|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A propos Waszej dyskusji o "Emilce", Musierowicz i tym podobnych - uwielbiam te książki! Pochłaniałam je wszystkie, gdy byłam w podstawówce/gimnazjum i z nimi kojarzę moje dzieciństwo ![]() ![]() PS Jak Wy tu dużo piszecie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Raczkowanie
|
Czytam emilkę (na razie drugi tom) i jestem w szoku. Bohaterka
- umie być szczęśliwa - dostrzega piękno wokół siebie - jest niezłomna - wierzy w swój sukces - nie jest ideałem, ale stara się być uczciwa wobec siebie - itd itp I najbardziej szokuje mnie to, że ja będąc w jej wieku się z nią utożsamiałam. Nie do końca oczywiście, ale czułam się podobnie. Teraz mam wrażenie, że od tamtej młodej osoby dzielą mnie lata świetlne. Nie pamiętam już jak to jest wierzyć, że przyszłość przyniesie same najlepsze rzeczy. Stałam się lękliwą, smutną, zwiędłą na duszy osobą. Nie wiem jak zrobić, żeby było inaczej. (To znaczy wiem gdzie leży główny problem - zważywszy że moje serce przypomina teraz hm... tatara - ale nic nie potrafię z tym zrobić.) Może to wina zimy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będą mocne, cienkie brwi i czerwone usta z podkreślonymi łukami kupidyna. I sznur czegoś udającego czarne perły. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też bym dofinansowała budowę rodziców, zabezpieczyła finansowo i kupiła im lepsze (bezpieczniejsze) samochody, tacie jakiś bajerancki. ![]() Cytat:
Fairy Ło matko, pojechałaś z tym tatarem.. ![]() Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2012-12-30 o 17:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty gdzie byłaś? Z Jeżycjady jako dziecko przeczytałam parę książek, ale teraz przeczytam je chyba wszystkie po kolei... ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam dziś zrobić zaległe zadania, żeby zaliczyć semestr i znowu ich nie tknęłam... Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2012-12-30 o 20:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W 2013 chcę się wybrać na parę dni do Rzymu. Byłam na pogrzebie Papieża, ale niestety wtedy nie udało mi się zwiedzić. Bierz się do roboty z zadaniami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny!!!
![]() Spełnienia Waszych planów ![]() Pozbycia się prokrastynacji i złych nawyków ![]() Przepędzenia lenistwa, lęków i smutków ![]() Wiary we własne siły i możliwości ![]() Przyjaźni, miłości, szczęścia... ![]() I szampańskiej zabawy!!! ![]()
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Kocurko i nawzajem ![]() Też Wam życzę, aby ten rok chociaż nie był gorszy, a nawet lepszy! I żebyśmy się wyleczyły z prokrastynacji i szybciutko spełniały nasze postanowienia naszych list sto i nie tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
Ja tez Wam dziewczynki zycze wszystkiego najlepszego
![]() ![]()
#2141 |
Zakorzenienie
|
Jakiś taki marazm odczuwam...nie chce mi się świętować. Słabe powitanie nowego roku
![]() ![]()
#2142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny! ![]() A na kolejne 12 miesięcy życzę: S ystematyczności, której nam brakuje... L uster przychylnych naszym odbiciom ![]() M iłości zewsząd K kreatywności na co dzień M mądrości C zasu na realizację wszystkich wspaniałych pomysłów, jakie macie L udzi przychylnych i inspirujących wokół Ś wiadomości, jakimi wspaniałymi osobami jesteście W olności wyborów P rokrastynacji tylko jako wspomnienia oraz ewentualnie jako tematu wątku na Wizażu L uzu, który da odetchnąć G enialnych chwil w nadchodzącym 2013 roku!!! PS. Przepraszam za nieco tandetną formułę, ale zawsze marzyłam, żeby złożyć takie życzenia i nigdy nie miałam okazji! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny, ja też Wam życzę pozytywnego wejścia w nowy rok - grubej kreski dla tych, które potrzebują zacząć z zupełnie nową wizją i energią oraz dynamicznej kontynuacji dla tych, które realizują ubiegłoroczne plany, zamiary i marzenia. Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocurko rozumiem Cię. Mi też się odechciało sylwestra. Idziemy z TŻ do klubu z jego znajomymi, a wcześniej jest before u mnie i później zostają u mnie na noc. Będę miała masę pracy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
Świetne życzenia gren!
Ja Wam życzę lekkości, radości, uśmiechu; określenia planów i celów i ich realizacji i WIOSNY w sercach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego w 2013 Dziewczynki!
![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Witam w 2013 ...dziwnie to brzmi
![]() ![]() Dużo przemyślen...ciężko ale do przodu i to najważniejsze... Mam nadzieje,że będziemy realizowac nasze postanowienia Noworoczne i spełnimy wszystko co sobie obiecałyśmy... Tygrys jest piękna pogoda ,leć na konie ![]() ![]() Jak tam samopoczucia bo sylwestrowych szaleństwach? ![]()
#2148 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wytrwałości, wiary w siebie, spełnienia wszystkich marzeń, celów i planów, miłości i zdrowia oraz optymizmu na każdy dzień!
![]() ![]() ![]()
#2149 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Wam życzę motywacji, cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do swych celów ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
witam się z Wami dziewczyny w Nowym Roku, życzę byśmy owocnie walczyły z prokrastynacją i spełniały swoje marzenia bo tak właśnie chcemy, a nie musimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
Cześć noworocznie!
nie zdążę ponadrabiać, więc w skrócie lilith - miło cię znów widzieć; Emilka w nocy w kosciele z szaleńcem - o Boże, to była prawdziwa scena grozy... co do tych książek to dla mnie były pełne jakiejś takiej goryczy (tak to wspominam). A kojarzycie L.M. Montgomery "Dzban ciotki Becky"? (inny tytuł "W pajęczynie życia") mądra książka o "wyzwalaniu się" i o tym co naprawdę ważne. taka pozytywna. Chyba pora sobie przypomnieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
Witajcie kobietki w Nowym Roku
![]() Zakopałam się po uszy...jak już nie powiem w co... Zapisałam się na szkolenie i ''zapomniałam''(bynajmnie j nie przypadkiem), że czas szkolenia jest ograniczony(w sensie 8 tygodni). Zostało mi równe 10 dni, żeby opanować wiedzę na którą powinnam przeznaczyć 90 godzin... Boooooże...taka to chyba tylko ja potrafię być genialna ![]() W związku ze zbliżającą się sesją(razy dwa) niestety muszę Was chwilowo opuścić bo nie chcę nawet zagłębiać się w czeluści internetu z obawy, że mnie połknie, przeżuje i wypluje z totalnym poczuciem winy zmarnowanego czasu... Mam nadzieję, że Sylwester minął Wam przyjemne(zwłaszcza Nebulce-liczę na zdjęcia imprezy, która ominęła mnie i Tż szerokim łukiem niestety ![]() Pochwalę się jednak, że wypad w góry z Tż dobrze nam zrobił.Aż tak dobrze, że ustaliśmy datę ślubu ![]() Dobra lecę kobietki bo zaczął się gorący okres na rynku korepetycyjnym, więc wszystko NA JUŻ robię. Miłego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zadomowienie
|
Patri, myslę o Tobie .
![]() wysyłam pozytywne mysli inga - Tobie też. zgaduję, że jutro do pracy DZIAŁAJ ![]() lasub - cholernie się cieszę, że ruszyliście do przodu ![]() Edytowane przez Aper Czas edycji: 2013-01-01 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
I co robiłam przez godzinę?
Co robiłam? Szukałam sali na wesele... Jezu, kopnicie mnie w dupę bo w styczniu mam 5 examów na głowie ![]() A plany na ten rok takie poczyniłam, że chyba po 10 godzin dziennie ryć powinnam ![]() Kobietki z Łodzi(i nie tylko)-jak macie cynk na salę bankietową(potrzebujemy na 60 osób, do 130 złotych, bez poprawin) to poproszę namiary ![]() A na wiązankę wymyśliłam sobie róze farbowane w czterech odcieniach związanych z niebieskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu o "liście sto": http://lifeskillsacademy.blogspot.co...1-zadanie.html Pozdrawiam. ![]() I ładny masz avatarek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Rozeznanie
|
W mojej byłyj pracy znowu poszukują pracownika na stanowisko na którym ja pracowałam...To będzie czwarta osoba w przeciągu 3 miesięcy-nieźle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Lux Mundi
|
Donoszę uprzejmie, że reaktywowałam się na tyle, by przygotować kąpiel, po której ponownie uderzam w kimono
![]() O Sylwestrze za dużo nie napiszę - muszę najpierw poskładać film ![]() 1) posiadam mega zakwasy na brzuchu [ za dużo się śmiałam ![]() 2) jak wyżej - całego ciała [ zeszłam z parkietu o 5 ![]() Jutro wieczorem nadrobię wątek ![]() A tymczasem : życzę Wam Moje Drogie w tym Nowym Roku dużo ZDROWIA przede wszystkim - zarówno dobrej kondycji fizycznej, jak i psychicznej, więcej wiary w siebie, zwycięskiej walki z wszelkimi przeciwnościami oraz świetnych relacji z ludźmi, na których Wam zależy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Fairy, ten tatar aż boli przy czytaniu! Życzę, żeby się polepszyło - cokolwiek to dla Ciebie znaczy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a.) w ogóle wiedzieć coś o modzie - przeszłej i obecnej b.) wyrobić sobie swój styl: wtedy odpadnie problem kupowania ciuchów na jedną okazję w takim zestawieniu, jakie zaproponował stylista w sklepie, bo sama będę w stanie coś wymyślić c.) czytanie zagranicznej prasy modowej ma dodatkowy atut - angielski i francuski przemycone ![]() Tym samym, mam nowe zadanie na moją cały czas powstającą listę 100 - popracować nad ubraniami! Cytat:
![]() ![]() Podejrzewam, że jestem jedną z najmłodszych, a miałam najbardziej "babciowego" Sylwestra, więc pomimo wszelkich wad - niewątpliwie już po miałam się dobrze ![]() Zgadzam się ![]() ![]() Lasub, faktycznie - szkoda "przeoczenia". Ale pamiętaj, że zarazem jesteś jedną z niewielu tak genialnych: mądrych i pracowitych osób, które dadzą radę się z tego wyplątać ![]() Paradoksalnie, wcale Cię nie kopnę. Tzn. tak leciutko, żebyś już więcej dzisiaj nie bujała w obłokach ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie? Leniwie ogarniam rzeczywistość. Powinnam coś dzisiaj zrobić i nie wiem co, nie wiem jak... Czuję się jakbym miała dwie lewe ręce. Muszę iść do biblioteki, ale boję się, że jak pójdę, to zmarnuję czas... nie robię jednak nic w domu, bo zaraz będę musiała wyjść do biblioteki ![]() Kocham kotki, a dzisiaj czuję się sama jak jeden z nich - taki, co to spędza pół dnia goniąc własny ogon i kręcąc się w kółko. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was wszystkie :-*
Mogę dołączyć? Mam bardzo duzy problem z odkładaniem wszystkiego. Czasem mam wrażenie,że nic na mnie nie działa ... Czasem myślę,że może jestem najbardziej leniwą osobą na świecie? ![]() Ech sam proces brania się do "dzieła" mnie osłabia. Już na wstępie mnożę trudności,mam przy tym pewność,że i tak nie ogarnę tematu aby wyszło perfekcyjnie,więc mijają godziny a ja w efekcie nie robię nic:/ Nie mam siły na siebie (wiem brzmi to żałośnie->bo wystarczy wziąć się w garść i skończyć użalanie nad sobą).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.