Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 17:02   #4081
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mnie na szczęście nikt nie namawia, wiem, że są różne opinie ale co mi z tego, że zrobię łyka wina lepiej mi się nie zrobi a będę miała wyrzuty sumienia także od 14.09 nie wypiłam kropli alkoholu

Ale już jestem umówiona na picie z koleżanką jak skończę karmić
U mnie czasami namawiają ale jak powiem, że nie chcę to jest spokój
U mnie od końca września: 2 łyki szampana wczoraj i może 2-3 łyki wina

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jestem wrzucam fotke z zakupow w pepco hehe male ale sa hihi
2 xbody 5,99 100 % bawełny , i 3pack skiet disneya za 9,99
wrzucam brzusio dzisiejszy 22 tc :r) i moja słodka suke przytulajaca sie sie do szwagra hehe
Fajne ubranka i super brzuszek

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
A bejbik wesoło kopsa mnie cały dzień

No to się pochwalę:

A ubranka super

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Bez szału bo to tak kupowane między parówkami a ziemniakami w supermarkecie No i kilka par bucików () ale to tylko dla dziewczynki mam niestety (z butami mam niezdrowe podejście) Na trzecim zdjęciu ta niebieska bluzeczka to dla chłopca a getry dla dziewczynki- ale nie chciałam dwóch zdjęć robić niepotrzebnie I to tak z grubsza - pewnie zacznę intensywne kupowanie za tydzień, po usg

http://www.voila.pl/407/rbvzg/index.php?get=1&f=1
http://www.voila.pl/408/csq05/index.php?get=1&f=1
http://www.voila.pl/409/j9ew3/index.php?get=1&f=1
http://www.voila.pl/410/uc5cv/index.php?get=1&f=1
http://www.voila.pl/411/v3wvx/index.php?get=1&f=1
Mi się podobają

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:02   #4082
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Marchewko daj znać jak wyszła

Oczko pięęęękny pajac

Ja oglądam wózki i mam już dość nie wiem jak wybierzemy odpowiedni

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:03   #4083
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam zdjęcia. Zakupy dla Fasolki w C&A - śpioszki 14zł, czapeczka 4,50 (ta zimowa) i biała czapeczka 14zł.
Obrączki
Plecak - miś, kupiłam na allegro dla Fasolki jak będzie już starsza, nie mogłam się oprzeć, teraz wisi na ścianie
I kotek Ogórek z mojego dzieciństwa.
Nie widać

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
aaaa i Jenny proszę o dopisanie mojej wizyty na 10 stycznia
Gotowe

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:03   #4084
Veronic
Wtajemniczenie

Jenny proszę dopisz na pierwszej stronie do mnie, że Synek będzie miał na imię Wojtuś to pewna informacja
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:05   #4085
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja się dziś zważyłam, i zaś kilka razy jak ustawiałam wagę to mi pokazała pół kilo tylko od początku ciąży, a w kilku innych - 2 kilo zważę się u mamy ...
masakra z tymi wypisami, u nas były obchody koło 9 i wtedy się wychodzi a po wypis po kilku dniach się wraca
super, że już w domku będziesz

skąd ja to znam ... książki z angielskiego ciągle leżą obok i kwitną w ogóle nic nie robię konstruktywnego poza obijaniem się :/

na pewno w centrach handlowych nawet nie wolno robić inwentaryzacji w dzień. a poza tym inwentaryzacje są głównie w okolicy listopada

u nas też nic nie wiadomo konkretnie - zamykają czy nie, niby wypowiedzenia część osób dostała, ale nic nie wiemy :/

za kanałówkę w ciąży nie płacisz !!!! tylko znajdź gabinet współpracujący z NFZ. ja mam zamiar to wykorzystać i przebadać ząbki dokładnie, ale jak się zacznie trzeci trymestr
u mnie znależć gabinet współpracujący z NFZ i dobrego lekarza w nim to graniczy z cudem, nie mam kompletnie zaufania do takich lekazy bo znam parę historii, mój mąż ma wiertło w dziąśle, w zębie właśnie zostawione przez lekarkę, która robiła za darmo. Ja raz poszłam z mega bólem szczęki, lekarka rozwierciła mi dwa zęby na chybił trafił na dole a okazało się że to była górna 7. A tam gdzie teraz robiłam zdjęcie miejscowe na fotelu, wszystko pełna klasa a przede wszystkim wiem że robią naprawdę solidnie ale po prostu że to 8 a nie inny ząb to się zastanawiam

Cytat:
Powiedzcie mi co to jest: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...abawki/93325/2

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...abawki/91416/6

lub

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...abawki/59935/2

Wszędzie są takie zabawki "szmatki" z głową np. misia. Do czegoś to służy? Bo mało poręczne A na stronie C&A nazywa się to "KOC",ale ma wymiar około 15cm
dzieciaki to uwielbiają podobno, moja mam kupiłam w Stanach kilku dzieciakom i uwielbiały. Moja córa np łaziła z pielusią tetrową długi czas a to takie ulepszone jest
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:05   #4086
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!

Na poczatku zycze Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ,oby byl lepszy od poprzedniego !!!

Wiem wiem,naleza mi sie niezle baty za to ze tyle czasu sie nie odzywalam,i ze przyspozylam Wam zmartwien,ale moze to i lepiej bo gdybym sie odzywala bylo by ich jeszcze wiecej,jakbym opisywala to co sie u mnie dzieje
Jedyne co trzyma mnie jeszcze przy zyciu to malenstwo i Tz,gdyby nie Oni to nie wiem jakby to bylo

Jak wiecie z malenstwem wszystko dobrze,przeczucie sie nie sprawdzilo,bedzie coreczka Jessica a nie synus Filip hehe Tatus sobie wymarzyl,postaral sie przy "produkcji" i ma
No i jedynie co to lozysko mam za nisko,ale juz mam termin na 18marca (32tydz) na kontrolne usg i wierze ze sie podniesie,a poki co musze na siebie uwazac bo jak nie to cesarka :/
Odnosnie finansow,mojego chorobowego itp wszystko jest nie tak,z dnia na dzien nowe informacje i z dnia na dzien coraz gorsze

Nie smuce Wam juz dluzej

Trzymajcie sie cieplutko

P.S co do spania(lezenia) na plecach to u mnie 21tydz i jak tylko troche poleze na plecach to mala tak uciska ze przez pol dnia oddychac nie moge,wiec ja juz wiem ze nie moge :P Tak samo jak leze na prawym boku,to brzuch zwisa i mi sie tam naciaga i boli,a jak na lewym to wszystko jest dobrze

A o powiekszaniu sie stop tez slyszalam :/
Super, że w końcu się odezwałaś, bo się martwiłyśmy i gratuluję córeczki Mam nadzieję, że w Nowym Roku reszta spraw się ułoży, trzymaj się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:06   #4087
vvgh
Wtajemniczenie

Wstawiam Wam zdjęcia. Zakupy dla Fasolki w C&A - śpioszki 14zł, czapeczka 4,50 (ta zimowa) i biała czapeczka 14zł.
Obrączki
Plecak - miś, kupiłam na allegro dla Fasolki jak będzie już starsza, nie mogłam się oprzeć, teraz wisi na ścianie

Teraz wstawiłam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03719.jpg (61,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03717.jpg (87,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03716.jpg (87,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03715.jpg (107,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-01-02, 17:06   #4088
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Jenny proszę dopisz na pierwszej stronie do mnie, że Synek będzie miał na imię Wojtuś to pewna informacja
Gotowe

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:07   #4089
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a Twój Mężu jaki ma typ ? mój to się uparł na Wiktora i nic powiedzieć sobie nie da
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wybraliśmy 4-5 imion, które nam się wspólnie podobają ale i tak czuję, że mąż chce najbardziej Wiktorka

Za to ja się nie umiem zdecydować
Mi się Wiktor nie bardzo podoba, całe szczęście chrześniak jest Wiktor więc problemu nie ma
Cytat:
Xal Tż wrócił i pytałam go o farbę. Mówił, że nie pamięta ale w garażu gdzieś powinien mieć jeszcze tę farbę to mi powie
będę wdzięczna
Cytat:
Ja oglądam wózki i mam już dość nie wiem jak wybierzemy odpowiedni
Kuzynka mówiła, że poszła do sklepu pooglądała i wybrała składany, lekki, który jej się wizualnie podobał najbardziej, bo ideału wybrać się nie da, no chyba że za 5 tysi to troszkę bliżej ideału.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:08   #4090
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nie mogę,podoba mi się wszystko co jest modne..
Może Fortunat?!
Dagobert/Fedor?
Co to za imiona

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 19 tydzień !

Wczoraj chyba poczułam jakieś stukanie lub kopnięcie w żebra

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja spadam do domku robić pizze! Trzymajcie kciuksy!!!
Powodzenia

U nas chyba też będzie pizza, bo mąż mi dzwonił żeby sprawdzić czy wszystkie składniki mamy

Cytat:
A jutro Nasze drugie USG! (20tc wg USG) Chcę już Fasolkę zobaczyć i może płeć się dowiem.
Obyście się jutro dowiedzieli

Cytat:
Mój TŻ "dorósł" do bycia ze mną przy porodzie
Powiedział , że będzie mnie wspierać super
Super!

Cytat:
dziś zaczynam 21tydzień

Cytat:
dziś 22tc.. czyli zaczynam 23 czy jakoś tak

Cytat:
połowa ciąży za mną

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
witam się, dojechałam szczęśliwie do domu i się wyleguję. nawet nie próbuję nadrabiać

opowiem wam tylko mój sylwestrowy sen (bo oczywiście spałam):
urodziłam mojego synusia i łaziłam sobie tak bez celu, aż natknęłam się na Ashyshqę - bidulka krzyczała, że nie da rady urodzić, a to ma być już, więc się zaoferowałam, że za nią urodzę, bo mi tak lekko poszło
no i urodziłam, ale okazało się, że znów chłopak, i się martwiłam, że Ash mnie posądzi o podmianę dziecka czy cuś, bo ona córeczkę miała mieć przecież... i nie wiedziałam, jak jej o tym powiedzieć potem słabo pamiętam, ale miałam tylko mojego synusia i brata przy sobie, więc przypuszczam, że Ash zaakceptowała syna
Co za sen

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:09   #4091
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Obrączki

Teraz wstawiłam zdjęcia

Stary 2013-01-02, 17:09   #4092
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wstalam dzisiaj o...14:20 kataru ciag dalszy, w nocy nie da sie oddychac. spie z otwarta buzia i budze sie plujac wielka zielona kula ale jak juz wstane to jest ok, nos sie odpycha (wystarczy posmarowac sie vicksem). podobno katar trwa 7dni, wiec jeszcze ze dwa - wytrzymam :P

u nas tez raczej bedzie graco
mnie też katar męczy, byłam po 4 i pani powiedziała ze spraye do nosa można, kupiłam nasivin

podpytałam ją o leki to mówiła, że do ssania spokojnie można, spray do nosa, rutinoscorbin też
Stary 2013-01-02, 17:09   #4093
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Obrączki

Teraz wstawiłam zdjęcia
Ten wiszący misio taki najfajniejszy ze wszystkiego, najbardziej przypomina mi mojego z dzieciństwa. Tylko mój nie był plecaczkiem
A obrączki cyknij z góry.
Widzę, że u Was też taka rożnica w paluchach jak u mnie, ja mam chyba 11/12 czy jakoś tak, a maż 23

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-01-02 o 17:10
Stary 2013-01-02, 17:12   #4094
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dziewczynki: Lena, Maja, Julia, Zuzanna, Amelia, Nadia, Nikola, Zofia, Aleksandra, Wiktoria, Oliwia, Hanna, Natalia, Alicja, Maria,

chłopcy: Jakub, Kacper, Filip, Igor, Marcel, Mateusz, Adam, Jan, Szymon, Wiktor, Michał, Piotr, Bartosz, Wojciech, Dawid
Z imion dla dziewczynek nie ma tam żadnego, które nam się podoba; ale już u chłopców jest (Wiktor i Mateusz)

Cytat:
Mój na szczęście chce być ze mną Mamy bym nie chciała, paniki by mi zasiała tam Ewentualnie jeśli się zacznie jak mąż będzie w pracy i nie zdąży (ale liczę, że tak nie będzie) to biorę ze sobą przyjaciółkę na te pierwsze fazy porodu

moja mama sobie wymyśliła, że pojedzie z nami do szpitala "czekać na dzidziusia" powiedziałam jej, że oszalała i zadzwonimy jak będzie już PO się oburzyłaaa
Mam nadzieję, że mąż zdąży wrócić z pracy, bo jak nie to nie wiem kto mnie będzie wiózł do szpitala

Cytat:
Rarytas

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewuszki melduje wam, że bratowa wczoraj urodziła o 11 w nocy małego chłopczyka i już dziś miałam go na rękach mały cały i zdrowy 10 pkt i 3240 waży
teraz nadrobie:P
Gratulacje!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:13   #4095
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ten wiszący misio taki najfajniejszy ze wszystkiego, najbardziej przypomina mi mojego z dzieciństwa. Tylko mój nie był plecaczkiem
Widzę, że u Was też taka rożnica w paluchach jak u mnie, ja mam chyba 11/12 czy jakoś tak, a maż 23
Ja mam 11 rozmiar, a TŻ mówi że miał 24 albo 27 , trochę jest różnica
Potem zrobię drugie zdjęcie.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

AXELLA, te śpioszki z małpą były mega
Stary 2013-01-02, 17:15   #4096
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
W ogóle zła jestem. Wiecie jaka była reakcja większości na córcię? pocieszali nas!!! "nie martwcie się, następnym razem będzie syn", "oj widzę że nie wiesz jak syna zrobić" "czyli będziecie musieli mieć jeszcze jedno dziecko?" no rzesz kurna!!! przykro mi strasznie. Już wcześniej napierali na nas że "pierwszy musi być syn" (ciekawe że żadnemu się nie udało). Ja przecież moja córcia jest taka wymarzona
Cytat:

wiem co czujesz.. już chyba opisywalam jak u nas bratowa zareagowala jak powiedzielismy ze bedzie syn.
"ojjj.. to już pewne?" i Pocieszala mnie.. bo córeczka fajniejsza..
Cytat:
Taaa bo jak jest chłopczyk to "Facet się postarał", "Facet wiedział co robi" - to co? Dziewczynkę by zrobił przez przypadek i na odwal się? Nienawidzę takiej gadki!!!!!!
Ja też

Cytat:
moja bratowa kupiła stokke, ale dała za niego straaasznie dużo. Na tablicy znalazłam coś takiego za śmieszne pieniądze. Ale jest zimowy
http://tablica.pl/oferta/stokke-wint...73fe5dd9;r:;s:
Nie podoba mi się

Cytat:
U tatusia zucha, pierwsza jest dziewucha!
U nas się nie sprawdziło

Cytat:
a zapomniałam Wam napisać, że też dostałam misia z bebilonu ale nic więcej, żadne próbki z innych firm nie przyszły

Cytat:
Dzisiaj Cynamoniątko na suwaczku zmieniło dni do porodu z 200 na 199 Jakoś ta 1 z przodu nastawia mnie optymistycznie

Jeszcze trochę i będzie 99, a potem to już szybko zleci

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:16   #4097
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
u nas 11 i 15
nie ma za dużej różnicy..

dżiiiiiiiiiizu jak mi sie nuuudzi
niedługo biorę się już za walentynkowe/wielkanocne rzeczy do sklepu..
i 4tego stawiamy w końcu stronę bo jakoś mobilizacji brak

zastanawiam się nad tą pożyczką dla firm idea banku.. będę musiała się przejść pogadać co i jak..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:16   #4098
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ada a Wy jak zdrabniacie to imię ?
często mówimy do niego Wiko(sam do siebie tez tak mówi..)..ale i Wikuś..
Wiktorek..
w ciągu dnia tez sie zdarzy całkiem normalnie ..po prostu Wiktor..
no ale.. pieścić go uwielbiamy wszyscy i po za imieniem ma mnóstwo uroczych nazewnictw (kruszynka..dziubeczek..p taszynka..robaczek..słone czko..maleństwo..prosiacz ek..misiaczek..itd..itp ..sami wiecie!

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:18   #4099
xal
Zakorzenienie

Cytat:
u nas 11 i 15
nie ma za dużej różnicy..
Ustalacie już termin czy na razie temat w zawieszeniu?

Stary 2013-01-02, 17:19   #4100
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mi już troche lepiej. Pozłam w sylwestra do lekarza, żeby mnie osłuchał tak na wszelki wypadek bo miałam cały czas temperature koło 38. Powiedział, że to przeziebienie, dał mi ttylko jakies wapno i wodę morską do nosa na katar i recepte na antybiotyk bo stwierdził, że jak do środy wieczorem nie przejdzie to muszę wziąć. Ale temperatura spadła wiec tak jak sie z nim umówiłam nie wykupuję recepty.

Mój lekarz jest bardzo skrupulatny i wogole bardzo dokłądnie bada, a że to znajomy wiec zawsze pyta o dużo rzeczy. I zapytal mnie czy biorę jakieś tabletki od gina. Wiec powiedziałam mu, że tylko Femibion natal 2. Na co on w komputerze popatrzył sobie na skład i mówi mi, że on nie widzi uzasadnienia brać takie tabletki i płacić za nie ponad 50zł. Że to nie prawda, że metafoliny są lepsze ( chodzi o to, że są ludzie któzy mają problemy z przyswajaniem kwasu foliowego i dla nich rzeczywiście to jest lepsze ale jak ktoś nie ma takich probloemów to bez różnicy czy bierze zwykły kwas foliowy czy taki ). No i na koniec stwierdził, że wszytskie witaminy z brzuszkiem są z miejsac 100% droższe, a zawierają to samo. Stąd moje pytanie do was... Jakie suplementy bierzecie?? Bo ja teraz sie zastanawiam czy zmieniać czy zostawić. Dodam, że moj lekarz jest na prawdę dobry i mam do niego pełne zaufanie. A z tego co zdązyłam przeczytać od wczoraj na temat femiobionu to ma bardzo dobrą i obszerną reklamę...
To super!

Biorę Pharmaton matruelle

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Mnie dodają się bez problemu
Młodsza o równe 19 lat, bo urodziłyśmy się w tym samym dniu i miesiącu. 26 września skończyła 4 lata, a ja 23
To się rodzicom udało

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Cudne!

Cytat:
Nie nawidzę mleka...W ogóle nie piję od 6 roku życia. Staram się zastępować innymi produktami mlecznymi.
Miodu i czosnku też nie trawię, więc biedna będę jak zachoruję.
Miodu nie cierpię
Czosnek
A co do mleka to nie lubię pić, ale już np. z płatkami bardzo

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja ma doła, wpadłam w jakiś marazm
Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi humor

Cytat:
Cały dzień bolała mnie głowa a sąsiad któryś już dzień z kolei puszczał muzykę- tyle, że u nas było w 80% słychać basy czyli rytmiczne łubudu. Było to na tyle głośno, że w końcu poprosiłam mężą żeby poszedł do niego i poprosił żeby trochę ściszył (oczywiście przez 5 min sąsiad nie otwierał bo nie słyszał...). Sąsiad otworzył, mężowi buchnęły opary wódki w twarz no ale niby się dogadali. Sąsiad stwierdził, że on sobie nie zdawał sprawy, że u nas to słychać (taa... z pewnością jak ściany mamy sklejkowo-kartonowe w bloku) ale przeprosił. Nie minęło 20 min i słyszymy nerwowe pukanie do drzwi. Sąsiad przeanalizował, że mąż nie miał prawa do niego przychodzić bo nie ma jeszcze 22. Na co TŻ powiedział, że on tylko poprosił żeby ściszył muzykę i wcale nic mu nie kazał ani na niego nie krzyczał Tamten zaczął się drzeć, że on nie ma perfekcyjnego życia ( a co mnie to obchodzi), że 2 dni temu był w szpitalu (miał na brodzie jakiś plaster, pewnie przyrżnął po pijaku gdzieś- bo widać, że chłopak przepity jest ostro) i dlatego on ma prawo słuchać głośno muzyki (kolejne ) no i wtedy... nie wytrzymałam Doczłapałam się do drzwi, podniesionym głosem powiedziałam, że mąż na moją prośbę poprosił go tylko o ściszenie muzyki bo ja się wyjątkowo dziś źle czuję, jeśli chce się licytować szpitalnie to ja od października byłam 5 razy w szpitalu, jestem w ciąży, leżę od kilku tygodni w łóżku i jak ma ochotę to proszę bardzo, niech jeszcze głośniej słucha tej muzyki po czym buchnęłam płaczem (wstyd ale w ciąży strasznie się płaczliwa zrobiłam), odróciłam się na pięcie i poczłapałam do sypialni. Sąsiadowi zrobiło się głupio, zaczął mówić, że on nie wiedział, że przeprasza, podał mężowi rękę i uciekł do domu. A ja teraz siedzę i zastanawiam się czy jak znowu się napije i przeanalizuje wczorajszą sytuację to wróci z kolejną awanturą
I od wczoraj brzuch mnie ciągnie z tych nerwów -no ale poniekąd sama męża do niego wysłałam więc mam za swoje no bo 22 jeszcze nie było tylko po 19
Co za palant i dobrze mu nagadałaś

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:21   #4101
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ustalacie już termin czy na razie temat w zawieszeniu?
termin na po-urodzeniu, ale w 2013
ogólnie to mega mnie wk urwia,że nie zdążymy przed, bo jakoś dziwnie mi będzie że Tata i Dziecko mają jedno nazwisko,a ja inne
gdyby nie to to bym w ogole slubu nie chciała

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-02, 17:21   #4102
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jak potwierdzi sie coreczka przy kolejnym badaniu, to wystaw swoje "meskie" ciuszki z pudla na e-bayu w jakis fajnych zestawach bedzie kasa na kilka sukienek
Kochana juz teraz musze poprostu wierzyc w to ze bedzie dziewczynka,bo pod katem plci juz nie beda sprawdzac,ja to i tak bede miala o jedno wiecej niz zwykle,ale to ze wzgledu na lozysko.Ale wierze pani doktor,bo tak dokladnie,szczegolowo wszystko sprawdzala ze siusiak musiaby naprawde pozadnie sie schowac zeby nie zauwazyla.
A co do sprzedaży ciuszkow to niestety,mam ciuszki od kolezanki sprzedaje wlasnie uzywane ciuszki i zabawki,i mysle ze moglaby sie poczuc hmm oszukana,wiec wole oddac,niech ona sobie sprzeda,a wiem ze jak bedzie miala cos dla mnie to napewno dostane
Ma coreczke ktora ma 3 latka,wiec zabawki napewno dostane
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:22   #4103
humpback
Zakorzenienie

vvgh śliczności zwłaszcza bodziak i czapeczki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:23   #4104
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie to mega mnie wk urwia,że nie zdążymy przed, bo jakoś dziwnie mi będzie że Tata i Dziecko mają jedno nazwisko,a ja inne
Zawsze możesz dać dziecku podwójne nazwisko, chyba ?
Albo swoje.

Stary 2013-01-02, 17:24   #4105
Veronic
Wtajemniczenie

dzięki Jenny

co do wózeczków to my najprawdopodobniej nie będziemy przepłacać i kupimy http://www.kadex-poland.pl/wozki_dzi..._promocje.html

te wózki mają nawet dobre opinie w necie i są tanie, podobno starannie wykonane.
ważą razem ok 15kg, ale nie będę go nigdzie wysoko wnosiła, bo mieszkamy na parterze, więc mi to nie przeszkadza

łóżeczko już też mamy wypatrzone na all , razem z materacem z kokosu i gryki i przewijakiem na łóżeczko , wyjdzie ok 350zł
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:26   #4106
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Obrączki

Teraz wstawiłam zdjęcia

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
często mówimy do niego Wiko(sam do siebie tez tak mówi..)..ale i Wikuś..
Wiktorek..
w ciągu dnia tez sie zdarzy całkiem normalnie ..po prostu Wiktor..
no ale.. pieścić go uwielbiamy wszyscy i po za imieniem ma mnóstwo uroczych nazewnictw (kruszynka..dziubeczek..p taszynka..robaczek..słone czko..maleństwo..prosiacz ek..misiaczek..itd..itp ..sami wiecie!
Dzięki za info
Pytam z ciekawości

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Chciałam się Wam po południu pochwalić moim pierwszym zakupem dla córci...ale zrobili przerwę w dostawie prądu jak pisałam posta

http://www.pumpkinpatch.com.au/flats...ones-and-more/

Normalna cena to 36.99 $, po przecenie 20 $ a ja kupiłam nowe z metką w lumpku za 14 zł . Mam teraz zamiar od czasu do czasu coś tam kupować, ale raczej tylko nowe, bo i tak tam wszystko tanie
Śliczne!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-02, 17:27   #4107
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

A jeszcze napisze Wam ze pojawila sie iskierka w tunelu
Siedzialam dzis pol dnia w jednym biurze w ktorym pomagaja wlasnie za darmo zalatwic rozne sprawy,i okazalo sie ze nie jest az tak najgorzej,tyle ze musimy niestety troszke przecierpiec :/
Takze dzialam dalej i zobacze co z tego wszystkiego wyniknie...
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:27   #4108
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do wózeczków to my najprawdopodobniej nie będziemy przepłacać i kupimy http://www.kadex-poland.pl/wozki_dzi..._promocje.html

te wózki mają nawet dobre opinie w necie i są tanie, podobno starannie wykonane.
ważą razem ok 15kg, ale nie będę go nigdzie wysoko wnosiła, bo mieszkamy na parterze, więc mi to nie przeszkadza
My też nie chcemy przepłacać ale też nie chcemy wyrzucić pieniędzy w błoto dlatego będę szukała po necie opinii aby wybrać jak najlepiej

Stary 2013-01-02, 17:27   #4109
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Zawsze możesz dać dziecku podwójne nazwisko, chyba ?
Albo swoje.
nie zmieściłoby się to w żaaaaadnych rubrykach
będziemy mysleć

Cytat:
dzięki Jenny

łóżeczko już też mamy wypatrzone na all , razem z materacem z kokosu i gryki i przewijakiem na łóżeczko , wyjdzie ok 350zł

ja przez materac z kokosu mam spłaszczony tył głowy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-02, 17:29   #4110
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
he he no to u mnie nawet ślub nie pomoże żeby jedno nazwisko było...
póki co to Ja i starszy syn mamy jedno a tż z drugim synem inne i to maleństwo też bedzie po tżcie ..
a po ślubie o ile będzie zostanie tylko Krystianowi

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości