|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
ja powoli zaczynam chodzić w spódnicach, mimo że spodnie mnie jakoś mocno nie cisną, ale jak dłużej chodzę to potem brzuch boli no i oczywiście jak siedzę muszę guzik rozpiąć.
|
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam lenia dziewczyny
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38365635]Możesz poprosić o luteinę. My Sylwestra spędzamy w dwójkę, nic nie robimy, jedzenia mam pełne szafki, więc tylko zrobię jakąś kolację i tyle. Może poukładamy puzzle.[/QUOTE] U W I E L B I A M Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam po 3 dniach nieobecności, ale mam nadrabiania ![]() ja niestety nie miałam miłego weekendu, w piątek zaczęłam krwawić i wyszedł taki duży skrzep, ze myślałam, że poroniłam pojechaliśmy szybko do szpitala, lekarka zrobiłam mi usg i dzidzia na szczęście żyjeWczoraj zrobili drugie usg i lekarz pokazał mi wszystko dokładnie, jak dzidzia się ruszała, jak machała krótkimi jeszcze rączkami i nóżkami, gdzie pępowina jest Boje się dalej ale staram się pozytywnie myśleć.Dziwi mnie jedna rzecz, w piątek na usg był 8t4d i dzidzia miała 2 cm a w niedziele rano dzidzia miała 2,7 cm i 9t3d, czy to możliwe? chyba któreś z nich źle zmierzyło dziecko nie? Ten drugi lekarz bardzo dokładnie mierzył wszystko, nawet przyzierność zmierzył i była 0,8 cm
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no ja też jak chodzę to jest spoko, jak dłuzej siedzę to mnie cisną (Cytat:
(i nie przepadam...stokrotka: oooj to dobrze, ze okazało się że wszystko w porzadku! nie wiem czy długosc jest kwestia mierzenia - sa rozne metody, ale zawsze4 na usg sa zaznaczone, u mnie zawsze clr jest. Tyle ze z drugiej strony ktoras z dziewczyn pisala tez o duzej roznicy jak byla po kilku dniach na ponownym usg... generalnie z tego co wiem to dzidzia mega szybko teraz rosnie.
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2012-12-31 o 11:37 |
||
|
|
|
#1027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ufff dobrze, że się to tak skończyło..... A co do wielkości - oni to mierzą na podstawie "rozpiętości" dziecka. Wystarczy, że ktoś milimetr nie pociągnął tej kreski na długości dziecka i już wychodzi dzień mniej. Kochana, najważniejsze, że dzidzia rośnie!! Powiedzieli, skąd krwawienie? |
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka24
Dobrze, ze wszystko się szczęśliwie skończyło U nas coś plaga tych krwawień |
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze, że wszystko w porządku |
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, że to wina świątecznego okresu, kiedy to kobitki mają zachrzan, a panowie leżą na kanapie
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedz ja mam wizyte dopiero 11 . 01 ale ide zaraz 02. bo sie martwie poprosze o luteine jak mi da to dobrze jak nie to trodno powiem jej ze sie strasznie martwie a jak mnie i tym razem nie zbada to ide do innego lekarza
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU
|
#1033 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze wszystko jest dobrze trzymajcie sie
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że okazało się, że z dzieckiem wszystko dobrze, ale uważaj na siebie ciągle. A ja się ostatnio tak rozleniwiłam, że to jest masakra jakaś
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Was podczytuje ale wciaz sie boje tu udzielac...
Dziś zaczynamy 12 tydzien....i zaraz nowy rok Może będzie lepszy niż ten poprzedni?? |
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten na pewno będzie lepszy! Wszystkie jesteśmy tutaj pełne nadziei. |
|
|
|
|
#1038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38366683]Ufff dobrze, że się to tak skończyło..... A co do wielkości - oni to mierzą na podstawie "rozpiętości" dziecka. Wystarczy, że ktoś milimetr nie pociągnął tej kreski na długości dziecka i już wychodzi dzień mniej. Kochana, najważniejsze, że dzidzia rośnie!! Powiedzieli, skąd krwawienie?[/QUOTE] dokładnie, najważniejsze, że rośnie. Nie wiedzą z kąd krwawienie, wszystko jest w porządku, szyjka, kosmówka, wszystko oki. Ja mam swoją teorię- dostałam okres. W dzień spodziewanej @ też krwawiłam a od tamtego czasu minęły 37 dni, ja miałam takie cykle długie czasami. Ale to tylko moje domysły no dokłdnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1039 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko okCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez chcialabym miec 3 dzieciaczkow i odstep tez fajny ja tam twierdze ze ciaza i dzieci male odmladzaja, dlatego chcialabym w podobym wieku zajsc w ostatnia suuuper! dzici juz widza?---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ja dzis 13 tc zaczynam no i chyba wkraczam w II trymestr podobno Kim Kardashian jest w ciazy!! moze dolaczy do nas jak Kate )) nie no my bedziemy w tym szlachetnym gronie
|
||
|
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
Kochane,
Szczęścia, co radość daje, miłość, co niesie pokój, zdrowia, co rodzi wytrwałość, wiary, co nadzieje prowadzi, dni wypełnionych do końca, nowych wschodów słońca, Niech 2013 Rok pozbawiony będzie przykrości, a składa się jedynie z sukcesów i szczęśliwych chwil.!!
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka dobrze ze wszystko sie tak skonczylo. Dbaj o siebie i malenstwo.
Witam sie Zjadlam wlasnie pycha pomidorowa - babcia TZ gotowala. Jak ja uwielbiam ta zupe Witam nowa mamusie
|
#1043 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38365635]Możesz poprosić o luteinę.
My Sylwestra spędzamy w dwójkę, nic nie robimy, jedzenia mam pełne szafki, więc tylko zrobię jakąś kolację i tyle. Może poukładamy puzzle.[/QUOTE] A nawet we trójkę ![]() Cytat:
![]() Pies mojego brata uwielbia bawić się jeżami Podrzuca sobie taką kuleczkę do góry i patrzy jak się rozprostowuje ![]() Cytat:
![]() Mi się wydaje, że w tym okresie Dzidzia bardzo szybko rośnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38366884] [/QUOTE]Na szczęście ja jestem mega leniwa i teraz mój Tż sprzata a ja siedzę na wizażu ![]() Cytat:
Dla każdej z nas to będzie najpiękniejszy rok
|
|
#1044 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak jak piszesz, dla każdego kiedyś musi zaświecić słońce. O 9???? :O U nas ksiądz zaczyna chodzić po 14, a dla mnie to jest za wcześnie :P No tak, źle się wyraziłam ![]() Tak naprawdę to chyba napisałabym, że we czwórkę, bo nasz synek zawsze będzie z nami, ale tak zupełnie fizycznie to we trójkę. No + kot Najważniejszy domownik.
|
||
|
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja już nie daję rady... Tż doprowadza mnie do szału! Codziennie coś! Nie rozmawia ze mną, a na większość pytań odpowiada wymijająco, albo pod nosem tak bym nie usłyszała.
''-Dlaczego nie chcesz? -Nie powiedziałem, że nie chce. -Ale nie powiedziałeś, że chcesz. Więc jak? -A co jakbym nie chciał? -To chcesz czy nie chcesz? - ... [cisza]'' I taka z nim rozmowa. Uważa się kurna za pępek świata. Poprosiłam by po mnie dzisiaj przyjechał do rodziców to jest zajęty, bo sprząta na podwórku, oczywiście mógłby się oderwać i po mnie przyjechać to nie, wyłączył teraz telefon! Wczoraj o 13:30 kiedy siedziałam sobie w szlafroku z mokrą głową, dzwoni do mnie z pracy zebym po niego przyjechała. Nie było żadnej prośby, pytania czy przyjadę, tylko "przyjedź, o 14:05 bądź pod firmą". No dobra, szybko się ogarnęłam i pojechałam, mimo że mógł przyjechać po niego ojciec, który z resztą pożyczył od niego samochód. Ja nie robiłam problemu, a on ciągle myśli egoistycznie! Już nie wytrzymuje tego! Wczoraj wieczorem jak rozmawialiśmy o nas, dziecku, ślubie to specjalnie podgłaszał telewizor, twierdząc, że on już skończył ze mną rozmowę. Do tego stopnia podgłaszał, że doszło na maksa. Myślałam, że mnie krew zaleje. O zadzwonił, że przyjedzie. Pewnie nie ma kto mu obiadu zrobić!!!
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedza od dnia testu, starsza byla przez pierwszy tydzien OBRAZONA , ale jej przeszlo mlodsza zachwycona ![]() Dziewczynki, czy ktoras z Was jest moze z Wroclawia albo z okolic?... Wiem, ze to wczesnie, ale masakrycznie boje sie porodu - dwa razy rodzilam sn bez znieczulenia, na oksytocynie, za drugim razem bylo wbrew moim oczekiwaniom nawet gorzej niz za pierwszym, a trzeciego najchetniej bym uniknela w ogole no i szukam wsparcia
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath nie strasz nas ;/ ja chcialabym sn, nie chce cesarki... moze dlatego ze nie wiem co mnie czeka? ale ogladalam porody w tv i na youtube to w sumie ostatni moment trwa bardzo krotko
ostatnio sie zastanawiam, ze ten bol jest pewnie do zniesienia bo chyba zadna kobieta nie mdleje przy tym ![]() Oliath dzidzius byl w 100% planowany? Starsza przechodzi bunt pewnie wiec w sumie nie ma sie jej co dziwic, ale pewnie jako pierwsza z wozeczkiem poleci a mlodsza no to chce miec kompana do zabaw i najlepiej pewnie jakby byla dziewczynka ale Ci zazdroszcze ciekawe czy ja bede taka silna w postanowieniach, ze w Twoim wieku bede chciala, wszyscy mowia ze juz sie nie zdecyduje na dziecko pozniej, no zobaczymy
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia trzymaj sie, jakos to przetrwacie, moze to chwilowe
oliath fajna reakcja starszej teraz mnie wystraszylas
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-12-31 o 14:42 |
|
|
|
#1049 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny któraś z Was napisała, że ma Piccolo Ananasowe..... I ja teraz sama + TŻ szukamy Piccolo Ananasowego
Ale niestety nie ma, więc będzie truskawkowe :P
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ona chciała latać z koleżankami a mama, że musi wziąć Madzie Boże, jak ona mi opowiadała, gdzie mnie zostawiała, żeby choć na chwilę sie uwolnić, to cud, że żyjęKontakt złapałyśmy dopiero jak miałam 17/18 lat a teraz jesteśmy dobrymi przyjaciółkami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38369994]Dziewczyny któraś z Was napisała, że ma Piccolo Ananasowe..... I ja teraz sama + TŻ szukamy Piccolo Ananasowego Ale niestety nie ma, więc będzie truskawkowe :P[/QUOTE]Ja z chęcią bym się na truskawkowe zamieniła |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

, tp jakos w polowie lipca

pojechaliśmy szybko do szpitala, lekarka zrobiłam mi usg i dzidzia na szczęście żyje
(

klask i:
12.06.2010
, ale jej przeszlo
teraz mnie wystraszylas