|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3722 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Dobry wieczór!
W końcu znalazłam chwilkę dla siebie i dla Was. Cytat:
Tak mi babka pobierała krew (dodam, że w międzyczasie ucinała sobie pogawędkę z inną babką), że zrobił mi się ogromny nabrzmiały krwiak w miejscu pobrania. Teraz na szczęście ręka już tak nie boli, a z krwiaka zrobił się siniak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aż się wierzyć nie chce... Cytat:
Miło, że do nas wróciłaś! Gratuluję zdrowej córci. A jeżeli chodzi o całą resztę, to życie potrafi dać w kość... Oby było już "z górki" ![]() Cytat:
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że pisałyście podsumowania ciąży, więc dodaję i moje
![]() 17t6d - trochę mdłości - ani razu nie było - na wadze - 2 kg ![]() - rozstępów na razie żadnych nie zauważyłam ( ![]() )- trochę męczyły mnie mdłości, a teraz senność - z jakiś tydzień temu kupiłam dopiero pierwsze spodnie ciążowe, chociaż od biedy mogłabym jeszcze pochodzić w starych, ale ciśnie mnie trochę guzik i po co się męczyć . W resztę ubrań się mieszczę - czasami pojawiają się zachcianki na konkretne produkt - piersi większe o 1 rozmiar Czekam na kopniaki !!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#3724 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz wrzucę fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Słodziak Cytat:
![]() Słodka psinka Cytat:
za 22 tydzień i za piękny, ciążowy brzusio!
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek jeszcze malutki, ale w niektórych pozycjach możesz czuć jak Cię smyra.
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, wrzucam foty moich, a raczej dzidziowych pierwszych nabytków
![]() Wszystko raczej unisex, oprócz tego bodziaka z panią ciasteczkową Synek, o ile będzie synek, znienawidzi mnie za niego ![]() Bodziak z misiem, niebieskie gatki i ten czerwony z 5.10.15, reszta kupiona w lumpku
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka słodkie te ciuszki.
Są już wyprzedaże w dzieciowych sklepach?
|
#3728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
za kolejne tygodnieA brzuszek i sukienka super! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za tydzień i za sukienkeCytat:
śliczne
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
witam się, dojechałam szczęśliwie do domu i się wyleguję. nawet nie próbuję nadrabiać
![]() opowiem wam tylko mój sylwestrowy sen (bo oczywiście spałam): urodziłam mojego synusia i łaziłam sobie tak bez celu, aż natknęłam się na Ashyshqę - bidulka krzyczała, że nie da rady urodzić, a to ma być już, więc się zaoferowałam, że za nią urodzę, bo mi tak lekko poszło no i urodziłam, ale okazało się, że znów chłopak, i się martwiłam, że Ash mnie posądzi o podmianę dziecka czy cuś, bo ona córeczkę miała mieć przecież... i nie wiedziałam, jak jej o tym powiedzieć potem słabo pamiętam, ale miałam tylko mojego synusia i brata przy sobie, więc przypuszczam, że Ash zaakceptowała syna
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
A tak poza tym, to Sylwester spędzony na spokojnie. Pomijając fakt, że położyłam się chyba "na chwilę" przed 1 i wstałam po 2
Na szczęście Mąż zabawiał gości Monopolem Pobolewał mnie trochę brzuch, ale jak już kiedyś pisałam, jak tylko podkręcę obroty, to od razu to odczuwam. No a wczoraj ta późna info o gościach, zakupy, kombinowanie jedzenia, ogarnianie... Było do przewidzenia. Dzisiaj też trochę boli, ale to już raczej ból "rozciągający". Co jeszcze- brzuchol mi troszkę wywala z dnia na dzień, zostały mi już tylko jednej moje spodnie, które nie uciskają brzuszka. Czas więc chyba na zmianę garderoby- przynajmniej tej dolnej ![]() Powoli też kończę opakowanie Duphastonu, a co za tym idzie zbliża się wizyta u lekarza no i może moja fasolka się ujawni Mężu co chwilę pytał się kiedy do lekarza itp, nie mógł spamiętać daty, więc pokazałam Mu tabletki na lodówce i mówię "Jak skończą się tabletki, jedziemy do lekarza " No i już się nie pyta tylko cały czas zagląda na blister. A że biorę po 3 dziennie, to idzie szybko No i chyba nic nowego u mnie, tzn u nas... O, maluch jeszcze nie fika, tak więc cierpliwie muszę czekać ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- W 5.10.15 tak, w reszcie nie wiem. Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rozbawiłaś mnie na dobranoc;D Buziale idę spać
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze i za mnie urodzisz? plec na chwile obecna nie ma znaczenia
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj sobie myslalam kogo ja ze soba wezme na porodowke, jak mi malz za granice pojedzie i nie zdazy na czas. No gdybys byla blizej to bralabym Cie w ciemno! Kto inny za mnie urodzi No boski sen! Ale tak w ogole to dobrze, ze juz w domu jestescie! Kiedy wracasz do pracy? |
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Jak to jest? 15 tydzień i 1 dzień to 16 tydzień czy 15?? Cytat:
)Dzięki Strasznie mi miło ![]() Brzuszek na zdjęciu mały, ale jak się najadłam wieczorem to tak mi wylazł, że wyglądałam jak w 6 miesiącu )
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że was rozbawiłam! mój małż też się ze mnie nabijał. powiedział, że chyba za dużo relacji z porodów czytałam wczoraj...
we śnie mi dobrze szło, mogłabym za was wszystkie rodzić ![]() Cytat:
![]() do pracy jutro rano już jadę. cholercia, pewnie będą pytania przypadkowo napotkanych pracowników w biurowcu - mnie tam setki ludzi znają, a o ciąży wiedzą tylko osoby z mojego działu... teraz już brzuchol wystaje... nic to, będę mówić, że to efekt świąt spędzonych w polsce
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czesto zerkam tez na http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać.
Kolorowych snów i do usłyszenia jutro!
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do Was jeszcze przed snem, myślałam że w Nowy Rok będzie tu spokojniej i spokojnie nadrobię dzisiejszy dzień. Ale 7 stron to jednak za dużo, za bardzo spać mi się chce
![]() także nadrobię chyba dopiero jutro ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Mężu wyszedł z łazienki, zmykam do naszego łoża ![]() Dobrej nocki
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciążowych trochę.. a najlepsze,że jedne i drugie prawie za jednym zamachem Cytat:
![]() sen super! mi też raz się śniło,że urodziłam w sekundę i pytałam po co tyle krzyku o poród jak to tak pyk i już.. no oby choć trochę się spełniło ![]() Cytat:
![]() NUNA-dobrze,że też jesteś ![]() w ogóle dobrze,że wszystkie jesteście ![]() mój tż jest najlepszy.. zainstalowałam mu w telefonie POU taki glutek ktorego trzeba karmic,myc itd jak kiedys tamagochi.. no i wyslal mi mms z tym POU brudnym i chorym,i pisze że zapomniał.. zrobiłam smutną buzię.. 5min póżniej wysłał mi znów mmsa, z czystym,zdrowym i najedzonym Pou nawet uśmiechnięty matko jak mi to głupiej poprawiło humor |
|||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie już widać, że ciążowy Śliczny. Ja niby ten sam tydzień też mi się wydawało, że widać, a na zdjęciu marnie brzucho.jpg
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znajoma urodzila w wigilie o 15 troche strescila mi swoj porod. napisala zebym nie zapomniala o maszynce do golenia, bo polozne przynosza swoje - szpitale maja z tym problem, bo to podobno nie jest "sprzet medyczny". jak wychodzila to dala w podziekowaniu jakies czekoladki i 2 opakowania maszynek jednorazowych i podczas rodzenia nie wrzeszczec tylko czekac na skurcz, wziac gleboki wdech i na zamknietych ustach cisnac jak przy mega zatwardzeniu skoncentrowac sie i wspolpracowac z polozna. ona nie zaplacila za prywatna. czekam na relacje drugiej znajomej, rodzacej 17go :P obie urodzily coreczki.aaa i mialam Wam pisac. dzisiaj w wydarzeniach mowili, ze w Sylwestra w szpitalu w Poznaniu urodzily sie same dziewczynki reportaz byl o Sylwestrach urodzonych najczesciej 31.12. pokazywali malutka Hanie, a polozna mowila, ze obecnie modne sa imiona starpolskie: Zosia, Antosia, Franek, Zuzia.a teraz juz dobranoc! |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesz się choć jeszcze Cię wybrzuszy kiecka ma mega kolor |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oczywiście w pełni nieświadoma byłam przekonana, że brzuch się robi uciążliwy koło 36 tygodnia... No to może faktycznie niech rośnie wolniutko ![]() A sukienka to z allegro- koszt 30 czy 40 pln Na razie nie inwestuje w ciuszki ciążowe, w jakieś swoje się mieszczę a nie chcę za szybko szaleć, bo jak znam siebie to bym kupiła mnóstwo rzeczy, które i tak krótko ponoszę
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to już się cinko robi..a tu jeszcze ... O JEZUSIE, zostało tylko 17tyg!
|
|
|
|
|
#3746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i śliczna tunika ![]() Cytat:
![]() i za wszytskie wizyty dzisiaj ![]() Cytat:
antoinette za 15t. wyglądasz pięknie w tej kreacji ![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#3747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kieca super i brzusio widacCytat:
Cytat:
a ja sie witam w 22 TC dziewczyny trzymam kciukacy za połówkowe USG , moje jescze 2 dni ) mały skacze, kopie i to pozadnie juz od paru dni młody je sniadanie , i niedlugo do szkoły )
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() Ostatnia noc w szpitalu za mna Axella najwiekszy przyrost wagi powiniem byc pomiedzy 20. a 30. tygodniem wiec jestes w trakcie tego wspanialego okresu ![]() Podobno w 3.trymestrze juz sie uspokaja, ale to juz pewnie od nas samych zalezy
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
za 22t
![]() Cytat:
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie staram sie was nadrobić
tempo jak dla mnie zabójcze. Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju? Bo teraz już sama zdurnialam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

ale Wam daruje...

07.07.2012