|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=vBwpXgagNXw
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Historia dla mnie bardzo przewidywalna - mimo, że często lubię proste historyjki dla "odmóżdżenia", to tutaj akurat się nie sprawdziło Nawet striptizy panów nie były tak porywające, jak w trailerze
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym drugim bedzie problem raczej.edit. jednak nie bedzie problemu. wystarczy wygooglować. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-02 o 20:57 |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak dziękuje za pomoc
Przeciętność nie jest tym, do czego należy dążyć! Edytowane przez anczysko1 Czas edycji: 2013-01-02 o 21:02 |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
oglądnęłam The words i taki sobie.. Olivia Wilde jest wg mnie beznadziejną aktorką i wątek jej i tego pisarza był na siłę. Ale Bradleya uwielbiam
Jego filmowa partnerka miała chyba tylko za zadanie się do niego tulić
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam "The words" jakiś tydzień temu
Też nie rozumiem przesadnych zachwytów nad tym filmem, historia dość nijaka dłużąca się, na więcej niz 5 nie zasluguje.Za to widziałam dzisiaj It happened one night i spędziłam cudowne półtora godziny! To jest właśnie komedia romantyczna najwyższych lotów, z genialną grą Clarka Gable'a (nawet ten jego wąs mi nie przeszkadzał). Polecam każdemu na tego typu wieczory/popołudnia! ![]() Czy któraś z was ma konto na imdb? Czy tylko mi zniknęła zakładka "My movies" i jak szybko można dostać się do filmów, które widziałam? Nie mogę się doczekać filmów z Ryanem Goslingiem, widziałam oba zwiastuny i szczęka opadła Czego ten człowiek nie potrafi zagrać?
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
"Dwóch gniewnych ludzi" (2003)- dość zabawna komedia z Nicholsonem i Sandlerem (lubię ich w komediach). Ciekawy pomysł na fabułę, dużo zbiegów okoliczności, jak na komedię lekko zaskakujące zakończenie. Napisałam "dość zabawna komedia", bo wiem, że tych panów byłoby stać na więcej, ale i tak dobra
Najbardziej podobała mi się scena, gdy Nicholson zamieszkał u Sandlera i to co działo się potem
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj widziałam zwiastun jakiegos filmu z 'pins' w tytule
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten pierwszy za bardzo przypomina "Drive" i jeszcze ta Mendes.. jest jeszcze "Gangster Squad", ale tam to chyba rola drugoplanowa zdaje się (tu zdecydowanie bardziej czekam na Penn'a Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-03 o 00:50 |
|
|
|
|
#3553 |
|
Holy Crap!
|
Trzynaście Duchów- nie zachwycił mnie, nudny, nieprzekonująca charakteryzacja. Robiłam sobie przerwy podczas oglądania. Daję punkt wyżej za postać Szakala, bo był interesujący i przyciągający wzrok
2/10
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie tego serwisu imdb - nie wiedziałam o jego istnieniu!
Ostatnio znajomy wkleił zajawkę filmu Pain and Gain własnie z tej strony. Chyba założę konto, bo mnie zaciekawiła. Uszami mi Filmweb, z jego pseudo krytykami filmowymi, wychodzi, więc byłaby to fajna alternatywa
|
#3556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem zaczął grać w filmach i pięknie mu to idzie ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
szkoła na fali to swoją drogą, pamiętam te czasy <3
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 |
|
BAN stały
|
Ja nie do końca lubię filmweb, strasznie chamskie komentarze tam ludzie wrzucają, kłócą się trolują... Trochę taki śmietnik.
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
megamag - nawet nie trochę, a totalnie
Ale wszędzie się tak robi - zawsze jest ok, dopóki serwis nie stanie sie popularny i nie przybędzie tam zewsząd szarańcza internetowa, która tylko lubi siać zamęt i kontrować każdą opinie innych ludzi oraz na siłę narzucać swoje , często chore, poglądy Ze wszystkim tak było - począwszy od serwisów społecznościowych, poprzez odmóżdżające stronki typu Demotywatory, poprzez serwisy tematyczne, jak Filmweb, a skończywszy na forach Na cóż Ludzie widocznie zawsze muszą gdzieś wylewać tzw "żółć", a gdzie najlepiej, jak nie w Internecie?
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-01-03 o 14:29 Powód: literówka |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, raz wyraziłam swoje zdanie, kulturalnie
tak mnie ktos zjechał, że ja dziękuję.
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod każdym filmem, w każdym temacie ktoś sie kłoci i wyzywa. druga sprawą jest to że kiepsko portal nad tym panuje, w sumie nie wiem czy w ogole reaguje na coś takiego - powinni blokować możliwość wypowiadania się osobom które nie potrafią tego robić kulturalnie i sprawa by sie rozwiązała. ja osobiście w ciagu paru lat napisałam coś może kilka razy, nie zaglądam w te dyskusje, wole tutaj pospamować ![]()
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Zakochani w Rzymie uwielbiam komedie romantyczne zbudowane z paru historyjek (moje ulubione to "Paris je t'aime" oraz "Love actually"
) więc chętnie zasiadłam do filmu i... rozczarowałam się to lekko powiedziane. Film jest przegadany, akcja niemrawa i gdyby nie nazwisko Allen, na ten obraz byłyby wylewane kubły pomyj.Dałabym 4/10, ale z szacunku dla reżysera, któremu niegodne produkować tak słabe obrazy, 3/10 Samsara ciężko powiedzieć cokolwiek o tym filmie, trzeba to zobaczyć. Mnie brakowało jakiegoś podpisu miejsc, są takie, o których nie miałam pojęcia, a chciałbym zobaczyć. Film niesamowity, ale forma jednak momentami nuży (bardzo podobało mi się zakończenie )Wracając do Goslinga, kocham go w Blue Valentine, Drive oraz Lars and the real Girl. Zaraziłam moją koleżankę no i osobiście jest w moim top 3 aktorów obok Brando i de Niro, a stanawianie go w tak zacnym gronie o czymś świadczy
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie Samsary, kiedy ja byłam na seansie, po filmie cała sala została, żeby przeczytać do końca napisy i dowiedzieć się nazw każdego ze sfilmowanych miejsc. Zdjęcia robią ogromne wrażenie.
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Od filmwebu i imdb wolę http://www.rottentomatoes.com
Zgadzam się z wami, że na filmwebie to komentarzy nie ma co czytać... dlatego właśnie ich nie czytam Mają dość aktualne info o premierach, zapowiedziach i nagrodach i dlatego ich lubię.
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

to był miło spędzony czas 

z tym drugim bedzie problem raczej.
Jego filmowa partnerka miała chyba tylko za zadanie się do niego tulić

Czego ten człowiek nie potrafi zagrać?