|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
![]() Cytat:
tort jest bezglutenowy- po takim trudniej przytyć.
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie zaczynam żałować, że nie wybrałam skojarzonych
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym roku
![]() u nas dobrze, mały właśnie leży w łóżku i bawi się zabawkami. Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie i pozałatwiać parę spraw, choć lenia mam wielkiego ![]() gratuluje nowych ząbków, u nas ani widu ani słychu ![]() ![]() dla Antka za pół roku---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() to ja też się pochwalę, wczoraj moja kuzynka/przyjaciółka urodziła córeczkę
|
|
#3844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienieI to jest najważniejsze, żeby mama i dziecko byli zadowoleni. Cytat:
Idź, idź warto sprawdzić. Cytat:
I najlepiej, żeby jeszcze nie chorowały ![]() Cytat:
Potem będę oglądać filmiki, ale jakie ta kobieta ma długie pazury ![]() Moja raczej sama się nie zrobi Ale chcę spróbować ![]() Heheh to można zjeść cały
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-01-02 o 11:49 |
||||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek!
Cytat:
Cytat:
wzruszyłam się---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Jak śpią Wasze dzieci? Tzn. spokojnie, czy rzucają się jak pchła na grzebieniu (jak moja...)? Normalnie muszę coś wymyślić, bo wydaje mi się, że tak nie powinno być, a ja po prostu nie mogę znaleźć przyczyny. Tak wierzga łapkami, że nie może spać Zresztą przy jedzeniu też tak wierzga. Widziałam, ze Amelka Mamuśki je spokojnie - czyli można. Może u wszystkich tak jest, tylko nie u nas?
|
||
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Blue przy jedzeniiu nieraz tez sie kreci namietnie wymachujac rekoma chyba ze jest bardzo glodn to wtedy doi w skupieniu. Nie zapominaj ze nasze dzieci sa coraz starsze i interesuje je coraz wiecej niz tylko jedzenie :P
|
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady najlepszego!---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
). Chodzi mi o sen, bo to jej przeszkadza.
|
||
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale dzisiaj pospaliśmy, do 12, istne szaleństwo Ale ja musiałam odespać, bo u teściów spało się tak średnio...A poza tym to Luśkę zaczęły interesować rzeczy znajdujące się na niższych półkach/szafkach i próbuje się do nich wspinać ale na szczęście jeszcze nie umie. Chociaż sięga coraz wyżej i chyba nadszedł czas, żeby obniżyć dno łóżeczka![]() Cytat:
za wizytęte małe rączki są sprytniejsze niż myślimy ![]() oj, a może wystarczy dobrze ucho z woskowiny oczyścić?
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja czyszcze uszy regularnie to jak tam moze cos zalegac?
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z jakiego powodu mieliście skierowanie na to usg?Kciuki Cytat:
i sama też podjąć decyzję![]() Cytat:
Blue- mój śpi spokojnie, tzn. nie rzuca się. tylko wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180' Za to przy jedzeniu, macha wszystkimi kończynami i głową, im jest starszy tym trudniej się go karmi, zwykle wieczorem muszę ganiać z nim na rękach i butelką po pokoju, żeby chciał zjeść, co nie jest łatwe z takim klockiem ciężkim
|
|||
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba specjalnie tak robią
co do tej dtp to obie zaczynają się na AC a kończą na AB włos na głowie się jeży ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
też ostatnio myślałam o zmianie na 3w1 - muszę dopytać w przychodni
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
może głęboko w kanale, bo tam się patyczkiem nie czyści. Możesz spróbować kupić sobie taki specjalny olejek dla dzieci do usuwania woskowiny (jego się tylko zakrapla, on rozpuszcza woskowinę, która następnie "wychodzi" na wierzch)
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co w końcu wybrałaś ale ją matę gigant dwustronną Ocean naprawdę jest wielka podoba mi się. Miałam małemu kupić dywan ale jak ostatnio przejechałam mokrą szmatką po dywanie który mamy 2 miesiące a szmatka od razu się zrobiła brudna to ja dziękuję! Taką matę to przynajmniej mogę wszędzie zabrać
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojemu w każdej kąpieli zanurzam uszka i od czasu do czas czyszczę tymi szerokimi patyczkami albo paluchem sama też sobie uszy w kąpieli zanurzam i nie mam problemów żadnych ale kiedyś gdy zamiast wanny korzystałam z prysznica + patyczki to woskowina się zbijała w większe kawałki.---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- ja się dziś w nocy kiepsko poczułam, zaparzyłam sobie lipę. Wyszliśmy na spacer 2 dni temu a był bardzo zimny wiatr, zmyliła mnie trochę temp. +5'C i nie za specjalnie się ubrałam.... a całą drogę gadałam i łykałam to zimne powietrze
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze ze tz wraca dzis do pracy ja nei wiem jak ja przezyje ten dzien najchetniej bym nie wychodzila spod koca
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Sol nie wyrzucaj sobie, że dokonałaś takiego wyboru
Blue moja na ogół śpi spokojnie - nie licząc ostatnich dni kiedy to dopadło ją przeziębienie. Ale ona ogólnie jest spokojnym dzieckiem. |
|
|
|
#3862 | |||
|
Zadomowienie
|
No i mamy katar
![]() Wszyscy, ale my to akurat nie problem - gorzej z Zosią. Budziła się dziś w nocy co 1,5-2 godziny z furczącym noskiem i zaraz zaczynała płakać. Tak okropnie chciało jej się spać, a przez ten katar nie mogła. Ech, kiedyś chyba musiał nastąpić ten moment. Przez pierwsze pół roku była okazem zdrowia, za to w nowy rok wkroczyliśmy z glutami ![]() O 1, 3 i 5 w nocy włączaliśmy odkurzacz, lovely. Ale 'katarek' dawał radę, trzeba mu przyznać. Teraz się cieszę, że kupiłam to jeszcze w ciąży (specjalnie sprowadzałam z PL), bo gdyby nie on, to by nam się chyba mała zafurczała na amen i nie przespała ani minuty Cytat:
http://www.calydlamamy.pl/ksiazki-i-...ric-carle.html http://www.calydlamamy.pl/ksiazki-dl...ric-carle.html, "W dżungli" - książka-teatrzyk i "Krakowiaczek jeden" wyd. Muchomor. Od prababci pięć książeczek z serii "Obrazki dla maluchów" - Las, Zabawki, Instrumenty, Ubrania, Krok po kroku, od szwagierki "Podróże na piórze" Wandy Chotomskiej, szwagier jeszcze dorzucił takie coś - co prawda po niemiecku, ale tekstu tu niewiele (tylko podpisy pod ilustracjami typu "choinka", "sanki", "bombka"). Hmm, matematyczka ze mnie jak z koziej dupy trąba - przecież tych książek jest 14 (nie 10, jak napisałam )wszystkiego najlepszego, Antosiu! Cytat:
Jest trochę inny, niż po narodzeniu, ale niewiele. Mała ma w środku, blisko źrenicy, taką jakby brązowawą obwódkę (jak ja), reszta tęczówki jest ciemnoniebieska. Ciekawa jestem, czy tak zostanieNa kota zawsze jest dobry czas!!! ![]() Jakiego rodzaju wątpliwości masz? że co się stanie? co do świnek to myślę, że jeśli kocię będzie je znało od małego, a i przyjdzie do domu jako drugie (czyli że świnie były najpierw, a nie pojawiły się potem, jak intruzy ) to nie będzie się ich czepiało ![]() Pewnie będzie próbowało je wciągnąć do zabawy, ale gdyby świnki okazały się mało rozrywkowe - odpuści. Tak sądzę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
My już po szczepieniu. Mały zapłakał tylko przy wkłuciu i zaraz się uspokoił. Mój dzielny chłopiec
Niestety humor popsuła mi jedna dziewczyna (taka ok. 13 lat), która cały czas przechodziła między częścią dla chorych i zdrowych i drzwi za sobą nie zamykała. A jak jej zwróciłam uwagę to z wielką łaską zamknęła. Mała smarkula. Powinna się cieszyć, że miałam dziecko na rękach to i tak nie mówiłam tego co chciałam bo bym jej bardziej nawtykała. Wkurzyła mnie - wszystkie dzieci zdrowe to ta otworzy drzwi żeby się zaraziły Cytat:
Cytat:
dla kuzynkiZdarza się, że patyczkiem (jeśli nim czyścisz) spycha się woskowinę w głąb kanału. I ona się tam zbiera... więc mimo regularnego czyszczenia jest to możliwe. Cytat:
Dostaliśmy skierowanie na USG od neurologa - byłam u lekarza bo mały się przekrzywiał w prawo - kręcił tak główką i nóżkami, że się to wszystko właśnie na prawo układało. Ale neurolog powiedziała, że jest ok i wystarczy go poprawiać. Natomiast skierowanie dała bo mówi, że warto sprawdzić czy jest ok. No i poszliśmy dziś A mały już się nie przekrzywia w prawo - pomogło poprawianie go i uaktywnienie lewej części Ja mojego dziś rano zastałam jak miał nogę wpakowaną między szczebelki obok pozytywki a jest ochraniacz na szczbelkach Jak on to zrobił pozostaje zagadką ale nie płakał tylko sobie leżał i machał tą nogą
|
|||
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wvictoria zapomniałabym, gratki za USG
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Ah jak miło przeczytać Twojego posta, taki pozytywny
Super, że u Was wszystko dobrze. Fantastycznie, że możesz zostać z mały tak długo w domu
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak gotujecie rosolek dla dzieci to na czym? tzn kostka osolowa czy bez? bo mam kol co daje kostke i kol co na samej wodzie. I nie wiem. No i jak z ryzem? jaki? bo wlasnie robie i nie wiem
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katrina, super, że u Was wszystko ok I coś jeszcze chciałam i zapomniałam ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Już wiem co chciałam ![]() Mały waży 7,2 kg Rośnie mi chłopisko
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
na kostce rosołowej bym w życiu nie ugotowała, raz, że chemia, a dwa, że ona ma w sobie całe mnóstwo soli, na pewno nie nadaje się dla takich maluchów (a jak dla mnie, to i nawet dla dorosłych też nie), bo w diecie takich szkrabów trzeba unikać soli jak tylko się da
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mogę powiedzieć, bym robiła rosołki sensu stricto, ale: gotuję marchew, ziemniaka, kawałek selera - aż będą miękkie. Blenduję. Dodaję kilka łyżeczek mięska ze słoiczka (do sklepowego zwykłego mięsa zaufania raczej nie mam). Koniec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

tort jest bezglutenowy- po takim trudniej przytyć.

za szczepienie

wzruszyłam się
Zresztą przy jedzeniu też tak wierzga. Widziałam, ze Amelka Mamuśki je spokojnie - czyli można. Może u wszystkich tak jest, tylko nie u nas?

najlepszego!
). Chodzi mi o sen, bo to jej przeszkadza.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)