Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-01, 13:20   #1111
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Ja z tż spędziliśmy Sylwestra na kanapie :P
Około 22:00 zasnęłam i obudziłam się o 23:58. Tż wyszedł na podwórko oglądać fajerwerki, a ja się zwlekłam i chciałam wyjść do niego, ale że bardzo mi się chciało siusiu to godzinę 00:00 spędziłam na kibelku
Obejrzeliśmy fajerwerki, wypiliśmy szampana i około 1:30 położyliśmy się do łóżka. Nie spałam całą noc, teraz jestem jak wypluta

Też miałam brzoskwiniowe, schłodzone i całkiem niezła ta oranżada
Teściu wczoraj wieczorem zrobił mi drinka, tż wypił go za mnie.
Złapałam kilka łyków prawdziwego szampana, a teraz mam moralniaka, że może zaszkodzić małemu. Resztę szampana wypił tż.

Próbowałam nie raz. A odpowiedź jak zwykle "Przesadzasz". Mówię, że źle mnie traktuje, na co odpowiedź "Kochanie ja Cię źle traktuje? Ja Cię kocham, jak to źle Cię traktuje. Napaliłem w piecu żebyś ciepło miała" ... No i gadaj z takim. Ja mu o rybce, a on mi o cipce.
Poza tym dobiera się do mnie codziennie i kompletnie nie rozumie, że na przykład źle się czuje Jak czuje się w miarę dobrze to czemu nie, ale same wiecie jak to jest, najgorzej właśnie wieczorami, wtedy mam ochotę się tylko przytulić i zasnąć.
Fajnie uczciłaś godzinę 0
Piccolo dobrze działa, cała butla a rano kac jak to zwykle po sylwestrze

A co do dobierania...
Ja się do mojego codziennie dobieram i taż nie mogę zrozumieć, że on czasem jest zmęczony
Miał nadzieję biedny, że w czasie ciąży sobie trochę odpocznie a jest gorzej niż było

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 13:37   #1112
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam Was w nowym roku.
Ja zdazylam juz zaliczyc w tym nowym roku Izbe przyjec . Pojechalam z tymi moimi bolami brzucha i juz wszystko wiem dlaczego tak mam.
Mam zrosty po cieciu cesarskim po mojej coreczce i teraz wszystko jes rozkurcza i moze bolec . Mialam usg zrobione i widzialam moja kruszynke . Slyszalam bicie serduszka kruszynki krew przeplywa prawidlowo.Nic sie nie odkleja . Wiec juz jestem spokojna.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 13:39   #1113
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

A co do dobierania...
Ja się do mojego codziennie dobieram i taż nie mogę zrozumieć, że on czasem jest zmęczony
Miał nadzieję biedny, że w czasie ciąży sobie trochę odpocznie a jest gorzej niż było
ja też bym się chętnie podobierała ale tylko pomacać niestety mogę

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam Was w nowym roku.
Ja zdazylam juz zaliczyc w tym nowym roku Izbe przyjec . Pojechalam z tymi moimi bolami brzucha i juz wszystko wiem dlaczego tak mam.
Mam zrosty po cieciu cesarskim po mojej coreczce i teraz wszystko jes rozkurcza i moze bolec . Mialam usg zrobione i widzialam moja kruszynke . Slyszalam bicie serduszka kruszynki krew przeplywa prawidlowo.Nic sie nie odkleja . Wiec juz jestem spokojna.
super, że wszystko w porządku, teraz faktycznie będziesz spokojniejsza

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 13:47   #1114
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Witam w Nowym Roku!!!!!!!!!
Co do dopierania (moze tak zaczne moj noworoczny wpis) to ja nie mam ochoty jeszcze niby zaczelismy 13 tc i podobno ochota powinna byc wieksza, a u mnie nic ;/ Tż troche wczoraj byl zwiedzony, ze nic nie chce

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 13:58   #1115
Rockyyy
Zakorzenienie

Witajcie kobitki w Nowym Roku
Nie mogłam sie wczoraj zalogować i cierpiałam patrząc na nowe posty i czułam mega niemoc nie mogac odpisać to juz uzależnienie

Życze Wam szczęścia,zdrówka,spełnie nia marzen i duzych zdrowych brzuszków wraz ze szczęśliwym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Co do dopierania (moze tak zaczne moj noworoczny wpis) to ja nie mam ochoty jeszcze niby zaczelismy 13 tc i podobno ochota powinna byc wieksza, a u mnie nic ;/ Tż troche wczoraj byl zwiedzony, ze nic nie chce
My pożegnaliśmy Stary Rok małym co nieco Miałam taaaką ochotę jak nigdy.A Tż ,,na głodzie" bo dopiero teraz lekarz zezwolił.Wczesniej nie bardzo.... Mam nadzieje ze w II trymestrze moje libido pójdzie w górę

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

A Sylwestra spędziliśmy na ,,domówce" u sąsiadów i nawet fajnie było

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Jestem padnięta.Wrócilismy o 3,poszłam spać o 4.30.
Zarywanie nocy nam nie słuzy Chodze nietomna.....
Stary 2013-01-01, 14:07   #1116
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

A co do dobierania...
Mój z kolei myślał, że w okresie ciąży sobie bardziej poużywa
Należę do osób lubiących seks, kochamy się często, ale ostatnio jestem tak zmęczona, że nie chce mi się. Dlatego wolę rano...
Mój tż za to mógłby codziennie, dwa razy dziennie. Też był zawiedziony, bo w noc Sylwestrową nic nie było...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:18   #1117
Rockyyy
Zakorzenienie

Peszek Jak My wrócilismy do domu to mój Tż padł.Poległ z honorem Ale dziś kaca nie ma,dobrze dawkował z sąsiadem %%%%

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

W Nowym Roku oprócz innych rzeczy głównie obiecuje sobie: ograniczyc pokusy na niezdrowe rzeczy oraz codziennie przynajmnije 40 minut spacerowac z pieskami Zdecydowanie mam za mało ruchu.
Stary 2013-01-01, 14:23   #1118
limonka84
limonka84

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Chciałabym dołączyć do Waszego szczęśliwego grona przyszłych mam.

Mam termin na sierpień, jeszcze nie wiem dokładnie na kiedy bo to dopiero 6 tydzień. W tym tygodniu wybieram się do lekarza z wynikami badań krwi i moczu i mam nadzieję dowiedzieć się czegoś więcej.

Pozdrawiam serdecznie
L.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:25   #1119
Rockyyy
Zakorzenienie

Witamy i do pisania zapraszamy
Stary 2013-01-01, 14:52   #1120
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witaj w klubie,
ja jutro mam to usg prenatalne, ale o 15) takze bede za nas dwie trzymac kciuki!

witam z rana!
dzis weszlam na wage, i sluchajcie waga mi spada, mam -0,5kg znow.
normalnie szał)
za usg Chociaż jestem pewna, że wszystko jest w porządku
A co do wagi to zazdraszczam Moja niestety rośnie Coś czuję, że będę tą, co najwięcej przytyła

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
nie mam po prostu osiagnelam krytyczne 35 wiosen
To mowisz, ze jesli nt wyjdzie w normie, mozna sobie pappe darowac?
Bo ja bym sobie chetnie darowala jeden stres mniej, dwie stowki w kieszeni.
Co do wagi, obecnie wskazuje (moment, sprawdzam ) 55,5 kg.
Rany Boskie, w listopadzie 2007 w 9 miesiacu ciazy wazylam 51 , a w 7 - 53, przez ostatnie tygodnie lecialam z wagi zamiast przybierac.
W tej ciazy JUZ przytylam 4,5 - tyle, co w CALEJ tamtej.

Ze skrajnosci w skrajnosc...

No ale do trzydziestki nijak nigdy sie nie moglam podtuczyc i w sumie teraz chyba ladniej wygladam. A tamta ciaza byla pod znakiem ciezkiej choroby i smierci mojej mamy, co tez nie pozostalo organizmowi obojetne...
Nie stresuj nas tutaj tą wagą Normalnie boję się tego chyba bardziej niż porodu

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc..ja juz po imprezce tez poklocilam sie z Tz oczywiscie jeszcze w nocy i sie do niego nie odzywam troche mnie zawiodl..najchetniej to wzielabym rzeczy i pojechala do domu..ale do jutra wytrzymam..nie mam ochoty siedziec ze znajomymi juz,oni sobie poszli siedziec a ja sie zaraz zbieram i pojde sie przejsc mam nadzieje ze cos otwarte tu jest ale raczej napewno...sory ze Wam zamulam ale jestem zla i musialam sie wygadac troche..nie moge sie doczekac az wroce i pojde zobaczyc moja fasolke na usg..mam nadzieje ze rok 2013 bedzie lepszy niz sylwester 2013..chodziaz do 2bylo spoko.pozniej sie pewnie odezwe.trzymam kciuki za jutrzejsze badania i witam nowe mamuski
Ja też mam spięcie z TŻ od rana, ale wierzę, że zaraz przejdzie Byliśmy nawet na milczącym spacerze Grunt, że mamusia i dziecko dotlenione

Cytat:
MArgosia wiesz co, wczesniej nie moglam sie doczekac, ale po ostatnim krwawieniu i nieplanowanym usg juz widzialam i wiem, ze dziecko sie rusza serce bije i to mnie uspokoilo.
ja jestem pozytywnie nastawiona i wiem, ze moje dziecko JEST ZROWE, wiem po prostu wiem!
Masz rozumowanie takie jak ja I bardzo mi się ono podoba

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam Was w nowym roku.
Dużo minęło od tej cesarki? dobrze, że już wiesz od czego te bóle i że z dzieckiem wszystko dobrze

Cytat:
Oj, mój ciągle narzeka, że się mało kochamy. Ale ja jakoś nie mam ochoty i chyba trochę się boję

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Mam termin na sierpień, jeszcze nie wiem dokładnie na kiedy bo to dopiero 6 tydzień. W tym tygodniu wybieram się do lekarza z wynikami badań krwi i moczu i mam nadzieję dowiedzieć się czegoś więcej.

Pozdrawiam serdecznie
L.
Witaj
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:52   #1121
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Nasza Hania już śpi słodko od godzinki, a my ucztujemy
W ostatnich godzinach, najszczęśliwszego roku w moim życiu, pochwalę się Wam moją Perełką
Myślałam, że to zdjęcie z internetu. Urocza

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Podczytuję Was regularnie, ale przeważnie nie mam czasu na pisanie
Mam 2,5 letnią córeczkę, obecnie jestem w sama nie wiem, którym tyg. ciąży - chyba 15, TP na 10.06 wg OM, dwa tygodnie później wg usg. Aha - mam 33 lata.
Przyłącze się, jeśli nie będziecie krzyczeć za nieregularne odzywanie się

I Ktosia pytała o to, kto jest z Wrocławia lub okolic - ja jestem
Witam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
JaWroclawianki lub okolice, dokad bedziecie planowaly pojsc rodzic? czy moze nie zastanawialyscie sie jeszcze?
Ja jeszcze nie wybiegam tak dalego w przyszłość

Cytat:
Ja narazie nie mam ochoty i mój tż nie naciska

Cytat:

Witamy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:53   #1122
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dlatego wolę rano...

Ja też i to nie tylko w ciąży
Ogólnie wieczorami jestem jakaś zmęczona, zasypiam w ciągu 1 sekundy..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:02   #1123
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a my po ostatnim krwawieniu mamy zakaz seksu, ale i tak odkąd odkryłam, że jestem w ciąży nie było stosunku u nas.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:13   #1124
surka
Zakorzenienie

Ja mimo wszytsko boję się. Wiem, że z medycznego punktu widzenia nie zagraża to maleństwu, ale po utracie jednego i wcześniejszym krwawieniu w I trymestrze wolę sobie darować, a potem skonsultuję się z lekarzem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:19   #1125
Konto usunięte

Tzn. u nas też zero od początku

Tylko tak ogólnie napisałam, że wolę rano :P A w ciąży ja też się boję, wiem, że niby można, ale mi się kiedyś zdarzyło plamić po stosunku, gdyby teraz w ciąży takie coś by mi się przytrafiło, to zawał murowany.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:33   #1126
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Dużo minęło od tej cesarki? dobrze, że już wiesz od czego te bóle i że z dzieckiem wszystko dobrze
Od cesarki minelo 7 lat .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 16:45   #1127
d0tkaaa
Zakorzenienie

Macie racje nie ma sie co denerwowac ale zazwyczaj mi przechodzilo zaraz a teraz nawet nie chce mi sie patrzec na tz i kolegow i z nimi siedziec a placz mam na koncu nosa...coz...moze pozniej wyjde do nich albo pojde spac-)chcialam wam pokazac buciki jakie kupilam fasolce ale nie dam rady wkleic z telefonu tu zdjecia..pokaze jak wroce do domu
(sory za bledy pisze z telefonu i nie wszystko mi sie wyswietla)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:45   #1128
limonka84
limonka84

Hej

Ja też nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u lekarza.
W czwartek wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, bardzo się przestraszyłam, ale gdy lekarz powiedział że serduszko maleństwa bije popłakałam się ze wzruszenia i ze szczęścia. Wyszłam ze szpitala następnego dnia, obiecując że będę na siebie bardzo uważać. Mam tydzień zwolnienia.

Cały poniedziałek próbowałam umówić się na wizytę do ginekologa, ale mam wrażenie, że prawie wszystkie gabinety 31.12 zrobiły sobie wolne, bo dodzwoniłam się tylko w jedno miejsce, gdzie pierwszy wolny termin to połowa stycznia.

Niestety od niedawna mieszkam w Poznaniu i nie mam namiarów na kogoś sprawdzonego.
No nic, do piątku muszę się zbadać bo nawet nie wiem czy wolno mi iść do pracy. Chyba będę musiała iść do jakiegoś lekarza zupełnie w ciemno.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:05   #1129
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja też nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u lekarza.
W czwartek wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, bardzo się przestraszyłam, ale gdy lekarz powiedział że serduszko maleństwa bije popłakałam się ze wzruszenia i ze szczęścia. Wyszłam ze szpitala następnego dnia, obiecując że będę na siebie bardzo uważać. Mam tydzień zwolnienia.

Cały poniedziałek próbowałam umówić się na wizytę do ginekologa, ale mam wrażenie, że prawie wszystkie gabinety 31.12 zrobiły sobie wolne, bo dodzwoniłam się tylko w jedno miejsce, gdzie pierwszy wolny termin to połowa stycznia.

Niestety od niedawna mieszkam w Poznaniu i nie mam namiarów na kogoś sprawdzonego.
No nic, do piątku muszę się zbadać bo nawet nie wiem czy wolno mi iść do pracy. Chyba będę musiała iść do jakiegoś lekarza zupełnie w ciemno.
kurcze co jest z tymi krwawieniami ostatnio, tak dużej tu nam liczbie się zdarzyło. Oby to się więcej nie powtórzyło, poczytaj w necie jakie opinie mają lekarze w Twojej okolicy i wtedy kogoś wybierz w którym tc jesteś?

Łukaszek
Stary 2013-01-01, 18:11   #1130
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
kurcze co jest z tymi krwawieniami ostatnio, tak dużej tu nam liczbie się zdarzyło. Oby to się więcej nie powtórzyło, poczytaj w necie jakie opinie mają lekarze w Twojej okolicy i wtedy kogoś wybierz w którym tc jesteś?
ja juz mam wrazenie, ze krwawienie to norma, i juz mnie nie rusza.... hahaha

Stary 2013-01-01, 18:14   #1131
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz mam wrazenie, ze krwawienie to norma, i juz mnie nie rusza.... hahaha
to dobrze, że masz takie nastawienie, bo ja się strasznie boję, że znowu powróci, aż się boję normalnie funkcjonować. Ale mocno wierzę, że będzie dobrze, że dzidzie są już na tyle silne, że będą się prawidłowo rozwijały

Łukaszek
Stary 2013-01-01, 18:16   #1132
Konto usunięte

Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze.
Sama w poprzedniej ciąży plamiłam na ciemnobrązowo tak około tego tygodnia, co jestem teraz (11t3d).
Przecież normalnie zwykle to się nie zdarza - poza ciążą.
Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa.
Stary 2013-01-01, 18:19   #1133
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
to dobrze, że masz takie nastawienie, bo ja się strasznie boję, że znowu powróci, aż się boję normalnie funkcjonować. Ale mocno wierzę, że będzie dobrze, że dzidzie są już na tyle silne, że będą się prawidłowo rozwijały
no u mnie mija 11 tydzien i tez mam nadzieje ze juz sie ciaza utrzyma, a nawet jesli bedzie plamienie czy cos, to to nie bedzie mialo wplywu na ciaze.
staram sie myslec pozytywnie i nie wywoływać przykrych rzeczy.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383390]Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze.
Sama w poprzedniej ciąży plamiłam na ciemnobrązowo tak około tego tygodnia, co jestem teraz (11t3d).
Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa.[/QUOTE]
a widzisz, ja wpiatek mialam czerwona świeżą krew

Stary 2013-01-01, 18:20   #1134
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383390]Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze.
Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa.[/QUOTE]
no dziwna, bo powinno być widać skąd ta krew leci. Mi z racji tego, ze to już drugi raz się zdarzyło robili w szpitalu nawet wyniki na krzepliwość krwi, ale wszystko wyszło w porządku.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
no u mnie mija 11 tydzien i tez mam nadzieje ze juz sie ciaza utrzyma, a nawet jesli bedzie plamienie czy cos, to to nie bedzie mialo wplywu na ciaze.
staram sie myslec pozytywnie i nie wywoływać przykrych rzeczy.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

a widzisz, ja wpiatek mialam czerwona świeżą krew
ja właśnie też

Łukaszek
Stary 2013-01-01, 18:23   #1135
Konto usunięte

Często powody są zewnętrzne, typu nadżerka.
Czasami są w macicy krwiaki - ale wtedy trzeba bezwzględnie leżeć, żeby krwiak się wchłonął.
A inne powody - już sama nie wiem, może hormony czy coś.

Ale najczęściej jest właśnie tak, że nie wiadomo dlaczego jest krwawienie/plamienie..
Stary 2013-01-01, 18:30   #1136
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja sobie zcasami tak filozoficznie mysle, ze teraz sie bardzo przejmuje plamka krwi, a przeciez juz tak sie bede matwic o dziekco do konca zycia, taka troska i zmartwienie bedzie nam do konca zycia towarzyszyc.
moze czas sie przyzwyczajac

Stary 2013-01-01, 18:30   #1137
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383497]Często powody są zewnętrzne, typu nadżerka.
Czasami są w macicy krwiaki - ale wtedy trzeba bezwzględnie leżeć, żeby krwiak się wchłonął.
A inne powody - już sama nie wiem, może hormony czy coś.

Ale najczęściej jest właśnie tak, że nie wiadomo dlaczego jest krwawienie/plamienie..[/QUOTE]

ja na pewno alni nadżerki ani krwiaków nie mam. Ale jak się ma to przynajmniej powód jest znany i człowiek pewnie tak się nie martwi. No nic miejmy nadzieję, ze nic więcej się nie przydarzy i będzie już tylko dobrze. A jak byłam w szpitalu to mierzyli mi ciśnienie na profesjonalnym sprzęcie i tylko raz na początku miałam wysokie a potem już ładne cieszę się z tego chociaż

Łukaszek
Stary 2013-01-01, 18:31   #1138
magolina
Wtajemniczenie

Ja w pierwszej ciąży plamiłam przez ponad tydzień na beżowo-brązowo coś koło 6/7 tc i lekarze tez nie wiedzieli dlaczego
Wtedy pochodziłam do tego na spokojnie, jakoś bardzo optymistycznie, wierzyłam, że będzie dobrze.
Teraz na szczęście (odpukać) jak na razie nic takiego nie mialo miejsca i mam nadzieję, że sie nie zdarzy, bo juz na pewno nie umiałabym podejść do tego tak spokojnie jak wtedy.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:50   #1139
La_Mezcla
Wtajemniczenie

No i jestem .. kochane jak wtedy wrocilam do domu zadzwonilam do gin kazala mi sie spakowac i do szpitala .. czekalam ta dosyc dlugo bo bylo juz pozno i badala mnie lekarka .. powiedziala "nie widzi tego co by chciala widziec" ale zrobila usg wydrukowala i poslala do domu bo plamienie ustalo .. powiedziala ze z tym zdjeciem mam isc na kolejna wizyte tak jak mialam umowiona i porownac usg ..

na drugi dzien bylam z tz na zakupach po obiedzie ide do lazienki a tam juz pelno krwi .. ;( od razu szybko do szpitala .. badal mnie 3ci lekarz i tylko krecil glowa .. i powtarzal " i nic Pani nie powiedzialy jak Pania badaly" ?? wzial mnie na usg wyliczyl i mowi .. powinien byc 9ty tydzien .. porownal usg .. a od 3 tygodni dalej jest 6ty .. ;( powiedzial to jest ciaza obumarła .. juz przed swietami przestala sie rozwijac .. kochane wybuchlam placzem .. tz, moja mama .. zostalam w szpitalu by miec rano zabieg ;( ta noc byla straszna .. mialam okropne bóle, skurcze, nic nie spala, wszystko ze mnie wyszlo , widzialam to, ryczalam strasznie .. i rano zabieg, uspali mnie , lekarka powiedziala ze nawet nie bylo juz za duzo do czyszczenia ;( jestem zalamana, pobrali material do badan histopatologicznych i zostalam jeszcze na noc w spzitalu .. nowy rok witalam z mama i tz w lozku szpitalnym .. tak ciezko bylo mi uwierzyc w ta ciaze myslalam ze bedzie wszystko ok, tz plakal tak chcial miec to dziecko .. dlaczego poronilam - lekarze nie wiedza bo wyniki badan mialam idealne .. mozliwe ze przez tabletki .. mozliwe ze przez to, iz duzo cwiczylam a nie wiedzialam o ciazy .. nie wiem .. jest mi strasznie ciezko .. wiec zegnal sie z wami i zycze samych zdrowych dzieciatek .. bo moj aniolek juz jest w niebie ;(
Stary 2013-01-01, 19:00   #1140
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
wiec zegnal sie z wami i zycze samych zdrowych dzieciatek .. bo moj aniolek juz jest w niebie ;(
ojejku...
nie wiem co napisac, bo wszystko co bym chciala, wydaje sie takie błache i mało ważne.

strasznie mi przykro, nie wiem co przeżywasz teraz, ale mam nadzieję, że pewnego dnia i do Ciebie się życie uśmiechnie.
trzymaj się i bądź dzielna.

ps: chciałabyś abyśmy na liście dopisały Cię jako mamusię aniołka? czy nie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości