Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 08:34   #4381
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mój też nie myślał, tylko negował moje wymysły. Któregoś dnia byliśmy u znajomych - którzy jeszcze nie mają dzieci ani w realu ani w planach już mieli imiona.. I zaczęli nam czytać statystyki imion i jakoś mu się Łucja spodobała

z Łucją bałam się, że mąż nie da rady wymówić, zawsze tak akcentuje literę "ł", ale poszło mu fajnie i mu się spodobało. jak się poznaliśmy to ja już cwiedziałam, że jak będziemy mieć córkę to nawziemy ją Helena (Eleni) i tak też ma jego mama na imię, więc chyba nie zdradzę.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87 trzymam kciuki za wizyty i za usggg

Ja takze zamierzam tak kolo 32 tc powoli przygotowywac sie , bo kto wieee hehehe

wszystkie kciukujemy! ta, wszystkie będziecie przygotowane i urodzicie w terminie, a ja pewnie zacznę rodzić wybierając łóżeczko albo rożek
Stary 2013-01-03, 08:35   #4382
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez happy blue
Bigosik?
Marcel wydaje mi się takie mało chłopięce? Kojarzy mi się z preclem Skojarzenie z kopalnią ciekawe.

Igora mam siostrzeńca, to z kolei dla mnie jakieś psie imię
Okrutna chyba jestem, wybaczcie
e tam okrutna, ja lubię precle (szczególnie z sezamem) zresztą mi się akurat te imiona kojarzą pozytywnie. Igor z Gumisiami, a Marcel z winem.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:37   #4383
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Cześć Laski

Ja odkąd jestem na l4 to mam mniej czasu niż jak pracowałam

Powiem Wam, że przeraża mnie trochę to, że już styczeń. Zostało nie wiele czasu a ja nic nie przygotowne mam. Z pierwszym synkiem to jakoś szybciej zaczęłam się organizować.
Teraz nie mam ani siły ani weny.
A jak sobie przeliczę, że urodziłam 18 dni przed terminem i teraz może być podobnie to tym bardziej stresa łapie.
W pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać, żeby mały był już z nami, a teraz to jakoś w drugą stronę mam

Vil jak przeczytałam o główce Twojego maluszka to odszukałam moje usg z końcówki ciąży, bo tam wyszły bardzo duże różnice:
Wg OM 36,5 hbd
Główka 40,6 hbd !!!
inne pomiary 37hbd i 37,5 hbd

Powiem Ci, że byłam przerażona, po pierwsze jak ja urodzę a poza tym to wiadomo co można wyczytać w necie. Lekarz mnie uspokajał, ale sam nie wiedział o co chodzi. Podejrzewał, że może łożysko już stare i nie dostarcza prawidłowo pokarmu, ale okazało się, że nie. Więc stwierdził, że to może po kimś w rodzinie większą głowę po prostu będzie mieć.
Urodziłam równo tydzień później zdrowiutkiego syna.
Jak byłam na porodówce,to usłyszałam jeszcze jak mój gin coś szeptał do położnej, że jest duża dysproporcja między główką a resztą a mnie przecież uspokajał. To już całkiem się nakręciłam.
Na szczęście mały zdrowy jak ryba, a główka wcale jakaś duża nie była.
Ale stres pozostał i wpatrywałam się w jego główkę jeszcze długo, czy nie jest jakaś za duża, ale wszystko dobrze było i jest.

Te pomiary usg nie są takie na 100%.
Wiem, że łatwo się mówi, ja też miałam stresa, ale sama widzisz, że wszystko okazało się w porządku.
Ale miałaś przejścia Cudowne zakończenie!

Słuszna rada Katate, brać poprawkę na pomiary usg!
Stary 2013-01-03, 08:39   #4384
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87 trzymam kciuki za wizyty i za usggg
też zaciskam i jeszcze za Margosię, bo jak patrzyłam na lipcowo-sierpniowych mamach to ma na dziś wpisaną wizytę
Stary 2013-01-03, 08:39   #4385
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
e tam okrutna, ja lubię precle (szczególnie z sezamem) zresztą mi się akurat te imiona kojarzą pozytywnie. Igor z Gumisiami, a Marcel z winem.

Faktycznie- Gumisiowe imię Marcelino chleb i wino?
Stary 2013-01-03, 08:39   #4386
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dobra, troszeczkę nadrabiania ( ale i tak wszystkich niepocytowałam co chciałam - sorki laski.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ile placilas za polowkowe? super, ze z malutka wszystko ok! i ze nawet na szpitalnej diecie potrafila przybrac troche cialka
Nie płaciłam nic, bo chodzę do Luxmedu na abonament. Ale nie obawiam się, że przez to czegoś nie wykryją. Byłam u specjalisty, ze świetnym sprzętem (najlepiej wszystko widziałam, ze wszystkich 7 USG jakie miałam)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Na sondę jest jeszcze chwila, ale na podawanie propozycji tytułów już najwyższy czas Czekam zatem na propozycje Myślę, że jutro max pojutrze będzie nowy wątek
Nie mam pomysłów, ale mam swój typ z poprzedniego głosowania i mam nadzieję, że tym razem wygra

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A możesz poprawić, bo i tak liczę według tego prenatalnego usg, czyli tp na 20 maj
choć w karcie ciąży mam wpisany tp aż na 30 maja. Tego dnia gin chyba słabo się przyłożył do pomiarów maluszka podczas USG. bo te dwa terminy ( 20 maj i 25maj znacznie bardziej mi się zgadzają ):
Zobacz, a ja jeszcze nie mam w karcie ciąży terminu wpisanego... Ale powiem Ci, że wygodniej jest jak termin wpisany w karcie jest późniejszy, bo lekarze czasem robią problemy z wystawianiem zwolnienia po "terminie" jak się dzieciątko spóźnia, A tak nie będziesz miała z tym problemu

Cytat:
ps. dolaczam fotke mojego dzisiejszego brzucha, biale krechy to juz wiekowe rozstepy znow widze, ze ten kregoslup jakis taki odgiety w strone tylka i pochwale sie, zrobilam dzisiaj akcje facebookowa i jutro albo w piatek znajoma mamuska ma mi pozyczyc rogala motherhood. tak chwalilyscie, ze musze sprobowac! przegapilam, nie poprosilam mikolaja ani aniolka, a urodziny dopiero w czerwcu
Śliczny brzunio! A rozstępów bym nie zobaczyła, gdybyś o nich nie wspomniała Ja wciąż czekam na mojego rogala niby w pon go wysłali z UPS i wciąż nie ma

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Gratulacje udanej wizyty!! zazdroszczę widoku maluszka, ja widzę tylko plamy. może w przyszłym wybiorę się na NFZ i trafię na lepszy sprzęt. super, że wszystko dobrze.
co do znaczenia imienia Layla, Leila etc. to wyczytałam kiedyś, że to czarnowłosa piękność, a po lnianowłosej mamusi to raczej marne szanse?
To też oczywiście widziałam No byłoby nam ciężko spłodzić czarnowłose dziecie
Ja też czytam znaczenia imion i też historie ludzi, postaci, jakie nosiły te imoina (również świętych) nie dlatego, że to może w jakiś sposób determinować charakter czy losy dziecka, ale zwyczajnie dlatego, że fajnie jest czytać o swoim imieniu historie pozytywne, ja to bardzo lubię i nie chcę mojej córeczce tej przyjemności zabierać, jak kiedyś sobie będzie szukać info na ten temat. Stąd bardziej teraz skłaniam się ku Sofii - no bo kto się będzie kłócił z mądrością?

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
też składam wczorajszy meldunek połówkowy -
córeczka
(była 100% dopóki nie powiedziałam lekarzowi, że u męża same chłopy się rodzą - powiedział, że dla bezpieczeństwa mam mu powiedzieć, że 95% ). Ashyshqa - już myślałam, że moja jest wyjątkowa z tymi nogami za głową, a tu proszę jeszcze mi leży w poprzek, stąd to ciągnięcie boków. Ale niespodzianka, mąż zachwycony waży około 450g (22 t 2d), wymiary główki, poszczególnych kości, brzuszka ok, układ naczyniowy i nerwowy też, więc dziś leżę i świętuję po wczorajszym intensywnym dniu w pracy. Zazdroszczę Wam zapisów na płytkach, ja chodzę na NFZ i lekarz sprzęt ma dobry, wszystko tłumaczy (wczoraj mnie nauczył nawet rozpoznawać sprawność komór serca i lokalizować poszczególne części mózgu ), ale tym razem nawet foty mi nie dał, wymiarów też nie chciał, bo powiedział, że wszystko jest dobrze, a pewnie wrócę do domu i zacznę wpisywać je w neta i on się nie zgadza
Gratulacje!!
Ja też nie mam zapisu na płytce i nie płaczę. Mam za to 8 zdjęć i dokładny opis. Wrzucę Wam później moją akrobatkę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

laski mam bal karnawałowy z pracy 2 lutego, co ja mam kupić jak nie wiem czy mi brzuch w końcu urośnie?:/
Tak jak Ci radzą dziewczyny, poczekałabym do UL - jestem pewna, że coś fajnego znajdziesz, no i będziesz wiedziała jaki masz brzunio. No chyba, że rzeczywiście coś ciążowego co będzie rosło razem z Tobą

Cytat:
a nie "Antuan" ?
Cytat:
albo hose antonio
Co się śmiejecie laski?? Mój mąż ma na imię Anton i mówię do niego i Antuan i Antonio, nie wspominając o Antku, Antosiu, Antoniu itd Uwielbiam to imię bo jest urocze no i daje wiele możliwości modyfikacji

Ja się śniadaniuję barszczykiem i krokiecikiem. Zostawiłam sobie buraczki z gotowania i teraz wkroiłam je do zupy i zajadam
dla tej co wprowadziła te krokiety na forum super sprawa (wcześniej nigdy nie robiłam)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:39   #4387
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Cześć Laski

Ja odkąd jestem na l4 to mam mniej czasu niż jak pracowałam
Muszę Ci powiedzieć, że ja mam identycznie. Mama się śmieje, że ja ciągle nie mam czasu. Człowiek w domu dziadzieje, a przynajmniej ja tak mam. No ale to po prostu brak samodyscypliny. Już powiedziałam, że wystarczyłoby, że na tydzień zabraliby mi komputer i telewizor.

Cytat:
brzmi pysznie co to takiego?
Cytat:
Bigosik?
Marcel wydaje mi się takie mało chłopięce? Kojarzy mi się z preclem Skojarzenie z kopalnią ciekawe.

Bigosik, to by było kapitalne śniadanie. Ja zjadłam ostatni kawałek... ciasta ...bounty. Tak na mnie spoglądało w tej lodówce, no i mnie dogoniło w pokoju.

Z kopalnią, bo jest u nas KWK Marcel - tak się nazywa, jak np. Kopalnia Wujek. A co do psa, to dla mnie swego czasu takie było Kuba. Każdy ma swoje skojarzenia. Kiedyś dla mnie każde stare imię było ohydne. Naprawdę, nabijałam się na każdym kroku. A teraz? Zakochałam się w Jaśku, Zośce, Leonie, Franku... echhhhh.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 08:40   #4388
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Ja takze zamierzam tak kolo 32 tc powoli przygotowywac sie , bo kto wieee hehehe
dziekuje mnie po glowie chodzi jedno: plec, plec, plec! chyba zrealizuje swoj sen, wejde do gabinetu i zacytuje sama siebie "dzien dobry, ja dzisiaj tylko przyszlam poznac plec. i nie wyjde dopoki mi pan nie powie"
http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png wypadaloby juz wiedziec, ehhhh.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:41   #4389
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Bigosik?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

piękne mają ubrania!

stopy w 3d
zaraz zrobie zdjecie zdjecia
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:43   #4390
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
z Łucją bałam się, że mąż nie da rady wymówić, zawsze tak akcentuje literę "ł", ale poszło mu fajnie i mu się spodobało. jak się poznaliśmy to ja już cwiedziałam, że jak będziemy mieć córkę to nawziemy ją Helena (Eleni) i tak też ma jego mama na imię, więc chyba nie zdradzę.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

wszystkie kciukujemy! ta, wszystkie będziecie przygotowane i urodzicie w terminie, a ja pewnie zacznę rodzić wybierając łóżeczko albo rożek
dzieki

znajoma ma corke Elene
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:45   #4391
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Co się śmiejecie laski?? Mój mąż ma na imię Anton i mówię do niego i Antuan i Antonio, nie wspominając o Antku, Antosiu, Antoniu itd Uwielbiam to imię bo jest urocze no i daje wiele możliwości modyfikacji
Znam jednego Antonia, super gość. I też wołają na niego Anton, Tony, a, że ma brazylijskie pochodzenie, to Toninho (czy. Toninjo).

za krokiety.

Leon

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 08:46   #4392
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po długiej nieobecności, ale od wczoraj oficjalniej jestem na L4, więc będę miała więcej czasu Wczoraj byłam na wizycie i z maluchami wszystko dobrze i na pewno będziemy mieć jednego SYNKA a drug dzidzia się obraziła i pokazała dupkę

Dziewczyny 15.01 mam połówkowe i zastanawiam się czy warto zrobić usg 3D? Co o tym sądzicie?
Gratuluję siuraska

Cytat:
no Venus z Millo to nie jest ale dzieki.

a co do badan...w Bielsku tez znalazlam kilka miejsc, gdzie robia genetyczne/prenatalne, a lekarz stwierdzil, ze to zwykle ogladanie w 3d i wysyla do Katowic do Sodowskiego. mowil, zebym umowila sie do dr Wloch albo Cnoty - poczytalam w necie i pani doktor (jej strona http://echosercaplodu.pl/) ma np. Certyfikat Umiejętności w zakresie Echokardiografii i Kardiologii Prenatalnej PTU" i Certyfikat The Fetal Medicine Foundation na wykonywanie badań USG w ciąży pomiędzy 11-14 tygodniem...ogolnie widac, ze oboje to spece od diagnostyki prenatalnej.
o doktorze Cnocie znalazlam ciekawy artykul... http://tvp.info/informacje/nauka/ope...u-mamy/4488088 WRAZLIWE NIE CZYTAC!

i chyba dlatego wole umowic sie do Katowic, choc to spory kawalek i wydawaloby sie, ze Bielsko duze miasto i powinnam robic takie badania na miejscu.
znajoma z kolei na badanie 4d mowila polowkowe, bo poszla je zrobic po 20 tygodniu :P i najwazniejszy byl film i fotki...zaplacila 250zl.

DOBRANOC, NOCNA ZMIANA SIE ZEGNA
Chyba byś nie chciała wyglądać jak Venus z Milo
Obecnie własnie ja tak mniej więcej wyglądam

A co do badań. Ja z Nim rozmawiałam na pierwszej wizycie, że to nie są koniecznie badania te genetyczne, ale, że on poleca i wykonuje No i nie wiem, Nigdzie nie wysyłał mnie, to też człowiek taki no jak za przeproszeniem zacofaniec...
A co do płyty i filmu jakoś mnie to nie kręci, ale jak robi w cenie wizyty

A mój tez ma jakieś dyplomy tylko nigdy nie pamiętam co tam napisane
Cytat:
dzień dobry

proszę, jakie dobre wieści
córeczka
(była 100% dopóki nie powiedziałam lekarzowi, że u męża same chłopy się rodzą - powiedział, że dla bezpieczeństwa mam mu powiedzieć, że 95% ). Ashyshqa - już myślałam, że moja jest wyjątkowa z tymi nogami za głową, a tu proszę jeszcze mi leży w poprzek, stąd to ciągnięcie boków. Ale niespodzianka, mąż zachwycony waży około 450g (22 t 2d), wymiary główki, poszczególnych kości, brzuszka ok, układ naczyniowy i nerwowy też, więc dziś leżę i świętuję po wczorajszym intensywnym dniu w pracy. Zazdroszczę Wam zapisów na płytkach, ja chodzę na NFZ i lekarz sprzęt ma dobry, wszystko tłumaczy (wczoraj mnie nauczył nawet rozpoznawać sprawność komór serca i lokalizować poszczególne części mózgu ), ale tym razem nawet foty mi nie dał, wymiarów też nie chciał, bo powiedział, że wszystko jest dobrze, a pewnie wrócę do domu i zacznę wpisywać je w neta i on się nie zgadza następna wizyta 30.01
jak go zapytałam o te prawie 4 kilo w dwa tygodnie, które przytyłam to powiedział, że to bardzo poważny syndrom: poświąteczno-ciążowy

tylko teraz niespodziewanie mamy problem z imieniem, bo chcieliśmy od początku Małgosię, ale jakoś przestała do mnie przemawiać.. męża pomysł na Zosię jest u nas tak popularny, że odpada no i klops.. idę chyba poczytać jakieś imienniki

mój miał podobnie, do czasu, kiedy mała zaczęła się ruszać na takie leciutkie "klepanie" (nie wiem jak to nazwać, na zwykłe pukania też nie reagowała) brzuszka, teraz sam mnie wieczorem opukuje

witaj

najlepszy prezent

padłam

no co Ty - ładniejszy - wszak z ukrytym skarbem

ale z takimi Panami to szczęście w nieszczęściu, że się wyrywają do pracy

Gratuuuluję

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:51   #4393
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
zaraz zrobie zdjecie zdjecia

wwooooowww! czekamy

Cytat:
dziekuje mnie po glowie chodzi jedno: plec, plec, plec! chyba zrealizuje swoj sen, wejde do gabinetu i zacytuje sama siebie "dzien dobry, ja dzisiaj tylko przyszlam poznac plec. i nie wyjde dopoki mi pan nie powie"
http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png wypadaloby juz wiedziec, ehhhh.

kurka, mam nadzieję, że się dowiesz. ja też późno się dowiedziałam- w 20 tygodniu, ale szłam bez parcia i nie pytałam, tak jakoś mimochodem się dowiedziałam spróbuj tak

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Bigosik, to by było kapitalne śniadanie. Ja zjadłam ostatni kawałek... ciasta ...bounty. Tak na mnie spoglądało w tej lodówce, no i mnie dogoniło w pokoju.

Z kopalnią, bo jest u nas KWK Marcel - tak się nazywa, jak np. Kopalnia Wujek. A co do psa, to dla mnie swego czasu takie było Kuba. Każdy ma swoje skojarzenia. Kiedyś dla mnie każde stare imię było ohydne. Naprawdę, nabijałam się na każdym kroku. A teraz? Zakochałam się w Jaśku, Zośce, Leonie, Franku... echhhhh.

e, to klasyczne śniadanie., tzn odkąd jestem z mężem, przejęłam jego grecko- francuski zwyczaj jadania słodkich śniadań. ale tylko jak jemy razem nigdy nie zapomnę jego miny jak siadaliśmy do pierwszego wielkanocnego śniadania- sałatek, wiejskich wędlin, ogólnie wszystko na słono i ciężkostrawne. był i dżem dla niego, ale się nie skusił
Cytat:
Dobra, troszeczkę nadrabiania ( ale i tak wszystkich niepocytowałam co chciałam - sorki laski.

Nie płaciłam nic, bo chodzę do Luxmedu na abonament. Ale nie obawiam się, że przez to czegoś nie wykryją. Byłam u specjalisty, ze świetnym sprzętem (najlepiej wszystko widziałam, ze wszystkich 7 USG jakie miałam)

Nie mam pomysłów, ale mam swój typ z poprzedniego głosowania i mam nadzieję, że tym razem wygra

Zobacz, a ja jeszcze nie mam w karcie ciąży terminu wpisanego... Ale powiem Ci, że wygodniej jest jak termin wpisany w karcie jest późniejszy, bo lekarze czasem robią problemy z wystawianiem zwolnienia po "terminie" jak się dzieciątko spóźnia, A tak nie będziesz miała z tym problemu

Śliczny brzunio! A rozstępów bym nie zobaczyła, gdybyś o nich nie wspomniała Ja wciąż czekam na mojego rogala niby w pon go wysłali z UPS i wciąż nie ma

To też oczywiście widziałam No byłoby nam ciężko spłodzić czarnowłose dziecie
Ja też czytam znaczenia imion i też historie ludzi, postaci, jakie nosiły te imoina (również świętych) nie dlatego, że to może w jakiś sposób determinować charakter czy losy dziecka, ale zwyczajnie dlatego, że fajnie jest czytać o swoim imieniu historie pozytywne, ja to bardzo lubię i nie chcę mojej córeczce tej przyjemności zabierać, jak kiedyś sobie będzie szukać info na ten temat. Stąd bardziej teraz skłaniam się ku Sofii - no bo kto się będzie kłócił z mądrością?

Gratulacje!!
Ja też nie mam zapisu na płytce i nie płaczę. Mam za to 8 zdjęć i dokładny opis. Wrzucę Wam później moją akrobatkę

Tak jak Ci radzą dziewczyny, poczekałabym do UL - jestem pewna, że coś fajnego znajdziesz, no i będziesz wiedziała jaki masz brzunio. No chyba, że rzeczywiście coś ciążowego co będzie rosło razem z Tobą

Ja się śniadaniuję barszczykiem i krokiecikiem. Zostawiłam sobie buraczki z gotowania i teraz wkroiłam je do zupy i zajadam
dla tej co wprowadziła te krokiety na forum super sprawa (wcześniej nigdy nie robiłam)

wrzuć zdjęcie Gimnastyczki, błagam! dostałaś osiem fotek? faaaaajnie
Mi się bardzo podoba Antoine, nie śmiałam się wcale Anton też fajne
ja nawet nie zauważyłam tych rozstępów diabli, mimo że o nich pisała
krokieciki też robiłam pierwszy raz, a Jussti jest odtąd moim idolem
muszę sprawdzić w karcie ciąży czy mam wpisany termin porodu.
Stary 2013-01-03, 09:03   #4394
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
Marcelino chleb i wino?
no właśnie tak

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Co się śmiejecie laski?? Mój mąż ma na imię Anton i mówię do niego i Antuan i Antonio, nie wspominając o Antku, Antosiu, Antoniu itd
mnie bawią takie zagraniczne wersje imion w połączeniu z polskim nazwiskiem

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
propozycji nie mam, ale proponuję żeby dołączyć jakiś prosty tytuł w stylu mamy majowo-czerwcowe czy coś. ostatnio niektórym dziewczynom tego brakowało

Cytat:
Napisane przez anoxee
Ja zjadłam ostatni kawałek... ciasta ...bounty
spoko ja na drugie śniadanie zabieram się za ciasto czeskie i makowca
Stary 2013-01-03, 09:03   #4395
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
moj chrzesnaik (5lat) nadal zasypia z pieluszka lubi sie do nich przytulac...z kazda dziura biegnie do babci i prosi zeby mu uratowac :P dzisiaj siostra dzwonila, ze od 2 dni wklada ta swoja pieluche pod koszulke chodzi po domu i mowi, ze ma dzidziusia jak ciocia paulina uwielbiam go!

Cytat:
nadrobilam i wszystkie uciekly spac bylismy dzisiaj na chwile u znajomej, bo pracuje w aptece i miala dla mnie prezent w postaci probek dziewczeta! jesli macie jakas "zaprzyjazniona" apteke albo przy okazji zakupu witamin, wykupienia recept pytajcie o probki dla ciezarnych...oni maja tego mnostwo. ciocia mojego tz weszla kiedys do apteki kupujac cos dla siebie i zapytala o broszurki nt. ciazy z mysla o mnie, bo lezalam w domu i ruszac sie nie moglam. pani dala jej kilka saszetek. no i podsunela mi pomysl, zeby podpytac znajoma farmaceutke. dostalam cala siate :P i obietnice kolejnych...moze jak bede stosowala rozne to bardziej zapobiegne zawsze to troche kasy zaoszczedzonej! 150ml http://allegro.pl/eris-pharmaceris-m...896585081.html moje probki maja po 15ml
http://allegro.pl/palmers-stretch-ma...917396350.html
http://allegro.pl/mustela-krem-podwo...903315194.html

ps. dolaczam fotke mojego dzisiejszego brzucha, biale krechy to juz wiekowe rozstepy znow widze, ze ten kregoslup jakis taki odgiety w strone tylka i pochwale sie, zrobilam dzisiaj akcje facebookowa i jutro albo w piatek znajoma mamuska ma mi pozyczyc rogala motherhood. tak chwalilyscie, ze musze sprobowac! przegapilam, nie poprosilam mikolaja ani aniolka, a urodziny dopiero w czerwcu
Fajny brzuszek
A co do próbek, to warto pytać, ale nie warto się obrażać, że ich się nie dostaje, bo może ich nie być. Mówię z doświadczenia. Mamy taką przebrzydłą konsultantkę z Erisa, że ciężko od Niej testery wydębić a co dopiero próbki dla pacjentów- czasami zarzuci kilka saszetek na naczynka i tyle. Z ciążowych to chyba nigdy nic nie dała. Bardzo dużo próbek daje Ziaja, ale nic dla kobiet w ciąży, ewentualnie dla dzieci. Vichy ciążowego nie ma nic, ale też sępią z tymi próbkami, a kosmetyki drogie jak nie wiem co

Cytat:
dzień dobry

proszę, jakie dobre wieści
córeczka
(była 100% dopóki nie powiedziałam lekarzowi, że u męża same chłopy się rodzą - powiedział, że dla bezpieczeństwa mam mu powiedzieć, że 95% ). Ashyshqa - już myślałam, że moja jest wyjątkowa z tymi nogami za głową, a tu proszę jeszcze mi leży w poprzek, stąd to ciągnięcie boków. Ale niespodzianka, mąż zachwycony waży około 450g (22 t 2d), wymiary główki, poszczególnych kości, brzuszka ok, układ naczyniowy i nerwowy też, więc dziś leżę i świętuję po wczorajszym intensywnym dniu w pracy. Zazdroszczę Wam zapisów na płytkach, ja chodzę na NFZ i lekarz sprzęt ma dobry, wszystko tłumaczy (wczoraj mnie nauczył nawet rozpoznawać sprawność komór serca i lokalizować poszczególne części mózgu ), ale tym razem nawet foty mi nie dał, wymiarów też nie chciał, bo powiedział, że wszystko jest dobrze, a pewnie wrócę do domu i zacznę wpisywać je w neta i on się nie zgadza następna wizyta 30.01
jak go zapytałam o te prawie 4 kilo w dwa tygodnie, które przytyłam to powiedział, że to bardzo poważny syndrom: poświąteczno-ciążowy

tylko teraz niespodziewanie mamy problem z imieniem, bo chcieliśmy od początku Małgosię, ale jakoś przestała do mnie przemawiać.. męża pomysł na Zosię jest u nas tak popularny, że odpada no i klops.. idę chyba poczytać jakieś imienniki

mój miał podobnie, do czasu, kiedy mała zaczęła się ruszać na takie leciutkie "klepanie" (nie wiem jak to nazwać, na zwykłe pukania też nie reagowała) brzuszka, teraz sam mnie wieczorem opukuje
Super!
Gratuluję córci!

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po długiej nieobecności, ale od wczoraj oficjalniej jestem na L4, więc będę miała więcej czasu Wczoraj byłam na wizycie i z maluchami wszystko dobrze i na pewno będziemy mieć jednego SYNKA a drug dzidzia się obraziła i pokazała dupkę

Dziewczyny 15.01 mam połówkowe i zastanawiam się czy warto zrobić usg 3D? Co o tym sądzicie?
Super!
Brawo za synka, druga pewnie będzie dziołcha, schowała się, bo wstydliwa

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tylko bal 2-go, a ja 30-31 lecę do londynu więc najpóźniej mogę kupić za 2-3 tygodnie bo potem nie będzie czasu
Na bank sobie kupisz coś w Londynie!

Cytat:
dzięki, dziewczyny

moimi faworytami są: Myszon, Belzebub, Guantanamera i Niunia http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?
Muszę zaproponować Mężowi przejrzenie tej stronki, bo póki co to mamy bardzo pospolite imiona wybrane
Myszon... Myszonku, chodź do mamusi...

Cytat:

Cytat:

Cytat:
też zaciskam i jeszcze za Margosię, bo jak patrzyłam na lipcowo-sierpniowych mamach to ma na dziś wpisaną wizytę

Cytat:
Hehe... No ja nie ukrywam, że też bardzo bym chciała dzisiaj poznać płeć. Aczkolwiek dowiedziałam się, że mój gin raczej później niż wcześniej takową podaje... Niemniej jednak najważniejsze dla mnie, aby serduszko biło i wszystko było ok z dzidzią!
(muszę nauczyć się Twojego zdania i Mu zacytuję jak będzie protestował )

Dzień dobry!

Ale jestem zdenerwowana... A do 17:15 tyyyyyyle czasu...
Muszę jakoś zapełnić sobie ten czas, bo zwariuję

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 09:07   #4396
MoTyleKsw
Zakorzenienie

szprotka na wizażu Ci szybko zleci

Aaaaa i witam się w 20 tygodniu

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-03 o 09:09
Stary 2013-01-03, 09:10   #4397
banka26
Zakorzenienie

a wiec prosze :P
1 - stopa 2- pupa , udo, siusiak hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg stopa.jpg (136,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj. usg sius.jpg (92,8 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-01-03, 09:11   #4398
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

za 20 tc!

No tak... Moc wizażu

Muszę niestety trochę "popracować". Mam do ułożenia pytania na egzamin próbny, no i na sobotę muszę jakiś sprawdzian wymyślić
Nogi trzeba też ogolić, pranie nastawić

No i bym zapomniała o mojej kruszynce- witamy się w 18 tygodniu!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-03, 09:11   #4399
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Ale jestem zdenerwowana... A do 17:15 tyyyyyyle czasu...
Muszę jakoś zapełnić sobie ten czas, bo zwariuję
nie stresuj dziecka, bo się obrazi, odwróci pupą i tyle będzie widać
Stary 2013-01-03, 09:12   #4400
Ashyshqa
Zakorzenienie

candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87

Kochane! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - niech Wam przyspożą samych pozytywnych wrażeń Diabli i Szprotka (i reszta dziewczyn, jeśli nie wiecie), mam nadzieję, że poznacie płeć - naprawdę super jest wiedzieć

Wrzucam Wam małą akrobatkę. To zdjęcie jest najbardziej czytelne, ale nie obrażę się jak nic nie będziecie mogły zobaczyć ja miałam mega monitor przed oczami i tam było wszystko fajnie widać.

No i mój brzuch mała ma gdzie wyginać śmiało ciało, nie ma co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1061.jpg (37,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1059.jpg (42,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-01-03, 09:12   #4401
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Szprotka nie nerwuj sie :P trzymam kciuki i czekamy na relacjeee
Stary 2013-01-03, 09:15   #4402
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

dokładnie, ani się nie obejrzysz ani nic nie zrobisz

za 20 tydzień!!!

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
a wiec prosze :p

niesamowita pamiątka

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:

Kochane! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - niech Wam przyspożą samych pozytywnych wrażeń Diabli i Szprotka (i reszta dziewczyn, jeśli nie wiecie), mam nadzieję, że poznacie płeć - naprawdę super jest wiedzieć

Wrzucam Wam małą akrobatkę. To zdjęcie jest najbardziej czytelne, ale nie obrażę się jak nic nie będziecie mogły zobaczyć ja miałam mega monitor przed oczami i tam było wszystko fajnie widać.

wydaje mi się, że widzę )))
brzunio
Stary 2013-01-03, 09:15   #4403
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ta stopa jest cudna

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za 20 tc!

No tak... Moc wizażu

Muszę niestety trochę "popracować". Mam do ułożenia pytania na egzamin próbny, no i na sobotę muszę jakiś sprawdzian wymyślić

Cytat:

Widać buziuchne i coś ale nie wiem co to nad jej głową

I Kobieto należą Ci się baty!
Stanik o jakieś 2-3 rozmiary za mały. Zmieniaj, bo sobie tylko krzywdę zrobisz no i proszę się nie obrażać

Ale brzunio cudny

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-03 o 09:17
Stary 2013-01-03, 09:15   #4404
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale świetne! Stópka boska, a siusiaka nie widzę, ale może to i lepiej
Stary 2013-01-03, 09:16   #4405
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za 20t

Cytat:
cudo

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

za 18t
Stary 2013-01-03, 09:18   #4406
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
nie stresuj dziecka, bo się obrazi, odwróci pupą i tyle będzie widać
No racja, małe może być mściwe i może się odegrać na matce. Tak więc od teraz chillout

Cytat:

Brzuszek rewelacja, a mała faktycznie nogi zarzuciła za głowę- wygina śmiało ciało

Cytat:

Szprotka nie nerwuj sie :P trzymam kciuki i czekamy na relacjeee

No już się nie denerwuje, bo tak jak mówi hump małe może się wkurzyć i będzie dupa widoczna a nie reszta

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-03, 09:19   #4407
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Widać buziuchne i coś ale nie wiem co to nad jej głową

I Kobieto należą Ci się baty!
Stanik o jakieś 2-3 rozmiary za mały. Zmieniaj, bo sobie tylko krzywdę zrobisz no i proszę się nie obrażać
Nad głową nogi

A stanik! Zapomniałam się od razu wytłumaczyć. Stanik zarzucony tylko na potrzeby zdjęcia - pierwszy lepszy jaki mi się nawinął ale fakt, muszę szybko szukać nowych staników, bo już w żadne się nie mieszczę....
Stary 2013-01-03, 09:19   #4408
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Wszystko perfekcyjnie widać!!! Niesamowite, ale poza! Niczym chińskie gimnastyczki.

Leon
Stary 2013-01-03, 09:20   #4409
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

no maaa heheh

a siusiak jest pod jajeczkami
Stary 2013-01-03, 09:21   #4410
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

masz już pępek na zewnątrz czy mi się wydaje? brzuch fachowy, mała ma rzeczywiście sporo miejsca na popisy wydaje mi się że widać wszystko - główkę, tułów wygięty jak do świecy, i stopę () za głową ale śliczna pozycja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości