Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-01, 22:55   #3781
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Linka ja nie mam wyboru bo nie mam z kim jej zostawic a zlobek czy opiekunka nie wchodza w gre bo mi sie to po prostu nie oplaca.. Mysle ze pojde do szkoly w tym czasie.
Rozumiem... Ja na razie wolę o tym nie myśleć... Gdybym nie obawiała się o pracę i kasę, to najchętniej byłabym z małą do jej 3 roku życia. Myślę, ze to najlepsze dla dziecka. Może jedynie poszłaby do żłobka na np. godzinę dziennie w wieku 2 lat albo wcześniej, coś w tym stylu (by się socjalizować ). Ale miałabym czas by ją tam zaprowadzić na godzinę, odebrać, wszystko na spokojnie, eh, marzenia...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 23:03   #3782
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Rozumiem... Ja na razie wolę o tym nie myśleć... Gdybym nie obawiała się o pracę i kasę, to najchętniej byłabym z małą do jej 3 roku życia. Myślę, ze to najlepsze dla dziecka. Może jedynie poszłaby do żłobka na np. godzinę dziennie w wieku 2 lat albo wcześniej, coś w tym stylu (by się socjalizować ). Ale miałabym czas by ją tam zaprowadzić na godzinę, odebrać, wszystko na spokojnie, eh, marzenia...
ja prawdopodobnie tak bede, tutaj od 3 roku zycia jest przedszkole ale darmowych jest chyba tylko 15 godzin tygodniowo nei wiem do jakiego wieku to obowiazuje jeszcze nie sie zaglebialam, a od 5 lat dziecie idzie do szkoly :P
no takze mysle ze jakis college sobie zrobie w tym czasie :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 23:06   #3783
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nadal będę wyszywać metryczki, kartki, obrazki-w miarę potrzeb. Część na sprzedaż jak skończę maternity w marcu. I czapki sowy
Zrobienie takiej czapki jest proste? Kiedyś, dawno dawno temu dziobałam na szydełku proste serwetki i ostatnio zastanawiałam się czy nie zabrać się za taką sowę. A w zasadzie za przypomnienie sobie co robi się z szydełkiem Wszystko przez allegro. Ostatnio zamówiłam czapkę - nawet napisałam sprzedawcy jaki obwód główki ma mała, a sprzedawca na to, że czapka będzie ok. Przyszła jedna za mała, druga też

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
też tak mam Z jednej strony patrzę z zachwytem, jak Mały się rozwija, gaworzy, obserwuje świat Jak coraz wyraźniej widać, że dziecię wie, kto jest mamą, tatą, jak się tuli, uśmiecha - mam wrażenie, że w tej chwili dzieją się tak wspaniałe rzeczy, a jednocześnie jestem w szoku, że czas tak szybko ucieka... Że ten chłopczyk, kilka miesięcy temu był maleńkim noworodkiem, a rok temu mierzył około 3 cm... Czas zdecydowanie za szybko mija
Też tak mam. Czas leci tak niesamowicie szybko. Z jednej strony to cudowne oglądać jak dziecko się rozwija, a z drugiej dopiero co to była taka mała kruszynka. Już nie wspominając o ciuszkach na następne miesiące. Wczoraj chowałam do szafki spodenki w rozmiarze 9-12 miesiące. One są już takie wielkie. A jeszcze kilka chwil temu zakładałyśmy malutkie bodziaczki.

Cytat:

W temacie powrotu do pracy: planuję wrócić jak mała skończy rok (no troszkę więcej, bo po wakacjach) i boję się tego jak nie wiem. Z kim ja ją zostawię? Przecież nikt nie będzie dla niej taki jak ja czy TZ
Jednocześnie boję się nie wracać do pracy..
Skąd ja to znam. Z jednej strony chciałabym zostać z małą dłużej niż do 1 roku życia, a z drugiej boję się kilkuletniej przerwy w pracy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 23:16   #3784
nitka_88
Zadomowienie

Hej mamusie
Przede wszystkim, chciałam Wam życzyć Szczęśliwego Nowego Roku, obfitującego w same radosne chwile i spełnione marzenia...

U Nas dobrze, choć końcówka roku trochę nerwowa, bo mieliśmy mały kryzysik z małżem i sporo się kłóciliśmy. Na szczęście już jest dobrze i w Nowy Rok weszliśmy pogodzeni, a atmosfera w domu się oczyściła
Biedny maluszek, chyba odczuł te Nasze fochy, bo strasznie źle sypiał, a w ciągu dnia cieszył się tylko wtedy jak bawiliśmy się z Nim wspólnie, jakby chciał nas "pogodzić" i pokazać że tak właśnie powinno być

Jednym z moich postanowień noworocznych, jest ograniczenie korzystania z laptopa, więc pewnie będę udzielać się sporadycznie, ale czytam Was na bieżąco w telefonie i przestać nie zamierzam

Pumcia, za powrót do pracy!

A piersią chcę karmić, dopóki mały się sam nie odstawi lub do skończenia przez niego 12-18 miesięcy Ale możliwe że gdzieś po drodzę się wkurzę i odstawię szybciej Who knows

Dobranoc

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 23:20   #3785
depoison
Zadomowienie

Dobry wieczór
Dziś u nas pracowity dzień - małe przemeblowanie
Noc była ok - mimo, że tak nap...dalali tymi petardami, że myśmy o mało nie ogłuchli - Zosia spała i ani drgnęła

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Młodemu powoli zaczyna się przebijać powoli 3 ząb- czuje na brodawce.
który?

Cytat:
Antek oprócz prób podciągania się do stawania( które mnie trochę martwią), zaczął w końcu powoli podejmować próby leżenia na brzuszku podpierając się wyprostowanymi rączkach:jupi :
a długo tak wytrzymuje? bo Zosia, od zawsze nielubiąca brzuszka, leży w ten sposób od jakichś 3 tygodni. Tylko... moment, jak zwykle
Zastanawiam się, czy ona kiedykolwiek ten brzuch polubi, czy - jak ja - ominie etap raczkowania (wszak na plecach raczkować się nie da) albo jak moja matka - całe życie nie będzie umiała leżeć na brzuchu (moja matka to jakiś ewenement, nie wytrzyma w tej pozycji nawet 3 minut, zawsze tak miała)

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A z drugiej strony nie raz padło na forum, że "przecież wiadomo, że karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka" bla, bla bla.
Zgadzam się z Tobą, że tego typu dyskusje są bezzasadne i guzik to obchodzi innych, co kto robi z piersiami
amen
Tak, to stwierdzenie pada jednak dość często (w różnych miejscach) i czasem się łapię na myśli czy dobrze zrobiłam, że karmiłam tylko 4,5 miesiąca. Ale potem zaraz przypomina mi się, że po pierwsze miałam zamiar karmić 3, a po drugie Zosia jakoś tak sama się odstawiła i mniej-więcej w tym samym czasie z rozwrzeszczanej marudy zmieniła się w pogodne, dobrze śpiące, roześmiane i dość samoobsługowe dziecko. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy właściwie co, ale fakt jest faktem.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
fajne prezenty ja etz sie nei chwaliłam, ale mi sie nei chce, za duzo sie chwale i tak

Depoison miałam zrobić poka ale ze tak powiem wyleciało mi z glowy
wyszłam z podobnego założenia - i tak wiecznie tu pokazuję jakieś nowe nabytki
Ale napiszę tylko, że Zosia dostała 10 książeczek i 5 zabawek. Bardzo podoba mi się ta proporcja - 2:1. Oby tak zawsze

poka, poka!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
sto pociech!

a tak BTW - super prezenty i świetne nabytki, wszystko z przyjemnością obejrzałam, poka koniecznie, czego jeszcze nie pokazałaś

Cytat:
nie będzie
ja to nawet z przetworami mleka mam problem np. jogurtu nie tknę
jogurtu to ja też nie tknę. Jogurt jest fu
Ale z mlekiem problemu nie mam

Cytat:
wiem tlyko tyle ze dziecko połroczne powinno miec 5 posiłków mlecznych tak mi pediatra mówiła, a pozniej to nie wiem
mm też? hmm, moja ma 4. Ale za to solidne, litr dziennie to spokojnie doi.

Cytat:
też tak mam Z jednej strony patrzę z zachwytem, jak Mały się rozwija, gaworzy, obserwuje świat Jak coraz wyraźniej widać, że dziecię wie, kto jest mamą, tatą, jak się tuli, uśmiecha - mam wrażenie, że w tej chwili dzieją się tak wspaniałe rzeczy, a jednocześnie jestem w szoku, że czas tak szybko ucieka... Że ten chłopczyk, kilka miesięcy temu był maleńkim noworodkiem, a rok temu mierzył około 3 cm... Czas zdecydowanie za szybko mija
i ja tak mam.
Jak wyszedł w Wigilię ten pierwszy ząbek, to z jednej strony się ucieszyliśmy, a z drugiej jakaś taka melancholia nas dopadła. Bo fajnie, że mała się rozwija, że z rozkrzyczanego, ważącego tyle, co dwie torebki cukru zawiniątka stała się nagle dużą, okrąglutką, komunikatywną dziewczynką z zębami Ale z drugiej strony już nigdy nie uniosę jej na przedramieniu, już jest mi coraz trudniej podnieść ją nad głową (co uwielbia), już potrafi wyrwać rączkę (bo akurat nie ma ochoty, bym ją złapała za dłoń), już nie robi "krokodyla", już nie chrumka tak zabawnie pół sekundy przed zassaniem mleka, już nie ma paznokietków milimetrowej wielkości, nie ma meszku na ramionkach, nie ma takiej śmiesznej, jakby zbyt luźnej skórki na łokciach itd.
I tak leżeliśmy z małżem wieczorem w łóżku i tylko co chwilę któreś z nas wzdychało "a pamiętasz, jak..."
Czas mija o wiele za szybko, staram się delektować każdą chwilą, bo mam wrażenie że to, co jest teraz, to najpiękniejszy okres.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 23:29   #3786
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
to dziś????

Ja też wspominam sobie jaki Fabi był malutki, taka kruszynka kochana a teraz kawał chłopa...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 23:41   #3787
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Sol a co dostalas od tz? i czemu tak szybko?

Amelcia
Stary 2013-01-01, 23:52   #3788
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol a co dostalas od tz? i czemu tak szybko?
kasiore. Dał mi, bo nie ma kiedy mi coś kupić. Wolałabym prezent...

Bloguję
Stary 2013-01-01, 23:55   #3789
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
kasiore. Dał mi, bo nie ma kiedy mi coś kupić. Wolałabym prezent...
no tak poszedl na latwizne ale nie rozumiem mogl kupic kartke i dac kase w dniu urodzin no ale wazne ze dal

dobra ide spac bo u mnie juz dawno wszyscy spia

Amelcia
Stary 2013-01-02, 00:00   #3790
Soleilka
Zakorzenienie

http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-12-27-049.pdf
Fabi był nią ostatnio szczepiony

Bloguję
Stary 2013-01-02, 00:00   #3791
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nic jeszcze
chodzi o metryczke
Zrobię na pewno

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zrobienie takiej czapki jest proste? Kiedyś, dawno dawno temu dziobałam na szydełku proste serwetki i ostatnio zastanawiałam się czy nie zabrać się za taką sowę. A w zasadzie za przypomnienie sobie co robi się z szydełkiem Wszystko przez allegro. Ostatnio zamówiłam czapkę - nawet napisałam sprzedawcy jaki obwód główki ma mała, a sprzedawca na to, że czapka będzie ok. Przyszła jedna za mała, druga też
Proste Jak umiesz robić łańcuszek i słupki to dasz radę Mogę wysłać Ci opis i filmik (po angielsku)
Ja mam o tyle łatwiej, że obwód na bieżąco sprawdzam na dzieciach
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 00:02   #3792
Soleilka
Zakorzenienie

A właśnie Dtp miał w rękę, pisałam Wam że była bardzo spuchnięta i był aż siniak. Do tej pory widać taki czerwony placek tam

Bloguję
Stary 2013-01-02, 00:09   #3793
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie Dtp miał w rękę, pisałam Wam że była bardzo spuchnięta i był aż siniak. Do tej pory widać taki czerwony placek tam
o kurde mozna to jakos sprawdzic?

Amelcia
Stary 2013-01-02, 00:11   #3794
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde mozna to jakos sprawdzic?
Nie mam pojęcia. Następne szczepienie mamy 23 stycznia to o tym powiem lekarce...

Bloguję
Stary 2013-01-02, 07:22   #3795
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wyszłam z podobnego założenia - i tak wiecznie tu pokazuję jakieś nowe nabytki
Ale napiszę tylko, że Zosia dostała 10 książeczek i 5 zabawek. Bardzo podoba mi się ta proporcja - 2:1. Oby tak zawsze

poka, poka!

mm też? hmm, moja ma 4. Ale za to solidne, litr dziennie to spokojnie doi.
oo to fajniejakie tytuły dostała? zrobie poka, tylko musze sfocić, a ostatnio mi nie po drodze
Cytat:
Nie mam pojęcia. Następne szczepienie mamy 23 stycznia to o tym powiem lekarce...
hmm oby zeszlo szybko

hejjestem trochę zła bo już było dobrze a dzis rano mały kaszlał troche, taki odrywajacy kaszel mam nadzieję, że mi zaraz to przejdzie i nie nawraca
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 07:26   #3796
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dzień dobry!
Cytat:
Ja też bym wolała być z Antkiem do 3 roku życia. Z punktu widzenia psychologi rozwojowej to najlepsze dla dziecka. Zresztą osobowość najintensywniej rozwija się do 6 roku życia, więc później ciężko coś naprostować( właściwie bardziej chodzi tu o takie podstawowe zrąby osobowości, sposoby reagowania, radzenia sobie z problemami). Ale wiadomo, że tak zrobić to ciężko jest.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
który?

a długo tak wytrzymuje? bo Zosia, od zawsze nielubiąca brzuszka, leży w ten sposób od jakichś 3 tygodni. Tylko... moment, jak zwykle
Zastanawiam się, czy ona kiedykolwiek ten brzuch polubi, czy - jak ja - ominie etap raczkowania (wszak na plecach raczkować się nie da) albo jak moja matka - całe życie nie będzie umiała leżeć na brzuchu (moja matka to jakiś ewenement, nie wytrzyma w tej pozycji nawet 3 minut, zawsze tak miała)
prawa górna jedynka
Kilka sekund tak wytrzymuje, ale zawsze to postęp
A z okazji skończenia 6 miesiąca przez Antoniego stawiamy tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort_tiramisu.jpg (58,8 KB, 1 załadowań)

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-02 o 07:49
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 07:37   #3797
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Ja też bym wolała być z Antkiem do 3 roku życia. Z punktu widzenia psychologi rozwojowej to najlepsze dla dziecka. Zresztą osobowość rozwija się do 6 roku życia, więc później ciężko coś naprostować. Ale wiadomo, że tak zrobić to ciężko jest.

prawa górna jedynka
wszytskiego dobrego dla Antka
Stary 2013-01-02, 07:57   #3798
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Ja też bym wolała być z Antkiem do 3 roku życia. Z punktu widzenia psychologi rozwojowej to najlepsze dla dziecka. Zresztą osobowość najintensywniej rozwija się do 6 roku życia, więc później ciężko coś naprostować( właściwie bardziej chodzi tu o takie podstawowe zrąby osobowości, sposoby reagowania, radzenia sobie z problemami). Ale wiadomo, że tak zrobić to ciężko jest.

prawa górna jedynka

~~~~~~

nic mi się nie chce
Stary 2013-01-02, 08:12   #3799
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
nic mi się nie chce
chciałaoby sie podłubac w nosie, ale nie ma czasu, jazdaa mój śpi ale zaraz sie obudzi

Trzymam kciuki za pumke pierwsze minuty w pracy, ciekawe jak jej tam
Stary 2013-01-02, 08:18   #3800
nadalka
Zakorzenienie

Iga się obudziła o 24 z płaczem, jeść nie chciała wyrywała się przy butelce. Położyłam ją , pokreciła się i zasnęła. Chyba dalej skok tylko już w lżejszej wersji. Rano też jeść nie chciała. Ja też mam chyba jakiś skok bo jakiś taki płaczliwy dzień się zapowiada.
Stary 2013-01-02, 08:27   #3801
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka Witam po spokojnej nocy Mała dalej jest przeziębiona, ale jest dużo lepiej Wczoraj pierwszy raz od kilku dni zasnęła bez płaczu. Teraz tylko liczę, że szybciutko wyzdrowieje.

Cytat:
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-12-27-049.pdf
Fabi był nią ostatnio szczepiony
A to dziadostwo Może jednak Fabi nie był nią szczepiony? Mimo napuchniętej rączki?

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Proste Jak umiesz robić łańcuszek i słupki to dasz radę Mogę wysłać Ci opis i filmik (po angielsku)
Ja mam o tyle łatwiej, że obwód na bieżąco sprawdzam na dzieciach
Tyle to umiem Póki co mam chęci, zobaczymy jak będzie z wykonaniem Jeśli możesz to proszę o opis i filmik

Cytat:
Najlepszego
Anie się obejrzymy jak będziemy świętować roczki...

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki za pumke pierwsze minuty w pracy, ciekawe jak jej tam
No rzeczywiście. Pewnie cały dzień będzie myśleć o córci

Stary 2013-01-02, 08:53   #3802
nadalka
Zakorzenienie

Moja koleżanka jest w ciąży
Stary 2013-01-02, 08:55   #3803
Linka25
Zakorzenienie

Mandi, a z ciekawości zapytam, czym leczycie takie lekkie przeziębienie? Byłaś z Amelką u lekarza czy nie było koniecznosci?

Zdrówko Antosia!
Stary 2013-01-02, 09:18   #3804
prince_polo
Zakorzenienie

Witamy sie

Ja z okropnym bólem glowy ktory trwa od wczoraj .Cały dzien cała noc i jeszcze dzis mam juz dosyc nic nie pomaga!!!!!! Ide dzis zmienic lekarza rodzinnego i moze on zleci jakies konkrertne badania albo skieruje do neurologa.

No i R ma drugiego zabka! któryu wyszedł równie bezboleśnie jak pierwszy. W nocy. Nad ranem z placzem sie obudzila i z zamknietymi oczyma plakala ale to chyba raczej cos jej sie snilo niz przez zabka w kazdym razie zabek jest i moze zacznie normalnie jesc (nad ranem zjadla cala porcje )

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
o jak miło
Cytat:
Iga się obudziła o 24 z płaczem, jeść nie chciała wyrywała się przy butelce. Położyłam ją , pokreciła się i zasnęła. Chyba dalej skok tylko już w lżejszej wersji. Rano też jeść nie chciała. Ja też mam chyba jakiś skok bo jakiś taki płaczliwy dzień się zapowiada.
moze zeby> wdzisz moja wczoraj jesc nie chciala a dzis juz ząbek jest
Cytat:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:33   #3805
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

prawa górna jedynka

Cytat:
grutuluje koleżance a tobie koleżanki z która będziesz mala o czym gatkowac ja mam teraz duzo kolezanek co w tym roku urodzily i jakos sie z nimi blizej zaprzyjaźniłam
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:47   #3806
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Fabi od 5 na nogach a ja razem z nim Darł się pół wieczoru, drze się od rana

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A to dziadostwo Może jednak Fabi nie był nią szczepiony? Mimo napuchniętej rączki?
Numer seryjny się zgadza z tym wycofywanym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1542.jpg (66,1 KB, 48 załadowań)

Bloguję
Stary 2013-01-02, 09:54   #3807
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
grutuluje koleżance a tobie koleżanki z która będziesz mala o czym gatkowac ja mam teraz duzo kolezanek co w tym roku urodzily i jakos sie z nimi blizej zaprzyjaźniłam

to ta co poroniła w październiku. teraz krechy są o wiele wyraźniejsze
tp wychodzi jej na 9.09

Solka właśnie patrzę na ten numer seryjny DTP
i u nas jest 20911001 i tu nie wiem co jest , czy A czy B czy to może 4 nie mam pojęcia
Stary 2013-01-02, 09:56   #3808
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

i u nas jest 20911001 i tu nie wiem co jest , czy A czy B czy to może 4 nie mam pojęcia
U nas raz było o końcówce A a raz C. Muszę zadzwonić do przychodni i zapytać na jakie objawy po tej szczepionce zwrócić uwage

Bloguję
Stary 2013-01-02, 09:59   #3809
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

to ta co poroniła w październiku. teraz krechy są o wiele wyraźniejsze
tp wychodzi jej na 9.09

u nas jest c - czyli ten sam numer; spójrz na wcześniejsze szczepienie (wcześnisze dawki DTP)
Stary 2013-01-02, 10:00   #3810
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:
Mandi, a z ciekawości zapytam, czym leczycie takie lekkie przeziębienie? Byłaś z Amelką u lekarza czy nie było koniecznosci?
Ja się leczę na wizażu, ale z córcią wolę iść do lekarza Małej podajemy ibufen, wit.C, calcium, nasivin i oczywiście woda morska i odciąganie katarku z noska. Robimy też inhalacje, ale takie, że obok małej stawiamy miskę z parującą wodą. A do wody dodajemy majeranek i miętę. Oczywiście miska poza zasięgiem jej rączek.
Czyli w sumie kurujemy się lekami bez recepty

Ciastuś przytulam oby ból głowy szybko przeszedł i żeby udało Ci się dostać do jakiegoś logicznego lekarza.
Brawa dla R za kolejnego ząbka Tajemnica wczorajszego nie jedzenia rozwiązana

Cytat:
Numer seryjny się zgadza z tym wycofywanym
Koniecznie powiedz o tym lekarce. Ciekawa jestem co z tego wyniknie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości