Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 18:19   #4891
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ale ta sól fizjologiczna to coś pomoże?

Katee super że z Kubusiem dobrze
Sól pewnie nawilża, ułatwia oddychanie - bardziej na katar. A na kaszelek musiałabyś poprosić lekarza o opinie i receptę.
Pisałaś, że lekarz mówił o furczeniach. Czyli zalega wydzielina. i my mamy inhalacje i potem oklepywanie by ułatwić drenaż wydzieliny. Potem młody sobie odkaszlnie i tak się jej pozbywa
Jak usłyszy świsty to wtedy skieruje do szpitala

I dziekujemy za brawa.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Katee to super, ze usg pomyślne. A o tej różnicy wielkości też słyszałam, że się potem zmienia.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:21   #4892
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
My już po wizycie.Pani doktor po osłuchaniu stwierdziła że to w oskrzelach coś tam furcze.Dostalismy masę leków
Wapno, acidolac oslonowo, Hiconcil i Clemastinum ponieważ pani dr stwierdziła że Oliwka nie poradzi sobie sama i potrzebny jest antybiotykJeśli nie będzie poprawy to czeka nas szpital
Biedactwo, oby szybko do zdrówka wracała i co najważniejsze, w domku

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy da się usunąć komentarz na all?
13.12 kupiłam siostrze w prezencie leginsy. od razu przez payU zrobiłam wpłatę. 20.12 pisałam do sprzedawcy czy wysłał już, bo chciałam jej dać pod choinkę. ten odpisał, że wysłał. Paczkę dostałam 31.12. data stempla to 24.12. wystawiłam negatyw. bo i rozmiar niezgodny z opisem na aukcji i jakość fatalna i jedna nogawka krótsza od drugiej i wzór do góry nogami a ten cham mi też n egatywa dał z tekstem "nie pol". no co za dziad!!! wkurzyłam się strasznie. No i czy w związku z tym, że towar jest niezgodny z opisem mogę chcieć żeby oddał mi kasę i pokrył koszt przesyłki?
A po co chcesz usuwać?
Możesz spór założyć ale to chyba mało daje.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Głosujcie!!!

1. Maluszki nowe smaki poznaja, a mamuski wciaz gadaja.

2. Pierwsze kaszki zajadają, Mamom w nocy spać nie dają.

3. W nowy rok wkraczamy, pierwsze ząbki witamy.

4. Nowy watek otwieramy, pewnie ząbki przywitamy.

5. Chociaż zima naokoło z Maluszkami jest wesoło.

6. Miesiąc drugi, trzeci, czwarty - wychowanie to nie żarty!

7. Kaszki zjadają oraz ząbkują a ich Mamusie nadal plotkują.
7

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
korzystając z promocji w rosmanie wysłałam mojego męża, by zrobił zapas pieluch, chusteczek, mleka i powiedziałam by przy okazji kupił KILKA słoiczków dla małej. a on wrócił z całą reklamówką przeróżnych dań...
tłumaczył się, że obok niego jakaś baba ustawiła dwa koszyki i pakowała do nich wszystko, co było na półce a on nie chciał być gorszy i też brał co mu w rękę weszło
Stary 2013-01-02, 18:26   #4893
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ja używałam przy pierwszym okresie a był on 12 tyg po porodzie.
I wszystko było ok. tak?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:54   #4894
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co... tych słoiczków z obiadkami, deserkami mam już kilkadziesiąt a dopiero za miesiąc będę coś wprowadzać

korzystając z promocji w rosmanie wysłałam mojego męża, by zrobił zapas pieluch, chusteczek, mleka i powiedziałam by przy okazji kupił KILKA słoiczków dla małej. a on wrócił z całą reklamówką przeróżnych dań...
tłumaczył się, że obok niego jakaś baba ustawiła dwa koszyki i pakowała do nich wszystko, co było na półce a on nie chciał być gorszy i też brał co mu w rękę weszło

wziął nawet pasternak z ryżem
boski jest ten Twój maz

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Iwoncia, ale tu chyba chodzi też o to, żeby dziecko uczyło się po 1. przeżuwania a nie ssania, a po 2. używania łyżeczki właśnie jako sztućca
o tym samym pomyslalam

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-01-02 o 18:56
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:00   #4895
Iwa844
Zakorzenienie

Pierwszy raz wrąbała 130 ml i spać nie chce Przycisk off się mojemu dziecku zepsuł
Stary 2013-01-02, 19:03   #4896
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz wrąbała 130 ml i spać nie chce Przycisk off się mojemu dziecku zepsuł

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:04   #4897
katiem
Wtajemniczenie

Maggie spokojnie możesz wiecej tego Rutinoscorbinu. Ja chyba brałam 2-3/ 3razy dziennie.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:13   #4898
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia, ale tu chyba chodzi też o to, żeby dziecko uczyło się po 1. przeżuwania a nie ssania, a po 2. używania łyżeczki właśnie jako sztućca
Ło matko, jeszcze 4 miesiąca nie skończył i już łyżki w ruch
To smoczek w takim razie jest be bo ssie go dziecko bardzo długo więc to chyba troche bez sensu.
Na jedzenie łyżeczką przyjdzie czas, najpierw niech sie uczy nowych smaków powoli.
Poza tym jak np karmi sie cycem do 6 m-ca bez dodawnaia nowych produktów to jakoś ssie, więc łyżeczki nie zna.
A z tym że wszystko ubabrane w koło zamiast dziecko pojedzone to też mi nie pasi
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:18   #4899
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ło matko, jeszcze 4 miesiąca nie skończył i już łyżki w ruch
To smoczek w takim razie jest be bo ssie go dziecko bardzo długo więc to chyba troche bez sensu.
Na jedzenie łyżeczką przyjdzie czas, najpierw niech sie uczy nowych smaków powoli.
Poza tym jak np karmi sie cycem do 6 m-ca bez dodawnaia nowych produktów to jakoś ssie, więc łyżeczki nie zna.
A z tym że wszystko ubabrane w koło zamiast dziecko pojedzone to też mi nie pasi
Oj Iwoncia, tu chodzi o skojarzenia. Dziecko widząc łyżkę, wie że teraz będzie jadło coś innego niż mleko. Bo potem nagle zaczniesz dawać to samo jabłko, które dawałaś ze smoczka, łyżką i Twój synek może być skołowany "o co chodzi, przecież mama mi dawała to samo wcześniej ze smoczka."

A smoczek nie ma nic wspólnego z jedzeniem, służy do uspokajania

Karmi się cycem do 6 miesiąca, ale z cyca leci MLEKO, a nie inne produkty.

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2013-01-02 o 19:21
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:19   #4900
Dearlie
Zakorzenienie

A ja chyba jeszcze nie chwaliłam się na wątku naszym Anciorem na brzuszku Oczywiście jęzorek ciągle na wierzchu. Czy Wasze maluchy też tak robią?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-01-02-432.jpg (53,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-01-02-429.jpg (55,7 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-01-02, 19:32   #4901
lidka0308
Zadomowienie

lili też ma języczek często wystawiony i ślini się masakrycznie
śliniaki jej zakładam bo zalewała ubranie w minutę po założeniu

na dziś zmykam myju i lulu, bo wymęczona psychicznie jestem
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:38   #4902
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
lili też ma języczek często wystawiony i ślini się masakrycznie
śliniaki jej zakładam bo zalewała ubranie w minutę po założeniu

na dziś zmykam myju i lulu, bo wymęczona psychicznie jestem
Antek to samo! Na dodatek nagminnie wkłada piąstki do buźki. Być może to zapowiedź nadchodzącego ząbkowania? Mam nadzieję jednak, że jeszcze mamy na to trochę czasu, bo my nadal co jakiś czas zmagamy się z kolkami, a gdyby jeszcze zęby do tego doszły... Chociaż ostatnio sprawdzałam dziąsła i nie widzę nic niepokojącego, więc łudzę się, że jeszcze długo będę mogła czerpać radość z widoku tego pięknego, bezzębnego uśmiechu.

Kochana ściskam mocno.
Stary 2013-01-02, 19:41   #4903
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Oj Iwoncia, tu chodzi o skojarzenia. Dziecko widząc łyżkę, wie że teraz będzie jadło coś innego niż mleko. Bo potem nagle zaczniesz dawać to samo jabłko, które dawałaś ze smoczka, łyżką i Twój synek może być skołowany "o co chodzi, przecież mama mi dawała to samo wcześniej ze smoczka."

i cycate dzieci (że je tak nazwę) mają lepiej wyćwiczone mięśnie twarzy, a to też potem pomaga przy jedzeniu łyżeczką

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:44   #4904
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja chyba jeszcze nie chwaliłam się na wątku naszym Anciorem na brzuszku Oczywiście jęzorek ciągle na wierzchu. Czy Wasze maluchy też tak robią?
Pięknie trzyma główkę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:49   #4905
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
i cycate dzieci (że je tak nazwę) mają lepiej wyćwiczone mięśnie twarzy, a to też potem pomaga przy jedzeniu łyżeczką
Kaczuszko, a ja Cię jeszcze pomaltretuję o te Bebilony. Możesz mi powiedzieć, w którym tygodniu (lub momencie) przeszłaś na ten zwykły? Po skończonym 3 miesiącu?

Marta dziękujemy.
Stary 2013-01-02, 19:55   #4906
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Skołowany to bedzie zawsze jak bedzie podawane cokolwiek nowego

A czy on wie ze to MLEKO leci czy SOK czy cokolwiek innego??
Wiedzą tylko że to coś co leci ma inny smak i na tym sie kończy.
A czy on wie ze smoczek słuzy do uspokajania??
On sie uspokoi przy smoczku, cycku i butelce bo mu usta zatka
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:56   #4907
kaczuszka69
potworkowa

nie mogłam się powstrzymać i kupiłam taki komplecik http://allegro.pl/komplet-0-6-miesie...918022437.html

Mysza

-15kg

Stary 2013-01-02, 20:01   #4908
afternoon
Rozeznanie

Witajcie wieczorową porą

Podczytywałam , ale dopiero teraz udało mi się usiąść spokojnie dzisiaj szalony dzień, przez ząbkowanie głównie, niestety mimo ukończonych 3 miesięcy nie zniknęły również problemy brzuszkowegazy dzisiaj męczyły Filipka, a kupa mocno śluzowata była wieczorem wył już niemiłosiernie i nie chciał cyca po kąpieli, tylko padł natychmiast.
Jutro mamy szczepienie, w piątek jedziemy zrobić morfologię na poniedziałkową wizytę u kardiologa. Z czego pobierana będzie krew, orientujecie się może?

właśnie się obudził
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:01   #4909
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Kaczuszko, a ja Cię jeszcze pomaltretuję o te Bebilony. Możesz mi powiedzieć, w którym tygodniu (lub momencie) przeszłaś na ten zwykły? Po skończonym 3 miesiącu?

Marta dziękujemy.
jeszcze całkowicie nie przeszłam, została mi ostatnia puszka Comfortu i szkoda, żeby sie zmarnowała próbowałam dawać po jednej miarce jakiś tydzień przed trzecim miesiącem, ale skończyło się to takimi kolkami przed dwa dni, że dałam sobie siana. tak serio to mała jest przestawiana trzeci tydzień i już w sumie więcej zwykłego Bebilonu jest, jak Comfortu kup małą puszkę zwykłego, najwyżej się zmarnuje (u mnie zmarnowała się duża ) i możesz sprobować dawac po jednej miarce.

Mysza

-15kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 20:02   #4910
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co... tych słoiczków z obiadkami, deserkami mam już kilkadziesiąt a dopiero za miesiąc będę coś wprowadzać

wziął nawet pasternak z ryżem

jak byłam w rosku to pusto prawie na półkach było ale udało mi się nabyć ... 16 kupiłam ale to starczy bo jeszcze miała a od 5 miesiąca sama zaczynam gotować na cielęcince na początku

Cytat:
Głosujcie!!!

1. Maluszki nowe smaki poznaja, a mamuski wciaz gadaja.

2. Pierwsze kaszki zajadają, Mamom w nocy spać nie dają.

3. W nowy rok wkraczamy, pierwsze ząbki witamy.

4. Nowy watek otwieramy, pewnie ząbki przywitamy.

5. Chociaż zima naokoło z Maluszkami jest wesoło.

6. Miesiąc drugi, trzeci, czwarty - wychowanie to nie żarty!

7. Kaszki zjadają oraz ząbkują a ich Mamusie nadal plotkują.

za 4 i 7 jestem
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:03   #4911
sandra23s
Zadomowienie

Laski ja mam takie ,moze glupie,pytanie:
chcilam sprzedac ubranka po Poli na ebayu ale ja nie mam konta w banku.czy moge podac numer konta mojego męża?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:04   #4912
Konczita
Zakorzenienie

co do jedzenia mojej Niuni to deserki i zupki dostaje łyżeczką ... uczę ją od skończenia 4 miesięcy i dobrze nam to idzie, je bardzo ładnie, dzióbek otwiera szeroko i pięknie mamla ... uważam że nauka nie pójdzie w las

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
chcilam sprzedac ubranka po Poli na ebayu ale ja nie mam konta w banku.czy moge podac numer konta mojego męża?

ja mam na all konto moje a dane męża
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:10   #4913
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
nie mogłam się powstrzymać i kupiłam taki komplecik http://allegro.pl/komplet-0-6-miesie...918022437.html
Zarąbisty!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
A nie możesz całej transakcji na ebayu przeprowadzić na męża żeby nie było wątpliwości? Tak strzelam, nie znam się

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-02 o 20:15
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:26   #4914
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Zgadzam się Fajnie, że dzidzia jest czysta ale musi się nauczyć z łyżeczki. Ja to już nawet kubeczek kupiłam i te soczki po 4 miesiącu mam zamiar próbować podawać kubeczkiem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Odebrałam w Rossmanie paczkę z Hipp, miałam tam soczek i obiadek i łyżeczkę. Dodatkowo skorzystałam z kuponów zniżkowych i kupiłam kilka słoiczków.
a jaki kubeczek kupiłaś, niekapek czy zwykły?

Cytat:
pięknie trzyma główkę
Lena też ciągle z jęzorem na brodzie

Cytat:
Antek to samo! Na dodatek nagminnie wkłada piąstki do buźki. Być może to zapowiedź nadchodzącego ząbkowania? Mam nadzieję jednak, że jeszcze mamy na to trochę czasu, bo my nadal co jakiś czas zmagamy się z kolkami, a gdyby jeszcze zęby do tego doszły... Chociaż ostatnio sprawdzałam dziąsła i nie widzę nic niepokojącego, więc łudzę się, że jeszcze długo będę mogła czerpać radość z widoku tego pięknego, bezzębnego uśmiechu.

Kochana ściskam mocno.
Dearlie, mi się wydaje, że maluchy cmokają rączki nie tylko z powodu ząbkowania.
Lenę wyraźnie to uspokaja.
poza tym nasze maluchy na tym etapie kiedy wszystko chcą poznawać poprzez smak, najpierw piąstki, później wszystko inne, włącznie z zabawkami

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorową porą

Podczytywałam , ale dopiero teraz udało mi się usiąść spokojnie dzisiaj szalony dzień, przez ząbkowanie głównie, niestety mimo ukończonych 3 miesięcy nie zniknęły również problemy brzuszkowegazy dzisiaj męczyły Filipka, a kupa mocno śluzowata była wieczorem wył już niemiłosiernie i nie chciał cyca po kąpieli, tylko padł natychmiast.
Jutro mamy szczepienie, w piątek jedziemy zrobić morfologię na poniedziałkową wizytę u kardiologa. Z czego pobierana będzie krew, orientujecie się może?

właśnie się obudził
biedny Filipek, tulę

krew pobierają z żyły, zazwyczaj z rączki lub z główki

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jak byłam w rosku to pusto prawie na półkach było ale udało mi się nabyć ... 16 kupiłam ale to starczy bo jeszcze miała a od 5 miesiąca sama zaczynam gotować na cielęcince na początku
ja chyba zacznę od indyka

dziewczyny, jakie gryzaki mają wasze maluchy, polećcie coś.
u Leny w miejscu dolnych jedynek zauważyłam opuchliznę i białe punkciki ... chyba niedługo się zacznie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:33   #4915
colds
Zakorzenienie

Te mamy, które nie zagłosowały niech robią to.
Do końca wątku jest taka możliwość - jak coś .

Melcia ma mniejszy apetyt przez dziąsełka . Jutro będę rozmawiać z pediatrą, zobaczymy, co powie..
Stary 2013-01-02, 20:40   #4916
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
te mamy, które nie zagłosowały niech robią to.
Do końca wątku jest taka możliwość - jak coś :d.

Melcia ma mniejszy apetyt przez dziąsełka . Jutro będę rozmawiać z pediatrą, zobaczymy, co powie..

7

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:41   #4917
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Skołowany to bedzie zawsze jak bedzie podawane cokolwiek nowego

A czy on wie ze to MLEKO leci czy SOK czy cokolwiek innego??
Wiedzą tylko że to coś co leci ma inny smak i na tym sie kończy.
A czy on wie ze smoczek słuzy do uspokajania??
On sie uspokoi przy smoczku, cycku i butelce bo mu usta zatka
No skoro zna smak mleka od urodzenia, to chyba wie, że to mleko Może nie nazywa tego "MLEKO", ale rozróżnia co leci i czy to jest nowe czy znane.
Mój kompletnie inaczej zachowuje się przy smoczku, cycu czy butelce. Przy smoczku się uspokaja i zasypia, przy cycu je i jest pobudzony, a butelki nienawidzi i nie chce ssać. Także akurat moje dziecko wie do czego służą poszczególne te "narzędzia"

A powiem Wam, że on nawet wie już co to łyżka, bo podawałam mu od urodzenia codziennie kropelki łyżeczką. Wczoraj jadłam słoiczek gruszkowy i dałam mu na sam koniuszek do posmakowania, to od razu usta otworzył i chciał, żebym mu wsadziła do dziuba Potem spróbował jeszcze jabłuszka, ale wtedy już wypluł

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorową porą

właśnie się obudził
Bardzo Wam współczuję, u nas od 3 nocy (odpukać!) około 6 rano sama kupa z bąkami leci. Ale po świętach była masakra! Kupa śluzowata, nie mógł jej zrobić, nawet rurka Windi zatykała się tą kupą! I to było przez alergię, bo zjadłam za dużo nabiału w święta

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

za 4 i 7 jestem
Cytat:
u Leny w miejscu dolnych jedynek zauważyłam opuchliznę i białe punkciki ... chyba niedługo się zacznie
Mój ma z mothercare kilka. Takie z wodą w środku.

Jestem za nr 7.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:43   #4918
kaczuszka69
potworkowa

ząbek tu, ząbek tam, ząbek to wyzwanie dla każdej z Mam

Mysza

-15kg

Stary 2013-01-02, 20:46   #4919
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Ala ma taki http://allegro.pl/canpol-grzechotka-...908402505.html ale nie przepada bo jest za duży i źle się go jej trzyma.
A kupiłam jej ostatnio ten http://allegro.pl/gryzak-wodny-samoc...901840706.html i go uwielbia, świetnie się jej go trzyma w łapce i ma dużo wypustek masujących i jest idealnie miękki. Są różne kształty, ja złapałam akurat autko, bo to był jedyny czerwony a moja córa chętniej wyciąga łapki po intensywnie kolorowe zabawki.

Cytat:
Te mamy, które nie zagłosowały niech robią to.
Do końca wątku jest taka możliwość - jak coś .

Ja nie głosuję bo jestem uczestnikiem tego konkursu proszę Szanownego Jury

Cytat:
A powiem Wam, że on nawet wie już co to łyżka, bo podawałam mu od urodzenia codziennie kropelki łyżeczką. Wczoraj jadłam słoiczek gruszkowy i dałam mu na sam koniuszek do posmakowania, to od razu usta otworzył i chciał, żebym mu wsadziła do dziuba Potem spróbował jeszcze jabłuszka, ale wtedy już wypluł
Robimy identycznie i Ala od samego początku pięknie otwiera buźke do łyżeczki, mam nadzieję ze dzięki temu z karmieniem nie będzie problemów.

Mam te kupony rabatowe z hippa do Rossmanna i o ile "żywieniowe" wykorzystam to te na kosmetyki mogę odstąpić. Rabaty na szampon, oliwkę, płyn do kąpieli i mleczko. Któraś używa kosmetyków Hippa i byłaby chętna?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-02 o 20:53
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:51   #4920
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny chyba muszę iść do gina..
Po prawej stronie nad blizną po cc mam jakąś wypukłą gule, jutro zrobie zdjęcie i wrzuce bo widać ją dobrze przez skóre, ogólnie mam niezłe bliznowce dobre 2cm nad i pod blizną wyczuwalne zresztą ginek na wizycie po połogowej mówił że no niestety ale wewnątrz bliznowce mam i to paskudne, tyle że wtedy nie było jeszcze tej guli. Może bym to i olała ale może to jest powód mojego ciągłego plamienia raz krwią, raz jakąś brązową wydzieliną, która na wkładce wygląda jakbym za przeproszeniem się do czysta nie podcierała przy wypróżnianiu się.

Ja też uważam że co łyżeczką to łyżeczką, jeśli maluch nie zaakceptuje jej teraz to potem będzie tylko gorzej, przekonałam się na starszych i teraz błędu podawania zupek butelką nie popełnie. Zośka też już wie do czego służy łyżeczka na jej widok buzia na całą szerokość otwarta.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Gryzak Zosia ma żelowy (taki z żelem w środku co mozna w lodówce schłodzić przy ząbkowaniu) a propos ząbków- wyszła jej niespodziewanie jedyneczka na dole jak mi się uda to jutro zrobie zdjęcie, uwiecznione musi być
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości