|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
|
|
#4712 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic tu nie umiera, wątek ma wzloty i upadki ale jak potrzebujesz czegoś bardziej aktywnego no to faktycznie rozejrzyj się za jakimś innym forum, nic nie polece bo się nie orientuje ja tam lubie nasz wizaz czasami jak się babki nakręcą to nie mam kiedy czytać a czasami chwile spokoju tez bywaa Rodzynny dwa gdzie są ? Łoś jak zdrowie , Emi widać cię jeszcze czy znikłas wylaszczona na maxa ? piszcie co u was ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:a te napady obżarstwa to znam, cięzka sprawa , ja sobie z nimi źle radze ale oby tobie wszystko poszło gładko ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Trufla od wczoraj działam , waga leci w dół jak szalona ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() a ćwiczenia napewno nie zaszkodza , no i pozwolą ujędrnić cialo
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
w sensie, że przez okno nią pierdutnełaś?
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
dobrze rozumiesz
bo niby jak inaczej
|
#4715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście nikt nikomu nie zabroni udzielać się na wielu wątkach, tematach czy nawet forach. Cytat:
Wczoraj babcia zapytała mnie z wielkim zdziwieniem czy ja się jeszcze odchudzam? Jakbym nie miała czego zrzucić (ironia). Dziś zaczynam PW, choć te 5 dni P poszło nie do końca tak gładko jakbym chciała. Wszystko dlatego, że jeszcze do wtorku były uroczyste obiady i wspólne kolacje. Wpadło mi kilka plastrów pomidorka ale poza tym dukanowo. Dziś wracam na siłownię. Najwyższy czas bo się rozleniwiłam strasznie. Kupiłam sobie błonnik w tabletkach i zaczynam zażywać po 2 dziennie. Mam nadzieję, że mi pomoże bo te małe spadki to glównie przez kłopoty z porcelanką. Co robicie na obiad?
|
|
|
#4716 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na popo mam zaplanowane generalne porzadki na mieszkaniu. Nie zdazylam z nimi przed swietami i wyjazdem do rodzicow. wstyd. Jak zdaze zamierzam zrobic karbonatki na dzis, a na jutro pyzy bez miesa i tunczykowe placki jak znajde przepis bez otrab.
|
|
#4717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi udało się osiągnąć rozmiar 36 , a było 42-44 ;p Czasem nawet w 34 wchodzę![]() Powodzenia
|
|
#4718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Błonnik przyjmuję od wczoraj więc jeszcze trudno coś powiedzieć. Ale dziś to mało porcelany nie rozsadziłam jak się jelita zbuntowały. Uf 0,5 kilo mniej. Menu nie w moim guście, ale że dziś moja lodówka świeci pustkami to i zakupy muszę zrobić. Coś się na obiad wymyśli. Sprzątanie faktycznie późno, takie poświąteczne. A może chcesz zrobić powtórkę ze świąt? (no chyba że obchodzisz święta 6. stycznia.) Cytat:
A po zejściu do 50 będziesz miała BMI na poziomie 17,7 co oznacza niedowagę.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2013-01-03 o 12:58 |
||
|
|
|
#4719 |
|
Rozeznanie
|
Emne,
to się pochwal swoimi planami. może cos podpatrze. Juz troche wyszlam z wprawy w ukaladaniu dukanowego menu. Co do porzadkow, to zwyczajnie nie zdazylam zrobic ich przed swietami z uwagi na przymusowe nadgodziny w pracy. Bylo nie bylo zawsze cos tak ogarnelam ale mnie sie marzy poukladnie sobie w szafkach w kuchni oraz tych z butami i ciuchami. Dostalam piejny prezent w postaci organizera do przypraw i chyba nadszedl ten dzien, gdy poprzesypuje co nieco do sloiczkow. ![]() co do reszty to oczekuje na spektakularny spadek gdyz wlasnie mam @. Wiecie co mam na mysli ![]() ![]() no, oby jakos poszlo.
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Super widze , ze jest Was sporo...musze najpierw sie najesc
i zaraz dolacze doe Was ...jezeli moge ??????
|
#4721 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Walczysz i się nie poddajesz, z ćwiczeniami na pewno osiągniesz jeszcze lepsze efekty! ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
No nic, oby z Nowym Rokiem napady obżarstwa gdzieś zniknęły ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() Wiesz co, chciałabym zrzucić jeszcze trochę z okolic brzucha i ud, stąd moje dalsze odchudzanie ![]() Ja mam rozmiar 36/38 , a to, ze raz na jakiś czas, w jakimś sklepie wejdę w 34, to już chyba zaniżona mocno rozmiarówka Narazie mam wszystko pod kontrolą ![]() A modelką, to chciałabym być, taką wybiegową, ale wzrost za mały ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
, bo jestem tu nowa, ale możesz ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Mam do Was prośbę, poproszę o komentarz mojego menu Zaczynam i jeszcze nie mam wyczucia ;pI dzień fazy ataku: Śniadanie: 150 g serka wiejskiego 0% tłuszczu 2 jajka na twardo szklanka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu po 30 minutach po posiłku zaczęłam pić dużo wody i herbatę zieloną po 3h obiad: średnia makrela wędzona szklanka mleka 0% tłuszczu resztę posiłków opisze potem ![]() Co 3h okej? I czy nie za dużo bądź za mało jak na jeden posiłek. Bo można jeść do woli, ale jak to w praktyce wychodzi? Z góry dzięki za odp.
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps. do jutra babole. Idę realizowac swoj ambitny plan sasasasasa
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2013-01-03 o 15:21 |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia w realizacji Kurcze, zjadłam tą średnią makrelę i wypiłam szklankę mleka i czuje się dosłownie objedzona Bo jak się odchudzałam wcześniej, to każdy posiłek kończyłam w momencie, kiedy byłam jeszcze lekko głodna, żeby nie czuć się w pełni najedzona. A tu, po prostu zjadłam tą wędzoną makrelę do końca, mimo, że w jej połowie, spokojnie byłam już syta. Tylko, że tu ważne jest, żeby jednak konkretnie zjeść tego białka, tak, a nie podziubać tylko? ;p Wy też czułyście się mocno syte w fazie ataku?
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Trufla jak masz taki zapał to wpadnij jeszcze do mnie posprzątac
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
#4725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może jakoś dojdę do tej ilości, ale jak Ty również chodziłaś dość objedzona, to się uspokoiłam Wiesz... mam takie głupie przekonanie, że chudnę tylko wtedy, kiedy czuję głód
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przy Twojej wadze może w nim nic nie wyjść
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta, ale kiedyś dość aktywnie się tu udzielałam ![]() Musiałam przerwać dietę, bo po badaniu moczu okazało się, że mam za wysokie pH (duuuużo za wysokie) i lekarz nakazał natychmiastowy koniec diety. I tak się skończyła moja przygoda z Dukanem po zrzuceniu mnóstwa kilogramów. Dzisiaj do Was powracam! Okazało się bowiem, że nawet 2 miesiące po przerwaniu diety poziom pH ciągle był wysoki i winą tego stanu nie była wcale dieta a leki, które przyjmowałam. Mój organizm źle na nie reagował, co w połączeniu z wysokobiałkową dietą dało taki a nie inny efekt. Teraz jestem już po kuracji, po konsultacji z lekarzem i potulnie pragnę wrócić pod skrzydła Doktorka. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie równie ciepło jak poprzednio |
|
|
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko, że ja mam troszkę do zrzucenia z okolic brzucha i ud... ![]() I pomyślałam, że zrobię sobie takie 3 dni ataku...
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oloosia pewnie że pamiętamy masz rację zdrowie najważniejsze , dziewczyny które zaczynają swoję przygode z dukanem - pamiętajcie o tym i badajcie sie systematycznie Olosia ile chcesz zrzucić ? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- skoro test podał ci że twoja obecna waga jest prawidłowa to raczej nie ma po co rozpoczynać dukana , od test trzeba zacząć a sama widzisz że na początku juz dostajesz info że nie masz nic do zrzucenia, chyba nei warto przesadzac
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
hej ez sie odezwie
![]() dzis 3 dzien dietki i -2 kg rano miej bylo.Staram sie duzo pic ale boli mnie okropnie lewa nerka...poltora roku temu tez robilam diete dukana ale bez fazy uderzeniowej i nie mialam takich problemow. Co mozecie mi doradzic...???troszke sie martwie
|
#4731 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sama sobie musze Vacu zafundować. Na obiad miałam dwie cieniutkie piersi z kurczaka i sałatkę z białej kapusty. Na jutro mam wyciągnięte z zamrażarki mięso mielone z indyka, nie wiem jeszcze co z niego zrobię. Obecnie do głowy przychodzi mi kilka pomysłów na obiad ale niestety wszystkie wprost idealnie pasują na dni P a nie PW. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Są dwie możliwości: albo to nie nerka cię boli i to po prostu fałszywy alarm, albo faktycznie to nerka i ta dieta nie jest dla ciebie. Nie każdy może ją stosować.
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu zrób badania.
Są dwie możliwości: albo to nie nerka cię boli i to po prostu fałszywy alarm, albo faktycznie to nerka i ta dieta nie jest dla ciebie. Nie każdy może ją stosować.[/QUOTE] ale jakie badania dokladnie? miesiac temu badalam krew i bylo wszystko ok, mialam cholesterol wysoki 220 ...
|
#4733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapału nie wystarczyło na realizaję wszystkich zamierzeń. pocieszam się, ze zaczełam te porządki i niedlugo je dokończę. karbonatek nie bylo, gdyż mięso mi w biedrze wykupili Miłego dnia babeczki. PS. spektakularnego spadku jeszcze nie było.
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
Trufla te twoje wczorajsze porządki wjechały mi na ambicje i wieczorem umyłam kafelki w łazience , nie wiem kiedyrobiłam to ostatni raz, to musiało być dawno bardzo bo nie pamiętam , więc dzięki że mnie zmobilizowałas
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
czeeesc babeczki
)) ja porz\adki robilam 30 grudnia hehe dzien rpzed sylwestrem, wzielo mnie totalnie bez planu i zrobilam oooostry remament szpargalow jestem zadowolona ehhh wczoraj, jako ze jestem ostatnio mocno nerwowa i rozdrazniona, przeszlam sie do zielarskiego i kupialm sobie trzy specyfiki:1) herbatkę ziołową Rasputin hehe która ma dodać wigoru i sił życiowych (może pomoże teżź na spadek zawsze mocno wybujałego dotychczas libido spowodowany przez NuvaRing ;p ) 2) olejek eteryczny mandarynkowy, do rozpylaniaw kominku i do kąpieli 3) olejek arganowy, kupiłam w końcu mimo że już długo się do niego przymierzałam, ale jako że miałam w kosmetykach akcję denko dopiero teraz misię udalo kupic. jest super! stosuje go jako krem pod oczy i zastosowalam razme z maska nawilzajaca na cala noc do wlosow czasem milo tak sobie poprawic humorek, co prawda obiecalam sobie ze bede oszczedzac do kolejnej wyplaty, prez swiateczno-wyprzedazowe spustoszenia, ale specyfiki nie byly drogie wiec mam czyste sumienie ![]() dziś T Zcik kochany ma wolnewiec gotuje nam jakies azjatyckie potrawki z kurcakiem i warzywami mmm jest w tym coraz lepszy heheh. dziś stawałam na wage i wiedzialam ze to nie jest dobry pomysl bo jakos mimo ze grzechow nie robilam czulam sie jakas napuchnieta i duza, no i przybylo mi 400 gram... dol normalnie... ale mam nadzieje ze to chwilowe buziaki!
|
|
#4736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprostu idz do lekarza i powiedz o co chodzi, że chcesz zrobić badania na nerki. Ja przynajmniej tak bym zrobiła. A jeśli robiłaś badania miesiąc temu to może to tylko fałszywy alarm. Zresztą mało prawdopodobne by po kilku pierwszych dniach diety już się nerki odezwały, chyba, że masz z nimi jakieś powazniejsze kłopoty. Sama nie wiem co o tym myślec Pracuję od trzech dni a czuję się wypompowana jakbym pracowała przez tydzień bez przerwy. Mam lenia giganta i nic jeszcze nie ruszyłam a na biurku rośnie stos papierzysk. Eh gdyby tak można było to wszystko do niszczarki wrzucić .
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2013-01-04 o 11:33 |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Oloosia
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
Dziś na samą myśl, ze mam podnieśc rękę odczuwam ból fizyczny. do niczego ten dzien nie podobny.
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Trufla a jakos nie wpadlam na to ze to może być woda, uspokoilas mnie ,dziekuuuje
a wiecie co? moj cudowny TŻ wlasnie przed chwila do mnie dzownil, i ,złote dziecko znalazl gotowy (suchy) makaron na dni warzywne, skład to : fasolka szparagowa, skrobia kukurydziana, jajka jestem w szoku, dzis postanowilam sprobowac odrobinke dam znac czy byl smakowity. to taki chinski cieniutki przezroczysty. a takie pytanko do Was, a co z makaronem sojowym? chyba odpada nie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

gratulacje, świetny wynik i trzymam kciuki za dalsze spadki.
Od wtorku dołączyłam ćwiczenia z Mel B. i mam nadzieję na szybsze spadki i poprawę kondycji, bo po dwóch leżących ciążach kondycja u mnie kiepska.

czasami jak się babki nakręcą to nie mam kiedy czytać
a czasami chwile spokoju tez bywa
klask i: