Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 14:27   #3361
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jak coś to kupisz sobie fajniejsze
Dobry pomysł

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:28   #3362
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Odbierasz mi nadzieję, że w drugim trymestrze poczuję się lepiej...

My też dzisiaj robimy pizzę Potem Sylwester z Polonią ale pewnie nie dotrzymam do północy i pójdziemy wcześniej spać
Niestety teściowa nie może pojąć, że źle się czuje i przeżywa fakt, że do północy mogę nie dotrwać No bo jak to? Nie powitać toastem Nowego Roku? A w ogóle to pff... tacy młodzi a w domu siedzą. Huhu... ale się niedobra partia jej synowi trafiła
Ja już wiem, że się lepiej poczuję dopiero po porodzie ale w I ciązy trzymało mnie tylko do 4 miesiąca ehhh

Ja też raczej zasnę przed północą.
Dla mnie sylwester to dzien jak kazdy inny.
Nigdy nie rozumialam jak mozna jechac na jakies balewtf? i wydawac tyle kasy na te jedna noc??
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:30   #3363
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ja

Moja siostra tak rodziła i jak kiedys o tym napisałam to połowa dziewczyn na tym wątku stwierdziła, że by tak nie chciała

Nie wierzę

Szybko mu się znudzi.
My mamy 3d odkad pojawily się na rynku i szczerze nie ma co na nim w tym rzekomym 3d ogladac. Zbędny dodatek to 3d.Ale facetom się podoba to niech mają
no co ty heheh pewnie nie rodzily wczesniej albo jakos bezbolesnie i szybko hehe ja pry moim 27 godzinnym pragne takiego hehe
Cytat:
Hmm... czyli się nie przejmuję póki co- chociaż boli jak cholera... Zastanawiałam się czy może Duphaston też nie powoduje jakiegoś podrażnienia... Jak nie przejdzie do usg 9 stycznia do zadzwonię do położnej
nom ale u Ciebie moze byc cos innego jak cie tak mocno boli o moze skonsultuj sie z lekarzem
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:31   #3364
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej.
Macie czasem twardy brzuch? Czytałam , że po 20 tygodniu twardnieje na parę sekund i przestaje, bo macica do skurczów się przygotowuje, ale mnie trzyma dłużej i wydaje mi się, że to nie od jedzenia....
mnie trzymało dłuugo, jestem teraz na dużych dawkach nospy (3x2) i magnezie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi tu w szpitalu polozne ciagle przychodza i okno zamykaja i kaloryfer odkrecaja bo niby u mnie lodowa. A mi jest tak goraco :
też tak miałam na początku grudnia jak leżałam - jestem zmarzlak, a tam się gotowałam, zakręciłam kaloryfer, a i tak nie mogłam w nocy spać - muszę spać przykryta

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
o
ja mam od 17 tc i mam dużo odpoczywać i brać bardzo duże dawki magnezu (8 tabletek dziennie Asmag Forte i dopiero przy tej dawce mi przeszło, zaczęłam od 6 tabletek i musiałam zwiększyć), co innego jest gdy macica robi się twarda na chwilę (ok. 30 sekund) wtedy luzik wszystko ok bo po prostu przygotowuje się do porodu, a co innego kiedy cały czas/dłużej jest twarda, ja miałam właśnie twardą dłużej to nie było takie chwilowe spięcie tylko dłużej trwający stan, do tego bardzo silne spięcia kilka razy dziennie i dlatego dostałam L4 i tę końską dawkę magnezu. Polecam kupić ten magnez co ja biorę i zacznij brać chociaż 3 tabletki dziennie do czasu wizyty u lekarza, na pewno Ci to nie zaszkodzi a może tylko pomóci dużo wypoczywajchociaż ja mimo leżenia miałam te twardnienia i jakby skurcze.
Aha i to wcale nie boli, to jest takei dziwne uczucie spięcia, jakby rozpychania no i twardość macicy najlepiej (u mnie) się wyczuwa kiedy leży się na plecach. Nie dotykaj za często brzucha i nie masuj, bo to tez może wywoływac twardnienie, ale tak sobie sprawdzaj co jakiś czas, jak Ci brzuch stwardnieje poczujesz różnicę. No i nie wolno tego bagatelizowac, bo takie trwałe twardnienie może doprowadzić do skurczy i przewczesnego porodu (stąd moje L4, nakaz odpoczywania i walka na magnez). Jak magnez w tabletkach nie pomaga albo jest się w skrajnej sytuacji ląduje się na kroplówce w szpitalu.

to nie bolito jest tylko nieprzyjemnie uczucie spięcia. Ja to czułam, ale myślałam, że macica rośnie czy coś a lekarka mnie oświeciła, że to coś złego, no ale w pierwszej ciąży się nie wie które odczucia są normalne a które powinny wzbudzić podejrzenia, że coś jest nie halo.
u mnie dokładnie tak samo - i na połówkowym się dowiedziałam że to źle bo usg się nawet nie dało zrobić ale mi zalecili duże dawki nospy i jak leżę to faktycznie mam brzuch w miarę miękki. zastanawiam się teraz nad tym co napisałaś odnośnie nospy, też nie chcę brać niepotrzebnie, ale mam wrażenie że mi pomaga magnez też biorę, ale jakiś forte, więc po 1 tabletce 3 razy dziennie. teraz mi twardnieje od tygodnia tylko ze skurczami po kilka razy dziennie.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:32   #3365
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Hmm... czyli się nie przejmuję póki co- chociaż boli jak cholera... Zastanawiałam się czy może Duphaston też nie powoduje jakiegoś podrażnienia... Jak nie przejdzie do usg 9 stycznia do zadzwonię do położnej
jak to mocny ból, to ja bym się nie męczyła aż do 9, tylko skonsultowała to teraz w miarę możliwości
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:34   #3366
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj Cynamoniątko na suwaczku zmieniło dni do porodu z 200 na 199 Jakoś ta 1 z przodu nastawia mnie optymistycznie

Cytat:
Weźcie nie straszcie z tymi stopami- ja mam tyle fajnych butów...
nie straszę, ja sama w strachu

Cytat:

Nie wierzę
też nie wierzyłam, ale bratowa szła w zaparte. No a jak dziś zobaczyłam ten artykuł, że to sprawka hormonu, tego samego dzięki któremu miednica się poszerza to już zwątpiłam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:35   #3367
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi jak tam włosy? Nie mów, że siedzisz w kącie łazienki i płaczesz, bo wyszedł tak niemożliwie piękny, korespondujący z boskością, nirwaną i matką naturą kolor, że aż tak Cię wzrusza

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Koniecznie napisz co z kolorem.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Właśnie Justi Pochwal się
Wyszło chyba ok nie wysuszyłam dokładnie bo smażyłam krokiety no i idę jeszcze się kąpać

Jak się zrobię na ludzia to może się pokażę
Cytat:
to jeszcze drugie tyle i będziesz miała synka w ramionach
Niesamowite jak to leci
Cytat:
i znów wracamy do punktu wyjścia że w ciąży to tylko leżeć i pachnieć (ale jedynie wydzielając naturalne feromony, bo chemia i kosmetyki to fuj)

Cytat:
Dzisiaj Cynamoniątko na suwaczku zmieniło dni do porodu z 200 na 199 Jakoś ta 1 z przodu nastawia mnie optymistycznie

Musiałabym sobie obiad ukręcić kupiłam pomidory w puszce, chyba będzie spaghetti!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:40   #3368
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
gratki

Dziewczyny, od którego mniej więcej tygodnia/miesiąca nie powinno się leżeć na plecach? czy może od wielkości brzucha to zależy? i czy chodzi tylko o spanie w nocy, czy w ciągu dnia np. z książką też nie wolno? kiedyś tak powiedziałam mężowi że przychodzi moment że nie wolno, i teraz troszkę mi brzuszek urósł a on codziennie mi zwraca uwagę że już nie powinnam na plecach leżeć - mnie się wydaje, że to za wcześnie jeszcze zdecydowanie i tak śpię na boku, o dziwo ostatnio jakoś na lewym mi się lepiej śpi, więc chodzi tylko o leżenie w dzień z książką.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:41   #3369
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od którego mniej więcej tygodnia/miesiąca nie powinno się leżeć na plecach? czy może od wielkości brzucha to zależy? i czy chodzi tylko o spanie w nocy, czy w ciągu dnia np. z książką też nie wolno? kiedyś tak powiedziałam mężowi że przychodzi moment że nie wolno, i teraz troszkę mi brzuszek urósł a on codziennie mi zwraca uwagę że już nie powinnam na plecach leżeć - mnie się wydaje, że to za wcześnie jeszcze zdecydowanie i tak śpię na boku, o dziwo ostatnio jakoś na lewym mi się lepiej śpi, więc chodzi tylko o leżenie w dzień z książką.
Już nie powinnyśmy ale tu chyba chodzi o to, żeby nie leżeć za długo bo ja w ciągu dnia lubię się wyciągnąć na trochę, wtedy Mały najlepiej mi buszuje Ponoć jak się tak leży to można poczuć nagłe osłabnięcie, u mnie nic takiego nie miało miejsca No i to nie zależy od brzuszka a od macicy i ciężarów w brzuszku Chyba

Stary 2012-12-31, 14:42   #3370
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie pierwszo-trymestrowe Czy oprócz mega mdłości miała któraś z Was problemy z żołądkiem i jelitami? Mnie żółądek tak boli, szczególnie jak chcę iść spać, że kręcę się 2-3 godziny zanim zasnę. Takie uczucie jakby ktoś mnie uderzył, jakbym jakieś ucisnkanie w środku. I zastanawiam się czy powinnam się martwić czy to "normalne" jest

Jakiś czas temu kupiłam sobie gazetę "Dobra mama" i w środku (jak reklamują na okładce) jest "EKSTRA PORADNIK-DOBRY TATA"
No i tak niedawno wzięłam się za czytanie tego poradnika i stał się on u nas hitem. Aktualnie mamy głupawkę z mężem i on w każdej sytuacji stosuje się do podkreślonego tekstu (pomijając te dwa nieznaczące słowa "jeśli trzeba")
Proponuję pokazać to zdjęcie tatusiom Waszych dzieci a życie w ciągu ułamka sekundy stanie się piękniejsze- gwarantuję
ja ogólnie w ciąży jakoś ciężej trawię, ale specjanych bóli nie mam, o ile to identyfikujesz jak żołądek&jelita chyba nie ma się czym martwić tak sobie dumam
Dobrea może by tak napisać rozprawę naukową nt. uległość wobec ciężarnej żony z przypisami itp. i podrzucić mężom

Cytat:
to widzę że mamy podobne poglądy na wychowanie to tak po krakowsku
regionalizm widzęprzynajmniej krakusy na ludzi wyjdą a nie jakąś chołotęja nie z pierwszej łapanki, zasady mam

Cytat:
to ja już wiem czemu podobają mi się tacy bardziej miśkowaci mężczyźni z lekkim brzuchem
dobór naturalnysamczy samiec z brzuchem pełnym testosteronu wyróżnia się spośród stadaale dobra ja się nie śmieję, bo mój znowu za bardzo brzucha nie ma, chociaż z biegiem lat mu przybywaeh pamiętam jego 20-letni kaloryferoglądałam go oczkami, teraz muszę organoleptycznie wymacać, bo oczy niedomagają

Cytat:
u mnie dokładnie tak samo - i na połówkowym się dowiedziałam że to źle bo usg się nawet nie dało zrobić ale mi zalecili duże dawki nospy i jak leżę to faktycznie mam brzuch w miarę miękki. zastanawiam się teraz nad tym co napisałaś odnośnie nospy, też nie chcę brać niepotrzebnie, ale mam wrażenie że mi pomaga magnez też biorę, ale jakiś forte, więc po 1 tabletce 3 razy dziennie. teraz mi twardnieje od tygodnia tylko ze skurczami po kilka razy dziennie.
może masz jakąś inna przyczynę skurczy?Ja też mam magnez forte (asmag forte) i zaczynałam od dawki 3x2 a skończyłam na 4x2. Pomaga bez ani jednej nospy, tylko sobie poleguję o faszeruję magnezem. Może zapytaj lekarza co konkretnie ta nospa ma Ci dawać
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:43   #3371
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Ja już wiem, że się lepiej poczuję dopiero po porodzie ale w I ciązy trzymało mnie tylko do 4 miesiąca ehhh

Ja też raczej zasnę przed północą.
Dla mnie sylwester to dzien jak kazdy inny.
Nigdy nie rozumialam jak mozna jechac na jakies balewtf? i wydawac tyle kasy na te jedna noc??
Czyli ciąża, ciąży nie jest równa

Ja rozumiem chęć pójścia na bal- jak ktoś ma kasę i ochotę to czemu nie Tak samo można podchodzić do wesela na 100osób- dla jednych to ważne a dla drugich to strata pieniędzy
Nie rozumiem tylko takiego sarkazmu jak mąż mówi, że źle się czuję a ktoś to neguje nawet mnie nie widząc. Co komu do tego, że o północy nie podniosę kieliszka i nie powiem "Szczęśliwego Nowego Roku"- nie robię tego bo mam focha tylko źle się czuję i chcę wcześniej położyć się spać A jak mąż nie ma pretensji to teściowa tym bardziej nie powinna buczeć

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nom ale u Ciebie moze byc cos innego jak cie tak mocno boli o moze skonsultuj sie z lekarzem
Czasem zagryzę zęby bo wydaje mi się, że inne kobiety też tak mają a czasem wydaje mi się, że przecież ciąża to nie choroba i aż tak boleć nie może... No nic- w przyszłym roku się tym zajmę

Stary 2012-12-31, 14:43   #3372
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty heheh pewnie nie rodzily wczesniej albo jakos bezbolesnie i szybko hehe ja pry moim 27 godzinnym pragne takiego hehe

ja rodziłam niecałe 5h ale takim expresem też nie pogardzę
Jeszcze trochę i same będziemy opisywać nasze porody

Cytat:
vil ale skoro masz takie zalecenie lekarza to trzeba te nospe brac.
Na pewno nie zaszkodzi a skoro pomaga to po co sie zastanawiac czu ja brac czy nie?

Cytat:
też nie wierzyłam, ale bratowa szła w zaparte. No a jak dziś zobaczyłam ten artykuł, że to sprawka hormonu, tego samego dzięki któremu miednica się poszerza to już zwątpiłam
To chyba zacznę dziękować Bozi że mój nos i stopy są takie jak były.
Przecież to jakaś masakra
Stary 2012-12-31, 14:45   #3373
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

prawda siostra jest kierownikiem w obuwniczym. ostatnio przyniosla mi kilka par butow i mowila, ze rozmiar wieksze jakby mi noga urosla podobno moga nawet o rozmiar.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:46   #3374
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
gratki

od Twojego na pewnoale nie cały czas, nie damjy się zwariowaćja jak piszę na kompie to leżę na plecach a tak to na boku. Jak książkę czytam to na boku... a co Tobie przeszkadza czytać na boku?
Stary 2012-12-31, 14:48   #3375
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
gratki

W III trymestrze nie wolno spać na plecach.
A w ciagu dnia to spokojnie można sobie poleżeć. jak Ci jest niewygodnie to i tak zmieniasz pozycję.
Cały czas na lewym boku też nie wytrzymasz.
mnie jest ostatnio stanowczo wygodniej na prawym boku

Cytat:
Czyli ciąża, ciąży nie jest równa

Ja rozumiem chęć pójścia na bal- jak ktoś ma kasę i ochotę to czemu nie Tak samo można podchodzić do wesela na 100osób- dla jednych to ważne a dla drugich to strata pieniędzy
Nie rozumiem tylko takiego sarkazmu jak mąż mówi, że źle się czuję a ktoś to neguje nawet mnie nie widząc. Co komu do tego, że o północy nie podniosę kieliszka i nie powiem "Szczęśliwego Nowego Roku"- nie robię tego bo mam focha tylko źle się czuję i chcę wcześniej położyć się spać A jak mąż nie ma pretensji to teściowa tym bardziej nie powinna buczeć

Czasem zagryzę zęby bo wydaje mi się, że inne kobiety też tak mają a czasem wydaje mi się, że przecież ciąża to nie choroba i aż tak boleć nie może... No nic- w przyszłym roku się tym zajmę
Taki juz urok teściowych
U mnie ciąża to jest choroba.
Skoro u księżnej Kate to jest choroba to u mnie też
Stary 2012-12-31, 14:50   #3376
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana
dobór naturalnysamczy samiec z brzuchem pełnym testosteronu wyróżnia się spośród stadaale dobra ja się nie śmieję, bo mój znowu za bardzo brzucha nie ma, chociaż z biegiem lat mu przybywaeh pamiętam jego 20-letni kaloryferoglądałam go oczkami, teraz muszę organoleptycznie wymacać, bo oczy niedomagają

Cytat:
Napisane przez Lublana
regionalizm widzęprzynajmniej krakusy na ludzi wyjdą a nie jakąś chołotęja nie z pierwszej łapanki, zasady mam
bo zasady trzeba mieć kto w ogóle wymyślił bezstresowe wychowanie, trzeba dziecko uczyć życia

Cytat:
Napisane przez diabli
prawda siostra jest kierownikiem w obuwniczym. ostatnio przyniosla mi kilka par butow i mowila, ze rozmiar wieksze jakby mi noga urosla podobno moga nawet o rozmiar.
ciekawe ilu osobom się to zdarza. zresztą co tam buty, kupi się nowe, ale powiększenia nosa nie potrzebuję
Stary 2012-12-31, 14:51   #3377
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie rodziłam ale najbardziej się boję takiej szybkiej akcji ze względu na dojazd do szpitala No i jeśli mój mężu będzie w pracy to potrzebuje jakichś dwóch godzin aby z niej wyjść..

Stary 2012-12-31, 14:51   #3378
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny przeczytajcie o moim wymarzonym porodzie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2396
znalazlam na grudniowkach , tak mnie cos wzielo ja chce tak urodzic no moze byc nawet godzina dluzej ale to jest moj wysniony porod!!!
ale fazaaaaaa!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Banka, czytalam to wczoraj. No fajnie by tak bylo ja te ich opisy porodow namietnie czytam odkad zaczely sie rozpakowywac. Wielce ksztalcaca lektura
to dawajcie linki do co ciekawszych relacji!!! może sobie pozaglądam tam dzisiaj w ramach sylwestrowej impry (nie piszę party, bo mi się to słowo tylko ze skurczem partym kojarzy ), ale od jutra koniec wolnego - najpierw cały dzień w aucie, a potem do roboty hop hop!
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa! a ja wczoraj polozylam sie do lozka, rozmawialismy z tz-em i w pewnym momencie popukal mi po brzuchu palcami, tak na przemian jakby gral na pianinie :P i jak zabieral reke to mu dzidzius odkopal CZULAM TO! i teraz jestem pewna, ze to dzidzius. fikal juz wczesniej, ale nie tak dosadnie dzieciaczku, mamusia w koncu zakumala, ze to to ty a moja reakcja jak zawsze nie z tej ziemi "aaaaaa odpukal ci! SLYSZALES?" buehehe.
no i co, słyszał????????? może mojemu małżowi też każę grać na brzuchu, jest dobrym gitarzystą, może dziecko doceni
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:52   #3379
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ciąża to jest choroba.
Skoro u księżnej Kate to jest choroba to u mnie też
ja nie z rodziny królewskiej, to u mnie choroby brak ale fakt że niektórzy strasznie cięzko ciążę przechodzą
Stary 2012-12-31, 14:54   #3380
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
jak to mocny ból, to ja bym się nie męczyła aż do 9, tylko skonsultowała to teraz w miarę możliwości
Chyba tak zrobię- a jak nie to mąż pewnie zadzwoni i mnie podkabluje

Cytat:
nie straszę, ja sama w strachu
Walić ten nos bo ojców dzieci już mamy i piękne być nie musimy ale ja nie chcę mieć dużych stóp

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Musiałabym sobie obiad ukręcić kupiłam pomidory w puszce, chyba będzie spaghetti!
Jedną z niewielu rzeczy, które mnie drażnią w wątku jest fakt, że jak przeczytam coś o jedzeniu to czasem choćby nie wiem co też muszę to zjeść. Tylko ja nie mam mięsa mielonego

Cytat:
Mnie się wydaje, że chodzi o to żeby nie leżeć wyprostowanym jak struna No i jak brzuch zaczyna ciągnąć to leżenie na plecach warto odpuścić już

Cytat:
Wiesz- w wieku 20lat to nie często ma się dużo kasy więc kaloryfery się montuje- bo taniej . Z biegiem czasu jak i pieniędzy przybywa to się i luksusów zachciewa- wydaje mi się, że Twój TŻ przeszedł na ogrzewanie podłogowe dlatego zlikwidował kaloryfer

Stary 2012-12-31, 14:57   #3381
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
to wczoraj do mnie dzwoniła mama z pytaniami co u nas i czy ich kot dalej żyje. przy okazji padło pytanie kiedy idę do lekarza, na co oczywiście musiałam odpowiedzieć że lekarzy nie lubię i nie jestem chora, więc po co mam iść. mama się zaniepokoiła że jak to, a jak będę mieć anemię albo coś, to się dowiedziała że jak zacznę mdleć po kątach to będzie znaczyło że pewnie mam anemię i zacznę łykać żelazo. na co dowiedziałam się że 'ale kochanie my już nie żyjemy w czasach kamienia łupanego, i nawet ja chodziłam do lekarza w ciąży. myślałam że pęknę ze śmiechu a potem jeszcze dodała 'zresztą ty urodzisz pierwsze dziecko nowego pokolenia w naszej rodzinie, więc my musimy trochę skakać wokół ciebie' ubaw mam niezły ale konsekwentnie tłumaczę że ja nie jestem chora i nie wymagam specjalnego traktowania
teksty mamuśki świetne a co do pogrubionego - ja mam hemoglobinę 13,5 aktualnie, a omdlenia się zdarzają, więc niezawsze jedno z drugim można powiązać po prostu takie krążenie...
Stary 2012-12-31, 14:57   #3382
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to dawajcie linki do co ciekawszych relacji!!! może sobie pozaglądam tam dzisiaj w ramach sylwestrowej impry (nie piszę party, bo mi się to słowo tylko ze skurczem partym kojarzy ), ale od jutra koniec wolnego - najpierw cały dzień w aucie, a potem do roboty hop hop!
no to szybkiej, bezproblemowej i bezpiecznej drogi powrotnej jutro

a ja zbieram się do domu nie wiem czy jeszcze dziś was odwiedzę, ale tak na wszelki wypadek:
dobrej zabawy dzisiaj i mnóstwo szczęścia w nadchodzącym roku, żeby był jeszcze lepszy niż się zapowiada i żeby pospełniały się wasze marzenia : roza::r oza::ro za:

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-12-31 o 14:58
Stary 2012-12-31, 14:57   #3383
xal
Zakorzenienie

Miałam taki dobry humor, ale mi go spieprzono totalnie, przyszłam się pożalić.
Dzwoniła koleżanka z pracy z mojego działu, że przyszedł dzisiaj mail i ją przenieśli do innego miasta a mnie do innego działu.
Podobno ona ryczala w pracy, nasz dotychczasowy szef też się ledwo dowiedział i jak mu się oczy zaczęły szklić to wyszedł z pokoju inny kolega cały blady ...
Rozumiem reorganizację i takie tam, ale przynajmniej by informowała szefowa, że ma takie plany. no cóż "władza" jej odbiła.
Koleżanka dzwoniła z informacją, do mnie nawet kadry się łaskawie nie odezwały, a dzwoniła, że mam się nie przejmować i siedzieć na L4 ile wlezie. Bo ten mój nowy kierownik, to ja go nie trawię.
Zaraz się poryczę chyba, zżyliśmy się w tym naszym dziale

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:04   #3384
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jedną z niewielu rzeczy, które mnie drażnią w wątku jest fakt, że jak przeczytam coś o jedzeniu to czasem choćby nie wiem co też muszę to zjeść. Tylko ja nie mam mięsa mielonego
Ja też nie mam Wolę beeez Już się sosik robi

Stary 2012-12-31, 15:07   #3385
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
a ja zbieram się do domu nie wiem czy jeszcze dziś was odwiedzę, ale tak na wszelki wypadek:
dobrej zabawy dzisiaj i mnóstwo szczęścia w nadchodzącym roku, żeby był jeszcze lepszy niż się zapowiada i żeby pospełniały się wasze marzenia : roza::r oza::ro za:
Najlepszego w Nowym Roku!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zaraz się poryczę chyba, zżyliśmy się w tym naszym dziale
Może się to jakoś wyjaśni...

Cytat:
Ja też nie mam Wolę beeez Już się sosik robi
Ja nie umiem zrobić dobrego bez mięsa

Stary 2012-12-31, 15:08   #3386
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

bo zasady trzeba mieć kto w ogóle wymyślił bezstresowe wychowanie, trzeba dziecko uczyć życia
bezstresowe cooo? Nie bluźnijJa liczę, że moje dziecko będzie rozumne, wiem, że dzieci to dzieci, ale wydaje mi się, ze jak ma się do nich zdrowe podejście to nie wyrośnie z nich rozpieszczony, wnerwiający, zblazowany, płaczliwy stwór zalegający przed kompem z chipsamichciałabym sprytne, myślące i samodzielne dziecko, mam nadzieję uda mi się takie wychowaća jak nie to przynajmniej nie będe na starośc łożyć na nie kasy, bo mi nie będzie żal i będę wysyłać kartki z Barbadosu czy Chile a dzieci niech sobie radzą skoro dałam szanse a nie wykorzystałytakże opcje są dwie - albo będę zadowolona z potomków i sie dla nich poświęcę albo będę korzystać z życia na starość

Cytat:
Wiesz- w wieku 20lat to nie często ma się dużo kasy więc kaloryfery się montuje- bo taniej . Z biegiem czasu jak i pieniędzy przybywa to się i luksusów zachciewa- wydaje mi się, że Twój TŻ przeszedł na ogrzewanie podłogowe dlatego zlikwidował kaloryfer
to też kwestia tego, że zamienił dużą furę na małą - jak się jeździło wszędzie autobusami i tramwajami to się było niczym młody bóg a jak się człowiek sam auta dorobił to dupa zbita
Stary 2012-12-31, 15:08   #3387
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

ja rodziłam niecałe 5h ale takim expresem też nie pogardzę
Jeszcze trochę i same będziemy opisywać nasze porody

vil ale skoro masz takie zalecenie lekarza to trzeba te nospe brac.
Na pewno nie zaszkodzi a skoro pomaga to po co sie zastanawiac czu ja brac czy nie?

To chyba zacznę dziękować Bozi że mój nos i stopy są takie jak były.
Przecież to jakaś masakra
no to tez szybkoo nomm zleciii
Cytat:
No ja nie rodziłam ale najbardziej się boję takiej szybkiej akcji ze względu na dojazd do szpitala No i jeśli mój mężu będzie w pracy to potrzebuje jakichś dwóch godzin aby z niej wyjść..
no ja mowie zeby tak szybko poszlo juz od momentu bycia w szpitalu heee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:10   #3388
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
to też kwestia tego, że zamienił dużą furę na małą - jak się jeździło wszędzie autobusami i tramwajami to się było niczym młody bóg a jak się człowiek sam auta dorobił to dupa zbita
Widzisz- czyli to wszystko kwestia pieniędzy

Stary 2012-12-31, 15:11   #3389
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie pierwszo-trymestrowe Czy oprócz mega mdłości miała któraś z Was problemy z żołądkiem i jelitami? Mnie żółądek tak boli, szczególnie jak chcę iść spać, że kręcę się 2-3 godziny zanim zasnę. Takie uczucie jakby ktoś mnie uderzył, jakbym jakieś ucisnkanie w środku. I zastanawiam się czy powinnam się martwić czy to "normalne" jest
może aż takich okropnych bóli nie miałam, ale właśnie wieczorami coś łapało, i... póki sobie nie rzygnęłam, i to zdrowo, aż do dna, to nie było lepiej czy to normalne to nie wiem. ale ogólnie pomogła taka mniej zdrowa dieta. czyli białe pieczywo (oj żal mi było mojego ziarnistego chlebusia), same łagodne rzeczy, zero jajek... a ze zdrowych rzeczy to warzywa na parze. wszystko przeżuwane długo i dokładnie, łykałam tylko papkę. i malutkie porcyjki. z owoców najlepiej sprawdzały się jabłka, też gryzione na papkę. pomaga też poukładać się w jelitach

a tekst z poradnika mojemu zaraz pokażę
Stary 2012-12-31, 15:13   #3390
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mowie zeby tak szybko poszlo juz od momentu bycia w szpitalu heee
o to tak poproszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości