocz , bo ostatnie takie badania mialam 6 lat temu 

)mamy

Ze spaniem jest ostatnio kiepsko
), obdzwonil chyba wszystkich znajomych, zeby im powiedziec jakiego dobrego ma wnuka