MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 17:21   #3931
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
jeszcze odnośnie tej cukryzcy, to nie wiem czy wtedy ktoś by nawet wiedział, że jest coś takiego do badania, akurat cukrzyca ciężarnych to chyba dość nowa sprawa jeśli chodzi o diagnostykę.

moja matka też miała cukier badany ale bez obciążeń.
doktorek mówił, że dopiero od jakiegoś czasu jest to obowiązkowe badanie.

a dość charakterystyczne jest chudnięcie/nie przybieranie mamy i duże dziecię...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:23   #3932
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
łóżeczko fajne...a czy mają takie ale z szufladą?

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

u nas dziś 26 tydz

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Widziałyście już sa wrześniowe mamusie 2013 :P
oj leci czas leci

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
o właśnie mi też w usg zapisała tak samo

no chusteczek na początku idzie sporo
czyli jesteśmy we dwie z łożyskiem II stopnia

co do chusteczek to ja tak na chłopski rozum sobie policzyłam że skoro 8 dziennie pieluch mam zmienić i do każdej tak z 3 chusteczki to jest 24szt dziennie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ładne i kolory akurat by mi pasowały ale trochę drogie
332zł może nie najtańsze ale są droższe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:25   #3933
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
matyldo, to ja swoimi wielgaśnymi będę okręcać szyję w chłodniejsze dni
Moja kuzynka miała sredni biust ale pierwsze dziecko karmiła bardzo długo (ponad 3 lata ! ) to teraz ma takie zwisy że szok, sama sie śmieje że : " swoje naleśniki może na plecy zażucać"
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:26   #3934
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a dość charakterystyczne jest chudnięcie/nie przybieranie mamy i duże dziecię...
Na jakimś wątku wyczytałam, że jakaś dziewczyna z cukrzycą jak rodziła, to na porodówce była też jakaś dziewczyna ze wsi, którą lekarz nie wysłał na to badanie i dziecko urosło do 7 kg... no ale finał nie był szczęśliwy.

pani a mówił Ci coś lekarz, czy ta nasz przypadłość to jest wskazanie do rodzenia na Kopernika czy można dalej gdzie się chce ?
Stary 2012-12-30, 17:28   #3935
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

despa ja nie proszę tylko robię sama bo ile mogę mówić i prosić i się wkurzyłam i przestałam wszystko sama robię fakt ciężko nieraz ale jak się nie domyśli to trudno, tyle że ja mam o tyle dobrze i poinformowałam tż że jeśli on mi nie będzie pomagał to będzie płacił za pomoc i tak co jakiś czas przychodziła dziewczyna do mnie sprzątać tyle że jest w ciąży też termin ma na 9 maja i teraz znowu sama zostałam ale dzięki Bogu mam dobrą koleżankę która siedzi w domku i cieszy się jak poproszę ją o pomoc tak więc mycie okien mi zupełnie odpada i tak samo szorowanie kuchennych szafek. Ogólnie sprzątam co 2-3 dzień w domu to porządek jest. Żeby nie było tż sam z siebie też potrafi od czasu do czasu sam posprzątać albo wymyć umywalki i wannę w łazience. (ja się zawsze śmieję ale tak w sensie że się cieszę jak przychodzi do mnie i się pyta a tym to co, a ta szmatka itp.) Ale generalnie dla mnie porządek jest wtedy jak ja posprzątam
A tż gotuje wymyślne potrawy i to na co ma ochotę, tak więc bigosy, niektóre zupy, różne mięsa, spagetthi itp. to jego działka. Gorzej jak robi jakąś nowość i cała kuchnia zastawiona ale mi nie przeszkadza niech on gotuje ja posprzątam.

No więc idę prasować moje drogie Mamusie jakby któraś miała jakieś pranie proszę podrzucać bo o dziwo mam chęci i siły

Dziś 3 godziny w łazience spędziłam, pełne spa skóra nawilżona jak nigdy włosy po 3 rodzajach odżywek, masek tylko już ciężko mi się goli bo kurcze brzuszek zaczyna zasłaniać

No i chwaląc się prezentami zapomniałam o najważniejszym moim marzeniu dosyć drogim a tż jako mikołaj je spełnił dostałam szczoteczkę do buzi jest rewelacyjna a buźka po każdym użyciu jest cudowna

Cos do prasowanka moge podrzucić....

Ja generalnie się wkurzam i robię sama, tyle, że teraz mi ciężko umyć okna czy zawiesić firanki i zasłony...ale wtedy już upierdliwie stoje i mówię albo wieszasz Ty albo ja....
Ja się wkurzam on też ale wiesza....

Nie mam nic przeciw jego gotowaniu i nawet w tej sytuacji sama się biore za zmywanie, ale zaraz słysze zostaw ja umyję, no to zostawiam...o słyszę już ide myć....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:30   #3936
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to na porodówce była też jakaś dziewczyna ze wsi, którą lekarz nie wysłał na to badanie i dziecko urosło do 7 kg...
aaaa.....

Cytat:
pani a mówił Ci coś lekarz, czy ta nasz przypadłość to jest wskazanie do rodzenia na Kopernika czy można dalej gdzie się chce ?
on uważa, że zdiagnozowana i monitorowana cukrzyca jest absolutnie bezpieczna tak dla dziecka, jak i dla nas... ale nie pytałam, nie przyszło mi do głowy (doktorek mocno kojąco na mnie wpływa i to są jedyne chwile gdy mi się panika wyłącza)

Stary 2012-12-30, 17:32   #3937
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja nie Megi- ale mogę Ci napisać o sobie- generanie moje cycki to takie wypierdki mamuta, więc niestety tylko push-up'y wchodzą w grę, podczas karmienia nosiłam stanik tak ogromny, że do tej pory nie wierzę. Przestałam karmic i cycki wrócily do rozmiaru wypierdkowego....

u mnie to samo, plus znowu parcie na pęcherz

świetne
Uff to jest dla mnie nadzieja z tymi czyczorami.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:34   #3938
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
matyldo, to ja swoimi wielgaśnymi będę okręcać szyję w chłodniejsze dni
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:34   #3939
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a Twój mąż?! bo mój ponad 4 kg...
tak liczę, że Torres będzie pomiędzy
mój 3kg, ale w połowie 8 miesiąca, więc sporo. nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałam, że dziecko w większym stopniu dziedziczy wagę urodzeniową matki. w dzisiejszych czasach generalnie chyba dzieci są większe niż kiedyś, ale mimo wszystko mam nadzieję, że wagę będzie mieć bardziej po mnie. póki co jak porównuję w tabelkach to jest bardzo przeciętny jeśli chodzi o wymiary i wagę.

Cytat:
jeszcze odnośnie tej cukryzcy, to nie wiem czy wtedy ktoś by nawet wiedział, że jest coś takiego do badania, akurat cukrzyca ciężarnych to chyba dość nowa sprawa jeśli chodzi o diagnostykę.
moja mama nie wiedziała co to obciążenie glukozą i że jest obowiązkowe.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:41   #3940
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
O jezu, chyba zachecilas mnie do cwiczen gimnastycznych - troche jednak pomagaja no i np. zimny i cieply prysznic na zmiane, to hartuje skore. Jeju po tym co napisalas malo sie nie poplakalam Jedno mnie tylko powstrzymuje, bo ja doscy duze wahania wagi mam i juz keidys jak bylam przytyta, to mialam takie cycki jak teraz i potem jak o 2 numery spadly to w sumie nic sie z nimi nie stalo. Cwiczenia i krem do biustu pomogly wtedy. Ciekawe jak bedzie teraz. No ale cos, najwyzej zostanie chirurg - wszystko jest dla ludzi.
Masakra. Ja kupilam sobie dobry stanik do karmienia, bo moja mama przechodzila ciaze ze mna tak jak ja z Milenka i ona stwierdzila, ze po ciazy tylko jej sie napompowaly ale juz w rozmiarach nie przybraly.
Juz i tak wszystkie staniki byly mi za male...

W dodatku dostrzeglam dzis chyba zaczatki rozstepow, nie ma to slodycze odstawiam i koniec z wieczorno-nocnym obzarstwem bo sie za tego chirurga plastycznego nigdy nie wyplace.
Stary 2012-12-30, 17:45   #3941
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra znowu ja mam pytanie z serii głupich, a mianowicie taka ceratka pod prześcieradlo w łóżeczku żeby materac nie przemókł to jak sie fachowo nazywa? a najlepiej linka poproszę ze zdj

Stary 2012-12-30, 18:02   #3942
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra znowu ja mam pytanie z serii głupich, a mianowicie taka ceratka pod prześcieradlo w łóżeczku żeby materac nie przemókł to jak sie fachowo nazywa? a najlepiej linka poproszę ze zdj
To się nazywa właśnie podklad albo ceratka na łóżeczko.
Np taki http://allegro.pl/canpol-ceratka-hig...865702102.html

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:18   #3943
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Fajoowy

Dziewczyny, ja już nie mogę,nie mam siły,kaszlę cały dzień i kicham strasznie, do tego leje mi sie z nosa non stop. Brzuch mam twardy jak kamień i boli mnie cały, i podbrzusze i na gorze mięśnie chyba od kaszlu i kichania Cały dzień pije syrop z cytryny, sok z bzu i jeszcze imbir z miodem i cytryna, a teraz zapodałam na noc mleko z czosnkiem,miodem i masłem ale ledwo zipię. Jak sobie jeszcze pomóc? czy po prostu muszę to przeczekać? (przeziębienie i kaszel zaczęły mi się wczoraj popołudniu).
Ojjj... współczuję Ci kochana Ja lecze sie podobnie do Ciebie, do tego jeszcze herbata malinowa... widze, ze grypa u mnie powoli postępuje - mam nadzieje, ze ku końcowi. Dzis juz mniej kaszle ale za to kicham i katar sie leje. Ale za to Gucio szaleje na calego) Zycze zeby zdrowko Ci szybko wrocilo

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mój 3kg, ale w połowie 8 miesiąca, więc sporo. nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałam, że dziecko w większym stopniu dziedziczy wagę urodzeniową matki. w dzisiejszych czasach generalnie chyba dzieci są większe niż kiedyś, ale mimo wszystko mam nadzieję, że wagę będzie mieć bardziej po mnie. póki co jak porównuję w tabelkach to jest bardzo przeciętny jeśli chodzi o wymiary i wagę.
No to oby bylo tak jak piszesz, bo ja wzylam 2700)

Zajrzalam do Was na chwilke, zeby chociaz to co od wczoraj naskrobalyscie nadrobic Dragusia, bardzo ladne lozeczko... a Florek to Wam rosnie jak na drozdzach... niezle w swieta musialas podjesc;p

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-30 o 18:21
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:35   #3944
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

wrocilam temat strego mieszkania zamkniety

yhmm mowicie ze moze wage po mamie dziedziczyc - a niech dziedziczy - ja tam bylam mala i chuda 2,8 i 50cm ( i w dodatku NAPRAWDE bylam brzydkim dzieckiem - jak zobaczylam kiedys swoje zdjecie jak mialam ok 2 miesiecy to az sie wystraszylam )

tak siedze sobie teraz sama w domku siostra pojechala do kolezanki na Kawusie, i qrde nie wiem co robic chyba bede zmuszona mamie na NK odpisac, bo bidulka juz na dlugasne listy mi zdarzyla napisac, a mnie ciut wnerwia ze ja musze ciagle i to samo pisac, no ale jakos to zycie ost monotonne sie zrobilo ale poczekajmy 3 miechy i BEDZIE sie dzialo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:41   #3945
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ojjj... współczuję Ci kochana Ja lecze sie podobnie do Ciebie, do tego jeszcze herbata malinowa... widze, ze grypa u mnie powoli postępuje - mam nadzieje, ze ku końcowi. Dzis juz mniej kaszle ale za to kicham i katar sie leje. Ale za to Gucio szaleje na calego) Zycze zeby zdrowko Ci szybko wrocilo
Mokka u mnie niby też choroba ewoluuje, kaszel zrobil sie bardziej mokry i katar lekko sie zagescil,ale boli mnie doslownie wszystko, oczy pieką, brzuch twardy i obolaly. Kazdy kaszel,smarkanie czy kichniecie powoduja ból,
Nie mam już siły, no i tak malo spalam od piatku Chyba jednak wybiore sie jutro do lekarza na osluchanie, jesli bedzie przyjmowal jutro, mam taki świszczący oddech, mam nadzieje ze to nie oskrzela jednak. Fajny sylwester sie szykuje, chcialam go i tak spedzic w domu, ale nie w takim stanie do niczego sie nie nadaje, nie mam nawet sily plakać

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:43   #3946
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

W dodatku dostrzeglam dzis chyba zaczatki rozstepow
też mam. ale się nie przejmuję. wklepuję Mustelę i wciskam sobie, że to blizny po Torresie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a mnie ciut wnerwia ze ja musze ciagle i to samo pisac
hehe
moja matka dzwoni codziennie i pyta co robię.. hmmmm od 5 miesięcy leżę, na serio mało się zmienia
a ojciec?! stały zestaw pytań: "Jak się czuję? czy Torres zdrowy? czy mam twardą szyjkę? i czy chłop dobrze ciążę znosi" - chciałabym być jasnowidzem i znać odpowiedzi na wszystkie pytania

Stary 2012-12-30, 18:57   #3947
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
moja matka dzwoni codziennie i pyta co robię.. hmmmm od 5 miesięcy leżę, na serio mało się zmienia
a ojciec?! stały zestaw pytań: "Jak się czuję? czy Torres zdrowy? czy mam twardą szyjkę? i czy chłop dobrze ciążę znosi" - chciałabym być jasnowidzem i znać odpowiedzi na wszystkie pytania
no moja ciagle pyta ''jak sie czujecie'' - '' czy maly jest zdrowy, czy kopie'' oki te pytanei rozumiem. ale jak jej mam odpisac po 2 dniach bycia na nowym mieszkaniu - jak mi sie mieszka ..?? no w balaganie jeszcze bo nie wysztko wypakowane i ze ona CHCE WIEDZIEC WSZYTSKO no sorry wszytskiego to ja jej niestety nie moge napisac ani powiedziec, bo by mi jeszcze na zawal zeszla - wazne ze ja sama sie zmagam z ta cala zaistaniala ciazowa sytuacja
wiem ze ona chce dla nas jak najlepiej i sie martwi, eh to chyab typowe dla przyszlych babci ??

Stary 2012-12-30, 19:11   #3948
Mokka_83
Wtajemniczenie

Bzinka, no to mnie wczoraj też strasznie oczy piekły. Nie mogłam wieczorem wytrzymać przy zapalonym świetle... więc widze że podobnie to u mnie i u Ciebie wygląda... pociesze Cię więc, że jutro prawdopodobnie obudzisz się już z większą energią No tyle, że tak jak wspomniałam... dziś katar i kichanie Ale mimo to czuję ze mam wiecej sily, bo przez ostatnie 3 dni męczyło mnie nawet siedzenie... serio

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-30 o 19:13
Stary 2012-12-30, 19:35   #3949
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
też jestem ciekawa ile twój Michałek waży bo ostatnio miałyśmy tak samo
u mnie następna 17 stycznia
no to masz będziemy miały małe porównanie

Cytat:
i

a na koniec Ja + Mlody 27tydz

ps. 1wszy raz mam brzuch większy od cycków
śliczny!!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zobaczcie, jakie zdjęcia laski wrzucają do sieci... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...75ffa5dad.html
Może to zdjęcia ma odstraszać nastolatki od seksu
o matko

Cytat:
aaaaaa! moje zdjęcie wyciekło!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechaliśmy do dwóch sklepów dziecięcych żeby już na 100% wybrać wózek i fotelik co do wózka to jesteśmy zdecydowani na mutsy a jeśli chodzi o fotelik to dalej się zastanawiamy czy wybrać cybex -m czy maxi cosi pebble (tż jest za cybex m bo 5 * no i tańszy o jakieś 150 zł, ) no nic mam jeszcze kilka dni do przemyślenia bo po nowym roku jedziemy wpłacić już zaliczkę

aaa i kupiliśmy wczoraj materac z firmy fiki miki gryka kokos za 137 zł w zestawie jest nakładka higieniczna i poduszka klin ułatwiająca oddychanie.....
my mamy dla Julki cybexa i jestem mega zadowolona

Cytat:
sklerozę mam i nie wiem czy pokazywałam wam łóżeczko ??
śliczne )

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Widziałyście już sa wrześniowe mamusie 2013 :P
ooo szok! ale czas leci

Cytat:
Na jakimś wątku wyczytałam, że jakaś dziewczyna z cukrzycą jak rodziła, to na porodówce była też jakaś dziewczyna ze wsi, którą lekarz nie wysłał na to badanie i dziecko urosło do 7 kg... no ale finał nie był szczęśliwy.
7 kg masakra
to na usg nie pokazywało, że duże dziecko?
Stary 2012-12-30, 19:39   #3950
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
oki dzieki a takie coś http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...881016241.html ??
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Zajrzalam do Was na chwilke, zeby chociaz to co od wczoraj naskrobalyscie nadrobic Dragusia, bardzo ladne lozeczko... a Florek to Wam rosnie jak na drozdzach... niezle w swieta musialas podjesc;p
no właśnie nie bom też chora i nic mi nie wchodzi

Stary 2012-12-30, 19:40   #3951
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

aha zapomniałam dopisać że mnie rozkłada :/
2 tyg choroby przed świętami to nic, akurat na sylwestra muszę być jeszcze mam pecha jak nic :/
Katar od rana, już piecze mnie nos, gardło pobolewa i czasami kaszlę.
Ale czuję się słabo i idę już do łóżka, tak czuję po oczach że mnie rozkłada :/
Stary 2012-12-30, 19:51   #3952
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Co do piersi to i tak wydaje mi się że to w dużej mierze kwestia genów, moja Mama ma spory biust i jeszcze większy w ciąży, a do dzisiaj ma naprawdę fajne pełne piersi pomimo tego że jest grubo po 50 to samo Babcia, koleżanka znowu miała tak jak megi. A w kremy do biustu jakoś średnio wierzę, prędzej w gimnastykę.

A to chyba zależy od laboratorium, moja Mama wtedy też miała swój mały chemiczny epizod w życiu i znowu ze względu na szkodliwe opary miała l4 prawie całą ciążę, bo to była praca z jakimiś toksycznymi substancjami.

Dopisane:

Nie no, ona na bank sprawdzala. Byla laborantka w szpitalu i robila takich badan mase. Ogolnie dziadek byl cukrzykiem itd i byla wyczulona. Ale fakt, pewnie jakby byc laborantem przy sciekach albo jakiejs przemyslowce, to dawaliby l4.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka miała sredni biust ale pierwsze dziecko karmiła bardzo długo (ponad 3 lata ! ) to teraz ma takie zwisy że szok, sama sie śmieje że : " swoje naleśniki może na plecy zażucać"
jeju alez to okrutne zdanie powalilo mnie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 19:59   #3953
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
2 tyg choroby przed świętami to nic, akurat na sylwestra muszę być jeszcze mam pecha jak nic :/

oj moja bidulko kochana, tak się rozchorować zle zle.
ale pomyśl ze Z NOWYM ROKIEM obędzie ci Chorobstw

Stary 2012-12-30, 20:02   #3954
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
też mam. ale się nie przejmuję. wklepuję Mustelę i wciskam sobie, że to blizny po Torresie
a gdzie Ci się porobiły? Ja na razie nowych nie obserwuję (mam swoje stare na udach) I ciekawi mnie gdzie bardziej się przykładać do oliwkowania... Ale za to pępek mam wypchany już... nie jest nawet na zero tylko wystaje przed brzuch Śmieję się, że jak wchodzę do mieszkania to najpierw wchodzi pępek, potem dzidziuś, a potem dopiero ja

A macie już tą ciemną linię od łona do pępka? Czekam na nią (bez utęsknienia), ale nic nie widzę....

DZIEWCZYNY! ZDRÓWKA WSZYSTKIM SMARKATKOM!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:08   #3955
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
oki dzieki a takie coś http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...881016241.html ??

no właśnie nie bom też chora i nic mi nie wchodzi
Tiaaa... no to ja w święta jadłam sporo... ale niepotrzebnie się bałam, że sobie żołądek rozepcham i po świętach będe wcinać nadal... bo przyszedł czwartek i choróbsko... no i apetyt też odszedł - tak więc jedyny plus całej sytuacji
Cytat:
O kurcze... no to kiepsko... to może próbuj jakoś zapobiec dalszemu rozwojowi
Przed chwilą mówili w Faktach, że grypa w natarciu... więc te mamusie których jeszcze nie dopadło - zamykajcie się w domu i nigdzie nie wychodźcie

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-30 o 20:09
Stary 2012-12-30, 20:12   #3956
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a gdzie Ci się porobiły?
na kościach miednicy (o ile ze mnie dobry anatom ) - z dwóch stron symetrycznie przynajmniej...

Cytat:
A macie już tą ciemną linię od łona do pępka? Czekam na nią (bez utęsknienia), ale nic nie widzę....
ale ja ją tylko w lustrze widzę - wyobrażałam sobie brązową pręgę. na żywo ni diabła nie dostrzegam:conf used:

Stary 2012-12-30, 20:21   #3957
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

hehe
Zdecydowanie po Swietach kupuje krem na rozstepy! Ta Mustele pewnie.

Cytat:
a gdzie Ci się porobiły? Ja na razie nowych nie obserwuję (mam swoje stare na udach) I ciekawi mnie gdzie bardziej się przykładać do oliwkowania... Ale za to pępek mam wypchany już... nie jest nawet na zero tylko wystaje przed brzuch Śmieję się, że jak wchodzę do mieszkania to najpierw wchodzi pępek, potem dzidziuś, a potem dopiero ja

DZIEWCZYNY! ZDRÓWKA WSZYSTKIM SMARKATKOM!
Mi sie zaczyna pojawiac ta kreska. Mam od pepka w gore a w dol nie wie bo za dobrze nie widze
Stary 2012-12-30, 20:21   #3958
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a na koniec Ja + Mlody 27tydz
ładny, okrąglutki

Cytat:
Zobaczcie, jakie zdjęcia laski wrzucają do sieci... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...75ffa5dad.html
Może to zdjęcia ma odstraszać nastolatki od seksu
łaaaaaaaaaaa
Po co???

Cytat:
Magnez jest dobry na skurcze i pomaga tez na zatwardzenie. Tylko ja sobie nie wyobrazam jak po takiej ilosci czekolady w Swieta moge miec za malo magnezu, no ale ok...
A nie odwrotnie? Nie sprzyja zatwardzeniom?

Cytat:
Bylam taka tlusta, ze mama mowila, ze oczu mi nie bylo widac lol

za tydzień

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
u nas dziś 26 tydz

Cytat:
7 kg??!!!

Cytat:
Mokka u mnie niby też choroba ewoluuje, kaszel zrobil sie bardziej mokry i katar lekko sie zagescil,ale boli mnie doslownie wszystko, oczy pieką, brzuch twardy i obolaly. Kazdy kaszel,smarkanie czy kichniecie powoduja ból,
Nie mam już siły, no i tak malo spalam od piatku Chyba jednak wybiore sie jutro do lekarza na osluchanie, jesli bedzie przyjmowal jutro, mam taki świszczący oddech, mam nadzieje ze to nie oskrzela jednak. Fajny sylwester sie szykuje, chcialam go i tak spedzic w domu, ale nie w takim stanie do niczego sie nie nadaje, nie mam nawet sily plakać
Zdrowiej

Cytat:
Następna To się przenosi przez forum, przydałaby się kwarantanna.
Zdrowiej
(wysłał Mąż? Bo nic nie mam-sorry za prywatę)

Cytat:

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:25   #3959
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
O jezu, chyba zachecilas mnie do cwiczen gimnastycznych - troche jednak pomagaja no i np. zimny i cieply prysznic na zmiane, to hartuje skore. Jeju po tym co napisalas malo sie nie poplakalam Jedno mnie tylko powstrzymuje, bo ja doscy duze wahania wagi mam i juz keidys jak bylam przytyta, to mialam takie cycki jak teraz i potem jak o 2 numery spadly to w sumie nic sie z nimi nie stalo. Cwiczenia i krem do biustu pomogly wtedy. Ciekawe jak bedzie teraz. No ale cos, najwyzej zostanie chirurg - wszystko jest dla ludzi.
No co Ty. U mnie te cycki wyglądały dość niefajnie, ale.., trzeba przyznać, że po ciąży schudłam o jakieś 3 czy 4 kg więcej niż miałam przed ciążą - to już robi różnicę. Jak później nieco przytyłam było lepiej, ale grawitacja zrobiła mocno swoje. No szału nie było. A do kochanka to tylko w staniku No i ja serio mówię z tym chirurgiem. Może zmienię zdanie, ale jeśli nie, to po karmieniu robię sobie piersi jak człowiek.
Cytat:
Współczuję bardzo i łączę się w bólu. Trzymaj się ciepło i przesyłam trochę moich przeciwciał, bo nieźle sobie dały radę z ostatnią zarazą - prócz zatok (jutro rano mam lekarza i liczę, że dostanę antybiotyk, bo mnie ból polika rozwala)
Cytat:
Może ja dziwna jestem, ale ten podkład to przydał mi się właściwie jak oduczaliśmy małego sikania do pieluch. Najpierw dziecko ma pieluchę cały czas i mało sika. Czasem coś przecieknie troszkę, ale to idzie w ubranie. No i miałam wrażenie, że ten materac nie oddycha przy tym podkładzie. Oczywiście na początku zamontowałam pod prześcieradłem, ale szybko też wymontowałam.

I jeszcze kwestia mokrych chusteczek - nie używaliśmy przez ponad 1 rok. Kupowałam takie duże płatki higieniczne dla niemowląt i obok przewijaka miałam miseczkę na wodę. Przed zmianą pieluchy nalewałam ciepłej. Myłam pupę ciepłą wodą tylko - Igusiek nie jest alergikiem, ale rzeczywiście bardziej do mnie przemawiało umycie wodą niż nasączoną jakimiś środkami chusteczką. Później zaczęłam używać chusteczek mokrych i super podpasowały mi te z biedronki.

I ogólnie mam jedną dobrą radę - omijajcie wszystkie produkty pampers sleep&play. Jakiś koszmar. Każda inna tania marka jest lepsza. Co prawda sam pampers dla mnie to rewelka.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Mi sie zaczyna pojawiac ta kreska. Mam od pepka w gore a w dol nie wie bo za dobrze nie widze
U mnie tak samo. Od pępka do biustu jest jeszcze dość jasna, a poniżej kto tam wie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:48   #3960
bmma
Zadomowienie

Cytat:

I ogólnie mam jedną dobrą radę - omijajcie wszystkie produkty pampers sleep&play. Jakiś koszmar. Każda inna tania marka jest lepsza. Co prawda sam pampers dla mnie to rewelka.

Też słyszałam, że kiepskie są.
Wrócę jeszcze do wagi dzidziusia i matki
Ja urodziłam się z wagą 3150kg... mój syn miał dokładnie taką samą. Pewnie to przypadek

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości