MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 11:25   #4201
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

z tych gorszych wiadomości... czytałyście :/

http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html

i jak tu żyć..
na pocieszenie (marne) gaz potanieje...

W Krakowie w zeszłym roku była podwyżka biletów o 70 gr (o ile dobrze kojarzę) i teraz znowu - o 60! o jest 1,30zł w przeciągu niespełna roku... sporawo... tyle dobrze, że u nas paliwo jest tańsze. Jak jedziemy do Rzeszowa albo na Śląsk do rodziny to ceny ropy różnią się o 30-40gr na litrze

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Plusem tego jest to, że jednak mogę pić kawusie rano
to jest pomysł! KAWA!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:29   #4202
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ja plany snuję takie, które dotyczą mnie i których realizacja zależy w 90% ode mnie samej... bo w przeciwnym razie wkurzam się przeokropnie jak mi coś się nie udaje

OC, fakt - dzikie chordy na siłowniach i fitnessach w styczniu (miesięczne karnety) są zabawne Dlatego my zawsze omijamy szerokim łukiem takie formy sportu i szusujemy na stokach... Eh, znów mi się przypomniało... Eh... mam taką ochotę poczuć wiatr na goglach, szum śniegu pod nartami i tą adrenalinkę kiedy osiągam prędkość graniczną (ustaloną indywidualnie przeze mnie dla siebie)... a potem ten moment kiedy rozpinam buty narciarskie, smarkam nosem i pociągam pierwszy łyk grzańca!

Nartunie grzaniec

No ja chodzę pobiegać rano na bieżnię, albo inne aeroby, mam bardzo blisko. Nie lubię tylko tych zorganizowanych. A tak to dobre odstresowanie. Muzyka na uszy i godzinka relaksu. Wolałabym pływać w jakimś ciepłym morzu o świcie, no ale co robić, jak się nie ma co się lubi... to się lubi co się ma )
Stary 2013-01-02, 11:29   #4203
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
jak trzeba gdzieś więcej podjechać tak jak dziś to mnie chyba trafi bo na godzinnym nie objadę

Można jeszcze te 2 krotnego kasowania kupować Ale to też groszowe oszczędności... Jak idę do lekarza, a potem do pracy jadę to mi mężul auto odstępuje - a tak mpk....

Ja na basen lubię chodzić, ale sama. Wchodzę do wody i pływam w te i wewte ... i tak przez godzinę z przerwami na odpoczynek... Natomiast mój mąż idzie - zrobi 4 długości basenu i odpoczywa, wygłupia się... relaksuje... A ja to lubię wrócić z basenu i za przeproszeniem paść na pysk!

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:32
Stary 2013-01-02, 11:34   #4204
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to tak teraz jeżdzę na jednarozowych biletach i na wizyte do pani dr wydaję ponad 7zl !!!!!!
o jejjj jakie ceny
a ja myslalam, ze w Niemczech komunikacja miejska jest droga, ale widze, ze wyglada to podobnie: u nas jednorazowy bilet to 2€ (8 zl), a 90-minutowy 2,30€ (9,20 zl)
Stary 2013-01-02, 11:34   #4205
anika_s
Wtajemniczenie

Dzień Dobry! :-)
Kobietki właśnie zauważyłam za oknem niesamowite zjawisko ::eek: - śnieg pada! - to nic ze pewnie zaraz stopnieje ale piękny widok:-)

poza tym wczoraj chyba zauważyłam pierwszy rozstęp na piersi:mur: - zaczynam ostre smarowanie cycków:p: /robiłam to nieregularnie w przeciwieństwie do brzuszka - a przecież teraz to nie jest wielka odległość między nimi;)

poniżej zdjęcie (jakość kiepska) brzucholka 26 tydz 3 dzień , w pępku 102 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP4729.jpg (100,7 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:43
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:35   #4206
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Otóż wczoraj zaczęliśmy się zastanawiam powoli nad wózkiem i jak się okazuje nie mam zielonego pojęcia na co zwracać uwagę. Dlatego też mam do Was kilka pytań: (dodam tylko, że chcemy wózek wielofunkcyjny)
- spacerówka musi się rozkładać na płasko? (wnioskuję, że tak)
- jaka najlepsza długość tej gondoli?
- jakie kółka są najlepsze?
ja też zaczynam się zastanawiać. z tego co wyczytałam chociażby tu na wątku wiem, że będę zwracać uwagę na kilka rzeczy:
- spacerówka koniecznie rozkładana na płasko (ale takich wózków o dziwo jest bardzo mało, więc będzie ciężko)
- gondola jak największa, chociaż wydaje mi się, że my i tak problemu mieć nie będziemy bo wiosną/latem nie zakłada się dziecku tyle warstw i koców co zimą, a przez to zimowe dzieci szybciej wyrastają z gondoli
- koła skrętne, pompowane, stosunkowo duże
- jak najmniejsza waga, bo będziemy nosić wózek na 1 piętro. niby nie wysoko, ale tak tachać go 2-4 razy dziennie to może być masakra przy ciężkim wózku

chyba tyle póki co wiem. a jak będzie w praktyce to się okaże.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:37   #4207
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja na basen lubię chodzić, ale sama. Wchodzę do wody i pływam w te i wewte ... i tak przez godzinę z przerwami na odpoczynek... Natomiast mój mąż idzie - zrobi 4 długości basenu i odpoczywa, wygłupia się... relaksuje... A ja to lubię wrócić z basenu i za przeproszeniem paść na pysk!
hehe.. tez namietnie chodzilam na basen i wykupiona godzine trzeba bylo oczywiscie wykorzystac na maksa
od kilku lat nie bylam przez stan skory
ale z dzieckiem chetnie bym chodzila..
Stary 2013-01-02, 11:39   #4208
bzinka
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie-trochę glupie Odnośnie becikowego: "Od 2013 roku becikowe uzależnione będzie od dochodu - otrzymają je tylko rodziny o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę. " Czyli dochody netto należy podzielić na 3 osoby (rodzice+nowonarodzone dziecko,jesli nie maja innego)? Bo ktos tu pisal wczesniej, że na 2, tylko rodziców i ja juz całkiem zglupiałam.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:43
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:43   #4209
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Czyli dochody netto należy podzielić na 3 osoby (rodzice+nowonarodzone dziecko,jesli nie maja innego)? Bo ktos tu pisal wczesniej, że na 2, tylko rodziców i ja juz całkiem zglupiałam.
wydaje mi się, że na 3!

Terry Pratchett
Stary 2013-01-02, 11:43   #4210
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tak teraz jeżdzę na jednarozowych biletach i na wizyte do pani dr wydaję ponad 7zl !!!!!!
zawsze miałam sieciówkę i nie musiałam myśleć o jednorazowych biletach. no, ale teraz nie pyskuje, bo wszędzie gdzie mi potrzeba (lab., ZUS) dojeżdżam, na luzaka, na 15minutówkach...

Cytat:
Wolałabym pływać w jakimś ciepłym morzu o świcie, no ale co robić, jak się nie ma co się lubi... to się lubi co się ma )
miałam nadzieję, że z racji Euro 2012 Kraków w końcu zyska dostęp do ciepłego morza (bo WAGs się skarżyły, że w krk nie ma sklepów i morza)

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

poniżej zdjęcie brzucholka 26 tydz 3 dzień , w pępku 102 cm
nie ma fot
już jest kształtniutki!!!!!!

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:44
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:52   #4211
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zawsze miałam sieciówkę i nie musiałam myśleć o jednorazowych biletach. no, ale teraz nie pyskuje, bo wszędzie gdzie mi potrzeba (lab., ZUS) dojeżdżam, na luzaka, na 15minutówkach...

miałam nadzieję, że z racji Euro 2012 Kraków w końcu zyska dostęp do ciepłego morza (bo WAGs się skarżyły, że w krk nie ma sklepów i morza)

nie ma fot
już jest kształtniutki!!!!!!
teraz 15 min będa 20 minutówkami. ja nie dojadę dwukrotnego to jak jade do pracy i z powrotem ale dziś musze pojechać po wyniki badań 1 autobus potem do lekarki 1 autobu/tramwaj potem wrócić do domu jak dam radę dojść to 1 autobus. no i w sumie by było spoko tylko jutro musze l4 zawieść do pracy i znowu bilet a w pt na cytologię to znowu bilety
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:56   #4212
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Wczoraj też miałam ciężki wieczór - podbrzusze mnie jakoś dziwnie pobolewało. Nie mogłam nawet chodzić wyprostowana, tylko jak garbata babinka.
Ale jeszcze chociaż 2,5 miesiąca (napisałabym 2 miesiące, ale chodzi o roczny macierzyński).
To wczoraj chyba był dzień bolących brzuchów, bo ja również ledwo dychałam i wyprostować się nie mogłam.

A tym macierzyńskim to ja wciąż liczę że jednak coś wywalczą i wszystkie się załapiemy
Właśnie wyczytałam że pokombinowali coś z ulga podatkową na pierwsze dziecko, więc też nie wiem czy się załapie. Niezła polityka prorodzinna, qwa mać

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U nas się kiepsko zaczął ten rok, mąż pojechał dziś do pracy i zaraz wrócił - nie ma zleceń I jeszcze akumulator w aucie do wymiany.
spokojnie, taki okres urlopowo-poświąteczny jeszcze.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana wstawaniem do toalety w nocy ;( mam takie noce, że czasami wstaje 5-6 razy!!! a 3 to minimum! a będzie pewnie jeszcze gorzej! absolutnie nie mogę leżeć na plecach nawet przez chwilę bo od razu muszę lecieć siku! jest to według mnie najgorsza dolegliwość ciążowa...
U mnie też ze 3 razy, straszne to bo potem faktycznie mam problem z zaśnięciem. Nie ma lekko...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Muszę się Wam przyznać do grzechu, otóż w sylwestra wypiłam kilka łyczków szampana. Nie wiem, czy maluchowi to się nie spodobało, ale do 5 rano tak mocno kopał jak nigdy w życiu, chyba chciał dać mamie karę.
ja wypiłam dwa mikrołyki - musiałam zapić smak piccolo

Cytat:
do mnie już długo, długo chłop zwraca się per "Tofik"

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zaczęłam robić sobie listę postanowień noworocznych. Postanowiłam, że skoro ubiegły rok poświęciliśmy na ślub, wakacje i remont, to ten rok będzie dla mnie i rodziny.

Postanowiłam, że:
- po porodzie zaczynam dbać o siebie- rozpocznę ćwiczenia z Ewą Chodakowską (miałam to robić przed ślubem, ale dwie kreski mnie odciągnęły od tego ), jeśli mi się uda zacznę biegać mimo, że nie lubię
- będę dbała o urodę- nie pozwolę się sobie zapuścić,
- będę starała się wyglądać ładnie chociaż będę spędzać czas w domu z małym- jeśli dres, to też można mieć fajny, a nawet trochę się podmalować
- będę zabierać małego na basen, a nawet zmobilizuję do tego męża- uwielbiam patrzeć jak maluchy radzą sobie w wodzie,
- będę czytać więcej książek, no i będę czytać małemu,

Oby udało mi się wszystkiego dopełnić )
To trzymam kciuki.
Ja nie robię postanowień, bo wiem że i tak nic z tego nie wyjdzie (miałam mnóstwo planów na okres ciąży, z racji tego że nie chodziłam do pracy, a nie musiałam leżeć, i niewiele z tego wyszło). Jedno mam postanowienie - urodzić a reszta wyjdzie w praniu, życie zweryfikuje

Cytat:
a odnośnie wizyty u rodziców, też to mam, odległość na nogach bardzo podobna a też sikam na drogę wczoraj spacer po puszczy niepołomickiej też bez sikania w lesie się nie obyło, dobrze, że aż tak zimno nie było
dobra jesteś

Cytat:
Wolałabym pływać w jakimś ciepłym morzu o świcie, no ale co robić, jak się nie ma co się lubi... to się lubi co się ma )
ciepłe morze... w tym roku odpuścimy, ale za rok chyba już będzie można z młodym gdzieś się wybrać...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
i za rozpoczete/skończone tygodnie

ja zaczęłam 32 (to chyba już 8 m-c)

A widzę że dziś tłum na wątku, to może go w końcu wykończymy, co?
Stary 2013-01-02, 11:57   #4213
mariolci
Rozeznanie

Nareszcie mam neta!!!! i moge tu z Wami skrobac ile popadnie. Już wszystkie wpisy nadrobiłąm więc zaczne od małego krótkiego podsumowania:
-dziś 25t3d ciąży
-waga od początku +7.5kg
-dolegliwości obecne: zatwardzenieeeeee ha

jutro mam wizyte i czuzje że mały duzo przybrał, bo jest mi cieżko starsznie, i odczuwam ból w prawej pachwinie, szczegolnie jak pełny pecherz, i posiedzenia na kibelku tez mi daja popalić bo musze siedziec przynajmniej z 20 minut a i tak marne efekty, a mam tak od tygodnia, dwóch dopiero. A w ostatnich dniach mój mały w dzien mało się ruszał a ja oczywiscie panika i molestowałam go troche zeby kopał no i były pojedyncze ruchy, ale z ato w nocy odżywiał i już byłam spokojna.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:59   #4214
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
o jejjj jakie ceny
a ja myslalam, ze w Niemczech komunikacja miejska jest droga, ale widze, ze wyglada to podobnie: u nas jednorazowy bilet to 2€ (8 zl), a 90-minutowy 2,30€ (9,20 zl)
A średnia zarobków zupełnie inna

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe.. tez namietnie chodzilam na basen i wykupiona godzine trzeba bylo oczywiscie wykorzystac na maksa
od kilku lat nie bylam przez stan skory
ale z dzieckiem chetnie bym chodzila..
Ja bardzo lubię pływać, ale basen odpada, zaraz łapię jakieś infekcje / wysypki. Więc Dziedzic na basen będzie chodził z Tatą Przyjaciółka wysłała tak swojego Męża z dzieckiem i bardzo chwali, ponoć na etapie kiedy nie do końca jest co robić z takim dzieckiem, bo tylko cycek-płacz-kupka- spanie 0 bardzo więziotwórcze dla Panów.

Cytat:
No właśnie, a tu znowu nas wykiwali Jak żyć ?

anika za brzuszek
Stary 2013-01-02, 12:01   #4215
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja nie robię postanowień, bo wiem że i tak nic z tego nie wyjdzie (miałam mnóstwo planów na okres ciąży, z racji tego że nie chodziłam do pracy, a nie musiałam leżeć, i niewiele z tego wyszło). Jedno mam postanowienie - urodzić a reszta wyjdzie w praniu, życie zweryfikuje
ja tez nie robie wielkich postanowien, ale mam jedno takie ze chce po porodzie zacząc o siebie dbac bo w ciazy starsznie sie zaniedbałam, i tak planuje zapisać sie na aerobic na który juz chodziłam przez pewien okres i bardzo lubiałam i biegac troszke, ciekawa jestem tylko jak przy dziecku mi to wszystko wyjdzie, mam nadzieje ze dobrze

Stary 2013-01-02, 12:05   #4216
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
teraz 15 min będa 20 minutówkami.
hehe dobrze, że się zgadałyśmy a ja sobie w sobotę kupiłam 15ek na zapas fu%k - muszę wymienić i dopłacić... dla mnie kiepska zmiana... 15ki były idealne - i ceną, i swoim czasem....

Cytat:

a z wątkiem, to chyba nie dziś choć jakbysmy się sprężyły

Cytat:
Jak żyć ?

Stary 2013-01-02, 12:06   #4217
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hahaha! mnie to czeka dziś! bo jutro wizyta i trzeba wyglądać przyzwoicie ale też nie wiem jak to zrobić haha
Dziewczyny jestem załamana wstawaniem do toalety w nocy ;( mam takie noce, że czasami wstaje 5-6 razy!!! a 3 to minimum! a będzie pewnie jeszcze gorzej! absolutnie nie mogę leżeć na plecach nawet przez chwilę bo od razu muszę lecieć siku! jest to według mnie najgorsza dolegliwość ciążowa...
ja tez jutro wizyta wiec dzis równiz wygibasy niezłe będą pod prysznicem haaa, nooo nie wiem jak ja się ogoleeee a jeżeli chodzi o siuśki boszeee to mój koszmar chyba ze 100 razy dziennie chodze, a w nocy to najgorzej, pzred spaniem samym ze 4 razy obowiazkowo, potemw nocy znowu ze 3 razy, a rano juz nie moge wytrzymac znowu jak się budze, ale pije dużo wody jak smokk i pzred spaniem tez i w nocy tez

aaa i miałam napisac jeszcze coś o bzykanku hi bo ostatnio ciągle mam ochote i przez 4 dni co dizen rzucałam się na męża a tak się zastanawiam bo gdzies słyszałam ze od 7 czy 8 miesiaca pwoinno sie w ogole zapzrestac, czy to parwdaaa? jutro spytam gin czy moge ciagle baraszkować

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-02 o 12:08
Stary 2013-01-02, 12:08   #4218
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zgłupiałam już z tymi urlopami macierzyńskimi/ojcowskimi, ich wymiarami. coś słyszałam rano w dzień dobry tvn o tym i zaczęłam szukać. znalazłam artykuł z dzisiaj http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...tym-matki.html i nie wiem w końcu czy te 8 tygodni przysługuje ojcom czy jeszcze nie. w ddtvn obiło mi się jeszcze o uszy, że ojcowie nie korzystają z przysługujących im przywilejów. próbuję doszukać się informacji na temat co im przysługuje ale kiepsko mi idzie. słyszałam o skróceniu czasu pracy/dni pracy w tygodniu, L4 na opiekę nad kobietą po porodzie , nie jestem pewna, ale chodziło o jakiś 2-tygodniowy urlop (nie ojcowski) przysługujący ojcu. co w ogóle nam przysługuje pomóżcie, bo zgłupiałam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:08   #4219
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:10   #4220
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry!
Kobietki właśnie zauważyłam za oknem niesamowite zjawisko : - śnieg pada! - to nic ze pewnie zaraz stopnieje ale piękny widok

no śnieg zimą, to faktycznie ostatnio ewenement
a brzuszek piękny!

Cytat:
dziewczyny mam pytanie-trochę glupie Odnośnie becikowego: "Od 2013 roku becikowe uzależnione będzie od dochodu - otrzymają je tylko rodziny o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę. " Czyli dochody netto należy podzielić na 3 osoby (rodzice+nowonarodzone dziecko,jesli nie maja innego)? Bo ktos tu pisal wczesniej, że na 2, tylko rodziców i ja juz całkiem zglupiałam.
Ej, też mi się wydaje, że na 3...

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja tez nie robie wielkich postanowien, ale mam jedno takie ze chce po porodzie zacząc o siebie dbac bo w ciazy starsznie sie zaniedbałam, i tak planuje zapisać sie na aerobic na który juz chodziłam przez pewien okres i bardzo lubiałam i biegac troszke, ciekawa jestem tylko jak przy dziecku mi to wszystko wyjdzie, mam nadzieje ze dobrze
oj przy dziecku będzie taki aerobik, że wióry z nas zostaną ja się cieszę że urodzimy w sumie w dobrym czasie, bo zaraz będzie ciepło, dni długie, dużo czasu na powietrzu będzie można spędzić
Stary 2013-01-02, 12:10   #4221
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A tym macierzyńskim to ja wciąż liczę że jednak coś wywalczą i wszystkie się załapiemy
Właśnie wyczytałam że pokombinowali coś z ulga podatkową na pierwsze dziecko, więc też nie wiem czy się załapie. Niezła polityka prorodzinna, qwa mać
Ja tu już na nic nie liczę, nam odpadły dwa becikowe / rządowy i gminny/ i jeszcze chłopu coś zmienili ubezpieczenie w pracy i nie dostanie 2 tysięcy za potomka Więc na roczny się nie nastawiam, zresztą chyba i tak już nie wysiedzę dłużej w domu. Ale polityka na medal, na prawdę Niech sobie za to w ministerstwach jakąś premię przyznają znowu

Cytat:

ciepłe morze... w tym roku odpuścimy, ale za rok chyba już będzie można z młodym gdzieś się wybrać...

Ja się jeszcze łudzę, że może w październiku gdzieś, z takim półrocznym to już może będzie można gdzieś chociaż na tydzień skoczyć bo wcześniej to chyba za ciepło by dla niego było.

O kurczę, u nas też pada śnieg

Aaa no i brawo za 32 !
Stary 2013-01-02, 12:13   #4222
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:17   #4223
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja się cieszę że urodzimy w sumie w dobrym czasie, bo zaraz będzie ciepło, dni długie, dużo czasu na powietrzu będzie można spędzić
też się na to cieszę. idealny czas

Cytat:
O kurczę, u nas też pada śnieg
'u nas' jeszcze nie

Cukrzycówki, ile owoców pałaszujecie dziennie?!

Stary 2013-01-02, 12:18   #4224
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cześć laseczki
Witam się w 2013 roku
W sylwestra wdepnęłam w 24 tca od 23 zaczyna się chyba 6 miesiąc nie?
Mały w sylwestra szalał w brzuchu jak nigdy ogólnie wszyscy mi prawili mnóstwo komplementów i siedziałam czerwona jak buraczek
Mam pytanie odnośnie szpitala.Mieszkam w mieście X a chciałabym w Y,20 km dalej.Może to głupie pytanie,ale czy ja muszę wcześniej ich jakoś zawiadomić że chę tam rodzić?czy po prostu zjawiam się jak się zacznie i już?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:26   #4225
alliw
Zadomowienie

Cytat:

a z wątkiem, to chyba nie dziś choć jakbysmy się sprężyły
nie, no myślałam bardziej w terminie do końca tygodnia

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
aaa i miałam napisac jeszcze coś o bzykanku hi bo ostatnio ciągle mam ochote i przez 4 dni co dizen rzucałam się na męża a tak się zastanawiam bo gdzies słyszałam ze od 7 czy 8 miesiaca pwoinno sie w ogole zapzrestac, czy to parwdaaa? jutro spytam gin czy moge ciagle baraszkować
jak jest ok to chyba nie ma przeciwwskazań

Cytat:
Ja tu już na nic nie liczę, nam odpadły dwa becikowe / rządowy i gminny/ i jeszcze chłopu coś zmienili ubezpieczenie w pracy i nie dostanie 2 tysięcy za potomka Więc na roczny się nie nastawiam, zresztą chyba i tak już nie wysiedzę dłużej w domu. Ale polityka na medal, na prawdę Niech sobie za to w ministerstwach jakąś premię przyznają znowu
ja bym chciał ten roczny, bo i tak wybieram się na wychowawczy (taki jest plan na ten moment). Chociaż z drugiej strony, sąsiadce likwidują szkołę i od września zostaje bez pracy, więc już się deklarowała do opieki nad małym...sama już nie wiem, chyba bym nie chciała jeszcze takiego malucha zostawiać

Cytat:
Ja się jeszcze łudzę, że może w październiku gdzieś, z takim półrocznym to już może będzie można gdzieś chociaż na tydzień skoczyć bo wcześniej to chyba za ciepło by dla niego było.
no ale chyba autem, bo na samolot nie wiem czy nie za wcześnie. My jesienią zawsze do egiptu lataliśmy, ale z młodym to bym się jeszcze bała (w ciąży też speniałam i odpuściłam wyjazd). Myślałam o chorwacji, ale w październiku to może już za chłodno być, więc pewnie dopiero za rok.
Stary 2013-01-02, 12:27   #4226
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
też się na to cieszę. idealny czas

'u nas' jeszcze nie

Cukrzycówki, ile owoców pałaszujecie dziennie?!
Powiem Ci że nie za dużo. Bo mi posiłków trochę brakuje. Jem śliwki suszone i np jedną pomarańcze albo kiwi, na przed kolację, albo po kolacje. Poza tym tyle tych posiłków że już wieczorem to głodna nie jestem tylko dopycham na siłę bo najchętniej bym już nic nie jadła...

I śn jakaś kanapka

II śn też ale malutka

I obiad - mięso, surówki, ryż brązowy/ soczewica/makaron razowy - bardzo dobry mają w tesco. nigdy nie lubiłam, a ten

II obiad ( tu robię inaczej niż na rozpisce ) zupa / omlet/ tarta razowa czy inne.

podwieczorek śliwki / kefirek /inny owocek

nocna kanapka przed snem - i już więcej nie zmieszczę tego jedzenia..

czyli i tak mam o jeden posiłek za mało... no ale jak cukier dobry to mam nadzieję że ok. Jak zjem więcej to pęknę...
Stary 2013-01-02, 12:29   #4227
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a w jakiej branży pracuje?
Jest geodetą. Wiadomo, zawsze zima dla geodetów to kiepski okres, ale w zeszłym roku była masa zleceń, nie miał ani jednego dnia przerwy. A teraz już od połowy grudnia
Nie ma jeszcze uprawnień, żeby założyć coś swojego (wymagana jest długa praktyka), więc póki co jest zdany na łaskę i niełaskę swojego pracodawcy... który w zasadzie ma gdzieś staranie się o klientów, reklamę itd.
Cytat:
Ja też raczej Zawsze mnie natomiast bawił dziki tłum na siłowni przez pierwsze dwa tygodnie stycznia potem już było jak zwykle
Mnie bardziej irytował i złośliwie myślałam: i tak nie wytrzymacie do połowy stycznia

Cytat:
śliczny

Cytat:
Dochód z 2011 roku dzielony na 3 osoby.

Cytat:
Jedno mam postanowienie - urodzić
Gwarantuję Ci, że to będzie wypełnione postanowienie
za tydzień

Cytat:
Jak żyć ?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:31   #4228
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

no ale chyba autem, bo na samolot nie wiem czy nie za wcześnie. My jesienią zawsze do egiptu lataliśmy, ale z młodym to bym się jeszcze bała (w ciąży też speniałam i odpuściłam wyjazd). Myślałam o chorwacji, ale w październiku to może już za chłodno być, więc pewnie dopiero za rok.
Ale nie ma medycznych przeciwwskazań na samolot. Prędzej na auto / za dużo godzin w foteliku samochodowym nie jest dobre dla kręgosłupa takiego dziecka. Do Egiptu nie, ze względu na jednak inną florę bakteryjną ale jakieś południe Włoch czy Hiszpania ok ! ale to będzie zależało od tego czy prosto obsługowy czy mniej nam się trafi model dziecka. Na razie się łudzę
Stary 2013-01-02, 12:31   #4229
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Witam się w 2013 roku
W sylwestra wdepnęłam w 24 tca od 23 zaczyna się chyba 6 miesiąc nie?
Mały w sylwestra szalał w brzuchu jak nigdy ogólnie wszyscy mi prawili mnóstwo komplementów i siedziałam czerwona jak buraczek
Mam pytanie odnośnie szpitala.Mieszkam w mieście X a chciałabym w Y,20 km dalej.Może to głupie pytanie,ale czy ja muszę wcześniej ich jakoś zawiadomić że chę tam rodzić?czy po prostu zjawiam się jak się zacznie i już?
brawo za 6 m-c
co do szpitala, to ja też chcę rodzić w szpitalu w innym mieście, ale jadę tam wcześniej, żeby sobie oddział obejrzeć no i tż musi zapoznać się z trasą . Z tego co czytałam możesz rodzić w dowolnym szpitalu (gdzie jest porodówka oczywiście), nie zgłaszając tego wcześniej.
Stary 2013-01-02, 12:33   #4230
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja już po morfologii i siuśkach do pojemniczka (w piątek mam kontrolną wizytę) więc wreszcie zjadłam śniadanko .
ciężko dojść do siebie po taaakim wolnym - ale muszę przyznać ,że świetnie mi to zrobiło czuję się - wypoczęta ,wyspana po prostu genialnie !!!!!

... a bardzo dużo pijesz??? może wieczorkiem \na noc za dużo?
no bo ja w ogóle nie wstaje i to ok od skończenia 3-4 mies.

Też byłam dziś na morfo i oddałam mocz z tym, że ja siusiałam dziś rano do słoika i później przelałam bo zapomniałam kupić pojemniczka haha! mam nadzieje, że to nie wpłynie na wyniki moczu słoik wyparzyłam wrzątkiem

Co do picia przed snem to własnie nie pije dużo staram się po 18 już nie pić. Taki już mój urok chyba.

Cytat:

Piękny

Cytat:

haha przyznają na pewno

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Jak sama jedziesz to obojętnie gdzie. Jak karetką to wiozą gdzie najbliżej.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości