|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
I ja sie witam nowym roku
![]() ![]() Nasz sie miesci w bagazniku, stelaz + spacerowka, ale zajmuje caly bagaznik. Jak jedziemy do mojej mamy to cali jestesmy zaladowani.. :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sylwestra mielismy siedziec sami, ale w koncu przyjechala do nas moja siostra i znajomy, wiec siedzielismy w 4. O polnocy siedzialam przy lozeczku i trzymalam reke na uszku bo co chwile niunia sie budzila, taka wrazliwa jest :P Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-01-01 o 22:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc mamusie i dzidziusie
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki! A co tu taka cisza?
![]() ![]() Wstałam dzisiaj o 6, barbarzyńska pora! Nie pamiętam kiedy o takiej godzinie wstawałam ![]() Macio wstał dzisiaj o 7, a właściwie musiałam go obudzić na cyca, to o 8.45 był już do spania. Ale co się dziwić jak się leniliśmy w łóżku do 9-10 ![]() Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! ![]()
![]() |
#2195 |
Rozeznanie
|
Witam się w Nowym Roku!
Życzę wszystkim pomyślności i dużo dużo zdrowia! U nas impreza sylwestrowa udana. Bawiliśmy się prawie do 3. Hania została z dziadkami. Chyba czuła że to specjalna noc bo poszła spać o 23. ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które dziś wróciły do pracy. Do mnie też dociera myśl że niedługo wielki powrót. Pocieszę się Agata, ja będę musiała wstawać o 5. Mam nadzieję że szybko się wkręcę bo czekają mnie nowe obowiązki i wyzwania. Od jutra zaczynamy klimatyzację Hani u babci. Będę ją codziennie zawozić na kilka godzin żeby i babcia i Hania się oswajały z nową sytuacją. A ja mam zamiar w tym czasie robić porządki w domu. Wiecie- sprzątanie szaf, pod łóżkami itd. ![]()
#2196 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Sailor, nie przejmuj się, jak Ninka ciągle na piersi, to powinno być dobrze. Ja właśnie opisywałam (parę postów wcześniej dosłownie ![]() ![]() Dziewczyny wracające do pracy, powodzenia! Oby pracowało się dobrze, a rozłąka niech nie będzie straszna. Ja się cieszę, że jeszcze trochę mogę pobyć z Młodzianem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
pola, fajny wpis o grach... nas też uprzedzano, że wiele rzeczy straci na sile jak dziecko się pojawi. A u nas na przekór, jak zawsze zresztą.
Uprzedzano nas, że się nie będziemy wysypiać, a ja się nigdy tak nie wyspałam tak jak z Maciusiem byłam w domu. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak tam samopoczucie w pracy? jak znosisz rozłąke z Maciem? Ja we wtorek wracam, dzisiaj byłam dogadać szczegóły z sąsiadką i już ją uprzedziałam, że pewnie pierwszego dnia to ją zawale telefonami ![]() strasznie się boje zostawić mojego syneczka. Na szczęście z sąsiadką narazie tydzień, a później dwa tyg z dziadkiem to będę spokojniejsza troche. Chyba jeszcze she miała dziś pójść do pracy. Opowiedz nam jak wrócisz. Idę sprzątać póki dzieć śpi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
U nas sylwester i nowy rok minął goraczkowo, Maja goraczkowała, nie wiem czy to czasem nie na zabki, bo skad ta goraczka? a jutro mamy szczepienie znów.
Maja w sylwestra przebudziła sie po 23 i do 1 nie spała, co zasneła, to huk petard ja budził. |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Maciek super z dziadkiem.
Ładnie zjadł, nie płakał przy ubieraniu, właśnie się obudził po godzinie snu na spacerze ![]() Ja też dobrze ![]()
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Hej Hej w Nowym Roku
![]() Sylwester udany, tylko kiepsko ze wrocilam i po 2 h juz musialam wstac bo dziecko wstalo ![]() Kiepsko dzis i szaro u nas, na spacer mi sie nie chcialo wychodzic;/ Takze siedzimy w domku. Ide sobie jakas kasze ugotowac bo obiadku mi tez sie nie cchcialo robic, Jakis leniwy dzien mam dzis ![]() A mojemu dziecku nie wystarcza juz stanie w lozeczku i przy mnie, piszczy, drapie bo chce sie wspinac po meblach ;/
#2202 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!
Malwina dzisiaj pierwszy raz została z teściową na tak długo. pierwsze 3 dni w pracy mała była z mężem. powiem Wam, że się bardziej stresowałam dzisiaj niż w pierwszy dzień ![]() ostatnio mała marudziła jak zostawała z babcią czy wujkiem. dzisiaj też trochę pomarudziła ale była grzeczna |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
kupiliśmy dziś z mężem spacerówke bo idzie się wykończyć noszeniem tamtego wózka na 4 pietro.
#2204 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pęka mi już głowa. Antek ma jakiś baaaardzo zły dzień bo od 7 rano drze się jak opętany. Jeszcze nigdy tak nie było. Z dnia na dzień coraz gorzej, już nie chce sam spać wieczorem w łóżeczku, często płacze!ja chce moje dziecko, gdzie ono jest..................... Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2013-01-02 o 16:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
Hej,
Ja tez po pierwszym dniu pracy było ok, Sara tez była grzeczna, wiec mam nadzieje ze będzie wszystko dobrz i sie przyzwyczaimy do takiej sytuacji. Szef sie zgodził żebym pracowała od 7 do 14 wiec bardzo sie ciesze chociaż pobudki będę maiła koło 5.30. |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zadomowienie
|
Nom, tak czytam o udanych sylwestrach,
No my byliśmy rodzinnie ![]() Dodam, że Ninka ma już jeden ząbek, no i 3 w drodze ![]() Bajzel się zrobił bo ja się pochorowałam... szczęście, że M trochę mnie odciążył i zajął się małą ![]() ![]() Ja przez tą grypę o mało co nie straciłam pokarmu;/ szczęście, że był herbatka laktacyjna;D Bo rano nic kompletnie nie miałam mleka;/ A że tak jeszcze dodatkowo dopytam, Jak wasze dzieci śpią, bo z tego co czytam to dobrze... A moja to nadal się budzi w nocy na karmienie ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2013-01-02 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2208 |
Zadomowienie
|
A no i wlepiam foteczkę
![]() Zachwycona choinką ![]() 735115_315119171921275_410979386_n.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zadomowienie
|
W "Uwaga" na TVN będzie o nianiach i ich zachowaniach.
A tak w ogóle byłam dziś z małym u alergologa, napiszę jutro co i jak, a teraz Szymon idzie się popluskać ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() u nas dzien spokojny a nawet bym powiedziala ze u nas swieto :-D Paula spala dwa razy po godzinie heh :-D niesamowite. Oj powrot do pracy...mnie to tez wkrotce czeka. Wprawdzie ja juz wrocilam ale tylko tak dorywczo, a wkrotce powrot taki na dobre. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- No chyba ze mi sklep zamkna to nie bedzie do czego wracac. ide znow 10stycznia to wypytam. i zastanawiam sie nad polowa etatu jednak, ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- AGATA fajna masz prace, ze mozesz tak pisac ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Rozeznanie
|
I mojego synka dopadła choroba
![]() Zadzwoniłam do naszej lekarki, nie przyjmie bo ma komplet ![]()
#2212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest chore, że tyle kasy się płaci na składki a potem nie ma cie kto przyjąć ![]()
![]() |
#2214 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój Antoś miał zapalenie gardła, 4 dni wysoką gorączkę, a an koniec dostał uczulenia na antybiotyk także u lekarza byłam 3 razy w ciągu 4 dni. Mam nadzieje, że już będzie dobrze. Zdrówka życzę Ludzie są niepoważni. Dałam kolejny raz ogłoszene o sprzedaży auta (tym razem zeszłam sporo z ceny) i na moje nieszczęście zamieściłam też nr gg co by ułatwić ludziom kontakt i jakiś baran bo inaczej nie mogę go nazwać zaczął pisać, że zainteresowany, że kupi już natychmiast jak jeszcze zjadę z ceny. Powiedziałam, że opuszczę maks 100zł, to mi zaczął pisać że ma rodzinę i dzieci i auto potrzebne, a na moje protesty zaczął mnie wyzywać. Ja się zastanawiam czy jakbym jednak opuściła to czy nie wstyd byłoby takiemu komuś przyjechać?po co ludzie robią takie rzeczy? wydawało mi się, że ofertą zainteresują się raczej osoby dorosłe, z którymi można rozmawiać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki zycze zdrowka choruskom. klade sie. dobranoc i do jutra
![]() NATUSIAK ,co za czlowiek, ale wiecej takich jest. trzeba bylo napisac ze Ty tez masz rodzine i ze nie masz z czego zyc i musisz sprzedac auto i nie mozesz obnizyc ceny. DOBRANOC ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
Błagam pomóżcie mi bo już nie mam siły. Antek non stop się drze i chce tylko na rękach, ja kompletnie nic zrobić nie mogę. Dziś zaczął o 2 i co chwila się budził, a od 6 tu już masakra. Po wczorajszym dniu padłam na twarz. Nie wiem co mu jest, ale raczej nic go nie boli bo jak go wezmę na kolana to jest spokój i się uśmiecha, a położę go na chwile to ryk nie z tej ziemi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się Maksio dzisiaj czuje? Cytat:
A nie masz nosidełka jakiegoś? To ręce Ci trochę odpoczną, Młody się może wyluzuje (bo pewnie tez wyczuwa, że jesteś zła), i po chwili, juz na spokojnie, spróbujesz go odłożyć? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() byłam dzis z mała oddac jej mocz do badan i pobrali jej krew- zobaczymy co z tego wyjdzie, a ryk był nieziemski.. teraz mi spi troche, szkoda mi jej bardzo. ta tracy hogg to czytacie przez ebooka czy skad? chcialabym tez przeczytac chociaz ![]() Małą udaje mi sie nakarmic paroma łyzkami,ale gdy ja oszukuje- zanim wsadzi zabawke do buzi, to ja jej jedzenie- przynajmniej nie wypluwa.. ja jutro skłądam wymowienie w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.