|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
a sklepy są otwarte tylko krócej |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
w netto u nas 3 kasy i 3 mega kolejki, w mięsnym tez na godzinę stania, nawet Aldi, który świeci zwykle pustkami pełny!! O biedronie nie wspomnę dobrze, że my szliśmy do najdroższego sklepu w okolicy i tam pusto było )
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-31 o 11:39 |
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi!!
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam sałatkę owocową: banan, kiwi, grapefruit. na czekoladę jakoś średnio mam ochotę, poza tym rzygałam wczoraj (niestety młody nie lubi albo ciacha marchewkowego albo sałatki na zupkach chińskich, a to takie hity ciężarne... ). jednak nie ma co się młodemu stawiać ![]() siedzenie eleganckie też nienajlepsze. weź się rozwal na kanapie, a jak w pracy, to często zmieniaj pozycję. postaraj się tak, żeby nigdzie nie czuć nacisku - czy to dupcia czy udo, kolano... no i możesz jeszcze te rajstopy czy podkolanówki przeciwżylakowe mieć. mi gin kazał do samochodu na trasę do polski je mieć. i przerwy co 2 godziny na rozruch to samo się zapewne tyczy siedzenia w biurze ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli szał świąteczno-sylwestrowy jeszcze nie opadł-masakra jakaś. a ja mam prawie pełną lodówkę jedzenia po świętach..Cytat:
|
|
#3277 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ładnie Cytat:
Cytat:
ciężk i charakter widzę ma, ale nie odpuszczaj mu, bo tylko przyzwyczaisz, że może sobie z Tobą tak pogrywać. Bardzo nieładnie się zachował Powiem Ci, że jak mi się zdarzy zdenerwować a nie daj Boże płakać to takie mam później wyrzuty sumienia względem dzidziusia no ale tez lepiej się rozpłakać, rozładować emocje i później dalej chill out![]() Cytat:
Cytat:
no i tak sobie myślę, że sobie wynajmę na parę godzin trenera personalnego, bo o ile mogłam tracić czas na nieefektywne ćwiczenia jak go miałam dużo, tak przy dziecku jak już wyjdę to chcę 100% efektywności z tych 2h mieć![]() tym bardziej, że kondycja mi zdrowo siadła, bo zawsze dużo ćwiczyłam a teraz ten poziom aktywności jest zerowy o ile nie minusowy w stosunku do tego przed ciążą i źle się z tym czuję, więc będę chciała ekspresem wrócić do formy ![]() Cytat:
bardzo lubię czytać, że w ciąży ważą piersi, macica, dziecko, płyn owodniowy, łożysko, krew, serce, bo jakoś mi się tak miło robi, że te wszystkie kilogramy nie idą tylko w dupę![]() Cytat:
i dużo wypoczywajAha i to wcale nie boli, to jest takei dziwne uczucie spięcia, jakby rozpychania no i twardość macicy najlepiej (u mnie) się wyczuwa kiedy leży się na plecach. Nie dotykaj za często brzucha i nie masuj, bo to tez może wywoływac twardnienie, ale tak sobie sprawdzaj co jakiś czas, jak Ci brzuch stwardnieje poczujesz różnicę. No i nie wolno tego bagatelizowac, bo takie trwałe twardnienie może doprowadzić do skurczy i przewczesnego porodu (stąd moje L4, nakaz odpoczywania i walka na magnez ). Jak magnez w tabletkach nie pomaga albo jest się w skrajnej sytuacji ląduje się na kroplówce w szpitalu.Aha no i zauważyłam, że jak się najem czy tam bardziej nazywając rzeczy po imieniu nażrę Cytat:
ja mam teraz max. 1-2 razy dziennie, pewnie ten magnze mi to ogranicza. |
||||||||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie siedzę elegancko
zazwyczaj się rozwalam z rozłożonymi nogami |
|
|
|
#3279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojj.. coś czuję i już widzę, że będę miała dużo pracy nad swoim ciałem tylko zobaczymy czy Maleństwo nam na to pozwoli a co do tego mleka/siary to mi niby nic nie cieknie. ale np. wczoraj jak wstałam rano to zauważyłam na sutkach takie suche żółtawe "strupki" nie wiem co to było ( wieczorem przed snem się nie kąpałam bo miałam gorączkę)Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja się śmiałam z bratowej że dała za wózek 5 tys , a na tablicy jest za niecały tysiąc ojj.. wątpię.. bardziej chce z siebie zrobić miłosierną samarytaninkę.. bo powiedziała to przy teściach. Na sylwku będzie sporo naszych wspólnych znajomych i jej siostra, więc będzie mogła zapunktować jaka to ona jest dobra ![]() bo ostatnio po jednej z jej większych akcji zadzwoniłam do jej siostry i gadałyśmy chyba z godzinę, że trzeba coś z nią zrobić. Bo takie zachowanie jest niedopuszczalne.. Wiem, że siostra miała z nią rozmowę przeglądałam tablicę i wpadła mi w oko a mutsy to chyba porządna firmaCytat:
|
||||||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
A propos siedzenia mi na ciążowym fitnessie babka powiedziała, że ciężarnym nie wolno siadać po turecku, bo blokuje się przepływ krwi. Ma to sens, bo z tego samego powodu powinno się leżeć na lewym boku
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też uwielbiam wiedzieć że te kilogramy to wcale nie moje ale zwiększonej ilości krwi, macicy, łożyska, płynu owodniowego, dziecka etc. Cytat:
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jeśli siedzieć to tylko rozwalić się wygodnie na kanapie
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Norma wg wiedzy z internetu to 350-450g http://www.ciazowy.pl/artykul,magnez...ent,927,1.html ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię ten magnez...
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że to też kwestia tego, że suplementy nigdy nie wchłaniają się w 100%, więc dlatego tak dużo muszę tego brać. Dziewczyny z Krakowa - w Galerii Kazimierz likwidują Mothercare i od przecenionyh rzeczy jest dodatkowe 20% rabatu - ja się już obłowiłam (i to za grosze
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żeby uderzyć do producenta to też dobry pomysł - jeszcze dodatkowy rabat ci powinni przyznać za reklamowanie preparatu na forum i dzięki za informację o mothercare
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Kochane!
Witam się po długiej przerwie! Nie chciałam Wam smucić, bo humor miałam iście zje.bany, a to przez ojca, a to przez Męża. Siedziałam w domu i ryczałam. I nie, nie przez hormony (chociaż zauważyłam, że łatwiej mnie doprowadzić do płaczu), ale po prostu wszyscy dookoła dali mi czadu. Żeby nie było- bezpodstawnie. Ale nie będę opowiadać, bo to znowu powoduje płacz, więc skupię się na tym, że dzisiaj byłam na wynikach. Mam ogromniastego krwiaka i boli mnie ręka, no ale cóż... Jak mus to mus... Odwaliłam w końcu też jedną wizytę przez którą usłyszałam bardzo wiele niemiłych słów od mojego własnego taty, zaszłam na szmaty, kupiłam maluszkowi kilka ciuszków i żeby wkurzyć Męża oscentacyjnie rozłożę je wszystkie na łóżku ![]() Kupiłam też prowiant na dzisiejszy dzień, bo Sylwestra spędzamy z Mężem w domku, bo nie mamy ochoty na wychodzenie gdziekolwiek, więc na obiad szef kuchni poleca pierogi do wyboru z mięsem albo mazurskie, później barszczyk z uszkami, a później schab w ziemniakach (te ostatnie to akurat zrobię sama ). Do tego chłodzi mi się truskawkowy Piccollo Wczoraj prawie pokłóciłam się z teściową, bo jest uparta jak osioł i nie rozumie jak Jej się mówi, że nie przyjdziemy do nich na Sylwka, bo nie mamy ochoty nigdzie wychodzić, a już na pewno nie spędzać tego wieczoru z nimi bądź z moimi rodzicami. Jesteśmy dzicy i w ogóle. Dobrze, że Mąż wziął moje stanowisko, bo inaczej bym chyba z siebie wyszła... Trochę mi było głupio, ale ile można ulegać Jej fanaberiom... Ponieważ odkryłam jak bardzo mogę sobie poprawić humor zakupami dla dziecka, zamierzam z tego często korzystać!
|
#3294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że u Was dziewczyny to nie przybierze żadnej skrajnej postaci, ale lepiej dmuchać na zimne. Ja bym sie w życiu nie domyśliła, że to coś złego i ginka mnie dopiero uświadomiła. Byłam też na IP jak mi się to nasiliło i lekarz mi wtedy powiedział, że jakby było gorzej to kroplówka a jak kroplówka nie pomaga to fenoterol, ale jego lepiej włączać w późniejszym etapie ciąży, żeby organizm się nie przyzwyczaił. Dlatego tak doradzam ten magnez bo ja go wcinam i pomaga a lepsze to niż kroplówa i hospitalizacja.No i wiecie co, ginka mi nie kazała brać nospy, bo nospa nie likwiduje przyczyny twardnienia tylko osłabia objawy. Zapytam jej jeszcze konkretnie dlaczego nie kazała mi się faszerować nospą i dam Wam znać. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Kochana, na wyprzedaże ZAWSZE jest po drodze trzeba obłupić ten sklep skoro da się za bezcen |
||
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
nie martw się, przytulam wirtualnie na poprawę nastroju. A o co chodzi z tym krwiakiem, jakoś nie zrozumiałam |
||
|
|
|
#3296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się dzielnie, i rób zakupów dla dziecka ile wlezie dla dobrego humoru i niech krwiak się wchłonie, ręka przestanie boleć, a cały świat się przestanie cię czepiać. ściskam najmocniej Cytat:
Cytat:
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana, wlasnie mialam Cie pytac o nospe. Dowiedz sie cos wiecej, bo nie chce sie nia szprycowac jesli ona tylko oslabia skurcze ale im nie zapobiega. Kupie sobie ten Twoj magnez, tez w ilosciach hurtowych
a moze jakies zbiorowe zamowienie zlozymy? ![]() A na ten fitnesik ciagle mozesz biegac? Bo ja bym bardziej chciala na basen ale jeszcze nie wiem czy bede mogla... |
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który u Ciebie tydzień?? U mnie leci 18sty i małe fika w środku obijając mi aż pachwiny czasami zapuka po prawej stronie...Ostatnio dostałam całą serię ale mąż przykłada ręke i albo nic nie czuje mimo,że młode się rusza,albo młode w tym czasie się uspokaja. Ręce które leczą???Cytat:
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój to by powiedział "no, ubranka są, kolorowe i niekolorowe, małe takie a co?" |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam farbę na włosach w końcu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

w netto u nas 3 kasy i 3 mega kolejki, w mięsnym tez na godzinę stania, nawet Aldi, który świeci zwykle pustkami pełny!! O biedronie nie wspomnę 

). jednak nie ma co się młodemu stawiać
czyli szał świąteczno-sylwestrowy jeszcze nie opadł-masakra jakaś. a ja mam prawie pełną lodówkę jedzenia po świętach..
Powiem Ci, że jak mi się zdarzy zdenerwować a nie daj Boże płakać to takie mam później wyrzuty sumienia względem dzidziusia

tylko zobaczymy czy Maleństwo nam na to pozwoli
( wieczorem przed snem się nie kąpałam bo miałam gorączkę)
bardziej chce z siebie zrobić miłosierną samarytaninkę.. bo powiedziała to przy teściach. Na sylwku będzie sporo naszych wspólnych znajomych i jej siostra, więc będzie mogła zapunktować jaka to ona jest dobra 

mam nadzieję, że u Was dziewczyny to nie przybierze żadnej skrajnej postaci, ale lepiej dmuchać na zimne. Ja bym sie w życiu nie domyśliła, że to coś złego i ginka mnie dopiero uświadomiła. Byłam też na IP jak mi się to nasiliło i lekarz mi wtedy powiedział, że jakby było gorzej to kroplówka a jak kroplówka nie pomaga to fenoterol, ale jego lepiej włączać w późniejszym etapie ciąży, żeby organizm się nie przyzwyczaił. Dlatego tak doradzam ten magnez bo ja go wcinam i pomaga a lepsze to niż kroplówa i hospitalizacja.
nie martw się, przytulam wirtualnie na poprawę nastroju.