Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 14:32   #2131
201706121151
Konto usunięte

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
To że się tak spytam...dlaczego nie lubisz swoich studiów? To wydaje mi się dość ważne...bo jednak studia to taka rzecz, którą wybiera się samemu i wydaje mi się, że nie ma sensu iść na coś, co kompletnie Cię nie interesuje. A myślę, że z jakiegoś powodu je wybrałaś, więc co Cię do nich zniechęciło?
Nie lubię, bo moja wizja tych studiów okazała się całkiem inna od rzeczywistości. Studiuję anglistykę, zawsze lubiłam angielski, ale te studia były moim drugim wyborem (na pierwsze się nie dostałam). Poza tym studiuję na najlepszym wydziale anglistyki w Polsce, no i tam, żeby utrzymać swoją renomę, wiele, naprawdę wiele wymagają... A mnie to aż tak nie fascynuje, by siedzieć całe dnie nad książkami.

Cytat:
Napisane przez grenouillette Pokaż wiadomość
Stawiam konia z rzędem, że tak jest! Jednocześnie pocieszę, że nigdy nie wiesz, czy Ci się nie odmieni. Ja swoje studia na pierwszym roku nienawidziłam, na drugim i trzecim były mi obojętne, teraz jestem na czwartym i... coraz cieplej o nich myślę . W tym nadzieja! Zaś jeśli nie sądzisz, by Ci się miało odmienić, a masz możliwość - to uciekaj! Albo rzuć te i zacznij coś nowego, albo dobierz coś, co będzie Twoim motorem napędowym.
Nie sądzę, żeby mi się odmieniło, jestem na trzecim roku, jest jeszcze gorzej niż na pierwszym . Ciągle narzekam na ten kierunek i cieszę się, że jeszcze pół roku i go skończę. Rzeczywiście - chcę stamtąd uciekać . Ale nie wiem jak dać sobie radę jeszcze przez te pół roku, zeby wszystko zaliczyć bez problemu i jeszcze coś z tej nauki wynieść.

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
Rzuciłabym studia. Nie cierpię ich (LaFleurBlanche wiem co czujesz). I chyba bym się spakowała i… pojechała w świat. Marzy mi się taki wyjazd, chociaż na rok. Dookoła świata. Pomieszkać trochę tu, trochę tam. Robić w końcu tylko to, co kocham, czyli podróżować.
Zrób to co ja - w pewien sposób "uciekłam" ze studiów. Wyjechałam na pół roku na Erasmusa . I w ciągu tego czasu zwiedziłam tyle ile przez lata nie widziałam.

A propos Waszej dyskusji o "Emilce", Musierowicz i tym podobnych - uwielbiam te książki! Pochłaniałam je wszystkie, gdy byłam w podstawówce/gimnazjum i z nimi kojarzę moje dzieciństwo . Wciąż jednak nie przeczytałam ostatniej części "Jeżycjady", nie mogę się doczekać kiedy trafi w moje ręce .

PS Jak Wy tu dużo piszecie...
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:35   #2132
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
Nie lubię, bo moja wizja tych studiów okazała się całkiem inna od rzeczywistości. Studiuję anglistykę, zawsze lubiłam angielski, ale te studia były moim drugim wyborem (na pierwsze się nie dostałam). Poza tym studiuję na najlepszym wydziale anglistyki w Polsce, no i tam, żeby utrzymać swoją renomę, wiele, naprawdę wiele wymagają... A mnie to aż tak nie fascynuje, by siedzieć całe dnie nad książkami.
a ja się zastanawiałam nad anglistyką, co by po skończeniu swoich pójść, ale się widać muszę jeszcze raz zastanowić

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:54   #2133
fairytale
Raczkowanie

Czytam emilkę (na razie drugi tom) i jestem w szoku. Bohaterka
- umie być szczęśliwa
- dostrzega piękno wokół siebie
- jest niezłomna
- wierzy w swój sukces
- nie jest ideałem, ale stara się być uczciwa wobec siebie
- itd itp

I najbardziej szokuje mnie to, że ja będąc w jej wieku się z nią utożsamiałam. Nie do końca oczywiście, ale czułam się podobnie. Teraz mam wrażenie, że od tamtej młodej osoby dzielą mnie lata świetlne. Nie pamiętam już jak to jest wierzyć, że przyszłość przyniesie same najlepsze rzeczy. Stałam się lękliwą, smutną, zwiędłą na duszy osobą. Nie wiem jak zrobić, żeby było inaczej. (To znaczy wiem gdzie leży główny problem - zważywszy że moje serce przypomina teraz hm... tatara - ale nic nie potrafię z tym zrobić.)

Może to wina zimy.
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:57   #2134
Halimaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Halimka, do lat 20 to przydałaby się sukienka z obniżonym stanem - mam nawet jedną, ale pewnie nie damy rady spotkać się przed Sylwestrem, a poza tym nie widzę Cię za bardzo w szarym - no i długi sznur pereł zawiązany na supeł, mocne brwi, czerwone usta i "wyciskane" fale nad czołem, coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=NQAz5Opz438
Ja w sumie wiem mniej więcej co się wtedy nosiło, tylko nie wiem jak to zrobić z tego co mam w domu... Obniżony stan nie jest najlepszy do mojej figury, ale nawet znalazłam jedną sukienkę i bluzkę, które wpisują się w klimat.

Będą mocne, cienkie brwi i czerwone usta z podkreślonymi łukami kupidyna. I sznur czegoś udającego czarne perły.

Cytat:
Zastanawiałam się już kiedyś co bym zrobiła jakbym wygrała w Lotto. Oczywiście wiele by zależało od tego jaka to by była suma Ale pierwsze co bym zrobiła to rzuciła aktualną pracę, następnie dofinansowała rodziców, żeby mieli kasę na skończenie domu (na co nie mają kasy w tym momencie...), coś bym może bratu dała....i wreszcie...przestałabym się martwić To by było najlepsze co by mi to dało - nie musiałabym się martwić o to za co żyć. Obliczyłabym sobie ile potrzebuję by przeżyć kilka lat w spokoju i może próbowałabym za resztę założyć jakąś firmę Tak sobie to obmyśliłam

Lata 20-te kojarzą mi się tak jak Tygrysowi z krótkimi sukienkami bez talii i takimi dziwnymi opaskami na włosach....albo chustami przewiązanymi. O, np. takie coś jak tu: http://moda.na14.pl/joomla1/images/s...y/lata_20b.jpg
Zdjęcie z linka niezbyt ładne ale pomysł z opaską super! Dzięki!

Ja też bym dofinansowała budowę rodziców, zabezpieczyła finansowo i kupiła im lepsze (bezpieczniejsze) samochody, tacie jakiś bajerancki.

Cytat:
Wczoraj pogrzebałam trochę w starych książkach, z dzieciństwa i wygrzebałam kolejną książkę, którą muszę przeczytać! „Dzieci z Bullerbyn” . Pamiętam, jak jednym tchem ją przeczytałam, kiedy byłam w podstawówce, jako obowiązkową lekturę. Później przeczytałam kolejny raz, już nieobowiązkowo, ale tak samo w jeden wieczór, zahipnotyzowana. Ciekawe, czy teraz też mnie tak wciągnie.
To czytałam i podobało mi się. Ania jakoś nie bardzo. Innych nawet nie kojarzę. Byłam bardzo negatywnie nastawiona do lektur szkolnych..

Fairy Ło matko, pojechałaś z tym tatarem..

Edytowane przez Halimaa
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:59
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 18:25   #2135
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:

Nie sądzę, żeby mi się odmieniło, jestem na trzecim roku, jest jeszcze gorzej niż na pierwszym . Ciągle narzekam na ten kierunek i cieszę się, że jeszcze pół roku i go skończę. Rzeczywiście - chcę stamtąd uciekać . Ale nie wiem jak dać sobie radę jeszcze przez te pół roku, zeby wszystko zaliczyć bez problemu i jeszcze coś z tej nauki wynieść.

Zrób to co ja - w pewien sposób "uciekłam" ze studiów. Wyjechałam na pół roku na Erasmusa . I w ciągu tego czasu zwiedziłam tyle ile przez lata nie widziałam.

A propos Waszej dyskusji o "Emilce", Musierowicz i tym podobnych - uwielbiam te książki! Pochłaniałam je wszystkie, gdy byłam w podstawówce/gimnazjum i z nimi kojarzę moje dzieciństwo . Wciąż jednak nie przeczytałam ostatniej części "Jeżycjady", nie mogę się doczekać kiedy trafi w moje ręce .

PS Jak Wy tu dużo piszecie...
Też jestem na trzecim roku, więc już na erazmusa nie wyjadę. Może na magistrze pojadę, chociaż nie wiem czy będę miała kiedy, bo w maju 2014 wyjeżdżam znów do USA No, ale może jakoś się uda. Myślałam o erazmusie we Włoszech, albo w Hiszpanii.
A Ty gdzie byłaś?

Z Jeżycjady jako dziecko przeczytałam parę książek, ale teraz przeczytam je chyba wszystkie po kolei...

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez fairytale Pokaż wiadomość
- umie być szczęśliwa
- jest niezłomna
- wierzy w swój sukces
- itd itp
Miałam inne plany książkowe teraz, ale chyba je zmienię i zacznę od Emilki
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 20:38   #2136
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Też jestem na trzecim roku, więc już na erazmusa nie wyjadę. Może na magistrze pojadę, chociaż nie wiem czy będę miała kiedy, bo w maju 2014 wyjeżdżam znów do USA No, ale może jakoś się uda. Myślałam o erazmusie we Włoszech, albo w Hiszpanii.
A Ty gdzie byłaś?
Jestem aktualnie we Włoszech . W pewnym sensie to była ucieczka od moich studiów na jakiś czas. Zazdroszczę USA! Chociaż ja na razie wyjazdów mam dość... Tęsknię za Polską.

Cytat:
I najbardziej szokuje mnie to, że ja będąc w jej wieku się z nią utożsamiałam. Nie do końca oczywiście, ale czułam się podobnie. Teraz mam wrażenie, że od tamtej młodej osoby dzielą mnie lata świetlne. Nie pamiętam już jak to jest wierzyć, że przyszłość przyniesie same najlepsze rzeczy. Stałam się lękliwą, smutną, zwiędłą na duszy osobą.

Może to wina zimy.
Mam dokładnie to samo. Gdy przypominam sobie siebie sprzed jakiegoś czasu, zastanawiam się jak to możliwe, że byłam taka radosna, pełna optymizmu, a teraz postrzegam świat i swoją przyszłość w ciemnych barwach. Chociaż z drugiej strony nauczyłam się dojrzałości i jestem silniejsza niż kiedyś.

Miałam dziś zrobić zaległe zadania, żeby zaliczyć semestr i znowu ich nie tknęłam...

Edytowane przez 201706121151
Czas edycji: 2012-12-30 o 20:42
Stary 2012-12-30, 20:58   #2137
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
Jestem aktualnie we Włoszech . W pewnym sensie to była ucieczka od moich studiów na jakiś czas. Zazdroszczę USA! Chociaż ja na razie wyjazdów mam dość... Tęsknię za Polską.

Mam dokładnie to samo. Gdy przypominam sobie siebie sprzed jakiegoś czasu, zastanawiam się jak to możliwe, że byłam taka radosna, pełna optymizmu, a teraz postrzegam świat i swoją przyszłość w ciemnych barwach. Chociaż z drugiej strony nauczyłam się dojrzałości i jestem silniejsza niż kiedyś.

Miałam dziś zrobić zaległe zadania, żeby zaliczyć semestr i znowu ich nie tknęłam...
Kocham Włochy W jakim mieście jesteś? Ja byłam dwa lata temu w Toskanii, ale tylko tydzień

W 2013 chcę się wybrać na parę dni do Rzymu. Byłam na pogrzebie Papieża, ale niestety wtedy nie udało mi się zwiedzić.

Bierz się do roboty z zadaniami
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 10:31   #2138
bura kocurka
Zakorzenienie

Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny!!!
Spełnienia Waszych planów
Pozbycia się prokrastynacji i złych nawyków
Przepędzenia lenistwa, lęków i smutków
Wiary we własne siły i możliwości
Przyjaźni, miłości, szczęścia...
I szampańskiej zabawy!!!

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 10:45   #2139
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny!!!
Spełnienia Waszych planów
Pozbycia się prokrastynacji i złych nawyków
Przepędzenia lenistwa, lęków i smutków
Wiary we własne siły i możliwości
Przyjaźni, miłości, szczęścia...
I szampańskiej zabawy!!!

Dzięki Kocurko i nawzajem

Też Wam życzę, aby ten rok chociaż nie był gorszy, a nawet lepszy! I żebyśmy się wyleczyły z prokrastynacji i szybciutko spełniały nasze postanowienia naszych list sto i nie tylko
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 11:00   #2140
Addicted to love
Rozeznanie

Ja tez Wam dziewczynki zycze wszystkiego najlepszego

systematycznie pracuje nad angielskim
najwyższy czas nauczyć się gotować
5/50

Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 11:38   #2141
bura kocurka
Zakorzenienie

Jakiś taki marazm odczuwam...nie chce mi się świętować. Słabe powitanie nowego roku Mam nadzieję, że będzie lepszy, mimo to

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 12:19   #2142
grenouillette
Raczkowanie

Cytat:
Jakiś taki marazm odczuwam...nie chce mi się świętować. Słabe powitanie nowego roku Mam nadzieję, że będzie lepszy, mimo to
Będzie lepszy!

Dziewczyny! Ja również chcę Wam życzyć dzisiaj udanego wieczoru - bez względu na to, czy spędzicie go na balu, imprezie, czy w domu przed telewizorem. Życzę, by dał on poczucie, że wchodzimy w nowy czas z czystą kartą najbliższych 12 miesięcy i od nas zależy, czym je zapełnimy - życzę również, by była to prawdziwie ekscytująca, a nie przerażająca czy zniechęcająca perspektywa.

A na kolejne 12 miesięcy życzę:
S ystematyczności, której nam brakuje...
L uster przychylnych naszym odbiciom
M iłości zewsząd
K kreatywności na co dzień
M mądrości
C zasu na realizację wszystkich wspaniałych pomysłów, jakie macie
L udzi przychylnych i inspirujących wokół
Ś wiadomości, jakimi wspaniałymi osobami jesteście
W olności wyborów
P rokrastynacji tylko jako wspomnienia oraz ewentualnie jako tematu wątku na Wizażu
L uzu, który da odetchnąć
G enialnych chwil w nadchodzącym 2013 roku!!!

PS. Przepraszam za nieco tandetną formułę, ale zawsze marzyłam, żeby złożyć takie życzenia i nigdy nie miałam okazji!
grenouillette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 12:45   #2143
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grenouillette Pokaż wiadomość
Będzie lepszy!

Dziewczyny! Ja również chcę Wam życzyć dzisiaj udanego wieczoru - bez względu na to, czy spędzicie go na balu, imprezie, czy w domu przed telewizorem. Życzę, by dał on poczucie, że wchodzimy w nowy czas z czystą kartą najbliższych 12 miesięcy i od nas zależy, czym je zapełnimy - życzę również, by była to prawdziwie ekscytująca, a nie przerażająca czy zniechęcająca perspektywa.

A na kolejne 12 miesięcy życzę:
S ystematyczności, której nam brakuje...
L uster przychylnych naszym odbiciom
M iłości zewsząd
K kreatywności na co dzień
M mądrości
C zasu na realizację wszystkich wspaniałych pomysłów, jakie macie
L udzi przychylnych i inspirujących wokół
Ś wiadomości, jakimi wspaniałymi osobami jesteście
W olności wyborów
P rokrastynacji tylko jako wspomnienia oraz ewentualnie jako tematu wątku na Wizażu
L uzu, który da odetchnąć
G enialnych chwil w nadchodzącym 2013 roku!!!

PS. Przepraszam za nieco tandetną formułę, ale zawsze marzyłam, żeby złożyć takie życzenia i nigdy nie miałam okazji!
Bosko
-----------------------------------------------------------------------------
Dziewczyny, ja też Wam życzę pozytywnego wejścia w nowy rok - grubej kreski dla tych, które potrzebują zacząć z zupełnie nową wizją i energią oraz dynamicznej kontynuacji dla tych, które realizują ubiegłoroczne plany, zamiary i marzenia.
Buziaki
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:08   #2144
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

Kocurko rozumiem Cię. Mi też się odechciało sylwestra. Idziemy z TŻ do klubu z jego znajomymi, a wcześniej jest before u mnie i później zostają u mnie na noc. Będę miała masę pracy....
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:09   #2145
Aper
Zadomowienie

Świetne życzenia gren!

Ja Wam życzę lekkości, radości, uśmiechu;
określenia planów i celów i ich realizacji

i WIOSNY w sercach
Aper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 22:13   #2146
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Najlepszego w 2013 Dziewczynki!
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 07:53   #2147
Dilayla
Zadomowienie

Witam w 2013 ...dziwnie to brzmi jak co roku
Dużo przemyślen...ciężko ale do przodu i to najważniejsze...
Mam nadzieje,że będziemy realizowac nasze postanowienia Noworoczne i spełnimy wszystko co sobie obiecałyśmy...
Tygrys jest piękna pogoda ,leć na konie dotlenisz się maksymalnie i czekam na jakieś zdjęcia
Jak tam samopoczucia bo sylwestrowych szaleństwach?

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 10:05   #2148
marzycielsko_realna
Raczkowanie

Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wytrwałości, wiary w siebie, spełnienia wszystkich marzeń, celów i planów, miłości i zdrowia oraz optymizmu na każdy dzień!
-dbam o zdrowie i wygląd,
-zrzucam kilogramy.

TYM RAZEM SIĘ UDA!
marzycielsko_realna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:32   #2149
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Kocham Włochy W jakim mieście jesteś? Ja byłam dwa lata temu w Toskanii, ale tylko tydzień

W 2013 chcę się wybrać na parę dni do Rzymu. Byłam na pogrzebie Papieża, ale niestety wtedy nie udało mi się zwiedzić.
Jestem w Trieście, na północy Włoch. Ale wracam do Polski już za miesiąc, ufff . Rzym widziałam, jest przepiękny, to powinno być must-visit każdego podróżnika!

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też Wam życzę pozytywnego wejścia w nowy rok - grubej kreski dla tych, które potrzebują zacząć z zupełnie nową wizją i energią oraz dynamicznej kontynuacji dla tych, które realizują ubiegłoroczne plany, zamiary i marzenia.
Ja właśnie czegoś takiego potrzebuję, mam nadzieję, że się uda w tym roku .

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
I żebyśmy się wyleczyły z prokrastynacji i szybciutko spełniały nasze postanowienia naszych list sto i nie tylko
Wybaczycie mi jeśli powiem, że nie przeczytałam całego wątku i nie wiem co to jest lista sto?

Ja Wam życzę motywacji, cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do swych celów . Oby tym razem nam się wszystko poudawało! Lepszego roku Dziewczyny .
Stary 2013-01-01, 15:58   #2150
Lilith890502
Zakorzenienie

witam się z Wami dziewczyny w Nowym Roku, życzę byśmy owocnie walczyły z prokrastynacją i spełniały swoje marzenia bo tak właśnie chcemy, a nie musimy ja jakoś jestem optymistycznie nastawiona

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:03   #2151
Aper
Zadomowienie

Cześć noworocznie!

nie zdążę ponadrabiać, więc w skrócie
lilith - miło cię znów widzieć;
Emilka w nocy w kosciele z szaleńcem - o Boże, to była prawdziwa scena grozy... co do tych książek to dla mnie były pełne jakiejś takiej goryczy (tak to wspominam).
A kojarzycie L.M. Montgomery "Dzban ciotki Becky"? (inny tytuł "W pajęczynie życia") mądra książka o "wyzwalaniu się" i o tym co naprawdę ważne. taka pozytywna.
Chyba pora sobie przypomnieć.
Stary 2013-01-01, 19:17   #2152
lasubmersion
Rozeznanie

Witajcie kobietki w Nowym Roku

Zakopałam się po uszy...jak już nie powiem w co...
Zapisałam się na szkolenie i ''zapomniałam''(bynajmnie j nie przypadkiem), że czas szkolenia jest ograniczony(w sensie 8 tygodni).
Zostało mi równe 10 dni, żeby opanować wiedzę na którą powinnam przeznaczyć 90 godzin...

Boooooże...taka to chyba tylko ja potrafię być genialna
W związku ze zbliżającą się sesją(razy dwa) niestety muszę Was chwilowo opuścić bo nie chcę nawet zagłębiać się w czeluści internetu z obawy, że mnie połknie, przeżuje i wypluje z totalnym poczuciem winy zmarnowanego czasu...

Mam nadzieję, że Sylwester minął Wam przyjemne(zwłaszcza Nebulce-liczę na zdjęcia imprezy, która ominęła mnie i Tż szerokim łukiem niestety).

Pochwalę się jednak, że wypad w góry z Tż dobrze nam zrobił.Aż tak dobrze, że ustaliśmy datę ślubu.Za 1,5 roku zamierzam być dumną panią S-N, a do tego czasu jeszcze parę rzeczy trzeba podreperować...

Dobra lecę kobietki bo zaczął się gorący okres na rynku korepetycyjnym, więc wszystko NA JUŻ robię.

Miłego tygodnia

Słucham: VIDEO ''Dobrze, że jesteś''
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 20:59   #2153
Aper
Zadomowienie

Patri, myslę o Tobie .
wysyłam pozytywne mysli
inga - Tobie też. zgaduję, że jutro do pracy
DZIAŁAJ tak jak Cię na to stać.
lasub - cholernie się cieszę, że ruszyliście do przodu

Edytowane przez Aper
Czas edycji: 2013-01-01 o 21:01
Stary 2013-01-01, 21:25   #2154
lasubmersion
Rozeznanie

I co robiłam przez godzinę?
Co robiłam?

Szukałam sali na wesele...
Jezu, kopnicie mnie w dupę bo w styczniu mam 5 examów na głowie.

A plany na ten rok takie poczyniłam, że chyba po 10 godzin dziennie ryć powinnam

Kobietki z Łodzi(i nie tylko)-jak macie cynk na salę bankietową(potrzebujemy na 60 osób, do 130 złotych, bez poprawin) to poproszę namiary.Jeszcze nie wiemy czy będzie obiad czy jedziemy po bandzie i decydujemy się na całonocne wesele.Chcemy (i w sumie wyjścia za bardzo innego nie mamy) się zmieścić w 15tys ze wszystkim,więc 130zł/osoba to maks(planujemy pi razy drzwi 50-60 osób).

A na wiązankę wymyśliłam sobie róze farbowane w czterech odcieniach związanych z niebieskim

Stary 2013-01-01, 21:31   #2155
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Wybaczycie mi jeśli powiem, że nie przeczytałam całego wątku i nie wiem co to jest lista sto?
Triest - miasto zakupów. Stamtąd hop i do Chorwacji
Tu o "liście sto":
http://lifeskillsacademy.blogspot.co...1-zadanie.html
Pozdrawiam.

I ładny masz avatarek

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
W związku ze zbliżającą się sesją(razy dwa) niestety muszę Was chwilowo opuścić bo nie chcę nawet zagłębiać się w czeluści internetu z obawy, że mnie połknie, przeżuje i wypluje z totalnym poczuciem winy zmarnowanego czasu...
Ładnie napisane.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się z Wami dziewczyny w Nowym Roku, życzę byśmy owocnie walczyły z prokrastynacją i spełniały swoje marzenia bo tak właśnie chcemy, a nie musimy ja jakoś jestem optymistycznie nastawiona
Też śliczny masz avatarek

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Patri, myslę o Tobie .
wysyłam pozytywne mysli
dzięki
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:46   #2156
lasubmersion
Rozeznanie

W mojej byłyj pracy znowu poszukują pracownika na stanowisko na którym ja pracowałam...To będzie czwarta osoba w przeciągu 3 miesięcy-nieźle...

Stary 2013-01-01, 21:55   #2157
Cindy28
Lux Mundi

Donoszę uprzejmie, że reaktywowałam się na tyle, by przygotować kąpiel, po której ponownie uderzam w kimono .
O Sylwestrze za dużo nie napiszę - muszę najpierw poskładać film . Jedyne co mogę powiedzieć na chwilę obecną to :
1) posiadam mega zakwasy na brzuchu [ za dużo się śmiałam ]
2) jak wyżej - całego ciała [ zeszłam z parkietu o 5 ]
Jutro wieczorem nadrobię wątek .
A tymczasem :
życzę Wam Moje Drogie w tym Nowym Roku dużo ZDROWIA przede wszystkim - zarówno dobrej kondycji fizycznej, jak i psychicznej, więcej wiary w siebie, zwycięskiej walki z wszelkimi przeciwnościami oraz świetnych relacji z ludźmi, na których Wam zależy .

Stary 2013-01-02, 07:23   #2158
Aper
Zadomowienie

Cytat:
W mojej byłyj pracy znowu poszukują pracownika na stanowisko na którym ja pracowałam...To będzie czwarta osoba w przeciągu 3 miesięcy-nieźle...
KABARET
ciekawe, kiedy wreszcie wpadną na właściwe rozwiązanie - poszukają nowej osoby, ale na stanowisko "przełozonej".
Stary 2013-01-02, 11:19   #2159
grenouillette
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
- umie być szczęśliwa
- jest niezłomna
- wierzy w swój sukces
- itd itp
Wiesz co, to dziwna sprawa. Ja akurat Emilki nie czytałam, ale z taką np. Anią, która podziela wiele powyższych cech, też się utożsamiałam. Ba! Z perspektywy czasu ja naprawdę widzę, że moja wiara w sukces wtedy była niezachwiana - sam fakt, że w podstawówce/gimnazjum brałam udział w konkursach od opowiadania bajek przez matematyczne po lepienia pierogów! Fakt, trochę było w tym chęci zasłużenia sobie na uwagę i dobre słowo... Ale też nie da się ukryć, że masochistką nie byłam i bez wiary w sukces nie brałabym się za coś! A dzisiaj? Dzisiaj mam problem z oddaniem pracy na zaliczenie, bo ktoś będzie ją oceniał i może mu się nie spodoba... Wiara w sukces jak nic

Fairy, ten tatar aż boli przy czytaniu! Życzę, żeby się polepszyło - cokolwiek to dla Ciebie znaczy

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
Ja w sumie wiem mniej więcej co się wtedy nosiło, tylko nie wiem jak to zrobić z tego co mam w domu...
Hm, wiecie co? To pytanie i ta odpowiedź to była ta decydująca kropla Kiedy pisałyście na poprzedniej stronie o świadomości własnego stylu, jeszcze jakoś to ignorowałam... Ale kiedy zorientowałam się, że nawet nie jestem pewna, jak wyglądała moda poszczególnych lat - stwierdziłam, że czas się dokształcić Co więcej, ostatnio mam sporo mniejsze fundusze i już nie mogę w razie braku pomysłu na strój na imprezę iść do Zary czy innej Szmaciary i kupić cały zaproponowany przez nich zestaw i nie myśleć, mieć z głowy - zwyczajnie już mnie nie stać... Wszystko to razem sprawiło, że pomyślałam, iż fajnie byłoby:
a.) w ogóle wiedzieć coś o modzie - przeszłej i obecnej
b.) wyrobić sobie swój styl: wtedy odpadnie problem kupowania ciuchów na jedną okazję w takim zestawieniu, jakie zaproponował stylista w sklepie, bo sama będę w stanie coś wymyślić
c.) czytanie zagranicznej prasy modowej ma dodatkowy atut - angielski i francuski przemycone
Tym samym, mam nowe zadanie na moją cały czas powstającą listę 100 - popracować nad ubraniami!

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Buziaki
Dziękuję Ja poproszę o grubą kreskę w prokrastynacji, resztę marzeń zrealizuję wtedy - szybciej lub później - sama

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Jak tam samopoczucia bo sylwestrowych szaleństwach?
Podejrzewam, że jestem jedną z najmłodszych, a miałam najbardziej "babciowego" Sylwestra, więc pomimo wszelkich wad - niewątpliwie już po miałam się dobrze

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
lilith - miło cię znów widzieć;
Zgadzam się Plus pochwalam nowy awatarek

Cytat:
Boooooże...taka to chyba tylko ja potrafię być genialna
Lasub, faktycznie - szkoda "przeoczenia". Ale pamiętaj, że zarazem jesteś jedną z niewielu tak genialnych: mądrych i pracowitych osób, które dadzą radę się z tego wyplątać Powodzenia!

Cytat:
Jezu, kopnicie mnie w dupę bo w styczniu mam 5 examów na głowie.
Paradoksalnie, wcale Cię nie kopnę. Tzn. tak leciutko, żebyś już więcej dzisiaj nie bujała w obłokach Ale pamiętaj też, że przy tak napiętym grafiku TRZEBA od czasu do czasu dać myślom odpocząć. I nie, nie wystarczy, że podczas snu się nie uczysz. Czasami mózg musi też poharcować w ciągu dnia Też mnie czeka w styczniu podwójna sesja, też mam ochotę zacząć się już uczyć, a jednocześnie wiem, że zapas energii zgromadzony teraz, z rodzinką, na spacerach przy ładnej pogodzie - zaprocentuje później w krytycznym momencie Tobie również polecam czasami chwilkę (!) pomarzyć, a potem z tym uśmiechem na ustach wywołanym wizją ślubu - zabrać się do pracy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Donoszę uprzejmie, że reaktywowałam się na tyle, by przygotować kąpiel, po której ponownie uderzam w kimono .
Wiesz co? Nie dość, że piszesz mądre rzeczy na wiele tematów, to jeszcze jak czasami dodasz dopisek na marginesie... buzia się cieszy

A u mnie? Leniwie ogarniam rzeczywistość. Powinnam coś dzisiaj zrobić i nie wiem co, nie wiem jak... Czuję się jakbym miała dwie lewe ręce. Muszę iść do biblioteki, ale boję się, że jak pójdę, to zmarnuję czas... nie robię jednak nic w domu, bo zaraz będę musiała wyjść do biblioteki

Kocham kotki, a dzisiaj czuję się sama jak jeden z nich - taki, co to spędza pół dnia goniąc własny ogon i kręcąc się w kółko.
grenouillette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:27   #2160
QueenBlair
Wtajemniczenie

Witam Was wszystkie :-*
Mogę dołączyć?

Mam bardzo duzy problem z odkładaniem wszystkiego.
Czasem mam wrażenie,że nic na mnie nie działa ...
Czasem myślę,że może jestem najbardziej leniwą osobą na świecie?

Ech sam proces brania się do "dzieła" mnie osłabia. Już na wstępie mnożę trudności,mam przy tym pewność,że i tak nie ogarnę tematu aby wyszło perfekcyjnie,więc mijają godziny a ja w efekcie nie robię nic:/

Nie mam siły na siebie (wiem brzmi to żałośnie->bo wystarczy wziąć się w garść i skończyć użalanie nad sobą).

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości