MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 09:26   #3991
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Witam się z Wam w ten ostatni dzień starego roku (;
U nas też będzie po domowemu, przejdę się do wyporzyczalni i filmów nabiorę a co

Przypomniałyście mi o tej kresce... i u mnie jej niet. A ona się zawsze pojawia?

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:30   #3992
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
i przy okazji 'kolędy;' widziałam się z kuzynką jest już w 4msc ... rozmawiamy i z tematu na temat pyta mnie jak u nas z seksem / sprawami łóżkowymi ...
no ok... dla mnie to nie jest temat tabu ale jednak nie mam zamiaru spowiadać się z takich rzeczy w gronie znajomych + naszych rodziców ... chyba nabrałam kolorów jak kameleon - moja mama uratowała sytuację, żartując że drzwi do pokoju na noc zamknięte więc żadnych problemów w tym temacie być nie powinno ...
oczywiście i tak mnie ten babsztyl dorwał w kuchni (gdzie dzięki bogu byłyśmy już same) i dalej dopytywał - ale teraz już wiem dlaczego.. otóż u nich zbliżeń praktycznie wcale nie ma ... wiecie takie wielkie ZERO... przed kochali się średnio ok 2razy w tygodniu (są z sobą 4 czy 5 lat) a teraz nic... kurde no to jej powiedziałam, że u nas tez się zmieniło - to chyba oczywiste że nie skaczemy na siebie i 'ogień' ... mój mąż w ogóle uważa żebyśmy gdzieś małej za dużo nie 'wybujali' , ale że no jednak do zbliżeń do chodzi... nie z taką częstotliwością jak wcześniej... a ta w ryk, że pewnie jaj A. już nie kocha itd. ... no zgłupiałam ...
tłumaczę, jej że to nie tak, że się pewnie boi itd. i oczywiście poleciłam jej ZARAZ PO PRZYJŚCIU DO DOMU POROZMAWIAĆ Z MĘŻEM... kurde co ja wróżka jestem żeby wiedzieć dlaczego oni się nie kochają...
to chyba powinna zacząć od rozmowy z mężem a nie wypytywać Ciebie... dziwne, o najbardziej osobistej sprawie nie potrafi pogadać z najbliższą osobą a potrafi przy tłumie ludzi...

mój też się boi na początku się nie bał i czekał jak na zbawienie kiedy wyleczę infekcje i skończy się zakaz a teraz kiedy już synek jest spory nagle zaczął się bać, że coś mu zrobi... a mi ten post nie służy, już mi się igraszki śnią po nocach i mu mówię, że go którejś nocy dorwę i się wcale o zdanie nie będę pytać

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
8... (32w1d)

Dziś biorę się za prasowanie ciuszków bo już dwie pralki na mnie czekają...
wow 8 co raz bliżej...

a ciuszki później będziesz jeszcze raz prała czy już je chowasz i będą czekały na córcię?
Stary 2012-12-31, 09:36   #3993
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

wow 8 co raz bliżej...

a ciuszki później będziesz jeszcze raz prała czy już je chowasz i będą czekały na córcię?
Właśnie nie wiem...chyba wypiorę tylko wyprawkę do szpitala tak w połowie lutego.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:42   #3994
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
8... (32w1d)
wow
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:43   #3995
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Co do zbliżeń z mężem
Cóż, tutaj znowu jestem zaprzeczeniem tego co piszą w internecie xD I trymestr, a ja miałam mega ochotę na seks (a powinnam go nie mieć podobno). Czułam, że moje ciało jest bardziej wrażliwe i sprawiało mi wielką przyjemność. II ... seksu mogłoby nie być dla mnie. Kocham się z mężem, ale szału nie ma. Pytałam go czy czuje się jakoś inaczej podczas zbliżeń i powiedział tylko, że teraz musi bardziej uważać na mnie, ale tak to nie.
Sądzę, że każdy z nas inaczej na ciążę reaguje. Ja naprawdę chciałabym kochać się częściej, ale jak sobie pomyślę ile przy tym "roboty", to mi się odechciewa Czuję się jak taki mały wielorybek, hehe
Poza tym aby poczuć się seksownie, to muszę włosy jakoś zrobić, makijaż i w ogóle. Nie tak hop siup!

Mój mężczyzna ostatnio wmawiał mi, że w 29tc mam brzuch wielkości takiej dziewczyny z filmu gdy ona była w 38 (puszczałam mu pokazy slajdów jak brzuszki rosną). Aż się obraziłam ze Sławkiem na niego! Znalazłam miarę (niestety nie metr krawiecki, a zwykłą zwijaną) i wyszło mi 110 w pępku. Zobaczę dziś u mamy ile mi wyjdzie. Ech....śmieje się ze swojego wielorybka, no kto to widział!

Śmigam dziś do mamy. Z tego co mówiła robi dziś 2 ciasta Się najemy ze Sławusiem

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:45   #3996
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
8... (32w1d)

Hej! wróciłam do świata żywych! my po weselu z TŻ więc nie miałam nawet w sobotę czasu wejść i poczytać a wczoraj po poprawinach odsypiałam! spałam już o 20 i do 8 rano więc pobiłam swój rekord 12 godzin!

Współczuje chorób i przeziębień! Mnie ciągle zatoki męczą...

Dragusia - co do wagi Florka to myślę, że aż o tyle szybciej się nie urodzi jak Ci powiedziano teraz - 8 luty - to chyba nawet nie będzie ciąża donoszona?
więc albo będzie ważył koło 4 kg przy urodzeniu albo przystopuje teraz. Coś dziwnie też z tymi pomiarami, że w ciągu kilku dni niby pół kilo mu przybyło. Nie ma co się przejmować to tylko przypuszczalne pomiary.
Mi moja gin nigdy nie mówi i przesunięciach terminów żeby nie wprowadzać chaosu. Trzymamy się od początku tego z OM.

Co do wózka - zamówiłam w sklepie u siebie w mieście bo wychodzi taniej niż na allegro! poza tym w razie "w" i jakiś napraw, usterek - to reklamacje na miejscu.

Kreska - mi się pojawiła ale tylko poniżej pępka i praktycznie niewidoczna

No i po świętach i weselu jestem tak objedzona, że mi guzik z płaszcza odpadł haha! muszę je w końcu przeszyć
----------------------------------------------------

Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:57   #3997
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A jak Ci się "Brunet wieczorową porą" podobał?

Ja właśnie dziś się zeschizowałam chyba pierwszy raz w tej ciąży. Tak koło południa poczułam takie mocne twardnienie brzucha, chwila i puściło. Myślę sobie ok, już mi się zdarzało, a tu mija jakiś czas i znów brzuch jak skała. Jak zmieniałam pozycję to się rozluźniał i nic nie bolało, ale wystraszyłam się nie na żarty. Wzięłam nospę i położyłam się na kilka godzin, ale pod wieczór znów to samo. Oczywiście zaczęłam czytać w książce o tych skurczach braxtona-hicksa i to chyba to...Poszłam z sąsiadką zagadać, to też mówiła, że na tym etapie mogę coś takiego czuć. Sama już nie wiem. Jutro dzwonię do gina, niech mi mówi co mam robić w takich sytuacjach bo osiwieje z nerwów (bo nie wiem czy jechać do szpitala, jak nic nie boli). Miałyście/macie takie coś?
Brunet taki sobie, lubie BAREJE, ALE TEN Brunet to troche nudnawy...Ale chwilami smiesznmy ogólnie 4 -na 6 oceniam. (zaraz ma yc powtórka na tvn)
Co do twardnienia, to jak nie boli i nie jest częsciej niz 10 razy na dobę to normalne. Można wziąc no-spę i poleżeć.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w domu siedzieć nie będę bo TŻ nie posprzątał a w bałaganie sylwestra nie spędzę.

.
DObra jesteś

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
J
No moj tez cos tam zakopal lekko pare razy. Ale dalam mu tak jeden dzien, ale drugi dzien znowu tak samo i sie wystraszylam, ze moze slabnie lub cos takiego, ze w cos tam sie zaplatal itd. Wiec dlatego sie tak zastanawiam, czy warto takie cos, bo w zasadzie to wiedzialam, ze maly zyje, serduszko bije, bo sie cos tam ruszal. I dlatego w zasadzie nic by mi to nie dalo... ehhh Dzis rano, tez cos tam raz czy 2 razy poczulam. Normalnie to juz cala seria dosyc mocna byla. Nie wiem, niby uspokojona po wizycie na IP, ale nie podoba mi sie taki dlugi odpoczynek ;([COLOR="Silver"]

[
Dzidziole jak dorośli mają rózne dni, czasem wiecej śpią, czasem brykają...Ja mam często po 2-3 dni leniuchowania, ale wystarczy, ze gdzies sie przesunie, podskoczy lub tp. to znaczy, że żyje i ma się dobrze, tylko spi i daje mu spokój. Ale czasem to nawet nie muszesie skupiac na ruchcach bo czuje co kilkanascie minut Takze spokojnie!
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
W

Przypomniałyście mi o tej kresce... i u mnie jej niet. A ona się zawsze pojawia?
Podobno to jest tzw. pigmentacja skóryi to zalezy od ilosci pigmentu w organizmi (brunetki i szatynki mają podobno bardziej widoczne) i nie każdemu się ona pojawia.

Ufff doczytałam Was Miałam jechac dzis na analize krwi i moczu,ale dobrze, ze zadzwoniam wczesniej, bo zamkniete;p Zaraz troszke ogarne chałupe i mąz sobie zazyczył zapiekankę z kurczakiem na wieczór Ale mam ochote juz na tego bezalkoholowego szampana.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:00   #3998
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ide do lekarza w środe, jeszcze tydzien i bym osiwiała także dziękuje za rady

Dziewczyny co z petardami? wyczytałam ze jak dzidzia sie przestraszy to moze powodowac skurcze a u mnie i tak ich za duzo wiec mimo ze idziemy do znajomych to na petardy bedziemy patrzec z okna

widziałam wczoraj na żywo Marco Polo ślicznie wyglądał z dzidzią w środku

Szczęśliwego Nowego Roku!!

nadrabiam dalej...

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to nie konkurs ile dam radę wytrzymać. Także jak masz potrzebę to idziesz są jakieś sygnały dla Ciebie niepokojące to trzeba iść je uciszyć lepiej dmuchać na zimne ja tak uważam.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a no miałam w czwartek miałam dziś rano napisać ale nadrobiłam i zapomniałam napisać co u mnie

tak więc po usg maluszek leży już główką w dół i waży 1399 g a taki wiercipięta że lekarka z 8 razy podchodziła do badania serduszka przy którymś kolejnym razie mówi no ale wiercipięta Po za tym z łożyskiem ok i powiedziała ze na 100% synek pokazała jąderka i wszystko co trzeba. Szyjkę mam 27 mm i mówi że jest ok. A jeśli dobrze widziałąm to któraś z was pisała ze tyle ma i lekarz powiedział że krótka
Ale wchodząc na porodówke mam od razu mówić że w 1 c mi sie łożysko odkleiło bo mówi że może być identycznie tera (to mnie pocieszyła)
a z pracy już się powoli wypisuje i przekazuje obowiązki jeszcze po nowym roku ze 2 dni na uprzątnięcie po sobie, tak myślę

eh ja tez zaziębiona i Julka i meczymy sie obie zdrowiej szybko
brawa dla maluszka

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Jak tam u Was Święta? (może jakieś streszczenie?)
bo niestety ale nie jestem w stanie nadrobić.
ponieważ ja Święta spędziłam na oddziale szpitalnym
w pierwszy dzień Świąt złapał mnie straszny ból z tyłu pleców w okolicy nerek, nie mogłam ani leżeć ani siedzieć słabo mi było i w dodatku wymiotowałam
Tak też trafiłam do szpitala z podejrzeniem kolki nerkowej, no i musiałam zostać. Wróciłam wczoraj... nie miałam was jak wcześniej powiadomić

Z Małym wszystko dobrze fika i bryka co raz bardziej a ja dochodzę do siebie bo szpitalne łóżko wyciąga z człowieka wszystkie siły i w dodatku poszłam zdrowa a wróciłam z katarem i lekkim obolałym gardłem

Jak tylko zregeneruję siły to będę z wami znów bo się stęskniłam
ojej dobrze ze juz po wszystkim, szkoda tylko ze świeta spedziłaś w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ufff w końcu nadrobiłam
więc tak: za wszystkie piękne wasze brzuszki i za udane wizyty
i witam nową mamusię z Wrocławia a gdzie mieszkasz? wybrałaś już szpital?
ja chora jestem dalej ;/
chora jestem dalej
ale wczoraj bylismy znowu na usg tym razem we wrocku wiec z tżtem z naszym małym wszystko dobrze i kurcze nie wiem czy dwa aparaty usg mogą aż tak różnie pokazywać ale wyszło że ma 2280gram!!! czyli co pół kilo w tydzień niby plus minus 30ogram to oby minus i wg wagi, wg wielkości brzuszka, główki i kości udowej termin na 8 lutego
łożysko II stopień dojrzałości, mam się bać?
przełączyła nam na chwile na 3d to nasz mały wredotek się ręką zasłonił i nic nie było buzi widać
wow! Termin pewnie nie wiele się przesunie ale mały raczej będzie duży po urodzeniu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:05   #3999
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie w ostatni dzień 2012 roku

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jutrzejszy sylwester? Mój pod kocem z Tztem...Zakupiłam nawet szampan bezalkoholowyTylko w tv straszna nędza...;/
My się wybieramy (jakieś 60km) do znajomych... stara ekipa znajomych. Troszkę mi się nie chce bo to gardło mnie męczy już kolejny dzień, ale produkty na sałatki kupione, szampan Piccolo dla mnie i Fasolki się chłodzi Mam nadzieję, że nie fiknę o 23 spać W domu byśmy chyba z mężem nie wysiedzieli... i nawet tv nie posiadamy

Ostatnio był u nas znajomy i wysiedziałam z nim i z tż do 3 w nocy! sukces jakiś!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:05   #4000
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Ufff doczytałam Was Miałam jechac dzis na analize krwi i moczu,ale dobrze, ze zadzwoniam wczesniej, bo zamkniete;p Zaraz troszke ogarne chałupe i mąz sobie zazyczył zapiekankę z kurczakiem na wieczór Ale mam ochote juz na tego bezalkoholowego szampana.
ja też tylko problem w tym, że byłam na zakupach i zapomniałam kupić a chodziłąm między pólkami i myślałam: coś jeszcze miałam wziąć, ale szybko przeleciałam składniki sałatek i niby wszystko miałam. dopiero teraz mi sie przypomniało.

dobra, lecę ogarnąć mieszkanie i biorę się za sałatki. mam do zrobienia z tuńczykiem i warstwową z gyrosem. wiem, że kiedyś była tu rozmowa że tuńczyka nie wolno ale mam nadzieję, że łyżeczka sałatki nie zaszkodzi
Stary 2012-12-31, 10:09   #4001
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
oczywiście i tak mnie ten babsztyl dorwał w kuchni
dodałam sobie "...i zmolestował". w II trymestrze jest się podobno boginią (demonem) sexu.

U nas jest zakaz od samego początku, także ciężko jest. W imię wyższych względów trzeba wytrzymać.... choć mój facet tak czy owak okazuje mi masę czułości i tylko odlicza tygodnie do porodu i do końca połogu ("Kochanie sex za pół roku" ).... Albo mój chłop ma harem na mieście i dlatego tak daje radę?!

Cytat:
8... (32w1d)
aaa! coraz bliżej święta!!!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
i wyszło mi 110 w pępku.
aż zmierzyłam i mam w pępku 99 cm ale mam nad-pępcze i pod-pępcze i w pod-pępczu 105 cm.
Talia w ciąży heh ale przez to nie mam takiej piłeczki tylko kanciasty brzuch

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:14   #4002
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Witamy się w 23t
jestem troche wystraszona, mój lekarz na USG powiedział ze dziecko jest bardzo ruchliwe, był problem z badaniem, dostaje tyle kopniaków w ciagu dnia że aż nie do uwierzenia, a wczoraj wieczorem jak zwykle brzuch faluje podskakuje aż tu nagle taki kop... ze krzyknęłam do męża! bo myślałam że mi dziure w brzuchu zrobił !!!! A on do mnie jezu Ty rodzisz? mówie Wam jestem cały dzień bombardowana, czuje jak mi siedzi na pęchęrzu, na żołądku (okropny nawał zgagi) jak mi na żebra stopami wali, jak się przekręca, nogi z jednej strony, ręce z drugiej i gimnastyka...
No i Mąż mnie straszy że dziecko będzie miało ADHD bo jest baaardzo pobudzone...
Znowu ja jak byłam mała byłam bardzo grzeczna, a mąż bardzo niedobry
Czy któras ma też tak, że cały dzień ma bombardowanie w brzuchu ??????????
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:27   #4003
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
8... (32w1d)

stronka do nadrobienia mi została

co do kreski to ja mam brzez cały brzuch

co do sylwestra to oczywiscie w domu szampan Malinowy jest

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:28   #4004
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I ogólnie mam jedną dobrą radę - omijajcie wszystkie produkty pampers sleep&play. Jakiś koszmar. Każda inna tania marka jest lepsza. Co prawda sam pampers dla mnie to rewelka.
Słyszałam od kuzynki TŻ taką samą opinię o nich.

Cytat:
Dziewczyny jak jutrzejszy sylwester? Mój pod kocem z Tztem...Zakupiłam nawet szampan bezalkoholowyTylko w tv straszna nędza...;/
Zdrówka zycze chorowitkom, ja sie na razie trzymam...
My dzisiaj zostajemy w domu, wczoraj byliśmy u kuzynki TŻ.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:32   #4005
achna79
Rozeznanie

Hej ho

Cytat:
wiem, że kiedyś była tu rozmowa że tuńczyka nie wolno ale mam nadzieję, że łyżeczka sałatki nie zaszkodzi

Ja mam tą nieszczęsną dietę cukrzycową i na szkoleniu powiedzieli mi, że można jeść tuńczyka, tyle, że w sosie własnym. W przykładowym jadłospisie dla słodkich mam też widnieje tuńczyk, więc zabiłaś mi teraz niezłego klina

Tak Was czytam.... sałatki gyros, pyszne ciacha i szampan Picollo .... nic dla mnie niestety
Chociaż dziś zaszaleję i upiekę muffinki piaskowe, jeśli cukier będzie niski to sobie jedną zjem więc trzymajcie kciuki za mój cukier

Cukrzycowe mamusie, Wy już mierzycie sobie cukier glukometrem? Jakie macie wyniki?
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:33   #4006
OtTakaJa
Zakorzenienie

Witam się z pierwszym rozstępem całą noc mi się śnił, jestem nienormalna

Zrobiłam sobie domową maseczkę na włosy i tak sobie siedzę i rozmyślam, że zostało już tylko jakieś 3 miesiące do porodu. Ale jeszcze się nie boję

Lecę Was nadrabiać

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:38   #4007
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy się w 23t

(ja tam zazdroszczę ruchliwego bąbla. Mój ma swoje godziny i narzekać nie mogę, ale i tak bym wolała non stop )

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Cukrzycowe mamusie, Wy już mierzycie sobie cukier glukometrem? Jakie macie wyniki?
mam wizytę dopiero 9 I. Pani, która mnie rejestrowała powiedziała, żeby nie szaleć i absolutnie nie kupować glukometru. Dostanę na wizycie. Do tego czesu uważać, pilnować diety.

ale gdybym miała, to mufinka przysługuje?!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
hehe

Stary 2012-12-31, 10:49   #4008
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Co do zbliżeń z mężem
Cóż, tutaj znowu jestem zaprzeczeniem tego co piszą w internecie xD I trymestr, a ja miałam mega ochotę na seks (a powinnam go nie mieć podobno). Czułam, że moje ciało jest bardziej wrażliwe i sprawiało mi wielką przyjemność. II ... seksu mogłoby nie być dla mnie. Kocham się z mężem, ale szału nie ma. Pytałam go czy czuje się jakoś inaczej podczas zbliżeń i powiedział tylko, że teraz musi bardziej uważać na mnie, ale tak to nie.
Sądzę, że każdy z nas inaczej na ciążę reaguje. Ja naprawdę chciałabym kochać się częściej, ale jak sobie pomyślę ile przy tym "roboty", to mi się odechciewa Czuję się jak taki mały wielorybek, hehe
Poza tym aby poczuć się seksownie, to muszę włosy jakoś zrobić, makijaż i w ogóle. Nie tak hop siup!

Mój mężczyzna ostatnio wmawiał mi, że w 29tc mam brzuch wielkości takiej dziewczyny z filmu gdy ona była w 38 (puszczałam mu pokazy slajdów jak brzuszki rosną). Aż się obraziłam ze Sławkiem na niego! Znalazłam miarę (niestety nie metr krawiecki, a zwykłą zwijaną) i wyszło mi 110 w pępku. Zobaczę dziś u mamy ile mi wyjdzie. Ech....śmieje się ze swojego wielorybka, no kto to widział!
Ja mam dokładnie tak samo.
Najpierw mimo mdłości, aż budziłam się w nocy i molestowałam męża. A teraz? Seks mógłby nie istnieć. No mąż czasem mnie rozrusza, ale czuję się gruba i niedołężna.
Żeby nie było - w pierwszej ciąży codziennie go dopadałam i było ostro.
Kobieta zmienną jest.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:03   #4009
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość
ja też weszłam, wcześniej też są zdjęcia... są tez zdjęcia jej partnera.. w całości w częściach.. nie ogarniam tego.. przyszli rodzice.. bleee

U mnie TŻ chory.. jakaś epidemia albo naprawdę babeczki zarażacie przez internet
masakra... a widziałaś, że te zdjęcia na początku są z 2007 roku i oni mają już 2 dzieci

zdrówka dla tż!~

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja też później obejrzałam. A najdziwniejsze, że te babki całkiem całkiem a facet taki niepozorny. Ale ogólnie jakieś całkiem normalne to nie jest.
ej, ale ta w ciąży to jego żona, a potem pojawiają się różne laski, podpisane imionami...
oni jakieś trójkąty czy jak nie ogarniam

Cytat:
No i wrocilam wlasnie z IP. Na szczescie wszystko ok. Ale juz bylam spanikowana jak drugi dzien praktycznie malego nie czulam. I TZ stwierdzil, ze jedziemy, bo jak jeszcze jutro nie bede malego czula, to kto rano mnie przyjmie... nie ma szans. To pojechalismy. OKazuje sie, ze maly w miednicy lezy, serduszko dobrze bije, cos tam sie ruszal, nawet mial czkawke. Nie wiem. Jestem szczesliwa, ze jest ok, bo juz mialam rozne rzeczy w glowie. I przy okazji Pani doktor potwierdzila chlopczyka, pwoiedziala, ze na 99% to wiecej niz te 80%, ktore normlanie dostajemy Ehhh tylko badanie ginekologiczne mi takie strasznie bolesne zrobila, mam nadzieje, ze nie bede po tym krwawic. Doceniam teraz mojego doktorka, ma jednak zlote raczki

No nic, od tych calych emocji chyba pojde spac, okropnie nagle zmecozna sie poczulam.

Aha jeszcze jedno, ta doktorka powiedziala, ze jest na allegro takie cos jak detektor pracy serca i ze mozna sobie tym sprawdzac, czy serduszko bije. Musze sprawdzic co to wlasciwie.

[/COLOR]Tutaj znalazlam taki detektor

http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...879644868.html

ale jak na razie mam mieszane uczucia
dobrze, że wszystko ok i nie zostawili Cię na oddziale
no i super, że synek potwierdzony

co do detektora tętna to ja bym nie kupowała, bo nie zawsze on jest prawidłowy i dopiero można się zeschizować.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a dla strippi to już 100 buziaków - tyle chorujesz ,że masakra
dzięki kochana

pracuś z Ciebie, ja dopiero o 10:00 wstałam
zaraz odkurzanie, pościeranie kurzy, ciasto, jajka faszerować pieczarkami i mogę świętować

Cytat:
8... (32w1d)

ja dziś składam ciuszki, bo robiłam 2 prania i wiszą od 3 dni, nie mogę się zabrać za to

Cytat:
Właśnie nie wiem...chyba wypiorę tylko wyprawkę do szpitala tak w połowie lutego.
ja tylko raz piorę i raz prasuję, z Julią też nie prasowałam ciuszków, tylko za 1 ubraniem.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co z petardami? wyczytałam ze jak dzidzia sie przestraszy to moze powodowac skurcze a u mnie i tak ich za duzo wiec mimo ze idziemy do znajomych to na petardy bedziemy patrzec z okna
ja z Julią byłam na dworze w sylwestra i nic nie było, teraz będę na balkonie, na moim honorowym miejscu z widokiem na całe miasto i pobliskie wioski
Stary 2012-12-31, 11:08   #4010
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
tak sobie siedzę i rozmyślam, że zostało już tylko jakieś 3 miesiące do porodu. Ale jeszcze się nie boję
a ja już trochę tak
chciałam wczoraj obejrzeć filmik z porodu i zdążyłam zobaczyc tylko ikonke z zakrwawionym kroczem
wyłączyłam kompa i już nigdy tego nie obejrze

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(ja tam zazdroszczę ruchliwego bąbla. Mój ma swoje godziny i narzekać nie mogę, ale i tak bym wolała non stop )
moja wczoraj ok 22 tak szalała że nie mogłam usnąć nie mówiąc juz o jakiejś wygodnej pozycji
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:24   #4011
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
o ja... pierwszy rozstęp to ważna sprawa

Mnie się śniło, że nie mogłam maluszka nakarmić... zawsze mleko było zbyt ciepłe, albo zbyt zimne (mimo, że to było moje mleko, ale w butelce)...

LiwkaO, odliczanie czas zacząć

Terry Pratchett
Stary 2012-12-31, 11:24   #4012
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż też mówi, że mecze małego i go zacepiam, i że nie dam mu spokojnie pospać...a ja schizuje że mało sie rusza...Ale przecież nasze dzieci musza miec tez troche odpoczynku...Mój dzis milczy cały dzień, co godzine stuknie raz czy dwa i tyle...przejadł się chybapo świętach
Mój TŻ też krzyczy że małego zaczepiam

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki...
Ja tylko na chwile, zeby Wam napisac, że ze świąt wróciłam z grypą Tak wiec od czwartku leze i nawet nie mam sily usiaść do kompa, taka jestem osłabiona Tak więc zamelduję się jak mi się poprawi... buziaki
Kuruj się bidulko

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mój 3kg, ale w połowie 8 miesiąca, więc sporo. nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałam, że dziecko w większym stopniu dziedziczy wagę urodzeniową matki. w dzisiejszych czasach generalnie chyba dzieci są większe niż kiedyś, ale mimo wszystko mam nadzieję, że wagę będzie mieć bardziej po mnie. póki co jak porównuję w tabelkach to jest bardzo przeciętny jeśli chodzi o wymiary i wagę.
ja 4kg w terminie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

A macie już tą ciemną linię od łona do pępka? Czekam na nią (bez utęsknienia), ale nic nie widzę....
lini nie mam. za to rozstępy na piersiach

Cytat:
dodałam sobie "...i zmolestował". w II trymestrze jest się podobno boginią (demonem) sexu.

U nas jest zakaz od samego początku, także ciężko jest. W imię wyższych względów trzeba wytrzymać.... choć mój facet tak czy owak okazuje mi masę czułości i tylko odlicza tygodnie do porodu i do końca połogu ("Kochanie sex za pół roku" ).... Albo mój chłop ma harem na mieście i dlatego tak daje radę?!
U nas też od początku zakaz/strach więc nic a nic, ale odliczamy dni do końca połogu ciężko się żyje ale dla maluszka to opłacalne wyrzeczenie

Cytat:
Witamy się w 23t
jestem troche wystraszona, mój lekarz na USG powiedział ze dziecko jest bardzo ruchliwe, był problem z badaniem, dostaje tyle kopniaków w ciagu dnia że aż nie do uwierzenia, a wczoraj wieczorem jak zwykle brzuch faluje podskakuje aż tu nagle taki kop... ze krzyknęłam do męża! bo myślałam że mi dziure w brzuchu zrobił !!!! A on do mnie jezu Ty rodzisz? mówie Wam jestem cały dzień bombardowana, czuje jak mi siedzi na pęchęrzu, na żołądku (okropny nawał zgagi) jak mi na żebra stopami wali, jak się przekręca, nogi z jednej strony, ręce z drugiej i gimnastyka...
No i Mąż mnie straszy że dziecko będzie miało ADHD bo jest baaardzo pobudzone...
Mój w 23tc też był taki ruchliwy że bałam sie o ADHD i lekarze też mówili że bardzo ruchliwe dziecko.. ale mu się odwidziało teraz już nie ma tyle miejsca i nie fika tak tylko się przemieszcza czego nawet nie czuje chyba ze położe ręke na brzuchu.

Ptaszysko ja mam prawie identyczny przewijak. Nie wiem czy bym go kupowała ale mam po siostrze. Fajna sprawa wanienka jest wyciągana więc myjesz dzidzie na stojaku a potem wylewasz wode normalnie do wanny bo można ją wyciągać. Ma też rurke i można nią wypuszczać wode do wiaderka.
Półki sprzydają się na pieluszki, pieluchy tetrowe, wszystkie akcesoria i płyny Jak masz miejsce to fajna sprawa, chociaz wanienka faktycznie jest mała i tak do 4 miesięcy można w niej kąpać chyba że później na siedząco

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:29   #4013
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No i wrocilam wlasnie z IP.
No i dobrze, że wszystko sprawdziłaś ! Co do detektora, podobnie jak poprzedniczki jestem przeciw, trzeba mieć trochę wprawy, a tak to powód do większego stresu.

Cytat:

Mam dylemat z sylwestrem... najchętniej zostałabym w domu ale tż nie chce wymyśliliśmy więc że pojedziemy do mojego domu rodzinnego, on sobie będzie siedział ze wszystkimi a ja bez żadnego skrępowania poszłabym się trochę przespać jak mnie senność dopadnie. Niestety wczoraj zadzwoniła mama i powiedziała, że wszyscy się pochorowali, mnie też chyba coś zaczyna brać i nie wiem co robić... jechać? czy nie jechać? boję się, że jak tam nie pojedziemy to tż będzie chciał gdzieś indziej pójść gdzie będę się tylko męczyć

a tak w ogóle to ciekawi mnie czy jak teraz nie ma cukrzycy to może się jeszcze rozwinąć? bo później już chyba nie robi się badań w tym kierunku...
Co do sylwestra, ja bym nie ryzykowała kontaktu z chorymi, ale ja po prostu mam jakiś uraz po mojej jednej 3 tygodniowej chorobie, straszna męka, a i odporność mam raczej do d teraz.

A jeśli chodzi o cukrzyce to nie wiem, ale myślę że potem mogłoby w moczu wyjść ewentualnie po jakiś innych objawach, ale nie zgłębiałam tematu.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u mnie polała się krew i to takie dobre wiadro krwi bym powiedziała nikomu nie życzę dobrze że byłam już w szpitalu bo będąc w domu marne szanse mogły być. Ze to było w nocy to jak poczułam pod sobą mokro byłam pewna ze to wody tak chlusneły
no to uff

Cytat:
8... (32w1d)

aczkolwiek brzmi bardzo poważnie to 8 a z tym prasowaniem to Was podziwiam, ja nie planuję tego robić Sama sobie prasuję tylko jakieś najbardziej wizytowe ciuchy, albo przed wyjściem, Mąż też sobie sam. A dla dziecka dopóki nie będzie coś wymięte totalnie nie planuję. Opanowałam za to technikę idealne wieszania odpowiednio prania, żeby się nie mięło

Cytat:
Witamy się w 23t
Spokojnie, taka już widać uroda Twojego maleństwa, a może lepiej czujesz od innych, na pewno żadnego adhd się tak nie rozpoznaje.

Cytat:
Hej ho

Ja mam tą nieszczęsną dietę cukrzycową i na szkoleniu powiedzieli mi, że można jeść tuńczyka, tyle, że w sosie własnym. W przykładowym jadłospisie dla słodkich mam też widnieje tuńczyk, więc zabiłaś mi teraz niezłego klina

Tak Was czytam.... sałatki gyros, pyszne ciacha i szampan Picollo .... nic dla mnie niestety
Chociaż dziś zaszaleję i upiekę muffinki piaskowe, jeśli cukier będzie niski to sobie jedną zjem więc trzymajcie kciuki za mój cukier

Z tuńczykiem nie chodzi o cukier, a o metale ciężkie, po prostu duże ryby morskie kumulują metale ciężkie których sporo w morzach i oceanach i właśnie o to chodzi z tuńczykiem i niejedzeniem, że lepiej zjeść np sardynę - mała - niż tuńczyka, który po drodze zjadł kilka innych ryb i od każdej ma sobie rtęć bo to się właśnie kumuluje.

Co do glukometru ja mam pożyczony od Babci jej zapasowy i mierzę. Wyniki mam bardzo dobre, ale ja kiedyś odchudzałam się zgodnie z dietą Montignaca, więc temat indeksów glikemicznych i cukru mam w sumie dość ogarnięty. A widzę, że właśnie o to chodzi plus ograniczenie ilości nawet tych dobrych węglowodanów. W sensie żeby się nie przeżerać.

Z ciekawostek, to musiałam odstawić zwykłą kawę bo mi podnosiła cukier, ale o tym w sumie też Montignac pisał

Cytat:
mam wizytę dopiero 9 I. Pani, która mnie rejestrowała powiedziała, żeby nie szaleć i absolutnie nie kupować glukometru. Dostanę na wizycie. Do tego czesu uważać, pilnować diety.

ale gdybym miała, to mufinka przysługuje?!
No właśnie, ja chyba kupię, albo dowiem się gdzie można dostać do pasków, bo wyczytałam w wywiadzie z Panią diabetolog z Kopernika i jeszcze na jednym forum, że oni tam wypożyczają. A dla mnie to jednak dość obrzydliwe sama widzę, jak ten mój od Babci już kilka razy umaziałam swoją krwią, bo sobie źle chwyciłam, albo za bardzo mi leciało.

http://zdrowiewkrakowie.pl/artykul/c...je.na.cukrzyce

A co do porodu już wiem, o ile się uda obronić przed insuliną / myślę, że bez problemu/ i dziecko nie ma tych tam cech złych to rodzisz gdzie chcesz, jak nie to III stopień referencyności czyli w Krk Kopernik/ Ujastek

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
pracuś z Ciebie, ja dopiero o 10:00 wstałam
ja też ! śpioch
Stary 2012-12-31, 11:31   #4014
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Mój jeszcze parę tygodni temu był mega aktywny. Potrafił cały dzień mnie zaczepiać, a wieczorem przez 1,5 godziny falował mi brzuszek, bo rozrabiał. To normalne kochana Maluszek uczy się swojego ciała, musi ćwiczyć ruchy, mięśnie i wszystkie zdolności. Nie ma co panikować. Później się trochę uspokoi jak będzie miał mniej miejsca. Przykładowo teraz Sławek robi się aktywny głównie wieczorami i rano po śniadaniu, a czasami nawet wtedy jest mało ruchliwy i ciężko go przekonać do kopniaka. A potem coś sobie przypomni i toczy ze mną walkę

Jesli chodzi o kreskę na brzuchu, bo widziałam, że dużo z Was o niej pisało, u mnie pojawiła się dosyć szybko bo w paru pierwszych miesiącach. Dzieli mi brzuszek prawie równo na połowę Co ciekawe: moja mama gdy była w ciąży ze mną kreski nie miała, ale przy moich braciach była bardzo widoczna. Ja zaś posiadam bardzo widoczną No i pojawiły mi się dwa pierwsze rozstępy i to tam gdzie mały siedzi najczęściej czyli przy pępku po mojej prawej stronie. Intensywnie nawilżam teraz to miejsce

A w sprawie typowych ciażowych dolegliwości na tym etapie ciąży:
- nie mam upławów z piersi, czyli siary - czytałam, że wiele z Was ją ma/miało;
- nie czuję żadnych skurczy Braxtona-Hicksa . Mam wrażenie, że w moim brzuchu jest cały czas tak samo.
- pępek cały czas mam jeszcze schowany- trochę pociemniał, jest bardziej wrażliwy, ale schowany
- zawsze rano mam jakby katar, muszę porządnie wydmuchać nos, a wcześniej tak nie miałam,
- szybsze bicie serca, chwilami dostaję takiego kołatania jakbym przebiegła 100 metrów
- zadyszka- standard

Mąż się ze mnie śmieje, że zachowuję się jak biedronka- aby wstać muszę przetoczyć się na bok i czasami trochę rozbujać, a on najczęściej już wtedy znów mnie położy i muszę zaczynać proces raz jeszcze

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:40   #4015
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
8... (32w1d)

boshe boshe to az tylko 8 u ciebie -
ja ost posegregowalam male ciuszki, jak kolezanka byla - koniecznie chciala zobaczyc jakie mam, no ale ja to pod koniec lutego sie za to zabiorem

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
masakra... a widziałaś, że te zdjęcia na początku są z 2007 roku i oni mają już 2 dzieci

ej, ale ta w ciąży to jego żona, a potem pojawiają się różne laski, podpisane imionami...
oni jakieś trójkąty czy jak nie ogarniam
a moze oni sa SWINGERSAMI !! i tak sobie lubia, chociaz dla mnie ciut dziwne - kazdy chyba ma jakies tam wewnetrzne hamulce

co do ruchow to ja zauwazylam ze moj Mlody ost czasem coraz ruchliwszy sie robi jak sobie siedze - oraz na noc, nie daje mamusi pospac

no i oto tym sposobem witamy sie w ost Dniu Staregoo Roku - przy okazji

Niech na co dzień, nie od święta,
gęba będzie uśmiechnięta.
Niech też zdrowie tęgie będzie
i kasiory niech przybędzie.
Niechaj łaski płyną z nieba,
tyle ile będzie trzeba.
Do Siego Roku …!

ja plyne na wyspe do kolegi - co bylysmy na wigilii o 14.30 mam busa a pozniej promem - ehh a ja w pizamie taka nie ogarnieta jeszcze
a w srode mam na 8 !!! czyli podubka o 5.30 - eh no jak sie teraz mieszka dalej od centrum trza wczesniej wstawac haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:41   #4016
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
że oni tam wypożyczają.
o nie.... uznaję, li i jedynie, wypożyczanie książek. padłam. no to zakupię po wizycie.

Stary 2012-12-31, 11:48   #4017
monicca1989
Zakorzenienie

A wiecie co ja w sobote byłam u babci i tam czasem ciśnienie sobie mierzę bo ja w domu nie mam ciśnieniomiesrza i oczom nie mogłam uwierzyć wykoczyło mi 160/123?
Nie wiem czy coś nie tak mogło być z nim czy jak , za poół godziny jak zmierzyłam to było już136/87
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:01   #4018
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Witamy się w 23t
ja tak miałam przez ostatnie dni dziś już się trochę się uspokoił a szkoda bo uwielbiałam to przynajmniej wiedziałam, że cały czas jest i się dobrze bawi

a co do Twojego malucha to kliknęłam w Twój suwaczek, żeby zobaczyć w którym tygodniu jesteś i spójrz co tam jest napisane: Twój brzuszek zamienił się w salę gimnastyczną! czyli to żadne adhd a normalna sytuacja

Cytat:
tak jak pisała ObserwujeCie z tuńczykiem chodzi o rtęć, która się w nim zbiera, ale na pierwszej lepszej stronce (nie wiem na ile wiarygodna) znalazłam, że kobieta w ciąży nie powinna jeść więcej jak 2 puszki tygodniowo tyle to chyba żadna z nas nie je. A poza tym skoro na szkoleniu powiedzieli, że można tzn że można i tego się trzymajmy
Stary 2012-12-31, 12:06   #4019
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
aczkolwiek brzmi bardzo poważnie to 8 a z tym prasowaniem to Was podziwiam, ja nie planuję tego robić Sama sobie prasuję tylko jakieś najbardziej wizytowe ciuchy, albo przed wyjściem, Mąż też sobie sam. A dla dziecka dopóki nie będzie coś wymięte totalnie nie planuję. Opanowałam za to technikę idealne wieszania odpowiednio prania, żeby się nie mięło
o matusiu... mam tak samo... pranie wieszam ja, żeby było idealne równe i nie trzeba było prasować Pod żelazko idą koszule TŻ (on sam) i moje rzeczy, które trzeba prasować (prasuje mi TŻ, czasem ja sama)... ale i tak jestem z tych co chowają czyste do szafy, a prasują przed założeniem.

Dla maluszków to się prasuje wszystko, żeby wybić jakieś bakterie...

Cytat:
Mąż się ze mnie śmieje, że zachowuję się jak biedronka- aby wstać muszę przetoczyć się na bok i czasami trochę rozbujać, a on najczęściej już wtedy znów mnie położy i muszę zaczynać proces raz jeszcze
hihih, jakbym siebie widziała. Wczoraj zakładałam buty w korytarzu kucając i mnie gibnęło do tyłu... nie mogłam się podnieść a TŻ zamiast ratować to się śmiał

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja plyne na wyspe do kolegi - co bylysmy na wigilii o 14.30 mam busa a pozniej promem
uuu Sylwester na wyspie... fajnie!
Szampańskiej zabawy!

Terry Pratchett
Stary 2012-12-31, 12:13   #4020
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Hej ho

Jak troche pocwiczysz, to powinien troszke spasc
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości