|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 11,54% |
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
10 | 19,23% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
3 | 5,77% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
1 | 1,92% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
5 | 9,62% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
spoko, mój mąż do tej pory nie wyległ z łóżka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3543 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Są w baaardzo dobrej cenie i oczy mi się do nich smieją, ale jakieś postanowienia noworoczne przydało by się mieć a przy mojej 100 butów to chyba tym bardziej powinnam się powstrzymać ![]() Choć pewnie później bedę żałować ![]() Cytat:
Ja tez miałam taki sen... Na 2 tyg przed szpitalem... Cytat:
![]() ![]() Bardzo rzadko nic dla siebie/TŻta/małej nie biorę, ale wtedy zamawiam na prosbe dziewczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to ja też jeszcze leże heehh
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Color, Ty sniadaniujesz, a ja obiadu sie nie moge doczekac, mam nadzieje, ze dzis sie nie spozni pol h jak wczoraj (mam biby mase przekasek, ale co sie bede zapychac,skoro zaraz mnie nakarmia).
Candace kupuj buty! Ale wiesz, rozmiar wieksze profilaktycznie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wole nie chwalic i nie mieć takich problemów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie chcę wiedzieć ile miesięcznie na to wydajesz ![]() ![]() Ale jak będziesz robiła coś ze strony dla dzieciaczków to daj znać, pewnie kilka będzie chętnych ![]() ![]()
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
moje postanowienie przed-noworoczne na razie realizuje, bo odkąd dowiedziałam się o ciąży odkładam 1/4 wypłaty na konto, żeby było coś na przyszłość jak zostanę bez pieniędzy. grosze to są no ale zawsze będę mogła sobie coś kupić a nie prosić męża o 40 zł na podkład. rozpisałam sobie też mniej więcej co jeszcze z ciuchów itp potrzebuje, póki zarabiam - buty na wiosnę, balerinki, sandały, torebkę na lato, koszulki z krótkim rękawem do karmienia (z tych specjalnych gdzie można cycka wyciągnąć
![]() ![]() ale piękna pogoda. po obiadku ubieramy się i idziemy podziwiać szpokę w bazylice panewnickiej - mamy tam jakieś 10 min spaceru tylko, a ja ciągle gnije w domu, to chociaż trochę słoneczka załapię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||||
Zakorzenienie
|
Siemka, ja do tej pory ciągle jadłam.. dopiero mam czas na wizaż
Cytat:
![]() a ja nie wiedziałam czemu nie schodzą ![]() Cytat:
![]() jaki znów Kacper?! Wymarzyłam imię Filip-wszystkie chciałay Filipa,no to zmieniłam na Kacper i już się nie chwaliłam.. a tu mi kolejna z KAcprem wyjeżdza ![]() ![]() Ma być dziewcze bo z imieniem nie będzie problemu.. Dla chłopca póki co zostawałoby "Michał Andrzej" ,ładnie pasuje do nazwiska,a drugie po nie żyjącym od niedawna tacie tż.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a oszczędności brak.. ![]() plus,że macierzyńskie będzie i że w tym mcu dostanę cudną dostawę-łóżeczko,ciuchy,przewijak i i wszystko już będzie.. zostaną kosmetyki i pierdółki,resztę odkładamy na po-porodzie. postranowiłam być od 30tc spakowana ![]() Bejb mi się jakoś dziwnie obróciło ![]() Ciężko mi oddychać a kopniaki meeega słabe w porównaniu z tym co było.. ja nie wiem, nogi ma chyba na moim kręgosie czy co ![]() oddycham jak stuletnia gruba baba ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo w szpitalu daja takie mega porcje, że się człowiek kolejnego posiłku doczekać nie moze. Mnie siostra dokarmiała obiadami domowymi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niewiele - ja poluję na perelki. Juz dawno przestałam kupować "na palę". I szczerze porównując ceny w usa i u nas (nie wspominam juz o jakosci) to się nawet nie zastanawiam czy iśc do CH na zakupy, bo po I wkurzają mnie tłumy - szczególnie teraz a po II jak widzę ceny tych samych rzeczy 100-200% droższe u nas to naprawdę mi się odechciewa... I fajne jest np. to jak idę do sklepu X a tam nowa kolekcja, która wlasnie w usa jest na wyprzedazy ![]() Dzieciaczkowe robię co chwila - szczególnie teraz przy przecenach min 70%. ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie kupię butów - nie potrzebuję i tak w nich przez następne 6 m-cy nigdzie nie wyjdę. Mam podobne, o! Może w końcu wylecze mój butoholizm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Rozeznanie
|
Witam sie z Wami w Nowym Roku
![]() Powiem Wam ze dopiero teraz zauwazylam ze to "nowa" czesc ![]() ![]() Ja wczoraj zasypialam Tz-towi na ramieniu,i co chwile mnie wybudzal zebym dotrwala do godz.00,pozniej Noworoczne przytulanki i mozna isc spac,a dzis pierwsza mysl po przebudzeniu..."Boze spraw zeby juz bylo tylko lepiej " :/ Motylek moja Niunia zaczela fikac tak ze ja wyczuwalam w 18 tyg,wiec moze i u Ciebie to nie jelita ![]() Banka Ty bedziesz miala rozowa wanienke dla synka,a ja niebieska dla coreczki hihi,mozemy sie wymienic :P Ag_nes yh wiem ze przyjdzie taki dzien ze wkoncu bedzie lepiej,ale jak narazie jestem przerazona tym co sie dzieje ![]() Jakby problemow bylo malo,zapomnialam ze moj dowod osobisty ma termin waznosci tylko do grudnia,mialam do tego czasu zlozyc wniosek na paszport w Ambasadzie,ale ciagle brakowalo pieniedzy,i ciagle powtarzalam sobie ze jak dostane chorobowe to wyrobie,i czas minal,a teraz boje sie leciec do Pl bo mam nisko polozone lozysko i boje sie ze w czasie lotu cos moze sie stac ![]() Do tego nie wiem czy zgodza sie na zlozenie wniosku przez "tesciowa" zebym mogla przyleciec tylko po odbior wrrrr ![]() Wariatka jestem ![]() ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
Idę sie szykować do teściów na obiad.
jestem niewyspana i wygladam jak doopa zza krzaka. Muszę się podkładem podratować i tuszem jakimś do rzęs - jak ja się kocham malować to nie powiem ![]() ![]() Miłego popołudnia i do jutra bo dziś już pewnie ie dam rady sie odezwać ![]() P.S za 2 dni mam połówkowe ![]() ![]()
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama jak mnie rodziła to na poporodowy obiad dostała: makaron, sos pomidorowy i na to położone jabłko ![]() mówi,że nie miała co to ma być i co z tym zrobić ![]() ja liczę,że będzie dobrze ![]() dobrą miałaś siostrę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no,dzięki ![]() nad imieniem to będzie myśleniaaa.. ![]() choć chciałabym poznać w końcu płeć ![]() 23tc a ja nadal mówię "bejb" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3558 |
siedzę i myślę
|
Witam w Nowym Roku ! Wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia i radości
![]() ![]() ![]()
#3559 |
Zakorzenienie
|
axel pisałas o kacprze
![]() can to muszę Cię wyśledzić na zamowieniowym . nie umiem pisać na tel tutaj
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już nie mogę,podoba mi się wszystko co jest modne.. Może Fortunat?! Albo Apoloniusz/Dagobert/Fedor? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() z ciekawosci sprawdzilam moje poprzendie polowkowe mialam robione w 19 tydz. i 6 dni i maly wazył 320 gram , łożysko z przodu i pepowina trzynaczyniowa itp. ciekawe jak teraz hehe
![]() |
#3562 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak coś się dzieje to na IP ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mnie się czasem nie chce ale maluję trochę ryło, nie chcę wyglądać na zaniedbaną, zmęczoną ciężarną ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Cześć w Nowym Roku!! Życzę nam przede wszystkim szczęśliwego donoszenia i sprawnych porodów ![]() ![]() Wczoraj wróciliśmy około 1:30 z imprezy, czyli bez niespodzianek bo tak się z mężem umówiłam ![]() ![]() Impreza bardzo fajna, wytańczyłam się jak głupia a Synuś chyba oszołomiony był bo muza nieźle dawała czadu, jak siedziałam to mi wszystko podskakiwało ![]() ![]() No i oświadczam, że połowa ciąży za mną ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak je wymyśliłam to w swoim życiu znałam jednego kacpra, a okazało się, że to imię przeżywa świetność :| My staneliśmy na Stanisławie ![]() A tak serio to chyba Maks. Justyna gratulacje :brawo:
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie połóg, gdzie różne dolegliwości jak np. nietrzymanie moczu, hemoroidy czy inne ![]() To mnie własnie wkurza ![]() Potem tylko słysze, że ciąża to nie choroba, po co narzekać itp. ![]() A najbardziej mój tata mnie wkurzył ostatnio.. zaparkowałam dość kawałek od klatki bo miejsca nie było, a miałam pożyczone od niego auto.. miałam oddać za 2 dni więc zostawiłam zakupy w samochodzie i poszłam tylko coś mamie podrzucić.. na co moje zdziwienie bo tata w domu i jednak miałam mu od razu auto zostawić.. To mówię, że kurdee szkoda, ze nie zadzwonili bo wzięłabym sobie rzeczy z auta od razu a tak to musze iść tam, spowrotem zeby oddać klucze i dopiero do domu. Mama poprosiła go żeby mi skoczył po te zakupy bo ja pół dnia w pracy byłam i pewnie zmęczona jestem, na co usłyszałam, ze ciąża to nie choroba i że spacery są wskazane.. Tak jakby sam kilkoro dzieci urodził ![]() Jak doszłam do domu to myślałam, ze płuca wypluje ![]() No ale co się dziwić jak nie pamięta już chyba jak mama w ciąży była, a w TV o tym nie mówią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
siedzę i myślę
|
A my dzisiaj zaczynamy 19 tydzień !
![]() Wczoraj chyba poczułam jakieś stukanie lub kopnięcie w żebra ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-01-01 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym roku
![]() Niech ten rok będzie tym przełomowym, najwspanialszym, najcudowniejszym i najlepszym ! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam ![]() Maks fajnie,u mnie z 5ciu biega po podwórku ![]() ostatnio szedł taki na oko 2u letni aniołek-białe loczki, jasne wielkie oczy a mama za nim woła...: GERARD!! ![]() nie lubię tak "ciężkich" imion ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.