|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Hej
![]() Ale naskrobałyście ![]() Ja dzisiaj też byłam w pracy... Najgorsza zmiana od 9 do 17 Na szczęście ostatnie dziecko z mojej grupy poszło o 16 do domu, więc w sumie nie tak źle Ale i tak musiałam czekać do 17, bo co najmniej dwie opiekunki zamykają żłobek.Z dobry wieści to dziś podpisałam umowę - tzn. przedłużyli mi Na razie mam do marca, zobaczymy co będzie dalej (umowa na zastępstwo)...Co do odkładania kasy to my pieniądze na ślub odkładamy na konto wspólne, ale nie oszczędnościowe, tylko zwykłe. Bo na oszczędnościowym mało rośnie, a podatek jeszcze do tego dochodzi, także bez sensu. Ja kiedyś śpiewałam w zespole. Mój tata jest organistą i założył zespół (taki weselny) z kolegą, a ja w nim śpiewałam. Fajna praca, choć trzeba się narobić (śpiewać 10h to nie tak łatwo ![]() Waniliova, trzymam kciuki za jutrzejszą rozmowę
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajowsko ![]() A z tą koleżanką masakra... chyba faktycznie lepiej w domu siedzieć w sylwestra. A ta historia z 5letnią dziewczyną eh... rzeźnia...dodaja , poznanianka nie dziękuję ![]() Tycikata niestety w Białce nie znam noclegu, a jak byliśmy w Wiśle to spaliśmy u takiej babeczki (ona wynajmowała w swoim domu pokoje), ale nie lubiła zbytniego hałasu super pomysł z tym osrodkiem!misiadelko super! :brawo: film daje do myślenia... monikkad ok trudno, i tak już mi się chyba nie podoba ![]() pysia1987 hehe to tak jak mój jest bardzo kiepskim organizatorem... czegokolwiek! ![]() ane3kaa ja też chce kopniaka! ![]() poznanianka1990 gratuluję podpisania umowy :brawo:
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2013-01-02 o 20:04 |
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliova, dziękuję
![]() Ale mi dziś głowa pęka Dzieciaki marudne, płaczące, śpiące... Wszystko im się przez te wolne dni poprzestawiało
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja to ostatnio płakałam nawet w sylwestra, jak oglądałam na imprezie pokaz sztucznych ogni![]() A film daje do myślenia... |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, dlaczego nie na oszczędnościowe? Coś by tam urosło, niewiele może, ale zawsze to kilka złotych więcej. Choćby dla zniwelowania inflacji.
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Shiruvii, jeszcze zanim nałożyli podatek Belki na konta oszczędnościowe (wcześniej tylko na lokatach był) to mieliśmy takie konto i w ciągu pół roku urosło nam bodajże 5 złotych! Zdecydowanie wolimy odkładać na zwykłe konto albo do przysłowiowej skarpety
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwne. Naprawdę.
Ja dzisiaj oglądałam sobie właśnie swoje konto i ze zwykłego oszczędnościowego w mBanku urosło całkiem sporo (oczywiście podatek zabrali, ale jestem trochę do przodu). A nie liczę lokat do tego. W mBanku na tym oszczędnościowym w skali roku od 10 000 PLN urośnie 300zł (podatku jakieś 70zł od tego). Wg mnie lepiej niż do skarpety
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciągu roku 5zł? Niemożliwe... my mamy w ING i teraz w ciągu miesiąca narosło 19zł. Niby nie wiele, ale lepsze to niż nic wypłacimy prawdopodobnie za rok więc coś będzie
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
W ciągu PÓŁ roku urosło ok. 5 zł. To konto mieliśmy w Eurobanku.
A nasze zwykłe konta mamy w WBK.
|
#3012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a 5zł to śmiech na sali(oczywiście nie wyśmiewam poznanianki - żebyś nie odebrała źle)... konta lokacyjne a takie wzrosty...
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Pół roku, źle napisałam
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Idę się naszykować na jutro do pracy...
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmykam położyć się z TŻ...
![]() Do jutra dziołszki, dobranoc
|
#3016 |
|
Winter is coming
|
Ja całe oszczędności trzymam na lokacie, jak mi urośnie na zwykłym koncie to dokładam do lokaty, bo mam krótkoterminową
Przez ten rok bym chciała trochę zaoszczędzić, bo weselicho... Ale w lutym chcemy kupić samochód, więc oszczędności pójdą No i ja jestem fatalna w oszczędzaniu, całe studia musiałam się trzymać i odkąd zarabiam na siebie, to hulaj dusza musieliśmy sporo rzeczy kupić w zeszłym roku, ale chyba wszystko już mamy poza samochodem i mam nadzieję, że chociaż z 10 tysi uzbieram przez ten rok....
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Idę poleżeć w wannie... miłej nocy |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Leze i sikam ze smiechu
moj TZ-et gra w GTA no i podchodzi kupic hot doga i jakos nie mogl, wiec moj przemadry TZ-et mowi sobie pod nosem: "nie chcesz mi sprzedac hot doga? To zrobie z Ciebie kebaba" i odjezda kawalek autem, wybiera wyrzutnie rakietowa i wysadza w powietrze chlopa z cala budka a ja sie pytam gdzie ten kebab
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Uhu jak ja bym chciała uzbierać 10tysi
Ale z moimi zarobkami to raczej trudne My ogólnie chcemy na wszystko wydać 10 000:p A tak czytałam coś mi się przewinęło o bliźniakach. Ja się boję że mnie to spotka ;/ Moja mama jest z bliźniaków, mój tata ma braci bliźniaków, i niedawno moja kuzynka urodziła bliźniaki Nic spadam spać bo gorączka mnie trzyma 38 stopni ;/ a jutro znowu do pracy na 6tą czyli o 4 pobudka A ja w sylwestra popijałam moje ulubione malibu
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wszystkiego dobrego PMki w Nowym Roku! Niestety nie uda mi się Was nadrobić, za dużo do czytania ![]() Dopiero teraz miałam czas do Was zajrzeć, bo wczoraj wieczorem wróciłam, dziś byłam w pracy, potem na zakupach i dopiero do domku weszłam. Sylwester uważam za bardzo udany, byliśmy na imprezie/balu w hotelu w mieście Tża. Grał DJ, ale puszczał bardzo fajną muzę, zastanowimy sie z Tżem czy nie wziać go na poprawiny do nas, tym bardziej, że to nasz znajomy więc może weźmie mniej $ Kreację na Sylwka kupiłam na kilka godzin przed imprezką, dałam za nią aż 39 zł, ale tżowi sie mega podobało Wstawiłabym fotkę, ale jeszcze żadnej nie mam..No i z nowości weselnych to w sobote idziemy na spotkanie z foto ![]() A w ogóle to ciągle sobie powtarzam, że już w przyszłym roku ślub! ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- No a poza tym to tęsknie baaardzo za tżem.... Byłam z nim non stop przez te 4 dni, wszystko razem robiliśmy, było dużo Już chcę z nim zamieszkać...
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domku mam jedno osobowy tapczan, a jak TŻ u mnie jest to śpi na materacu ale wzdłuż mojego tapczanu także możemy się do siebie przytulić ze spokojem i kiedyś właśnie tak w półśnie byłam pewna że on tam jest no i chciałam przytulić... i tak przytuliłam że wylądowałam na podłodze A teraz na serio dobranoc dziewuszki ![]() Ja też strasznie marzę żeby razem zamieszkać już
|
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w tym miesiącu (w sensie w grudniu) nic nie odłożyliśmy, bo raz że święta, a dwa że TŻ zakładał aparat więc 1500 nam uciekło... A tak to oszczędzamy na OKO w ING, choć teraz zmniejszają oprocentowanie i chyba będzie czegoś innego poszukać powoli... Cytat:
Mówisz o tej Ibizie? http://www.autocentrum.pl/seat/ibiza/iv/ My taką mamy z TŻtem ![]() Dla nas rok się dobrze zaczął, wczoraj wieczorem jak szliśmy na piwko ze znajomymi znalazłam 10zł na ulicy, a mama dzisiaj wygrała w Multi Lotka 140zł
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Nati_kk, ale macie szczęście z tą kasą
![]() My co miesiąc odkładamy maksymalnie tyle ile możemy... Ciężko jest, wielu rzeczy sobie odmawiamy, ale odkładamy. Najgorszy będzie kwiecień, bo czeka nas ubezpieczenie auta i przegląd
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja otworzyłam sobie konto oszczędnościowe w mBanku teraz w grudniu i przelałam na nie 1200zł + 50zł odłożyło mi się z operacji bieżących i narosło mi teraz prawie 3zł
![]() W ogóle zadowolona jestem na razie z tego konta, z racji tego że ja płacę kartą/robię przelew wszędzie tam gdzie się da, to mi teraz każdą wydaną kwotę zaokrągla do pełnej dziesiątki i ta różnica idzie na konto oszczędnościowe ja mam ciężko z odkładaniem czegokolwiek więc dla mnie to super opcja A co do mieszkania z TŻ.....też bym chciała.. ![]() Ale wiecie co, dzisiaj rozmawiałam z TŻ o mojej obronie w tym roku, a TŻ mi powiedział że jak się obronię to czeka mnie niespodzianka i domyślam się że to może być zamieszkanie razem ![]() przynajmniej bardzo bym chciała żeby to była taka niespodzianka
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. ja dziś cały wieczór siedzę i szukam pracy, wyysłam CV. mimo że się nie pali, bo do kwietnia włącznie mam raczej zapewnioną u w obecnej to jakieś dziwne lęki mam i się trochę podłamałam, bo z pracą totalna dupa
(
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
podziwiam Was, że tak umiecie oszczędzać
![]() my z TŻ nie mamy oszczędności w ogóle teraz jak pod koniec stycznia się wprowadzę to chcemy zacząć ale mi jest ciężko bo ja jestem rozrzutna plus jeszcze duży kredyt nade mną wisi, połowa mojej żałosnej wypłaty a TŻ co z tego, że ma fajną pracę, jak co miesiąc idzie prawie tysiak na gazior do auta plus jeszcze za Jego szkołę, opłacimy rachunki i nie wiele zostaje ![]() gdyby On miał pracę na miejscu, gdyby skończył szkołę, a ja nie miałabym kredytu byłoby cudownie a tak najwcześniej na prostą gdzies za 4-5 lat wyjdziemy Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-02 o 22:13 |
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się w nowym roku i życzę wszystkiego co najlepsze!W tym roku full kulturka, posiedzieliśmy z tż z moimi rodzicami w domu Znajomi też siedzieli sami więc wpadli i rozkręciła nam się mała impreza Ogólnie sylwester udany, nowy rok rozpoczęty w zgodzie (w weekend troszkę się z tż pożarliśmy, ale jest ok ), ![]() a postanowienia noworoczne? Wziąć d..e w troki i przestać leniuchować. Trzeba zadbać o figurkę bo za rok ślubujemy
|
|
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3029 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w ogole powiedzcie mi: na ile os rezerwujecie sale? Bo zrobilismy wstepną liste wyszło 75 ok osób, ale napewno tyle nie bedzie na weselu, mysle ze bedzie koło 55, ale rezerwować lepiej na te 75 myslicie?? I ile trzeba przewidzieć na zaliczke? 10%? |
|||
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez nie mamy prawie nic odłozone, jeszcze Tz teraz kupił auto ale jak znajde juz stała prace to odkładam ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
My niby mieszkamy od siebie 2 km ale od początku grudnia Tz jest na delegacji jedzie w poniedziałek wraca w soboty.... (
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Nasz ślub 16.08.2014 

eh... rzeźnia...

musieliśmy sporo rzeczy kupić w zeszłym roku, ale chyba wszystko już mamy poza samochodem i mam nadzieję, że chociaż z 10 tysi uzbieram przez ten rok....
moj TZ-et gra w GTA no i podchodzi kupic hot doga i jakos nie mogl, wiec moj przemadry TZ-et mowi sobie pod nosem: "nie chcesz mi sprzedac hot doga? To zrobie z Ciebie kebaba" i odjezda kawalek autem, wybiera wyrzutnie rakietowa i wysadza w powietrze chlopa z cala budka

ale mi jest ciężko bo ja jestem rozrzutna plus jeszcze duży kredyt nade mną wisi, połowa mojej żałosnej wypłaty