|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Piccolo dobrze działa, cała butla a rano kac jak to zwykle po sylwestrze A co do dobierania... Ja się do mojego codziennie dobieram i taż nie mogę zrozumieć, że on czasem jest zmęczony Miał nadzieję biedny, że w czasie ciąży sobie trochę odpocznie a jest gorzej niż było
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w nowym roku.
Ja zdazylam juz zaliczyc w tym nowym roku Izbe przyjec . Pojechalam z tymi moimi bolami brzucha i juz wszystko wiem dlaczego tak mam. Mam zrosty po cieciu cesarskim po mojej coreczce i teraz wszystko jes rozkurcza i moze bolec . Mialam usg zrobione i widzialam moja kruszynke . Slyszalam bicie serduszka kruszynki krew przeplywa prawidlowo.Nic sie nie odkleja . Wiec juz jestem spokojna.
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym Roku!!!!!!!!!
Co do dopierania (moze tak zaczne moj noworoczny wpis) to ja nie mam ochoty jeszcze niby zaczelismy 13 tc i podobno ochota powinna byc wieksza, a u mnie nic ;/ Tż troche wczoraj byl zwiedzony, ze nic nie chce
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobitki w Nowym Roku
![]() Nie mogłam sie wczoraj zalogować i cierpiałam patrząc na nowe posty i czułam mega niemoc nie mogac odpisać to juz uzależnienie ![]() Życze Wam szczęścia,zdrówka,spełnie nia marzen i duzych zdrowych brzuszków wraz ze szczęśliwym rozwiązaniem ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Miałam taaaką ochotę jak nigdy.A Tż ,,na głodzie" bo dopiero teraz lekarz zezwolił.Wczesniej nie bardzo.... Mam nadzieje ze w II trymestrze moje libido pójdzie w górę ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A Sylwestra spędziliśmy na ,,domówce" u sąsiadów i nawet fajnie było ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Jestem padnięta.Wrócilismy o 3,poszłam spać o 4.30. Zarywanie nocy nam nie słuzy Chodze nietomna.....
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Należę do osób lubiących seks, kochamy się często, ale ostatnio jestem tak zmęczona, że nie chce mi się. Dlatego wolę rano... ![]() Mój tż za to mógłby codziennie, dwa razy dziennie. Też był zawiedziony, bo w noc Sylwestrową nic nie było...
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Peszek
Jak My wrócilismy do domu to mój Tż padł.Poległ z honorem ![]() ![]() Ale dziś kaca nie ma,dobrze dawkował z sąsiadem %%%% ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- W Nowym Roku oprócz innych rzeczy głównie obiecuje sobie: ograniczyc pokusy na niezdrowe rzeczy oraz codziennie przynajmnije 40 minut spacerowac z pieskami Zdecydowanie mam za mało ruchu.
|
#1118 |
|
limonka84
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
![]() Chciałabym dołączyć do Waszego szczęśliwego grona przyszłych mam. Mam termin na sierpień, jeszcze nie wiem dokładnie na kiedy bo to dopiero 6 tydzień. W tym tygodniu wybieram się do lekarza z wynikami badań krwi i moczu i mam nadzieję dowiedzieć się czegoś więcej. Pozdrawiam serdecznie L. |
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy i do pisania zapraszamy
|
#1120 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za usg Chociaż jestem pewna, że wszystko jest w porządku![]() A co do wagi to zazdraszczam Moja niestety rośnie Coś czuję, że będę tą, co najwięcej przytyła![]() Cytat:
Normalnie boję się tego chyba bardziej niż porodu![]() Cytat:
Byliśmy nawet na milczącym spacerze Grunt, że mamusia i dziecko dotlenione![]() Cytat:
I bardzo mi się ono podoba![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy |
||||
|
|
|
#1122 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
a my po ostatnim krwawieniu mamy zakaz seksu, ale i tak odkąd odkryłam, że jestem w ciąży nie było stosunku u nas.
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo wszytsko boję się. Wiem, że z medycznego punktu widzenia nie zagraża to maleństwu, ale po utracie jednego i wcześniejszym krwawieniu w I trymestrze wolę sobie darować, a potem skonsultuję się z lekarzem
|
|
|
|
#1125 |
|
Konto usunięte
|
Tzn. u nas też zero od początku
![]() Tylko tak ogólnie napisałam, że wolę rano :P A w ciąży ja też się boję, wiem, że niby można, ale mi się kiedyś zdarzyło plamić po stosunku, gdyby teraz w ciąży takie coś by mi się przytrafiło, to zawał murowany. |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Od cesarki minelo 7 lat .
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Macie racje nie ma sie co denerwowac ale zazwyczaj mi przechodzilo zaraz a teraz nawet nie chce mi sie patrzec na tz i kolegow i z nimi siedziec a placz mam na koncu nosa...coz...moze pozniej wyjde do nich albo pojde spac-)chcialam wam pokazac buciki jakie kupilam fasolce ale nie dam rady wkleic z telefonu tu zdjecia..pokaze jak wroce do domu
![]() (sory za bledy pisze z telefonu i nie wszystko mi sie wyswietla) |
|
|
|
#1128 |
|
limonka84
|
Hej
Ja też nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u lekarza. W czwartek wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, bardzo się przestraszyłam, ale gdy lekarz powiedział że serduszko maleństwa bije popłakałam się ze wzruszenia i ze szczęścia. Wyszłam ze szpitala następnego dnia, obiecując że będę na siebie bardzo uważać. Mam tydzień zwolnienia. Cały poniedziałek próbowałam umówić się na wizytę do ginekologa, ale mam wrażenie, że prawie wszystkie gabinety 31.12 zrobiły sobie wolne, bo dodzwoniłam się tylko w jedno miejsce, gdzie pierwszy wolny termin to połowa stycznia. Niestety od niedawna mieszkam w Poznaniu i nie mam namiarów na kogoś sprawdzonego. No nic, do piątku muszę się zbadać bo nawet nie wiem czy wolno mi iść do pracy. Chyba będę musiała iść do jakiegoś lekarza zupełnie w ciemno. |
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1132 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze.
Sama w poprzedniej ciąży plamiłam na ciemnobrązowo tak około tego tygodnia, co jestem teraz (11t3d). Przecież normalnie zwykle to się nie zdarza - poza ciążą. Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa. |
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram sie myslec pozytywnie i nie wywoływać przykrych rzeczy. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383390]Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze. Sama w poprzedniej ciąży plamiłam na ciemnobrązowo tak około tego tygodnia, co jestem teraz (11t3d). Przecież normalnie zwykle to się nie zdarza - poza ciążą. Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa.[/QUOTE] a widzisz, ja wpiatek mialam czerwona świeżą krew |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383390]Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze.
Sama w poprzedniej ciąży plamiłam na ciemnobrązowo tak około tego tygodnia, co jestem teraz (11t3d). Przecież normalnie zwykle to się nie zdarza - poza ciążą. Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa.[/QUOTE] no dziwna, bo powinno być widać skąd ta krew leci. Mi z racji tego, ze to już drugi raz się zdarzyło robili w szpitalu nawet wyniki na krzepliwość krwi, ale wszystko wyszło w porządku. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
#1135 |
|
Konto usunięte
|
Często powody są zewnętrzne, typu nadżerka.
Czasami są w macicy krwiaki - ale wtedy trzeba bezwzględnie leżeć, żeby krwiak się wchłonął. A inne powody - już sama nie wiem, może hormony czy coś. Ale najczęściej jest właśnie tak, że nie wiadomo dlaczego jest krwawienie/plamienie.. |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie zcasami tak filozoficznie mysle, ze teraz sie bardzo przejmuje plamka krwi, a przeciez juz tak sie bede matwic o dziekco do konca zycia, taka troska i zmartwienie bedzie nam do konca zycia towarzyszyc.
moze czas sie przyzwyczajac
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383497]Często powody są zewnętrzne, typu nadżerka.
Czasami są w macicy krwiaki - ale wtedy trzeba bezwzględnie leżeć, żeby krwiak się wchłonął. A inne powody - już sama nie wiem, może hormony czy coś. Ale najczęściej jest właśnie tak, że nie wiadomo dlaczego jest krwawienie/plamienie..[/QUOTE] ja na pewno alni nadżerki ani krwiaków nie mam. Ale jak się ma to przynajmniej powód jest znany i człowiek pewnie tak się nie martwi. No nic miejmy nadzieję, ze nic więcej się nie przydarzy i będzie już tylko dobrze. A jak byłam w szpitalu to mierzyli mi ciśnienie na profesjonalnym sprzęcie i tylko raz na początku miałam wysokie a potem już ładne
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38383390]Ja tak dzisiaj o tym myślałam, skąd to się bierze.
Sama w poprzedniej ciąży plamiłam na ciemnobrązowo tak około tego tygodnia, co jestem teraz (11t3d). Przecież normalnie zwykle to się nie zdarza - poza ciążą. Skąd to się bierze w ciąży, że lekarze nie umieją tego zdiagnozować? Dziwna sprawa.[/QUOTE] Ja w pierwszej ciąży plamiłam przez ponad tydzień na beżowo-brązowo coś koło 6/7 tc i lekarze tez nie wiedzieli dlaczego ![]() Wtedy pochodziłam do tego na spokojnie, jakoś bardzo optymistycznie, wierzyłam, że będzie dobrze. Teraz na szczęście (odpukać) jak na razie nic takiego nie mialo miejsca i mam nadzieję, że sie nie zdarzy, bo juz na pewno nie umiałabym podejść do tego tak spokojnie jak wtedy. |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jestem .. kochane jak wtedy wrocilam do domu zadzwonilam do gin kazala mi sie spakowac i do szpitala .. czekalam ta dosyc dlugo bo bylo juz pozno i badala mnie lekarka .. powiedziala "nie widzi tego co by chciala widziec" ale zrobila usg wydrukowala i poslala do domu bo plamienie ustalo .. powiedziala ze z tym zdjeciem mam isc na kolejna wizyte tak jak mialam umowiona i porownac usg ..
na drugi dzien bylam z tz na zakupach po obiedzie ide do lazienki a tam juz pelno krwi .. ;( od razu szybko do szpitala .. badal mnie 3ci lekarz i tylko krecil glowa .. i powtarzal " i nic Pani nie powiedzialy jak Pania badaly" ?? wzial mnie na usg wyliczyl i mowi .. powinien byc 9ty tydzien .. porownal usg .. a od 3 tygodni dalej jest 6ty .. ;( powiedzial to jest ciaza obumarła .. juz przed swietami przestala sie rozwijac .. kochane wybuchlam placzem .. tz, moja mama .. zostalam w szpitalu by miec rano zabieg ;( ta noc byla straszna .. mialam okropne bóle, skurcze, nic nie spala, wszystko ze mnie wyszlo , widzialam to, ryczalam strasznie .. i rano zabieg, uspali mnie , lekarka powiedziala ze nawet nie bylo juz za duzo do czyszczenia ;( jestem zalamana, pobrali material do badan histopatologicznych i zostalam jeszcze na noc w spzitalu .. nowy rok witalam z mama i tz w lozku szpitalnym .. tak ciezko bylo mi uwierzyc w ta ciaze myslalam ze bedzie wszystko ok, tz plakal tak chcial miec to dziecko .. dlaczego poronilam - lekarze nie wiedza bo wyniki badan mialam idealne .. mozliwe ze przez tabletki .. mozliwe ze przez to, iz duzo cwiczylam a nie wiedzialam o ciazy .. nie wiem .. jest mi strasznie ciezko .. wiec zegnal sie z wami i zycze samych zdrowych dzieciatek .. bo moj aniolek juz jest w niebie ;(
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co napisac, bo wszystko co bym chciala, wydaje sie takie błache i mało ważne. strasznie mi przykro, nie wiem co przeżywasz teraz, ale mam nadzieję, że pewnego dnia i do Ciebie się życie uśmiechnie. trzymaj się i bądź dzielna. ps: chciałabyś abyśmy na liście dopisały Cię jako mamusię aniołka? czy nie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Jak czuje się w miarę dobrze to czemu nie, ale same wiecie jak to jest, najgorzej właśnie wieczorami, wtedy mam ochotę się tylko przytulić i zasnąć.

krew przeplywa prawidlowo.Nic sie nie odkleja . Wiec juz jestem spokojna.

Mam nadzieje ze w II trymestrze moje libido pójdzie w górę 

za usg
, a w 7 - 53, przez ostatnie tygodnie lecialam z wagi zamiast przybierac.
, TP na 10.06 wg OM, dwa tygodnie później wg usg. Aha - mam 33 lata.