![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: W nowym roku postanowił zacząć nowe życie. Beze mnie.
To nie była moja wypowiedź o tej histerii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko mówię,że dla mnie to jest nieco dziwne.Kazdy może robić teoretycznie co chce.. Ale jeżeli dziewczyna została zaskoczona znienacka..to tak nie powinno być.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
przecież tu takich historii na pęczki. I stroną u której "wygasło uczucie" na równi jest i kobieta i facet.
**** To stwiedzenie, że pierwsza milośc ma się zapisać w pamięci jako miła i romantyncza. Zapisze się ![]() Jak facet miał cię rzucić kokko, byś nie cierpiała? Tak się nie da i tyle ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
To, że takie rzeczy się zdarzają, nie znaczy, że jest to normalne i jest to argument. W tej sytuacji nie obchodzą mnie inne przypadki, tylko to, że JA nie potrafię się pogodzić, zrozumieć. Chcę zapomnieć o kimś, kto potraktował mnie i moje uczucia w taki sposób. Chcę przestać płakać, spać normalnie. Chcę... ale nie mogę. Gdyby się u mnie pojawił, wróciłabym bez słowa. Głupia, naiwna.. nazwijcie to jak chcecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogę uznać,że uczucie wygaśnie ,a raczej bym powiedziała inaczej ,ale mniejsza, wtedy kiedy np rzeczywiscie w związku coś nie wychodzi.Wczesniej było ok a nagle odkrywasz faceta przy np swojej depresji , ktory nie potrafi Ci pomoc. Albo nie chce, czy inne tego typu przypadki. Wtedy samoistnie uczucie się wypala,bo nie możesz komuś zaufać do końca. Chętnie bym przeczytala te wątki o wygaszającej się miłości,gdy wszystko jest dobrze ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
A ja takie pamiętam takie wątki - dziewczyna miała chłopaka: obowiązkowy, uczciwy. W zasadzie związek też się układał normalnie. Tylko ona go nie kochała. Męczyła się kilka lat i zerwała tuż przed ślubem, bo doszła do wniosku, że straci szansę na prawdziwą miłość.
Tak pierwsze lepsze: http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5684752 http://forum.interia.pl/ja-go-juz-ni...ty,dId,1424894 http://www.netkobiety.pl/t40377.html "Mój piękny Panie ja go nie kocham taka jest prawda. Pan główną rolę gra w każdym śnie, ale dziewczyna przez świat nie może iść całkiem sama, życie jest życiem..." ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Tak, aby nie skrzywdzić i zachowac dobre wspomnienia. Będzie to niezwykle pożądany podręcznik, wręcz bestseller.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-01-02 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chodzilo o taki wątek typu- ze rzeczywiscie wszystko jest ok.I co nagle się dzieje ![]() Bo tutaj podalas przyklad,ze facet był fajny itd a ona zwyczajnie chyba malo do niego poczula.I dalej nie poszlo w zadnym kierunku.. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
W sumie wlasnie zawsze sie szuka w czyjejś minie jakby jeszcze szansy. A lepiej wcale się na to nie oglądać bo to nic nie da.. Mozna mieć smutną minę,bo się kogoś zostawia itd ale żyć już swoim życiem. Smutne to wszystko ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ale on twierdzi, że był szcześliwy, że jak było dobrze to było cudownie. Ale dopiero, jak coś się działo, to on sobie z tym nie radził, chodził zły i było mu źle. Czeka nas jeszcze jedna rozmowa, nie wiem na co mam się nastawiać.. Wiem, że ubiorę się ładnie, pomaluję i pożegnam z uśmiechem, a wtedy może pożałuje swojej decyzji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale relacji faceta z jego uczuć nie mamy. Dlaczego zakładasz, że u niego to nie był proces? Ze od dawna prówbował coś w sobie wskrzesić, aż doszedł do wniosku, że to jednak koniec. To, że był miły, kupował prezenty, tulił się nie oznacza, że go to nie gnębiło, że się nie zastanawiał nad swoimi uczuciami. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, zatrzymaj go seksownym wyglądem, wtedy zacznie sobie lepiej radzić z problemami...
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2013-01-02 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Dla mniej domyślnych - błagam by tego nie robić. To jest żałosna próba zagrania na emocjach faceta. Po co?
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Doskonale o tym wiem, i z czasem uczyliśmy się radzić sobie z nimi jak najlepiej, mówił mi, że chce próbować, że mu zależy żeby było po prostu dobrze. Nie mam na myśli "seksownego wyglądu" tylko to, żeby nie płakać przy nim, żeby nie myślał, że mój świat się na nim kończy, odejść z podniesioną głową. A nie jak wrak człowieka, czyli dokładnie tak, jak teraz się czuję. Nie zamierzam go zatrzymywać, nie ma miłości na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
idę o zakład, że będzie płacz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Może na tym spotkaniu dowiesz się, jaki był dokładnie powód jego decyzji.
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Pewnie się dowiem, pewnie będzie to dla mnie cios, ale chociaż na tyle zasługuję. Na prawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Sorry, ale byłaś fatalna w łóżku, na dodatek śmierdzą ci nogi i robisz okropne obiady.
To tyle jeśli chodzi o tą upragnioną prawdę. Czasem nie warto się dopytywać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
Oczywiście, że potraktował ją jak największego śmiecia, na ostatniej randce byl seks i czułości a na następnej... tej już nie było.
Skoro już namieszałaś ![]() ![]() Następnie wyzerowałabym możliwość kontaktu i olała gościa przedokumentnie. A Ty się za przeproszeniem puknij w głowę autorko, chlopak kopnął Cię w tyłek aż zagrzechotało a Ty się wijesz w spazmach i piszesz coś o powrotach i przemyśleniach. Powrót? Chyba już tylko za okazaniem zaswiadczenia od psychiatry o braku poczytalności lub neurologa o zmianach w mózgowiu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Bo to w samochodzie, to był inny człowiek, nie mój kochany, czuły On, sprzed kilku dni, to jakby obca osoba, a to nie ją mam w sercu. I przede wszystkim tego nie potrafię zrozumieć. Nie myślę jeszcze racjonalnie, nie myślę o konsekwencjach, do tego potrzebny jest czas... chciałabym żeby minął jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi, naprawdę Ci współczuję. Ale nie zerwania a 3 straconych lat z niewłaściwym facetem, który nawet nie potrafił szczerze powiedzieć jaki jest powód jego decyzji. Współczuję też namieszania Ci w głowie nic nie wartym tekstem, że może to jeszcze przemyśli. Dał ci złudne nadzieje i im wcześniej zrozumiesz, że nie było w tym ziarna prawdy i szansy na zmianę decyzji, tym lepiej dla ciebie.
Rozumiem twój ból, ale powinnaś sobie uświadomić jedną rzecz - każde rozstanie boli, każdego kiedyś "bolało" serce i w każdym przypadku po jakimś czasie ból mijał, życie toczyło się dalej, były związek przestawał być koszmarem sennym, a myśli o ex wyparły myśli o nowym facecie. Tak też będzie z Tobą. Oczywiście nie stanie się to z dnia na dzień i teraz będzie ci smutno i źle - ale taki już jest "czas żałoby". Trzeba to przeżyć, trzeba przetrawić i wyciągnąć wnioski, aby kolejny związek był lepszy, partner godny nazwania go twoim chłopakiem. Rozumiem też, że jesteś na etapie "zatrzymania i przywrócenia" tego co było, za wszelką cenę. Rozważ, czy facet, który potraktował cię jak zabawkę, która się mu znudziła, jest wart tego, żebyś marzyła o powrocie do niego. Zastanów się też, czy chciałabyś przeżyć "powtórkę z rozrywki" za jakiś czas. Z tego jak piszesz wnioskuję, że jesteś fajną dziewczyną, która zasługuje na coś więcej niż to co dostała na koniec roku. Trzymam kciuki i jestem pewna, że za kilka miesięcy będziesz się śmiała, że to zerwanie zjadło ci tyle nerwów i spowodowało tyle łez. Będzie dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Autorko, bardzo Ci współczuję, bo wiem co to znaczy być porzuconą i to właśnie tak w okolicach świąt-Sylwestra, i też przez pierwszą miłość. Co przeżyłam, to moje, lekko nie było. Tobie jest i będzie tym trudniej, że byliście ze sobą naprawdę długo!
Mogę Ci na pocieszenie obiecać jedno - TO MINIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Ja na twoim miejscu chciałabym się dowiedzieć, dlaczego chłopak tak nagle ze mną zerwał. W sumie jest ci winien wyjaśnienia. Nawet jeśli się odkochał albo się zakochał w innej, to mógłby ci to powiedzieć. A teksty w stylu "rozstajemy się, bo tak" są dobre dla dzieci w przedszkolu
![]() Poza tym ja bym poważnie przemyślała sprawę innej dziewczyny. Może od dawna ktoś mu się podoba i udawał przed tobą? Faceci są w tym nieźli. Bardzo często nie dają po sobie poznać, że jest ktoś inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
NA OGÓŁ,bo autorki nie znam ![]() Rozumiesz ![]() Co do 1.. to powtorzyłam co napisałaś, bo zaśmiałam się z tego ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Czego oczy nie widzą (albo rozum nie wie),tego sercu nie żal. Czasem to lepsze.. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
tak wszystko szczerze opisałaś, że mam łzy w oczach, boże, jaki cham... Może powinnaś więcej się dowiedzieć o powodach? Może ukrywa coś przed Tobą?
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Powody nic nie zmienią.. Liczy się fakt: nie chce mnie, jestem zbędna, niepotrzebna. Moja samoocena, spadła do 0, a co śmieszne, to on ją zbudował wszystkim co mówił.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I wiesz... Minęło parę miesięcy, a ja sobie zaczęłam codziennie biegać. Uczę się, uśmiecham do Przyjaciół. I... czuję się i ładna, i mądra, i zdolna. Także Tobie na pewno też minie takie myślenie o sobie. To, co przeżywasz, jest jak choroba, którą wyleczy czas, praca, normalne życie. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Aha, i olej powody. Faceci i tak baaaaardzo rzadko są szczerzy w takich sytuacjach. Twój zachowuje się jak gnojek, bo jest gnojkiem. Kiedyś sama to zrozumiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
U mnie było to samo, na początku jak musiał "gonić króliczka" to było cudownie. A później kiedy ja pokazałam, że mi zależy to było z tym jego zaangażowaniem coraz gorzej...aż do zerwania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Nie warto wracać do kogoś, kto nawet w sytuacji rozstawania się, nie miał do Ciebie ani grama szacunku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.