Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 13:46   #3331
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lilianna będzie
a nie Liliana przez jedno "n"?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:47   #3332
xal
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Pojechaliśmy po TV a wy tyle naprodukowałyście
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Xal może to ta pełnia?
Mój D. od 2 dni ma ten sam problem
Możliwe, że pełnia ...
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Może spróbuj meliski na noc? Ja dzięki Bogu problemów ze spaniem nie mam, tylko ja śpię z tym rogalem już od dłuższego czasu... Ciepłe mleko przed spaniem tez podobno pomaga, ale to wiesz wszystko takie nie wiadome.

A jak przygotowania do Sylwestra? Ja właśnie znalazłam sukienkę dla siebie, myślałam, że może nie wejdę, bo to S-ka sprzed ciąży, ale daje radę My siedzimy w domku, mają wpaść przyjaciele do nas
Meliski nie mam i boję się, ale ciepłe mleko też mi mama dzisiaj poradziła.
Przygotowania pełną parą, będziemy oglądać nowe TV
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
To chyba ta pełnia bo też dzisiaj 2 noc kręciłam się jak głupia zanim zasnęłam, a potem też wcale lepiej nie było:
Oby to szybko minęło ...
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
o kurcze, nie płacimy..
To jak rodzice płacą i wylosujecie to ściemniajcie, że to oni pisali

Cytat:
a dziewczyny, Wy też tak pulsujecie?
jak leże to czuje takie bum bum bum aż mi cycek podskakuje, brzuch podobnie. A cisnienie mam ksiazkowe około 120/90 na kazdej wizycie..
Zobacz jaki masz puls, u mnie dzisiaj ciśnienie ok, a puls 74.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja kiedyś uduszę mojego męża ... wstaliśmy rano, poszliśmy na badania, okazało się, że babka w rejestracji jakaś niekumata, w laboratorium tym bardziej, mieliśmy skrót badania napisany i chcieliśmy się upewnić czy to to co oni mają u siebie pod nieco inną nazwą i nikt nie wiedział "musi się pani z lekarzem skontaktować" - tyle że od lekarza tylko tyle wiem co miałam na karteczce napisane. ja miałam bardziej szczegółowe badania zrobić a jemu podstawowe więc nawet jakby się okazało że to jest to co już miałam to on może je zrobić - ale się wkurzył i stwierdził że mam być pewna na 100% to wtedy zrobi - tylko że w czasie jak pracuje nie ma jak zrobić badań a dziś był jedyny dzień kiedy ma w tygodniu wolne, bo firmę zamknęli na czas świąt i sylwestra ... pokłóciliśmy się, on wyszedł, ja usiadłam i czekałam bo myślałam że wróci zaraz, po pół h wyszłam i poszłam zapłakana do domu, a ten przed tv siedzi i zdziwiony że o co mi się rozchodzi ... zaczęłam jeszcze bardziej płakać że jak on ma w d... te badania to mi już też nie zależy, że też nie zrobię, i że zaraz dzwonię do mamy żeby mnie do gliwic zabrała bo mam dość ... no i dopiero jak ściemniłam że dzwoniłam do gina i że to na pewno te badania to ruszył d... i poszedł zrobić badanie ... no masakra po prostu, i to moja wina że się pokłóciliśmy i że mogłam tak od razu ... tylko jakoś nie dał mi szansy się dowiedzieć bo wyszedł, a nie miał tel przy sobie, a ja tam siedziałam i czekałam. jak z małym dzieckiem najbardziej mi maleństwa szkoda, nerwy jak wiadomo szkodzą a kopał biedaczek jak szalony jak płakałam ....
Ehhh, chłopy ...
Weź mu zrób mega focha. Ale dzidzia przekochana

Nadrabiam dalej ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:48   #3333
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no bzdura totalna. Dziwie się trochę bo mój tato zawsze powtarza, że ciąża to nie choroba i mam się jak najwięcej ruszać itd. a jak u nich byłam to najlepiej zagoniliby mnie do jakiejś pracy fizycznej
a teraz wydzwaniają i mnie umoralniają.. żeby na szpilkach nie chodzić, żeby się nie malować, żebyśmy odpuścili sobie sylwka
chociaż co do makijaże to rodzice zawsze negatywnie reagowali jak się malowałam
to wczoraj do mnie dzwoniła mama z pytaniami co u nas i czy ich kot dalej żyje. przy okazji padło pytanie kiedy idę do lekarza, na co oczywiście musiałam odpowiedzieć że lekarzy nie lubię i nie jestem chora, więc po co mam iść. mama się zaniepokoiła że jak to, a jak będę mieć anemię albo coś, to się dowiedziała że jak zacznę mdleć po kątach to będzie znaczyło że pewnie mam anemię i zacznę łykać żelazo. na co dowiedziałam się że 'ale kochanie my już nie żyjemy w czasach kamienia łupanego, i nawet ja chodziłam do lekarza w ciąży. myślałam że pęknę ze śmiechu a potem jeszcze dodała 'zresztą ty urodzisz pierwsze dziecko nowego pokolenia w naszej rodzinie, więc my musimy trochę skakać wokół ciebie' ubaw mam niezły ale konsekwentnie tłumaczę że ja nie jestem chora i nie wymagam specjalnego traktowania
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:48   #3334
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jak leże to czuje takie bum bum bum aż mi cycek podskakuje, brzuch podobnie. A cisnienie mam ksiazkowe około 120/90 na kazdej wizycie..
jak leze to czasem widze takie jakby drzenie brzucha, podskakuje rytmicznie jak jakis puls. w wannie to fajnie widac. wydaje mi sie, ze to moje lozysko, umiejscowione z przodu
Stary 2012-12-31, 13:52   #3335
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy po TV a wy tyle naprodukowałyście
i na co się zdecydowaliście?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
czyżby Femisept URO?
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez diabli
aaa! a ja wczoraj polozylam sie do lozka, rozmawialismy z tz-em i w pewnym momencie popukal mi po brzuchu palcami, tak na przemian jakby gral na pianinie :P i jak zabieral reke to mu dzidzius odkopal CZULAM TO! i teraz jestem pewna, ze to dzidzius. fikal juz wczesniej, ale nie tak dosadnie dzieciaczku, mamusia w koncu zakumala, ze to to ty a moja reakcja jak zawsze nie z tej ziemi "aaaaaa odpukal ci! SLYSZALES?" buehehe.
gratuluję ruchów
Stary 2012-12-31, 13:54   #3336
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja mam czasami wrażenie, że mi serce wyskoczy, mierzę ciśnienie i jest w porządku, tak samo tętno. Nie wiem czemu tak.
serce teraz ma wiecej krwi do przepompowania ja tez wystarczy, ze przejde kawalek albo wejde po schodach i sapie jak lokomotywa a cisnienie ok.
ps. jesli ktoras nie ma cisnieniomierza albo chce prezent dla bliskich, to w tesco wyprzedaz 75% na artykuly przemyslowe. za 25zl mozna miec nadgarstkowy rossmax model z43 (wyczytalam w ulotce i chyba sobie sprawie i moze tesciowej tez :P).
Stary 2012-12-31, 13:56   #3337
szczesliwa25
Rozeznanie

Czytam jak Wam maleństwa robią fikołki i zazdroszczę, bo na chwilę obecną nie czuję zupełnie nic. Ale to dopiero 17 tydzień, więc jeszcze ma czas ))

Widzę, że i tutaj wózki mutsy mają wielu fanów ) jednak 1900 za używkę z gondolą i fotelikiem to dużo.

I nieco przeraża mnie perspektywa rosnącej stopy.. to by znaczyło,☠że muszę wymienić wszystkie buty które zgromadziłam przez kilka lat )

Niemniej chciałam wszystkim życzyć szczęśliwego nowego roku i samych szczęśliwych rozwiązań, a ja tymczasem idę się powoli szykować na sylwestra )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:57   #3338
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a nie Liliana przez jedno "n"?
ojj właśnie nie. Ostatnio kumpela na fb wrzuciła fotkę noworodka i podpisała:
"Liliana moja ukochana chrzesnica"
a mamusia szybko odpisała reprymendę, że ciotka zapomniała o drugim "n"

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to wczoraj do mnie dzwoniła mama z pytaniami co u nas i czy ich kot dalej żyje. przy okazji padło pytanie kiedy idę do lekarza, na co oczywiście musiałam odpowiedzieć że lekarzy nie lubię i nie jestem chora, więc po co mam iść. mama się zaniepokoiła że jak to, a jak będę mieć anemię albo coś, to się dowiedziała że jak zacznę mdleć po kątach to będzie znaczyło że pewnie mam anemię i zacznę łykać żelazo. na co dowiedziałam się że 'ale kochanie my już nie żyjemy w czasach kamienia łupanego, i nawet ja chodziłam do lekarza w ciąży. myślałam że pęknę ze śmiechu a potem jeszcze dodała 'zresztą ty urodzisz pierwsze dziecko nowego pokolenia w naszej rodzinie, więc my musimy trochę skakać wokół ciebie' ubaw mam niezły ale konsekwentnie tłumaczę że ja nie jestem chora i nie wymagam specjalnego traktowania

z jednej strony to miłe, że wszyscy się tak troszczą. Ale z doświadczenia wiem, że to może być męczące. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:59   #3339
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
aaa! a ja wczoraj polozylam sie do lozka, rozmawialismy z tz-em i w pewnym momencie popukal mi po brzuchu palcami, tak na przemian jakby gral na pianinie :P i jak zabieral reke to mu dzidzius odkopal CZULAM TO! i teraz jestem pewna, ze to dzidzius. fikal juz wczesniej, ale nie tak dosadnie dzieciaczku, mamusia w koncu zakumala, ze to to ty a moja reakcja jak zawsze nie z tej ziemi "aaaaaa odpukal ci! SLYSZALES?" buehehe.
fajne to jest jak mąż czuje

Cytat:
zwykle chorzy są osobami najbardziej przekonanymi o swoim idealnym stanie zdrowia

Justi jak tam włosy? Nie mów, że siedzisz w kącie łazienki i płaczesz, bo wyszedł tak niemożliwie piękny, korespondujący z boskością, nirwaną i matką naturą kolor, że aż tak Cię wzrusza
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:01   #3340
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
I nieco przeraża mnie perspektywa rosnącej stopy.. to by znaczyło,☠że muszę wymienić wszystkie buty które zgromadziłam przez kilka lat )
no dokładnie ja też mam niezłą kolekcję butów i nie chcę się z nią rozstawać może nie będzie tak źle. Jednak bratowa zawziecie twierdzi, ze jej stopa urosla o 1,5 numeru

Stary 2012-12-31, 14:01   #3341
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mam farbę na włosach w końcu za 20 minut się okaże czy się skrzywdziłam i wyszło mi 20 krokietów
Koniecznie napisz co z kolorem.
Cytat:
kurde laski, na tej tablicy to naprawdę fajne okazje można znaleźć. Trafiłam na kolejny wózek mutsy z fotelikiem maxi cosi . No i ten ma stelaż aluminiowy
U mnie nic ciekawego nie ma ... albo nie widzę
Cytat:

słyszałam, że w ciąży rośnie nos i stopy.. ale myślałam, że to bajki.
Oby mi nie urosły już i tak mam duże ..
Cytat:
i na co się zdecydowaliście?
Pozostała wersja 3
46 cali z 3D, a niech ma tą zabawkę ...
Teraz go konfiguruje i nie chce oddać pilota

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:04   #3342
lonely_lady
Zakorzenienie

Szczęśliwa- baw się dobrze i Tobie również Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Justi jak tam włosy? Nie mów, że siedzisz w kącie łazienki i płaczesz, bo wyszedł tak niemożliwie piękny, korespondujący z boskością, nirwaną i matką naturą kolor, że aż tak Cię wzrusza
Właśnie Justi Pochwal się

Stary 2012-12-31, 14:06   #3343
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ahoj dziewczęta!
Widzę, że wiele z Was dopadło choróbsko... mnie też coś próbuje, ale póki co złapać nie może , ja już wcześniej zaczęłam profilaktycznie jak widziałam ile osób u nas chorych w rodzinie w większych ilościach pochłaniać sok malinowy, cytrynę, miód, czosnek.. i tak wydaje mi się, że przez to z całkiem dobrym efektem z tym walczę. Ale np. dziś postanowiliśmy, że spędzamy sylwestra sami we dwójkę, pierwszy raz od 8 lat, bo zawsze jakoś bardziej imprezo było W zamian za to wczoraj ze znajomymi zrobiliśmy sobie imprezę przedsylwestrową, chłopaki trochę podrinowali, było pyszne jedzonko i fajny film idę się ogarniać a gdybym już nie zaglądała to życzę udanego Sylwestra i wszystkiego naj w Nowym Roku! :win ko:
Stary 2012-12-31, 14:07   #3344
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25
I nieco przeraża mnie perspektywa rosnącej stopy.. to by znaczyło,☠że muszę wymienić wszystkie buty które zgromadziłam przez kilka lat
bo ciąża to szansa na wymianę garderoby udanej zabawy sylwestrowej i dużo szczęścia w nowym roku

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
z jednej strony to miłe, że wszyscy się tak troszczą. Ale z doświadczenia wiem, że to może być męczące. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu
niech oni sobie skaczą wokół mnie jak małpki w cyrku, a ja będę ich raczyć historiami z cyklu "ale po co mi wózek, mąż będzie nosił dziecko", "ale po co łóżeczko, mamy jedną wolną szufladę w komodzie" itd. itp. oni będą się tak zabawnie bulwersować, a ja będę mieć ubaw
Stary 2012-12-31, 14:10   #3345
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
mnie też a mam tylko dwie pary naprawdę drogich i pięknych butów, więc współczuję obaw przed stratą pokaźnej kolekcji

Może trzeba mniej chodzić, żeby nie rozczłapać stóp?
Stary 2012-12-31, 14:12   #3346
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
zwykle chorzy są osobami najbardziej przekonanymi o swoim idealnym stanie zdrowia
oj chorób psychicznych nie bierzemy pod uwagę

Cytat:
Napisane przez xal
Pozostała wersja 3
to się nazywają przygotowania do Sylwestra

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
W zamian za to wczoraj ze znajomymi zrobiliśmy sobie imprezę przedsylwestrową, chłopaki trochę podrinowali, było pyszne jedzonko i fajny film
jaki film?

szefuńcio sobie poszedł, ale powiedział że możemy wyjść godzinę wcześniej także jeszcze jakieś 50 minut pracy w tym roku
Stary 2012-12-31, 14:14   #3347
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
odnośnie reakcji na dziewczynkę. my się dowiedzieliśmy w czasie połówkowego i lekarz mówi- "dziewczynka, ale nic nie mówię jakby co, żeby męża nie zmartwić"
U tatusia zucha, pierwsza jest dziewucha!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dzień dobry dziś się obudziłam z bólem gardła :/ nie jest jeszcze bardzo intensywny i myślę, czym by go tu przyatakować.
proszę o rady
Cytat:
Spróbuj płukankę 1/2 szklanki wody z łyżeczką wody utlenionej.

Ja robię podobnie- tylko do ciepłej wody dodaję jeszczę łyżeczkę soli i pół łyżeczki sody
Zdrowia!

Cytat:
Też tak mam i mnie to denerwuje

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
najbardziej mi maleństwa szkoda, nerwy jak wiadomo szkodzą a kopał biedaczek jak szalony jak płakałam ....

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja pulsuję tak, ale od zawsze ciśnienie mam raczej koło 90/60, a puls koło 100 w spoczynku. ale w nocy mi podobno spada do 60, więc jest dobrze. czasem chyba jednak nie spada i słyszę, jak mi pulsuje krew cała się ruszam nie ruszając się, a w uchu słychać takie "buch! buch!..."
Teraz też mam takie ciśnienie z takim wysokim pulsem

Cytat:
Mój mężul miał wczoraj radochę Bo już leżeliśmy, przytulił się i położył rękę na brzuszku Mówię mu, że jeśli czeka na kopniaczka to raczej nie mamy na co liczyć bo chyba Mały śpi, ledwo dokończyłam zdanie a tu kop Ale się mężu ucieszył, że Synek na niego reaguje A później się zastanawiał czy to nie znaczyło przypadkiem - "Tee, ojciec, bierz tą łapę z brzucha"

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Dzięki, chyba przejdę się szybciej do lekarza... Bo wizyta dopiero 18.01. Echh, oby nic złego to nie było...
Ja bym dmuchała na zimne i sprawdziła czy wszystko ok

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!

Witam się po długiej przerwie!
Nie chciałam Wam smucić, bo humor miałam iście zje.bany, a to przez ojca, a to przez Męża.
mam nadzieję, że dzisiaj humor już lepszy

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
znowu mam kiepskie dni.
Cały czas mnie muli i haftuję :-(

Muszę iść do sklepu po produkty na pizzę bo obiecałam małej, ze dzis zrobię.
Tak na koniec roku ;-)

Odbierasz mi nadzieję, że w drugim trymestrze poczuję się lepiej...

My też dzisiaj robimy pizzę Potem Sylwester z Polonią ale pewnie nie dotrzymam do północy i pójdziemy wcześniej spać
Niestety teściowa nie może pojąć, że źle się czuje i przeżywa fakt, że do północy mogę nie dotrwać No bo jak to? Nie powitać toastem Nowego Roku? A w ogóle to pff... tacy młodzi a w domu siedzą. Huhu... ale się niedobra partia jej synowi trafiła

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:16   #3348
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
niech oni sobie skaczą wokół mnie jak małpki w cyrku, a ja będę ich raczyć historiami z cyklu "ale po co mi wózek, mąż będzie nosił dziecko", "ale po co łóżeczko, mamy jedną wolną szufladę w komodzie" itd. itp. oni będą się tak zabawnie bulwersować, a ja będę mieć ubaw
ej ja też tak mówięże np. bliźniaki miałyby każde swoją półkę w komodzie, że na balkonie zrobię krate taką robiącą dach i to będzie wybieg dla dziecka ewentualnie jak jest tam drugi ukryty bliźniak to on na tym balkonie zamieszka i takie tam budowanie kojca i łańcuchy w salonie ograniczające ruchy szkraba a służące jego bezpieczeństwuw cygańskiej chuście też oczywiście będziemy dzieci nosić, w tetrowych pieluchach trzymać - chcemy wielorazowe i wiele osób patrzy na nas z niesmakiemto ich nie wyprowadzamy z błędu jak wielorazowośc wygląda obecnie, niech sobie myślą, że robimy back to 80's
A dawniej jak rodzin a męża coś wspominała o tym kiedy będziemy miec dzieci to odpowiadałam, ze nie chcemy miec nigdy, mimo, że chcieliśmy, zła jestem, złaaaa
Stary 2012-12-31, 14:16   #3349
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Zerknęłam na suwaczek... Jutro połowa ciąży za mną
to jeszcze drugie tyle i będziesz miała synka w ramionach

Cytat:
Ale ja Wam zazdroszczę tych kopniaczków- ja poczekam jeszcze pewnie 6-7tygodni

Ashyshqa- żeby szybko Was wypuścili
adunia
- ale z Ciebie laska jest A siostrę masz prześliczną
diabli
- śliczne dzieciątko I tu nie jestem pewna- ale chyba sharp wstawiała zdjęcia ubranek- super

Mam pytanie pierwszo-trymestrowe Czy oprócz mega mdłości miała któraś z Was problemy z żołądkiem i jelitami? Mnie żółądek tak boli, szczególnie jak chcę iść spać, że kręcę się 2-3 godziny zanim zasnę. Takie uczucie jakby ktoś mnie uderzył, jakbym jakieś ucisnkanie w środku. I zastanawiam się czy powinnam się martwić czy to "normalne" jest

Jakiś czas temu kupiłam sobie gazetę "Dobra mama" i w środku (jak reklamują na okładce) jest "EKSTRA PORADNIK-DOBRY TATA"
No i tak niedawno wzięłam się za czytanie tego poradnika i stał się on u nas hitem. Aktualnie mamy głupawkę z mężem i on w każdej sytuacji stosuje się do podkreślonego tekstu (pomijając te dwa nieznaczące słowa "jeśli trzeba")
Proponuję pokazać to zdjęcie tatusiom Waszych dzieci a życie w ciągu ułamka sekundy stanie się piękniejsze- gwarantuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0178.jpg (99,5 KB, 29 załadowań)

Stary 2012-12-31, 14:16   #3350
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i znów wracamy do punktu wyjścia że w ciąży to tylko leżeć i pachnieć (ale jedynie wydzielając naturalne feromony, bo chemia i kosmetyki to fuj)
Stary 2012-12-31, 14:18   #3351
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
też o tym pomyślałam ale to by się nie zgadzało, bo ta bratowa której urosły stopy całą ciążę przeleżała. Ja tak dużo chodzę, że aż się boję

Stary 2012-12-31, 14:19   #3352
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
U tatusia zucha, pierwsza jest dziewucha!
mój mąż jeszcze powiada: kto nie ma brzucha ten słabo ruchaNo i spłodził córę zuch mój
Stary 2012-12-31, 14:19   #3353
cynamon_owa
Zadomowienie

Dzisiaj Cynamoniątko na suwaczku zmieniło dni do porodu z 200 na 199 Jakoś ta 1 z przodu nastawia mnie optymistycznie

Stary 2012-12-31, 14:19   #3354
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
czyżby Femisept URO?
'

tez je jadlam :P
Stary 2012-12-31, 14:20   #3355
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
mój mąż jeszcze powiada: kto nie ma brzucha ten słabo ruchaNo i spłodził córę zuch mój

Cytat:
też o tym pomyślałam ale to by się nie zgadzało, bo ta bratowa której urosły stopy całą ciążę przeleżała. Ja tak dużo chodzę, że aż się boję
Weźcie nie straszcie z tymi stopami- ja mam tyle fajnych butów...

Stary 2012-12-31, 14:20   #3356
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
to jeszcze drugie tyle i będziesz miała synka w ramionach

Ale ja Wam zazdroszczę tych kopniaczków- ja poczekam jeszcze pewnie 6-7tygodni

Ashyshqa- żeby szybko Was wypuścili
adunia- ale z Ciebie laska jest A siostrę masz prześliczną
diabli- śliczne dzieciątko I tu nie jestem pewna- ale chyba sharp wstawiała zdjęcia ubranek- super

Mam pytanie pierwszo-trymestrowe Czy oprócz mega mdłości miała któraś z Was problemy z żołądkiem i jelitami? Mnie żółądek tak boli, szczególnie jak chcę iść spać, że kręcę się 2-3 godziny zanim zasnę. Takie uczucie jakby ktoś mnie uderzył, jakbym jakieś ucisnkanie w środku. I zastanawiam się czy powinnam się martwić czy to "normalne" jest

Jakiś czas temu kupiłam sobie gazetę "Dobra mama" i w środku (jak reklamują na okładce) jest "EKSTRA PORADNIK-DOBRY TATA"
No i tak niedawno wzięłam się za czytanie tego poradnika i stał się on u nas hitem. Aktualnie mamy głupawkę z mężem i on w każdej sytuacji stosuje się do podkreślonego tekstu (pomijając te dwa nieznaczące słowa "jeśli trzeba")
Proponuję pokazać to zdjęcie tatusiom Waszych dzieci a życie w ciągu ułamka sekundy stanie się piękniejsze- gwarantuję
ja mialam problemy z zoladkiem mniejsze ale tez nieraz mnie dusilo w srodku ale z jelitami to mega , nic przyjemnego
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:21   #3357
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

która ostatnio pisała, że czasem ma wrażenie, że w brzuchu na obcego? ja do tego samego wczoraj doszłam
ja

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny przeczytajcie o moim wymarzonym porodzie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2396
znalazlam na grudniowkach , tak mnie cos wzielo ja chce tak urodzic no moze byc nawet godzina dluzej ale to jest moj wysniony porod!!!
Moja siostra tak rodziła i jak kiedys o tym napisałam to połowa dziewczyn na tym wątku stwierdziła, że by tak nie chciała

Cytat:
no dokładnie ja też mam niezłą kolekcję butów i nie chcę się z nią rozstawać może nie będzie tak źle. Jednak bratowa zawziecie twierdzi, ze jej stopa urosla o 1,5 numeru
Nie wierzę

Cytat:
Pozostała wersja 3
Szybko mu się znudzi.
My mamy 3d odkad pojawily się na rynku i szczerze nie ma co na nim w tym rzekomym 3d ogladac. Zbędny dodatek to 3d.Ale facetom się podoba to niech mają
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:22   #3358
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ej ja też tak mówięże np. bliźniaki miałyby każde swoją półkę w komodzie, że na balkonie zrobię krate taką robiącą dach i to będzie wybieg dla dziecka ewentualnie jak jest tam drugi ukryty bliźniak to on na tym balkonie zamieszka i takie tam budowanie kojca i łańcuchy w salonie ograniczające ruchy szkraba a służące jego bezpieczeństwuw cygańskiej chuście też oczywiście będziemy dzieci nosić, w tetrowych pieluchach trzymać - chcemy wielorazowe i wiele osób patrzy na nas z niesmakiemto ich nie wyprowadzamy z błędu jak wielorazowośc wygląda obecnie, niech sobie myślą, że robimy back to 80's
A dawniej jak rodzin a męża coś wspominała o tym kiedy będziemy miec dzieci to odpowiadałam, ze nie chcemy miec nigdy, mimo, że chcieliśmy, zła jestem, złaaaa
to widzę że mamy podobne poglądy na wychowanie to tak po krakowsku

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
uwielbiam takie praktyczne porady mój mąż jak się wkurzam ostatnio, to mi powtarza 'oczywiście masz rację' i jestem spokojniejsza że łaskawie to zauważył
Stary 2012-12-31, 14:22   #3359
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja mialam problemy z zoladkiem mniejsze ale tez nieraz mnie dusilo w srodku ale z jelitami to mega , nic przyjemnego
Hmm... czyli się nie przejmuję póki co- chociaż boli jak cholera... Zastanawiałam się czy może Duphaston też nie powoduje jakiegoś podrażnienia... Jak nie przejdzie do usg 9 stycznia do zadzwonię do położnej

Stary 2012-12-31, 14:25   #3360
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż jeszcze powiada: kto nie ma brzucha ten słabo rucha
to ja już wiem czemu podobają mi się tacy bardziej miśkowaci mężczyźni z lekkim brzuchem

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Weźcie nie straszcie z tymi stopami- ja mam tyle fajnych butów...
jak coś to kupisz sobie fajniejsze

Cytat:
Napisane przez candace1
Moja siostra tak rodziła i jak kiedys o tym napisałam to połowa dziewczyn na tym wątku stwierdziła, że by tak nie chciała
to teraz obudziła się ta druga połowa, co by tak jednak chciała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości