|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
na allegro
jest wykonane z litego brzozowego drewna, ja z racji koloru szafy chyba wezmę hebanowe.. trochę kosztuje, ale podoba mi się ten efekt wiszenia w powietrzu:http://allegro.pl/zen-140x200-140x21...785136500.html na jaki kolor pomalowałybyście tą białą ścianę za krzesłami? chciałabym coś na czym ładnie wyglądałyby te literki, które kupiłam... zastanawiam się czy nie pomalować literek na biało... ewentualnie literki powieszę w sypialni a tu może dać jakąś tapetę? jest to ściana znajdująca się najbardziej w głąb salonu był tam plan na cegły, ale póki co mnie nie stać, a poza tym stają się zbyt oklepane..
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2012-12-23 o 14:14 |
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
A my juz prawie gotowi z jedzeniem na Świeta. Piszę prawie, bo TŻ-etowi tylko ryba po grecku została do przygotowania. U nas wszystko idzie zawsze dosyć szybko i sprawie, bo jest nas tylko czwórka, więc z jedzeniem nie szalejemy, moja działka to mięsa i sałatki, jego to ciasta i ryby. Także zwykle w dwa dni się uwijamy ze wszystkim. W tym roku zarzuciliśmy sprzątanie, bo nie chcemy podpierać się nosem, tylko po to by kurzu nie było za szafą a Święta i tak przyjdą, nawet jak ten kurz gdzieś tam się uchowa. Co prawda miałam teraz urlop, ale wolałam go przeznaczyć na relaks i spacery z psem, a nie latanie ze szmatą Nie żebyśmy mieli bałagan, co to to nie, dom jest ogarnięty i przystrojony, darowaliśmy sobie tylko typowe "świąteczne porządki". Odkąd mieszkamy samodzielnie, święta zawsze spędzamy tak jak chcemy, bez stresu i presji, tak jak lubimy i ja zawsze czekam z niecierpliwością na ten błogi czas . I myślę że o to w tym wszystkim chodzi- by się cieszyć sobą, a reszta...reszta nie jest już tak ważna Dlatego życzę Wam wszystkim spokojnych, pogodnych, szczęśliwych i rodzinnych Świąt, aby wszystko było tak, jak sobie wymarzycie |
|
|
|
|
#1683 |
|
DOMator
|
Cicha noc... i cichy kolejny dzień w wątku
![]() Wszystkie świętują, żywej duszy nie ma... Może wrzucicie zdjęcia świątecznych wnętrz? Dla zachęty wrzucam jeden ze swoich stroików zdobiących świąteczny stół. |
|
|
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Jutro wybieram się do Ikei, która jest oddalona ok 130km od mojego miejsca zamieszkania, więc muszę dobrze rozplanować zakupy. Jestem zdecydowana na łóżko Brimnes z zagłówkiem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39902937/, ale waham się odnośnie szafy i komody do sypialni. Chciałam prosić Was o poradę, czy lepiej kupić szafę i komodę Brimnes: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218030/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/ czy Hemnes? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70141855/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20067829/ Niestety nie widziałam tych mebli jeszcze na żywo i nie wiem, czy hemnes z racji tego, że droższe są solidniejsze? Chciałabym te meble kupić na dłużej dlatego wolę dopłacić i kupić solidniejsze. Za serią Brimnes przemawia to, że są kompletem do łóżka i są tańsze. Co byście mi radziły? Zastanawiam się też nad stolikiem kawowym. Bardzo podoba mi się ten stolik http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087072/, jednak jest dosyć drogi, a wizażanka ocenia go jako średnio trwały. Myślicie, że lepiej kupić zwykły biały stolik ? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00095036/ Bardzo proszę o radę |
|
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Stagnacja, ja słyszałam że Hemnes to niezy byt udana seria Ikei, owszem jest stylowa i elegancko sie prezentuje, ale jakość nie idzie w parze z ceną. Moja koleżanka ma dużo rzeczy z Hemnesa- i w sypialni i w przedpokoju i salonie i narzeka, że po jakimś czasie szuflady się zacinaja, uchwyty odpadają i że coś jej sie "rozklekotało". Ja np. nie mam Hemnesa, mam za to dużo besty i serii malm od dwóch lat i nie narzekam. Wiem że chcesz kupić inne serie, ale moim zdaniem Hemnes nie jest wart swojej ceny, mimo że prezentuje się naprawdę fajnie.
|
|
|
|
|
#1686 |
|
DOMator
|
Hemnes jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny. Komoda hemnes jest 10 cm głębsza, niż brimnes, co ma duże znaczenie dla ilości rzeczy, które do niej zmieścisz. Szafa z dwoma głębokimi szufladami jest praktyczniejsza, niż pusta w środku szafa brimnes.
Moim zdaniem przed zakupem powinnaś zmierzyć, które z mebli zmieścisz u siebie, bo o ile brimnes, to lekkie płytkie meble, to hemnes jest już głębszy i szerszy, co może być istotne przy urządzaniu wnętrza. Od siebie polecam jeszcze komody malm - moja siostra ma od dwóch lat tę komodę i bardzo sobie chwali. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Co do miejsca, to i to mi się zmieści, właściwie wolę większe, w sypialni planuję tylko szafę, komodę i łóżko i może w przyszłości jakiś regał na książki. Biorąc pod uwagę sam wygląd to bardziej podoba mi się seria Hemnes, ale trochę mi Czarina namieszała w głowie, pisząc, że to nie udane seria ikei. No nic zobaczę na miejscu. W każdym bądź razie dziękuję za opinie.
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Stagnacja na wizażu jest watek o Ikei i tam też dziewczyny narzekały na jakość seriii Hemnes
A ja sie pochwalę że na wyprzedażach udało mi sie upolować ekspres do kawy Tassimo, akurat taki model, jaki chciałam. Zawsze byłam przeciwna ekspresom na kapsułki, uważałam że nie mogą robić dobrej kawy, ale odkąd mój ekspres ciśnieniowy sie popsuł, a nie mam kasy na nowy, przychylnym okiem spojrzałam na te kapsułkowe ekspresy, poczytałam trochę opinii i w końcu kupiłam. I powiem Wam, że jestem bardzo zaskoczona smakiem kawy- jest jedną z najpyszniejszych kaw jakich piłam ![]() Poza tym zamówiłam sobie 10 próbek rolet rzymskich i żaluzji drewnianych (w sumie 10), teraz czekam tylko na przesyłkę Musze w końcu kupić żaluzje do salonu, bo moje okna straszą golizną
Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2012-12-27 o 21:43 |
|
|
|
|
#1689 | |
|
DOMator
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że w pracy nie mam warunków do zrobienia kawy z kawiarki, chyba, że zainwestuję w elektryczną, a to zdecydowanie większy wydatek, niż tradycyjna. Nie sądziłam, że w next są tak błyskawiczne wyprzedaże, że pierwsza tura zgarnia co ciekawsze rzeczy, a reszta musi się obejść smakiem przecenionych lamp. |
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogromne wyprzedaże zaczynaja się 26 grudnia, bardzo dużo sklepów ma obniżki o połowę ceny, lub mniej, w tym next. Najgorsze jest w tym, że nie ma żadnego limitu w zakupach i ludzie kupowali np. po 3 lampy
![]() No nic, trudno, widoczne nie były mi pisane, poczekam do nastepnej kolekcji, która wchodzi na przełomie lipca/sierpnia, bo ta co teraz weszła nie bardzo mi przypadła do gustu. O kawiarcce też myslałam, ale zniechęciłam się tym, że dosyc trudno sie ją czyści ![]() Świetna ta kawiarka, którą wstawiłaś, taka stylowa |
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
U nas remont idzie do przodu. Do łazienki wszystko już kupiliśmy. Okna zamówione, fachowiec łazienkę remontuje. Wczoraj mąż ze szwagrem zaczął robić instalacje elektryczną. Drzwi zewnętrzne mamy wybrane, trochę drogie, zobaczymy czy gdzie indziej nie ma taniej.
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas rowniez remonty ida do przodu. Elektryka pozmieniana, wc kupione, kabina prysznicowa wybrana, kafle (moja zmora, spedzaly mi sen z powiek, bo mialam wizje, a nigdzie nie bylo takich jak sobie wymyslilam lub kosztowaly od 190zl\m2 w gore. Az w piatek wybralismy sie do Max Fliz zobaczyc co sprzedaja na promocji bez vat i kupilismy idealne kafle gresowe za niecale 60zl\m2 jupi!!!) jeszcze tylko lustro, szafka pod umywalke, umywalka i szafka slupek i lazienka bedzie skompletowana. A przy okazji, gdzie dziewczyny kupowalyscie swoje meble do lazienki? Jak patrze na szafke pod umywalke z dwoma szufladami za 600zl i drugie tyle za slupek, to wole zrobic je na zamowienie...
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2012-12-30 o 09:10 |
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze u nas się robi i robi a ciągle jak by nic
W dodatku w czwartek wieczór wywaliło nam licznik z zimnej wody w łazience Dobrze że mąż akurat tam był, bo ponoć fontanna była mega a licznik jest w kawałkach W środę ma przyjść fachowiec ze spółdzielni. Zamówiliśmy też drzwi wew u znajomego górala, kiedyś już wysyłałam mu zdjęcia jakie chcemy, a teraz w weekend mój mąż był tam zawieźć brata i dostarczył klamki, omówili wszystko, wybrał szyby, jeszcze dziś musimy dokupić kilka rzeczy i rodzice zawiozą w nowy rok Dobrze że wpadłam na ten pomysł, by znajomy zrobił, bo nie ma pracy (to sobie zarobi) podejrzewam że wyjdzie nas to taniej niż drzwi w sklepie, a drzwi będą porządne, z prawdziwego drewna... no i w razie jak nie sprawdzą się białe listwy przypodłogowe i drzwi, łatwiej będzie wszystko przemalować na inny kolor
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u mnie obie łazienki już działają. Na górze brakuje tylko dodatków kolorystycznych i kosza na bieliznę pod kolor
, a na dole odpaliliśmy wc i prysznic ( ze względu na złamaną nogę teściowej), nie ma jeszcze umywalki i mebli ale kąpać się można
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Z mebli łazienkowych narazie kupiliśmy tylko szafkę pod umywalkę. Kupiliśmy w tym samym sklepie co umywalkę.
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Do łazienki prawie wszystko kupiliśmy w jednym sklepie i dostaliśmy później zniżkę. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Nasza szafka pod umywalkę dużo mniej kosztowała niż 600 zł, nawet z umywalką tyle nie wyniosło. Tylko my mamy bez szuflad.
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
My z mebli łazienkowych to planujemy tylko zabudowane kosze na pranie pod blatem umywalki, oraz wykorzystanie miejsca nad pralką na półki, które będą zawierać łazienkowe "bibeloty" i kosmetyki, obie szafki będą zamknięte.
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z tym licznikiem to niefajnie. Mam nadzieję, że spółdzielnia nie będzie Wam kazała za to zapłacić. Cytat:
Pochwal się efektami
|
|||
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Masz zamkniętą zabudowę? Ja mam zamkniętą i taką niemal na styk (po2cm luzu z boków pralki) i mam wątpliwości jak ta pralka tam się będzie "czuła"
podskaku je w trakcie prania i się tłucze? Oczywiście zakładam, że piorę przy otwartych drzwiach zabudowy.Cytat:
Ja też pod wymiar (lakier) 2szafki stojące po 60cm (na pralkę i pod umywalkę), słupek 40cm stojący na szafce z pralką i szafka z lustrzanym frontem 80cm. Nie znalazłabym tego w "gotowcach". Na projekcie wyglądało to jak licha zabudowa kuchenna, ale meble (póki co na razie leżą w częściach) wyglądają już ok. Koszt...no cóż, za wymysły się płaci ![]() Patrząc na ceny gotowców to nie są drogie-takie podstawowe oczywiście rozwiązania. Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2012-12-30 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na styk z jednej strony, z drugiej miejsce na proszek, a na górze jeszcze mogę wstawić miedniczkę. Moja pralka czuje się tu idealnie. Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2013-01-04 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotki wrzucę jak dokupię parę drobiazgów ( a na razie choruję więc ciężko do sklepu się wybrać) bo na razie a to dywanik zielony, a to jakies duperele jeszcze w kolorystyce sprzed remontu itp. Ale na pewno wrzucę
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Na co zwrócić uwagę kupując drzwi zewnętrzne? Na pewno nie chcemy drewniane. Słyszałam, że drzwi zewnetrzne montuje się przed remontem przedpokoju. Na zamówienie czeka się ok 4 tygodni, więc już musimy coś wybrać. Myślałam, że za pół roku wymienimy, albo rok.
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Zamówiliśmy lustro z panelem świetnym.
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Na poczatku chce złożyć wszystkim życzenia noworoczne-niech ten rok bedzie dla wszystkich jeszcze lepszy niz poprzedni, duzo zdrowia, wytrwałości w remontach oraz zakupach i duuuuzo milosci za kilka dni wplynie do spoldzielni ostatnia rata za nasze mieszkanie i zaczynamy remont, wiec bede Was odwiedzac duuuzo czesciej (a przynajmniej udzielac sie, bo teraz tylko podczytuje i gratuluje wszystkich dokonan )meczyla nas łazienka-a mianowicie wybor kafli-maz bardzo chce by były one polozone tylko w miejscach "mokrych" tj.wc, umywalka i prysznic, a reszta ma byc pomalowana. Ja nie jestem zbyt przekonana do tego pomysłu-nie widzialam nidgy na zywo takiej łazienki i nie wiem jakby to wygladało ale jak on tak chce to niech bedzie-ja mam upatrzona kuchnie i tam bedzie wszystko po mojemu mam tylko do Was pytanie-ktore kafle byscie ywbrały? Mąż jest za takimi: http://www.opoczno.eu/kolekcja.php?k...k009a002&m=220 to kolekcja opirus z Opoczna (mezowi chodzi tylko o ta mozaike-jasniejsza) a mnie podobaja sie takie: http://www.paradyz.com/plytki/lazien...-mogano-trovan to kolekcja travena/mogano z Paradyża. Tylko bez tego motywu kwiatowego-zalezy mni na tych jasniejszych,geberit byłby obudowany ciemnymi (albo ciemna mozaika) lustro bedzie bez ramy, a na około chciałabym tez ta ciemna mozaike. Co sadzicie o tych obu wersjach? Która bardziej przypadła Wam do gustu? Z góry dziekuje za pomoc i wszystkie opinie
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mozaika-jest całkiem ok, choć mozaika położona tak jak na fotach (z widocznymi fugami) zatraca urok mozaiki. Łączenia płytek nie powinny być widoczne moim zdaniem. Jasne gładkie z połyskiem-doprowadzą Cię za jakiś czas do szału, bo trzeba je częściej czyścić niż matowe/chropowate. Mnie u mamy wkurzają te zaschnięte kropki po wodzie na płytkach (na ciemnym będą widoczne 100x bardziej). Brałabym jasniutką mozaikę |
|
|
|
|
|
#1704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jejku sto lat mnie tutaj nie bylo! Swieta spedzilam w Polsce, bez dostepu do internetu
Za to przywiozlam firanki, poduszki, obrusiki i inne bibelotySzczesliwego Nowego Roku wszystkim wizazankom Cytat:
Narazie zostawiamy jak jest, choc podloga jest do wymiany Cytat:
Czekamy na zdjecia.Cytat:
![]() Planujesz na okna tylko zaluzje/rolety? Ja w koncu powiesilam firanki i odrazu czuje sie bardziej domowo-przytulnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1705 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje za opinie czytałam na kilku wątkach że nie jest, az tak zle z czyszczeniem tych drugich płytek, poza tym jestem przyzwyczajona do czestego sprzatania jedyne czego sie obawiam w tych, ktore podobaja sie mezowi to to, ze sa takie jakby "chropowate". Pan w sklepie zapewniał, że mozna je klasc pod prysznic, bo sa szkliwione, ale ja jakos tego nie czuje wymyslam sobie, ze od wody pokryja sie takimi zielonymi "glutami"
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mieliśmy pomiar kuchni.
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie, czy do sypialni, którą pokazywałam jakiś czas temu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1135
będzie pasowało to lustro? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213759/ Chciałabym je albo powiesić obok szafy nad komodą, albo nad komodą, która jest na przeciwko łóżka. Co sądzicie?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no niezle sobie wymyslilas Skoro czesto sprzatasz to nie masz sie czego obawiac ![]() Cytat:
To chyba najbardziej pasujace lustro jakie moglabym sobie wyobrazic . Zdecydowanie tak.U mnie pracowity weekend. Powiesilam w koncu firanki I okazalo sie, ze sa za krotkie IMG_1938.jpg IMG_1939.jpg Tylko wiecie co... chyba odzwyczailam sie rowniez od firanek i po powieszeniu ich czulam sie jak 'w zamknieciu' Pomyslalam o podpieciu ich jak tutaj: IMG_1931.jpg Jak to Waszym zdaniem wyglada? A moze ktos ma jakies lepsze propozycje na fajne upiecie? ![]() No i sypialnia tez juz prawie skonczona... tu z kolei, za krotkie zaslony IMG_1945.jpg
|
|
|
|
#1709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też się takie podobają i mam je w połowie mieszkania
|
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie urzadzone mieszkanko Myślę ze dobry pomysł z podpięciem firanek ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Według mnie pasuje wyśmienicie!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

jest wykonane z litego brzozowego drewna, ja z racji koloru szafy chyba wezmę hebanowe.. trochę kosztuje, ale podoba mi się ten efekt wiszenia w powietrzu:

a Święta i tak przyjdą, nawet jak ten kurz gdzieś tam się uchowa. Co prawda miałam teraz urlop, ale wolałam go przeznaczyć na relaks i spacery z psem, a nie latanie ze szmatą 

W środę ma przyjść fachowiec ze spółdzielni. Zamówiliśmy też drzwi wew u znajomego górala, kiedyś już wysyłałam mu zdjęcia jakie chcemy, a teraz w weekend mój mąż był tam zawieźć brata i dostarczył klamki, omówili wszystko, wybrał szyby, jeszcze dziś musimy dokupić kilka rzeczy i rodzice zawiozą w nowy rok
22.05.2008
14.08.2011
Pochwal się efektami