MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 12:33   #4021
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja tak miałam przez ostatnie dni dziś już się trochę się uspokoił a szkoda bo uwielbiałam to przynajmniej wiedziałam, że cały czas jest i się dobrze bawi

a co do Twojego malucha to kliknęłam w Twój suwaczek, żeby zobaczyć w którym tygodniu jesteś i spójrz co tam jest napisane: Twój brzuszek zamienił się w salę gimnastyczną! czyli to żadne adhd a normalna sytuacja
Tak wiem jak dziś to rano przeczytałam to sie zaczęłam śmiać, wszystko sie sprawdza

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

(ja tam zazdroszczę ruchliwego bąbla. Mój ma swoje godziny i narzekać nie mogę, ale i tak bym wolała non stop )
Ja nie narzekam, absolutnie, ciesze sie bo gdyby sie nie ruszał to chyba bym umarła na zawał, ale te kopniaki są tak mocne i tak częste że nie wiedziałam czy to tak u mnie tylko czy u każdej...

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Spokojnie, taka już widać uroda Twojego maleństwa, a może lepiej czujesz od innych, na pewno żadnego adhd się tak nie rozpoznaje.
To taki zarcik z tym ADhD przecież, bo jak mi teściowa opowiada jaki mój mąż był nie dobry i nadpobudliwy to te wariacje w brzuchu sobie z tym skojarzylismy

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Ja dzis leże i się nie ruszam, w nocy złapał mnie okropny ból w plecach, spac nie mogłam, rano przesunął sie w inne miejsce i schylać sie moge, boli jak cholera, "ukochana" zgaga o mnie nie zapomina no i siostra męża do nas nie przyjedzie, bedziemy sami przed tv siedzieli... (ja będe leżeć pewnie )
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:37   #4022
achna79
Rozeznanie

Cytat:

ale gdybym miała, to mufinka przysługuje?!

hehe

Ponoć jak od rana cukry są poniżej 100 to można popołudniu zaszaleć i zjeść kawałek babki piaskowej albo placka drożdżowego
Więc ja się już nie łapię, bo po śniadaniu miałam bardzo duży cukier, grubo ponad normę
Zostanie mi patrzenie na słodkości i naturalny jogurcik z grejfrutem

A na Twoim miejscu zjadłabym tą muffinkę

ObserwujeCię ooo to w razie jakichś pytań co do diety to już wiem do kogo się zwracać

Ja też dostałam glukometr z poradni ale nowy. Inne dziewczyny dostały receptę i miały odebrać glukometr w aptece.

Ja dużo spaceruje .... hmm dużo ... no na pewno więcej niż przed wykryciem cukrzycy Piesek się przynajmniej cieszy z długaśnych spacerków.

Okej to życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku i oby był jeszcze lepszy od poprzedniego

Pozdrawiam
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:37   #4023
bzinka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Witam w ostatnim dniu w roku
Przyszły rok będzie należeć do nas

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No moj tez cos tam zakopal lekko pare razy. Ale dalam mu tak jeden dzien, ale drugi dzien znowu tak samo i sie wystraszylam, ze moze slabnie lub cos takiego, ze w cos tam sie zaplatal itd. Wiec dlatego sie tak zastanawiam, czy warto takie cos, bo w zasadzie to wiedzialam, ze maly zyje, serduszko bije, bo sie cos tam ruszal. I dlatego w zasadzie nic by mi to nie dalo... ehhh Dzis rano, tez cos tam raz czy 2 razy poczulam. Normalnie to juz cala seria dosyc mocna byla. Nie wiem, niby uspokojona po wizycie na IP, ale nie podoba mi sie taki dlugi odpoczynek ;([COLOR="Silver"]

No wlasnie, tez tak sie zastanawiam. Ale ja to w ogole nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje - tylko ja chyba taka ciemna jestem Tak sie zastanawiam wlasnie, co ja ciagle na tym internecie robie, ze nawet takich rzeczy nie wyszukalam
Mi6ka U mnie to normalne, czasem kopie bardzo intensywnie, a potem przez 2 dni jakos tak ledwo ją czuć, w środku delikatne ruchy, że w sumie nie wiadomo. Ja tez wtedy zaczynam sie martwić na zapas niestety.

Tego detektora tętna uzyłam pierwszy raz chyba w 12 tygodniu i nic nie uslyszalam, momentalnie dopadla mnie depresja, beczalam przez caly dzien. Na nastepny dzien pognałam do gina i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. Mineły chyba 2 tygodnie, kiedy odważylam sie znowu uzyc to urzadzenie w domu (im dalej od wizyty u gina, tym znowu wieksza niepewnosc i strach), tym razem dalam sporo żelu (taki normalny intymny durexa) i od razu uslyszalam serduszko, to bicie jest cudowne takie szybciutkie i miarowe jak u przestraszonego ptaszka. Bardzo mi to poprawialo humor, kiedy je slyszalam przez te tygodnie, kiedy jeszcze nie czulam kopnięc malutkiej. Ale tak jak wczesniej pisalam, teraz juz go nie uzywam i naprawde musialabym nic nie czuc przez caly dzien lub wiecej, zeby je zalaczyc.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o kreskę na brzuchu, bo widziałam, że dużo z Was o niej pisało, u mnie pojawiła się dosyć szybko bo w paru pierwszych miesiącach. Dzieli mi brzuszek prawie równo na połowę Co ciekawe: moja mama gdy była w ciąży ze mną kreski nie miała, ale przy moich braciach była bardzo widoczna. Ja zaś posiadam bardzo widoczną No i pojawiły mi się dwa pierwsze rozstępy i to tam gdzie mały siedzi najczęściej czyli przy pępku po mojej prawej stronie. Intensywnie nawilżam teraz to miejsce

A w sprawie typowych ciażowych dolegliwości na tym etapie ciąży:
- nie mam upławów z piersi, czyli siary - czytałam, że wiele z Was ją ma/miało;
- nie czuję żadnych skurczy Braxtona-Hicksa . Mam wrażenie, że w moim brzuchu jest cały czas tak samo.
- pępek cały czas mam jeszcze schowany- trochę pociemniał, jest bardziej wrażliwy, ale schowany
- zawsze rano mam jakby katar, muszę porządnie wydmuchać nos, a wcześniej tak nie miałam,
- szybsze bicie serca, chwilami dostaję takiego kołatania jakbym przebiegła 100 metrów
- zadyszka- standard
Czarny Flamaster, fajne podsumowanie.
Co do mnie, to dzisiaj kończę 25 tydzień,jutro zaczynam 26 i kreskę posiadam, głównie pod pępkiem, z piersi jeszcze nic nie lecialo, ale sutki czasem bardzo mnie swędzą, skurczy żadnych nie mialam, pępek wędruje coraz bardziej na zewnątrz, mialam go dośc glęboko, teraz jest leciutko tylko schowany, a przy kichaniu wylazi na zewnatrz, zadyszkę mam ciągle, sapie jak lokomotywa i cieżko oddycham, kolatanie i szybsze bicie serca mam co wieczor jak klade sie do lozka, a przynajmniej wtedy zawsze to czuje, nie mam narazie rozstepów, przytyłam chyba około 7kg.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2012-12-31 o 16:16
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:46   #4024
klementyna1
Zakorzenienie

To jak podsumowujemy to i ja:
29 tydzien z groszami, kilogramów na plusie myślę, ze ok 12-13 (3 tyg temu było 10). NOWYCH rozstepów brak, z piersi siara leci jak przycisnę, np. w nocy. Krecha jest- ale krzywa;p. Maluch ostatnio mniej aktywny- nie czuje kopniaków, a tylko przesuwanie sie pod skóra, albo wypychanie jego róznych częsci ciała
Postanowienia na przyszły rok: mniej słodyczy, jesli szyjka pozwoli-wiecej ruchu, nie rodzic wczesniej niż w lutym!!

A co do P...To w ogóle sie nie boję...Jakos położna na szkole rodzenia mnie uspokoiła ABy małe było zdrowe, to ja wszystko przezyję CHociaz pewnie, jak co do czego to speniam
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:50   #4025
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

aczkolwiek brzmi bardzo poważnie to 8 a z tym prasowaniem to Was podziwiam, ja nie planuję tego robić Sama sobie prasuję tylko jakieś najbardziej wizytowe ciuchy, albo przed wyjściem, Mąż też sobie sam. A dla dziecka dopóki nie będzie coś wymięte totalnie nie planuję. Opanowałam za to technikę idealne wieszania odpowiednio prania, żeby się nie mięło

Ja nie opanowałam takiej techniki więc musze prasowac niestety właśnie przyniosłam jedną kupkę ale tak mi się nie chce!!!!

Co do sylwestra - też najchętniej posiedziałabym pod kocem w domu przed TV ale już wcześniej się umawialiśmy ze znajomymi i idziemy do nich, więc głupio mi teraz się wymigać i odmówić...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:54   #4026
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A na Twoim miejscu zjadłabym tą muffinkę
hehe... nie, na pewno nie zjem. ale może się wieczorem skuszę na łyżkę jakiejś sałatki z majonezem jak szaleć to szaleć

Achna, ufff... może też mi się nówka trafi. Recepta i friko glukomet?!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
jak co do czego to speniam
hhehehehhehe... mam tą samą myśl

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:55   #4027
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

oooo PODSUMOWANIE
wiec i ja skorzystam z okazji :

- kilo tyle ile było, lecz wpierw się schudło a teraz się wyrównało - wiec ok - mogę max 7,5 jeszcze przytyć - EWENTUALNIE !!!

- kilka poważnych rozstępów mam, nawet smarowidła nie pomagają

- cycusie jakie były takie są nic nie urosły, żadna siara nie leci, brodawki i sutki kolor zmieniły i jak zimno to robią się WENTYLE OD STARA

a tak poza tym CZUJEMY SIĘ DOBRZE wiec chyba narzekać nie mogę

lecę się szykować jakiś makijaż pierdykac na twarz by ludzi po drodze nie straszyć jak coś będę zaglądała z Tele do was

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:19   #4028
Mi6ka
Rozeznanie

No dziewczyny, to juz jestem szczesliwa Maly juz faluje znowu brzuchem, kopie mocno w okolicy pepka - takze wysoko I mamusia cala happy lezy i podziwia Czyli 2 dni spania po prostu. Ehhh moj leniuszek. A mialam juz wychodzic do sklepu po skladniki do przekasek, ale teraz calego koncertu to mu przeciez nie przerwe - nie moge sie napatrzec - moj maly ksiaze
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:19   #4029
monicca1989
Zakorzenienie

Mam pytanie odnośnie sutków... bo moje są trochę dziwne na koniuszkach mają taką jak by schodzącą skórkę i są jakby popękane czy to normalne?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:35   #4030
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie sutków... bo moje są trochę dziwne na koniuszkach mają taką jak by schodzącą skórkę i są jakby popękane czy to normalne?
powiem ci ze nie wiem
ale u mnie na jednym tez tak mam (lewy) a prawy jest ok, no i troche widac jakby bialcyh kropek - musialam sie przyjrzec .
mnie martwi to ze nic nie urosly - a podobno rosna !! nie to zebym chiala miec balony, ale martwie sie ze mleka nie bedzie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:43   #4031
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
ale dlaczego miał strach w oczach?
widać co lekarz to opinia, bo mój powiedział że genetyka ma duży wpływ
jak mu powiedziałam ile ważył mój mąż i ile ja ważyłam to najpierw zaczął się śmiać a później z lekkim przerażeniem uspokajał, że nie mamy się tym sugerować..

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy się w 23t
jestem troche wystraszona, mój lekarz na USG powiedział ze dziecko jest bardzo ruchliwe, był problem z badaniem, dostaje tyle kopniaków w ciagu dnia że aż nie do uwierzenia, a wczoraj wieczorem jak zwykle brzuch faluje podskakuje aż tu nagle taki kop... ze krzyknęłam do męża! bo myślałam że mi dziure w brzuchu zrobił !!!! A on do mnie jezu Ty rodzisz? mówie Wam jestem cały dzień bombardowana, czuje jak mi siedzi na pęchęrzu, na żołądku (okropny nawał zgagi) jak mi na żebra stopami wali, jak się przekręca, nogi z jednej strony, ręce z drugiej i gimnastyka...
No i Mąż mnie straszy że dziecko będzie miało ADHD bo jest baaardzo pobudzone...
Znowu ja jak byłam mała byłam bardzo grzeczna, a mąż bardzo niedobry
Czy któras ma też tak, że cały dzień ma bombardowanie w brzuchu ??????????
ja też moją dziecinę czuję prawie cały dzień.. przedtem czułam bardzo jak tylko się położyłam.. np jak czułam się zmęczona, drzemka albo wieczorem przed spaniem.. a teraz prawie cały dzień.. czy stoję czy leżę, często jak jadę w aucie..
niech sobie fika jak lubi

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się z pierwszym rozstępem całą noc mi się śnił, jestem nienormalna
też mi się śnił rozstęp!!
ale wczoraj na wieczór się obejrzałam z ciekawości i nie mam..

Cytat:
też mam tak..
ale jak idę się kąpać to wszystko smaruję oliwką z Hipp'a i znika..
zauważyłam, że może to być też od stanika bo ja na wysokości sutków mam przeszycie, które zaczyna mnie drażnić..
dziś kupiłam już całe bawełniane staniki.. zobaczę jak to się sprawdzi i czy się poprawi..

mamusie!
Już teraz życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku!!
Niech ten 2013 rok będzie dla Was wyjątkowy, pełen niezapomnianych chwil i spełnionych marzeń!!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:43   #4032
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
powiem ci ze nie wiem
ale u mnie na jednym tez tak mam (lewy) a prawy jest ok, no i troche widac jakby bialcyh kropek - musialam sie przyjrzec .
mnie martwi to ze nic nie urosly - a podobno rosna !! nie to zebym chiala miec balony, ale martwie sie ze mleka nie bedzie
Ja tez tak mam na lewym
Stary 2012-12-31, 13:50   #4033
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dla maluszków to się prasuje wszystko, żeby wybić jakieś bakterie...
No właśnie ale ktoś wie niby jakie bakterie ma to wybijać ? Z czego ? I jak to się ma do tego, że np maluszek przytula się do kogoś kto ma coś nie wyprasowane ? Ktoś coś wie ?

Cytat:
Ponoć jak od rana cukry są poniżej 100 to można popołudniu zaszaleć i zjeść kawałek babki piaskowej albo placka drożdżowego
Więc ja się już nie łapię, bo po śniadaniu miałam bardzo duży cukier, grubo ponad normę
Zostanie mi patrzenie na słodkości i naturalny jogurcik z grejfrutem

Ja też dostałam glukometr z poradni ale nowy. Inne dziewczyny dostały receptę i miały odebrać glukometr w aptece.

Ja dużo spaceruje .... hmm dużo ... no na pewno więcej niż przed wykryciem cukrzycy Piesek się przynajmniej cieszy z długaśnych spacerków.
No ja właśnie też mam po godzinie ok 90 do max 110. Dwa razy miałam właśnie 128 i 136 i albo po kawie / kawie ricorze z odrobiną mleka ( mleko nie wskazane rano w ogóle - laktoza) albo miałam za długą przerwę pomiędzy wieczornym posiłkiem 22:00 ale śniadanie dopiero po 10 bo pospałam... a nie powinno być długa, a wtedy po pierwszym posiłku właśnie lubi podnosić.

Jutro pewnie znowu pośpię, więc odpuszczę sobie kawę i zobaczę, bo po tym co jem na śniadanie na pewno mi nie podnosi, bo już próbowałam.

A Tobie jak wychodzą wysokie to jakie ? No i jaki miałaś wynik po 2 h glukozy ?

Cytat:
Spróbuję się do miłej Pani dodzwonić znowu w środę i dopytam jak to jest, no jakby była jednak recepta to spoko z tym że znając mnie i tak go po prostu kupię , bo muszę Babci oddać jej w sobotę, a planuje tam iść z pomiarami z dwóch tyg już plus już chcę to kontrolować. Świr
Stary 2012-12-31, 14:02   #4034
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kochana nie wysłał, bo się nie wyrobiliśmy przez święta, cały czas w rozjazdach, a jak był przed świętami, to kolejna taka że na dworze ludzie stali. Jutro z samego rana wyśle priorytetem. Cały czas pamiętam o Tobie i strasznie mi głupio.
Oki, czekam dalej

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No i wrocilam wlasnie z IP.
Dobrze, że wszystko ok.
Ten detektor to wg mnie zbędny bajer.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
i przy okazji 'kolędy;' widziałam się z kuzynką jest już w 4msc ... rozmawiamy i z tematu na temat pyta mnie jak u nas z seksem / sprawami łóżkowymi ...
Ma problem i chciała o tym pogadać - powinna zacząć od męża.
U nas na pewno jest mniej seksu niż przed ciążą, ale nie jest to jakaś drastyczna zmiana. W pierwszym trym. przez kilka tyg. był post, bo po seksie plamiłam. Od pewnego czasu w drugim mam sporą ochotę, ale teraz przez chorobę jakoś wolę się wstrzymać-już i tak kaszel wystarczająco wytrzęsie dzidzie i ponapina mięśnie. Boję się, że coś mogłoby się stać - pewnie tak sobie tylko wmawiam.

Cytat:
Też tak mam.

To i u mnie podsumowanie:
24 t 2 d
4 kg na plusie, w pępku 89 cm, biodra bez zmian - 91 jak przed ciążą.
Kreski brak (chociaż pod Waszym wpływem chyba zobaczyłam widmo w lustrze )
Siara jest.
Zgagę miałam raz, wciąż mam od czasu do czasu mdłości, jak za długo nie jem. Nie mogę stać i podróżować autobusami, bo robi mi się niedobrze.
Rozstępów brak.
Chyba tyle.

Idę robić sałatki i ciasto francuskie na Sylwka - idziemy do znajomych. Kompletnie mi się nie chce i nie mam siły

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:26   #4035
Moderna
Zakorzenienie

Hej hej
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
p.s. gdzie jest Moderna?
tak dziś myślałam o niej bo kupiłam te same łóżeczko
jestem jestem

nasze lozeczko stoi jeszcze w kartonie, ale moze dzisiaj lub jutro je zmontujemy

do kwietnia jeszcze daleko, chociaz po polowie ciazy jakos ten czas leci szybko.. i w sumie trzeba sie wziac za sprawne szykowanie wyprawki.

a ja zalatana jestem, ale dosc sporo zrobilismy w tym czasie.. najgorsze byly porzadki i ukladanie wszystkiego z powrotem w szafach

no i swieta byly i minely.. 4 dni u tesciowej, niby wszystko dobrze, ale odetchnelam z ulga, jak wrocilismy na swoje

Sylwestra spedzimy jak zawsze w domu na wieczor ugotuje cos dobrego, moze tez program w telewizji bedzie zadowalajacy
Stary 2012-12-31, 14:29   #4036
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
mam takie wieczorem na obu Zakładam, że to norma chociaż POPĘKANE SUTKI nie brzmi najlepiej

Cytat:
No właśnie ale ktoś wie niby jakie bakterie ma to wybijać ? Z czego ? I jak to się ma do tego, że np maluszek przytula się do kogoś kto ma coś nie wyprasowane ? Ktoś coś wie ?
To teoria mojej mamy Na razie się do niej odnoszę z dystansem Może to kwestia tego co ma szkrab przy ciele: pieluszki, bluzeczki, śpioszki?

U nas w domu panuje zasada minimalizmu w kwestii uważania na bakterie, zarazki etc. Jedyne co mi weszło w krew od dzieciństwa o mycie rąk po powrocie do domu. Wracając z zakupów najpierw szoruję dłonie, potem rozpakowuję dobytek i znów myję
Zdarza mi się jeść nie myte owoce, warzywa...
Przypomniało mi się, że kiedyś czytałam, ze najbardziej brudne są: pieniądze , telefony i wózki w marketach

Chciałabym znaleźć jakiś złoty środek, żeby nie przesadzać ze sterylnością dla dziecka, ale też żeby nie narazić malucha na jakieś infekcje etc.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Idę robić sałatki i ciasto francuskie na Sylwka - idziemy do znajomych. Kompletnie mi się nie chce i nie mam siły
To ja tez biorę się za moje sałatki na imprezę u znajomych - tak samo mi się nie chce... Najbardziej przeraża mnie myśl, że będę musiała się szykować... makijaż przeżyję, ale włosy... o matusiu...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:44   #4037
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
To teoria mojej mamy Na razie się do niej odnoszę z dystansem Może to kwestia tego co ma szkrab przy ciele: pieluszki, bluzeczki, śpioszki?

U nas w domu panuje zasada minimalizmu w kwestii uważania na bakterie, zarazki etc. Jedyne co mi weszło w krew od dzieciństwa o mycie rąk po powrocie do domu. Wracając z zakupów najpierw szoruję dłonie, potem rozpakowuję dobytek i znów myję
Zdarza mi się jeść nie myte owoce, warzywa...
Przypomniało mi się, że kiedyś czytałam, ze najbardziej brudne są: pieniądze , telefony i wózki w marketach

Chciałabym znaleźć jakiś złoty środek, żeby nie przesadzać ze sterylnością dla dziecka, ale też żeby nie narazić malucha na jakieś infekcje etc.
Tak zgadzam sie na 100 % to jest najwieksze siedlisko

Jeżeli chodzi o małe dzieci, to moja kuzynka miała totalnego fiołą, za każdym razem gdy ktoś brał na ręce jej dziecko (szczególnie jej teściowa) to je przebierała w czyste ciuszki, i ciągle zabraniała całować małego bo dostanie wysypki (non stop to słyszałam) - dla mnie przesada po całości.
Stary 2012-12-31, 14:54   #4038
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a planuje tam iść z pomiarami z dwóch tyg już plus już chcę to kontrolować. Świr
wzorowy chory
ja notuję co jem, o której. bardziej też dla siebie. daję radę 6 posiłkom, ale więcej nie podołam. może mi pokażą gdzie robię błąd....

Cytat:
To ja tez biorę się za moje sałatki na imprezę u znajomych - tak samo mi się nie chce...
już jedną zrobiłam, upiekłam sernik. jeszcze jedną "pod" siebie muszę zrobić

Cytat:
dla mnie przesada po całości.
i krzywda dla dziecka, które w końcu się zetknie z 'obcymi' bakteriami i odchoruje dzikuna matki...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:58   #4039
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

oliwka
nie wiem czy tu nie jest ciut większa wanienka.
http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...900976669.html
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:59   #4040
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

:
Że podobno w sklepach rózne osoby dotykają, w transporcie itp., w niektórych sklepach podobno używają jakiś środków dezynfekująych itp...Ja osobiscie nowych rzeczy raczej nie piorę, ale, ze dla malucha tzreba prac i prasować to mi mama już dawno mówiła...Myślę, ze pierwszy raz poprasuje, a potem jak tylko ja bede prała i używała ubranek to już raczej nie...Ale się okaże.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej hej

Sylwestra spedzimy jak zawsze w domu na wieczor ugotuje cos dobrego, moze tez program w telewizji bedzie zadowalajacy
Rozzcaruje Cię...Przeanalizowałam program tvp i lipa nad lipy!! Dzwoniłam do tżtz,ze jak kienci beda przynosic do pacy komputery jak bedzie porzadkował dyski i znajdzie jakies filmy niech zgrywa;p Ciekawe co przynisie do do domu
W domu chodze bez stanika i dopiero teraz widze, jak mi siara cieknie z piersi...szczególnie jak się położe i przygniotę którąś...Ciekawe co będzie po porodzie!;p

Ewka pamietam "nawiedzoną" sąsiadkę co jak dziecko dotknęło na dworze np. bzregu smeitnika, czy tzrepaka to brałapod pachę, reke wyprostowaną pzred sobą i lciała do domu na dezynfekcje...Dzieci miała z moim wieku, więc pamiętam, bo nie raz psuła zabawę, jak porywała któres w placu zabaw;p Ona w ogóle była dziwna w całym bloku z tego słynęła

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-12-31 o 15:02
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:59   #4041
bzinka
Zadomowienie

Dziewczyny znacie ten wózek? http://www.peppi.pl/seed.html Widzialyście go gdzieś?
Ciekawa ta opcja zmiany gondoli w spacerowkę, no i fajnie sie składa i zajmuje malo miejsca.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:22   #4042
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli chodzi o małe dzieci, to moja kuzynka miała totalnego fiołą, za każdym razem gdy ktoś brał na ręce jej dziecko (szczególnie jej teściowa) to je przebierała w czyste ciuszki, i ciągle zabraniała całować małego bo dostanie wysypki (non stop to słyszałam) - dla mnie przesada po całości.
No raczej, że przesada. Potem takie dziecko trafi do przedszkola, czy w ogóle zostanie puszczone do złego świata pełnego zarazków i dopiero będzie problem...

Edit: w ogóle to zawsze mi żal takich dzieci-ofiar schizów swoich matek. Cały czas obiecujemy sobie z TŻ, że nie będziemy nadopiekuńczy, nie będziemy wychowywać dziecka w sterylnym środowisku, zechce się przysłowiowy wytaplać w błocie, to wytapla... Staramy się nie wpaść w szał zakupowy, przecież ten dziecięcy biznes jest przepotężny, a dziecko można świetnie wychować bez 80% tych rzeczy, na które jesteśmy namawiani pod groźbą bycia kiepskimi rodzicami... Wygadałam się, idę dalej siekać sałatki

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2012-12-31 o 15:33
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:36   #4043
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ja też już porobiłam sałatki i padam na twarz... zmywać musiałam na siedząco bo już ledwo stałam ehh... nie ma to jak ciążowa kondycja

Cytat:
moje też są popękane dziwne ale pewnie normalne

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jak mu powiedziałam ile ważył mój mąż i ile ja ważyłam to najpierw zaczął się śmiać a później z lekkim przerażeniem uspokajał, że nie mamy się tym sugerować..
heh czyli nie chciał Was straszyć swoją drogą dużo ważyliście?
Stary 2012-12-31, 15:40   #4044
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dzień dobry

Cytat:

a tak w ogóle to ciekawi mnie czy jak teraz nie ma cukrzycy to może się jeszcze rozwinąć? bo później już chyba nie robi się badań w tym kierunku...

może sie w każdym wieku zdarzyć- u dzieci jest zawsze z insuliną

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Co do zbliżeń z mężem
Cóż, tutaj znowu jestem zaprzeczeniem tego co piszą w internecie xD I trymestr, a ja miałam mega ochotę na seks (a powinnam go nie mieć podobno). Czułam, że moje ciało jest bardziej wrażliwe i sprawiało mi wielką przyjemność. II ... seksu mogłoby nie być dla mnie. Kocham się z mężem, ale szału nie ma. Pytałam go czy czuje się jakoś inaczej podczas zbliżeń i powiedział tylko, że teraz musi bardziej uważać na mnie, ale tak to nie.
Sądzę, że każdy z nas inaczej na ciążę reaguje. Ja naprawdę chciałabym kochać się częściej, ale jak sobie pomyślę ile przy tym "roboty", to mi się odechciewa Czuję się jak taki mały wielorybek, hehe
Poza tym aby poczuć się seksownie, to muszę włosy jakoś zrobić, makijaż i w ogóle. Nie tak hop siup!
Mam to samo

Cytat:
Witamy się w 23t
jestem troche wystraszona, mój lekarz na USG powiedział ze dziecko jest bardzo ruchliwe, był problem z badaniem, dostaje tyle kopniaków w ciagu dnia że aż nie do uwierzenia, a wczoraj wieczorem jak zwykle brzuch faluje podskakuje aż tu nagle taki kop... ze krzyknęłam do męża! bo myślałam że mi dziure w brzuchu zrobił !!!! A on do mnie jezu Ty rodzisz? mówie Wam jestem cały dzień bombardowana, czuje jak mi siedzi na pęchęrzu, na żołądku (okropny nawał zgagi) jak mi na żebra stopami wali, jak się przekręca, nogi z jednej strony, ręce z drugiej i gimnastyka...
No i Mąż mnie straszy że dziecko będzie miało ADHD bo jest baaardzo pobudzone...
Znowu ja jak byłam mała byłam bardzo grzeczna, a mąż bardzo niedobry
Czy któras ma też tak, że cały dzień ma bombardowanie w brzuchu ??????????

może nie cały dzień, ale kilkanaście razy w ciągu dnia- jakbym jakiś sparing odczuwała....

Cytat:
Hej ho

Ja mam tą nieszczęsną dietę cukrzycową i na szkoleniu powiedzieli mi, że można jeść tuńczyka, tyle, że w sosie własnym. W przykładowym jadłospisie dla słodkich mam też widnieje tuńczyk, więc zabiłaś mi teraz niezłego klina

Tak Was czytam.... sałatki gyros, pyszne ciacha i szampan Picollo .... nic dla mnie niestety
Chociaż dziś zaszaleję i upiekę muffinki piaskowe, jeśli cukier będzie niski to sobie jedną zjem więc trzymajcie kciuki za mój cukier

Cukrzycowe mamusie, Wy już mierzycie sobie cukier glukometrem? Jakie macie wyniki?
a dlaczego nie?

w 100 ml piccolo jest tyle samo węglowodanów co w 100 ml soku jabłkowego czy frugo

Cytat:

(ja tam zazdroszczę ruchliwego bąbla. Mój ma swoje godziny i narzekać nie mogę, ale i tak bym wolała non stop )

mam wizytę dopiero 9 I. Pani, która mnie rejestrowała powiedziała, żeby nie szaleć i absolutnie nie kupować glukometru. Dostanę na wizycie. Do tego czesu uważać, pilnować diety.

ale gdybym miała, to mufinka przysługuje?!

hehe
na bank dostaniesz glukometr

Cytat:
hehe... nie, na pewno nie zjem. ale może się wieczorem skuszę na łyżkę jakiejś sałatki z majonezem jak szaleć to szaleć

hhehehehhehe... mam tą samą myśl
nawet nie wiem czy od 1 stycznia ubiegłego roku wymogiem jest recepta przy glukometrze- do tej pory w poradni dawali bądz też w aptece na podstawie zaświadczenia z poradni,

Cytat:

Spróbuję się do miłej Pani dodzwonić znowu w środę i dopytam jak to jest, no jakby była jednak recepta to spoko z tym że znając mnie i tak go po prostu kupię , bo muszę Babci oddać jej w sobotę, a planuje tam iść z pomiarami z dwóch tyg już plus już chcę to kontrolować. Świr
przed zakupem sprawdź sobie do których modeli paski są refundowane ( jakbyś się samodzielnie decydowała na zakup)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:40   #4045
achna79
Rozeznanie

Cytat:

No ja właśnie też mam po godzinie ok 90 do max 110. Dwa razy miałam właśnie 128 i 136 i albo po kawie / kawie ricorze z odrobiną mleka ( mleko nie wskazane rano w ogóle - laktoza) albo miałam za długą przerwę pomiędzy wieczornym posiłkiem 22:00 ale śniadanie dopiero po 10 bo pospałam... a nie powinno być długa, a wtedy po pierwszym posiłku właśnie lubi podnosić.

Jutro pewnie znowu pośpię, więc odpuszczę sobie kawę i zobaczę, bo po tym co jem na śniadanie na pewno mi nie podnosi, bo już próbowałam.

A Tobie jak wychodzą wysokie to jakie ? No i jaki miałaś wynik po 2 h glukozy ?

No to cukry masz super
Ja wczoraj i dziś po śniadaniu miałam 142. A tak jak do tej pory to cukry w normie. W dzień do 120, na czczo do 90.

PaniKa
Dwie laski na szkoleniu miały recepty na glukometr i miały go dostać za free w przyszpitalnej aptece.
Na paski niestety mam tylko 30% zniżki. Za 100 pasków ok 27 zł. A idą 4 na dzień, chyba, że mierzę częściej jak chce sprawdzić jak dany produkt mi podnosi cukier lub po prostu jak źle naniosę kropelkę krwi i wyskoczy mi error

Gdzieś na innym forum czytałam, że dziewczyna za miesięczny zapas pasków płaciła ok 4 zł dlatego moja miesięczna kwota ok 40 zł wydaje mi się duża
Stary 2012-12-31, 15:49   #4046
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
No to cukry masz super
Ja wczoraj i dziś po śniadaniu miałam 142. A tak jak do tej pory to cukry w normie. W dzień do 120, na czczo do 90.

PaniKa
Dwie laski na szkoleniu miały recepty na glukometr i miały go dostać za free w przyszpitalnej aptece.
Na paski niestety mam tylko 30% zniżki. Za 100 pasków ok 27 zł. A idą 4 na dzień, chyba, że mierzę częściej jak chce sprawdzić jak dany produkt mi podnosi cukier lub po prostu jak źle naniosę kropelkę krwi i wyskoczy mi error

Gdzieś na innym forum czytałam, że dziewczyna za miesięczny zapas pasków płaciła ok 4 zł dlatego moja miesięczna kwota ok 40 zł wydaje mi się duża
Do stycznia ubiegłego roku tak było- po zmianie ustawy nie ma juz opakowania pasków za 0,01 - najtańsze są z ryczałtem- 3,20 za opakowanie.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:50   #4047
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

nawet nie wiem czy od 1 stycznia ubiegłego roku wymogiem jest recepta przy glukometrze- do tej pory w poradni dawali bądz też w aptece na podstawie zaświadczenia z poradni,

Nie przyglądałam się dokładnie, czy te dziewczyny miały recepty czy zaświadczenie. Miały podłużne karteczki więc założyłam od razu, że to recepta Więc przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd.

A widzisz to ja ciemna masa i nie wiedziałam Myślałam, że nadal można dorwać tak tanio paski.

Dzięki za informacje

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2012-12-31 o 15:52
Stary 2012-12-31, 15:51   #4048
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Edit: w ogóle to zawsze mi żal takich dzieci-ofiar schizów swoich matek. Cały czas obiecujemy sobie z TŻ, że nie będziemy nadopiekuńczy, nie będziemy wychowywać dziecka w sterylnym środowisku, zechce się przysłowiowy wytaplać w błocie, to wytapla... Staramy się nie wpaść w szał zakupowy, przecież ten dziecięcy biznes jest przepotężny, a dziecko można świetnie wychować bez 80% tych rzeczy, na które jesteśmy namawiani pod groźbą bycia kiepskimi rodzicami... Wygadałam się, idę dalej siekać sałatki

Przeczytałam, przyznaję rację (szczególnie jeśli chodzi o biznes) i idę dalej siekać ogórki kiszone

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:52   #4049
czarny flamaster
Zadomowienie

Już równe 200 dni w dwupaku chodzę wg babystrology
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29tcss.jpg (37,0 KB, 55 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:53   #4050
Dragusia88
Zakorzenienie

szczęśliwego nowego roku

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości