![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: moda na zaręczyny
marzenkaaa_x3 a faceta też trzymasz w piwnicy żeby NIE DAJ BOŻE! Ktoś się o tym nie dowiedział?
Serio mnie to bawi taka zabawa w ukrywanie że niby "na złość" się nie ustawia statusów, bo tak bardzo bojkotuje się portale społecznościowe że aż się na nich ma profil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Dla mnie też oświadczyny = planowanie ślubu, ale nie wszyscy tak myślą
![]() Przykład znajomej pary: Facet oświadczył się po 5 miesiącach znajomości. Po kilku miesiącach były drugie zaręczyny, oficjalnie przy rodzicach. Ja zdziwiona, pytam ich po co robić taką szopkę? On mi odpowiedział: Za pierwszym razem zapytałem, czy zostanie moją narzeczoną, więc w sumie deklaracji ślubu nie było. Dopiero za drugim razem poprosiłem, żeby została moją żoną. ![]() Dodam, że ona wtedy była już w ciąży i w sumie rodzice ich chyba przekonali do tego ślubu. Dzisiaj wzięli cywilny, kościelny w blizej nieokreślonym terminie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie bojkotuję takich portali, choć rozumiem ludzi, którzy je bojkotują i nie chcą na nich figurować albo zakładają tam konta, tylko po to aby zaraz o nich zapomnieć. ![]() ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-12-29 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#246 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
co zmieni ten pierścionek ? będziesz bardziej pewna, że cię nie zostawi? ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
A po co pytać twoja rodzinę ? ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3833427 7] Narzeczeństwo jest po to, żeby planować ślub, a nie tkwić w tym stanie po 5/10 lat.[/QUOTE] A gdzie jest taki zapis? Narzeczeństwo jest po to aby sie określić przez faceta i byc ew. przyjetym.Aby nosić pierscionek i zmienić statsu na FB ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Ja domyślam się , że te ceremonie są potrzebne większości kobiet i światu ale czy mają jakis głębszy wymiar i sens?czy coś zmieniają?polepszają?scal ają? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
Kpisz czy o drogę pytasz, zarzucając mi że ja sobie to stawiam jako priorytet? Po prostu mnie to śmieszy dorosłe babska bojkotują facebooka a profile mają jak ta lala, z facetem są kilka lat i za punkt honoru stawiają sobie ukryć ten fakt przed światem żeby nie daj boże ktoś dowiedział się o tej niesamowitej tajemnicy która z pewnością poruszy góry i doliny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Ej, bo ja teraz już nie wiem co Wy gadacie
![]() Ja mam konto na fb, a nie mam tam nawet zdjęcia profilowego, zamiast nazwiska mam drugie imię, i nie mam nawet szkół/pracy/miejsca zamieszkania a już na pewno nie statusu związku - to, że niby wyszłam na buntowniczkę czy na kogo? Bo ja po prostu nie chcę, żeby potencjalny pracodawca/amant/prześladowca sobie moje prywatne życie oglądał ![]() ps. odrazu się usprawiedliwię [ ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2012-12-29 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
a może po prostu niektórzy w ten sposób wyrażają swoją radość i chcą się nią podzielić z całym światem? Jak Wam się nie podoba, to przeciez nikt nikomu nie każe komentować ani lubic. Nie wiem o co to całe zamieszanie. Jedni cieszą się ze swojego szczęścia trzymając je w tajemnicy, inni tyklo dzielą się z najbliższymi, a jeszcze inni dzielą się z całym światem tak ich radość rozpiera. Czy któraś z tych form jest zła? Kazdy lubi co innego. Nie wiem o co cały ten bulwers tutaj. Ja też jestem z tych osób, które by od razu na fb zmieniły status. Nie chodzi tu o to, zeby komus zrobic na złośc, wywolac zazdrosc czy cos. Po prostu swoją radością dzielę sie z nim mogę. Taka już jestem. To, że ktos jest inny nie znaczy od razu, że zły.
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
To ciekawe co powiedzie o takim przypadku:
jesteśmy razem 4,5roku, mieszkamy wspólnie od 3,chcemy się pobrać, ale ze względów finansowych w tym momencie nie możemy,powoli zbieramy kasę, bo sponsorów nie ma. Pytanie "czy zostaniesz moją żoną" padło już dawno, odpowiedź oczywiście że tak, ale pierścionka nie ma i jeszcze długo nie będzie. Tż mógłby go w ogóle nie dawać, ale rozumie, że błyskotka sprawi mi dużo radości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i skoro wiemy, że taka wiadomość nie poruszy wirtualnych znajomych, to po co ją im serwować? ![]() ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-12-29 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Konto usunięte
|
Tak, mam 5000 znajomych i zdjęcie mojej waginy, owszem i nie wstydzę się tego
Jezu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
No to się zgadzam, że wiedzą. Ja rozumiem jak ktoś nie wiem nie ma nic uzupełnionego ale skoro ja nie czuję obawy przed wrzuceniem zdjęcia profilowego, to ręka mi nie uschnie jak ustawię status związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie wszystko jest dla ludzi, byle z głową.
![]() Jeszcze zmiana samego statusu na fejsie, gdy rzeczywiście do tego dojdzie (bo z tego co czytałam na tym wątku, to czasami niektórzy robią sobie zwyczajne jaja ![]() Dużo gorsze jest wklejanie kilku zdjęć z tego typu ceremonii. Ale Wizażanki, gdy ktoś robi takie rzeczy to przeważnie przyczyną jest niedowartościowanie w życiu codziennym. Dla jasności - nie krytykuję całkowicie tego typu zachowań (przykładowo - wyżej wymieniony przypadek), bo gdyby iść taką drogą, to po co w ogóle ludziom konto na fejsie? Zlikwidujmy wszystko i wtedy będzie spokój. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy lubię sie po prostu chwalic. Pokazac jakie maja szczesliwe zycie.... ale nie zawsze w realu jest tak pieknie jaki ten kto ukazuje
![]() Po za tym teraz na FB mozna ustaic sobie pewne informacje i zdjecia dla organicznej grupy. Wszystko jest dla ludzi...Jesli ktos ma ochote w ten sposób poinformować znajomych, czemu nie. Mnie dziwią ci ktorzy maja otwarte konta i galeria dla wszystkich ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-12-29 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub kosztuje jakies 100 zł ![]() A musisz stawiac przed imienim jakąś rolę tego faceta? ot przedstawiasz i tyle albo mówisz partner/mąż -to tylko nazewnictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
ano 80 zł w urzędzie i 20 zł bilety autobusowe dla młodych i świadków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem muszę jak np załatwiam coś w urzędzie albo w pracy tż (pracuje daleko od biura i czasem mi wygodniej podejść odebrać np jego rmua). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- A to jakoś umniejsza obecnemu chłopakowi? Obecny może przecież być ostatnim, tak jak i narzeczonych/mężów można mieć kilku...
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie zaręczyny to po prostu sygnał że dana para planuje wspólną przyszłość jako mąż i żona. i nie muszą koniecznie iść zaklepywać sali i zespołu weselnego już w dniu zaręczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nasze relacje są ciut inne niż "chłopakowanie/chodzenie ze sobą". I jak powiem narzeczony to wiadomo, że mamy plany i jesteśmy na poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
A nie możesz o nim po prostu mówić mój życiowy partner albo o prostu partner?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pół stadionu widzi, jak koleś mi wyznaje miłość, a ja uciekam... Że o uczuciach faceta nie wspomnę w ogóle...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Ja tam mojego TŻ określam słowem "chłopak", chociaż nie jesteśmy pierwszej młodości i bliżej nam do 30-stki niż 20-stki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Ja mam narzeczonego już od 2 lat a i atk jak mówię komuś (obcemu czy znajomemu, nie ważne) to i tak mówię "mój chłopak" a nie narzeczony:P Jakoś krócej i wygodniej:P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.