|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Konto usunięte
|
Kupa
![]() Nawiasem mówiąc, obcych userek podgląda nas całkiem sporo, obecnie - sztuk 7. Witamy, witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38407340]Wisienko, ale ja nie dodaję ani śmietany, ani mąki do pomidorowej
![]() Ooooo ![]() ![]() Kupencja mianowicie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Konto usunięte
|
A pewnie.
Wrzucam jakieś mięsko - najczęściej kupuję w biedrze gulasz, dzielę na 3 części i mam na 3 zupy ![]() Wrzucam warzywa: jakieś półtorej marchewy, kawałek selera, pora, pietruszki, no co tam pod ręką mam. Solę troszkę i niech się gotuje. Czasem czosnek dodaję pokrojony drobno, ze 3 ząbki, wówczas wyraźniejszy smak. Przyprawiam sobie różnie, czasem tylko sól/pieprz, czasem majeranek czy bazylia. Jak mi mięcho zmięknie i warzywa też, to dodaje koncentrat - też różnie, próbuję i tyle. Ot, cała filozofia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Rozeznanie
|
Lecę spać
![]() ![]() ![]() Powodzenia jutro na wizytach ![]()
#3727 |
Rozeznanie
|
Kurde.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3728 |
Zakorzenienie
|
U mnie pomidorowa musi byc przede wszystkim kwasna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zadomowienie
|
Jestem juz po USG ... w sumie wyszlo wszytsko oki, no i chyba bede musiala sie oswoic z mysla, ze urodze naturalnie ... Mala wazy 3376 gr, dzis mam 37 tydz i 4 dzien, wiec idealnie mi sie zgadza wiek dziecka z usg i terminem miesiaczki ostatmniej i asystenta ciazowego z mojego telefonu ... Ulozona glowka do dolu, szykuje sie juz do wyjscia ...
Powiedziala, ze jak nie bedzie sie nic dzialo wczesniej to 19 mam sie pojawic w szpitalu ze spakowana torba i wynikami badan ... Moge tez probowac przyspieszyc, cwiczenia, przysiady, mycie okien itp ... ale najlepszy ponoc sex z finiszem w srodku .... zastosowalabym, ale mnie tak cipka i spojenie lonowe bola, ze nie wiem, jak moglabym sie teraz brzykac .... Poza tym TZ mnie ostatnio tak drazni ![]() AAle wiecie co, coraz czesciej sie lapie na tym, ze mysle a w cholere z nim ... zrobil co mial zrobic, a ja juz nigdy nie bede sama ... Moja corcia bedzie juz zawsze ze mna ![]() ![]() ![]() ![]() Mamusie a ja sie spytam jeszcze raz o ten rozek, bo pisalyscie, zeby brac swoj do szpitala, tylko ze moj po 1 sie wydaje maly strasznie, a po 2 jkest taki sztywny bardzo ( mam z zestawu 11 elementowego ) ... I nie wiem czy do szpitala sie kupuje jakis cienszy jak tam tak cieplo jest ![]()
#3730 |
Zakorzenienie
|
Kurdę - chcę już rodzić!
Mała mi się strasznie rozpycha, mówię jej, że pewnie się już nudzi w brzuszku. Aż mnie pępek boli, i chyba widzę jeden malutki rozstęp ;/ ale nie rzuca się w oczy, przy samym pępku jest taka mała kreseczka.. ale to tylko dowód na to, że nie ma się co jeszcze cieszyć. Niby 2 tygodnie zostały a wszystko się zdarzyć może. Jak ja już bym chciała znać termin CC ![]() Idę na wizytę do chirurga w piątek, jak mi nie wystawi odpowiedniego zaświadczenia to chyba się pochlastam;/ Ginka ostatnio mi dała na druku pt "skierowanie do szpitala" takie coś, że po ustaleniu wytycznych z ortopedą/chirurgiem kieruje do planowanego cięcia cesarskiego - jako podkładkę mi to dała. Gdybym teraz miała rodzić to by przeszło w szpitalu? Co do pomidorowej - ja lubię gęstą i mocną. Ale nie robię jej na rosole - bo by mi była za tłusta. Na skrzydełkach albo podudziach takich malutkich, trochę włoszczyzny, potem pomidory z puszki lub przecier ( ale DUŻO), kapkę cukru, żeby kwaśność złamać, przyprawy i zabielam na końcu śmietaną lub jogurtem, ale zupa nie traci wiele z koloru bo jest właśnie bardzo mocna. Czasem dodaję bazylię i czosnek, zależy jaką mam ochotę zjeść. Jeśli z bazylią i czosnkiem to często jemy z grzankami, i zupa jest ostrzejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem...z tesciowa i TZ.
Lubie kobiete, naprawde. Z tym, ze uwazam, ze czasem bywa nadgorliwa i lubi sie wtracac. Wymyslila sobie, ze po narodzinach malego wezmie urlop (tydzien, dwa) po to, zeby przychodzic do nas na kilka godzin dziennie i pomagac nam. Wszystko super, z tym, ze nawet nie skonsultowala tego z nami. Wezmie i juz. Jej zdaniem postanowione. Ja mimo wszystko chcialabym uniknac takiej sytuacji. Wiem, ze pomoc sie przyda, ale wolalabym byc sama z malenstwem i TZ (wezmie od razu tacierzynski). Sama chcialabym sie uczyc tego, jak sie zajmowac maluchem, chcialabym sie nim nacieszyc, oswoic z nowa sytuacja, itp. Wiem, ze jak ona bedzie to we wszystkim bedzie chciala mnie wyreczac, a ja tego na pewno nie zniose. Poza tym to nie jest moja mama, ktorej moglabym spokojnie na luzie powiedziec, ze sie narzuca z pomoca, itp. Problem w tym, ze TZ nie widzi w tym jej urlopie nic zlego. Twierdzi, ze tesciowie baaardzo sie ciesza z narodzin i chca jak najwiecej pomoc, a on nie jest w stanie im tego odmowic. Ale przeciez mi nie chodzi o zabranianie odwiedzin, tylko moim zdaniem te pierwsze dni po narodzinach to chyba jest czas dla najblizszej rodziny (ja, TZ i maluszek). Czy ja przesadzam??? Dodam tylko, ze moi rodzice mieli w planach przyjechac do nas, ale mama stwierdzila, ze tuz po narodzinach dziecka lepiej, zeby nie mialo ono kontaktu z innymi osobami niz domownicy. Wobec tego przelozyli swoj przyjazd na pozniejszy czas. Jak mu przedstawiam swoje argumenty, to konczy sie na "ale przeciez wszystko sie jeszcze okaze, nie denerwuj sie na zapas"... :/ Aha! I wyglada na to, ze do szpitala tez przyjada cala rodzina (tesciowa, tesc i 2 braci TZ) nas odwiedzic :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-01-02 o 22:14 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
jej, juz do prawie dwóch godzin mnie skurcza.... i nie wiem co robic, bo one takie do wytrzymania- takie mega miesiączkowe
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- gdybym sie jutro od rana nie pojawiła to znaczy, ze Nawijka moze oczekiwac na wiadomosc ![]() chociaz chciałabym, zeby młody sie wtrzymał do jutra, do powrotu tatusia z pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
co do pomidorowej to u mnie praktycznie zawsze na wczorajszym rosole, kwasna, zaprawiona smietaną kwasną, najlepiej z ryzem
![]() wyczytałam też, ze nie można w czasie karmienia ogórkowej, żurku, grzybowej, pieczarkowej, zalewajki- generalnie kwasielizny i wszystkiego wzdymającego... niet kotletom - jak ja przezyje bez schaboszczaka??? czyli: zupki mleczne na tak, rosołek delikatny, krupniczek (uwielbiam mieszany z zimniaczkami i kaszą, ale małż tylko ryzowy jada), kopytka, nalesniki, gotowane miesko (drobiowe i jakas chuda wieprzowinka by chyba przeszła? typu schabik?) jeju, ja zdechne z głodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a poza tym wypatrzyłam rozstępy na brzuchu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- dobra lasencje, to sie zmywam- miłej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Zadomowienie
|
dobranoc i jak cos badz dzielna mamuska
![]()
#3738 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!!!
Ja po wizycie, ale ciemnota ze mnie totalna, nie wzielam zadnego telefonu ani tableta a po ginekologu jechalismy jeszcze na zakupy i do mojej mamy, dopiero was nadrobilam i wszem i wobec oswiadczam - nie rodze! Jeszcze ![]() Rozwarcie na jeden palec, szyjka skrocona, miekka, ewidentnie sie przystosowuje do porodu, L4 dostalam do 14 stycznia, ale pan doktor powiedzial, ze do tego czasu na 99% urodze ![]() Ogolnie balam sie straszliwie, bo to nowy lekarz i w ogole, a jestem mega zadowolona, gdyby nie to, ze Godule mamy wlasciwie pod nosem to ani chwili bym nie myslala i przenioslabym sie do Gliwic do niego, a tak juz nie ma co kombinowac, sam powiedzial, ze lepiej rodzic gdzie lekarz prowadzacy i ze jak cos to kolejna ciaze z mila checia mi poprowadzi ![]() ![]() Hope pytalam o te bole, to normalne, macica sie przygotowuje do porodu, jak boli to znaczy ze cos sie dzieje ![]() Buziaki kochane, lece spac bo nieprzytomna jestem ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Sylwia, a liczysz odstepy? ![]() ![]()
#3739 |
Zadomowienie
|
Nawijka ja też bym nie była zadowolona z takiego obrotu spraw. Ja też chcę te pierwsze dni sama z mężem i Małą przeżyć. Ja jestem trudna do życia, a jak mi hormony szaleją to już całkiem, podejrzewam, że awantury mogłyby być nawet o kolejność układania wyprasowanych ubranek w szafie
![]() Głupia sprawa, teściowa chce dobrze, a wychodzi jak zwykle... Najgorzej kogoś na siłę uszczęśliwiać ![]() Sylwia trzymam kciuki za akcję z rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego samego się boję u siebie, że nie będę miała czasu się nacieszyć w spokoju, i w spokoju uczyć SAMA, bo mnie wszyscy oblezą.... w dobrej wierze, ja rozumiem, ale boję się, że się poczuję osaczona, wielu rzeczy na prawdę nie umiem, i wolałabym się ich nauczyć bez świadków po prostu...tak samo kwestia odwiedzin w szpitalu : widzę przy sobie Tż, moją mamę i siostrę najwyżej, ale boję się to tak przedstawić, bo to też wyjdzie nie fajnie, że tylko "moją stronę rodziny" akceptuję. W ogóle odwiedziny szpitalne przez pierwsze 2-3 dni to bym do zera niemal ograniczyła, bo będę się zwyczajnie źle czuć. Będę potrzebować tylko Tż i ewentualnie mamy mojej (żeby mi pomogła np pod prysznic pójść), ale boję się, że nie będzie tak łatwo.. To trudna kwestia bo wiadomo, że to są bliskie osoby, że CHCĄ DOBRZE i to taki z serca odruch, ale trochę nie rozumiem tego nie pytania się o zdanie bezpośrednio zainteresowanych...dlacze go te osoby nie myślą o naszym komforcie, o tym czego byśmy chciały? Kurczę, strasznie łatwo urazić kogoś w takiej sytuacji, ale z drugiej strony....czemu nie powalczyć o to by ten wyjątkowy, jedyny w swoim rodzaju czas był dokładnie taki jak... MY CHCEMY? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chce wyjsc na wyrodna i niewdzieczna, a boje sie, ze tak to sie skonczy. Fajnie, ze chce pomoc, ze mozna na nia liczyc, ale wlasnie tak, jak pisze Debrah - dlaczego nie pomysli o tym, ze moze ja mam inne zdanie na temat tej pomocy? Niech przychodzi, odwiedza, ale moze nie od razu w pierwszy dzien po wyjsciu ze szpitala? Poza tym co innego odwiedziny, a co innego codzienne kilkugodzinne przebywanie z nami... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie nie liczę, zapomniałam, ale dosc czeste są i długawe mi sie wydają.... wpadne zaraz na grudniówki poczytac ile dziewczynyw domu wytrzymały bo mi maz tak poradził przez telefon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
No wiem, rozumiem Nawijko. Eh kurczę, trzeba będzie sobie jakoś dać radę.
Oooo, ile nas tutaj jest o tak późnej porze! Wychodzić z ukrycia! ![]() Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-01-02 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | ||
Zakorzenienie
|
Sylwietta, trzymam kciuki.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
Idę się kąpać, zrelaksuję się trochę bo jakoś cholera w ogóle mi się nie chce spać...
Mała chyba ostatnio strasznie mało śpi, ciągle się kręci i wierci, że aż boli. Kochana moja. Strasznie jestem jej ciekawa, jak będzie wyglądała, czy jak się urodzi to np. będzie miała włoski (większość dzieci chyba ma?) itp itd. Ciekawa jestem już strasznie tego małego człowieczka we mnie. Tym bardziej jak w klubie takie piękne dzieciaczki, że się nie można napatrzeć. Sylwia: licz odstępy, zawsze to informacja czy czas się skraca i trzeba reagować. Ranyyy, żebym w piątek załatwiła to zaświadczenie do CC.... a potem szybko jechać się umówić do szpitala. Tak bym bardzo chciała już datę znać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |||||||
Raczkowanie
|
Hej,
bezsenność mnie dopadła. Od godz. 2:00 nie śpię... Myślałam, że jak leki odstawię i nie będę się musiała budzić co 2 godziny, to się wreszcie wyśpię ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak na początku jest. Ale to też od dziecka zależy... I od karmienia (czy piersią czy mm). Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie dawałam śmietany i mąki do pomidorowej. I taka w wersji light jest dozwolona. Ja jadłam i nic się nie działo. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Zadomowienie
|
Nie ma to jak od 6 nie spac ... Wstalam na siku i cos juz mi sie usnac nie chce ... Zreszta jak tu spac jak co 10 min latam do kibelka + mega zgaga z rana. A nic jeszcze nie jadlam ... Dzis na 12 na balejage w koncu bede wygladac jak czlowiek ... No i moze juz w koncu blond beda bo jakis rok temu spontanicznie zmienilam kolor z jasnego blondu ns braz i juz ponad pol roku sie mecze zeby do tego blondu wrocic
![]() Cholerka wlasnie skumalam ze zapomnialam wczoraj wsadzic sobie globulki. Dostalam gynalgin bo jakas bakterie mam ... No nic mam nadzieje ze 1 dzien przerwy mi nie zaszkodzi .. Mam wybrac cale opakowanie 10 szt ...
Chcesz wygladac jak swinia !!! - ZRYJ DALEJ ![]() Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-01-03 o 06:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
Sylwia na porodowce - doczekala sie akcji
![]() ![]() Sms: Bedzie dzidzius tylko niewiadomo za ile. Na porodowce jestem od 2:30-bylo 3cm, teraz jest 6. Skurcze tylko z brzucha dochodza do 90. |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie mialam pisac ze Sylwie na pewno wzielo
![]() ![]() Teraz trzymamy kciuki za sylwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w trakcie operacji się wydarłam: o cholera! lekarze spanikowani pytają, co się stało, a ja spokojnie: a nic, własnie sobie uświadomiłam, że zostałam mamą ![]() Cytat:
![]() Ja mam na 11:20 wizytę, proszę za mnie trzymać ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.