Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 08:38   #3751
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Nawet nie staram sie was nadrobić tempo jak dla mnie zabójcze.
Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju? Bo teraz już sama zdurnialam
my pokój dla dziecka mamy od początku, ale póki będę musiała wstawać w nocy na karmienie etc. to wolę żeby dziecko było blisko w naszej sypialni. to tak żeby mi było wygodniej i żeby nie łazić z 1 pokoju do 2
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 08:43   #3752
szczesliwa25
Rozeznanie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

I to chyba najlepsze rozwiązanie za 3mce zajmę się urządzeniem pokoiku
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 08:53   #3753
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25
I to chyba najlepsze rozwiązanie za 3mce zajmę się urządzeniem pokoiku
na pewno najwygodniejsze z mojego punktu widzenia
ja nawet nie specjalnie planuje urządzać póki co pokoju dziecięcego. jeśli dziecko odziedziczy zdolności po mamusi to każda ściana w swoim czasie będzie pobazgrana
Stary 2013-01-02, 08:56   #3754
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki
Ostatnia noc w szpitalu za mna jeszcze tylko musze dotrwac do 13 bo wtedy sa wypisy.
Axella najwiekszy przyrost wagi powiniem byc pomiedzy 20. a 30. tygodniem wiec jestes w trakcie tego wspanialego okresu
Podobno w 3.trymestrze juz sie uspokaja, ale to juz pewnie od nas samych zalezy
no to super dzisiaj juz bedziesz spala w swoim lozu
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Nawet nie staram sie was nadrobić tempo jak dla mnie zabójcze.
Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju? Bo teraz już sama zdurnialam
ja nie maialm wyjscia i maly byl ze mna teraz tez nie mamy wyjscia i bedzie z nami ale chyba te pierwsze miesiace kiedy najwieksze zagrozenie to chce sie miec go blizej siebie ale zawsze moj maly zasypial sam. tzn. jak byla pora spania to byl sam w pokoju i nie wchodzilam poki nie zasnie )

wczoraj mialam takie pierwsze skurcze ktore czulam ale tylko kilka to chyba normalne wiec sie za bardzo nie przejmuje

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

a to łozeczko ktore kupimy dla malego , tylko ze ja uwazam ze za wczesnie jescze wiec czekamy tak do marca heheh
http://allegro.pl/maxx-wyposazone-so...914131123.html
błekitne
a moj maly pozniej bedzie z drugim mial pokoj jak tylko zacznie przesypiac noce:P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 08:57   #3755
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my pokój dla dziecka mamy od początku, ale póki będę musiała wstawać w nocy na karmienie etc. to wolę żeby dziecko było blisko w naszej sypialni. to tak żeby mi było wygodniej i żeby nie łazić z 1 pokoju do 2
My urządzamy pokoik dziecku, naprzeciwko naszej sypialni, a na początek łóżeczko wstawiamy do sypialni. Jak zacznie przesypiać sensowną ilość godzin to przestawimy

jestem dalej mega zasmarkana, przyszłam tylko do pracy zrobić raporty i idę na l4:/
Stary 2013-01-02, 08:58   #3756
banka26
Zakorzenienie

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3342793 i takie krzesełko tak zeby juz mial jak bedzie mial okolo 4mc :P
Stary 2013-01-02, 09:01   #3757
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dobra, wrzucam foty moich, a raczej dzidziowych pierwszych nabytków

Wszystko raczej unisex, oprócz tego bodziaka z panią ciasteczkową Synek, o ile będzie synek, znienawidzi mnie za niego
Bodziak z misiem, niebieskie gatki i ten czerwony z 5.10.15, reszta kupiona w lumpku
też zamówiłam te niebieskie gatki:P
Stary 2013-01-02, 09:02   #3758
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
a to łozeczko ktore kupimy dla malego , tylko ze ja uwazam ze za wczesnie jescze wiec czekamy tak do marca heheh
http://allegro.pl/maxx-wyposazone-so...914131123.html
błekitne
ładne te łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
jestem dalej mega zasmarkana, przyszłam tylko do pracy zrobić raporty i idę na l4:/
to rób szybciutko raporty i się kuruj. zdrówka
Stary 2013-01-02, 09:06   #3759
nuna2
Zakorzenienie

witam sie z łóżka i tak pozostanie kilka dni...
Stary 2013-01-02, 09:11   #3760
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
witam sie z łóżka i tak pozostanie kilka dni...
co się stało? rozłożyło cię choróbsko czy coś cię boli? odpoczywaj w takim razie
Stary 2013-01-02, 09:14   #3761
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało? rozłożyło cię choróbsko czy coś cię boli? odpoczywaj w takim razie
boli gardło i łepetynka;/ kaszle ale staram sie wstrzymywać bosie boje...
a co do bóli kuje mnie z lewej strony koło jajnika tak jakby owulka ale nie stale tylko np przy zmianie pozycji. Może sie coś naciąga
Stary 2013-01-02, 09:18   #3762
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ja bym chciala urzadzac pokoik malenstwa, ale na razie mieszkamy w kawalerce bedziemy sie przeprowadzac, ale jeszcze nie.wiemy gdzie i kiedy(to zalezy od tego, gdzie bedzie nowa praca mojego meza) wiec coreczka chcac niechac bedzie z nami dzielic pokoj narazie. Ale generalnie idea oddzielnego pokoju do mnie przemawia. Moze nie od pierwszych dni ale tak po kilku miesiasach na pewno.

Dowiedzialam sie wlasnie, ze dopiero teraz dostali wyniki posiewu z pochwy i okazuje sie, ze mam jakies niedobre bakterie, ktore mogly wywolac te skurcze. Jutro mam sie zglosic po recepte na antybiotyk bo sa w trakcie ustalania jaki bedzie najodpowiedniejszy, a po 2 tyg. mam powtorzyc posiew. Wiec sie wszystko powoli wyjasnia.

A jeszcze sie z Wami podziele ciekawostka jaka znalazlam na temat imienia o jakim.myslimy dla naszej coreczki. Okazuje sie, ze Leila,Laila,Lada, Łada (jest jeszcze kilka innych wersji) to praslowianska boginip milosci i urodzaju, matka blizniakow Lela i Polela (pamietacie z licealnych lekcji polskiego), ktorej kult byl bardzo powszechny w Polsce, a swiatynie swa miala na Lysej Gorze, czyli Jasnej Gorze w Czestochowie. Kosciol probowal skierowac ten kult w strone Matki Boskiej, ale minely stulecia, zanim sie to udalo. I jeszcze pare innycg ciekawostek. Np to, ze lada znaczylo kiedys piekna dziewice, a z czasem nabralo pejoratywnego znaczenia i powstala ladacznica i jeszcze inne smaczki. No to zesmy wycelowali! oj poszukiwania beda chyba trwaly dalej choc kto wie?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:21   #3763
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
zaraz spróbuję Was troszkę nadrobić. Zobaczymy czy mi się uda

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:26   #3764
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
boli gardło i łepetynka;/ kaszle ale staram sie wstrzymywać bosie boje...
no to zdrowiej nie pamiętam która o tym wspominała, że gin kazał jej pokaszleć na wizycie żeby dziecko dobrze się ułożyło do usg. także lepiej odkrztusić te zarazki co zalegają, a dzieciątko trochę się poprzewraca w brzuchu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Okazuje sie, ze Leila,Laila,Lada, Łada (jest jeszcze kilka innych wersji) to praslowianska boginip milosci i urodzaju, matka blizniakow Lela i Polela (pamietacie z licealnych lekcji polskiego), ktorej kult byl bardzo powszechny w Polsce, a swiatynie swa miala na Lysej Gorze, czyli Jasnej Gorze w Czestochowie. Kosciol probowal skierowac ten kult w strone Matki Boskiej, ale minely stulecia, zanim sie to udalo. I jeszcze pare innycg ciekawostek. Np to, ze lada znaczylo kiedys piekna dziewice, a z czasem nabralo pejoratywnego znaczenia i powstala ladacznica i jeszcze inne smaczki. No to zesmy wycelowali
no proszę jak to prosto z pięknej dziewicy zrobić ladacznicę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
zaraz spróbuję Was troszkę nadrobić. Zobaczymy czy mi się uda
powodzenia
Stary 2013-01-02, 09:28   #3765
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no to zdrowiej nie pamiętam która o tym wspominała, że gin kazał jej pokaszleć na wizycie żeby dziecko dobrze się ułożyło do usg. także lepiej odkrztusić te zarazki co zalegają, a dzieciątko trochę się poprzewraca w brzuchu
to byłam ja
Stary 2013-01-02, 09:30   #3766
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja bym chciala urzadzac pokoik malenstwa, ale na razie mieszkamy w kawalerce bedziemy sie przeprowadzac, ale jeszcze nie.wiemy gdzie i kiedy(to zalezy od tego, gdzie bedzie nowa praca mojego meza) wiec coreczka chcac niechac bedzie z nami dzielic pokoj narazie. Ale generalnie idea oddzielnego pokoju do mnie przemawia. Moze nie od pierwszych dni ale tak po kilku miesiasach na pewno.

Dowiedzialam sie wlasnie, ze dopiero teraz dostali wyniki posiewu z pochwy i okazuje sie, ze mam jakies niedobre bakterie, ktore mogly wywolac te skurcze. Jutro mam sie zglosic po recepte na antybiotyk bo sa w trakcie ustalania jaki bedzie najodpowiedniejszy, a po 2 tyg. mam powtorzyc posiew. Wiec sie wszystko powoli wyjasnia.

A jeszcze sie z Wami podziele ciekawostka jaka znalazlam na temat imienia o jakim.myslimy dla naszej coreczki. Okazuje sie, ze Leila,Laila,Lada, Łada (jest jeszcze kilka innych wersji) to praslowianska boginip milosci i urodzaju, matka blizniakow Lela i Polela (pamietacie z licealnych lekcji polskiego), ktorej kult byl bardzo powszechny w Polsce, a swiatynie swa miala na Lysej Gorze, czyli Jasnej Gorze w Czestochowie. Kosciol probowal skierowac ten kult w strone Matki Boskiej, ale minely stulecia, zanim sie to udalo. I jeszcze pare innycg ciekawostek. Np to, ze lada znaczylo kiedys piekna dziewice, a z czasem nabralo pejoratywnego znaczenia i powstala ladacznica i jeszcze inne smaczki. No to zesmy wycelowali! oj poszukiwania beda chyba trwaly dalej choc kto wie?
dobrze ze znalezli co to a co do znaczenia imienia no to rzeczywiscie wycelowaliscie hehhehe

my mamy opcje : Michał, Marcel, Kacper
Stary 2013-01-02, 09:30   #3767
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nuna, kuruj sie tam. Mam nadzieje, ze szybko Ci minie. Pozdrawiam cieplo a infekcja juz Ci przeszla?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:30   #3768
ada32
Wtajemniczenie

no to Ja też się witam i od razu przyznam że nie jestem wszystkiego wstanie nadrobić...
mimo że od wczoraj ..baa codziennie Was czytam...to i tak mam problemy

na pewno gratuluję wszystkim ukończenia nowych tygodni
chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia

chwalę się że moje maleństwo coraz to silniej i pewniej daje mi o sobie znac..kopniaczkami

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:31   #3769
banka26
Zakorzenienie

Nuna zdrowka
Stary 2013-01-02, 09:35   #3770
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

chwalę się że moje maleństwo coraz to silniej i pewniej daje mi o sobie znac..kopniaczkami

kurcze ja w tym samym tygodniu co Ty i nic nie czuje:/ i brzucha nie mam
Stary 2013-01-02, 09:35   #3771
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
to byłam ja
zapomniałam ale wydawało mi się że to ktoś na M, tylko nie byłam pewna czy to ty czy Margosia

Cytat:
Napisane przez banka26
my mamy opcje : Michał, Marcel, Kacper
to nie będzie drugiego Dawidka? a starszemu bratu który typ najbardziej się podoba (skoro Dawid odpadł)?
Stary 2013-01-02, 09:38   #3772
ada32
Wtajemniczenie

Marcel też mi się podoba...

a wczoraj grzebałam trochę w spisie imion i znalazłam takie ..
Aron...co o nim myslicie??
mi podoba sie..

moje typy gdyby był chłopczyk to dzień dzisiejszy to;
Leon, Fabian, Aron, Oliwier,

dziewczynka;
Fabiana, Nela, Lena, Idalia, Lilia, Liliana,

ale....wszystko może się jeszcze zmienic
mam jeszcze troche czasu

W

G
Stary 2013-01-02, 09:39   #3773
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam ale wydawało mi się że to ktoś na M, tylko nie byłam pewna czy to ty czy Margosia

to nie będzie drugiego Dawidka? a starszemu bratu który typ najbardziej się podoba (skoro Dawid odpadł)?
ehhehe no nie bedzie chyba najbardziej Michał )
Stary 2013-01-02, 09:39   #3774
maarchewka
Zakorzenienie

Witam się środowo.
Moje podsumowanie roku 2012 - był całkiem udany :
-obroniłam mgr
-dostałam podwyżkę w pracy
-dostałam kilku stażystów, którzy za mnie pracują
-powstał nowy dział w którym mój szef to ciepłe kluchy więc sama jestem sobie szefem
-bylam na fajnych dwu-tygodniowych wakacjach, które mnie ciągle trzymją przy życiu
-zrobiliśmy sobie bejbika

Podsumowanie ciąży 22 tc:
-kilkanaście rzyganek - najgorsze jak zafajdałam ścianę w kuchni, dwie w korytarzu i cały kibelek...
-I trymestr mdłości, szczególnie na widok otwierającej się lodówki lub śmieci, lub czegokolwiek spleśniałego - to się zawsze kończyło rzygankiem
-Senność - spanie po 10-12 h dziennie prawie codziennie szczególnie w pierwszym miesiącu
-1 rozmiar większe cyce i dalej rosną
-4-5 kg na plusie (nie jestem pewna ile przed ciążą) od 7 tc jakieś 2,5 kg
-wzmożony apetyt
-widoczny brzunio
-fajny seksik, ale rzadko
-rozstępy na cycach

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-02 o 09:45
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:42   #3775
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kurcze ja w tym samym tygodniu co Ty i nic nie czuje:/ i brzucha nie mam

Ja już wczesniej trochę czułam ale słabo i rzadko..teraz codziennie daje mi kopa...
a brzuch to Ja już mam trochę..ale kochana Ja to już trzecie to wiesz..szybciej wszystko
na pewno już niedługo poczujesz a brzuchem też zdążysz się na cieszyc a nawet po narzekasz trochę jak już unieśc go nie będziesz mogła

W

G
Stary 2013-01-02, 09:42   #3776
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
a wczoraj grzebałam trochę w spisie imion i znalazłam takie ..
Aron...co o nim myslicie??
mi podoba sie..
oryginalnie i nie budzi u mnie żadnych negatywnych skojarzeń tylko brzmi dość poważnie, i ciężko to zdrobnić (przynajmniej ja nie mam pomysłu)
Stary 2013-01-02, 09:49   #3777
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
oryginalnie i nie budzi u mnie żadnych negatywnych skojarzeń tylko brzmi dość poważnie, i ciężko to zdrobnić (przynajmniej ja nie mam pomysłu)
np...Roni...Aronek... Ronuś...

W

G
Stary 2013-01-02, 09:49   #3778
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam witam
dziś sobie zdałam sprawę że już styczeń ale ten czas szybko leci. Już 5 m-cy w domu siedzę. Tyle planowałam- to się angielskiego nauczyć, to coś tam i co? i ale pocieszam się tym że przecież to mój ostatni leniwy czas więc trzeba korzystać

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jak mało pijesz to możliwe,i gin Cię mega z***ie.. ja ostatnio tak miałam..
piję 1,5-2 l dziennie (pilnuje się co do tego).
Po tym zatruciu znów mam mały brzuch, dokładnie taki jak w 19 tc . Ważyłam się wczoraj i waga jednak nie spada. Z drugiej strony lekarz widział mój brzuch i mówił że jest ok.
Stary 2013-01-02, 09:51   #3779
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
np...Roni...Aronek... Ronuś...
no właśnie Aronek tak dziwnie mi brzmi - ale Roni mi się podoba
Stary 2013-01-02, 09:54   #3780
sharpnowaja
Zakorzenienie

pearl za 22 tc

axella czy mówisz o maści z taką perełką na opakowaniu? widzę opakowanie przed oczami ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć nazwy miałam kiedyś taką na bliznę po operacji (zmniejszyła się 4 razy) a brat smarował blizny po trądziku- też mu pomogło. I pamiętam że na rozstępy też ją się stosowało. Ale chyba dość droga była.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości