|
|
#3511 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
Chwała dziwkom - mam mieszane uczucia, z jednej strony dobry dokument, pokazujący pracę dziwek ich oczami, z drugiej strasznie atawistyczna wizja świata. |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna, słodka bajka ![]() Ja obejrzałam "Sekretarkę" z Maggie Gyllenhall (nie wiem czy to rodzina tego Gyllenhalla od Bogów ulicy i Księcia Persji -ktoś wie??)- ciekawy... Dość erotyczny, moze się zrobić gorąco, jeśli ogląda się we dwoje
|
|
|
|
|
#3513 |
|
BAN stały
|
Idealny facet. Fajna komedia romantyczna.
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to też nie jest horror, ale pewnie zakwalifikowali ten film tak ze względu na obecność wampirów. ;P hehe
|
#3516 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio obejrzałam Dziewczynę z tatuażem -rozczarowała mnie ta ekranizacja, muszę obejrzeć szwedzką. Po tym filmie przekonałam się, że Daniel Craig to aktor jednej zblazowanej miny
|
|
#3517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w przeciwieństwie do zbuntowanego dziewczątkaJestem Bogiem- zmęczyłam. jedyne co w tym filmie było interesujace, to obraz Polski sprzed 15lat, nie powiem-przerażający. Nie wiem, jak Katowice się teraz przedstawiają, ale wierzę, że nie tak depresyjnie. Same chłopaki i fabuła-marnie. 4/10 |
|
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Hannibal. Po drugiej stronie maski - 7/10
Bar na Victorii - 8/10 Jack, jakiego nie znacie - 9/10 (piekna rola Ala Pacino, choć tematyka ciężka bardzo, bo to film dotykający problemu eutanazji) |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Dopóki piłka w grze (4/10) - zabrałam się za ten film bo lubie Eastwooda
![]() Take This Waltz (6/10) - o rany, juz dawno mnie tak nie irytowała jakaś postać filmowa jak główna bohaterka - Margot Jak ja nie lubię takich kobiet, które tak postępują jak ona.. Jednym słowem, spodziewałam się czegoś bardziej ciepłego, słodkiego itp. a było dośc dziwnie, momentami nawet bardzo, no i strasznie irytująco jak dla mnie. Niemniej nie sposób nie zgodzić się ze stwierdzeniem mojego TŻ, że pokazali w tym filmie samo życie.. i to były ostatniej filmy obejrzane w starym roku
|
|
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Hannibal- groszy od Milczenia Owiec ale i tak bardzo mi się podobał, no i uwielbiam J,Moore
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Film obejrzany jeszcze w starym roku:
"Nie opuszczaj mnie" (2010)- książki nie czytałam, a podobno dobra. Tutaj dość szybko dowiadujemy się co stanowi główny motyw filmu, odkąd wiedziałam, byłam autentycznie przerażona. A jakby nie patrzeć za ileś lat mogłoby to być samo życie, ludzie często niby dla 'wyższej idei' robili coś nieetycznego... Film mnie osobiście przeraził, widzimy w nim małe jeszcze dzieci, na początku niczego nieświadome, potem godzące się z takim losem... Od małego miały robione pranie mózgu, można powiedzieć, choć znajdą się i nielogiczne wątki. Zdążyłam się zżyć z bohaterami, poznać ich emocje, polubić ich... Pod koniec filmu nie mogłam już powstrzymać wzruszenia, sceny bardzo sugestywne, bardzo ładny monolog końcowy głównej bohaterki. Jeden z lepszych filmów na przemyślenie, ale radziłabym nie oglądać przed snem, ja tak zrobiłam i potem ciężko było usnąć. Mnie po prostu też zdołował, bo było w nim tyle smutku, oprócz przesłania oczywiście. Już w Nowym Roku: "Wakacje Jasia Fasoli" (2007)- nie jestem fanką Jasia Fasoli, ale ten film przypadł mi do gustu Lekki, pełen śmiesznych sytuacji, same gesty mnie śmieszyły, mimika. Scena z restauracją czy gonieniem kury- jak dla mnie świetne. Ciekawie poprowadzona fabuła, myślę, że to dobrze, że osadzona we Francji, ja się pośmiałam, polecam
|
|
|
|
#3522 |
|
Konto usunięte
|
Savages (2012) - ogląda się bez bólu, ale nie dziwię się niskim ocenom, bo po takim reżyserze spodziewałam się jednak dużo, dużo więcej. Film w sumie o niczym, służący chyba dalszemu oswajaniu Amerykanów z perspektywą legalizacji marihuany. Taka wydmuszka, miejscami brutalna, miejscami nudnawa.
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Czyli w sumie niezbyt mnie ciekawiło, co będzie dalej. 5/10I jeszcze obejrzałam to: "House at the End of the Street'' (2012) 6,5/10 http://www.filmweb.pl/film/House+at+...et-2012-576014 Niech Was nie zmyli podany gatunek, bo elementów horroru w tym filmie za wiele nie ma. Ale pomysł ciekawy. Niektórzy pewnie obejrzą ze względu na Jennifer Lawrence. Ja uważam, że film jest średni. Trochę za mało akcji, za wolno się to wszystko dzieje. Ale ma swój pewien klimat. Mimo wszystko mi się podobał.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-01-02 o 08:56 |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Halloween (1978)---aż dziwi, że przy tak niskim budżecie powstał jeden z lepszych horrorów, klasyk. Film typowy jak na tamte czasy- tj. niemądra nastolatka drze buzię zamiast uciekać. Ale to nie przeszkadza . Do tego muzyka, rewelacyjna, rozpoznawalna nawet bez wcześniejszego oglądania. 7/10
|
|
|
#3525 |
|
BAN stały
|
Big love - kurde, co za szmira. Postacie z plastiku, a historia z brukowca.
Chwała dziwkom - nawet ciekawie się oglądało, chociaż nie wiem czy to coś wniosło do mojego światopoglądu i wiedzy o świecie. Wcale mnie nie zdziwiła wizja Tajlandii z prostytucją jako podstawową droga kariery młodej kobiety i Obskurnych nor w Bangladeszu, w których klientów obsługują tak na oko piętnastolatki. |
|
|
|
#3526 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
. Jakoś mnie nie ciągnie.
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Lęk pierwotny (1996)
Primal Fear 8/10 Bardzo dobry film, kryminalny thriller, jakoś tak Wciąga, ciekawi, jest zaskakujący. Uwielbiam filmy z rozprawą sądową podczas całego filmu, i zagadką którą trzeba rozwiązać. No i przystojny i genialny Richard Gere w roli cynicznego i inteligentnego adwokata Polecam
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obejrzałam wczoraj po raz kolejny Legalną Blondynkę i daję temu filmowi 6/10. Nie jest to arcydzieło nawet w swoim gatunku, bo na drugi dzień się nie pamięta, że się go oglądało, ale film jest przyjemny, w sumie zabawny (na amerykański sposób oczywiście) i czas szybko mija podczas oglądania. Zawsze z przyjemnością oglądam ten film jak jest w tv. |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem trafiam takie filmy, że po prostu od pierwszej chwili wiem że bedzie tragedia (dla mnie), potem pojawiają się opinie innych, którzy piszą to co pewnie jak bym napisała po seansie czasem robie błąd i oglądam taki film i sie kurde wszystko sprawdza
|
|
|
|
|
#3530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie lepszy niż wersja Szwedów, mimo różnic w fabule.Ocena jestem bogiem szok dla mnie... Ostatnio obejrzałam "Salt" z Angeliną i Olbrychskim - film mistrzowski, trzyma w napięciu, nie wiesz kto jest kto, zaskakujący i wcągający... i nasz rodak u boku Angleliny też cieszy ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
nie pozwól nastoletniej córce zamieszkać z chlopakiem - koniec |
||
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
People like us - polecam!
Film przyjemny - trochę dramat, może nawet trochę familijny (nadałby się do oglądnięcia z całą rodziną). Bardzo przyjemny, pozytywny i niebanalny. W końcu nie mamay do czynienia z wielką miłością , a z historią rodzeństwa Ode mnie duży + ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Przede wszystkim sam pomysł był dla mnie bardzo fajny. Film generalnie mi się nie dłużył, oglądało się go nawet ok. Co do zakończenia - dla mnie teraz częściej ciekawym zakończeniem jest takie, w którym nie ma typowego pie*******cia, ale właśnie jest nagle koniec. I tyle Ogólnie ciekawa historia, ale nie dla kogoś, kto lubi szybkie tempo w filmie. Z tą opowieścią bardziej się płynie
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ostatnio widzianych filmów mogę polecić: Ruby Sparks - http://www.filmweb.pl/film/Ruby+Sparks-2012-629238 - jest to film twórców Little Miss Sunshine, więc oczekiwałam czegoś na podobnym poziomie. Cytuję - "Młody, obiecujący pisarz zmaga się z blokadą twórczą i niepowodzeniami w życiu osobistym. Pewnego dnia odnosi sukces, powołując do życia bohaterkę literacką o imieniu Ruby. Tydzień później przekonuje się, że zaczęła ona żyć własnym życiem, wywracając jego świat do góry nogami." Zabawny, choć jednak trochę słodko-gorzki film o miłości, nieco surrealistyczny. Moonrise Kingdom. Kochankowie z księżyca - http://www.filmweb.pl/film/Kochankow...om-2012-604523 - jeden z moich faworytów 2012 roku. Absolutnie przezabawny film, nie pamiętam kiedy tak bardzo śmiałam się w kinie. Niby prosta historia miłosna - dwójka dzieciaków, "zakochanych w sobie", razem uciekają z domu, od dawnego życia, postanawiając przeżyć przygodę. Gra aktorska, głównie dwójki czołowych bohaterów wyśmienita. Wróżę im sporą karierę. Bardzo polecam. 7 psychopatów - http://www.filmweb.pl/film/7+psychopatów-2012-624742 Słyszałam opinie, że ten film to spotkanie Tarantino z braćmi Coen. Coś w tym jest. Zaskoczyła mnie, zresztą bardzo pozytywnie, konwencja filmu w filmie, świetny scenariusz. Cała sala rechotała ze śmiechu, bardzo dobra czarna komedia.
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
The Perks of Being a Wallflower - 7/10, trochę rozbieżność z książką, ale scena tańców przyprawiła mnie o ciarki, fajowa
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Magic Mike - miły i przyjemny, ale jak dla mnie trochę przereklamowany. Po obejrzeniu byłam rozczarowana zakończeniem, moim zdaniem jedynie co ten film to, że zagrał w nim Channing Tatum - ocena 7/10
Mr. Nobody - trochę zagmatwany, ale nie na tyle, żeby nie dało się zrozumieć o co chodzi. Jak dla mnie był bardzo dobry 8/10
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedstawienie historii miłosnej też ciekawe, ale tutaj też było to dla mnie pesymistyczne, pewnie dlatego byłam taka zasmucona po tym filmie i można powiedzieć, że musiałam 'zbierać psychikę z podłogi' (chodzi mi o to, że od początku ich do siebie ciągnęło, a jednak związał się z tamtą dziewczyną i na to wiele lat.. to było dla mnie przykre, a do tego ten koniec, dlatego jak mówię, raczej nie polecam oglądania w nocy, u mnie to było złe rozwiązanie pod tym kątem). W filmie po prostu wszystko co się działo zmierzało ku jednemu, smutnemu końcowi, dawno się tak nie popłakałam. Wycięłam dalszą część Twojej odpowiedzi, by łatwiej mi było odpowiedzieć. |
|
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
czarny czwartek janek wisniewski padl - film dajacy duzo do myslenia, glownie ukazujacy duzo rzeczy co wydarzylo sie w grudniu 1970 roku ludziom ktorzy nie mieli pojecia jak wygladaly te zamieszki
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
"Księżna"-nieco smutna historia, idealnie ukazuje uwikłanie ówczesnych ludzi w konwenanse epoki. 7,5/10
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był miło spędzony czas ![]() Dziewczyny czy oglądała któraś z Was film " El cuerpo" na filmwebie nie ma żadnego opisu a ma dosyć wysoką notę bo 8,0/10. I czy znacie jakąś darmową stronkę na której można obejrzeć film "Jestem Bogiem" ? żeby nie było off topa: Obejrzałam dziś "Ostatnią piosenkę" z Mily Cyrus, na filmwebie opisany jako melodramat. Nie uroniłam ani jednej łzy, trochę się na tym filmie wynudziłam, historia Nicholasa Sparksa do mnie tym razem nie przemówiła. Oceniam na 5/10 "Piła VI" - kontynuacja znanej serii. Jak dla mnie ta część tak samo genialna jak wcześniejsze, chętnie sięgnę po następna. 8/10
Przeciętność nie jest tym, do czego należy dążyć! Edytowane przez anczysko1 Czas edycji: 2013-01-02 o 20:58 |
|
|
|
|
#3540 |
|
damn good coffee
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Jak ja nie lubię takich kobiet, które tak postępują jak ona.. Jednym słowem, spodziewałam się czegoś bardziej ciepłego, słodkiego itp. a było dośc dziwnie, momentami nawet bardzo, no i strasznie irytująco jak dla mnie. Niemniej nie sposób nie zgodzić się ze stwierdzeniem mojego TŻ, że pokazali w tym filmie samo życie.. 

. Jakoś mnie nie ciągnie.

byle jakie zakończenie i jednak kiepsko poprowadzona fabuła. Niemniej milo mi się patrzyło na kilku całkiem niezłych aktorów