|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
1. Ulubiona odzież wierzchnia Czarna, skórzana ramoneska z Asos. A z marynarek śmiatankowa z Mango, kolekcja Kate Moss.
2. Ulubiona sukienka / spódnica / spodnie Czarne woski z Zary i H&M, butelkowozielona sukienka z Mohito. 3. Ulubiona bluzka / koszula / T-shirt Biały i szary, lekko luźny t-shirt z H&M, kremowa koszula z Zary z podwijanymi rękawami. 4. Kolory najczęściej noszone w roku 2012 Złamana biel, czerń, szary, pudrowy róż, granat, beż. 5. Ulubiona torebka Burgundowa L.Credi, lakierowany, beżowy shopper z Zary 6. Ulubione buty Skórzane, czarne bikery, czaarne, cieliste i szare szpilki 7. Ulubiona biżuteria / zegarek złoty zegarek Fossil, bransoletki Lilou. 8. Kosmetyczne odkrycie roku 2012 Naturalna pielęgnacja: oleje np. arganowy, z nasion malin, pestek truskawki, żel hialuronowy, a z kolorówki zdecydowanie lakiery Essie. 9. Ulubione elementy wystroju wnętrz (kolory, tkaniny, ozdoby, meble itp) czyli na co się decydujemy urządzając mieszkania Prostota, ciepłe delikatne kolory, głównie beże i brązy. Świeże kwiaty, świece 10. Ulubione sklepy i marki ubraniowe, kosmetyczne i wnętrzarskie Massimo Dutti, H&M, głównie Trend, Zara, Mango, czasami F&F. 11. Ulubiona blogerka lub osoba z show biznesu którą podziwiałam w tym roku za stylPodziwiałam to może zby duże słowo, ale podoba mi się styl M. Sochy, J.Przetakiewicz, często też M. Kożuchowskiej. 12. "Sama siebie zaskoczyłam" czyli coś co nosiłam w tym roku, a wcześniej myślałam że nie włożę Przekonałam się do motywów zwierzęcych, których kiedyś szczerze nie znosiłam. Co prawda nie posiadam jeszcze zbyt wielu rzeczy w tym stylu, ale przymierzam się do zakupu ![]() 13. Ubraniowe lub akcesoriowe marzenia i plany zakupowe na rok 2013 - największe marzenie to torebki Antigona Bag Givenchy i Prada Saffiano, póki co poza moim zasięgiem ![]() - Modena od S. Pilewicz w jasnym kolorze, ze złotymi okuciami - jasna, skórzana ramoneska + cała litania zakupów ubraniowych Zdjęcia wyszukane na szybko w sieci
http://instagram.com/ejmili/ Edytowane przez kombineratorka Czas edycji: 2012-12-30 o 22:40 |
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Coś musi być w tym podkładzie Wake me up, skoro tyle osób sie o nim pozytywnie wypowiada. Oczywiście pewnie jutro polecę kupić, a jakże
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ulubiona odzież wierzchnia - czarna marynarka
2. Ulubiona sukienka / spódnica / spodnie - szara spódnica 3. Ulubiona bluzka / koszula / T-shirt - biały top z zakładkami przy dekolcie 4. Kolory najczęściej noszone w roku 2012 - pastele (szary, mięta, brzoskwinia) + czerń, biel, burgund 5. Ulubiona torebka - MK Hamilton (ale najczęściej nosze Batyckiego, najpraktyczniejsza) 6. Ulubione buty - szare szpilki 7. Ulubiona biżuteria / zegarek - duże kolczyki z perłami/ zegarek złoty "męski" 8. Kosmetyczne odkrycie roku 2012 - podkład mineralny BareMinerals 9. Ulubione elementy wystroju wnętrz (kolory, tkaniny, ozdoby, meble itp) czyli na co się decydujemy urządzając mieszkania - zestaw biel+czerń+szary/srebrny; przy czym meble tylko białe; poza tym włochate poduszki, dywany, świeczniki, wazony10. Ulubione sklepy i marki ubraniowe, kosmetyczne i wnętrzarskie - Zara, a jakże H&M (głównie Trend), Sabrina Pilewicz, Inglot, Clinique, Yves Rocher, Ikea, Home&You11. Ulubiona blogerka lub osoba z show biznesu którą podziwiałam w tym roku za styl - Char, Aldamina, Joanna Przetakiewicz, Edyta Herbuś, Lana Del Rey12. "Sama siebie zaskoczyłam" czyli coś co nosiłam w tym roku, a wcześniej myślałam że nie włożę - hmm, chyba typowo różowa sukienka13. Ubraniowe lub akcesoriowe marzenia i plany zakupowe na rok 2013 - oj tyle tego, że ciężko sprecyzować Na pewno jakies baleriny (może Tory Burch), parę koszul, spódnice, cielistą marynarkę, no i torebkę pewnie ale konkretnego must have nie mam.
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komentarze odnośnie płaszczy
Poza tym jestem chyba jedną ze starszych tu osób, więc i styl mam inny a i środowisko, w którym się obracam pewnie też ma na to wpływ ![]() Do zabawy w podsumowanie może dołączę po Nowym Roku, choć i tak nie odpowiem na wszystkie pytania. Nie mam jednej ulubionej rzeczy, w której chodziłam w kółko w tym roku, lubię różnorodność i noszę wiele różnych ubrań. Na pewno stworzę za to listę must-have na 2013r
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3637 | |||||
|
AGA :)
|
Ufff nadrobiłam weekendowe zaległości
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie podczas tych wyprzedaży chciałabym się wyposażyć w jakieś nowe dodatki Mirell, chciałam Cię jeszcze zapytać o fryzurę z nowego posta. Tapirowałaś włosy z tyłu? Bardzo ładnie się układają. Też tak czasami robię, ale niestety zanim dojdę do pracy to włosy już mam oklapnięte i nie widać, że cokolwiek robiłam. Cytat:
Także jakieś specjalnej kreacji nie potrzebuję Cytat:
czasami jeszcze zaglądac do ocjuli. Cytat:
Też bardzo lubię Annę Ma fantastyczną urodę. No i te włosy!
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja już prawie zdrowa, choć męczy mnie jeszcze kaszel. Zabawy sylwestrowej nadal nie widzę, w ogóle nie jestem na ten bal uszykowana. Sukienka wisi w szafie, koszula małżona nie wyprasowana, ja w ogóle nie ogarnięta- jednym słowem koszmar Przespałam cały weekend. Dzisiaj pierwszy dzień, kiedy wyszłam do ludzi Pracuję na szczęście do 12:00, więc jakoś mam nadzieję, że się wyrobię ze wszystkim.Korzystając z okazji chcę złożyć życzenia ![]() Dziewczyny, w ten ostatni dzień w roku chcę Wam złożyć wszystkiego najcudowniejszego!!!! Aby ten zbliżający się wielkimi krokami 2013 rok był jeszcze lepszy od tego mijającego. Abyście zrealizowały wszystko, co sobie założycie I abyście były najszczęśliwsze i najbardziej kochane na całym świecie Szczęśliwego Nowego Roku Kochane No i oczywiście udanej zabawy sylwestrowej ![]() ![]() Cytat:
![]() 1. Zdecydowanie trencz, a teraz zimą biały płaszcz z Bershki. 2. Wszystkie sukienki spódnice 3. Zdecydowanie granatowa koszula w groszki 4. Kremy, beże, czernie, brązy, granaty, pastele 5. W ostatnim czasie do łask wróciły kuferki z Mango ![]() 6. Cieliste i czarne szpilki, brązowe z czarnym noskiem ze Zary 7. Złoty zegarek z River od mamy 8. Czarne mydło ![]() 9. Zdecydowanie gustuję w kolorach bieli, szarości, kremu, beżu. Do tego srebrne świeczniki 10. Ubraniowe: Mango, Zara, H&M, a także malutki sklepik w moim mieście 11. Małgorzata Socha i Małgorzata Kożuchowska 12. Chyba będą to spódnice, do których się strasznie przekonałam. I pastelowe lakiery do paznokci 13. Czarna ramoneska i buty, buty, buty
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała operacja trwa z 5min, włosy zaś są ładnie ujarzmione. Jeszcze uprzedzam, że robię tak od kilku miesięcy i nie widzę aby niszczyło to wlosy; jest to na tyle delikatne, żenie ma na nie wpływu. A robię tak, bo mam dość nietypową urodę, w leżących smętnie wyglądam jak topielica
|
|
#3640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3641 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
Pewnie mnie już nie pamiętacie, ale... wróciłam! Ostatnio nie miałam w ogóle czasu na Wizaż, potem nadrabiałam zaległe posty, aż w końcu mogę do was napisać W ramach pokuty prezentuję odkryte blogi i tumblry:http://simplycasual.tumblr.com/ http://dansedelune.tumblr.com/ oraz tej samej autorki: http://la-mariniere.tumblr.com/ i http://top-knot.tumblr.com/ http://remainsimple.tumblr.com/ http://witanddelight.tumblr.com/ http://livetheminimalism.tumblr.com/ http://minimalplan.com/ http://grayzine.no/deadfleurette/ oraz jej tumblr:http://www.adieu-tristesse.tumblr.com/ http://www.lesantimodernes.com/ Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie, córę marnotrawną, z powrotem, bardzo się za wami stęskniłam ![]() Cytat:
1. Ocieplana skórzana ramoneska Ochnik oraz nieocieplana ramoneska Stradivarius. 2. Sukienka - ta sama od siedmiu (!) lat - lniana z Zary. Spódnica - beżowa rozkloszowana z Mohito. Spodnie - jeansy z Big Stara. 3. Bluzka - czarna z kontrafałdami z H&M, koszula - czerwona w kratkę H&M, t-shirt - granatowy w białe paski Reserved oraz oversize z "Pocałunkiem" Klimta również z Reserved. 4. Czerwień/bordo, czerń, granat, biel. 5. Bordowa z Ochnika, o ta. 6. Czarne baleriny z Wojasa, z zimowych - ocieplane jasnobrązowe kozaki CCC. 7. Biżuteria - delikatne kolczyki W.Kruk oraz dwa srebrne pierścionki - jeden z Yes z onyksem, drugi no name w kształcie róży. 8. Rewelacja sprzed miesiąca - miód jako maseczka na twarz: łagodzi podrażnienia, rozjaśnia blizny, wspomaga gojenie ran i wyprysków. 9. Mój ulubiony element to bordowa narzuta H&Y oraz plakat "Dziewice" Klimta. Kolory: beż, brąz, lila, fiolet i bordo. 10. Ulubione marki: H&M, Ochnik, Reserved, Stradivarius, H&Y. 11. Blogerka: Elin Kling, afterdrk, Weronika z Raspberry and Red; z idolek: Miranda Kerr. 12. Miętowy kardigan z Reserved - do tegorocznej wiosny nie znosiłam wręcz miętowego. 13. Nie mam planów, w najbliższym sezonie pełen spontan z naciskiem na topy i koszule. Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2012-12-31 o 12:47 |
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Ulubiona sukienka / spódnica / spodnie - skórzana spódnica 3. Ulubiona bluzka / koszula / T-shirt - białe koszule Zara 4. Kolory najczęściej noszone w roku 2012 - biel, czerń, kobalt, granat i beż ![]() 5. Ulubiona torebka - czarna Roma - moja w strusiu ![]() 6. Ulubione buty - szpilki Mango 7. Ulubiona biżuteria / zegarek - naszyjnik Zara 8. Kosmetyczne odkrycie roku 2012 - krem tonujący Ziaja Nuno 9. Ulubione elementy wystroju wnętrz (kolory, tkaniny, ozdoby, meble itp) czyli na co się decydujemy urządzając mieszkania - wszystko co białe..![]() 10. Ulubione sklepy i marki ubraniowe, kosmetyczne i wnętrzarskie - Zara, H&M, Mango, Zara Homee, Home&You11. Ulubiona blogerka lub osoba z show biznesu którą podziwiałam w tym roku za styl - Małgorzata Socha, J. Przetakiewicz i http://atlantic-pacific.blogspot.com/12. "Sama siebie zaskoczyłam" czyli coś co nosiłam w tym roku, a wcześniej myślałam że nie włożę - Ubrania w zwierzęce wzory i dużo czerni![]() 13. Ubraniowe lub akcesoriowe marzenia i plany zakupowe na rok 2013 - kolejne torebka SP, ewentualnie MK, dobre okulary przeciwsłoneczne:rolleyes :
|
||
|
|
|
#3643 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
![]() Wypróbuję
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2012-12-31 o 17:17 |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tragedia, człowiek przez tego pinteresta i tumblra kompletnie traci poczucie czasu. Choć ja zawsze znajduję usprawiedliwienie - skoro pożyteczne spędzanie czasu -> studia, skoro studia -> PR -> Social media -> Pinterest i blogi. I już czuję się rozgrzeszona - po prostu dogłębnie badam trendy zarówno w modzie, jak i w mediach społecznościowych Ale trzeba przyznać, że dzięki właśnie tego typu portalom z inspirującymi zdjęciami zmieniłam podejście do stylu i zakupów.
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja!
![]() 1. Ulubiona odzież wierzchnia Skórzana ramoneska (+futrzana kamizelka). 2. Ulubiona sukienka / spódnica / spodnie Mój tegoroczny wynalazek to woskowane spodnie wszelakiego koloru. 3. Ulubiona bluzka / koszula / T-shirt Lniane basicowe T-shirty : czarny,szary i biały. 4. Kolory najczęściej noszone w roku 2012 Czerń, biel, burgrund i beżowy. 5. Ulubiona torebka Zarowy Shopper. 6. Ulubione buty Zamszowe ankle boots, chelsea boots, bikery i klasyczne botki. W dni cieplejsze - baleriny. 7. Ulubiona biżuteria / zegarek Biały zegarek MK. 8. Kosmetyczne odkrycie roku 2012 Róże MAC (piękne kolory i idealny pigment) oraz bronzer NARS Laguna oraz paletki Sleek 9. Ulubione elementy wystroju wnętrz (kolory, tkaniny, ozdoby, meble itp) czyli na co się decydujemy urządzając mieszkania ![]() Kolory stonowane, gdzie przeważa beż, biel i szary z dodatkami czarnego. Dodatki w postaci obrazów, ramek z ornamentami, pledów. 10. Ulubione sklepy i marki ubraniowe, kosmetyczne i wnętrzarskie ![]() Zara, MNG, H&M/ Home & You 11. Ulubiona blogerka lub osoba z show biznesu którą podziwiałam w tym roku za styl ![]() Olivia Palermo, Miranda Kerr 12. "Sama siebie zaskoczyłam" czyli coś co nosiłam w tym roku, a wcześniej myślałam że nie włożę ![]() Bikery i skórzana ramoneska. ![]() 13. Ubraniowe lub akcesoriowe marzenia i plany zakupowe na rok 2013 ![]() Głównie torebki i akcesoria : Celine Tote Bag, pikowanka Chanel, czarna Birkin, LV Soffia Coppola Satchel w burgrundzie.
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wyłamię, bo nie przepadam za jej blogiem, to totalny przepych, dużo kolrów, wzorów i dodatków. Owszem dziewczyna ma talent do łączenia tych rzeczy, ale to całkowicie nie moja bajka. Jednak to mnie rozczuliło: http://pinterest.com/atlanticpacific/critters/
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#3651 | |
|
Konto usunięte
|
masz może linki/większe zdjęcia wnętrz z ostatniego zdjęcia, głównie chodzi mi o 2 na górze i 2 na dole
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- mnie również nie przekonuje ten blog Mnie jej styl również nie przekonuje, jedyne za co go lubię to niektóre rzeczy (głównie akcesoria), czasami jednak mam też ochotę na ten "przepych" popatrzeć, mimo że sama bym się tak nie ubrała.
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38372561]masz może linki/większe zdjęcia wnętrz z ostatniego zdjęcia, głównie chodzi mi o 2 na górze i 2 na dole
[/QUOTE]Zdjęcia pochodzą z Pinterest Marianny i Char. |
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam do wątku
Uwielbiam klasyczny styl i prostotę. Jutro postaram się wkleić zdjęcia do zabawy. Zrobiłam też listę must have na przyszły miesiąc, by rozsądniej wydać wypłatę. Postanowiłam też co miesiąc kupować sobie coś wyjątkowego w ramach nagrody za rzucenie palenia.
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Styl atlanticpacyfic jest rzeczywiście specyficzny..
, większość rzeczy lekko teatralna, ale mnie bardzo intryguje i poszerza modowe horyzonty ![]() Miałyście rację z tym sylwestrem ! Zaczęło się średnio, ale później się rozkręciło . A Wy jak się bawiłyście ?Kochane!
Spełnienia marzeń i powodzenia w Nowym Roku! . |
|
|
|
#3657 | ||
|
Zadomowienie
|
Wszelkiej pomyślności w Nowym Roku Dziewczyny!
Cytat:
![]() Cytat:
Samozwańcza stylistka, ikona i autorytet np:http://www.pudelek.pl/artykul/17165/...lych_kozakach/ blekitne_niebo, fajna zabawa, przyłączę się później
Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-01-01 o 11:39 |
||
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szczęśliwego Nowego Roku !
Mój sylwester był baaardzo spokojny, poszliśmy na jakiś czas do koleżanki na domówkę, przywitaliśmy Nowy Rok i wróciliśmy z TŻ do domu, pod kołdrę i film
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w Nowym Roku!
U nas Sylwester zapowiadał się bardzo kiepsko... Wybieraliśmy się na domówkę do znajomych zgraną ekipą, sami przyjaciele. Dzień przed okazało się, że jednym ze znajomych rozchorował się 5 miesięczny synek a u drugich tata koleżanki wylądował w szpitalu... . Wyszło na to, że będziemy we czwórkę więc organizatorzy zaprosili jeszcze parę innych osób, których w ogóle nie znaliśmy. Średnio mi się uśmiechało spędzać Sylwestra z obcymi ludźmi. Już przychodziło mi do głowy, żeby zostać w domu. Ale w końcu poszliśmy i okazało się, że było całkiem fajnie. Zostaliśmy do 4 rano. Teraz mąż jeszcze odsypia a ja juz z kubkiem kawy w ręku przeglądam wizaż
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To super, że sylwester mimo wszystko się udał . Ja początkowo miałam go spędzić sama z koleżanką, później w 6 osób, następnie zrobiło się 8, 16 i 40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

- Zara, a jakże 
Bardzo popieram obieranie sobie takich celów i odkładanie na nie