|
|
#3691 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar XLVI
Cytat:
ale jakto-albo jagód? przeciez borówki to jagody?
|
|
|
#3692 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
to jak o żarciu to też pomacham znad - surówki z pekińskiej i papryki oraz ziemniaków z marchewką na parze bez soli ale za to z masłem
wpisuję się w dietetyczny trąd czy nie ![]() mi jeszcze też, aczkolwiek planuję zakup... z tym że chyba nie będę się dzielić wrażeniami w barze bo spowoduję zniesmaczenie jak mooncupem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Nindżopesz
|
Ad sinupret wymiany kilogramowej mialam ostatnio piekny sen - moglam korzystac z ciala TZta (wcielac sie) wiec objadalam sie wowczas do nieprzytomnosci swiadoma, ze mojej sylwetce to nie zaszkodzi
![]() Cytat:
- prawdopodobnie na dziendobry by mnie opitolili, ze jestem i tak za chuda - kazaliby "cwiczyc zeby wyrzezbic sylwetke i jesc normalnie" co w moim przypadku g... daje jesli chodzi o domowe cwiczenia a poza tym nie lubie cwiczyc, nie chce mi sie, nie mam ochoty petac sie po silowniach itp., wole jesc mniej - kazaliby jesc chude miesa, twarog, warzywa i tego typu rzeczy, podczas gdy ja wole serki waniliowe i liczenie kalorii A jesli chodzi o przepisy to rozmyslam nad kuchnia azjatycka ( ) z pominieciem ryzu czyli jakies ciekawe miszmasze kurczakowo-krewetkowo-psio-warzywno-grzybowo-sojowe ale przerazaja mnie przepisy typu 1 lyzka sosu ostrygowego, 1 wywaru rybnego, 10 g orzeszkow piniowych, kapusta pak-choi, grzybki shiitake, mango, papaja i awokado i potem kurna kombinuj skad to wytrzasnac a calosc kosztuje 50 zeta.
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
No borówek amerykańskich albo jagód tych malutkich
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubieu z rumem cześć
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam ![]() może wypijemy zbiorowo herbatę z patykiem? ![]() Cytat:
i jako pilot w Catch Me if You Can
|
|
#3699 |
|
grozi wypollizowaniem
|
bosz..nie macie laski innych planów na nowy rok tylko czyszczenie bebechów?
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
i tak fogle to muszę schuść psa
a to już chyba łatwiej siebie odchudzić
|
|
#3701 |
|
grozi wypollizowaniem
|
aaa...czyli borówek albo borówek ?
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko w Krakowie
Cytat:
Cytat:
![]() z pkt 3 twaróg mnie z tego najbardziej przeraża, aż strach pomyśleć że kiedyś codziennie to jadłam (i pewnie przez to mam dość )
|
||
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie piję aż tyle żeby miało tak znaczący wpływ no siedzenie - no jacha - tu widzę największego wroga ale tak jak pisamy dalej z Aileenn, szczytem moich wyczynów były dotąd spacery dłuuugie, raz w roku 4 dniowy hiking, kilka razy rolki - zawsze byłam mobilna chodzeniowo - znaczy się uwielbiałąm pomykać pieszo ale nie ruszam się znacząco mniej a tu taka nadwyżka masy ![]() myślę ze może te proporcje ruchu i żywieności ad obecny metabolizm związany z wiekiem - no ale do końca nie chcę w to wierzyć, serio wolę wierzyć że to moja wina i że sie wszystko da odkręcić |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
gadałam ostatnio ze znajomym i mówi, że od kiedy się przeprosił z siłownią, to siedzi zimą w domu w koszulce i się z niego pot leje i mu za gorąco
ja: a ja zmarzluch jestem, dopiero jak jest upał + 30 stopni, to mi ciepło ![]() on: to musisz mieć przemianę materii jak leniwiec ja: ![]() on: jakbyś zaczęła regularnie ćwiczyć jakieś dobrze dobrane zestawy, to byś zauważyła różnicę ja: ale ja nie lubię ćwiczeń. I mi się nie chcę ćwiczyć on: no to cierp hmm ![]() z lenistwa zostanę przy diecie. od jutra
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-01-02 o 21:38 |
|
|
|
#3705 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
przyda się Cytat:
![]() dla mnie jagoda to jagoda z lasu borówka z kszaka hamerykańska
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
no tak ale borówka musi być borówką czarną żeby można byłą ją nazwać jagodą, a jak chodzi o borówkę amerykańską to już jest borówka i tyle, jak się używa dwóch nazw to łatwiej rozróżnić bez podawania konkretnego gatunku
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3709 |
|
grozi wypollizowaniem
|
czyli nie sądzisz ze borówka amerykanska zawdziecza swą nazwęborówce z lasu?
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3711 |
|
To ja :)
|
Białe Michałki... I Świwki w czekoladzie z Jutrzenki Dobre Miasto...
O! Czuję się, jakbym drut kolczasty połknęła. Tak mi w gardło sucho jakoś...
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dobra to idę te borówy wyjąć ![]() A co do Michałków to najlepsze pomarańczowe, kawowe średnie, białe za słodkie, ale z jednego zjem
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówi się też owoce jagodowe , nie borówkowe
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
uzależniłam się od zapachu żelu pod prysznic marki Sephora zielona herbata i cos tam - lub bez coś tam - ale uwielbiam butlę zapach przypomina mi jakieś męskie perfumy - tudzież uniseks - zielonej herbaty an szczęście nie przypomina wcale - i na szczęście dostaję tow prezentach bo cena z 20 % niżką w Sefo dalej jest nieprzyzwoita jak na produkt do kąpieli - przy którym odlatuję i sie odstresowuję na maksa i którym pachnę godzinami po kąpieli
ale jednak cena jest nieludzka o takie ło Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-01-02 o 21:56 |
|
|
|
#3715 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
mieszkalam kiedys z pewną kolezanką u której borówki to było jesczez cos innego
,ale jak sie okazało (po lkatach ) tez miala racjep.-kupiłam borówki x- to są czernice p-zgupialas czernice to wyglądaja jak maliny x-maliny są czerwone p-ale te czarne..maliny x- aaa-to ostezyny p.-ostręż...co???! x- ostręzyny p-no dobra...a borówki to wg ciebie jak wyglądają? x- są czerwone p-czerwone!!!??? x- nom..czerwone na krzakach p-czerwone to moze żurawina x-nieeee p-ale kojarzysz co to zurawina x-nom nom klukwy p-???? x- klukwy...klukwy to zurawiny po naszemu...chyba..tak mi sie zdaj p-tpo co z tymi borówkami? x- nooo...to borówki to są takie jak klukwy...ale nie klukwy p-no to ja nie mam pojecia co to jest x- no borówki włąsnie to są-przeciez ci mówie ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
no wiadomo bo maliny, jagody i nawet banan to są jagody, ale ten owoc z lasu granatowy to jest borówka na pewno, zwyczajowo zwana jagodą, nie ma owocu o nazwie botanicznej jagoda ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
ja nie mówie ze to nie mozna sobie nazwac owego owocu jagodą , tylko niech mi ktos nie wmawia ze ja sie posługuje nieprawidłową nazwą nazywając go (ten owoc z lasu) borówką
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) bo funkcjonują od wieków pewne nazwy zwyczajowe ![]() takoż jak w przytoczonej rozmowie z koleżanką ![]() a co do ostrężyn i jeżyn itd to niejedną dyskusję miałam z mieszkańcami innych regionów, bo w każdym miejscu się na to inaczej mówi i w sumie to nie mam pojęcia jaką to ma botaniczną nazwę
|
|
|
|
|
#3717 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
) i nawet go używam, docelowo mam zamiar pisać w nim co mam danego dnia zrobić i odhaczać chyba na dobre mnie podmienili Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#3718 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Nie ogarniam waszej dyskusji owocowej, to nie moja pora na myslenie
![]() Idę spać
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3719 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
jakie znowu czerwone borówki
![]() edit: wyguglałam, hm, w sumie znam nazwę brusznica ale na oczy jeszcze nigdy nie widziałam... ani w lesie ani na obrazku
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2013-01-02 o 22:21 |
|
|
|
#3720 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ja pierdziele-przed chwilą twierdziłas ze borówki to som te hamerykanskie-czyli na pewno nie czerowne ![]() ja mysle ze 90 procent społeczenstwa nie ma pojecia o istnieniu czegos takiego jak czerwona borówka ![]() co do ostręzyn to to śa jeżyny,a co najlepsze maliny to tez jezyny ![]() Cytat:
nom brusznice własnie...ja tez nie widzialam na zywo....a moze widzialam ale myslalam ze to cos trującego ,zurawiny tez nie widzialam,ale jakos mialam zakodowane ze czerwone to jest
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-01-02 o 22:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Dziewczyny już pisały co Mu odpowiedz.

wpisuję się w dietetyczny trąd czy nie 

:
Może rzeczywiście mam cukrzycę
Parabel- czy to możliwe?

lubieu z rumem