|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
I ja się witam w nowy rok !!!! i od razu :
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! mam dzisiaj dzień lenia - ale usprawiedliw. bo impreza była do 3 . Znajomi okazali się bardzo pomocni bo choć naszykowałam dużo jedzenia to i oni przyjechali prawie z pełnym cateringiem...... do tego nasze dzieci też miały towarzystwo - więc wszyscy się dobrze bawiliśmy . Nasi znajomi przyjechali z 5 miesięczną córeczką więc przypomniałam sobie jak to było- a była słodka i dzielna wytrzymała do samego końca...... świetnie wyglądasz aaaaaaaaaaaaaa .............. duża rodzinka !!!!! Cytat:
zgrabniutka mamuśka !!!! Cytat:
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie powiem, jak dopadła mnie gorączka w Święta, to myślałam, że mnie wykończy, bo tylko mama i mama było. Ja 39C a on mnie ciągnie do zabawy. Na nudę więc nie narzekam - nie wiem właściwie w co ręce włożyć. Teraz jeszcze zaczynamy terapię z logopedą, żeby w końcu zaczął jak człowiek mówić, a to niezła jazda jak on taki niechętny.
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie marzy mi się sylwester "wyjściowy" bez robienia żarcia ,sprzatania a jedynym moim "obowiązkiem" było by pójść do fryzjera i dobrze wyglądać ,potem dobrze się bawić ,upić i spać do południa......... aaaaach kiedyś tak będzie !!!!! Tym czasem zgadzam się na kompromis i jest fajnie .
|
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
![]() ![]() Cytat:
Zresztą, ten sylwester jest zdecydowanie przereklamowany Moje koty w miarę dały radę z wybuchami, ale stres był więc dziś śpią jak zabite ![]() Dziękuję ![]()
|
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj taki smętny był ten wieczór, że z chęcią bym strzeliła drinka. A tak picollo po północy, po którym Kalina tak szalała, że spać nie mogłam.
|
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was w Nowym Roku i życzę Wam ustąpienia wszelkich bóli, nudności i innych ciążowych nieprzyjemnych objawów, szybkiego i łatwego porodu oraz zdrowych, ślicznych dzidziusiów
![]() Ja spędziłam sylwestra u brata i bratowej. Pooglądaliśmy, pojedliśmy a później do 15 męczyła mnie zgaga i wymioty.. oby cały rok taki nie był
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko tak sobie fantazjuje w sumie, bo wykonalne pewnie bedzie, ale pytanie czy maluszka bede chciala zostawic i czy w ogole mi sie bedzie chcialo Jeszcze jest to dla mnie jedna wielka niewiadoma
|
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
Agnjeska- ja tez sie ciesze, ze jutro do pracy. Calymi dniami w chacie to nie dla mnie. Wiadomo jak sie ma juz dzieci to co innego, ale teraz juz mnie nosi. Ja tez jakos tak pracuje, 1 czy dwa pierwsze tygodnie lutego i macierzynski. W piatek koncze a w poniedzialek zaczynam jeszcze intensywny kurs jezykowy. Cos robic trzeba. a potem juz przeprowadza i sie bedzie dzialo
|
|
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Mam za to znajomych którzy mają dziecko w wieku naszej ninki i nie przyjęli naszego zaproszenia bo jak powiedzieli " chcą położyć małego wcześnie i mieć spokój..." - różne są "toki " rozumowań. Więc siedzieli sami w domu z wyboru - do tego ona też jest w ciąży więc napewno nie zabawili się z alkoholem czy coś....
|
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy mogę w piątek iść zrobić badanie krwi i obciążenie glukozy jeśli jestem po chorobie i antybiotyku?
|
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I jakiego języka? Francuski czy flamski? (;
|
|
|
#4152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dragusia, do tej pory urlop ojcowski był dla tatusiów nawet jeśli mama nie pracuje... nie wiem jak teraz. Wtedy te 2 tyg mogły się pokrywać z macierzyńskim - teraz nie. Tylko Ty de facto na takim urlopie nie będziesz... Myślę, że niedługo się to wyjaśni. Poszukam niebawem jakiś przepisów ... ale niebawem...
Cytat:
Upiłaś córkę! Cytat:
Wczoraj nawet z koleżanką się śmiałyśmy, że za rok trzeba będzie maluszkowi osobną salę przyszykować... białą salę ![]() Ah! Miałam pierwszą w życiu zgagę! Najadłam się pomarańczy i mi się pojawiło - ohydne uczucie... zapiłam kakao
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak MUS to mus. jeszcze tylko kilka tyg i bedzie Mase Wolnego - a pozniej MASE WOLNEGO INACZEJN![]() ja wlasnie w ost 2 tyg grudnia sie przeprowadzalam - Masakra, teraz to wsio trza wypakowac, posegregowac ew wyrzucic zbedne rzeczy !! ehhh - zakrecone to jest ![]() no nic lecem lasencje do spania ![]() slodkich snow i bede jutro po 17 jak wroce z pracy |
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie wyglądasz!
Cytat:
Dziewczyny, wszystkiego dobrego w tym roku, obyście się bez żadnych zakłóceń cieszyły swoimi maleństwami
|
|
|
#4155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurs robie z flamandzkiego, kurs bajka, kiedys dawno temu robilam jeden poziom, i po takim kursie od razu dostalam prace i w ogole moglam sie bez problemu porozumiec. 3h dziennie przez 7 tyg- 70 euro Cos robic trzeba.
|
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co pamiętam to ten ojcowski ma przysługiwać wszystkim ojcom dopóki dziecko nie skończy 2 lat, ma trwać 8 tygodni i będzie można go podzielić na 2 części w różnych terminach, jedna część nie krótsza niż 2 tygodnie. jedyny warunek był taki, żeby mama nie była w tym czasie na macierzyńskim. linka nie mam, ale wpisz w google urlop ojcowski w 2013 albo zmiany w urlopie ojcowskim 2013, powinnaś znaleźć. |
|
|
|
|
|
#4160 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale jak na złość rozłozyło mnie grypsko i ani w niedzielę ani dziś nie byłam na mszy... Więc nie wiem co z kolędą... czy np. nie będzie jakoś teraz w tygodniu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Wam, że od przedwczoraj chyba dopiero wiem co znaczą porządne kopniaki i wygibasy w brzuchu Mały przedwczoraj szalał, że szok... Wczoraj byl spokojny... A dziś znowu szaleństwo Brzuch prawie cały dzień mi faluje i się odkształca co chwilę z innej strony... czasem to aż bolesne... Ale mimo wszystko cudowneInna sprawa, że koło 19stej coś mnie podbrzusze zaczęło boleć tak trochę okresowo.... trwało to około godziny z malymi przerwami... Teraz tak sobie czytam i w sumie chyba zaczęły mi się skurcze B-H ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- A tak wogóle to macie może jakieś zdanie na temat serii od Ziai Mamma mia? Bo widzę, że jest krem na rozstępy i maść brodawki oraz masło ujędrniające po porodzie... http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-01-02 o 01:24 |
|||
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moj kochan mamuski.
Pozdrawiamy was z Mlodym z samego rana - zaraz zaczynamy prace, na szczescie otwieram z bardzo sympatyczna kolezanka wic humoru jak na razie nikt mi nie zepsuje. A mam go dobrego haha. Oby tak bylo zawsze. Buzzziole z deszczowego Bergen |
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/ziajka-mamma-mia-k...845586834.html i jestem zadowolona, kupiłam za 7zł z 14zł na wyprzedaży w Rossmannie
|
|
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do bólu to wczoraj też mnie bolał dość mocno brzuch wieczorem ale przeszło po Nospie na szczęście. Teraz to już będzie coraz częściej yhhh!
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuszek dziś lżejszy trochę. Wybrałam się do Biedronki po bułki i teraz wcinam jajecznicę z pomidorkiem, mniam! Mąż już w pracy, a ja muszę ogarnąć mieszkanie, zrobić pranie itd.... Jutro do lekarza
|
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() witamy obie z Małą w 2013 roku ![]() sylwestra spędziliśmy w trójkę zrobiłam kolację, kilka przekąsek, coś niezdrowego na ząb i nowy rok uczciliśmy ok 22:30 puszką coli (my) i maż drinkiem z ulubionym whisky potem padłam jak zabita mąż się przebudził ok 23:50 i próbował mnie dobudzić że już północ i czy chce popatrzyć na fajerwerki - odpowiedziałam mu (podobno bo nie pamiętam), że to żadna nowość poza tym Mała będzie się bała więc nie wyłażę spod kołdry przez cały wieczór dziękując bogu, że nigdzie nie musieliśmy leź ... oboje nie przepadamy za sylwestrem, więc dla nas to noc 'jak każda inna' ... Mała sobie podrygiwała w rytm 20sto minutowej składanki Mozarta dla dzieci, ja doczytywałam kolejną ksiązkę Browna a mąż wypełniał aplikację a potem zabrał się za Hobbita wyprzytualilismy się we troje, mąż nas wygilgał za pół roku z góry, ustaliliśmy plany na nowy rok i drogę do ich realizacji - ciekawe ile z tego faktycznie uda się zrealizować! ![]() a dziś nowy rok - ja w pracy zawalona papierami więc w tym temacie nic się nie zmieniło szwagier wyprowadził się w sylwestra do krk, wszystko było załatwiana na wariata bo zaklepał mieszkanie 31 rano, przed południem pomagaliśmy go trochę spakować (bo sam pracował do 15, nim dojechał do domu była 18) , i przed 21 bym na nowym mieszkaniu przebrał się i sruuuu na imprezę sylwestrową tak do 1wszej nad ranem bo 01.01.13" był już w pracy na 12h... ale powiedział, że nowy rok chce zacząć w nowym mieszkaniu z nową pracą i nowym wszystkim , bo ma dośc starego roku - więc dla niego to na prawdę Nowy Rok oby się mu sprawdziło i zrealizował wszystkie swoje plany Dziś wizyta kontrolna u ginekolog ![]() Niestety nie bd widzieć Małej, ale dowiem się co z wynikami glukozy i moją nieszczęsną mini anemią... oby się tylko wszystko poprawiło... aaaa i najważniejsze jak szyjka... choć nie było z nią problemów to jednak mam lekkiego stresa czy wszystko jest ok
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas! tylko głupi się nie boi trzymam kciuki!
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Wczoraj też miałam ciężki wieczór - podbrzusze mnie jakoś dziwnie pobolewało. Nie mogłam nawet chodzić wyprostowana, tylko jak garbata babinka. Ale jeszcze chociaż 2,5 miesiąca (napisałabym 2 miesiące, ale chodzi o roczny macierzyński).
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, też mam nadzieję, że mój mały nie pośpieszy się za bardzo i załapiemy się na roczne. Będę się bardzo oszczędzać aby go nie pośpieszyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

. Nasi znajomi przyjechali z 5 miesięczną córeczką więc przypomniałam sobie jak to było- a była słodka i dzielna wytrzymała do samego końca...... 

,potem dobrze się bawić ,upić i spać do południa......... aaaaach kiedyś tak będzie !!!!!

Spał potem z nami całą noc. A teraz dopiero widzę, że tak naprawdę na spokojnie zaczął odsypiać wczorajszy stres

no ale jak MUS to mus. jeszcze tylko kilka tyg i bedzie Mase Wolnego - a pozniej MASE WOLNEGO INACZEJN