MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-01, 19:37   #4141
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

I ja się witam w nowy rok !!!! i od razu :
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

mam dzisiaj dzień lenia - ale usprawiedliw. bo impreza była do 3 . Znajomi okazali się bardzo pomocni bo choć naszykowałam dużo jedzenia to i oni przyjechali prawie z pełnym cateringiem......
do tego nasze dzieci też miały towarzystwo - więc wszyscy się dobrze bawiliśmy . Nasi znajomi przyjechali z 5 miesięczną córeczką więc przypomniałam sobie jak to było- a była słodka i dzielna wytrzymała do samego końca......

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Już równe 200 dni w dwupaku chodzę wg babystrology
świetnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja ważyłam 4600 a mój mąż 5200!
aaaaaaaaaaaaaa .............. duża rodzinka !!!!!
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A to jak zobaczyłam to od razu mi się skojarzyło z maluszkami naszej nesttele
ale świetne !!!!! każdy ma swoją " norkę" ......
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
i jeszcze foto z wczoraj
zgrabniutka mamuśka !!!!
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny - fajnie tak ostatnie razy pohulać do rana. Później jest już ta świadomość, że i tak o 5 czy 6 dziecko się budzi i nie ma wyrozumiałości dla kaca i niewyspania.
Pamiętam swój pierwszy kac jak już był Igor na świecie - pierwszy i ostatni taki duży. Nie było zlituj się - tak dał mi popalić, że później pozwalałam sobie jedynie na wyjazdach służbowych, gdzie następnego dnia byłam w hotelu i bez dziecka.
..... ja zawsze imprezowałam do póżna z dziećmi- jak wszyscy nasi znajomi . wiadomo wszyscy nie mogą się upić ale zabawa jest nawet z niemowlakiem - zależy od nastawienia no i chęci na ustępstwa . mój 1 sylwek z dzieckiem był jak kubuś miał 2 miesiące i wytrzymał do 3 rano bez marudzenia .
Stary 2013-01-01, 19:41   #4142
megi-megi
Zakorzenienie

No nie powiem, jak dopadła mnie gorączka w Święta, to myślałam, że mnie wykończy, bo tylko mama i mama było. Ja 39C a on mnie ciągnie do zabawy. Na nudę więc nie narzekam - nie wiem właściwie w co ręce włożyć. Teraz jeszcze zaczynamy terapię z logopedą, żeby w końcu zaczął jak człowiek mówić, a to niezła jazda jak on taki niechętny.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..... ja zawsze imprezowałam do póżna z dziećmi- jak wszyscy nasi znajomi . wiadomo wszyscy nie mogą się upić ale zabawa jest nawet z niemowlakiem - zależy od nastawienia no i chęci na ustępstwa . mój 1 sylwek z dzieckiem był jak kubuś miał 2 miesiące i wytrzymał do 3 rano bez marudzenia .
To nieźle - ja zawsze trzymałam rytm dnia - nawet w sylwestra. Ale powiem, że też strasznie nie przepadam za sylwestrami. Wolę gdzieś wyjść bez dzieci rzadziej. Czasem chcę poczuć się jak człowiek, a nie matka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 19:54   #4143
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
To nieźle - ja zawsze trzymałam rytm dnia - nawet w sylwestra. Ale powiem, że też strasznie nie przepadam za sylwestrami. Wolę gdzieś wyjść bez dzieci rzadziej. Czasem chcę poczuć się jak człowiek, a nie matka.
..no wiesz...ja nie mam zbytnio wyboru - u nas wszyscy sylwka obchodzą w rodzinie imprezując,więc nie mam dzieci z kim zostawić a sylwek z dziećmi to kompromis ale nasi znajomi też w ten sposób robią więc zadanie ułatwione bo i nasze dzieciaki świetnie się bawią .
Ale pewnie marzy mi się sylwester "wyjściowy" bez robienia żarcia ,sprzatania a jedynym moim "obowiązkiem" było by pójść do fryzjera i dobrze wyglądać ,potem dobrze się bawić ,upić i spać do południa......... aaaaach kiedyś tak będzie !!!!!
Tym czasem zgadzam się na kompromis i jest fajnie .
Stary 2013-01-01, 19:57   #4144
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ale ślicznie wyglądasz!!!
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Alliw slicznie wygladasz
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Naprawde pieknie wygladasz.
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Super brzuszek (:
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ślicznie wyglądasz
Cytat:
Alliw - ślicznie wyglądacie
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
alliw
pięknie wyglądasz
brzusio super i bardzo ładna sukienka
Dziękuję Wam za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witajcie Laseczki w 2013 roku
Powiem Wam, że Nowy Rok nigdy nie byl dla mnie czymś szczególnym... dzień jak co dzień Ale dziś rano gdy się obudziłam było jakos inaczej - poczułam się tak fajnie Jakies takie uczucie, że zaczął się jakiś przełomowy rok i jakby Nowy Rok grubą kreską odcinał to wszystko co wydarzyło się do wczoraj od tego co zaczęło się dziś
Tak więc witam Was w takim oto filozoficznym nastroju
My posiedzieliśmy do 2giej - do 22giej przy laptopach i oglądając serial a potem poszłam pod prysznic - jakieś przebranie się w bardziej wyjściową koszulkę, makijaż i odgrzaliśmy to co mieliśmy do jedzenia - pizza, bigos i pierogi A poza tym to wspieraliśmy nasze kićki... bo starszy to już na luzie do petard podchodził ale młody to wlazłby w mysią dziurę, gdyby taką znalazł Spał potem z nami całą noc. A teraz dopiero widzę, że tak naprawdę na spokojnie zaczął odsypiać wczorajszy stres
Obudziłam się z podobnymi przemyśleniami
Zresztą, ten sylwester jest zdecydowanie przereklamowany
Moje koty w miarę dały radę z wybuchami, ale stres był więc dziś śpią jak zabite

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Pięknie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
przepięknie wyglądasz!!!!!:ehem :
Stary 2013-01-01, 20:02   #4145
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
..no wiesz...ja nie mam zbytnio wyboru - u nas wszyscy sylwka obchodzą w rodzinie imprezując,więc nie mam dzieci z kim zostawić a sylwek z dziećmi to kompromis ale nasi znajomi też w ten sposób robią więc zadanie ułatwione bo i nasze dzieciaki świetnie się bawią .
Ale pewnie marzy mi się sylwester "wyjściowy" bez robienia żarcia ,sprzatania a jedynym moim "obowiązkiem" było by pójść do fryzjera i dobrze wyglądać ,potem dobrze się bawić ,upić i spać do południa......... aaaaach kiedyś tak będzie !!!!!
Pewnie jakbym miała fajnych znajomych z dzieciakami, którzy byliby tak samo udupieni jak my, to bym tak samo robiła. A tymczasem każdy ma chętną babcię czy coś.
Wczoraj taki smętny był ten wieczór, że z chęcią bym strzeliła drinka. A tak picollo po północy, po którym Kalina tak szalała, że spać nie mogłam.
Stary 2013-01-01, 20:12   #4146
Minerwa
Raczkowanie

Witam Was w Nowym Roku i życzę Wam ustąpienia wszelkich bóli, nudności i innych ciążowych nieprzyjemnych objawów, szybkiego i łatwego porodu oraz zdrowych, ślicznych dzidziusiów

Ja spędziłam sylwestra u brata i bratowej. Pooglądaliśmy, pojedliśmy a później do 15 męczyła mnie zgaga i wymioty.. oby cały rok taki nie był
Minerwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 20:25   #4147
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam taki plan na przyszly rok, tzn. z wyjsciem w sukni i w ogole na jakis bal. Tesciowie by przyjechali pewnie, albo my do nich i na miejscu jakis bal bysmy sobie znalezli Tylko tak sobie fantazjuje w sumie, bo wykonalne pewnie bedzie, ale pytanie czy maluszka bede chciala zostawic i czy w ogole mi sie bedzie chcialo Jeszcze jest to dla mnie jedna wielka niewiadoma
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 20:42   #4148
Zaciazona
Raczkowanie

Agnjeska- ja tez sie ciesze, ze jutro do pracy. Calymi dniami w chacie to nie dla mnie. Wiadomo jak sie ma juz dzieci to co innego, ale teraz juz mnie nosi. Ja tez jakos tak pracuje, 1 czy dwa pierwsze tygodnie lutego i macierzynski. W piatek koncze a w poniedzialek zaczynam jeszcze intensywny kurs jezykowy. Cos robic trzeba. a potem juz przeprowadza i sie bedzie dzialo
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 20:42   #4149
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie jakbym miała fajnych znajomych z dzieciakami, którzy byliby tak samo udupieni jak my, to bym tak samo robiła. A tymczasem każdy ma chętną babcię czy coś.
Wczoraj taki smętny był ten wieczór, że z chęcią bym strzeliła drinka. A tak picollo po północy, po którym Kalina tak szalała, że spać nie mogłam.
..... to przynajmniej Kalinka się zabawiła .
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ja mam taki plan na przyszly rok, tzn. z wyjsciem w sukni i w ogole na jakis bal. Tesciowie by przyjechali pewnie, albo my do nich i na miejscu jakis bal bysmy sobie znalezli Tylko tak sobie fantazjuje w sumie, bo wykonalne pewnie bedzie, ale pytanie czy maluszka bede chciala zostawic i czy w ogole mi sie bedzie chcialo Jeszcze jest to dla mnie jedna wielka niewiadoma
...no ja planów na razie nie robię ...to nie wykonalne bo jak pisałam po 1 nikt inny nie zostanie z moimi dziećmi na sylwka a po 2 w przyszłym roku pewnie jeszcze będę karmić .

Mam za to znajomych którzy mają dziecko w wieku naszej ninki i nie przyjęli naszego zaproszenia bo jak powiedzieli " chcą położyć małego wcześnie i mieć spokój..." - różne są "toki " rozumowań. Więc siedzieli sami w domu z wyboru - do tego ona też jest w ciąży więc napewno nie zabawili się z alkoholem czy coś....
Stary 2013-01-01, 20:45   #4150
misiulka06
Rozeznanie

dziewczyny powiedzcie mi czy mogę w piątek iść zrobić badanie krwi i obciążenie glukozy jeśli jestem po chorobie i antybiotyku?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 20:58   #4151
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
No nie powiem, jak dopadła mnie gorączka w Święta, to myślałam, że mnie wykończy, bo tylko mama i mama było. Ja 39C a on mnie ciągnie do zabawy. Na nudę więc nie narzekam - nie wiem właściwie w co ręce włożyć. Teraz jeszcze zaczynamy terapię z logopedą, żeby w końcu zaczął jak człowiek mówić, a to niezła jazda jak on taki niechętny.
Wiadomo że nie zawsze jest różowo (;
Cytat:
Agnjeska- ja tez sie ciesze, ze jutro do pracy. Calymi dniami w chacie to nie dla mnie. Wiadomo jak sie ma juz dzieci to co innego, ale teraz juz mnie nosi. Ja tez jakos tak pracuje, 1 czy dwa pierwsze tygodnie lutego i macierzynski. W piatek koncze a w poniedzialek zaczynam jeszcze intensywny kurs jezykowy. Cos robic trzeba. a potem juz przeprowadza i sie bedzie dzialo
A ile u Was jest macierzyńskiego?
I jakiego języka? Francuski czy flamski? (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 21:06   #4152
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dragusia, do tej pory urlop ojcowski był dla tatusiów nawet jeśli mama nie pracuje... nie wiem jak teraz. Wtedy te 2 tyg mogły się pokrywać z macierzyńskim - teraz nie. Tylko Ty de facto na takim urlopie nie będziesz... Myślę, że niedługo się to wyjaśni. Poszukam niebawem jakiś przepisów ... ale niebawem...

Cytat:
A tak picollo po północy, po którym Kalina tak szalała, że spać nie mogłam.
\

Upiłaś córkę!

Cytat:
Mam za to znajomych którzy mają dziecko w wieku naszej ninki i nie przyjęli naszego zaproszenia bo jak powiedzieli " chcą położyć małego wcześnie i mieć spokój..." - różne są "toki " rozumowań. Więc siedzieli sami w domu z wyboru - do tego ona też jest w ciąży więc napewno nie zabawili się z alkoholem czy coś....
kurcze, ja chyba nie umiałabym zrezygnować z towarzystwa... owszem, odkąd jestem w ciąży zmniejszyliśmy intensywność wyskoków, spotkań, skróciliśmy wizyty... ale... my takie typy towarzyskie Wczoraj nawet z koleżanką się śmiałyśmy, że za rok trzeba będzie maluszkowi osobną salę przyszykować... białą salę

Ah! Miałam pierwszą w życiu zgagę! Najadłam się pomarańczy i mi się pojawiło - ohydne uczucie... zapiłam kakao

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 21:07   #4153
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
ja tez sie ciesze, ze jutro do pracy. Calymi dniami w chacie to nie dla mnie. Wiadomo jak sie ma juz dzieci to co innego, ale teraz juz mnie nosi. Ja tez jakos tak pracuje, 1 czy dwa pierwsze tygodnie lutego i macierzynski. W piatek koncze a w poniedzialek zaczynam jeszcze intensywny kurs jezykowy. Cos robic trzeba. a potem juz przeprowadza i sie bedzie dzialo
ja po prostu skacze do sufitu ze jutro musze isc do pracy, troszke mi sie nie chce no ale jak MUS to mus. jeszcze tylko kilka tyg i bedzie Mase Wolnego - a pozniej MASE WOLNEGO INACZEJN

ja wlasnie w ost 2 tyg grudnia sie przeprowadzalam - Masakra, teraz to wsio trza wypakowac, posegregowac ew wyrzucic zbedne rzeczy !! ehhh - zakrecone to jest

no nic lecem lasencje do spania
slodkich snow i bede jutro po 17 jak wroce z pracy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 21:41   #4154
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze foto z wczoraj
Pięknie wyglądasz!
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w nowym roku ja mam wizytę 10 stycznia a w piątunio idę na badanie glukozy...
Też mam taki glukozowy plan, ale najpierw w czwartek idę do internisty, bo mam dość tego kaszlu, w ogóle się nie zmniejsza i doszedł jeszcze ból gardła. Jak dostanę jakieś leki, to raczej na glukozę już nie pójdę.

Dziewczyny, wszystkiego dobrego w tym roku, obyście się bez żadnych zakłóceń cieszyły swoimi maleństwami

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 22:00   #4155
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A na kiedy masz termin???

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ja też nie mam
wg OM na 3 maja, a wg połówkowego USG na 30 kwietnia

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Witam się w Nowym Roku
Jak fajnie nie mieć kaca tego dnia

Chemię z barwników ma wywalić pranie (ja osobiście zawsze piorę nowe rzeczy, ale to głównie dlatego że nie lubię tego sklepowego zapachu), co do prasowania, to niby piszą ze ma wytłuc jakieś drobnoustroje, ale jakie i po co, to kto to może wiedzieć. Zresztą, piszą też w rożnych miejscach żeby prać te ubranka w 95 stopniach, ciekawe jakie tkaniny wytrzymają taką temperaturę. Ja wypiorę (bo mam używane po innym dziecku i żeby odświeżyć), wyprasuję (żeby nie było ), a potem się zobaczy. Myślę, że nie ma co przesadzać, bo przez nadgorliwość można krzywdę dziecku zrobić.

Bardzo niesmaczne wypiłam kieliszek i bleee
ja też wytrawna jestem jeśli chodzi o trunki

Ale ładny

Moje podsumowanie:
- jutro zaczynam 32 tydzień
- waga 10 kg na plus
- dolegliwości ciążowe: w I trymestrze mdłości, ale do zniesienia, II trymestr bez problemów, teraz już trochę ciężko
- siara: jest podejrzenie że się pojawia, ale w sumie to nie wiem
- kreska na brzuchu lekko widoczna (włochy bardziej )
- rozstępów brak (albo nie widzę, bo nie wiem jak wyglądają )
- pępek już prawie na wierzchu
- imię wybrane
- do porodu zostało 9 tygodni
w ogóle ciąża to dla mnie najwspanialsze wydarzenie minionego roku

i jeszcze foto z wczoraj
pięknie wyglądasz
Stary 2013-01-01, 22:05   #4156
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomo że nie zawsze jest różowo (;

A ile u Was jest macierzyńskiego?
I jakiego języka? Francuski czy flamski? (;
U nas mozna przestac pracowac od 34tyg, a od nia porodu ma sie 15tyg jezeli karmi sie piersia. Pozniej mozna wziasc jeszcze dodatkowe 4 miesiace, mama albo tata, tylko malo wtedy placa. A jak to u was wyglada?

Kurs robie z flamandzkiego, kurs bajka, kiedys dawno temu robilam jeden poziom, i po takim kursie od razu dostalam prace i w ogole moglam sie bez problemu porozumiec. 3h dziennie przez 7 tyg- 70 euro Cos robic trzeba.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 22:11   #4157
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia, do tej pory urlop ojcowski był dla tatusiów nawet jeśli mama nie pracuje... nie wiem jak teraz. Wtedy te 2 tyg mogły się pokrywać z macierzyńskim - teraz nie. Tylko Ty de facto na takim urlopie nie będziesz... Myślę, że niedługo się to wyjaśni. Poszukam niebawem jakiś przepisów ... ale niebawem...
oki dzieki za info

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 22:25   #4158
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wg OM na 3 maja, a wg połówkowego USG na 30 kwietnia
No to teraz mi się zgadza bo pisałaś że masz młodszy brzuszek ode mnie a ja jestem ostatnia z listy bo według OM mam na 30 kwietnia
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 22:56   #4159
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Co do prania to ja zawsze piorę wszystko co nowe. KOleżanka pracowała jako krawcowa i mówiła co tam się dzieje, ile kurzu z tych materiałów na podłodze i wszędzie nie będę już o szczegółach pisała.
Nasze babcie suszyły na słońcu, też dla zabicia bakterii
ja też piorę muszę mieć wszystko w swoim proszku/płynie. nawet jak daje mi jakieś ciuchy ktoś z rodziny i wiem, że nie leżało to nie wiadomo gdzie. takie moje zboczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
czyli co zamiast 2 tyg ojcowskiego ma 8? mimo że ja nie pracuje i cały czas będę z dzieckiem? macie jakiegoś linka do tego?
z tego co pamiętam to ten ojcowski ma przysługiwać wszystkim ojcom dopóki dziecko nie skończy 2 lat, ma trwać 8 tygodni i będzie można go podzielić na 2 części w różnych terminach, jedna część nie krótsza niż 2 tygodnie. jedyny warunek był taki, żeby mama nie była w tym czasie na macierzyńskim. linka nie mam, ale wpisz w google urlop ojcowski w 2013 albo zmiany w urlopie ojcowskim 2013, powinnaś znaleźć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 01:22   #4160
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
W końcu wróciliśmy do domu...
Brzuszek mam cały napięty (łyknęłam sobie magnez dla poprawy), mały marudny. Ciężko nam się spało w innym miejscu i całą noc się wierciłam. Mam nadzieję, że dziś uda nam się to odespać.
Zaś jutro muszę zadzwonić do przychodni i upewnić się, że mój lekarz na pewno w czwartek będzie, bo L4 mi się kończy i pora na wizytę.
W sobotę czeka nas pierwsza kolęda. Ciekawe jak to przetrwamy, no ale będę miała okazję wypytać księdza o chrzest małego.
no własnie... kolęda... Ja też planowalam w tym roku przyjąć księdza po raz pierwszy na nowym 9w zeszłym roku olaliśmy sprawę), ale jak na złość rozłozyło mnie grypsko i ani w niedzielę ani dziś nie byłam na mszy... Więc nie wiem co z kolędą... czy np. nie będzie jakoś teraz w tygodniu
Cytat:
U weterynarza są syropy uspokajające dla psów. Mój jak jeszcze żył jedynie po tym miał spokojnego sylwestra - bez szalał ze strachu.
Cytat:
Wiem że są ale wolę ich nie dawać...po nich pies dalej może strach odczuwać ale na niego nie może reagować. Takie ogłupienie. Podobno (;

No ale przeżyliśmy i dzisiaj już jest spokój (;
no właśnie z tymi uspokajaczami to jest niby tak jak Anjeska pisze... zwierzak z zewnątrz może i wyglada na spokojnego... ale wynika to tylko z tego że te specyfiki odbieraja mu siły... Czlowiekowi się wydaje, że zwierzę wyluzowane... a ono biedne nie dość że boi się tego co się dzieje na dworze, to dodatkowo boi sie jeszcze tego co się z nim dzieje

Powiem Wam, że od przedwczoraj chyba dopiero wiem co znaczą porządne kopniaki i wygibasy w brzuchu Mały przedwczoraj szalał, że szok... Wczoraj byl spokojny... A dziś znowu szaleństwo Brzuch prawie cały dzień mi faluje i się odkształca co chwilę z innej strony... czasem to aż bolesne... Ale mimo wszystko cudowne
Inna sprawa, że koło 19stej coś mnie podbrzusze zaczęło boleć tak trochę okresowo.... trwało to około godziny z malymi przerwami... Teraz tak sobie czytam i w sumie chyba zaczęły mi się skurcze B-H

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

A tak wogóle to macie może jakieś zdanie na temat serii od Ziai Mamma mia? Bo widzę, że jest krem na rozstępy i maść brodawki oraz masło ujędrniające po porodzie...
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-01-02 o 01:24
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 07:51   #4161
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej moj kochan mamuski.
Pozdrawiamy was z Mlodym z samego rana - zaraz zaczynamy prace, na szczescie otwieram z bardzo sympatyczna kolezanka wic humoru jak na razie nikt mi nie zepsuje.
A mam go dobrego haha. Oby tak bylo zawsze.

Buzzziole z deszczowego Bergen

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:10   #4162
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A tak wogóle to macie może jakieś zdanie na temat serii od Ziai Mamma mia? Bo widzę, że jest krem na rozstępy i maść brodawki oraz masło ujędrniające po porodzie...
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1
Ja używam tego
http://allegro.pl/ziajka-mamma-mia-k...845586834.html
i jestem zadowolona, kupiłam za 7zł z 14zł na wyprzedaży w Rossmannie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:15   #4163
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi czy mogę w piątek iść zrobić badanie krwi i obciążenie glukozy jeśli jestem po chorobie i antybiotyku?
Wydaje mi się, że tak. A dobrze się już czujesz?

Cytat:

Powiem Wam, że od przedwczoraj chyba dopiero wiem co znaczą porządne kopniaki i wygibasy w brzuchu Mały przedwczoraj szalał, że szok... Wczoraj byl spokojny... A dziś znowu szaleństwo Brzuch prawie cały dzień mi faluje i się odkształca co chwilę z innej strony... czasem to aż bolesne... Ale mimo wszystko cudowne
Inna sprawa, że koło 19stej coś mnie podbrzusze zaczęło boleć tak trochę okresowo.... trwało to około godziny z malymi przerwami... Teraz tak sobie czytam i w sumie chyba zaczęły mi się skurcze B-H
Moja Mała też się tak rozpycha ostatnio, że cały lewy bok mnie boli! wpycha mi kopytka gdzie nie trzeba

Co do bólu to wczoraj też mnie bolał dość mocno brzuch wieczorem ale przeszło po Nospie na szczęście. Teraz to już będzie coraz częściej yhhh!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:16   #4164
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny ide zaraz do lekarza więc trzymajcie kciuki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:27   #4165
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:27   #4166
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
no własnie... kolęda... Ja też planowalam w tym roku przyjąć księdza po raz pierwszy na nowym 9w zeszłym roku olaliśmy sprawę), ale jak na złość rozłozyło mnie grypsko i ani w niedzielę ani dziś nie byłam na mszy... Więc nie wiem co z kolędą... czy np. nie będzie jakoś teraz w tygodniu
Ja szukałam informacjo na stronie internetowej parafii, a zawsze też znajdują się w gablocie informacyjnej przy kościele.

Brzuszek dziś lżejszy trochę. Wybrałam się do Biedronki po bułki i teraz wcinam jajecznicę z pomidorkiem, mniam! Mąż już w pracy, a ja muszę ogarnąć mieszkanie, zrobić pranie itd....
Jutro do lekarza

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:31   #4167
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
witamy obie z Małą w 2013 roku

sylwestra spędziliśmy w trójkę zrobiłam kolację, kilka przekąsek, coś niezdrowego na ząb i nowy rok uczciliśmy ok 22:30 puszką coli (my) i maż drinkiem z ulubionym whisky potem padłam jak zabita mąż się przebudził ok 23:50 i próbował mnie dobudzić że już północ i czy chce popatrzyć na fajerwerki - odpowiedziałam mu (podobno bo nie pamiętam), że to żadna nowość poza tym Mała będzie się bała więc nie wyłażę spod kołdry
przez cały wieczór dziękując bogu, że nigdzie nie musieliśmy leź ... oboje nie przepadamy za sylwestrem, więc dla nas to noc 'jak każda inna' ...
Mała sobie podrygiwała w rytm 20sto minutowej składanki Mozarta dla dzieci, ja doczytywałam kolejną ksiązkę Browna a mąż wypełniał aplikację a potem zabrał się za Hobbita wyprzytualilismy się we troje, mąż nas wygilgał za pół roku z góry, ustaliliśmy plany na nowy rok i drogę do ich realizacji - ciekawe ile z tego faktycznie uda się zrealizować!

a dziś nowy rok - ja w pracy zawalona papierami więc w tym temacie nic się nie zmieniło szwagier wyprowadził się w sylwestra do krk, wszystko było załatwiana na wariata bo zaklepał mieszkanie 31 rano, przed południem pomagaliśmy go trochę spakować (bo sam pracował do 15, nim dojechał do domu była 18) , i przed 21 bym na nowym mieszkaniu przebrał się i sruuuu na imprezę sylwestrową tak do 1wszej nad ranem bo 01.01.13" był już w pracy na 12h... ale powiedział, że nowy rok chce zacząć w nowym mieszkaniu z nową pracą i nowym wszystkim , bo ma dośc starego roku - więc dla niego to na prawdę Nowy Rok oby się mu sprawdziło i zrealizował wszystkie swoje plany

Dziś wizyta kontrolna u ginekolog
Niestety nie bd widzieć Małej, ale dowiem się co z wynikami glukozy i moją nieszczęsną mini anemią... oby się tylko wszystko poprawiło... aaaa i najważniejsze jak szyjka... choć nie było z nią problemów to jednak mam lekkiego stresa czy wszystko jest ok
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:46   #4168
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, ja chyba nie umiałabym zrezygnować z towarzystwa... owszem, odkąd jestem w ciąży zmniejszyliśmy intensywność wyskoków, spotkań, skróciliśmy wizyty... ale... my takie typy towarzyskie
my też... ale troszkę się zmieniło. przeze mnie, przez moje leżenie. się okazało, że nie wszystkim jestem w stanie powiedzieć "wpadnij do mnie". niektórych się po prostu wstydzę - mojego nie sterylnego mieszkania, siebie w koszuli nocnej, tego, że nie zawsze jestem w stanie zrobić tą przysłowiową herbatę

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
cały czas!

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
to jednak mam lekkiego stresa czy wszystko jest ok
tylko głupi się nie boi trzymam kciuki!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 08:55   #4169
megi-megi
Zakorzenienie

Witam się z rana
Wczoraj też miałam ciężki wieczór - podbrzusze mnie jakoś dziwnie pobolewało. Nie mogłam nawet chodzić wyprostowana, tylko jak garbata babinka.
Ale jeszcze chociaż 2,5 miesiąca (napisałabym 2 miesiące, ale chodzi o roczny macierzyński).
Stary 2013-01-02, 08:59   #4170
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana
Wczoraj też miałam ciężki wieczór - podbrzusze mnie jakoś dziwnie pobolewało. Nie mogłam nawet chodzić wyprostowana, tylko jak garbata babinka.
Ale jeszcze chociaż 2,5 miesiąca (napisałabym 2 miesiące, ale chodzi o roczny macierzyński).
Wczoraj relaksowałam się przed tv, ale jak chciałam wstać, to myślałam, że pęknę... Straszny ból. Jakbym cały brzuch miała nabrzmiały. Dziś jest lepiej, ale nadal problem z założeniem skarpetek czy butów. Łyknę magnez jak nie przejdzie.

Ech, też mam nadzieję, że mój mały nie pośpieszy się za bardzo i załapiemy się na roczne. Będę się bardzo oszczędzać aby go nie pośpieszyć.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości