|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
). Ale miałabym czas by ją tam zaprowadzić na godzinę, odebrać, wszystko na spokojnie, eh, marzenia...
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no takze mysle ze jakis college sobie zrobie w tym czasie :P |
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko przez allegro. Ostatnio zamówiłam czapkę - nawet napisałam sprzedawcy jaki obwód główki ma mała, a sprzedawca na to, że czapka będzie ok. Przyszła jedna za mała, druga też Cytat:
Skąd ja to znam. Z jednej strony chciałabym zostać z małą dłużej niż do 1 roku życia, a z drugiej boję się kilkuletniej przerwy w pracy. |
||
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Przede wszystkim, chciałam Wam życzyć Szczęśliwego Nowego Roku, obfitującego w same radosne chwile i spełnione marzenia... U Nas dobrze, choć końcówka roku trochę nerwowa, bo mieliśmy mały kryzysik z małżem i sporo się kłóciliśmy. Na szczęście już jest dobrze i w Nowy Rok weszliśmy pogodzeni, a atmosfera w domu się oczyściła ![]() Biedny maluszek, chyba odczuł te Nasze fochy, bo strasznie źle sypiał, a w ciągu dnia cieszył się tylko wtedy jak bawiliśmy się z Nim wspólnie, jakby chciał nas "pogodzić" i pokazać że tak właśnie powinno być ![]() Jednym z moich postanowień noworocznych, jest ograniczenie korzystania z laptopa, więc pewnie będę udzielać się sporadycznie, ale czytam Was na bieżąco w telefonie i przestać nie zamierzam Pumcia, za powrót do pracy!A piersią chcę karmić, dopóki mały się sam nie odstawi lub do skończenia przez niego 12-18 miesięcy Who knows ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3785 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Dziś u nas pracowity dzień - małe przemeblowanie ![]() Noc była ok - mimo, że tak nap...dalali tymi petardami, że myśmy o mało nie ogłuchli - Zosia spała i ani drgnęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się, czy ona kiedykolwiek ten brzuch polubi, czy - jak ja - ominie etap raczkowania (wszak na plecach raczkować się nie da ) albo jak moja matka - całe życie nie będzie umiała leżeć na brzuchu (moja matka to jakiś ewenement, nie wytrzyma w tej pozycji nawet 3 minut, zawsze tak miała)Cytat:
![]() Tak, to stwierdzenie pada jednak dość często (w różnych miejscach) i czasem się łapię na myśli czy dobrze zrobiłam, że karmiłam tylko 4,5 miesiąca. Ale potem zaraz przypomina mi się, że po pierwsze miałam zamiar karmić 3, a po drugie Zosia jakoś tak sama się odstawiła i mniej-więcej w tym samym czasie z rozwrzeszczanej marudy zmieniła się w pogodne, dobrze śpiące, roześmiane i dość samoobsługowe dziecko. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy właściwie co, ale fakt jest faktem. ![]() Cytat:
![]() Ale napiszę tylko, że Zosia dostała 10 książeczek i 5 zabawek. Bardzo podoba mi się ta proporcja - 2:1. Oby tak zawsze ![]() poka, poka! ![]() Cytat:
a tak BTW - super prezenty i świetne nabytki, wszystko z przyjemnością obejrzałam, poka koniecznie, czego jeszcze nie pokazałaś ![]() Cytat:
![]() Ale z mlekiem problemu nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
Jak wyszedł w Wigilię ten pierwszy ząbek, to z jednej strony się ucieszyliśmy, a z drugiej jakaś taka melancholia nas dopadła. Bo fajnie, że mała się rozwija, że z rozkrzyczanego, ważącego tyle, co dwie torebki cukru zawiniątka stała się nagle dużą, okrąglutką, komunikatywną dziewczynką z zębami Ale z drugiej strony już nigdy nie uniosę jej na przedramieniu, już jest mi coraz trudniej podnieść ją nad głową (co uwielbia), już potrafi wyrwać rączkę (bo akurat nie ma ochoty, bym ją złapała za dłoń), już nie robi "krokodyla", już nie chrumka tak zabawnie pół sekundy przed zassaniem mleka, już nie ma paznokietków milimetrowej wielkości, nie ma meszku na ramionkach, nie ma takiej śmiesznej, jakby zbyt luźnej skórki na łokciach itd.I tak leżeliśmy z małżem wieczorem w łóżku i tylko co chwilę któreś z nas wzdychało "a pamiętasz, jak..." Czas mija o wiele za szybko, staram się delektować każdą chwilą, bo mam wrażenie że to, co jest teraz, to najpiękniejszy okres. |
||||||||
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wspominam sobie jaki Fabi był malutki, taka kruszynka kochana |
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
kasiore. Dał mi, bo nie ma kiedy mi coś kupić. Wolałabym prezent...
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
no tak poszedl na latwizne ale nie rozumiem mogl kupic kartke i dac kase w dniu urodzin no ale wazne ze dal
![]() dobra ide spac bo u mnie juz dawno wszyscy spia |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-12-27-049.pdf
Fabi był nią ostatnio szczepiony
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię na pewno
Cytat:
Mogę wysłać Ci opis i filmik (po angielsku) ![]() Ja mam o tyle łatwiej, że obwód na bieżąco sprawdzam na dzieciach
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Dtp miał w rękę, pisałam Wam że była bardzo spuchnięta i był aż siniak. Do tej pory widać taki czerwony placek tam
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde mozna to jakos sprawdzic?
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Następne szczepienie mamy 23 stycznia to o tym powiem lekarce...
|
|
|
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie tytuły dostała? zrobie poka, tylko musze sfocić, a ostatnio mi nie po drodze![]() Cytat:
![]() hej ![]() mam nadzieję, że mi zaraz to przejdzie i nie nawraca
|
||
|
|
|
#3796 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() Kilka sekund tak wytrzymuje, ale zawsze to postęp ![]() A z okazji skończenia 6 miesiąca przez Antoniego stawiamy tort ![]()
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-02 o 07:49 |
||
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ~~~~~~ nic mi się nie chce
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Iga się obudziła o 24 z płaczem, jeść nie chciała wyrywała się przy butelce. Położyłam ją , pokreciła się i zasnęła. Chyba dalej skok tylko już w lżejszej wersji. Rano też jeść nie chciała. Ja też mam chyba jakiś skok bo jakiś taki płaczliwy dzień się zapowiada.
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Witam po spokojnej nocy Wczoraj pierwszy raz od kilku dni zasnęła bez płaczu. Teraz tylko liczę, że szybciutko wyzdrowieje.Cytat:
Może jednak Fabi nie był nią szczepiony? Mimo napuchniętej rączki?Cytat:
Póki co mam chęci, zobaczymy jak będzie z wykonaniem Jeśli możesz to proszę o opis i filmik Najlepszego ![]() Anie się obejrzymy jak będziemy świętować roczki... ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- No rzeczywiście. Pewnie cały dzień będzie myśleć o córci |
||
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi, a z ciekawości zapytam, czym leczycie takie lekkie przeziębienie? Byłaś z Amelką u lekarza czy nie było koniecznosci?
Zdrówko Antosia!
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie
Ja z okropnym bólem glowy ktory trwa od wczoraj .Cały dzien cała noc i jeszcze dzis mam juz dosyc No i R ma drugiego zabka! któryu wyszedł równie bezboleśnie jak pierwszy. W nocy. Nad ranem z placzem sie obudzila i z zamknietymi oczyma plakala ale to chyba raczej cos jej sie snilo niz przez zabka w kazdym razie zabek jest i moze zacznie normalnie jesc (nad ranem zjadla cala porcje )---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- o jak miło Cytat:
![]()
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() grutuluje koleżance a tobie koleżanki z która będziesz mala o czym gatkowac ja mam teraz duzo kolezanek co w tym roku urodzily i jakos sie z nimi blizej zaprzyjaźniłam
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fabi od 5 na nogach a ja razem z nim Cytat:
![]() Numer seryjny się zgadza z tym wycofywanym |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ta co poroniła w październiku. teraz krechy są o wiele wyraźniejsze ![]() tp wychodzi jej na 9.09 ![]() Solka właśnie patrzę na ten numer seryjny DTP i u nas jest 20911001 i tu nie wiem co jest , czy A czy B czy to może 4 nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
U nas raz było o końcówce A a raz C. Muszę zadzwonić do przychodni i zapytać na jakie objawy po tej szczepionce zwrócić uwage
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest c - czyli ten sam numer; spójrz na wcześniejsze szczepienie (wcześnisze dawki DTP)
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Małej podajemy ibufen, wit.C, calcium, nasivin i oczywiście woda morska i odciąganie katarku z noska. Robimy też inhalacje, ale takie, że obok małej stawiamy miskę z parującą wodą. A do wody dodajemy majeranek i miętę. Oczywiście miska poza zasięgiem jej rączek.Czyli w sumie kurujemy się lekami bez recepty ![]() Ciastuś przytulam Brawa dla R za kolejnego ząbka Tajemnica wczorajszego nie jedzenia rozwiązana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

). Ale miałabym czas by ją tam zaprowadzić na godzinę, odebrać, wszystko na spokojnie, eh, marzenia...

Z jednej strony patrzę z zachwytem, jak Mały się rozwija, gaworzy, obserwuje świat

za powrót do pracy!
Who knows 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja etz sie nei chwaliłam, ale mi sie nei chce, za duzo sie chwale i tak