Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 11:20   #3841
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
dziekuje

no ja po 3 latach to chyba od nowa na studia musialabym isc. przynajmniej w kwestii zmian prawnych.

a tortem to kusisz a ja postanowienie noworoczne mam
tort jest bezglutenowy- po takim trudniej przytyć.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:23   #3842
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam to co wkleiłaś o szczepionkach. Bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko poszło jak najlepiej. Koniecznie powiedz lekarzowi o tym czym mały był szczepiony.
Ja sprawdziłam w książeczce Młodego i u nas wklejają nr seryjny więc problemu z odczytaniem nie ma. Z tym, że ja tymi skojarzonymi szczepię.

No ja właśnie zaczynam żałować, że nie wybrałam skojarzonych Nawkręcałam sobie, że coś będzie nie tak

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:37   #3843
ewka5891
Zakorzenienie

Witam się w nowym roku

u nas dobrze, mały właśnie leży w łóżku i bawi się zabawkami.
Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie i pozałatwiać parę spraw, choć lenia mam wielkiego

gratuluje nowych ząbków, u nas ani widu ani słychu
dla Antka za pół roku

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Ja się w niedzielę dowiedziałam, że moja koleżanka też jest w ciąży
I też jest po przejściach-w styczniu straciła dziecko, a termin miała podobny jak ja z Marysią... chyba Wam tu nawet o tym pisałam. Także bardzo się cieszę, że znów im się udało-termin też jakoś na lato będzie
super gratuluję jej. Pamiętam jak pisałaś, że się spotykałyście w większym gronie po tym jak ona straciła swoje maleństwo

to ja też się pochwalę, wczoraj moja kuzynka/przyjaciółka urodziła córeczkę mała ważyła 4020 i miała 57 cm. Strasznie się cieszę. Aż się popłakałam jak mi napisali smsa

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:48   #3844
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
My już po usg główki. Opis dopiero będzie ale wstępnie pani doktor nie ma żadnych zastrzeżeń Mówi, że wszystko ładne, wąskie przestrzenie tak jak ma być. I do tego Młody był bardzo grzeczny więc nic tylko się cieszyć Przede mną dziś jeszcze o 11.40 szczepienie więc poproszę o kciuki

Skład mleka dla mnie też jest argumentem. Ale jak widziałam jak mały się złości i denerwuje przy piersi. Jak sobie nie poje bo musiałam go i tak dokarmić to naprawdę odechciało mi się wszystkiego. Poza tym w pewnym momencie i tak przestał w ogóle ssać pierś tylko sobie ją trzymał w ustach. Ja karmiłam niecałe 3 miesiące i dla mnie wystarczy. Poza tym mały rozwija się super, nie miał nawet kataru Rośnie, jest zadowolony. Oboje jesteśmy zadowoleni
za szczepienie
I to jest najważniejsze, żeby mama i dziecko byli zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mowilam Wam ale gluchne musze isc do lekarza mam wrazenie ze z dnia na dzien slysze coraz mniej

Idź, idź warto sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
podobnie jka u ans tlyko my ebz nasivinu i calcium, witaminka c, odciąganie znoska z wodą i syropek naturalny oby nasze dzieciaki szybko dszły do siebie
Oby I najlepiej, żeby jeszcze nie chorowały

Cytat:
Zaraz wyślę pw Jak przysiadłam do pierwszej czapki to jakoś sama się zrobiła A filmik na yt bardzo pomocny, bo widać o co chodzi
Dostałam dziękuję
Potem będę oglądać filmiki, ale jakie ta kobieta ma długie pazury
Moja raczej sama się nie zrobi Ale chcę spróbować
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość

tort jest bezglutenowy- po takim trudniej przytyć.
Heheh to można zjeść cały

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:49
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:57   #3845
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

No ja właśnie zaczynam żałować, że nie wybrałam skojarzonych Nawkręcałam sobie, że coś będzie nie tak
przestań... a myślisz, ze ze skojarzonymi to nie ma problemów? ostatnio też były jakieś wycofywane
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:09   #3846
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Sol tak naprawdę nie ma przy szczepieniach dobrego wyboru- zawsze jest jakieś ryzyko. Nie wyrzucaj sobie decyzji, bo podjęłaś ją w dobrej wierze. będzie dobrze Fabiś się super rozwija przecież.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:15   #3847
blueberry88
Zakorzenienie

Dzieńdoberek!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

W temacie powrotu do pracy: planuję wrócić jak mała skończy rok (no troszkę więcej, bo po wakacjach) i boję się tego jak nie wiem. Z kim ja ją zostawię? Przecież nikt nie będzie dla niej taki jak ja czy TZ
Jednocześnie boję się nie wracać do pracy..
Mam to samo. Rozważam zatrudnić się w pracy tż i dać tam Małą do żłobka - to na razie najbardziej prawdopodobna opcja.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
i ja tak mam.
Jak wyszedł w Wigilię ten pierwszy ząbek, to z jednej strony się ucieszyliśmy, a z drugiej jakaś taka melancholia nas dopadła. Bo fajnie, że mała się rozwija, że z rozkrzyczanego, ważącego tyle, co dwie torebki cukru zawiniątka stała się nagle dużą, okrąglutką, komunikatywną dziewczynką z zębami Ale z drugiej strony już nigdy nie uniosę jej na przedramieniu, już jest mi coraz trudniej podnieść ją nad głową (co uwielbia), już potrafi wyrwać rączkę (bo akurat nie ma ochoty, bym ją złapała za dłoń), już nie robi "krokodyla", już nie chrumka tak zabawnie pół sekundy przed zassaniem mleka, już nie ma paznokietków milimetrowej wielkości, nie ma meszku na ramionkach, nie ma takiej śmiesznej, jakby zbyt luźnej skórki na łokciach itd.
I tak leżeliśmy z małżem wieczorem w łóżku i tylko co chwilę któreś z nas wzdychało "a pamiętasz, jak..."
Czas mija o wiele za szybko, staram się delektować każdą chwilą, bo mam wrażenie że to, co jest teraz, to najpiękniejszy okres.
wzruszyłam się

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Jak śpią Wasze dzieci? Tzn. spokojnie, czy rzucają się jak pchła na grzebieniu (jak moja...)? Normalnie muszę coś wymyślić, bo wydaje mi się, że tak nie powinno być, a ja po prostu nie mogę znaleźć przyczyny. Tak wierzga łapkami, że nie może spać Zresztą przy jedzeniu też tak wierzga. Widziałam, ze Amelka Mamuśki je spokojnie - czyli można. Może u wszystkich tak jest, tylko nie u nas?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:21   #3848
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue przy jedzeniiu nieraz tez sie kreci namietnie wymachujac rekoma chyba ze jest bardzo glodn to wtedy doi w skupieniu. Nie zapominaj ze nasze dzieci sa coraz starsze i interesuje je coraz wiecej niz tylko jedzenie :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:22   #3849
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny nie mowilam Wam ale gluchne musze isc do lekarza mam wrazenie ze z dnia na dzien slysze coraz mniej
Ojjoj, może czyszczenie wystarczy

Lady najlepszego!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Blue przy jedzeniiu nieraz tez sie kreci namietnie wymachujac rekoma chyba ze jest bardzo glodn to wtedy doi w skupieniu. Nie zapominaj ze nasze dzieci sa coraz starsze i interesuje je coraz wiecej niz tylko jedzenie :P
Po prostu ona już tak naprawdę długo robi - jakoś nie wydaje mi się to chwilowe. Myślę jak jej pomóc. Przy jedzeniu nie sobie macha (choć kończyło się już marchewką w oku). Chodzi mi o sen, bo to jej przeszkadza.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:27   #3850
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ojjoj, może czyszczenie wystarczy

Lady najlepszego!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Po prostu ona już tak naprawdę długo robi - jakoś nie wydaje mi się to chwilowe. Myślę jak jej pomóc. Przy jedzeniu nie sobie macha (choć kończyło się już marchewką w oku). Chodzi mi o sen, bo to jej przeszkadza.
a moze jej za goraco? moze nie lubi byc przykryta?

Amelcia
Stary 2013-01-02, 12:38   #3851
agunia82
Zakorzenienie

Hej
Ale dzisiaj pospaliśmy, do 12, istne szaleństwo Ale ja musiałam odespać, bo u teściów spało się tak średnio...

A poza tym to Luśkę zaczęły interesować rzeczy znajdujące się na niższych półkach/szafkach i próbuje się do nich wspinać ale na szczęście jeszcze nie umie. Chociaż sięga coraz wyżej i chyba nadszedł czas, żeby obniżyć dno łóżeczka

Cytat:
A z okazji skończenia 6 miesiąca przez Antoniego stawiamy tort

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
my dziś idziemy do lekarza, mały kaszle, pewnie nie dowiem się niczego czego już nie wiem tzn tantum verde i syropek

moje dziecko rozbraja matę - a wydawało mi się że ona jest nierozbieralna dla małych rączek
za wizytę
te małe rączki są sprytniejsze niż myślimy

Cytat:
oj, a może wystarczy dobrze ucho z woskowiny oczyścić?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:59   #3852
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale ja czyszcze uszy regularnie to jak tam moze cos zalegac?

Amelcia
Stary 2013-01-02, 13:00   #3853
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
My już po usg główki. Opis dopiero będzie ale wstępnie pani doktor nie ma żadnych zastrzeżeń Mówi, że wszystko ładne, wąskie przestrzenie tak jak ma być. I do tego Młody był bardzo grzeczny więc nic tylko się cieszyć Przede mną dziś jeszcze o 11.40 szczepienie więc poproszę o kciuki
Super wieści A z jakiego powodu mieliście skierowanie na to usg?

Kciuki
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ciężkie jest życie mamy, trzeba zostawić swojego szkraba w obcych (nawet jeśli dobrych) rękach i iść do pracy. Smutne to. Pewnie gdyby nie finanse wiele mam wybrałoby wychowawczy.
Rozglądałaś się już za żłobkiem?
Już zaczęłam sprawdzać okoliczne żłobki Popiszę maile do nich i sie poumawiam na zwiedzanie, oczywiście muszę jeździć sama (tzn. z małym) bo mąż jak zwykle w pracy i sama też podjąć decyzję
Cytat:

Nie wyrzucaj sobie, skojarzone są moim zdaniem bardziej niebezpieczne, dobrze będzie

Blue- mój śpi spokojnie, tzn. nie rzuca się. tylko wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180' Za to przy jedzeniu, macha wszystkimi kończynami i głową, im jest starszy tym trudniej się go karmi, zwykle wieczorem muszę ganiać z nim na rękach i butelką po pokoju, żeby chciał zjeść, co nie jest łatwe z takim klockiem ciężkim
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:06   #3854
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
O tak.
chyba specjalnie tak robią u mnie nie wiadomo czy na jednej jest G czy C

co do tej dtp to obie zaczynają się na AC a kończą na AB

włos na głowie się jeży

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Sol tak naprawdę nie ma przy szczepieniach dobrego wyboru- zawsze jest jakieś ryzyko. Nie wyrzucaj sobie decyzji, bo podjęłaś ją w dobrej wierze. będzie dobrze Fabiś się super rozwija przecież.
dokładnie tak.
też ostatnio myślałam o zmianie na 3w1 - muszę dopytać w przychodni

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:09   #3855
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
może głęboko w kanale, bo tam się patyczkiem nie czyści. Możesz spróbować kupić sobie taki specjalny olejek dla dzieci do usuwania woskowiny (jego się tylko zakrapla, on rozpuszcza woskowinę, która następnie "wychodzi" na wierzch)

Stary 2013-01-02, 13:10   #3856
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o rany to jak nasivin już nie pomaga to nie mam pomysłu..już nic silniejszego na katar nie dostaniesz

hahaha a to wędrowniczka mój też ciągle lubi matę ale muszę przy nim ciągle siedzieć bo nie mamy dywanów więc jak spełznie na parkiet to może się poobijać dlatego chcę tą matę kupić ale nie wiem która lepsza,pomożesz dep? http://allegro.pl/gigant-mata-edukac...879669687.html czy http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...887303779.html musi mieć spód antypoślizgowy żeby się nie ślizgał jak na kocu
znalazłam ten wpis nie wiem co w końcu wybrałaś ale ją matę gigant dwustronną Ocean naprawdę jest wielka podoba mi się. Miałam małemu kupić dywan ale jak ostatnio przejechałam mokrą szmatką po dywanie który mamy 2 miesiące a szmatka od razu się zrobiła brudna to ja dziękuję!
Taką matę to przynajmniej mogę wszędzie zabrać

Stary 2013-01-02, 13:11   #3857
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a no i znowu jestem przeziebiona

Amelcia
Stary 2013-01-02, 13:15   #3858
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
może głęboko w kanale, bo tam się patyczkiem nie czyści. Możesz spróbować kupić sobie taki specjalny olejek dla dzieci do usuwania woskowiny (jego się tylko zakrapla, on rozpuszcza woskowinę, która następnie "wychodzi" na wierzch)
czytałam ostatnio żeby z czyszczeniem uszu nie przesadzać - nie mówiąc już o głębokim wsadzaniu patyczków.... bo woskowina to naturalny nawilżacz uszka ja mojemu w każdej kąpieli zanurzam uszka i od czasu do czas czyszczę tymi szerokimi patyczkami albo paluchem
sama też sobie uszy w kąpieli zanurzam i nie mam problemów żadnych ale kiedyś gdy zamiast wanny korzystałam z prysznica + patyczki to woskowina się zbijała w większe kawałki.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
a no i znowu jestem przeziebiona
ja się dziś w nocy kiepsko poczułam, zaparzyłam sobie lipę.
Wyszliśmy na spacer 2 dni temu a był bardzo zimny wiatr, zmyliła mnie trochę temp. +5'C i nie za specjalnie się ubrałam.... a całą drogę gadałam i łykałam to zimne powietrze

Stary 2013-01-02, 13:15   #3859
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
juz znalazlam musze kupic i zobaczymy czy bedzie efekt dzieki

Amelcia
Stary 2013-01-02, 13:17   #3860
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

ja się dziś w nocy kiepsko poczułam, zaparzyłam sobie lipę.
Wyszliśmy na spacer 2 dni temu a był bardzo zimny wiatr, zmyliła mnie trochę temp. +5'C i nie za specjalnie się ubrałam.... a całą drogę gadałam i łykałam to zimne powietrze
ja juz wczoraj troche pociagalam nosem a dzis jest masakra
najgorsze ze tz wraca dzis do pracy ja nei wiem jak ja przezyje ten dzien najchetniej bym nie wychodzila spod koca

Amelcia
Stary 2013-01-02, 13:21   #3861
Mandragorrka
Zakorzenienie

Sol nie wyrzucaj sobie, że dokonałaś takiego wyboru Zrobiłaś to w dobrej wierze, zresztą sporo dziewczyn szczepiło właśnie tymi szczepionkami - ja zresztą też.

Blue moja na ogół śpi spokojnie - nie licząc ostatnich dni kiedy to dopadło ją przeziębienie. Ale ona ogólnie jest spokojnym dzieckiem.

Stary 2013-01-02, 13:21   #3862
depoison
Zadomowienie

No i mamy katar
Wszyscy, ale my to akurat nie problem - gorzej z Zosią. Budziła się dziś w nocy co 1,5-2 godziny z furczącym noskiem i zaraz zaczynała płakać. Tak okropnie chciało jej się spać, a przez ten katar nie mogła.
Ech, kiedyś chyba musiał nastąpić ten moment. Przez pierwsze pół roku była okazem zdrowia, za to w nowy rok wkroczyliśmy z glutami
O 1, 3 i 5 w nocy włączaliśmy odkurzacz, lovely. Ale 'katarek' dawał radę, trzeba mu przyznać. Teraz się cieszę, że kupiłam to jeszcze w ciąży (specjalnie sprowadzałam z PL), bo gdyby nie on, to by nam się chyba mała zafurczała na amen i nie przespała ani minuty

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
oo to fajniejakie tytuły dostała? zrobie poka, tylko musze sfocić, a ostatnio mi nie po drodze
o połowie już wspominałam - to trzytomowe wydanie "Poczytaj mi, mamo" to był prezent od moich rodziców właśnie na gwiazdkę, od nas dwa tomy E. Carle
http://www.calydlamamy.pl/ksiazki-i-...ric-carle.html
http://www.calydlamamy.pl/ksiazki-dl...ric-carle.html,
"W dżungli" - książka-teatrzyk i "Krakowiaczek jeden" wyd. Muchomor. Od prababci pięć książeczek z serii "Obrazki dla maluchów" - Las, Zabawki, Instrumenty, Ubrania, Krok po kroku, od szwagierki "Podróże na piórze" Wandy Chotomskiej, szwagier jeszcze dorzucił takie coś - co prawda po niemiecku, ale tekstu tu niewiele (tylko podpisy pod ilustracjami typu "choinka", "sanki", "bombka").
Hmm, matematyczka ze mnie jak z koziej dupy trąba - przecież tych książek jest 14 (nie 10, jak napisałam )

Cytat:
A z okazji skończenia 6 miesiąca przez Antoniego stawiamy tort
wszystkiego najlepszego, Antosiu!

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Czy Waszym maluszkom zmienia się kolor oczu?

Mam pytanie do kocich mam.
Małżon (w końcu) zgodził się na mojego wymarzonego kota. Myślicie, że teraz jest dobry czas na kociaka? Bo mam trochę wątpliwości.
No i jeszcze moje 2 świnie. Boję się, czy nie chciałaby się do nich dobrać z czasem.
ja właśnie nie wiem, czy się zmienia Jest trochę inny, niż po narodzeniu, ale niewiele. Mała ma w środku, blisko źrenicy, taką jakby brązowawą obwódkę (jak ja), reszta tęczówki jest ciemnoniebieska. Ciekawa jestem, czy tak zostanie

Na kota zawsze jest dobry czas!!!
Jakiego rodzaju wątpliwości masz? że co się stanie?
co do świnek to myślę, że jeśli kocię będzie je znało od małego, a i przyjdzie do domu jako drugie (czyli że świnie były najpierw, a nie pojawiły się potem, jak intruzy ) to nie będzie się ich czepiało
Pewnie będzie próbowało je wciągnąć do zabawy, ale gdyby świnki okazały się mało rozrywkowe - odpuści. Tak sądzę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jak śpią Wasze dzieci? Tzn. spokojnie, czy rzucają się jak pchła na grzebieniu (jak moja...)?
Zosia ma taką fazę wierzgania zawsze koło 2 w nocy. Macha kończynami, coś tam przez sen stęka. To trwa jakieś 20 minut i się uspokaja

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:24   #3863
wvictoria
Wtajemniczenie

My już po szczepieniu. Mały zapłakał tylko przy wkłuciu i zaraz się uspokoił. Mój dzielny chłopiec Poza tym podrywał dziewczynkę w poczekalni. tak się do niej śmiał, w głos normalnie. Urocze to było
Niestety humor popsuła mi jedna dziewczyna (taka ok. 13 lat), która cały czas przechodziła między częścią dla chorych i zdrowych i drzwi za sobą nie zamykała. A jak jej zwróciłam uwagę to z wielką łaską zamknęła. Mała smarkula. Powinna się cieszyć, że miałam dziecko na rękach to i tak nie mówiłam tego co chciałam bo bym jej bardziej nawtykała. Wkurzyła mnie - wszystkie dzieci zdrowe to ta otworzy drzwi żeby się zaraziły

Cytat:

Sol, podjęłaś dobrą decyzję i nie wkręcaj sobie nic. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym roku

u nas dobrze, mały właśnie leży w łóżku i bawi się zabawkami.
Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie i pozałatwiać parę spraw, choć lenia mam wielkiego

gratuluje nowych ząbków, u nas ani widu ani słychu
dla Antka za pół roku

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

super gratuluję jej. Pamiętam jak pisałaś, że się spotykałyście w większym gronie po tym jak ona straciła swoje maleństwo

to ja też się pochwalę, wczoraj moja kuzynka/przyjaciółka urodziła córeczkę mała ważyła 4020 i miała 57 cm. Strasznie się cieszę. Aż się popłakałam jak mi napisali smsa
dla kuzynki

Cytat:
Zdarza się, że patyczkiem (jeśli nim czyścisz) spycha się woskowinę w głąb kanału. I ona się tam zbiera... więc mimo regularnego czyszczenia jest to możliwe.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super wieści A z jakiego powodu mieliście skierowanie na to usg?

Kciuki

Już zaczęłam sprawdzać okoliczne żłobki Popiszę maile do nich i sie poumawiam na zwiedzanie, oczywiście muszę jeździć sama (tzn. z małym) bo mąż jak zwykle w pracy i sama też podjąć decyzję

Nie wyrzucaj sobie, skojarzone są moim zdaniem bardziej niebezpieczne, dobrze będzie

Blue- mój śpi spokojnie, tzn. nie rzuca się. tylko wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180' Za to przy jedzeniu, macha wszystkimi kończynami i głową, im jest starszy tym trudniej się go karmi, zwykle wieczorem muszę ganiać z nim na rękach i butelką po pokoju, żeby chciał zjeść, co nie jest łatwe z takim klockiem ciężkim
dziękuję
Dostaliśmy skierowanie na USG od neurologa - byłam u lekarza bo mały się przekrzywiał w prawo - kręcił tak główką i nóżkami, że się to wszystko właśnie na prawo układało. Ale neurolog powiedziała, że jest ok i wystarczy go poprawiać. Natomiast skierowanie dała bo mówi, że warto sprawdzić czy jest ok. No i poszliśmy dziś A mały już się nie przekrzywia w prawo - pomogło poprawianie go i uaktywnienie lewej części

Ja mojego dziś rano zastałam jak miał nogę wpakowaną między szczebelki obok pozytywki a jest ochraniacz na szczbelkach Jak on to zrobił pozostaje zagadką ale nie płakał tylko sobie leżał i machał tą nogą

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:25   #3864
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
czytałam ostatnio żeby z czyszczeniem uszu nie przesadzać - nie mówiąc już o głębokim wsadzaniu patyczków.... bo woskowina to naturalny nawilżacz uszka ja mojemu w każdej kąpieli zanurzam uszka i od czasu do czas czyszczę tymi szerokimi patyczkami albo paluchem
sama też sobie uszy w kąpieli zanurzam i nie mam problemów żadnych ale kiedyś gdy zamiast wanny korzystałam z prysznica + patyczki to woskowina się zbijała w większe kawałki.
patyczkami generalnie w ogóle nie powinno się grzebać w kanale, bo to niebezpieczne, czyścić nimi powinno się tylko małżowinę. My mieliśmy zalecenie laryngologa, żeby małej zakraplać uszka raz w tygodniu, bo w jednym jej się sporo zbitej woskowiny nazbierało i trzeba było to oczyścić.

Wvictoria zapomniałabym, gratki za USG

Stary 2013-01-02, 13:26   #3865
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ah jak miło przeczytać Twojego posta, taki pozytywny Super, że u Was wszystko dobrze. Fantastycznie, że możesz zostać z mały tak długo w domu

Stary 2013-01-02, 13:35   #3866
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny jak gotujecie rosolek dla dzieci to na czym? tzn kostka osolowa czy bez? bo mam kol co daje kostke i kol co na samej wodzie. I nie wiem. No i jak z ryzem? jaki? bo wlasnie robie i nie wiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:37   #3867
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
patyczkami generalnie w ogóle nie powinno się grzebać w kanale, bo to niebezpieczne, czyścić nimi powinno się tylko małżowinę. My mieliśmy zalecenie laryngologa, żeby małej zakraplać uszka raz w tygodniu, bo w jednym jej się sporo zbitej woskowiny nazbierało i trzeba było to oczyścić.

Wvictoria zapomniałabym, gratki za USG
dziękuję bardzo

Katrina, super, że u Was wszystko ok

I coś jeszcze chciałam i zapomniałam

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Już wiem co chciałam
Mały waży 7,2 kg Rośnie mi chłopisko

Stary 2013-01-02, 13:38   #3868
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny jak gotujecie rosolek dla dzieci to na czym? tzn kostka osolowa czy bez? bo mam kol co daje kostke i kol co na samej wodzie. I nie wiem. No i jak z ryzem? jaki? bo wlasnie robie i nie wiem
na kostce rosołowej bym w życiu nie ugotowała, raz, że chemia, a dwa, że ona ma w sobie całe mnóstwo soli, na pewno nie nadaje się dla takich maluchów (a jak dla mnie, to i nawet dla dorosłych też nie), bo w diecie takich szkrabów trzeba unikać soli jak tylko się da

Stary 2013-01-02, 13:39   #3869
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie gotowałam ale ja bym kostki rosołowej nie wrzuciła. Co z ryżem to nie wiem, nie mam pomysłu

Stary 2013-01-02, 13:42   #3870
depoison
Zadomowienie

Cytat:
bez kostki!
ja nie mogę powiedzieć, bym robiła rosołki sensu stricto, ale:
gotuję marchew, ziemniaka, kawałek selera - aż będą miękkie. Blenduję. Dodaję kilka łyżeczek mięska ze słoiczka (do sklepowego zwykłego mięsa zaufania raczej nie mam). Koniec

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości