Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 12:30   #3901
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moja mam też mówiła mi że jak mam ochotę to mogę się napić lampki wina co kilka dni, a ojciec TŻ mnie na sylwestrze przekonywał żebym się napiła bo nie ma co przesadzać
ja tam całe picolo wypiłam o północy

a wiecie że ja też nie ćwiczę ostatnio nic? chodziłam na tę gimnastykę a potem choroba, święta, wyjazd i teraz kiszka.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:31   #3902
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
polecam pasztety z łososia na przykład, ostatnio kupiłam kilka i rewelacja, też mam fazę na pasztet i pomidor do tego, moje dzisiejsze śniadanie

ja ma doła, wpadłam w jakiś marazm, świetny początek roku, miałam zapalenie zęba i wielki ból dwa dni, po czym lekarstwo i teraz kanałowe mnie czeka i koszt 800 zł tam gdzie się leczę, wiem że jak zrobię to będzie wyleczone super bo robią świetnie ale ta kasę mogłabym przeznaczyć na coś dla dzidzi, a mąż ma w lutym zacząć leczenie zęba
i teraz się zastanawiam czy nie wyrwać bo to ósemka dolna i lekarz mówił że można też wyrwać tylko szóstkę mam w złym stanie itd. itd i nie wiem co robić, moze poradzicie?

poza tym jestem wielka, rosnę wszerz, zawsze marzyłam miec w ciąży fajny brzuszek ale ja rosne na boki, nie mam sie w co ubrać a piersi urosły mi o kilka rozmiarów i to żadna radość dla mnie, ściągam stanik to wiszą ciężkie okropnie, skóra mnie swędzi, a lewa zawsze była większa od prawej ale przy mniejszym rozmiarze czyli d/e to jeszcze uszło a teraz widać okropnie różnicę. Co będę smęcić w nowym roku, ech, rodzic mogę bo rodziłam ekspres ale ciąża to dla mnie masakra

Can, jak będziesz robiła zakupy z nexta daj znać, ja kupie choćby pare body i śpiochów bo jakość ekstra a ceny nie są takie złe w porównianiu do naszych w sklepach

a w kwestii stóp to jak moja urośnie to załamka totalna, mam 40/41 i kilka niezłych par butów więc większa stopa przy czym mam też szeroką to masakra, ogólnie lata nie lubię przez buty bo ze wszystkicj otwartych wyłazi mi stopa albo gniotą mnie albo coś, zima i kozaki to raj dla mych stóp ale w poprzedniej ciąży to stopy miałam wielkie głownie przez to że spuchły ale potem wróciły do rozmiaru więc liczę na powtórkę

a poza tym ponieważ jeszcze tego nie zrobiłam życzę Wam wszystkim wspaniałego roku, który na pewno będzie wspaniały bo pomijając wszystko pojawi się tyle nowych ludków a każdy cudowny
powiem Ci, że ja jestem za walką za każdego zęba,a le nie wiem czy w 8kę bym pakowała tyle kasy, chyba bym wyrwała, ale to już musisz sama przemyśleć. Generalnie 8ki to słabe zęby i pewnie i tak wcześniej czy później będzie do usunięcia. Ja niestety mam jeszcze 3:/ jedną wyrwałam od razu jak zobaczyłam na zdjęciu, że leży bokiem
Stary 2013-01-02, 12:32   #3903
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
też nie miałam jeszcze dwa tygodnie temu wałka, myślałam, że jestem jedyną taką gospodynią domową. nie byłam nigdy w realu, ale na pewno dostaniesz, jak czasem w Społem są wałki co do stolnicy to rozglądaj się dobrze, nie wiem czy chcesz drewnianą, ale mogą być też takie silikonowe to będą pewnie niepozornie wyglądać. a bez stolnicy też się da chyba wałkować na blacie podsypanym mąką? jak nie miałam wałka to używałam butelki po winie

to może kup sobie jakieś ładne akcesoria, coś co posłuży dłużej? np rajstopy ciążowe
Heheh... Ja wałek dostałam od mamy pod choinkę

A co do zakupów, to rajtki i leginsy już mam. Teraz czas na spodnie (obowiązkowo!) i coś na górę Aczkolwiek jak już będę miała ładne ciążowe busio, to zamierzam to podkreślać, a nie chować pod luźnymi ciuchami! Zawsze mi się podobały ciężarówki, które ładnie ubierały i podkreślały brzuszki!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wiecie co? Chyba mi tyłek zmalał bo założyłam sobie rybaczki, które kupiłam latem, takie z materiału no i ledwo w biodrach je wciągałam a dziś bez problemu
No tak, wszystko przemieszcza Ci się i idzie w brzuch

Cytat:
polecam pasztety z łososia na przykład, ostatnio kupiłam kilka i rewelacja, też mam fazę na pasztet i pomidor do tego, moje dzisiejsze śniadanie

ja ma doła, wpadłam w jakiś marazm, świetny początek roku, miałam zapalenie zęba i wielki ból dwa dni, po czym lekarstwo i teraz kanałowe mnie czeka i koszt 800 zł tam gdzie się leczę, wiem że jak zrobię to będzie wyleczone super bo robią świetnie ale ta kasę mogłabym przeznaczyć na coś dla dzidzi, a mąż ma w lutym zacząć leczenie zęba
i teraz się zastanawiam czy nie wyrwać bo to ósemka dolna i lekarz mówił że można też wyrwać tylko szóstkę mam w złym stanie itd. itd i nie wiem co robić, moze poradzicie?

poza tym jestem wielka, rosnę wszerz, zawsze marzyłam miec w ciąży fajny brzuszek ale ja rosne na boki, nie mam sie w co ubrać a piersi urosły mi o kilka rozmiarów i to żadna radość dla mnie, ściągam stanik to wiszą ciężkie okropnie, skóra mnie swędzi, a lewa zawsze była większa od prawej ale przy mniejszym rozmiarze czyli d/e to jeszcze uszło a teraz widać okropnie różnicę. Co będę smęcić w nowym roku, ech, rodzic mogę bo rodziłam ekspres ale ciąża to dla mnie masakra

Can, jak będziesz robiła zakupy z nexta daj znać, ja kupie choćby pare body i śpiochów bo jakość ekstra a ceny nie są takie złe w porównianiu do naszych w sklepach

a w kwestii stóp to jak moja urośnie to załamka totalna, mam 40/41 i kilka niezłych par butów więc większa stopa przy czym mam też szeroką to masakra, ogólnie lata nie lubię przez buty bo ze wszystkicj otwartych wyłazi mi stopa albo gniotą mnie albo coś, zima i kozaki to raj dla mych stóp ale w poprzedniej ciąży to stopy miałam wielkie głownie przez to że spuchły ale potem wróciły do rozmiaru więc liczę na powtórkę

a poza tym ponieważ jeszcze tego nie zrobiłam życzę Wam wszystkim wspaniałego roku, który na pewno będzie wspaniały bo pomijając wszystko pojawi się tyle nowych ludków a każdy cudowny
Samego łososia nie trawię, spróbuje ten pasztet
A co do reszty, to ja też stary rok zakończyłam nieprzyjemnymi sprawami i z☠☠☠.anym humorem. Nowy zaczęłam niepokojem przed wizytą. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie już tylko lepiej. Oby i u Ciebie tak było

Tak sobie pomyślałam, że Mężu to może poczekać na obiad. Idę maznę sobie oko, wymyję pióra, zjem resztkę pysznej czekolady Lindta (dostaliśmy od mojej mamy olbrzymią czekoladkę, z której ja zjadłam tylko 2 paseczki, został ostatni więc go pochłonę, w innym przypadku Mąż wróci z pracy i zrobi to za mnie), a obiad może poczekać Taka zła żona ze mnie

Oko mi skacze niesamowicie. Muszę chyba sobie Asmag kupić, bo już mnie to irytuje...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-01-02 o 12:34
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:32   #3904
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie doświadczenie z korporacji, że człowiek jest niestety jak pionek, którego można przestawić i on po prostu przyjmie nową pozycję. A wszelkie pytania, wątpliwości, tłumaczenia są zbędne. Smutna taka prawda. Bądź spokojna, nie warto wkurzać się przez rzeczy, na które nie mamy wpływu.
Tylko ja właśnie nie pracuję w korporacji a mam państwową posadę, że tak to nazwę w skrócie. Po szefowej, która kiedyś była ze mną w dziale i nawet była opiekunem jak zaczynałam spodziewałam się chociaż informacji, ale zapomniał wół jak cielęciem był.
Nie ukrywajmy, w państwowych zakładach bycie szefem to stanowisko polityczne, więc może aspiruje jeszcze wyżej i z plebsem się zadawać już nie będzie ...

Cytat:
Wróciłam ze sklepu i zaraz się zabieram za ciasto

Wiecie co? Chyba mi tyłek zmalał bo założyłam sobie rybaczki, które kupiłam latem, takie z materiału no i ledwo w biodrach je wciągałam a dziś bez problemu
Ja zaraz wychodzę, ale zaczęło śniegiem prószyć to może autko wezmę lepiej.

Ty się w ciązy nie odchudzaj

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:32   #3905
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mi nawet położna mówiła, że jak mam ochotę to lampka wina na pewno nie zaszkodzi
Na sylwka wypiłam dwa łyczki szmpana no i na cywilnym tak samo
ja też mam takie zdanie jak Ty, że jak będę mieć ochotę to sobie otworzę wino, ale na razie nie czuję potrzeby iw kurza mnie jak mnie teściu namawia:/ pewnie na slubie za tydzień też sobie wypiję lampkę
Stary 2013-01-02, 12:33   #3906
nuna2
Zakorzenienie

Red face Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nuna, kuruj sie tam. Mam nadzieje, ze szybko Ci minie. Pozdrawiam cieplo a infekcja juz Ci przeszla?
no właśnie dopiero w poniedziałek dostałam tabletki dopochwowe jak otrzymałam wynik biocenozy... i dziś lepiej.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale Ty masz sny

Twój brzusio mój mąż okreslił by pewnie mianem "małe wzdęcie"

Też mnie tak czasami pobolewa. Wczoraj położyłam się spać i przypomniało mi się, że spray do nosa został w innym pokoju więc wstałam. Zwijałam się po około 2 metrach w drzwiach z bólu, ale szybko przeszło, chyba za szybko się zerwałam w z łóżka.
mam nadzieje, że to jest normalne... a przy kaszlu jezcze bardziej kuje... tylko to właśnie nie ból a takie szpileczki...

to was słuchm i kaszle spałam 2 h głowa boli w klatce piecze...
Stary 2013-01-02, 12:35   #3907
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Oko mi skacze niesamowicie. Muszę chyba sobie Asmag kupić, bo już mnie to irytuje...
mnie też zaczęły drgać mięsnie i biorę teraz końskie dawki magnzeu bo się boję, ze względu na ciążę

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja tam całe picolo wypiłam o północy

a wiecie że ja też nie ćwiczę ostatnio nic? chodziłam na tę gimnastykę a potem choroba, święta, wyjazd i teraz kiszka.
ja kupiłam pseudo szampna gruszkowego w ikei i jest pyyycha, polecam dla mnie piccolo za słodkie
Stary 2013-01-02, 12:35   #3908
karolina2121
siedzę i myślę

Hejka ale ze mnie śpioch

Dziewczyny doradźcie

Od kilku dni zastanawiam się nad wznowieniem starań o prawko... prawie 2 lata temu zaczęłam i po bodajże 4 nieudanych próbach poddałam się
Martwi mnie niestety to, że dla mnie każdy egzamin to był MEGA stres, potrafiłam całą noc nie spać, jadąc do WORDu prawie mdlałam ze stresu, no i oczywiście beczałam Chyba teraz w ciąży to nie najlepszy czas na taki stres... sama nie wiem czy ten stres przekłada się aż tak na dziecko ?
Stary 2013-01-02, 12:36   #3909
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co do zęba ja bym chyba wyrwała - chociaż znowu tu znieczulenie wchodzi.. Mi już została tylko jedna ósemka a i to lekarz mi mówił,że trzeba wyrwać bo mi się jakoś dziąsło podwija i tam na pewno się bakterię mnożą..

Mi też cyce ciążą mocno - staram się nie ściągać stanika nawet do spania bo mnie inaczej bolą..

Co do alkoholu - to ja sobie z mężem wypije czasami winko - on pół butelki ja 1/3 lampki ale dosłownie wychodzi raz na miesiąc albo rzadziej.. albo łyczek piwka jak już nie mogę wytrzymać
tak czy siak do kanału też znieczulą, więc na jedno wychodzi, na epwno dobiorą bezpieczne dla malucha

800 zł to niestety dużo,a le pewnie dla tego że ząb ma 3-4 korzenie

ja piwka dużo pije bezalkoholowego
Stary 2013-01-02, 12:39   #3910
nuna2
Zakorzenienie

ja w wigilie wypiłam 2 łyczki wina i w sylwka 2 łyczki szampana...

a co do tetna dziecka ma 147 i czuje, że bedzie dziewczyna.
Stary 2013-01-02, 12:39   #3911
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też zaczęły drgać mięsnie i biorę teraz końskie dawki magnzeu bo się boję, ze względu na ciążę

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

ja kupiłam pseudo szampna gruszkowego w ikei i jest pyyycha, polecam dla mnie piccolo za słodkie
no własnie on jest strasznie słodki a normalnie mi smakował jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hejka ale ze mnie śpioch

Dziewczyny doradźcie

Od kilku dni zastanawiam się nad wznowieniem starań o prawko... prawie 2 lata temu zaczęłam i po bodajże 4 nieudanych próbach poddałam się
Martwi mnie niestety to, że dla mnie każdy egzamin to był MEGA stres, potrafiłam całą noc nie spać, jadąc do WORDu prawie mdlałam ze stresu, no i oczywiście beczałam Chyba teraz w ciąży to nie najlepszy czas na taki stres... sama nie wiem czy ten stres przekłada się aż tak na dziecko ?
to ja bym na twoim miejscu sobie odpuściła. chociaż pewnie potem czasu będzie coraz mniej...
i nie ma się co stresować. serio. ja jak jechał m na egzamin to patrzyłam przez okno tramwaju ile aut prowadzą kobiety. i wyszło mi że jest ich więcej niż facetów trochę się wtedy tym podbudowałam i zdałam
Stary 2013-01-02, 12:40   #3912
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
czemu zrezygnowałaś z jogi? przecież to dobre dla ciężarnych

wiem, niestety w ukochanym centrum, do którego chodziłam nie prowadzą zajęć dla ciężarnych. a do innych brak mi przekonania- może się przemogę i pójdę zobaczyć czy mi odpowiadają, zamiast żyć z uprzedzeniem.

lecę póki co dziewczyny, na spotkanie i zrobić zdjęcie do dowodu. chyba zwariowałam, uczesałam sobie bobka na samym czubku jak mała Mi miłego popołudnia i do wieczora!

trzymam kciuki za połówkowe i inne wizyty!
Stary 2013-01-02, 12:41   #3913
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka ale ze mnie śpioch

Dziewczyny doradźcie

Wiesz co, każdy stres nie służy ani Tobie ani maleństwu. Ale z drugiej strony zastanów się czy teraz nie jest ostatni gwizdek na zrobienie prawka, bo później maluch będzie wymagał więcej Twojego czasu. Chyba, że wiesz, że będziesz miała czas dla siebie, bo będziesz miała z kim zostawiać dziecko, to odłóż to na później. Poza tym, nie wiem czy nie jest tak, że ileś czasu kurs jest ważny, a później trzeba wykupować jakieś dodatkowe jazdy...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 12:43   #3914
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

to ja bym na twoim miejscu sobie odpuściła. chociaż pewnie potem czasu będzie coraz mniej...
i nie ma się co stresować. serio. ja jak jechał m na egzamin to patrzyłam przez okno tramwaju ile aut prowadzą kobiety. i wyszło mi że jest ich więcej niż facetów trochę się wtedy tym podbudowałam i zdałam
Za pierwszym i drugim razem byłam przekonana, że zdam... ale jak nie zdałam to poczułam się jak kompletna łajza ... i każdy kolejny egzamin to był horror
Stary 2013-01-02, 12:44   #3915
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Tak sobie pomyślałam, że Mężu to może poczekać na obiad. Idę maznę sobie oko, wymyję pióra, zjem resztkę pysznej czekolady Lindta (dostaliśmy od mojej mamy olbrzymią czekoladkę, z której ja zjadłam tylko 2 paseczki, został ostatni więc go pochłonę, w innym przypadku Mąż wróci z pracy i zrobi to za mnie), a obiad może poczekać Taka zła żona ze mnie
to malutko zjadłaś, a oko ci skacze i organizm wyraźnie mówi że brakuje mu magnezu i trzeba zjeść resztki czekolady

Cytat:
Napisane przez karolina2121
jak masz się tak bardzo stresować, to ja bym to odłożyła. ale jak ogarniesz stres, to jest rewelacyjny pomysł żeby zrobić prawko bo ci się przyda
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:44   #3916
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, każdy stres nie służy ani Tobie ani maleństwu. Ale z drugiej strony zastanów się czy teraz nie jest ostatni gwizdek na zrobienie prawka, bo później maluch będzie wymagał więcej Twojego czasu. Chyba, że wiesz, że będziesz miała czas dla siebie, bo będziesz miała z kim zostawiać dziecko, to odłóż to na później. Poza tym, nie wiem czy nie jest tak, że ileś czasu kurs jest ważny, a później trzeba wykupować jakieś dodatkowe jazdy...
no i przepisy miały się zmienić, sprawdź czy to Ciebie obejmie, czy poprzedni egzamin teoretyczny Ci zaliczą itp. Z dzieciaczkiem to na pewno nie dasz rady przynajmniej przez pierwsze 3-4 miesiące prawka zrobić..więc może faktycznie lepiej teraz?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:44   #3917
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, niestety w ukochanym centrum, do którego chodziłam nie prowadzą zajęć dla ciężarnych. a do innych brak mi przekonania- może się przemogę i pójdę zobaczyć czy mi odpowiadają, zamiast żyć z uprzedzeniem.

lecę póki co dziewczyny, na spotkanie i zrobić zdjęcie do dowodu. chyba zwariowałam, uczesałam sobie bobka na samym czubku jak mała Mi miłego popołudnia i do wieczora!

trzymam kciuki za połówkowe i inne wizyty!
ja się wybieram od przyszłego tygodnia jakbyś chciała dołączyć

http://www.groszki.com.pl/
Stary 2013-01-02, 12:45   #3918
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Dodatkowe jazdy i tak musiałabym wykupić, bo niestety niewiele pamiętam ... Właśnie ta kwestia czasu mnie martwi dlatego chciałabym mieć już to za sobą
Stary 2013-01-02, 12:46   #3919
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ty się w ciązy nie odchudzaj
Nie no co Ty Jem na co mam ochotę i wcale nie mało w sumie Słodyczy sobie nie odmawiam, fryty wcinam jak głupia
Mały tyle energii mi chyba zabiera
Jakbym była bardzo szczupła to bym się martwiła ale przy mojej wadze i kształtach wiem, że czasem tak bywa

Swoją drogą, ciekawe ile mam kg na plusie

idę po toffifie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:48   #3920
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
no i przepisy miały się zmienić, sprawdź czy to Ciebie obejmie, czy poprzedni egzamin teoretyczny Ci zaliczą itp. Z dzieciaczkiem to na pewno nie dasz rady przynajmniej przez pierwsze 3-4 miesiące prawka zrobić..więc może faktycznie lepiej teraz?
Będę zdawać na nowych zasadach

Myślę, że warto spróbować... wykupię kilka godzin i pójdę na egzamin jeżeli będzie mnie zżerał stres to na następny się nie zapisze (a może nie będę musiała )
Przedyskutuję jeszcze tą kwestię z mężem... zobaczymy co on powie
Stary 2013-01-02, 12:51   #3921
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że warto spróbować... wykupię kilka godzin i pójdę na egzamin jeżeli będzie mnie zżerał stres to na następny się nie zapisze (a może nie będę musiała )
ja się przed egzaminem tak strasznie stresowałam, że nie mogłam w ogóle spać..ale miałam takie ziółka na uspokojenie - Segatywka czy jakoś tak.. Napiłam się ich tyle, że rano czułam się jak na haju.. Taka uradowana pojechałam na egzamin, jakby mi tam mieli nagrodę dawać No i zdałam
niestety Ty się w ciąży niczym truć nie możesz..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:52   #3922
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
kurdeno, ja sobie strasznie wyrzucam, że nic nie ćwiczę wcześniej to była joga dwa razy w tygodniu a teraz tylko patrzeć jak wszystko wiotczeje!
ja też mam straszne wyrzuty, ale nic z tym nie robię. Przed ciążą miałam świra na punkcie sportu. w ciąży na początku próbowałam troszkę ćwiczyć w domu, ale później powiedziałam sobie, że zaczne po Itrymestrze.. minęlo już troszkę więcej a ja dalej miałam lenia. Moim postanowieniem noworocznym było ćwiczenie, więc dziś zrobiłam sobie pierwszy mini trening. Malutką rozgrzeweczkę, ćwiczenia na barki, biceps i triceps. troszkę na uda i pośladki. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będę ćwiczyła regularnie i starczy mi zapału

Cytat:
Wróciłam ze sklepu i zaraz się zabieram za ciasto

Sama nie mam stolnicy wałkuję na blacie choć jakiś czas temu kupiłam w lidlu silikonową podkładkę do piekarnika i ona może zastępować stolnicę też A wałkowałam kiedyś butelką z wina teraz mam dwa wałki

ja też jak nie miałam wałka to radziłam sobie butelką
za mniejszą doopkę
moja urosła

Cytat:

co do zęba, to ja nawet jak miałam orsza sytuację materialną na nich nie oszczędzałam, jak trzeba to trzeba.. ale jeśli to 8 to może faktyczni lepiej wyrwać. 8 to słabe zęby
Przytulam Cię mocno na poprawę humoru. Nie martw się
ja też jestem coraz większa

Cytat:
Hejka ale ze mnie śpioch

Dziewczyny doradźcie

jeśli to dla Ciebie taki stres, to może lepiej sobie odpuść

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja w wigilie wypiłam 2 łyczki wina i w sylwka 2 łyczki szampana...

a co do tetna dziecka ma 147 i czuje, że bedzie dziewczyna.
mój synek też miał raz 147

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:55   #3923
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam straszne wyrzuty, ale nic z tym nie robię. Przed ciążą miałam świra na punkcie sportu. w ciąży na początku próbowałam troszkę ćwiczyć w domu, ale później powiedziałam sobie, że zaczne po Itrymestrze.. minęlo już troszkę więcej a ja dalej miałam lenia. Moim postanowieniem noworocznym było ćwiczenie, więc dziś zrobiłam sobie pierwszy mini trening. Malutką rozgrzeweczkę, ćwiczenia na barki, biceps i triceps. troszkę na uda i pośladki. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będę ćwiczyła regularnie i starczy mi zapału

ja też jak nie miałam wałka to radziłam sobie butelką
za mniejszą doopkę
moja urosła
Ja miałam wczoraj poćwiczyć ale tak się najadłam wieczorem że nie dałam rady... może dziś

Twoja nadal jest zgrabna

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:56   #3924
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też nie ma zajęć dla ciężarnych. chodzę na takie ogólne, robię to co mi pasuje, i tylko na wizytach konsultuję na co mam ewentualnie uważać przy ćwiczeniach. w końcu musze wziąć zaświadczenie pisemne że mogę ćwiczyć, to wtedy będę mówić babkom prowadzącym że jestem w ciąży i żeby mi ewentualnie mówiły czego nie robić.

Cytat:
Za pierwszym i drugim razem byłam przekonana, że zdam... ale jak nie zdałam to poczułam się jak kompletna łajza ... i każdy kolejny egzamin to był horror
też miałam taką pewność, a dwa razy zostałam pokonana przez łuk to był jakiś koszmar, bo na placu wszystko szło mi elegancko, a na egzaminie miałam problem z cofaniem bez wjechania w słupek. i nie wiedziałam gdzie tkwi problem. za trzecim razem zrobiłam taką szopkę prosząc pana egzaminatora żebym mogła sobie wysiąść i zobaczyć jak to wygląda, i tak chodziłam tym łukiem w te i wewte aż stwierdziłam że mogę cofać. no i za trzecim razem się udało
Stary 2013-01-02, 12:58   #3925
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
a bo to trzeba jechać z nastawieniem że jak nie teraz to następnym razem na mnie podziałało
Stary 2013-01-02, 12:58   #3926
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Co do zęba ja bym chyba wyrwała - chociaż znowu tu znieczulenie wchodzi.. Mi już została tylko jedna ósemka a i to lekarz mi mówił,że trzeba wyrwać bo mi się jakoś dziąsło podwija i tam na pewno się bakterię mnożą..

Mi też cyce ciążą mocno - staram się nie ściągać stanika nawet do spania bo mnie inaczej bolą..

u mnie też jakby kawałek dziąsła leży na tej ósemce i pewnie też to dobrze nie jest, znieczulenie i tak juz brałam teraz jak mi zakładał lekarstwo i borował wcześniej

Co do alkoholu - to ja sobie z mężem wypije czasami winko - on pół butelki ja 1/3 lampki ale dosłownie wychodzi raz na miesiąc albo rzadziej.. albo łyczek piwka jak już nie mogę wytrzymać
Cytat:
powiem Ci, że ja jestem za walką za każdego zęba,a le nie wiem czy w 8kę bym pakowała tyle kasy, chyba bym wyrwała, ale to już musisz sama przemyśleć. Generalnie 8ki to słabe zęby i pewnie i tak wcześniej czy później będzie do usunięcia. Ja niestety mam jeszcze 3:/ jedną wyrwałam od razu jak zobaczyłam na zdjęciu, że leży bokiem
właśnie ja też raczej wolę walczyć o zęby i jak trzeba to pakuję w nie ile trzeba, zakłądałam keidyś aparat to musiałam leczyc całą górę, kosztowało mnie to sporo ale warto było bo nic od tamtej pory się nie dzieje na górnych
za to właśnie ta ósemka z racji że to ósemka to mnie zastanawia, jedynie fakt że kiedyś mi 6 wyleci bo lekarz mówił że jest peknięta jakoś czy coś że nic się zrobi ć teraz nie da to może lepiej ósemkę leczyć ale z kolei jak nawet 6 mi wyleci to wolę ją wstawić bo bez 6 trudno mi to sobie wyobrazić a bez 8 można spokojnie dać radę, często wyrywa się własnie 8 pod aparat i żalu nie ma, ech nie wiem, no szkoda mi tyle kasy ładować w tego zęba
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:01   #3927
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to malutko zjadłaś, a oko ci skacze i organizm wyraźnie mówi że brakuje mu magnezu i trzeba zjeść resztki czekolady
Resztę oczywiście pochłonął mój słodkożerny Mąż!

Cytat:

Cytat:
Hehe... Ja przed ciążą i na początku ciąży (dopóki o niej nie wiedziałam) ostro katowałam swoje ciało. Miałam ambitny plan, że będę pracowała jak najdłużej, że będę coś tam ćwiczyła i co?!? I życie zweryfikowało wszystko. Na L4 od 10 tyg, zakaz póki co wysiłku fizycznego i ćwiczeń no i leń jak nic...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 13:03   #3928
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dodatkowe jazdy i tak musiałabym wykupić, bo niestety niewiele pamiętam ... Właśnie ta kwestia czasu mnie martwi dlatego chciałabym mieć już to za sobą
będziemy trzymać kciuki

Cytat:
pewnie że warto spróbować, bylebyś tylko nie denerwowała się za bardzo

Cytat:
Napisane przez Aaś
a bo to trzeba jechać z nastawieniem że jak nie teraz to następnym razem na mnie podziałało
dokładnie
Stary 2013-01-02, 13:11   #3929
justyna_g4
Zakorzenienie

Mi już troche lepiej. Pozłam w sylwestra do lekarza, żeby mnie osłuchał tak na wszelki wypadek bo miałam cały czas temperature koło 38. Powiedział, że to przeziebienie, dał mi ttylko jakies wapno i wodę morską do nosa na katar i recepte na antybiotyk bo stwierdził, że jak do środy wieczorem nie przejdzie to muszę wziąć. Ale temperatura spadła wiec tak jak sie z nim umówiłam nie wykupuję recepty.

Mój lekarz jest bardzo skrupulatny i wogole bardzo dokłądnie bada, a że to znajomy wiec zawsze pyta o dużo rzeczy. I zapytal mnie czy biorę jakieś tabletki od gina. Wiec powiedziałam mu, że tylko Femibion natal 2. Na co on w komputerze popatrzył sobie na skład i mówi mi, że on nie widzi uzasadnienia brać takie tabletki i płacić za nie ponad 50zł. Że to nie prawda, że metafoliny są lepsze ( chodzi o to, że są ludzie któzy mają problemy z przyswajaniem kwasu foliowego i dla nich rzeczywiście to jest lepsze ale jak ktoś nie ma takich probloemów to bez różnicy czy bierze zwykły kwas foliowy czy taki ). No i na koniec stwierdził, że wszytskie witaminy z brzuszkiem są z miejsac 100% droższe, a zawierają to samo. Stąd moje pytanie do was... Jakie suplementy bierzecie?? Bo ja teraz sie zastanawiam czy zmieniać czy zostawić. Dodam, że moj lekarz jest na prawdę dobry i mam do niego pełne zaufanie. A z tego co zdązyłam przeczytać od wczoraj na temat femiobionu to ma bardzo dobrą i obszerną reklamę...

Co do ćwiczeń bo ja chciałabym iśc do szkoły rodzenia, ale nie wiem za bardzo jaki i gdzie takiej szukać? A jakie wy robicie ćwiczenia?

Nie wiem czy wam pisałam, ale zapisałąm sie na 28 stycznia na badania prentalne 2 trymestru. Wtedy to już mam nadzieję, że się dowiem jaka jest płceć dziecka. Tak wogole to jest jeszcze ktoś kto nie zna czy zostałam sama??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:15   #3930
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mi już troche lepiej. Pozłam w sylwestra do lekarza, żeby mnie osłuchał tak na wszelki wypadek bo miałam cały czas temperature koło 38. Powiedział, że to przeziebienie, dał mi ttylko jakies wapno i wodę morską do nosa na katar i recepte na antybiotyk bo stwierdził, że jak do środy wieczorem nie przejdzie to muszę wziąć. Ale temperatura spadła wiec tak jak sie z nim umówiłam nie wykupuję recepty.

Mój lekarz jest bardzo skrupulatny i wogole bardzo dokłądnie bada, a że to znajomy wiec zawsze pyta o dużo rzeczy. I zapytal mnie czy biorę jakieś tabletki od gina. Wiec powiedziałam mu, że tylko Femibion natal 2. Na co on w komputerze popatrzył sobie na skład i mówi mi, że on nie widzi uzasadnienia brać takie tabletki i płacić za nie ponad 50zł. Że to nie prawda, że metafoliny są lepsze ( chodzi o to, że są ludzie któzy mają problemy z przyswajaniem kwasu foliowego i dla nich rzeczywiście to jest lepsze ale jak ktoś nie ma takich probloemów to bez różnicy czy bierze zwykły kwas foliowy czy taki ). No i na koniec stwierdził, że wszytskie witaminy z brzuszkiem są z miejsac 100% droższe, a zawierają to samo. Stąd moje pytanie do was... Jakie suplementy bierzecie?? Bo ja teraz sie zastanawiam czy zmieniać czy zostawić. Dodam, że moj lekarz jest na prawdę dobry i mam do niego pełne zaufanie. A z tego co zdązyłam przeczytać od wczoraj na temat femiobionu to ma bardzo dobrą i obszerną reklamę...

Co do ćwiczeń bo ja chciałabym iśc do szkoły rodzenia, ale nie wiem za bardzo jaki i gdzie takiej szukać? A jakie wy robicie ćwiczenia?

Nie wiem czy wam pisałam, ale zapisałąm sie na 28 stycznia na badania prentalne 2 trymestru. Wtedy to już mam nadzieję, że się dowiem jaka jest płceć dziecka. Tak wogole to jest jeszcze ktoś kto nie zna czy zostałam sama??
zdrówka

mój mi mówił, że przy moich wynikach wystarczy foliowy, ale ja biorę pharmaton, bo wole być pewna, że niczego maluchowi nie zabraknie

ja też idę 28.01 na połówkowe na 8 rano będę trzymać kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości