|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Chyba zapomniałam odpowiedzieć Mamuśce na pytanie o warzywka, które wprowadziłam Tyni: brokuł dynia groszek ziemniak marchewka pietruszka seler cukinia kukurydza owoce: jagody jabłko gruszki banan mięsko: jagnięce z królika z kurczaka z indyka cielęce no i łosoś ![]() A teraz bardzo proszę o burzę mózgów, o pomysły czego mogę spróbować, by Tynia lepiej spała. Zasnęła o 22, 22.30 pobudka na jedzenie, 24 kręci się popłakuje przez sen, 1.10 pobudka na jedzenie. Budziła się jeszcze o 2 i o 4 - ten sam schemat, kręci się, rzuca, popłakuje. Kilkakrotne wstawanie i wkładanie smoczka oraz włączony konik FP pomagają. Obudziła się tak też o 6 i zasnęła o 7.40 - przez ten czas leżała w łóżeczku i zasypiała, a ja co jakiś czas, jak wołała, to podchodziłam, wkładałam smoka itd. Później na szczęście pospała 3 godziny i już obudziła się w dobrym humorze, bez płaczu, gadała do siebie, a teraz pierdzi ustami (znowu się jej przypomniało Edit: Następny posiłek po tym o 1.10 zjadła ok. 7.30. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-01-03 o 11:39 |
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wanilka zdrówka dla Was |
||||
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to? http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...45&tx=65&ty=70 ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- może nie nad samą rozłąką, ale może być mi trochę ciężko, bo z małą niestety nawet na zakupy nie mogę wyjść |
|
|
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A słynne czopy śluzowe
|
|||
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odkąd mała jest chorą do spania kładę ją brzuszku. Jak leżała na pleckach to dużo się ciepała, a na brzuszku jest okej. Teraz też śpi, na brzuszku oczywiście
|
||
|
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest mleko z hippa wlasnie takie na noc... tzn hungry baby ![]() takie i takie na noc ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
mala jadla marchew ziemniaka dynie szpinak brokula z owocow jablko sliwke jagode banana brzoskwinie gruszke z mieska nic ![]() ale mam dla niej sloiczek z kurczaczkiem dam jej za pare dni. mam zamiar podac cukinie w najblizszym czasie |
||
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub hippa zagęścić kleikiem na noc. |
|
|
|
|
#4030 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale kara dla Ciebie ma byc jak bedziesz robic kroliki to ja poprosze jedego dziekujemy Marian nie za często przychdzi do młodego ale się zdarza Młody go ciągnie za futro więc króliś tego unika ![]() Cytat:
![]() a zagęszczałaś jej na noc mleko? no co? ja bym po takiej rozłące z męża nie zeszła
|
||||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś to wklejałam do poczytania co do rozszerzania diety,
http://ekodzieciak.pl/forum/viewtopic.php?t=206 ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- no nie wiem , już dawno nie mieliśmy takiej rozłąki
|
|
|
|
#4032 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja się jakaś słaba po tej ciąży zrobiłam, naprawdę ![]() A z ciekawości - ile on teraz waży? ![]() Cytat:
![]() My już zrobiliśmy zapasik - blokad do szuflad, zatyczek do kontaktów, mamy też blokadę do klapy od sedesu. Ale na razie nie ma potrzeby zakładania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi to jakoś nieszparko idzie - z mięska dotychczas tylko cielęcina i indyk, warzyw też chyba o połowę mniej. Tylko owocków dostała więcej, bo jeszcze brzoskwinie, nektarynki i morele ![]() Ja zadam sakramentalne pytanie (choć pewnie pisałaś, ale może przeoczyłam) - jaka temperatura panuje w sypialni? |
||||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ponosi się na rączkach i albo radość - nici ze spania, albo ryk - nici ze spania. |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Pod tym względem będzie Ci bardzo ciężko? A masz jakąś koleżankę, która od czasu do czasu mogłaby Ci pomóc przy małej?
|
|
|
|
#4035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gratki dla skarbów Sol i Pumci ![]() Blue ja nie mam pomysłów jak poradzić sobie z tym niespokojnym snem... Moja mała ostatnio też śpi tak płytko, często sie wybudza i to popłakując, co wcześniej jej sie nie zdarzało. Nawet nie wiem jaka jest tego przyczyna. Widzę, ze trudniej zasnąć jej w dzień, w nocy częściej się budzi... i ogólnie jest taka bardziej marudna. Ale i tak sobie świetnie radzi, od 2 tyg. mamy w domu wirusy, najpierw chorowałam ja, później TZ (lekarka jak mu zajrzała w gardło to powiedziała, ze czegoś takiego dawno nie widziała, hardcore) a Mała zdrowa w dalszym ciągu. Może te wirusy w domu też pośrednio mają na nią jakiś wpływ.. kto wie. Cytat:
![]() Cytat:
ale jeszcze z 2 kg bym chciała zgubićCytat:
Cytat:
a u mnie zdarzało się głównie właśnie na początku, teraz sporadycznie, ale też Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-01-03 o 11:56 |
||||
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do jedzonka, to może dlatego tyle tego wyszło, że Martynka bardzo dobrze reaguje, no i ja dbałam o to, żeby coś wprowadzać nowego. Zgodnie z tabelką, oczywiście. |
||
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj akurat obserwowałam moją jak zasypia na brzuszku. Też najpierw podnosi się na wyprostowanych rękach, potem na zgiętych, potem tylko obraca główkę, a potem już tylko unosi do góry, aż w końcu zasypia. Cała procedura trwała wczoraj może z 10 minut. Ale u nas się sprawdza, mała przy tym nie płacze i zasypia. |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie dostaliśmy się do lekarza, a Fabi chory. Genialnie
Przyjdę Was nadrobić w jego porze drzemki... Dzisiaj ma być kurier z bryką
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła kula hula
Ale jeszcze jej nie włączyłam bo jest niesamowicie zimna.Kurcze mała śpi muszę się ruszyć przynajmniej nieco ogarnąć mieszkanie, a strasznie mi się nie chce. Wolę wizaż
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Choć czytałam kiedyś, że to bez znaczenia, czy kaszka jest na "dzień dobry", czy "na dobranoc"...
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że u Fabiego to nic poważnego.Lipus
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi i czekam na kolejne
Dodam, że z nami w łóżku też tak śpi. No i to nie jest chwilowe - raczej mieliśmy tak, że chwilowo (przez kilka dni) spała lepiej. |
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
i kula hula nie jest potrzebna, nie?
![]() Cytat:
Teraz stoi już tylko na boku ![]() Pilnuję, by nigdy nie było cieplej, niż 19 stopni - wtedy mała śpi najlepiej. Przy 21 już jest wiercenie i marudzenie |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ale one przeważnie nie mają czasu jak mam do nich prośbę
|
|
|
|
|
#4049 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może następnym razem...jak Maria skacze po pokoju to tak wodzi za nim oczami, że szkoda gadać. A jak podejdzie to od razu wkłada dłoń w futro i mocno zaciska Króliś już wie o tym i stara się nie podchodzić ![]() Dep, no ja w kulę to na razie nie inwestuję bo biorąc pod uwagę zainteresowanie Mańkiem będzie zbędna żeby mi tylko młody pod łóżko za nim nie chciał wejść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4050 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lipus89 ![]() blu ja nie poradzę ale chętnie poczytam co wymyślicie , kaszkę na noc to może i ja wprowadzę, niezły pomysł zastanawiam się tez czy to nie jakiś skok rozwojowy, w tym około 20 tyg dzieci gorzej śpią, trzeba mieć nadzieję ...
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Ale ten czas szybko mija 
Wczoraj zasnęła ok 21.30, była pobudka na mleczko ok 4 i od tej pory mój skarbeczek śpi 

Jest tyle biednych małych kotów, które na gwałt potrzebują domów
Taki uratowany kot potrafi się odwdzięczyć że hoho!
dla Lusi Wędrowniczki