|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
|
|
|
|
#3332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Pojechaliśmy po TV a wy tyle naprodukowałyście
![]() Możliwe, że pełnia ... Cytat:
Przygotowania pełną parą, będziemy oglądać nowe TV Cytat:
To jak rodzice płacą i wylosujecie to ściemniajcie, że to oni pisali Cytat:
Cytat:
Weź mu zrób mega focha. Ale dzidzia przekochana Nadrabiam dalej ...
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
i na co się zdecydowaliście?
Cytat:
Cytat:
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wystarczy, ze przejde kawalek albo wejde po schodach i sapie jak lokomotywa a cisnienie ok.ps. jesli ktoras nie ma cisnieniomierza albo chce prezent dla bliskich, to w tesco wyprzedaz 75% na artykuly przemyslowe. za 25zl mozna miec nadgarstkowy rossmax model z43 (wyczytalam w ulotce i chyba sobie sprawie i moze tesciowej tez :P). |
|
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
Czytam jak Wam maleństwa robią fikołki i zazdroszczę, bo na chwilę obecną nie czuję zupełnie nic. Ale to dopiero 17 tydzień, więc jeszcze ma czas
))Widzę, że i tutaj wózki mutsy mają wielu fanów ) jednak 1900 za używkę z gondolą i fotelikiem to dużo.I nieco przeraża mnie perspektywa rosnącej stopy.. to by znaczyło,☠że muszę wymienić wszystkie buty które zgromadziłam przez kilka lat )Niemniej chciałam wszystkim życzyć szczęśliwego nowego roku i samych szczęśliwych rozwiązań, a ja tymczasem idę się powoli szykować na sylwestra )
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
ojj właśnie nie. Ostatnio kumpela na fb wrzuciła fotkę noworodka i podpisała:
"Liliana moja ukochana chrzesnica" a mamusia szybko odpisała reprymendę, że ciotka zapomniała o drugim "n" Cytat:
z jednej strony to miłe, że wszyscy się tak troszczą. Ale z doświadczenia wiem, że to może być męczące. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu |
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne to jest jak mąż czuje![]() Cytat:
Justi jak tam włosy? Nie mów, że siedzisz w kącie łazienki i płaczesz, bo wyszedł tak niemożliwie piękny, korespondujący z boskością, nirwaną i matką naturą kolor, że aż tak Cię wzrusza |
||
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam niezłą kolekcję butów i nie chcę się z nią rozstawać
|
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozostała wersja 3 ![]() 46 cali z 3D, a niech ma tą zabawkę ... Teraz go konfiguruje i nie chce oddać pilota
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa- baw się dobrze
i Tobie również Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Cytat:
Pochwal się
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahoj dziewczęta!
Widzę, że wiele z Was dopadło choróbsko... mnie też coś próbuje, ale póki co złapać nie może , ja już wcześniej zaczęłam profilaktycznie jak widziałam ile osób u nas chorych w rodzinie w większych ilościach pochłaniać sok malinowy, cytrynę, miód, czosnek.. i tak wydaje mi się, że przez to z całkiem dobrym efektem z tym walczę. Ale np. dziś postanowiliśmy, że spędzamy sylwestra sami we dwójkę, pierwszy raz od 8 lat, bo zawsze jakoś bardziej imprezo było W zamian za to wczoraj ze znajomymi zrobiliśmy sobie imprezę przedsylwestrową, chłopaki trochę podrinowali, było pyszne jedzonko i fajny film ![]() :win ko:
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może trzeba mniej chodzić, żeby nie rozczłapać stóp? ![]() |
|
|
|
|
#3346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() szefuńcio sobie poszedł, ale powiedział że możemy wyjść godzinę wcześniej
|
|
#3347 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U tatusia zucha, pierwsza jest dziewucha! ![]() Cytat:
Ja robię podobnie- tylko do ciepłej wody dodaję jeszczę łyżeczkę soli i pół łyżeczki sody Zdrowia! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odbierasz mi nadzieję, że w drugim trymestrze poczuję się lepiej... ![]() My też dzisiaj robimy pizzę Potem Sylwester z Polonią ale pewnie nie dotrzymam do północy i pójdziemy wcześniej spać ![]() Niestety teściowa nie może pojąć, że źle się czuje i przeżywa fakt, że do północy mogę nie dotrwać A w ogóle to pff... tacy młodzi a w domu siedzą. Huhu... ale się niedobra partia jej synowi trafiła |
|||||||||
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ich nie wyprowadzamy z błędu jak wielorazowośc wygląda obecnie, niech sobie myślą, że robimy back to 80'sA dawniej jak rodzin a męża coś wspominała o tym kiedy będziemy miec dzieci to odpowiadałam, ze nie chcemy miec nigdy, mimo, że chcieliśmy, zła jestem, złaaaa |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
to jeszcze drugie tyle i będziesz miała synka w ramionach Cytat:
![]() Ashyshqa- żeby szybko Was wypuścili ![]() adunia- ale z Ciebie laska jest A siostrę masz prześliczną diabli- śliczne dzieciątko Mam pytanie pierwszo-trymestrowe Czy oprócz mega mdłości miała któraś z Was problemy z żołądkiem i jelitami? Mnie żółądek tak boli, szczególnie jak chcę iść spać, że kręcę się 2-3 godziny zanim zasnę. Takie uczucie jakby ktoś mnie uderzył, jakbym jakieś ucisnkanie w środku. I zastanawiam się czy powinnam się martwić czy to "normalne" jest ![]() Jakiś czas temu kupiłam sobie gazetę "Dobra mama" i w środku (jak reklamują na okładce) jest "EKSTRA PORADNIK-DOBRY TATA" ![]() No i tak niedawno wzięłam się za czytanie tego poradnika i stał się on u nas hitem. Aktualnie mamy głupawkę z mężem i on w każdej sytuacji stosuje się do podkreślonego tekstu (pomijając te dwa nieznaczące słowa "jeśli trzeba" ) Proponuję pokazać to zdjęcie tatusiom Waszych dzieci a życie w ciągu ułamka sekundy stanie się piękniejsze- gwarantuję ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym pomyślałam
|
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj Cynamoniątko na suwaczku zmieniło dni do porodu z 200 na 199
Jakoś ta 1 z przodu nastawia mnie optymistycznie
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My mamy 3d odkad pojawily się na rynku i szczerze nie ma co na nim w tym rzekomym 3d ogladac. Zbędny dodatek to 3d.Ale facetom się podoba to niech mają
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie przejdzie do usg 9 stycznia do zadzwonię do położnej |
|
|
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to teraz obudziła się ta druga połowa, co by tak jednak chciała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

My siedzimy w domku, mają wpaść przyjaciele do nas
"musi się pani z lekarzem skontaktować" - tyle że od lekarza tylko tyle wiem co miałam na karteczce napisane. ja miałam bardziej szczegółowe badania zrobić a jemu podstawowe więc nawet jakby się okazało że to jest to co już miałam to on może je zrobić - ale się wkurzył i stwierdził że mam być pewna na 100% to wtedy zrobi - tylko że w czasie jak pracuje nie ma jak zrobić badań a dziś był jedyny dzień kiedy ma w tygodniu wolne, bo firmę zamknęli na czas świąt i sylwestra ... pokłóciliśmy się, on wyszedł, ja usiadłam i czekałam bo myślałam że wróci zaraz, po pół h wyszłam i poszłam zapłakana do domu, a ten przed tv siedzi i zdziwiony że o co mi się rozchodzi ... zaczęłam jeszcze bardziej płakać że jak on ma w d... te badania to mi już też nie zależy, że też nie zrobię, i że zaraz dzwonię do mamy żeby mnie do gliwic zabrała bo mam dość ... no i dopiero jak ściemniłam że dzwoniłam do gina i że to na pewno te badania to ruszył d... i poszedł zrobić badanie ... no masakra po prostu, i to moja wina że się pokłóciliśmy i że mogłam tak od razu ... tylko jakoś nie dał mi szansy się dowiedzieć bo wyszedł, a nie miał tel przy sobie, a ja tam siedziałam i czekałam. jak z małym dzieckiem 

ja też mam niezłą kolekcję butów i nie chcę się z nią rozstawać

:win ko: