|
|
#1141 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
La_Mezcla bardzo bardzo mi przykro
Martwiłyśmy się, co u Ciebie, no i jak widać - najgorszy możliwy scenariusz.... Naprawdę strasznie mi przykro Mam do Ciebie pytanie, bo widzę, że jesteś ze Śląska. Możesz napisać mi tutaj albo na PW, w którym szpitalu leżałaś? Jeszcze raz Ci to napiszę, bo nie mam teraz innych słów - bardzo Ci współczuję Teraz żadne słowa Cię nie pocieszą, wiem...---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Domi też właśnie myślałam już o tym na liście... Ale pewnie, to zależy od dziewczyn, czy chcą być wymienione czy nie. |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykro mi bo wydaje mi sie ze ginka juz tego 17tego jak powiedziala mi "to dalej wyglada na 6ty tydzien ale poczekajmy zawsze jest plus minus 2tygonie" inny lekarz powiedzial, ze mogla mnie skierowac na jakies konkretne badania .. a nie czekac i czekac .. a najwyrazniej juz wtedy nic sie nie rozwijalo .. w szpitalu mialam naprawde fachowa opieke .. tlumaczyli wszystko, probowali pocieszczac.. na pewno bedziemy sie starac o dzidzie .. teraz chce odpoczac za duzo sie dzialo .. zaczniemy po slubie za 1,5 roku bez zadnych tabletek itp .. mam nadzieje ze nam sie uda
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko coś powiedzieć, bo słowa i tak Cię nie pocieszą. Dobrze, że masz takie wsparcie w mamie i tz, razem przetrwacie te złe chwile i kiedyś do was się los uśmiechnie, trzymaj się kochana
|
|
#1144 |
|
Konto usunięte
|
La_Mezcla jeszcze jedno: nie obwiniaj się o nic. Niestety, ale z reguły jest tak, że w tych początkowych tygodniach mamy średni wpływ na to, co się dzieje... Możemy chuchać, dmuchać, a ciąża się nie utrzyma. Są pewne sytuacje, kiedy wiemy, że ciąża jest zagrożona i np. trzeba leżeć, ale u Ciebie tak nie było. Z tym, że pamiętam, że u Ciebie coś tam już wcześniej na USG było nie do końca tak, jak powinno....
Sądzę, że niestety nie uda się poznać przyczyny, a najprawdopodobniej powiedzą Ci, że zły podział komórek czy coś takiego. Tak jest najczęściej. Niestety... Trzymaj się i dobrze, że nie tracicie nadziei, to najważniejsze
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku!!
Idę nadrabiać
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bądźcie silni.
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
La_Mezcla tak mi przykro
wiem co teraz przezywasz... Płacz, rozpaczaj, to czas na to... I zrozumiemy, ze raczej do tego watku nie bedziesz zagladac (ja tak mam z mamami marcow-kwiet). Przykro mi ;( najgorsze jest to, ze zabieg w takich okolicznosciach
|
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo mi przykro kochana. Zastanawiałam się co u Ciebie, ale miałam nadzieje, że będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki. Grunt to się nie poddawać.
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak bede miec wyniki z histopatologi dam znac czy byl jakis konkretny powod .. ale lekarze mowili ze raczej nie, ze 30 % pierwszych ciaz to poronienia .. ze tak poprostu sie dzieje ..
|
#1150 |
|
limonka84
|
La_Mezcla - bardzo Ci współczuję. Niestety na niektóre sytuacje nie mamy żadnego wpływu. Trzymaj się ciepło i odpoczywaj - życzę Ci dużo dużo zdrowia!
Mnie w piątek w szpitalu powiedziano, że na to krwawienie nie ma żadnej rady, albo ustąpi albo nie. Mam czekać. Już w niedzielę były to tylko brązowe plamienia, a od wczoraj nie widzę nic. Martwię się jednak, bo oprócz tego zauważono u mnie krwiaka, a właściwie jeśli dobrze zrozumiałam to zarodek ma krwiaka: "krwiak widoczny w dolnym biegunie jaja płodowego". Dopiero kolejne badania wyjaśnią coś więcej. Na razie jest za wcześnie. A przyczyna krwawienia też nie jest jednoznaczna, bo towarzyszył mi zarówno duży stres w pracy, nerwy w domu, intensywnie spędzone święta i na dodatek nie wiedziałam, że może powinnam była zrezygnować na jakiś czas ze stosunków z moim tż. Naczytałam się wcześniej, że w ciąży seks jest dozwolony, ale chyba muszę bardziej uważać i na jakiś czas zrobić przerwę. Przeczytałam chyba setkę wątków o polecanych ginekologach z Poznania - niestety czas oczekiwania na wizytę do tych najlepszych jest strasznie długi, a ja potrzebuję kogoś na najbliższe dni. Mam sporo namiarów - jutro zaczynam dzwonić. |
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przechodziłam dokładnie to samo Cytat:
![]() Jak przestałaś się udzielać to czułam, że jest coś nie tak Myślałam o Tobie codzinnie A teraz ... nie musisz być silna. Wypłacz ten ból i żal... żałoba jest normalna
|
||
|
|
|
#1152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzisz ja straciłam dziecko w 30 tc (czyli dziecko, które przeżyłoby, gdyby się urodziło) i o przyczynach też tylko mogę gdybać ![]() Niby mamy tak rozwiniętą medycynę, a nad tym nie potrafimy jeszcze zapanować. |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38385219]Zwykle lekarze mówią, że źle się komórki podzieliły, że taki zarodek nie miał szans się rozwinąć...
Widzisz ja straciłam dziecko w 30 tc (czyli dziecko, które przeżyłoby, gdyby się urodziło) i o przyczynach też tylko mogę gdybać ![]() Niby mamy tak rozwiniętą medycynę, a nad tym nie potrafimy jeszcze zapanować.[/QUOTE] Twojej tragedii nawet nie potrafię sobie wyobraźić ... Kiepsko zaczęłyśmy Nowy Rok
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje kochane za wsparcie .. dalabym od razu znac ale dopiero dzis wyszlam ze szpitala .. napewno nastepnym razem sie uda !!!!
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że masz wsparcie w TŻ, bo jego obecność będzie Ci teraz potrzebna. Mój mąż siedział ze mną po # 2 tygodnie w domu. I nikogo w tym czasie nie chcieliśmy widzieć. Ani z nikim rozmawiać. Nie chcieliśmy pocieszania, ani rozmów z nikim. I nikt tego nie rozumiał |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
La_Mezcla przykro mi, mało się nie popłakałam... trzymam kciuki za lepszą przyszłość
limonka84 witam nową mamusie Co do stosunków to ja z moim sobie nie odmawiamy, ale nie szalejemy, teraz znacznie spokojniej. Dziś takimi przytulankami rozpoczęliśmy dzień ![]() Dziś też pokłóciłam się ze swoim o to na którą ma jutro do pracy, nie wiedziałam, jak on jutro pracuje, a on mi nie chciał powiedzieć (2 tyg siedział na wolnym więc zapomniałam, która to może być jutro) Dziewczyny ja dziś jakiegoś głupa dostałam, zrobiłam pełny obiad, do tego upiekłam dwa ciasta i zaprosiłam teściową na ciasto. Teraz zajadam się ziemniaczkami z marchewką i groszkiem ;] |
|
|
|
#1158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja straciłam wielu znajomych po kwietniu. Tymczasem zrobiłam pyszną kolację, pastę jajeczną na grzankach, zjadłam 4.... TŻ też. |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38385219]Zwykle lekarze mówią, że źle się komórki podzieliły, że taki zarodek nie miał szans się rozwinąć...
Widzisz ja straciłam dziecko w 30 tc (czyli dziecko, które przeżyłoby, gdyby się urodziło) i o przyczynach też tylko mogę gdybać ![]() Niby mamy tak rozwiniętą medycynę, a nad tym nie potrafimy jeszcze zapanować.[/QUOTE] Dokładnie. Ja stracilam w 25 tc i też nie znaleziono przyczyny. Szukałam na własną rękę i mam podejrzenie co to mogło być, ale nie wszyscy lekarze się z tym zgadzają....a byłam cały czas pod opieką lekarza, w czwartek wyszłam ze szpitala z super wynikami i usg a we wtorek serce mojej córeczki przestało bić
|
|
|
|
#1161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38380257]Ja też i to nie tylko w ciąży Ogólnie wieczorami jestem jakaś zmęczona, zasypiam w ciągu 1 sekundy..[/QUOTE] Na dobry początek dnia ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38380612]Tzn. u nas też zero od początku ![]() Tylko tak ogólnie napisałam, że wolę rano :P A w ciąży ja też się boję, wiem, że niby można, ale mi się kiedyś zdarzyło plamić po stosunku, gdyby teraz w ciąży takie coś by mi się przytrafiło, to zawał murowany.[/QUOTE] Ciekawe jakby mój tż przetrwał... Chyba by sobie nie poradził z taką przerwą. Na pewno byśmy musieli spać na osobnych łóżkach ![]() No ale wszystko dla bezpieczeństwa dziecka. Po co później się obwiniać. Cytat:
Trzymam kciuki Kochana! |
||
|
|
|
#1163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O nie, ja bym nie przeżyła spania w osobnych łóżkach... Dla mnie nawet zasypianie jak się pokłócimy i przez focha nie przytulam się do TŻa (lub na odwrót) jest ciężkie... Jestem totalnie uzależniona od spania z nim i on tak samo... A co do przerwy - no cóż, są inne sposoby... Wraca się wyobraźnią do czasów ekhm niewinności
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
oliath, ja jeszcze nie wiem, na razie jest to dla mnie temat abstrakcyjny, zacznęsię zastanawiać na wiosnę może
margosia, ale moja ciąża podobno późniejsza o jakieś 2 tygodnie niż wg om |
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
La_Mezcla-współczuję i bardzo mi przykro
nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to musi być ból, napewno ciężko będzie wam się pobierać,ale trzymam kciuki,żebyście dali radę.Wtam w Nowym Roku, życząc wam kobietki wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim zdrowych dzieciaczków i bezbolesnych porodów ![]() Mam takie pytanko,czy któraś z was jest może z Warszawy lub okolic? Jutro będe się próbować dostać do jakiegoś gin u mnie w mieście,bo muszę iść na kontrolę po szpitalu [infekcja,wysoka gorączka,antybiotk i do tego e.coli w szyjce macicy,ale wzrost mały],a wizyta rutynowa dopiero na 14.01. Mam nadzieję,że wszystko już w porządku i że antybiotyk zadziałał na tą bakterię...
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
La_Mezcla, bardzo Ci współczuję, nie znajdę żadnych słów pocieszenia
magolina, a mogę zapytać, jakie masz podejrzenie co do powodów? oliath, zapomniałam dodać, że ja za 1 razem rodziłam na brochowie, cc |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
La_Mezcla Bardzo mi przykro
Trzymam kciuki za lepsze "jutro"... Czerwony_balonik ja jestem z Warszawy |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana.
ide do pracy za chwile, a po pracy na skan. stresa mam jak przed matura , hahahaha )
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- A mnie coś wczoraj pobolewał brzuch, znów jakby na miesiączke ale mocniej, dziś jest odpukać wszystko ok ale jak znów zacznie boleć to zadzwonię do gina bo się przestraszyłam... Do tego kłują jajniki, was też kłują??
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry z pracy, strasznie mi jakoś tu ciężko. Chyba się rozleniwiłam przez wolne i nie mogę się ogarnąć. Żyje też kolejnym wolnym 7 i 8 stycznia ;] Trzymam kciuki za udane wizyty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Martwiłyśmy się, co u Ciebie, no i jak widać - najgorszy możliwy scenariusz.... Naprawdę strasznie mi przykro 

bardzo mi przykro kochana. Zastanawiałam się co u Ciebie, ale miałam nadzieje, że będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki. Grunt to się nie poddawać.

nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to musi być ból, napewno ciężko będzie wam się pobierać,ale trzymam kciuki,żebyście dali radę.