![]() |
#3811 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
Ślepa miłość to prosta droga do bycia poniewieraną. Nie wolno zapominać o własnej wartości i zawsze trzeba wymagać szacunku.
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tyene może powinnaś sobie troche odpuscić? Nie musisz zawsze wszystkieg robić na 200%, dobrze jest od siebie wymagać, ale bez przesady. Świat się nie zawali, ludzie mogą myśleć co chcą. Na pewno nie jesteś głupia idiotką i otoczenie też na pewno tak o Tobie nie pomyśli. wystarczy przeczytać Twoje posty i wiadomo że głupia nie jesteś ![]() Kurde, nie nadaje się dziś do pocieszania, czuję, że łapię doła, a już było w miare dobrze :/ Słuchajcie, myślicie że da się zbudować udany związek, jak się nigdy nie miało dobrego wzorca? U mnie w rodzinie też wszystko takie popaprane, i problemy z alkoholem byly i choroba psychiczna ech szkoda gadać ![]() Też bardzo sie boję, że mnie nikt nie zaakceptuje. Poza tym boje się, że się niczego nie nauczyłam po tym jak ostatnio dostałam kopa w d.. , że jak się znowu zakocham to będzie moje serce na dłoni, pełne zaangażowanie, zaufanie, szczerość, akceptacja, a sama tego nie dostanę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
tyene nie jesteś glupia i nie waż tak o sobie myśleć bo tam przyjade do Ciebie i skopie ci tylek
![]() jesteś wartościowa osobą i codziennie to sobie powtarzaj ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja nie była/jest ślepa.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me. ![]() Edytowane przez Tindomerel_ Czas edycji: 2013-01-02 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czasem czlowiek jest w stanie wybaczyć wiele ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Raczkowanie
|
Nie chcę przeklejać treści, ale jeśli ktoś ma ochotę to proszę, przeczytajcie moją historię.. potrzebuję wsparcia i spojrzenia trzeźwym okiem na moją baznadziejną sytuację związaną z rozstaniem..
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666566 |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że i oni (CHYBA) nie mają takiego wątku, żeby podejrzeć co nasi TŻowie wypisują i jak rozpaczają, że nie wiedzą jak się odezwać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3819 |
Zadomowienie
|
Kokkoszanel ja czytałam Twój wątek, myślę,że dziewczyny dobrze Ci poradziły, skoro on tak chce, to niech tak będzie. Nie rób sobie nadziei. To,że cię przytulił i powiedział,że dalej ma do Ciebie wiele uczuć - zwyczajnie nie chciał sie rozstawać w złej atmosferze, poza tym byłaś z nim 3 lata jego życia, zawsze będzie miał Cię w pamięci i coś będzie czuł. ale ty musisz się postarać i "zapomnieć", żyć bez niego, jak będzie chciał, jak sobie przemyśli to może kiedyś się odezwie, ale nie czekaj na to, żyj dalej(nie stój w miejscu i nie wyczekuj,że się odezwie codziennie)
Wiem,że to będzie okropnie ciężkie, bo ja dalej tak czasami czekam, ale ja już zaakceptowałam to,że już nie będziemy razem.No chyba,że kiedyś, w sumie nigdy nic nie wiadomo.Ale na chwilę obecną, jest jak jest, nic nie zmienimy ani Ty ani ja.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me. ![]() Edytowane przez Tindomerel_ Czas edycji: 2013-01-02 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zadomowienie
|
hmm i znowu chyba jestem wkurzona po rozmowie z bylym. To na prawde nie jest mi potrzebne....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchaj, a może jednak będzie Ci lepiej bez niego? Bo widzę,że się męczysz tą relacją tylko.
![]() |
#3823 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wybacz, ale ja tu widzę zaślepienie. Ty nie chciałaś wyjaśnienia, czemu Cię zostawił, aby zamknąć ten rozdział, tylko odpowiedzieć mu na każdy zarzut i udowodnić, że źle myślał, źle zrobił i teraz może już grzecznie wrócić. W procesie zdrowienia po eksie kluczowe jest zaakceptowanie rozstania, a nie siedzenie w oczekiwaniu, że zaraz wróci. Jasne! Trzeba umieć określać własne uczucia, kontrolować emocje, wiedzieć czego się oczekuje od partnera i tego wymagać.
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie byłaś przy tej rozmowie,więc syciągasz złe wnioski. Napisałam,że wyjaśnilismy sobie wszystko. wyjaśniliśMY. On mówił co wg niego szwankowało - ja tłumaczyłam jak wyglądało to z mojej strony,czym było umotywowane,ewetulanie przepraszałam za niektóre zachowania, tak samo było z jego strony, ja mówiłam, on tłumaczył i wyjaśniał. To nie była przepychanka jak wynika z Twoje komentarza ani udowadnianie sobie wzajemnie,że nic nie zrobiliśmy złego. Celem rozmowy też nie było udowodnienie,że żadne nie miało racji i ze to były wymysły i coś na zasadzie: " No to teraz możemy już do siebie wrócić! ![]() Wiem, czemu mnie zostawił. Aczkolwiek jak się okazało, jak dla mnie jest to absurdalne, bo jak się kogoś na prawdę kocha, to się go nie zostawia, tylko nad związkiem pracuje i nad sobą i przede wszystkim rozmawia i mówi na bierząco, co nie gra, co poprawić, czyż nie? Ale to nie zmienia tego co czuję. To/on dla mnie bardzo dużo znaczyło/znaczy, może Ty dałabyś radę po 5 latach urwać znajomość i po 2 miesiącach się całkowicie wyleczyć, zazdroszczę ![]() Pewnie,że czekam,że chiałby wrócić. A która nie czeka? Ale u mnie to nie wygląda tak,że nic nie robię,siedzę w domu i jojdam i nic tylko o nim myślę. Żyję normalnie,chodzę dalej na jogę,na siłkę, czytam, oglądam maniakalnie seriale, imprezuję, wychodzę z przyjaciółmi itp itd. Wydaje mi się,że dopóki będę go kochać dopóty będę w jakiś sposób czekać na niego. :P Malla a u Ciebie jak? Nie pamiętam Twojej historii:P
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me. ![]() Edytowane przez Tindomerel_ Czas edycji: 2013-01-02 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
ale nie można stać w miejscu trzeba iść dalej i nie oglądac się za siebie... co ma być to będzie.... każdy ma swoje przeznaczenie i swoje szczęście gdzieś tam daleko.... w górze... ktoregoś dnia nic sie nie poczuje i wtedy bedziemy wiedziały że to jest ten moment gdzie bedziemy mogly powiedziec " przestalam go kochać"
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zadomowienie
|
A ja wiem, że jak zawsze martwie się na zapas...ale wolę mieć czas na przemyślenie. Dziewczyny, za 2 tygodnie mam urodziny. Jak rozstawałam się 2 miesiące temu z moim ex-em to błagał wręcz żebym go na nie zaprosiła... Potem ze dwa razy pytał gdzie są i kiedy. Ostatnio jak go widziałam tydzień temu to znów zapytał, podałam mu już dane (godzinę, miejsce)... No a teraz poznałam tego chłopaka z sympatii...coraz lepiej nam się rozmawia, za parę dni się spotkamy. Nie chcę zapeszać ale zapowiada się obiecująco. I nie wiem co wtedy robić. Totalnie. Powiedzieć obu jaka jest sytuacja? (czy nie zrażę "nowego"?) , powiedzieć ex "stary mam kogoś" (trochę brutalne :/). Jak myślicie/
Oczywiście z "nowym" może nic nie wyjść więc problem z głowy... Ale...GDYBY COS to co radzicie ? ![]() Edytowane przez pogubiona88 Czas edycji: 2013-01-02 o 18:43 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3828 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A jak myślisz, kiedy przestał kochać, kiedy przestał się starać? Czy było jakieś wydarzenie, które go bardziej do tego skłoniło niż inne? Cytat:
Cytat:
Dobrze, że wyjaśniłaś, jak jest naprawdę, bo już się zastanawiałam, gdzie by tu Cię pogonić po Krakowie ![]() Przyszłam tu odpokutować porzucenie miłego faceta. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowemu też nie mów,ewentualnie możesz napomknąć, ale ja bym to zrobiła na imprezie,że "aa to mój eks,ale kumplujemy się, to go zaprosiłam". Ale najlepiej chyba byłoby gdybyś nie mówiła nic żadnemu:P a jeśli już któremuś musisz, to nie eksowi;p ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Nie wiem czy było coś konkretnego..ciężko nam było w ostatnim czasie z wielu powodów, nawzajem się zaniedbywaliśmy chyba trochę, a jak się okazało po naszych rozmowach- żeby to naprawić brakowało nam poważnej rozmowy- takiej jaką przeprowadziliśmy ostatniego dnia roku 2012:P
![]() |
#3830 |
Zadomowienie
|
Właściwie to ja się teraz do niego po raz pierwszy po rozstaniu odezwałam przez sms zobaczyć jak zareaguje, a odpisał ze jest zadowolony że napisałam i ze o to mu chodziło. Spytałam co u niego ten że się uczy. Standarowe pytanie jak sylwester a ten, że nic nie pamięta i napisał mi życzenia na co ja mu odpisałam, że już mi je składał bo dzwonił przecież do mnie. No i chyba mu sie glupio zrobilo i zaczal wypytywac czy głupot nie gadał , a ja ze troche tak (w skrocie telefon jego w sylwka: jak mu zyczylam powodzenia bo on mi takze to on sie zachłystywał ze smiechu ze nie trzeba bo powodzenie to on juz ma no i zaczal tam gadac glupoty ze pewnie wsrod tych kolezanek to jestem najladniejsza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zadomowienie
|
Mówię to tylko dlatego ze na miejscu nowego bym się źle czuła jakby jego ex przyszła
![]() ![]() No a były wie gdzie i kiedy bo już został zaproszony... |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
po drugiej stronie szafy
|
pogubiona - jeśli chcesz eksowi bardzo dowalić, to nie mów mu o nowym. Ja bym powiedziała, dałabym mu wybór, ale to dlatego że kiedyś nie powiedziałam i skończyło się koszmarną wojną z eksem i utratą przyjaciela, którym miałam nadzieję że zostanie.
#3833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do:"dziś jeździłam godzinę na rowerku(..)" - nie piszę takich rzeczy, bo wg mnie nic nie wnoszą do tego wątku:P kogo to interesuje,że ugotowałam dzisiaj obiad i przeczytałam nową książkę i spędziłam pół dnia z mamą na zakupach? ![]() Nie lubię niezałatwionych spraw i palić za sobą mostów, z resztą on bardzo w porządku się zachowuje i chce się dalej przyjaźnić, ja też,nie wyobrażałam sobie w takiej sytuacji tego,że miałyby pozostać jakieś niedopowiedzenia.
![]() |
#3834 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, po tym moim wygarnięciu mu sylwestra i smsa z tańczacą na rurze oddzwonił do mnie były.
Chciał wyjaśnić sprawę z sylwestrem. Smsów nie słyszał, i nie pomyślał, żeby od znajomego do mnie napisać. Smsy ode mnie odczytał dopiero rano. Jeśli chodzi o dziewczynie na rurze, to stali ze znajomymi i sie przyglądali tej rurze (samej bez dziewczyny) i poruszyli temat własnie tańczenia. Podeszła wtedy do nich laska i zaczeła z nimi gadać, jak to tam się tańczy itp. Ale podobno wyglądała na profesjonalna tancerkę. Malla, miałaś racje mogłam tak nie szaleć, bo i link o toksycznych związkach nie był kierowany dla naszego związku z byłym. Były przeprosił, powiedział, że myślał ,że na tyle go znam, że będę wiedzieć , że to nie we mnie było skierowane. Udostępnił linka od kolegi. Link usunął z facebooka zaraz po naszej rozmowie. O mamo, ale wiecie nie żałuję,że napisałam mu kilka słów, bo odezwał się, teraz normalnie rozmawiamy. I powiedział,że gdyby wiedział, że moja reakcja taka będzie to by nic nie pisał,żeby mi przykro nie było. I powiedział też że myslał o mnie w tego sylwestra i że pomimo dobrej zabawy wolał poprzedniego, którego spędziliśmy sami we dwoje. Ale ja głupia i narwana jestem. Dobrze,że się wszystko wyjaśniło, kamień z serca ![]()
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zadomowienie
|
Dziś wrócił, albo wraca z gór i dalej od piątku sie nie odzywa, ja od soboty milcze
![]()
#3836 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Seph, nie wiem co Ci poradzić, ale jak czytam Twoje posty to mam wrażenie,że między wami to takie przepychanki są, on się bawi, próbuje wzbudzić w Tobie zazdrość czy nie wiem co, a Ty siedzisz i się denerwujesz. Może nie warto jednak tego ciągnąć tylko lepiej skalpel, uciąć i dziekuję? Jakby mój eks tak się zachowywał to bym go chyba udusiła ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
I sie cały czas zastanawiam dlaczego przestal sie odzywac
![]()
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
Jest jeden minus mojego "oczyszczenia sytuacji" z EX. Przez te 3 miesiące uważałam się za winną, było mi wstyd, widziałam jego niechęć do mnie. Po wczorajszej rozmowie wydaje mi się jakiś bliższy, mam wrażenie że tak prosto byłoby mi ponownie zagadać i zapytać np. o jego stan zdrowia.
Nie zrobię tego jednak, bo: a) to przekreśliłoby moje wczorajsze starania o zachowanie twarzy b) sprowadziłoby mnie ponownie do poziomu stęsknionej panienki c) zrobiłoby mi kuku w głowę. Nie ma lekko dziewczyny, nie ma lekko! |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Seph Czas edycji: 2013-01-02 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może uznał,że tak będzie dla Ciebie/niego lepiej?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.