Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 17:21   #3211
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

A my pewnie też przed tv bo na nic innego zwyczajnie nie mamy ochoty ( znaczy ja nie mam a mąż się dostosował pode mnie ).
O 12 wyjdziemy przed dom na pokaz fajerwerków i wrócimy po wszystkim do domu. To by było na tyle

Jak w tamtym roku był sylwester bardzo bardzo huczny ( chyba najlepszy w moim życiu ) tak w tym smęty jak w kościele
No i to pierwszy sylwester od wielu wielu lat kiedy nie wypije szampana - którego tak kocham
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:23   #3212
Authentic
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38369386]Dziewczyny, tak abstrahując od problemów i ostatniego dnia roku, ale... coś dawno żadna nie urodziła Proszę bardzo, obstawiamy, która dzisiaj lub jutro? [/QUOTE]

Byle nie przed północą Ja bardzo chętnie urodzę, bo mój termin wypada w czwartek

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hope i Deli

Jak już zaczniemy rodzić to jedna po drugiej teraz
Oby od Nowego Roku się bujnęło, bo jak patrzę na wątek grudniowych, to aż mi ciarki idą. Nie chcę czekać do 42 tygodnia. Przeraża mnie wywoływanie porodu. Słyszałam, że gorzej się go przechodzi.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no, dopakowałam do końca torbę szpitalną i jestem zwarta i gotowa

tylko albo młody się wyrobi do niedzieli, albo potem będzie musiał do wtorku czekać na tatusia, bo niestety okazało się, że tż musi jechać do Wiednia w niedzielę wieczorem i wróci dopiero we wtorek po południu i mam takie głupie przeczucie, że wtedy cała akcja będzie

weszłam do klubu i tak się zastanawiam, który nr telefonu sobie zapisać i chyba wybieram bokeh mogę? bo masz takie fajne rude włosy
Ja wybrałam numer BlackSanctum Kochana szykuj się, bo w nocy mogę pisać

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja sobie spisałam na wszelki wypadek numer bokeh i nafiyqa
Też sobie spiszę, żeby w razie "W" nie męczyć tylko jednej sms-ami :P

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ej... co sie robi w sylwestra w domu? bo ja nigdy... wiecie zawsze jakaś impreza czuje się zagubiona
Ja planuję... pójść spać Może za rok coś sobie zorganizuję. W tym roku nie mam siły.
Albo będę pobijała rekordy w kulki, bo ostatnio gram namiętnie Jakoś trzeba sobie dzień wypełnić

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:24   #3213
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też na pewno będę wchodzić tutaj przez cały wieczór, co jakiś czas.

Authentic, jestem gotowa do reakcji, w razie czego.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-31 o 17:26
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:25   #3214
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A jak jesz Ewa na co dzień? Jak cukry
Wiesz co, ja jem tak, że na śniadanie staram się delikatnie i według zaleceń, cukry w normie prócz jednego incydentu. Później sobie coś przekąszę i nawet wypijam inkę, lub bardzo słabą zwykłą z cukrem trzcinowym. Później jem obiad i czasem zagryzę kawałkiem czekolady gorzkiej malinowej <mniam>. I po obiedzie zawsze dobry cukier.
Podwieczorek też owoc, czy nawet kawałek ciasta z herbatą...
Kolacja według zaleceń i naprawdę kawałek czekolady zjadam i jest ok...
Czasem krakersy zamiast pieczywa...
tak super się nie ograniczam....

dziś zjem po kolacji lody i zobaczymy...generalnie najbardziej uważam na śniadania i obiady a no i zjadam ser żółty na drugą kolację...

i zrobię sobie dziś takie mini pizze : http://ugotowane-z-pasja.blogspot.co...ziarniste.html

a ja z okazji sylwestra umalowałam rzęsy

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2012-12-31 o 17:27
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:31   #3215
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja też na pewno będę wchodzić tutaj przez cały wieczór, co jakiś czas.

Authentic, jestem gotowa do reakcji, w razie czego.

Dzisiaj jeszcze możesz spać spokojnie, bo za żadne skarby jej dzisiaj nie wypuszczę Przynajmniej nie przed 00:00 Tyle wytrzymałyśmy, to te kilka godzin już nie robi różnicy.

A wczoraj był pierwszy (bolesny) przepowiadacz

Stary 2012-12-31, 17:37   #3216
badziabadzia
Zakorzenienie

Eh, my tez sylwester w domu tzvma w planie granie w csa a ja nie mam pomyslow

Tez mam nr Black zapisany . Takze, nie znasz dnia ani godziny kiedy napisze
Stary 2012-12-31, 17:41   #3217
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja jem tak, że na śniadanie staram się delikatnie i według zaleceń, cukry w normie prócz jednego incydentu. Później sobie coś przekąszę i nawet wypijam inkę, lub bardzo słabą zwykłą z cukrem trzcinowym. Później jem obiad i czasem zagryzę kawałkiem czekolady gorzkiej malinowej <mniam>. I po obiedzie zawsze dobry cukier.
Podwieczorek też owoc, czy nawet kawałek ciasta z herbatą...
Kolacja według zaleceń i naprawdę kawałek czekolady zjadam i jest ok...
Czasem krakersy zamiast pieczywa...
tak super się nie ograniczam....

dziś zjem po kolacji lody i zobaczymy...generalnie najbardziej uważam na śniadania i obiady a no i zjadam ser żółty na drugą kolację...

i zrobię sobie dziś takie mini pizze : http://ugotowane-z-pasja.blogspot.co...ziarniste.html

a ja z okazji sylwestra umalowałam rzęsy
Ja tez jem bardo podobnie.Owoców jem więcej, bo nic mi nie robią złego. Raz nawet pączka zjadłam bo dostawałam ślinotoku - i cukier niski. Więc jestem spokojna, a jednocześnie się nie głodzę i nie jest tak super ściśle. Kanapki tylko dość monotonne zjadam.

Teraz do tej zupki krem z pieczarek, na pewno zrobię sobie grzankę - i zobaczymy.
Tylko nie wiem co zrobić bo 4 stycznia mam wizytę kontrolną - a jeszcze maks 2 tygodnie pochodzę w ciąży.
Cukry trzymam dobre - chyba za wiele mi nie zmienią, nie powiedzą? Bo stracę tam znowu 4 godziny, nie wiem czy mam na to siłę,.
Zmian ewentualnych nawet nie zdążę wprowadzić i odnotować efektów bo Mała będzie juz na świecie.
Jechać, nie jechać, nie wiem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:43   #3218
mala_19kw
Zakorzenienie

Ja też dziś miałam zacny plan zrobić sobie extra makijaż i ubrać się jak człowiek ale co z tego wyjdzie to nie wiem bo jakoś jestem wypompowana z sił
No i należało by w końcu uwiecznic ostatnie chwile z brzuszkiem
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-12-31, 17:47   #3219
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja tez jem bardo podobnie.Owoców jem więcej, bo nic mi nie robią złego. Raz nawet pączka zjadłam bo dostawałam ślinotoku - i cukier niski. Więc jestem spokojna, a jednocześnie się nie głodzę i nie jest tak super ściśle. Kanapki tylko dość monotonne zjadam.

Teraz do tej zupki krem z pieczarek, na pewno zrobię sobie grzankę - i zobaczymy.
Tylko nie wiem co zrobić bo 4 stycznia mam wizytę kontrolną - a jeszcze maks 2 tygodnie pochodzę w ciąży.
Cukry trzymam dobre - chyba za wiele mi nie zmienią, nie powiedzą? Bo stracę tam znowu 4 godziny, nie wiem czy mam na to siłę,.
Zmian ewentualnych nawet nie zdążę wprowadzić i odnotować efektów bo Mała będzie juz na świecie.
Jechać, nie jechać, nie wiem.
a ja nie mam wcale wizyty kontrolnej w związku z cukrzycą...powiedzieli, że gdyby coś się działo z cukrami to wtedy zadzwonić do nich i umówią na konsultację dodatkową i ewentualnie zalecą insulinę, ale że jest w normie wszystko to nie dzwonię. Moja prowadząca pytała jak wyglądają pomiary i nic nie mówiła, ciągle tylko powtarza, żeby sprawdzać i metodą prób i błędów eliminować...
Stary 2012-12-31, 17:51   #3220
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione - ja mam to samo. Dlatego na zakupy kosmetyczne wolę chodzić sama, bo inaczej TŻ chodzi za mną i marudzi "Coś jeszcze? Czemu tak długo? Jeszcze czegoś szukasz?" .
A żywieniowe etykiety też czytam, zwłaszcza przy mięsach, i dlatego kupuję tylko jeden rodzaj parówek - "z szynki", nie pamiętam firmy, chyba Sokołów? Można je kupić w Biedronce za 4,89zł i mają aż 93% mięsa (czystego mięsa, a nie MOM), są pyszne i takie można jeść.
O, tak, w miesach piekne kwiatki mozna spotkac

Wlasnie przez te etykiety nie racze sie dzis Piccolo. Ja rozumiem co on ma w sobie, gorzej z moja siostra - dlugo musialam ja przekonywac do wznoszenia toastu za pomoca soczku jablkowego

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ej... co sie robi w sylwestra w domu? bo ja nigdy... wiecie zawsze jakaś impreza czuje się zagubiona
Ja tez jakos dziko sie czuje
W dodatku bez TZ Bedzie sie cwaniak dobrze bawil na domowce u naszych znajomych. Niech ma, ostatni taki jego wyskok

A ja z dziadkami, mama i siostra przy TV
Podejrzewam, ze bede siedziec i sie obzerac popijajac wszystko cola

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:53   #3221
Debrah
Zakorzenienie

Hm no to zastanowię się jeszcze czy pojechać. Jestem w takim momencie ciąży, że ta kontrola nic mi nie da, a traci się tam strasznie dużo czasu w poczekalni. A cukry mi prawie zawsze dobre wychodzą..
Chyba nie mam siły tam siedzieć w kolejce, żeby usłyszeć coś w rodzaju "oby tak dalej, życzymy lekkiego porodu" i jechać do domu.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:56   #3222
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ciasto upieczone, sałatka zrobiona, teraz pod prysznic. Dziecię śpi prawie 2h już, położyłam małpiatkę na siłę coby do północy dotrwała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:01   #3223
e_vel
Wtajemniczenie

Kochane, Szczęśliwego Nowego Roku
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:08   #3224
LadyWhisper
Zakorzenienie

Gaduly!!! Szykowac sie a nie gadacie ciagle

Obejrzalam na alekino zakochanego szekspira (alleluja za wersje z napisami!) i zbieram sie, i zbieeeram i zbieeeeeeeeeram, zeby cos ze soba zrobic, ale cos mi nie idzie. Probowalam zgwalcic meza sylwestrowo, ale nie dal sie

Co do kosmetykow to tez od jakiegos czasu tylko BD, wczesniej myslalam, ze to niemieckie i tanie badziewie, coz, pozory myla

Ehhh... chyba ide prostowac wlosy..... o 21 jedziemy, wiec jak sie wyrobie to nie wiem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:12   #3225
mitabe
Rozeznanie

Hej jestem jednak . Tz śpi po pracy więc ja do was wróciłam. Upieklam drożdżówki i już połowy nie ma, nie mogłam się powstrzymać do tego bącze po nich jak parowóz . Hihihi

Ja dzisiaj zamierzam oglądać tv chociaż przyznam, ze obdzwonilam pól znajomych już z życzeniami :p przynajmniej jak nie dotrwał do 12 to nikt nie będzie barabanił z życzeniami hehe

Cytat:
Dziewczyny, jak interesują Was składy kosmetyków, a raczej patrzycie na nie pod kątem ekologicznym, to ciekawostką jest np ten kosmetyk: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-posladki.html Polecany w okresie ciąży i po niej, a zawiera silnie toksyczne składniki, czyli wszystkie możliwe parabeny, różne PEGi i - przede wszystkim - DMDM hydantoinę, która ma określenie rakotwórczej substancji... Zarówno parabeny, jak i DMDM to substancje silnie wnikające w głąb skóry, są niewskazane (lub wręcz zabronione) w okresie ciąży i karmienia... I tu się nasuwa mi taki wniosek: jak producenci kosmetyków mogą faszerować tym czymś nasze nienarodzone jeszcze lub świeżo urodzone dzieci? To takie żerowanie na cudzej niewiedzy, no i jeszcze do tego ta kosmiczna cena. Masakra!

Z ciekawości: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-i-blizny.html Uwielbiana i zachwalana Mustela. W składzie - poliakrylamid i parabeny. I to dość wysoko, zwłaszcza ten pierwszy. Brawo.
Straszne, a ja tej musteli używam od tygodnia bo mi się duuuuzo rozstepow pojawiło dobrze, że to tylko próbka mała była i już mi się kończy

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Black, a możesz zdiagnozować jeszcze ten kosmetyk, bo dla mnie to czarna magia ten skład:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rozstepom.html

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:16   #3226
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny cukrzycowki- ja po bialym chlebie mam mniejszy cukier niz po razowcu....ale oczywiscie polozna wie najlepiej i jesc tylko razowy
a po slodyczach albo ciastach- cukier idealny! nawet po kebabie mniejszy niz po sniadaniu zlozonego z razowca

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:19   #3227
mitabe
Rozeznanie

Mam dylemat oglądać sylwestra z 2 czy z polsatem :p hehehe poważna decyzja

Stary 2012-12-31, 18:22   #3228
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
też się zastanawiam, troche tu, troche tu

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:24   #3229
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
No no, tylko żeby u nas się nie zgrało w czasie, bo ja będę mieć cc trochę przed terminem porodu. Pewnie koło 20.01. I przychodzi sądny dzień, piszesz do mnie, że jedziesz na porodówkę, a ja Ci odpisuję to samo.

Cytat:

Black, a możesz zdiagnozować jeszcze ten kosmetyk, bo dla mnie to czarna magia ten skład:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rozstepom.html
No to tak: sporo uczulaczy, potem parafina (czyli tłuścioch, długo się będzie wchłaniał), parabeny... Olejki daleko w składzie, witamina E prawie na końcu składu, ogólnie nie liczyłabym na specjalne efekty, znam ten kosmetyk zresztą i jedyne, co mi się w nim podobało, to zapach. Lepiej kupić olejki za tę cenę, bo nie jest to najtańsza opcja kosmetyczna. Ogólnie - im krótszy skład, tym lepszy. A tu jest kilometrowy, jak widać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:28   #3230
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny cukrzycowki- ja po bialym chlebie mam mniejszy cukier niz po razowcu....ale oczywiscie polozna wie najlepiej i jesc tylko razowy
a po slodyczach albo ciastach- cukier idealny! nawet po kebabie mniejszy niz po sniadaniu zlozonego z razowca
też jadłam ciasta w święta i kebaba wczoraj...no i git wszystko
Stary 2012-12-31, 18:28   #3231
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Kobietki, życzę Wam Wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku, szybkich porodów bez komplikacji, zdrowych dzieciaczków i grzecznych TŻów

nafiyqa
, żebyś nie była zdziwiona, spisuję Twój nr tel

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-12-31 o 18:30
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:29   #3232
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez o tym dzis myslalam

Ja to juz mam wizje, ze bede pozbawiona tego instynktu i nie bede umiala sie zajac dzieciatkiem.
Ale widze, ze nie jestem sama z moimi obawami...

Dziekuje za rady dot.podmywania

A probowalas siadac na dmuchanym kolku? Gdzies czytalam, ze mozna.
Zapewniam Cię, że miałam podobne obawy i chyba każda je ma. Wszystko się zmieni jak urodzisz

Z tym kołem to dobry pomysł jest, tylko nie wiem czy mam odpowiednie koło, bo to takie z wakacji duże koło do pływania
Stary 2012-12-31, 18:29   #3233
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
też mam ten dylemat!!
Stary 2012-12-31, 18:30   #3234
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Eh, my tez sylwester w domu tzvma w planie granie w csa a ja nie mam pomyslow

Mój tż już od 15:00 walczy na ps3, więc reszta wieczoru i nocy zapowiada się podobnie. Poza tym wkurzają nas już idioci z petardami walącymi pod oknem od tygodnia i w akcie buntu o północy zasłonimy rolety :P Mamy dość tych światełek i huków!

Kot to olewa i śpi od rana przez cały dzień

Cytat:
Noooo my ciężarne mamy taki wybór rozrywek na Sylwestra, że ciężko jest się zdecydować co wybrać

Stary 2012-12-31, 18:31   #3235
pstryczek84
Zakorzenienie

Orędzie do narodu
Ogłaszamy wszem i wobec ze odpadł nam pępuszek!
co prawda mamunia trochę się przyczyniła do tego bo przed kapaniem wzięła Kubulka na ręce na golaska i przytuliła do szlafroka, ale liczy się efekt a, no i dzisiejsza kąpiel już ciut lepiej nam poszła.
no i maluch sukcesywnie przybiera na wadze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:33   #3236
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Orędzie do narodu
co prawda mamunia trochę się przyczyniła do tego bo przed kapaniem wzięła Kubulka na ręce na golaska i przytuliła do szlafroka, ale liczy się efekt a, no i dzisiejsza kąpiel już ciut lepiej nam poszła.

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:35   #3237
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

nafiyqa
, żebyś nie była zdziwiona, spisuję Twój nr tel
Smialo

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Zapewniam Cię, że miałam podobne obawy i chyba każda je ma. Wszystko się zmieni jak urodzisz

Z tym kołem to dobry pomysł jest, tylko nie wiem czy mam odpowiednie koło, bo to takie z wakacji duże koło do pływania
Oby, Basiu, oby...

Nie masz mniejszych? Moze gdzies w rodzinie sie znajdzie? (dla dzieci, itp )

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:37   #3238
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Orędzie do narodu

w nowy rok ze ślicznym pępuszkiem

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2012-12-31 o 18:39
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:38   #3239
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Orędzie do narodu
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-12-31, 18:41   #3240
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
No no, tylko żeby u nas się nie zgrało w czasie, bo ja będę mieć cc trochę przed terminem porodu. Pewnie koło 20.01. I przychodzi sądny dzień, piszesz do mnie, że jedziesz na porodówkę, a ja Ci odpisuję to samo.

No to tak: sporo uczulaczy, potem parafina (czyli tłuścioch, długo się będzie wchłaniał), parabeny... Olejki daleko w składzie, witamina E prawie na końcu składu, ogólnie nie liczyłabym na specjalne efekty, znam ten kosmetyk zresztą i jedyne, co mi się w nim podobało, to zapach. Lepiej kupić olejki za tę cenę, bo nie jest to najtańsza opcja kosmetyczna. Ogólnie - im krótszy skład, tym lepszy. A tu jest kilometrowy, jak widać.
Dzięki
Podawałaś wcześniej link do sklepu nie mogę go znaleźć, nie zapisałam sobie. Tam były tez olejki? Możesz podeslac, może zrobię sylwestrowe zakupy. Będę musiała czymś walczyć z tymi paskudami po porodzie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości