|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na święta i pierwsze dzieciaczki,wciąż na Mężów mamy smaczki - Żony 201
Witam się w nowym roku
![]() Mam nadzieję, ze wieczory się wszystkim udały My wróciliśmy rano, wytańczyliśmy się, tylko wróciliśmy głodni Czytam tak sobie jak piszecie o tym rodzeniu koło 4o... Ja tam tego "z wyboru" nie rozumiem. jeśli dopiero wtedy się udaje to widocznie tak miało być, ale jeśli ktoś decyduje się na to z wyboru to ja tego nie kumam. Bo miałam kilkoro znajomych, których rodzice byli juz koło 60tki w momencie kiedy moi dopiero kończyli 45... I nie przekonacie mnie że mając 50kilka lat człowiekowi chce się żyć aktywnie z dzieckiem, dzielić z nim wspólne pasje- narty, rower itp. Oczywiście na pewno jest wiele takich osób- mój Tato już po 50tce jest bardzo aktywny, ale robi to teraz dla siebie, nie dla dzieci. Poza tym później doczeka się człowiek wnuków koło 70tki i co to za radość? Podkreślam że to tylko mój pogląd na późne macierzyństwo. Obciążenia chorobowe matek w "podeszłym" wieku rozrodczym to już inna bajka i można o tym poczytać w internecie. Wspaniałego Nowego ROKU
|
#3482 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czekamy na święta i pierwsze dzieciaczki,wciąż na Mężów mamy smaczki - Żony 201
Audrey zgadzam się z Tobą, mojej byłej podopiecznej tata miał 49lat i już nie miał siły na szaleństwa jak młody człowiek i cierpliwości również mu brakowało
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęśliwego nowego roku Oby ten był o wiele lepszy od poprzedniego !!!
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-01-02 o 14:55 |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() witam sie i ja wczoraj zaprosilismy moja znajoma z mezulkiem do nas a o 12 poszlismy na rynek na pokaz sztucznych ogni ![]() dzisiaj wstalam koło 12 i z lekka miałam kacyka ![]() poszlismy na spacer i juz jest ok, wlasnie pozeram pizze powiedzielismy dzisiaj naszej wspolokatorce ze wyjezdzamy z pl, i mieszkamy na stancji do marca. Oburzona jest ze dopiero teraz jej mowimy i ze mamy znalesc kogos na nasze miejsce ![]() ![]() pewnie bedzie teraz durna atmosfera w mieszkaniu ![]() ja oczywiscie od jutro zaczynam poszukiwania nowych lokatórów, nie zostawie jej z tym samej, ale czy nie uwazacie ze przesadza ona? przeciez wie ze juz jestesmy malzenstwem i do konca zycia z nia na stancji nie bedziemy mieszkac... 2 miesiace to duzo czasu na znalezienie kogos na nasze miejsce do mieszkania...
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie bez kaca, za to z lekkim wkur..zeniem i chyba depresją poporodowa...
dziekuje, do widzenia.
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w Nowym Roku my sobie pooglądaliśmy filmy potańczyliśmy trochę wypiliśmy szampana i ok 2 poszliśmy spać ja też myślę że jednak rodzenie po 40 wyboru jest trochę nie fajne... właśnie przez wiek rodziców... moja ciotka urodziła po 40stce co prawda u nich byłą sytuacja że baardzo długo się starali i nic mieli tylko jedną córkę chcieli drugą i teraz zauważyłam że matce się totalnie nie chce ją zajmować i często zostawia dziecko same sobie przez co jest bardzo nie grzeczna... a nawet byłam świadkiem jak matka dawała jej drogie zabawki alby tylko dziecko dało jej spokoj
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz wszystkiego dobrego w nowym roku!
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Witam w 2013 roku
No kochane, to juz 2013 rok...moze cyfra nie wglada najlepiej, ale mam nadzieje ze pecha nikomu nie przynisie ( drugiego konca swiata poki co nie zapowiadaja )wrecz przeciwnie, bedzie wyjatkowy dla kazdej z Was tak samo jak wyjatkowy byl 2012 jak dla mnie to ten nowy wcale nie musi byc lepszy od starego, jak bedzie taki sam to juz bedzie wspanialy czego Wam wszystkim zycze ![]() Wczoraj wrocilismy do domku Swieta minely nam cudownie, w rodzinnej atmosferze, ze wspanialymi przysmakami mojej mamy i nie tylko ogolnie to wrocilismy bardzo zadowoleni, najedzeni, wypoczeci i zrelaksowani. Po swietach pojechalismy do mojego braciszka na slask, przy okazji odwiedzajac Silesie, myslalam ze zalapie sie na jakies wyprzedzaze, ale jak zobczylam te dzikie tlumy i walajace sie ubrania po podlodze to mi ochota przeszla. W sumie to chcialam kupic jakies buty, ale niestety nic mi nie wpadlo w oko. Pozniej wybralismy sie do Wroclawia, piekne miasto Sylwester w bardzo kameralnym gronie najblizszych znajomych, minal bardzo sympatycznie. Ja nie jestem zwolenniczka spedzania go w jakis wyszukany sposob. Dla mnie to dzien jak kazdy inny i nie do konca rozumiem wydawania potrojnej kasy zeby tylko nie siedziec w domu. No ale jak wiadomo kazdy robi to co lubi ja tam cenie sobie fakt ze budze sie we wlasnym lozku, cieplutkim, wygodnym i bez wiekszych boli glowy ![]() Troche was dzis podczytalam, sporo tego naprodukowalyscie ![]() Widzialam Laurke Mici - kochana gratuluje z calego serca, spisalas sie na medal, choc jak czytalam relacje z porodu to dopisalam kolejny minus na mojej liscie "za" i "przeciw" ![]() Kindzia - ciesze sie ze juz jestes w domku. Kiedy dostaniesz wyniki? Nena - super ze dolaczylas do naszych blogerek Spodniczka na sylwestra byla super, szkoda ze sie posypala ![]() Aaaa...pod choinke dostalam Greya od mojego braciszka wiec moge dolaczyc do wszystkich " w temacie " choc musze przyznac ze konczac pierwsza czesc nie do konca rozumiem tego wielkiego szumu wokol tej ksiazki. Ale wypowiem sie dopiero jak skoncze ![]() A i w tym roku, pierwszy raz w zyciu mam postanowienia noworoczne Sa az trzy:-zalozyc bloga fotograficzno-podrozniczego -zmniejszyc ilosc godzin siedzenia przy komputerze -ujedrnic posladki ![]() A wy jak tam? Macie jakies noworoczne postanowienia? |
|
|
|
#3491 |
|
Konto usunięte
|
Ja też sie zgadzam z Toba Audrey
![]() Ta ja mam postanowienia: cw z Chodakowską regularnie,nie kupować tyle ciuchów,mniej czasu spędzać przed kompem itp. |
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
No w końcu dochodzę do siebie
Pomógł świąteczny bigos ![]() Night - współczuję, że kamerzyści się nie popisali. Przyciśnijcie ich, niech zrobią jak trzeba. o tak, ja jak zwykle mam dużo: - jeść zdrowsze rzeczy i ograniczyć do minimum chipsy i fastfoody - zrobić generalny przegląd szaf, zebrac się w sobie i pozbyć na all ciuchów, których już nie noszę - zacząć się więcej uczyć - ograniczyć poruszanie autem - ograniczyć zakupy ciuchowe do niezbędnego minimum- a najważniejsze, żeby patrzeć na wszystko z większym optymizmem, wprowadzić trochę spokoju i harmonii do swojego życia, bo czuję że czasami panuje tu chaos
|
|
|
|
#3493 |
|
Konto usunięte
|
która oprócz neny lukała Atlas chmur ?
sama nie wiem co mysleć o tym filmie taki dziwaczny . wiktudzisiaj myłam włosy oczywiście pozniej sie z nimi troche naszarpałam i pomyślałam sobie o Tobie a mianowicie o tym jak Ty sobie dajesz rade z tak długimi włosami ?mam krótkie a mimo odżywki i tak strasznie sie plączą .
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie wraz z nowym rokiem prawdziwa rewolucja
![]() rzucamy wszystko co tu jest, prace, mieszkanie , znajomych i ruszamy w nieznane ![]() nic nas tu nie trzyma, wiec nie ma na co czekac, wyjezdzamy do Norwegii ![]() sami, w ciemno, bez znajomosci wyznajemy zasade - liczysz na kogos to licz na siebie bez pozniejszych pretensji, wypominań itp ![]() mezus jedzie juz 1 marca i po mnie przyjedzie w okolicach maja-czerwca ![]() heh, chyba przebiłam wszystko
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam postanowień noworocznych
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
przeraza mnie to wszystko.. ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma
![]() mezul ciagle mi powtarza ze nam sie uda i ja juz na gotowe tam pojade, do naszego mieszkanka z netem i kablowka polska ;D hahah ;D najgorsze beda te 2 3 miesiace bez niego... ale bede u siebie w domu, bede dojezdzac do malutkiej codziennie, wiec jakos zleca te dni
|
#3498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mąż mojej koleżanki zjechał własnie z Norwegii a pracowałam tam kilka lat .Zrobił sie kryzys w jego branży -remonty i tym podobne i zjechał . Bo zaczeli tam zatrudniać jakąś inna rase co ronia jeszcze taniej niż polacy ale zapomniałam jaka ;/ ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Audrey lukałam Twojego bloga miałaś kępki na sylwestra ? świetnie wygladałaś i Twoje makijaże są równie dobre co tej laski co Cie malowała .
|
|
|
|
|
#3499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wyprałam swoją suknie
![]() jestem pod wrazeniem ! jest naprawde bialutk wydalam na środki ok 20zł, a w salonie Agnes, gdzie wspolpracują z pralnia chcieli 250zł!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3500 |
|
Konto usunięte
|
Paulinko ja za czyszczenie zapłaciłam 130 zł a 250 to chyba ich ...w życiu tyle bym nie dała .
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale najszybciej i najmniej boleśnie idzie jak je podzielę na sekcje ![]() witaj w klubie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
lece na film .
U nas max 150 .I musiałam podpisać takie coś że jak z suknia bedzie cos nie tak to nie bede miała roszczeń do nich .Głupie bo w koncu maja wiedziec co robia . |
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Rodzenie po 40 roku życia - ja bym się bała chorób dziecka... Ale mam w swojej rodzinie i wśród znajomych rodziców pary, które właśnie po 40 doczekały się potomka. Jednych jest to pierwsze dziecko i nie brakuje im na nic energii, drudzy wpadli, bo mają już dwójkę odchowanych a to małe wniosło w ich życie ogromną radość i też nie zauważam, aby nie mieli siły na wychowywanie. Nawet moja była pani ginekolog urodziła w wieku 43 lat, więc wszystko jest możliwe.
Dla mnie ciąża po 40 nie wchodzi w grę - między mną i Mężem jest 7 lat różnicy, więc byłby już "dziadkiem", a nie tatą. Będzie po 30, albo i nie będzie ![]() Wensday: ja myję włosy codziennie, czasami co dwa dni i już się przyzwyczaiłam do nich i wszelkich konsekwencji posiadania tak długich. Przy każdym myciu myję je dwa razy, nakładam odżywkę i maskę, a do rozczesywania używam jedwabiu (ma wielu zwolenników ale i przeciwników), do tego olejuję je dwa razy w tygodniu i nie ma tragedii
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
zielone
nie jeszcze nie jutro albo w czwartej jej powiem bedzie miala 5 miesiecy na znalezienie nowej niani wiec luz ona jest spoko i zrozumie to o to sie nie boje wcale
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogladalam. Szczerze mowiac poszlismy do kina troche w ciemno, bez przejrzenia repertuaru z zamiarem obejrzenia Pokusy lub Zycia Pi ale jak sie okazalo graja je dopiero od stycznia, przynajmniej tam gdzie my bylismy. No i moj mezu uparl sie na ten Atlas Chmur. Szczezrze mowiac gdybym widziala chociaz jakas zapowiedz to na pewno bym sie na to nie zgodzila. Nie lubie filmow Sci-Fi. Przeslanie moze i nie najgorsze, choc to zadne odkrycie ze nasze zycie zalezy od innych i ze mimo tysiecy lat ludzie wciaz popelniaja te same bledy, bylo tez kilka fajnych scen, szczegolnie spodobaly mi sie szkalne autostrady ale ogolnie to film taki sobie i zdecydowanie za dlugi, tak po 1,5 godzinie co chwile spogladalam na zegarek i juz pod koniec strasznie mi sie dluzylo i nudzilo. Ale mojemu mezowi sie bardzo podobal, wiec mysle ze jak ktos lubi Sci-Fi to ujdzie.---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- A teraz ogladamy sobie Groundhog Day (Dzien Swistaka), chyba juz po raz 3.Takie filmy uwielbiam Wspaniale poczucie homoru, mistrzowskie gra aktorska Billa Murraya i cos tam do myslenia tez daje...
|
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że to nie jest aż tak mało czasu, żeby była oburzona.I w ogóle nie rozumiem jak może być oburzona, że już nie będziecie z nią mieszkać.Rozumiem może być jej przykro jeśli się z Wami przyjaźniła ale nie może mieć do Was pretensji! Mam nadzieje, że Wasz przewrót życia w nowym roku się uda i będę mocno trzymała za Was kciuki!Pytałam wcześniej tż ma już jakąś pracę nagraną albo chociaż mieszkanie w którym na początku będzie się mógł zatrzymać?Bo wyczytałam, że najpierw jedzie sam a potem Ciebie ściąga. Co do macierzyństwa po 40 to ja się nie piszę, ale każdy ma swój wybór Co do postanowień noworocznych to chciałabym zacząć zdrowiej się odżywiać, podchodzić z dystansem do życia, mniej się przejmować i być pewniejsza siebie Pewnie jak bym jeszcze pomyślała to by znalazło się wiele więcej, ale nie będę Was zanudzać![]() A nowy rok nie zaczął się zbyt pomyślnie, tata tż idzie do szpitala O szczegółach nie będę pisać na forum.
|
||
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym roku
Cytat:
Ale zdecydowanie nie jest to film na kacowego 01.01 w takie dni jak dzis ma sie raczej ochote na jakies totalne bezmyslne komedie Cytat:
Podziwiam tym bardziej, ze ja ciagle mam ochote gdzies wyjechac za granice i pewnie bym to zrobila, gdyby nie moj TZ, ktorego wolami nie rusze z kraju, twierdzi, ze tu ma prace, ktora lubi, przyjaciol i rodzine i nawet nie pozwala mi myslec, ze moglby zostawic to wszystko, a ja znow jestem rzadna przygod mam nadzieje, ze kiedys go przekonam
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mamy nic nagrane. Zobaczymy jak to wyjdzie mamy troche kasy odlozonej, to bedzie mial tz na start ![]() ------------------------------ jak mi sie nie chcialo wstawac u nas leje deszcz ciagle, szare chmury i nic tylko pod kołdre sie schowac
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam. Mój brat jak wyjeżdżał za granicę też nie miał pracy, ale mieszkanie miał załatwione z kolegami. Po tygodniu znalazł prace i miał płacone tygodniówki, więc nie miał źle dzięki temu, bo rodzice wtedy nie mogli sobie pozwolić, by dać mu jakoś dużo kasy na start.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Oby ten był o wiele lepszy od poprzedniego !!!

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

do niezbędnego minimum
bo główne menu polega na tym, że wybierasz "start filmu" albo "włącz napisy" albo "wyłącz napisy" i tyle!!!!!!! A przecież zawsze na tego typu płytach masz kilka okienek z podglądem danej chwili i dzięki temu wiesz, że jak wybierzesz np okienko pierwsze to będziesz oglądać przygotowania i Błogosławieństwo Rodziców, a jak wybierzesz okienko drugie to będziesz oglądać ślub....trzecie to np wesele.....czwarte pokaz walk rycerskich itd itp a tu nie ma nic takiego!
a Ona dalej przeciez mowi CZEGO NAM ZYCZY!!!!!!!!!!!
Pewnie jak bym jeszcze pomyślała to by znalazło się wiele więcej, ale nie będę Was zanudzać