|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fuj straszne to lozysko ![]() ![]() Juz kiedys wlasnie slyszalam, ze lozysko jest wykorzysywane do.czegos tam z kosmetykami związanego... ![]() Jezu ale spac mi sie chce :P Zkażdej strony slysze muzyke... Rozpoczął sie sylwester w.moim bloku :P mam nadzieje ze bede mogla spac... ;P jeszcze pietro wyzej chyba stado sloni biega po tych wielkich apartamentach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#842 |
Raczkowanie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Zaglądam i ja na mamusiną imprezkę sylwestrową
![]() ![]() ![]() Wieki mnie tu u Was nie było - dobra sama się zlinczuję za to ![]() U nas też witamy Nowy Rok ![]() ![]() ![]() ![]() A tak na poważnie kochane życzę Wam wszystkim aby ten Nowy Rok był tak samo szczęśliwy jak ten niezapomniany 2012 w którym urodziłyśmy nasze kochane maleństwa ![]()
![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
ja widziałam swoje łożysko i jedno i drugie, taka wątróbka
![]()
![]() |
#844 |
Zadomowienie
|
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
to która ma teraz ochotę na wątróbkę
![]() ![]()
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
kotperski
![]() ![]() ![]() w sumie dobre porownanie watrobka z bialym sznurkiem ![]()
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Ide spac dzieweczki.
Z okazji Nowego Roku życzymy wam z Ula i M wszystkiego co najlepsze! ![]()
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
ja też widziałam swoje łożysko. w sumie jak mi je wyciągano to krew tak chlusła na położną , że aż się przeraziłam...
Dorcia gratuluję córci! i życzę szybciego powrotu do zdrowia! a wam wszystkim życzę pomyślności w nowym roku, oby był jeszcez lepszy niż ten obecny!!! : )) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
Sto lat, wszystkiego najlepszego wesołego alleluja, hepi berfdej
![]() ![]()
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Heloł moje drogie
![]() Powróciłam dziś do domu z moim pięknym pulpecikiem. Mam mega stresa bo wypisałam się w końcu 2 doby życia dziecka bo już nie byłam w stanie wytrzymać w szpitalu. Wyniki na to pozwalały a deprechę tam miałam jak nie wiem. Miałam jakąś wsiórę w pokoju, do której tabuny ludzie przyłaziły, na każdy głośniejszy odgłos moje dziecko ryczało a ja z nim. I ssak przeokropny, nie sądziłam, że można non stop chcieć ciumkać a tu proszę... A w domu anioł. I niech tak zostanie, bo póki co raptem parę godzin jesteśmy. Jak ogarnę się życiowo to ponadrabiam, poaktualizuję i sieknę opis porodu szerząc dobry przykład ![]() ![]() Ściskam noworocznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bedziemy czekac ![]()
![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. ja też miałam parte prawie godzine (55minut) ale lekarz mi powiedział, że to jeszcze nie długo... długo to 2 godziny ; p WITAM WAS WSZYSTKIE W NOWYM 2013 ROKU!!! OBY BYŁ DLA NAS JAK NAJLEPSZY. a mój syn tradycyjnie po północy się obudził... w tym że dziś przeciągając się leniwie do odgłosów petard dodał parę pierdów i zrąbał się że ho ho ; p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Witam się noworocznie !!! Jeszcze raz wszystkiego dobrego
![]() Gratki dla Dorci ![]() Co do odbijania, to u nas różnie z tym jest. Jak już zaśnie przy cycusiu to nie wybudzam jej do odbijania. Położna mówiła mi, że po maminym mleczku nie zawsze musi się odbic. ..................... U nas Sylwester jak najbardziej udany. Alicja poszła spac o 19:20 wstała przed 23, zjadła cycusia i spała do 2 w nocy. My już kładliśmy się spac tak więc luzik. ![]() Powiem Wam szczerze, że dośc romantyczny był ten spokojny Sylwester. Pierwszy raz po porodzie się kochaliśmy.. no i na początku bolało i było strasznie ciasno, ale później zrobiło się przyjemnie. Chciałam czekac na wizytę u ginka 11.01. no ale w związku z tym, że jutro jestem 6 tygodni po porodzie poddałam się chcicy ![]() Idę jesc śniadanko, bo Malutka właśnie zasnęła ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny w Nowym Roku!!! Dawno mnie nie było, ale jednak dzidziuś to pożeracz czasu :/ U nas Sylwester raczej w przyjacielsko-rodzinnym gronie. Wytrzymałam do 1. Mała coś nie mogła zasnąc, wiec spała przy maminym cycuchu - taki noworoczny prezent
![]() ![]()
![]() |
#858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też bym wybrała styczeń ![]() Szczęśliwego Nowego Roku ![]()
![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego dobrego laski
![]() my mieliśmy wystrzałowego Sylwka ![]() synek zjadł przed 22 a potem do 24.30 nie mogliśmy go uśpić ![]() teraz w sumie od 7 też nie chce spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Najlepszego Kochane w Nowym Roku ![]() ![]() ![]() My od 3 dni walczymy z kryzysem laktacyjnym, Mały prawie non stop przy cycu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | ||||
Zakorzenienie
|
ja w szpitalu tez ryczałam jak glupia. Najbardziej jak mi sie dziecko świeciło w inkubatorze, i musialam sama to ustrojstwo obsługiwac..
![]() Teraz tez placze ale mniej ![]() Cytat:
![]() Moja jak walnie kupsztala, to i stary chłop by sie efektów dzwiekowych nie powstydzil..... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
to moze dokarm od czasu do czasu, zanim sie nie unormuje sytuacja.... ![]()
![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() połóg jest do bani ![]() oj potrafi - wtedy nawet nie sięgam po miskę i waciki tylko lecimy pod kran ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Jagnna naszemu też tak się zdarza ; p nie wiadomo czy to burza idzie czy ziemia drży ; p
no to mamy nowy rok ; p i rodzimy już pół roku tak? ; p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Majeczko- współczuje tego kryzysu laktacyjnego.. aby Małemu się unormowała a Ty nie poddawała się z cycusiem
![]() Tai- moja córcia wczoraj tak miała, że od 7 nie spała do 13..ryczała..nie chciała cycka, była przebrana, przytulana.. sama nie wiedziałam o co jej chodziło.. na szczęście nocka była super. Jagna- oj tak..moja Alicja zawsze strzela takie głośne kupy ![]() ![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2013-01-01 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
dobra czas się doprowadzić do porządku w tym nowym roku, bo siedzę w piżamie do tego z tłustą głową... ; p mały śpi więc idę sobie spa zrobić ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą po wyjściu ze szpitala ogarniałam się ok 13-14.. byłam taka do d... po 2 tygodniach pobytu w domu z Małą nauczyłam się szybkiej rannej organizacji. Mała wstaje mi codziennie ok. 7-8 tak więc póki lezy dosc spokojnie włącze jej karuzelkę i biegiem do łazienki. Szybki prysznic, makijaż i czesanko. Jeszcze wstawiam czajnik aby zrobic herbatkę i umyc buzikę Aluni. Ciuchy już przygotowane czekają w łazience i jestem gotowa aby ogarnąc Alicję i następnie ją nakarmic. Jak jest mąż to robi śniadanko a jak nie to przeważnie po karmieniu Mała śpi a ja lecę coś zjeśc.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | ||||
Zakorzenienie
|
Przetrwałam pierwszą noc w domu
![]() Spałam mikroskopijną ilość czasu ale przynajmniej coś, bo w szpitalu to 24h. czuwania... Dziecko zdecydowanie mniej marudne niż w szpitalu, choć lekko nie jest. Mój tż uważa, że powodem każdego jej płaczu jest kupa i lekarstwem na wszystko zmiana pieluchy, o ludzie ile ja będę miała z nim pracy ![]() ![]() Dzisiaj będę teoretycznie ogarniać temat karmienia bo mam wrażenie, że ja nic nie wiem. Daję cycka, ryczę z bólu, w szpitalu mówili że ładnie ciągnie więc chyba jest ok... ale jakaś taka się czuje ciemna masa. I wysłałam wczoraj tż do apteki po mm i butlę, awaryjnie jakbym w nocy se nie dawała rady. Kupił butelkę za 66 zyli jakiejś firmy, której w ogóle nie znam, chyba jakaś celebrycka normalnie ![]() Cytat:
To jest moja największa zmora - ogarnąć o co kaman ![]() Cytat:
![]() A teraz a propos srania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |||
Zakorzenienie
|
A nawet można powiedzieć że 2 lata już rodzimy
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() No właśnie chciałabym uniknąć dokarmiania, podobno to największy błąd dać mm podczas kryzysu laktacyjnego. O to chodzi w kryzysie, że laktacja ma się dostosować do potrzeb dziecka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Dzika- ja postanowiłam sobie, że będę karmic piersią i tyle.. tak więc po urodzeniu na sali położna od razu kazała mi ją przystawic do piersi. No i ona z każdym przystawieniem uczyła się chwytac pierś i szło jej to super..najgorsze było to, ze ja nie miałam nic pokarmu..ona ciagnęła a tu nic.. bałam się, że będę musiała karmic mm.. na szczęście była tak opita wodami płodowymi, ze nie potrzebowała mojego mleczka.. na szczęście jak po 2 dobie wyszliśmy do domu to zauwazyłam, że coś tam zaczyna się zbierac w moich piersiach.. no i regularnie karmiłam co 3 godzinki, bądź na jej żądanie. Tak pobudziłam tym laktację, że mam hektolitry mleka. Kilka dni po narodzinach zauważyłam popękaną brodawkę.. ból straszny, ale założyłam kapturek i tyle. Kupiłam dobrą maśc na brodawki- maltan i zagoiło się a ja karmiłam nadal. Czasami mam myśli, jak ona płacze, ze może lepiej karmic butlą itd..mąż nawet mnie namawia aby w nocy ją karmic mm aby dała nam dłużej pospac, ale ja wiem, ze jak zacznę z mm to już nie wrócę do piersi..tzn..odstawie ją raz dwa..
No i teraz sedno co chciałam Ci napisac ! Najgorsze co zrobiłaś to zakupiliście mm i butle ! Jak chcesz karmic piersią to nie powinno nic Cię kusic.. ![]() Co do smółki to moja przez jakieś 2 dni robiła na ciemno, a później zaczęły się robic takie mlekowe kleksy- żółtawe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.