|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumek dobrym wykrztusnym syropem tez jest mucosolvan mini i oklepywanie. Emilie miała katar ktory jej splywal w nocy i kiedy wstawala to charczala, dalam jej syropu i po jakimś czasie oklepywalam. Przeszło po dwóch dniach.
Dziubek ojej dobrze ze przeszło. Strasznie to musiało wyglądać;(
|
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dużo, dużo zdrówka w Nowym Roku życzę!
Idziemy na spacer bo u nas piękna pogoda (mocno wieje tylko ).
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-01 o 10:59 |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Wszystiego najcudowniejszego w nowym roku! dzibek ojej... a jak z krwią z nosa? nie było już? zanetka i jak, wiesz już coś więcej? który tydzien itp. ?Ja nawet wczoraj zapomniałam, że sylwester jest, poszlismy spać o 21. Potem nas przebudziły fajerwerki o północy, a przed 6 tescia zawiozłam jego autem do pracy, bo mieli jakichs gosci na sylwestra. Ja to torba jestem, z powrotem się zgubiłam jak wrac ałam, nienawidzę tej całej mieleckiej strefy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! U nas jednak niestety choróbsko nie odpuszcza, wczoraj było fajnie, w nocy znośnie, chociaż dziś budził się z płaczem...a teraz widzę że dalej go męczy, oczka mętne, z nosa się leje, temperatura, od rana tylko by się przytulał. Musimy jutro znowu do lekarza podjechać, bo to już za długo trwa. A taka pogoda piękna, aż żal że w domu siedzimy..
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Noworocznie!
Dziewczynki kochane, wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zdrówka, szczęścia i miłości Wam życzę. Niedawno wróciliśmy od znajomych. Hania przespała wystrzały, a było naprawdę głośno, bo to centrum miasta. Posiedzieliśmy do 2 i pewnie byśmy dłużej gadali, jednak wizja wczesnego wstawania przemówiła do zdrowego rozsądku. ![]() Agni, właśnie Nivea na każdą pogodę stosowałam u Hani, może pediatra doradzi coś lepszego. Natko, odmrożenie powoli znika. Chyba bardzo jej to nie dokuczało, nie dotyka polików i daje je normalnie posmarować. Policzki najpierw były ciągle czerwone, a później na jednym wyszły naczynka i zmienił się kolor na taki siny. (nie wiem czy to Ty pytałaś, jak to wyglądało?) Chcę się jeszcze pokazać z tym u pediatry, wczoraj jedynie chore dzieci były przyjmowane,nie chciałam ryzykować żeby podłapała coś zakaźnego, więc musimy czekać do czwartku.Widzę, że i Was zdrowotne sensacje nie ominęły - zdrówka dla Domka. ![]() Dziubku, biedny Szymek- oby to się już nie powtórzyło i żeby szybko wrócił do zdrowia. ![]() Telik, ja postanowienia jakieś zawsze mam, ale nie zawsze je zapisuje, a co za tym idzie zapominam. Może w tym roku się zmobilizuję i spiszę. Oliweczko, cudna z Was rodzinka, dzieci podobne, a Ty wyglądasz kwitnąco. Mam wrażenie, że grono chorowitków coraz większe zatem szybkiego powrotu do zdrowia Wszystkim życzę.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-01-01 o 13:24 |
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny,
dziś odpukać jest ok straszne to było i nawet nie chcę sobie przypominać ![]() dziś mały biega, ma apetyt i oby tak zostało !!! nasz łobuz też przespał sztuczne ognie, nawet nie drgnął ![]() ale zanim poszedł spać załapał się na kilka i patrzył jak zahipnotyzowany wydając tylko okrzyk łooooooo ![]() zdróweczka dla ciągle męczących się maluchów i rodziców oczywiście też Brumku pociesz męża że do stanu agonalnego to mu dalekoooooo
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-01 o 12:10 |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Najlepszego dziewczyny na Nowy rok. Oby był lepszy. Ja postanawiam być szczęśliwa i nie przejmowac sie głupotami, a w tym zawarte wszystkie mniejsze postanowienia. Mieszane uczucia mam po wczorajszej rodzinnej imprezie, ( jakie to wszystko fałszywe) ). Szkoda gadać. Moja mama i brat z grupą i 40 st gorączką, w niedziele już ich wzieło a w sobote mama pilnowała sary, Mam nadzieję że sara sie nie zarazi wirusem który już się wykluwał u mamy..bo słyszę coś jej furczy na gardle....
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
My sylwestra przespaliśmy
Stwierdziliśmy, ze rano trzeba wstać, to o 21 otworzyliśmy szampana, wypiliśmy po lampce, obejrzeliśmy film na hbo (jak dobrze ze nam dali na święta) kac vegas w bankoku - fajna komedia i poszliśmy spać
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tymuś może się zaraził wtedy w przychodni od kogoś? Cytat:
![]() Oby Sara się nie zaraziła. Witam noworocznie Siedzę z Mateuszkiem u rodziców- byłam w ,,odwiedzinach" u Julci i nadal trzeba Jej dawać czopki od gorączki i wogóle taka bidulka, ale juz napewno będzie tylko lepiej
|
||
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne buziaki
My siedzieliśmy w domku, przyjechał mój tata, wiec w 4 sylwestrowaliśmy (tzn czwarta Sara, która wszystko przespała :P) Teraz dziadek z wnuczka na spacerku, dom odkurza mój prezent od mikołaja- patik -irobot rumba Cytat:
)
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
My oczywiście zaczęliśmy go z anginą u Ali, ale grunt to pozytywne nastawienie Goście poszli, ja rano byłam z małą na zastrzyku i teraz odpoczywamy
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się taken 2 nawet podobała,( w kinie widzieliśmy) 1 lepsza ale zawsze tak jest że drugie części trochę słabsze... Dzisiaj może cos załączę bo mam parę fajnych filmów. Brunetka to znowu Ala chora? i zastrzyki? masz się.. Oliweczka a jak Julka u babci? nie bałas się iśc z mateuszkiem? BYliśmy na dole na obiedzie u teściowej. ......................... ......................... ......................... .................... ......................... ......................... ......................... ...................trala lalala
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro P. idzie na dniówkę, więc po Julcię ma przyjechać druga babcia( czyt. teściowa)i zabierze ją do siebie na cały dzień. A co do pogrubionego-pamiętaj o obietnicy noworocznej- mniej się przejmować ![]() A powiedzcie mi jak sobie radzi ten irobot z dywanami? http://allegro.pl/show_item.php?item=2884859920 takie łożko chcemy kupić maluchom-ale to gdzies bliżej maja, żeby Julcia jeszcze podrosła, ale ogólnie fajne, nie? i ma barierki zabezpieczające. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-01 o 14:27 |
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śmiga po wykładzinie w sypialni bez żadnych problemów, a mamy na całej podłodze, taka z długim włosiem. Ja nie mam tego irumby z mango, taki mam dokładnie: http://www.harald-nyborg.dk/p6271/ro...er-m-688-wasco |
|
|
|
|
#646 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten główny aktor nawet zapowiedział ze nie będzie grał w ewentualne 3 cz. Cytat:
Cytat:
A jak minął filmowi piżamowy wieczór? Zaraz przyjadą do ie moje psiapsióły te z czasów studiów Postanowień nazbieralam 23
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam kurze cycki w papirusie. Tylko nie kupowałam pomysłu a zawinęłam w papier do pieczenia. Wyszło pysznie, taniej i zdrowiej
![]() My mieliśmy pidżama party bo w łóżku pod kołdrą szampana sączyliśmy
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż 23 ? wow. Zdradź jakie. Obejrzeliśmy z tż "sponsoring" . Dawno tak głupiego filmu nie widziałam. Od jutra powrót do porządku dziennego. Jestem rozbita po świętach, weselu i wczorajszym dniu. I nieprzytomna bo niewyspana. Brumkowe piersi wczoraj zrobiły furorę. Wszyscy sie nasycili i nic prawie nie poszło z przystawek na zimno, a papryk faszerowanych już nie wstawiałam do piekarnika. Atmosfrera zgęstniała i impreza się skończyła.
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Dziubku, a Szymek nie podjadł czegoś teraz na święta? Czegoś nowego, albo dużo wszystkiego? To z pewnością było coś z układu pokarmowego. Brumku, ja taki katar spływający do gardła to u nas norma. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość. Systematycznie odciągać, podawać syrop wykrztuśny, oklepywać i kontrolować u lekarza czy na płuca nie opadło. Trzymam za was kciuki. Paticzku widziałam, że pytałaś o zdjęcia. Pokój nic specjalnego. Nic tam nie ma, poza dywanem. Dotychczas mieliśmy tam składzik, ale duży pokój tonął w zabawkach i postanowiliśmy je tam przenieść, a składzik zlikwidować. Gdyby tylko dało się tam Idę z łóżkiem przenieść, to od razu kupiłabym tam meble, firanki ect. No ale mała jeszcze budzi się w nocy. Czasem na jedzenie, a czasem tylko chce do naszego łóżka, nie będę do drugiego pokoju kilka razy w nocy biegać. Także urządzenie tego pokoju jeszcze przed nami, marzą mi się białe mebelki. Wróciliśmy właśnie od znajomych. Mała tak się wybawiła, że zaliczyła zgona w samochodzie, a mieszkają 5 min od nas. Nie obudziło jej nawet odciąganie kataru. Hitem spotkania był kot. Ida biegała za nim non-stop. Kot najwyraźniej jednak poczuł się zmęczony i schował się w szafie daleko poza zasięgiem małych ciekawskich oczek
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
SZCZĘLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WAS I WASZYCH POCIECH
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie tu pustki
większość odsypia Sylwestra, czy jak? ![]() Adaś zasnął, ale już zdążył go kaszel obudzić, mam nadzieję że w nocy będzie lepiej. Dzisiejszy hit
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-01 o 21:54 |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Aniu z tymi teściowymi... ech... my dzisiaj z tz mieliśmy inne zdanie i w połowie zdania tesc się wpie****lił nie wiedząc o co chodzi, tak z ni gruszki, ni pietruszki a ja na to,że jak nie wiem to niech się nie wtrąca bo to nie jego kwiatki, a później tż mu coś jeszcze powiedział. i gites!
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór
|
|
|
|
#654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oklepuję często, inhaluje 2 razy dziennie i mam nadzieję że w końcu sie poprawi. Bo na razie bez zmian. Cytat:
Zdrówka dla Adasia!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wieczór super ![]() Obejrzeliśmy "Odlot" i kilka odcinków Hotelu 52 I o północy wznieśliśmy toast colą light Tyle, że Tymuś cały czas kasłał i bardzo się męczył. Ale o dziwo wystrzały go nie obudziły A jak u Was? No i dawaj z tymi postanowieniami, bo umieram z ciekawości ![]() Ja nigdy nie robiłam ![]() Cytat:
Cytat:
Tymuś naprawdę wymęczony jak nigdy w życiu. Moja mała, dzielna, kochana kupka nieszczęścia No i mąż też ponad 38 od dwóch dób ma. Ale on już taki dzielny nie jest Choć oczywiście też mój i tez kochany ![]() Justyna, Ula - meldować, jak było na Sylwestrze!!!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-01 o 23:13 |
|||||||
|
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
Taaa z mężczyznami gorzej niż z dziećmi
![]() My też sylwestrowy wieczór wykorzystaliśmy na nadrobienie filmowych zaległości - w końcu "Nietykalnych" obejrzeliśmy ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Hela Nowy Rok przespała, suku spędziła go na wylizywaniu konga, a koty... na spaniu ![]() Mieliśmy fajny i leniwy wieczór
|
|
|
|
#656 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc
troszkę nadrobiłąm ![]() Cytat:
![]() ja później jeszcze podłogi umyłam, bo wszędzie był pył z płyt karton-gips, a tz poszedł przygotować coś na stół była u nas mama z siostrą i zajmowały się Dawidkiem, więc my mogliśmy pracować bez przerw resztę wieczoru przesiedzieliśmy oglądając tv i wygłupy Dawidka, który dzielnie do północy wytrzymał (raczej nie było to dla niego trudne!) i pseudo fajerwerki obejrzał (wrrr nie znoszę) i ok 00:30 pożegnaliśmy gości i położyliśmy się spać Dawid wstał dziś pierwszy - ok 8:30, ja nie wiem skąd on czerpie siły brzuszek już spory, w k wkleiłam zdjęcie ![]() tutaj nie chcę się upubliczniać, może na fb wkleję dla tych z was które w klubie nie są ja postanowień nie robię, pewnie bym ich nie dotrzymała... oliweczka, ślicznie wyglądacie, z radością obejrzałam wasze zdjęcia, Mateuszek już taki duży! łóżko fajne, koło maja już może odważyłabym się je kupić, ale jakoś czuję że dla nas byłoby za wcześnie, chyba warowałabym całą noc pod nim patrząc czy Dawid nie frunie z góry Cytat:
bidulek ![]() a co do przedawkowania antybiotyku, to no comment ![]() Cytat:
no ja raczej tam kawy nie pijam, nie po to mam duży taras z wyjściem z jadalni, by na poddasze z kubkiem biegać i na balkon wychodzićzresztą balkon jest bo był w projekcie, ja nie jestem ich zwolenniczką, nie używam ich wcale ![]() chorowitki zbiorczo - czytam i aż serce mi się ściska, takie maluszki i tak się męczą, dorosły jakoś sobie radzi, wie że trzeba często nos opróżniać, wyksztuszać się , a im to tak trudno przychodzi, mam nadzieję że szybko wszystkim minie ![]() patik, nie przejmuj się głupim babskiem pieleszka, pamiętna data pierwszej @
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cichutko.
Aaniu, trzeba następnym razem powiedzieć teściowej, że na szczęście metraż nie będzie jej przeszkadzał, bo przecież nie będzie z Wami mieszkać. ![]() Telik, wow imponująca liczba postanowień. ![]() Crazy, też mam wielbicielkę kotów w domu. Od ostatniej wizyty u rodziców ciągle nawołuje ich kocura. Nawet pokraczne "kici,kici" jej wychodzi. Brumku, współczuje szpitala w domu, oby Twoi Panowie szybko wrócili do zdrowia. Iustyna, właśnie czekamy na relację! (najlepiej ze zdjęciami ![]() Obiecywałam pokazać moje śpiewające dziecko. ![]() Wersja bez muzyki http://www.youtube.com/watch?v=ILKUg...ature=youtu.beA tu artystka już bardziej skupiła się na choreografii. Teraz zaczyna jeszcze śpiewać do "pana tik taka" (tik, tak....tak,tak,tak- idzie jej świetnie ) i "dziadka Lulka" (ija-ija-o). |
|
|
|
#658 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My też Nowy Rok przywitaliśmy w piżamach przy filmie Jednak mimo to było bardzo miło, Domuś przespał całą "imprezę", nawet strzelające fajerwerki go nie obudziły.Dzisiaj już kupka była jedna, normalna Cytat:
Nic poza luźnymi kupami nie było niepokojącego![]() Dzisiaj już wszystko wróciło do normy ![]() -Bidulek no Ale dzielny ten Twój mały mężczyzna Większy powinien się wstydzić! hi.Zdrówka dla obu chłopców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wooow! Ja nie mam bo i tak nie dotrzymuję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzajemnie! ![]() dokładnie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedziałam tylko, że bez obaw, z nadmiarem miejsca sobie poradzimy a u Was jak, spokój ostatnio? Widzę że większość jednak robiła pidżama party My wczoraj też leniwie w domu, TŻ przestawiał jeszcze szafę i malował kawałek ściany, z naszej dawnej sypialni wyniesione wszystko, jeszcze trochę i nie będzie się jak ruszyć w pozostałych pokojach ![]() Idę dzwonić do pediatry, mały dalej kaszle okropnie, siedzi tylko na rękach, nawet do łazienki nie mogę wyjść bo chce się przytulać.
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku Witam się z pracy..alez mi się nie chciało dzisiaj Do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja ![]() Amelka witała z nami Nowy Rok I witała do prawie do 3-ciej (wcześniej od 20:30 do 22 sie wyspała) Spadam popracować trochę, miłego dnia
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2013-01-02 o 08:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

zapraszam
dobrze ze przeszło. Strasznie to musiało wyglądać;(

).

Może w tym roku się zmobilizuję i spiszę.
zatem szybkiego powrotu do zdrowia Wszystkim życzę. 

i wogóle taka bidulka, ale juz napewno będzie tylko lepiej
zębole

Nic poza luźnymi kupami nie było niepokojącego