|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
moja matka też miała cukier badany ale bez obciążeń. doktorek mówił, że dopiero od jakiegoś czasu jest to obowiązkowe badanie. a dość charakterystyczne jest chudnięcie/nie przybieranie mamy i duże dziecię...
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
co do chusteczek to ja tak na chłopski rozum sobie policzyłam że skoro 8 dziennie pieluch mam zmienić i do każdej tak z 3 chusteczki to jest 24szt dziennie 332zł może nie najtańsze ale są droższe
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pani a mówił Ci coś lekarz, czy ta nasz przypadłość to jest wskazanie do rodzenia na Kopernika czy można dalej gdzie się chce ?
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos do prasowanka moge podrzucić.... Ja generalnie się wkurzam i robię sama, tyle, że teraz mi ciężko umyć okna czy zawiesić firanki i zasłony...ale wtedy już upierdliwie stoje i mówię albo wieszasz Ty albo ja.... Ja się wkurzam on też ale wiesza....Nie mam nic przeciw jego gotowaniu i nawet w tej sytuacji sama się biore za zmywanie, ale zaraz słysze zostaw ja umyję, no to zostawiam...o słyszę już ide myć....
|
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
(doktorek mocno kojąco na mnie wpływa i to są jedyne chwile gdy mi się panika wyłącza)
|
|
|
|
#3937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz i tak wszystkie staniki byly mi za male... W dodatku dostrzeglam dzis chyba zaczatki rozstepow, nie ma to slodycze odstawiam i koniec z wieczorno-nocnym obzarstwem bo sie za tego chirurga plastycznego nigdy nie wyplace. |
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
dobra znowu ja mam pytanie z serii głupich, a mianowicie taka ceratka pod prześcieradlo w łóżeczku żeby materac nie przemókł to jak sie fachowo nazywa? a najlepiej linka poproszę ze zdj
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Np taki http://allegro.pl/canpol-ceratka-hig...865702102.html
|
|
|
#3943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lecze sie podobnie do Ciebie, do tego jeszcze herbata malinowa... widze, ze grypa u mnie powoli postępuje - mam nadzieje, ze ku końcowi. Dzis juz mniej kaszle ale za to kicham i katar sie leje. Ale za to Gucio szaleje na calego ) Zycze zeby zdrowko Ci szybko wrocilo![]() Cytat:
) Zajrzalam do Was na chwilke, zeby chociaz to co od wczoraj naskrobalyscie nadrobic Dragusia, bardzo ladne lozeczko... a Florek to Wam rosnie jak na drozdzach... niezle w swieta musialas podjesc;p
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-12-30 o 18:21 |
||
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
temat strego mieszkania zamkniety ![]() yhmm mowicie ze moze wage po mamie dziedziczyc - a niech dziedziczy - ja tam bylam mala i chuda 2,8 i 50cm ( i w dodatku NAPRAWDE bylam brzydkim dzieckiem - jak zobaczylam kiedys swoje zdjecie jak mialam ok 2 miesiecy to az sie wystraszylam tak siedze sobie teraz sama w domku siostra pojechala do kolezanki na Kawusie, i qrde nie wiem co robic chyba bede zmuszona mamie na NK odpisac, bo bidulka juz na dlugasne listy mi zdarzyla napisac, a mnie ciut wnerwia ze ja musze ciagle i to samo pisac, no ale jakos to zycie ost monotonne sie zrobilo ale poczekajmy 3 miechy i BEDZIE sie dzialo |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam już siły, no i tak malo spalam od piatku Chyba jednak wybiore sie jutro do lekarza na osluchanie, jesli bedzie przyjmowal jutro, mam taki świszczący oddech, mam nadzieje ze to nie oskrzela jednak. Fajny sylwester sie szykuje, chcialam go i tak spedzic w domu, ale nie w takim stanie do niczego sie nie nadaje, nie mam nawet sily plakać
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
też mam. ale się nie przejmuję. wklepuję Mustelę i wciskam sobie, że to blizny po Torresie
hehe moja matka dzwoni codziennie i pyta co robię.. hmmmm od 5 miesięcy leżę, na serio mało się zmienia ![]() a ojciec?! stały zestaw pytań: "Jak się czuję? czy Torres zdrowy? czy mam twardą szyjkę? i czy chłop dobrze ciążę znosi" - chciałabym być jasnowidzem i znać odpowiedzi na wszystkie pytania
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze ona CHCE WIEDZIEC WSZYTSKO no sorry wszytskiego to ja jej niestety nie moge napisac ani powiedziec, bo by mi jeszcze na zawal zeszla - wazne ze ja sama sie zmagam z ta cala zaistaniala ciazowa sytuacja ![]() wiem ze ona chce dla nas jak najlepiej i sie martwi, eh to chyab typowe dla przyszlych babci ??
|
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Bzinka, no to mnie wczoraj też strasznie oczy piekły. Nie mogłam wieczorem wytrzymać przy zapalonym świetle... więc widze że podobnie to u mnie i u Ciebie wygląda... pociesze Cię więc, że jutro prawdopodobnie obudzisz się już z większą energią
Ale mimo to czuję ze mam wiecej sily, bo przez ostatnie 3 dni męczyło mnie nawet siedzenie... serio
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-12-30 o 19:13 |
|
|
|
|
#3949 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne ) ooo szok! ale czas leci Cytat:
7 kg masakrato na usg nie pokazywało, że duże dziecko?
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
aha zapomniałam dopisać że mnie rozkłada :/
2 tyg choroby przed świętami to nic, akurat na sylwestra muszę być jeszcze Katar od rana, już piecze mnie nos, gardło pobolewa i czasami kaszlę. Ale czuję się słabo i idę już do łóżka, tak czuję po oczach że mnie rozkłada :/
|
|
|
#3952 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no, ona na bank sprawdzala. Byla laborantka w szpitalu i robila takich badan mase. Ogolnie dziadek byl cukrzykiem itd i byla wyczulona. Ale fakt, pewnie jakby byc laborantem przy sciekach albo jakiejs przemyslowce, to dawaliby l4. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
powalilo mnie
|
||
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj moja bidulko kochana, tak się rozchorować ale pomyśl ze Z NOWYM ROKIEM obędzie ci Chorobstw |
|
|
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ciekawi mnie gdzie bardziej się przykładać do oliwkowania... Ale za to pępek mam wypchany już... nie jest nawet na zero tylko wystaje przed brzuch Śmieję się, że jak wchodzę do mieszkania to najpierw wchodzi pępek, potem dzidziuś, a potem dopiero ja ![]() A macie już tą ciemną linię od łona do pępka? Czekam na nią (bez utęsknienia), ale nic nie widzę.... DZIEWCZYNY! ZDRÓWKA WSZYSTKIM SMARKATKOM!
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przed chwilą mówili w Faktach, że grypa w natarciu... więc te mamusie których jeszcze nie dopadło - zamykajcie się w domu i nigdzie nie wychodźcie
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-12-30 o 20:09 |
||
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
na kościach miednicy (o ile ze mnie dobry anatom
) - z dwóch stron symetrycznie przynajmniej...Cytat:
:conf used:
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3958 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ładny, okrąglutki
Cytat:
Po co??? ![]() Cytat:
za tydzień![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To się przenosi przez forum, przydałaby się kwarantanna. Zdrowiej (wysłał Mąż? Bo nic nie mam-sorry za prywatę) Cytat:
|
|
|
#3959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja serio mówię z tym chirurgiem. Może zmienię zdanie, ale jeśli nie, to po karmieniu robię sobie piersi jak człowiek.Cytat:
Cytat:
I jeszcze kwestia mokrych chusteczek - nie używaliśmy przez ponad 1 rok. Kupowałam takie duże płatki higieniczne dla niemowląt i obok przewijaka miałam miseczkę na wodę. Przed zmianą pieluchy nalewałam ciepłej. Myłam pupę ciepłą wodą tylko - Igusiek nie jest alergikiem, ale rzeczywiście bardziej do mnie przemawiało umycie wodą niż nasączoną jakimiś środkami chusteczką. Później zaczęłam używać chusteczek mokrych i super podpasowały mi te z biedronki. I ogólnie mam jedną dobrą radę - omijajcie wszystkie produkty pampers sleep&play. Jakiś koszmar. Każda inna tania marka jest lepsza. Co prawda sam pampers dla mnie to rewelka. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrócę jeszcze do wagi dzidziusia i matki ![]() Ja urodziłam się z wagą 3150kg... mój syn miał dokładnie taką samą. Pewnie to przypadek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

i się wkurzyłam i przestałam wszystko sama robię fakt ciężko nieraz ale jak się nie domyśli to trudno, tyle że ja mam o tyle dobrze i poinformowałam tż że jeśli on mi nie będzie pomagał to będzie płacił za pomoc i tak co jakiś czas przychodziła dziewczyna do mnie sprzątać tyle że jest w ciąży też termin ma na 9 maja i teraz znowu sama zostałam ale dzięki Bogu mam dobrą koleżankę która siedzi w domku i cieszy się jak poproszę ją o pomoc tak więc mycie okien mi zupełnie odpada i tak samo szorowanie kuchennych szafek. Ogólnie sprzątam co 2-3 dzień w domu to porządek jest. Żeby nie było tż sam z siebie też potrafi od czasu do czasu sam posprzątać albo wymyć umywalki i wannę w łazience. (ja się zawsze śmieję ale tak w sensie że się cieszę jak przychodzi do mnie i się pyta a tym to co, a ta szmatka itp.) Ale generalnie dla mnie porządek jest wtedy jak ja posprzątam 
(doktorek mocno kojąco na mnie wpływa i to są jedyne chwile gdy mi się panika wyłącza)

Jedno mnie tylko powstrzymuje, bo ja doscy duze wahania wagi mam i juz keidys jak bylam przytyta, to mialam takie cycki jak teraz i potem jak o 2 numery spadly to w sumie nic sie z nimi nie stalo. Cwiczenia i krem do biustu pomogly wtedy. Ciekawe jak bedzie teraz. No ale cos, najwyzej zostanie chirurg - wszystko jest dla ludzi.
)
Ale mimo to czuję ze mam wiecej sily, bo przez ostatnie 3 dni męczyło mnie nawet siedzenie... serio