Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-01, 13:58   #4711
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Konczi a podaj przepis

Katee wszystkiego najlepszego i odezwij się

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:06   #4712
martusia26
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Mam chwilę wolnego, bo mała zasnęła ale pewnie pośpi parę minut, bo w dzien nadal nie śpi za długo, ale noce są za to boskie. Wczoraj jak zasnęła po 20 to na cyca ją budziłam po 4. possała troszkę i znów zasnęła, ale mi chociaż troszkę w cyckach ulżyło. Potrafi nie jeść i 10 godzin i głodna nie jest. Dopiero przed południem głód ją dopada i wisi na cyckach aż oba opróżni i nie można jej oderwać.
No i TŻ mi wybył do pracy na dyżur do 23.
Katee wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Lilka i co, jest coś lepiej? Dogadacie się?
też z nieciepliwością czekam na wiadomość od Lilki. nawet w wieczornej modlitwie o niej pamiętałam. mam nadzieję ze wszystko się ułoży

no i muszę lecieć do małej brrr
Stary 2013-01-01, 14:08   #4713
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Konczi a podaj przepis

kraven jutro dodam na portal to wrzucę ok ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:48   #4714
Katee27
Zadomowienie

Witam w 2013roku!Żyje,ale bałam się zasnąć.Mam nadzieję,że będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A ja sobie postałam sama pod oknem oglądając fajerwerki. Mąż sie położył i sie nie odzywa i czort wie o co mu poszło, Aleńka śpi. Za☠☠☠isty sylwester. Takiego jeszcze nie miałam.
też tak stałam i nawet zrobiłam kilka zdjęć komórką.U nas podobnie w relacjach małżeńskich.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kate kochana głowa do góry.
Ja też kiedyś miałam takie myśli a wogóle jestem jakaś wrażliwa,czasem jak usłyszę że komuś coś się stało to nie potrafię przestać o tym myśleć i się zamartwiać choć to bezpośrednio mnie nie dotyczy.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
i mam nadzieję, że z mężem jednak dojdziecie do porozumienia i że jednak twoje podejrzenia o niekochaniu nie są prawdziwe
no i przede wszystkim, żeby nie męczyły cię takie przypuszczenia o śmierci, bo to straszne jest i nie dziwię się, że może wywołać strach
Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witamy się w Nowym Roku
Widzę że Sylwester u większości z Was podobnie jak u mnie do
Tż odkąd przyjechał jego brat czyli od 3 dni dzień w dzień nawalony a ja sama z dziećmi.Też czekałam tylko północy i spać poszłam.
Faktycznie tym chłopom na końcówce roku to odpier#####

Katee wszystkiego najlepszego, obyście znaleźli jakiś kompromis i nie miej takich głupich myśli
Kija na tych chłopówDzięki.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
,
Katee będzie dobrze kochana! Zobaczysz

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Katee aby złe myśli odeszły daleko

Trzymam kciuki za relacje z partnerami; wiadomo, że raz lepiej, raz gorzej, ważne,żeby dzięki "lepiej" nie pamiętać o "gorzej"

Co do lęku o dziecko, ja mam momenty takiego wręcz panicznego strachu o zdrowie synka. Teraz tym bardziej, bo poczatkiem stycznia czeka nas wizyta kontrolna u kardiologa - pisałam kiedyś, że Filipek ma problem z serduszkiem wymagający systematycznej kontroli czeka nas więc i usg i ekg i morfologia....ehhh...oby było wszystko dobrze...

Ja też się boję o zdrowie Kubusia,on z kolei ma problemy z nerkami.
Proszę trzymajcie kciuki jutro,bo mamy usg nerek w Cepelku.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Przestań tak myśleć!!! Przecież to szaleństwo!!! Wszystko będzie dobrze!!!

Tak, Melania obchodziła wczoraj swoje pierwsze imieniny . Dziękujemy za życzenia, a dzisiaj składamy Tobie, z okazji urodzin . Zdrówka, pociechy z chłopców, miłości. Spełnienia marzeń. Żebyś szczęśliwa była
..
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Katee27 kochana 100 lat i marzeń spełnienia, zdrówka, miłości i uśmiechu
danke!

Cytat:
dzięki.To miłe.Jestem,jestem
Mąż nawet mi życzeń nie złożył...a teściowa zadzwoniła i razem z teściem w 37sekund się wyrobili.Miło,że pamiętali,ale mogła chociaż spytać,czemu na obiad nie przyjechałam.Przesadzam?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Mam chwilę wolnego, bo mała zasnęła ale pewnie pośpi parę minut, bo w dzien nadal nie śpi za długo, ale noce są za to boskie. Wczoraj jak zasnęła po 20 to na cyca ją budziłam po 4. possała troszkę i znów zasnęła, ale mi chociaż troszkę w cyckach ulżyło. Potrafi nie jeść i 10 godzin i głodna nie jest. Dopiero przed południem głód ją dopada i wisi na cyckach aż oba opróżni i nie można jej oderwać.
No i TŻ mi wybył do pracy na dyżur do 23.

też z nieciepliwością czekam na wiadomość od Lilki. nawet w wieczornej modlitwie o niej pamiętałam. mam nadzieję ze wszystko się ułoży

no i muszę lecieć do małej brrr
dziękuję za życzenia.Zazdroszcze Wam błogiego snu.Mój ostatnio budzi się co 1-2 godz.!!!i kopie i wyje.Dziś od 6ej,wczoraj od 5ej urzędowaliśmy.Skok ma jak nic.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:09   #4715
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Witajcie mamuski w nowym roku!!! moja core niestety wystrzaly obudzily o rownej 24 wiec razem witaliśmy nowy rok plus nasza sunia oczywiście, która w ogole nic sobie nie robila z huku

zmykam uczyc sie łaciny, niestety sesja mi sie zaczyna

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:16   #4716
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Ja na tydzień i Święta byłam w domu rodzinnym, a tam Internet mógłby dla mnie nie istnieć generalnie, ale czytałam Was regularnie
Widziałam, ze zaczęło się zabkowanie, Dusia ćwiczy siadanie, o problemach z tztami też widziałam, to akurat jest przykre... Nie wiem jak to jest, my z tztem pomimo spięć i czasem awantur jesteśmy dalej szczęśliwi i zgodni.

Asiulka zazdroszczę wyjazdu i współczuję pakowania, jak jedziemy do moich rodziców to jest walizka ciuchow małej, torba z przyborami, torba z zabawkami, dwie torby z moimi i tzta ciuchami, a Ty masz dwójkę dzieci do spakowania

Lewek, jak Ty robisz kolory na zdjęciach, to już z aparatu, czy w psie to jakos uzyskujesz?

Co u mnie z nowości... Kolki chyba się skończyły i przestawiamy mała z powrotem na zwykły Bebilon, jadła już jabłko, jabłko z bananami, wczoraj ugotowana zupke jarzynowa z marchewki i ziemniaka. Plula nia na wszystkie strony i wzielysmy ją z teściowa na sposób, ja lyzeczke zupki, a ona smoczek i tym sposobem do brzuszka trafiło całkiem sporo. Do picia daje nieslodzony kompot jabłkowy, pije aż miło Siadanie to jest plaga, nawet pozycja półsiedząca jest już be. I już jezorem szuka zębów, więc się chyba niedługo zacznie. No i mała weszła na etap prób przekrecania się z pleców na brzuch, szlag mnie trafia przy zmianie pieluchy, jak wygina się do tylu zeby się przekrecic. I co jeszcze... Na noc daje kaszke bananowa, przesypia po niej około 8-9 godzin i dopiero budzi się na kolejne jedzenie. I w południe dostaje kleik, bo strasznie ulewa nie zageszczonym mlekiem.

Mnie rozlozylo, leze dzisiaj z wrażeniem, ze moje gardło to balon. Dobrze, ze jest tz i teściowa, to mała nie ma ze mną bezpośredniego kontaktu.
zdrówka
no i wspaniałe wieści z frontu dzieciowego
ja jak byłam w domku to też nie pisałam, bo tam ciężko się do kompa dobić, ale czytałam wszystko na telefonie, żeby nic nie przegapić co u dziewczyn
przyznaję się do uzależnienia naszym forum

Cytat:
Hej
Jam uzależniona, zajrzeć muszę co u Was

Ale miałam udanego Sylwestra. Mąż wszystko ładnie przygotował, upiekł kurczaka, kiełbaski, zrobił bigos, kanaki, posprzątał cały dom (oprócz łazienki:P), po 17 przyjechali do nas znajomi z dwójką małych dzieci - Antosiem - 4 latka i Zosią (dzień młodsza od naszej córci). Majeczka zasnęła o 20, a potem na śpiąco dostawiłam ją do cyca dopiero ok. 2 Mój Aniołek Kochany. Antoś poszedł z moim tż i ze swoim tatą "fajerkiki" odpalić o 21:30, no a o północy Antoś już spał, baby z dziewczynkami zostały i Antosiem, mój tż z tatą Antosia i Zosi poszli do naszego psiaka, żeby nie bał się tych huków, a potem poskładać życzenia sąsiadom. Poszliśmy spać ok.3:30.

No i tak siedzieliśmy i gadaliśmy.... Mi jakoś alkoholu nie brakowało. Zazwyczaj bardzo mało piję, a w tamtym roku na Sylwestra też wypiłam tylko kieliszek szampana, bo w Nowy Rok miałam dyżur w pracy.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

A tak w ogóle chciałam powiedzieć, że wszystko ku dobremu idzie... Majka zasypia coraz lepiej ze smokiem, nie wisi cały dzień na cycu dzięki temu. W dzień tez lepiej śpi, bo nie wybudzają jej co chwile te chol... bąki i ból brzuszka... jak nie śpi to nie ryczy ciągle, jest uśmiechnięta, obserwuje, powoli zaczyna gaworzyć, oczywiście zachowuje się tak dzięki temu, że brzuszek ją nie boli, potrafi się chwile zająć sama A dziś... UWAGA! Kiedy obudziła się rano poleżała jeszcze chwilę i dopiero wtedy zaczęła marudzić! Moja ukochana!

Odzyskuje spokój ducha powoli...

ale wspaniale
imprezka udana i córcia ma się coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witamy noworocznie
Dziewczęta, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, każda z nas sama najlepiej wie czego oczekuje od 2013 roku i niech to się spełni

Sylwestra spędziłam z synkiem i rodzicami, petardy nie obudziły Filipka, nawet nie drgnął Zrobiłam kilka łyków winka, ale po takim czasie abstynencji smakuje jakoś inaczej, nie wiem, gorzej?

Teraz Młody śpi, rodzice pojechali, mąż zmęczony po nocce przysypia mi tu obok

Kupiłam żel Bobodent i molestuję nim dziąsełka Filipowi.

Katee aby złe myśli odeszły daleko

Anesh super, że u mojej synowej wszytsko zmierza ku lepszemu

Trzymam kciuki za relacje z partnerami; wiadomo, że raz lepiej, raz gorzej, ważne,żeby dzięki "lepiej" nie pamiętać o "gorzej"

Co do lęku o dziecko, ja mam momenty takiego wręcz panicznego strachu o zdrowie synka. Teraz tym bardziej, bo poczatkiem stycznia czeka nas wizyta kontrolna u kardiologa - pisałam kiedyś, że Filipek ma problem z serduszkiem wymagający systematycznej kontroli czeka nas więc i usg i ekg i morfologia....ehhh...oby było wszystko dobrze...
kciuki trzymam za te wszystkie serduszkowe sprawy

Katee i za nerki Kubusia również
dobrze, że się odzywasz
a mężowi to kop w dupsko się należy za takie zachowanie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:21   #4717
Lewek
Zakorzenienie

Witam się Mamuśki w Nowym Roku

Życzę Wam dużo pozytywnych wrażeń w tym roku!

Sylwester zaliczam od udanych. Wypiłam sobie butelkę winka Mieliśmy w gościach koleżankę z kolegą. Dziecię bardzo ładnie spało.
Lecę Was nadrabiać, bo wczoraj nie miałam czasu siedzieć przy kompie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:24   #4718
kraven
Zakorzenienie

Konczi jasne

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-01, 16:27   #4719
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witamy sie w Nowym Roku!

U Nas było fajniesiedzieliśmy z rodzicami i moim bratem. Gracjanek zawinął sie spać po 23a Fabianek wstał przed 1 na mleczko. Strzały ich nie obudziły a mąż z bratem strzelali ostro.
Wypiłam lampkę winka sobie i mąż mnie wkurzał,ciekawe czy tak będzie cały rok.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 16:59   #4720
Iwa844
Zakorzenienie

Wszystkiego Naj w Nowym Roku! My wczoraj nawet północy nie doczekaliśmy.
Stary 2013-01-01, 17:40   #4721
kaczuszka69
potworkowa

Ryczec mi się chce, odcięta od dziecka cały dzień dzisiaj jestem

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-01, 17:43   #4722
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!!!!!!!!!!!!
Niech nam dzieciaczki ZDROWO rosną

My od 2 lat spędzamy Sylwestra w domu moich rodziców. Oni co roku wychodzą na jakiś bal, a ja wtedy robię u nich imprezkę.
I od rana w kuchni siedziałam. Pierwszy raz zamówiłam wczoraj zakupy do domu z Piotra i Pawła.

A w ogóle próbuję nadrobić Was z okresu jak byłam w szpitalu. Jeszcze jakies 30 stron
Ale bardzo Wam dziękuję za wszystkie kciuki i pozdrowienia. Naprawdę jesteście kochane

Katee kochanie wszystkiego najlepszego dzisiaj

Dziekujemy za życzonka!!!!!

Gda ja właśnie nie mam tej wkładki dla niemowlaka. Ale po Twoich zdjęciach wnioskuje, że juz możemy nosić maluchy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:46   #4723
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny widziałyście https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666399

Sprawdziłam serię szczepienia Mai z listopada i było z oznaczeniem A na końcu, a wycofywana jest C. Myślicie, że to coś poważnego?
Stary 2013-01-01, 17:50   #4724
katiem
Wtajemniczenie

I jeszcze z tego co pamietam Dearlie przepiękna sesja Antosia

Nadrabiam dalej....

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:57   #4725
marzenka1984
Rozeznanie

Witam w Nowym Roczku

Niestety dzisiaj nie nadaję sie do niczego dopiero wstałam
Wczoraj było świetnie, pozwoliłam sobie troszkę wypić, wytańcowałam się jak nie wiem uuhh.
Cudnego mam Tża bo od wczoraj opiekował się mną i Maksem

Idę pod kołderkę umierać dalej

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Gdzie podziewa się Zielona?? Dawno jej nie było na wizażu.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-01, 18:02   #4726
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Będę piła dopóki dam radę Kropek ma powiedziane że jak padnę i nie wstanę to ma mi mleko odciągać. Może ustnie
Przez noc będę wylewała mleko, ale rano już będę karmiła normalnie. Teraz na noc dostanie mm jak zawsze, później około 1-2 moje odciągnięte, później mm, 4 godziny później mm albo moje, później karmię cycem normalnie. Przynajmniej tak planuję. Wyciągnęłam z zamrażarki 2 porcje mleka więc to plus mm starczy.
Ja też rano karmiłam, o 9, planowałam później, ale młody się zbuntował i już nie chciał więcej butli tylko cycusia Trochę się obawiałam, ale słyszałam że alkohol ulatnia się już nawet po 2 h, a ja byłam po 10 więc stwierdziłam, że zaryzykuję. Oczywiście odciągałam w nocy. Śmialiśmy się później z TŻtem że młody posmakował wody rozmownej, bo jak się obudził to tak się rozgadał jak nigdy, i w sumie cały dzień coś nawijał, a guuuu

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ia też sie witam w Nowym Roczku

Pooglądałam o północy jak patardowali, potem do 1:30 nie spałam bo chciałam małemu dać mleczko, a on nas olał i piszedł spać i wstał o 7:30 a jadł 12 godzin wcześniej

Właściwie początek nowego roku z rana udał sie cudnie bo od 8 pospaliśmy wszyscy do 10, a potem zostałam "rozdziewiczona"
Pierwszy raz od roku normalne bara bara było sie czuje jak nastolatka teraz
"Jaki Nowy Rok, taki cały rok"
No to będzie ciekawie, myśmy z TŻ powitali nowy rok również baraszkowaniem A moja mama dzisiaj się pyta czy widziałam jakieś fajerwerki z miasta (bo ja w centrum mieszkam) a ja jakoś nie widziałam

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

Lewek, jak Ty robisz kolory na zdjęciach, to już z aparatu, czy w psie to jakos uzyskujesz?
Canony mają to do siebie, że ładne kolorki malują. Ale ja oczywiście podkręcam jeszcze w PS, dodaję kontrastu no i robię jeszcze parę rzeczy, ale głównie korzystam z dodatkowych programów które mam podpięte pod PSa.

Widzę Dziewczynki, że sporo Was pokłóciło się z TŻtami... No ja miałam nieciekawe święta pod tym kątem, natomiast teraz jest super. Od świąt TŻ jest na urlopie, pomagał mi i był na prawdę kochany. Może on nie taki zły jak mi się wydaje... Aczkolwiek wiem, że pokłócimy się na pewno jeszcze nie raz, a on niestety potrafi być bardzo przykry podczas kłótni - choć wiem, że to z nerwów mówi jakieś niemiłe rzeczy, bo na codzień jest wręcz przeciwnie.

Maggie zdrówka dla córci.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 2013 roku mamuśki
Ale miałam kaca giganta, ale na szczęście już czuję się jak człowiek.
Kurde karmienie piersią jest strasznie wygodne stwierdzam. Matiś był bardzo zaskoczony że cyca nie ma w nocy, ale zjadł z butli i spał jak aniołek. Wstaliśmy o 11-tej a ja nadal zbieram się do wykąpania. Po południu do babci pojedziemy i szwagierki, także muszę się ogarnąć.
Dokładnie to samo stwierdziłam po dzisiejszej nocy. Podpinam, zje przez sen i lulu. A tak trzeba latać do kuchni, podgrzewać, jeszcze ściągnąć, masakra.. Także prędko do kielicha teraz nie zajrzę
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:23   #4727
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny widziałyście https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666399

Sprawdziłam serię szczepienia Mai z listopada i było z oznaczeniem A na końcu, a wycofywana jest C. Myślicie, że to coś poważnego?
Kurcze, to ta którą Ala była szczepiona. Mam się martwić czy nie?
Stary 2013-01-01, 18:27   #4728
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem... Zaczęłam w ogóle czytać o szczepieniach i mi się już wszystkiego odechciało
Stary 2013-01-01, 18:52   #4729
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
tez kupilam nosidlo womar

a które dokładnie?
podlinkujesz
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-01, 18:56   #4730
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ia też sie witam w Nowym Roczku

Pooglądałam o północy jak patardowali, potem do 1:30 nie spałam bo chciałam małemu dać mleczko, a on nas olał i piszedł spać i wstał o 7:30 a jadł 12 godzin wcześniej

Właściwie początek nowego roku z rana udał sie cudnie bo od 8 pospaliśmy wszyscy do 10, a potem zostałam "rozdziewiczona"
Pierwszy raz od roku normalne bara bara było sie czuje jak nastolatka teraz
"Jaki Nowy Rok, taki cały rok"
Ale pięknie spał

Co do baraszkowania u nas też będzie cały rok

Cytat:
Hej
Jam uzależniona, zajrzeć muszę co u Was

Ale miałam udanego Sylwestra. Mąż wszystko ładnie przygotował, upiekł kurczaka, kiełbaski, zrobił bigos, kanaki, posprzątał cały dom (oprócz łazienki:P), po 17 przyjechali do nas znajomi z dwójką małych dzieci - Antosiem - 4 latka i Zosią (dzień młodsza od naszej córci). Majeczka zasnęła o 20, a potem na śpiąco dostawiłam ją do cyca dopiero ok. 2 Mój Aniołek Kochany. Antoś poszedł z moim tż i ze swoim tatą "fajerkiki" odpalić o 21:30, no a o północy Antoś już spał, baby z dziewczynkami zostały i Antosiem, mój tż z tatą Antosia i Zosi poszli do naszego psiaka, żeby nie bał się tych huków, a potem poskładać życzenia sąsiadom. Poszliśmy spać ok.3:30.

No i tak siedzieliśmy i gadaliśmy.... Mi jakoś alkoholu nie brakowało. Zazwyczaj bardzo mało piję, a w tamtym roku na Sylwestra też wypiłam tylko kieliszek szampana, bo w Nowy Rok miałam dyżur w pracy.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

A tak w ogóle chciałam powiedzieć, że wszystko ku dobremu idzie... Majka zasypia coraz lepiej ze smokiem, nie wisi cały dzień na cycu dzięki temu. W dzień tez lepiej śpi, bo nie wybudzają jej co chwile te chol... bąki i ból brzuszka... jak nie śpi to nie ryczy ciągle, jest uśmiechnięta, obserwuje, powoli zaczyna gaworzyć, oczywiście zachowuje się tak dzięki temu, że brzuszek ją nie boli, potrafi się chwile zająć sama A dziś... UWAGA! Kiedy obudziła się rano poleżała jeszcze chwilę i dopiero wtedy zaczęła marudzić! Moja ukochana!

Odzyskuje spokój ducha powoli...

Kochany mąż że tak wszystko przygotował

Super że niuni już nie dokucza brzuszek.
Ja zauważyłam u Zuzi przemianę po 3 miesiacu,jest w stanie zająć się sobą dłuższą chwilkę,mało płacze,jest roześmiana,kontaktowa:lov e:

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a które dokładnie?
podlinkujesz

http://allegro.pl/womar-nosidelko-n1...893369272.html

jutro je będę miała

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 19:04   #4731
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem... Zaczęłam w ogóle czytać o szczepieniach i mi się już wszystkiego odechciało
Tzn co przeczytałaś?
Stary 2013-01-01, 19:10   #4732
aga_ton
Wtajemniczenie

a tak wogóle to witam się z Wami w nowym roku. wszystkiego naj naj naj

Lena po tygodniu marudzenia wreszcie obudziła się z uśmiechem na ustach a po kilku chwilach pierwszy raz przekręciła się na boczek, a za jakiś czas na drugi

później pomału zaczęła łapać zabawki a teraz co którąś chwyci to od razu pakuje do buźki

a dziś pierwszy raz głośno się zaśmiewała, rechotała jak żaba

skok jak nic

szkoda tylko, że te nowe osiągnięcia poprzedza tyle dni regularnego szału i darcia się praktycznie cały dzień. czytałam, że kolejny skok może trawać nawet 4 tygodnie
Stary 2013-01-01, 19:11   #4733
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Tzn co przeczytałaś?
Nic konkretnego na temat tej wycofanej szczepionki, ale tak ogólnie o szczepieniach i o skutkach ubocznych.
A co do tej wycofanej to chyba jedyne co mogę poradzić to obserwowanie dziecka i może zadzwoń do pediatry, zapytaj co wie na ten temat. My drugą dawkę DTP mieliśmy mieć teraz w piątek, ale nie było naszego lekarza więc idę dopiero teraz w piątek.
Stary 2013-01-01, 19:15   #4734
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Nic konkretnego na temat tej wycofanej szczepionki, ale tak ogólnie o szczepieniach i o skutkach ubocznych.
A co do tej wycofanej to chyba jedyne co mogę poradzić to obserwowanie dziecka i może zadzwoń do pediatry, zapytaj co wie na ten temat. My drugą dawkę DTP mieliśmy mieć teraz w piątek, ale nie było naszego lekarza więc idę dopiero teraz w piątek.
Kojarzysz czy szczepienie DTP jest w raczkę czy w nóżkę bo mi się już pomieszało?
Stary 2013-01-01, 19:18   #4735
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Iwa to jest ta 5w1 czy 6w1?
my HEXĄ szczepiliśmy, gdzie sprawić dokładniej ?
Stary 2013-01-01, 19:19   #4736
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Kojarzysz czy szczepienie DTP jest w raczkę czy w nóżkę bo mi się już pomieszało?
Nie pamiętam, ale jeśli pielęgniarka szczepiła w tej samej kolejności jak wpisywała w książeczkę to było to szczepienie w nóżkę prawą (mówię na podstawie pierwszej dawki bo drugiej jeszcze nie miałyśmy).

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwa to jest ta 5w1 czy 6w1?
my HEXĄ szczepiliśmy, gdzie sprawić dokładniej ?
To chyba chodzi o szczepienia podstawowe (te bezpłatne), wydaje mi się, że nie dotyczy to skojarzonych, ale mogę się mylić.
Jeśli chodzi o tę serię to ja mam wpisane w książeczkę jaką serią dziecko jest szczepione.
Stary 2013-01-01, 19:21   #4737
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam, ale jeśli pielęgniarka szczepiła w tej samej kolejności jak wpisywała w książeczkę to było to szczepienie w nóżkę prawą (mówię na podstawie pierwszej dawki bo drugiej jeszcze nie miałyśmy).

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

To chyba chodzi o szczepienia podstawowe (te bezpłatne), wydaje mi się, że nie dotyczy to skojarzonych, ale mogę się mylić.
Jeśli chodzi o tę serię to ja mam wpisane w książeczkę jaką serią dziecko jest szczepione.

hmm ja mam wpisane tylko infanrix hexa nic więcej
uff ale może faktycznie to ta podstawowa

doczytałam że to ta bezpłatna

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2013-01-01 o 19:22
Stary 2013-01-01, 19:22   #4738
kraven
Zakorzenienie

Konczi to jest chyba sama DTP.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-01, 19:23   #4739
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi to jest chyba sama DTP.

tak tak zgadza się
Stary 2013-01-01, 19:24   #4740
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję Ci bardzo
daj znać jak już je obejrzysz na żywo

Cytat:
ja też swego czasu sporo czytałam i zaczęłam wątpić w sens szczepień ...

teraz już nie czytam, szczepię tylko tymi obowiązkowymi plus pneumokoki. resztę, czyli ospa, grypa odpuszczam...

Lena do tej pory ma niewielkie zgrubienie w miejscu szczepienia 6w1 choć już minął ponad miesiąc, pytałam o to pediatrę a ta tylko wydukała,że może zejdzie a może nie zejdzie, ciężko powiedzieć

muszę rozejrzeć się za innym lekarzem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości