Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 11:47   #3691
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Alan zrobił mi kawę, wsypał 4 łyzeczki cukru o Boziu, aż mi sie babelki w gardle robią
Pij i nie narzekaj

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Jola, miałam nawet dopisać zebyś notowała odpowiedzi

Jola, pamietasz jak pisałaś o tych zaburzeniach koordynacji? Zuza wczoraj znów 2x weszła w przedszkolu drzwi, nie przewróciła się, po prostu szła i weszła. Biorę pod uwagę wizytę u lekarza, laryngolog może
dawniej była bardziej stabilna...

mam tyyyyyle roboty a siedzę tu...
papa

Zaraz Ci zrobię zdjęcie kartki z książki, może Cię to uspokoi

Siedź

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:53   #3692
Miramej
Zakorzenienie

IMG_0007.jpg IMG_0008.jpg IMG_0009.jpg

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 11:56   #3693
Miramej
Zakorzenienie

Aga i jeszcze obiecane daaawno ćwiczenia na kręgosłup IMG_0001.jpg

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 12:13   #3694
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Zaraz Ci zrobię zdjęcie kartki z książki, może Cię to uspokoi

Siedź
Dzięki Jola, tak jakby o mojej Zuzi tam pisali. Bo pomijając zaburzenia koordynacji to jeszcze to ssanie palca, dłubanie w nosie czy te zwroty "Nie mów"...
trochę mnie już uspokoiłaś. Poprosiłam męża, żeby podpytał jak dziś było

Zupę gotuję, prasuję i sprzątam jednocześnie
na siedząco nie dam rady
Stary 2013-01-03, 12:22   #3695
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Jola, tak jakby o mojej Zuzi tam pisali. Bo pomijając zaburzenia koordynacji to jeszcze to ssanie palca, dłubanie w nosie czy te zwroty "Nie mów"...
trochę mnie już uspokoiłaś. Poprosiłam męża, żeby podpytał jak dziś było

Zupę gotuję, prasuję i sprzątam jednocześnie
na siedząco nie dam rady
U Kuby zaburzeń koordynacji nie zanotowałam, ale np. podgryzanie paznokci już tak, także takie miętoszenie rąk itp. Nie mów, nie patrz itd. jest na porządku dziennym
Byle do przodu

Jak się chce, to się da

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 12:39   #3696
amg88
BAN stały

Co gotujecie na obiadzik dzisiaj? Ja zupę pomidorową, ale z makaronem będę później paa
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 14:45   #3697
Wojtusia
Zakorzenienie

czarnula ja mam prostownicę taką co p4w mi poleciła i jestem zadowolona. nazywa się wahe cutek.

agga o matko co ta teściowa taka nerwowa.jak tak można do dziecka mówić.

mayaha a z pralki zadowolona jestes? ja co do sprzętów to nie bardzo pomogę, bo jak nie kupuję to jakoś nie wiem co jest doobre a co nie.

a myslałaś może o piekarniku takim od razu z mikrofalą? widziałam takie już jakiś czas temu,ale jak się sprawdza takie rozwiazanie to nie wiem.

ja wiem tylko ze jak kiedys bede urządzała kuchnię to sprawię sobie krajalnicę i toster do zabudowy.fajne rozwiazanie,nie stoi ci nic na szafce.a "wysuwa" się jak otwierasz szufladę.

amg- u nas na obiad były naleśniki z serem,a na kolacje zapiekanki zrobię jakieś z tego co mam w lodówce.

a propo jedzenia. czy dodajecie do potraw vegetę, kostki rosołowe itp? ja staram się unikać chemii gdzie się da.

no i w związku z tym mam pytanie czy możecie polecić jakąś wędlinę ze sklepu w której tej chemii nie ma?

wiem że najlepiej zrobić/upiec samemu,ale nie zawsze mam czas.

ser żółty,bez "dodatków" już znalazłam. śmietanę też (zwłaszcza kremówki się naszukałam bez karagenu).

szukam jeszcze jogurtu naturalnego bez mleka w proszku no i jakiegoś owocowego bez świństw.

nawet z herbatą owocową miałam problem zeby była bez aromatów,ale dzisiaj w mojej mieścinie znalazłam jedną jedyną.

aha-spacji nie naprawiłam,dalej kopiuję.dodatkowo komp mi dzisiaj działa jedynie na trybie awaryjnym bo nie moge sie zalogować na zwykłym trybie.coś się popsuło.czekam do weekenedu aż moj brat przyjedzie i mnie poratuje.

zapomniałam się przywitać

cieżko sie pisze,musze w końcu naprawić wszystko w laptopie,albo kupić nowego,choć wolalabym naprawiać najdluzej jak się da

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2013-01-03 o 14:47
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:23   #3698
UnholyOne
Ola-Unhola

Wpadam życzyć Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

Dziękuję Jolu za smsa. Zajrzę jak trochę poprostuję u siebie, ot takie noworoczne zmagania.

Buziaki
Stary 2013-01-03, 16:28   #3699
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a propo jedzenia. czy dodajecie do potraw vegetę, kostki rosołowe itp? ja staram się unikać chemii gdzie się da.

no i w związku z tym mam pytanie czy możecie polecić jakąś wędlinę ze sklepu w której tej chemii nie ma?

ser żółty,bez "dodatków" już znalazłam. śmietanę też (zwłaszcza kremówki się naszukałam bez karagenu).

szukam jeszcze jogurtu naturalnego bez mleka w proszku no i jakiegoś owocowego bez świństw.

nawet z herbatą owocową miałam problem zeby była bez aromatów,ale dzisiaj w mojej mieścinie znalazłam jedną jedyną.

aha-spacji nie naprawiłam,dalej kopiuję.dodatkowo komp mi dzisiaj działa jedynie na trybie awaryjnym bo nie moge sie zalogować na zwykłym trybie.coś się popsuło.czekam do weekenedu aż moj brat przyjedzie i mnie poratuje.
Ja Vegety nie dodaję, a kostki ewentualnie eko, czyli bez świństw

Wędliny nie polecę, bo nie znam takiej. Najczęściej mam pieczone w domu mięso, u nas sklepowa wędlina słabo schodzi, Kuba rzadko zdecyduje się taką zjeść.

Naturalny jogurt bez mleka w proszku ma Dr. Oetker, jest jeszcze Zott grecki i Bakoma Jogurt naturalny bez dodatku cukru. Smakowych w ogóle nie kupuję, więc nie pomogę.

Owocową dobrą składowo herbatę ma Apotheke (dla dzieci jest )

A jaki to ten dobry żółty ser i śmietana?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Dziękuję Jolu za smsa. Zajrzę jak trochę poprostuję u siebie, ot takie noworoczne zmagania.

Buziaki

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 16:41   #3700
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
U Kuby zaburzeń koordynacji nie zanotowałam, ale np. podgryzanie paznokci już tak, także takie miętoszenie rąk itp. Nie mów, nie patrz itd. jest na porządku dziennym
Byle do przodu

Jak się chce, to się da
byle
dziś w przedszkolu było spokojnie, nic nie wywróciła, drzwi całe więc dalej obserwuję

no nie?
Cytat:
Napisane przez amg88 Pokaż wiadomość
Co gotujecie na obiadzik dzisiaj? Ja zupę pomidorową, ale z makaronem będę później paa
ja miałam zupke ogórkowa i pizzę domową
Cytat:
mayaha a z pralki zadowolona jestes? ja co do sprzętów to nie bardzo pomogę, bo jak nie kupuję to jakoś nie wiem co jest doobre a co nie.

a myslałaś może o piekarniku takim od razu z mikrofalą? widziałam takie już jakiś czas temu,ale jak się sprawdza takie rozwiazanie to nie wiem.

ja wiem tylko ze jak kiedys bede urządzała kuchnię to sprawię sobie krajalnicę i toster do zabudowy.fajne rozwiazanie,nie stoi ci nic na szafce.a "wysuwa" się jak otwierasz szufladę.

pralka jeszcze zapakowana stoi, dopiero jak się przeprowadzimy to wypróbuję

czytałam o tych kompaktach, zajmują mało miejsca ale sama niewiem co o tym myśleć, nie znam nikogo kto już to ma, żeby podpytac

ja długo nie dawałam, ale ost zdarzyło mi się Bukietu smaku użyć
kostki nie używam

ja TAKĄ SZYNKĘ kupuję

napisz jaki to ser i śmietana
ja najczęsciej kupuję rycki

ja Ci raczej w tym temacie nic nie podpowiem :/
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Buziaki
to szybko się z tym uporaj i wracaj bo tęskni mi się

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

ufff, jeszcze tylko mikrofalówka mi została do wybrania
jutro się zlewem zajmę
Stary 2013-01-03, 16:50   #3701
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Vegety nie dodaję, a kostki ewentualnie eko, czyli bez świństw

Wędliny nie polecę, bo nie znam takiej. Najczęściej mam pieczone w domu mięso, u nas sklepowa wędlina słabo schodzi, Kuba rzadko zdecyduje się taką zjeść.

Naturalny jogurt bez mleka w proszku ma Dr. Oetker, jest jeszcze Zott grecki i Bakoma Jogurt naturalny bez dodatku cukru. Smakowych w ogóle nie kupuję, więc nie pomogę.

Owocową dobrą składowo herbatę ma Apotheke (dla dzieci jest )

A jaki to ten dobry żółty ser i śmietana?

dzięki
kiedyś miałam herbatkę z tej firmy,ale zupełnie nie po drodze mi do sklepu gdzie taką sprzedają,u mnie w mieście nie ma,a w Lbn,to na drugim końcu miasta.

ser to jeszcze nie wiem czy smaczny,bo leży nie zaczęty,wczoraj go dorwałam,ale skład ma przyzwoity.to cheddar z Tesco."kostka"kosztuje 6,50zł.(choć do tesco też mam daleko)

a śmietana 30% bez dodatków jest z Piątnicy.
a te mniej procentowe to u mnie w mieście przywożą tylko Krasnystaw, na opakowaniu napisali tylko śmietana homogenizowana,wiec chyba nie ma tam dodatków.te mniej procentowe to z reguły chyba bez śmieci są,wiecej dodają wlaśnie do 30 -36%

a jogurty te bakomy są-bez mleka w proszku?zdaje się ze wczoraj sprawdzałam skład i chyba było tam.ale jutro sprawdzę jeszcze z ciekawości.
bez mleka w proszku mam też jogurt nadbużański z Chełma.
ale wolę takie gęste jak ten z bakomy (o-ten-http://maxfresh.pl/pl/766-jogurt-naturalny-390g-bakoma-5900197002595.html)tylko on z mlekiem w proszku,ten 0% też ma.

te greckiego typu są takie geste ale "tłuste"

aha z jakiej książki te zdjęcia wstawiłas?

Miramej,cos-mi-sie-pomyliło,śmietana-z-piątnicy-ma-dodatki-
mąż-mnie-dzisiaj-uświadomil.wziął-mi-inną-bez-dodatków.jak-przyjedzie-to-napiszę-ci-jaka-to.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2013-01-03 o 17:49
Stary 2013-01-03, 19:43   #3702
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
byle
dziś w przedszkolu było spokojnie, nic nie wywróciła, drzwi całe więc dalej obserwuję

no nie?
Będzie dobrze

Ba

Cytat:
ser to jeszcze nie wiem czy smaczny,bo leży nie zaczęty,wczoraj go dorwałam,ale skład ma przyzwoity.to cheddar z Tesco."kostka"kosztuje 6,50zł.(choć do tesco też mam daleko)

a śmietana 30% bez dodatków jest z Piątnicy.
a te mniej procentowe to u mnie w mieście przywożą tylko Krasnystaw, na opakowaniu napisali tylko śmietana homogenizowana,wiec chyba nie ma tam dodatków.te mniej procentowe to z reguły chyba bez śmieci są,wiecej dodają wlaśnie do 30 -36%

a jogurty te bakomy są-bez mleka w proszku?zdaje się ze wczoraj sprawdzałam skład i chyba było tam.ale jutro sprawdzę jeszcze z ciekawości.
bez mleka w proszku mam też jogurt nadbużański z Chełma.
ale wolę takie gęste jak ten z bakomy (o-ten-http://maxfresh.pl/pl/766-jogurt-naturalny-390g-bakoma-5900197002595.html)tylko on z mlekiem w proszku,ten 0% też ma.

te greckiego typu są takie geste ale "tłuste"

aha z jakiej książki te zdjęcia wstawiłas?

Miramej,cos-mi-sie-pomyliło,śmietana-z-piątnicy-ma-dodatki-
mąż-mnie-dzisiaj-uświadomil.wziął-mi-inną-bez-dodatków.jak-przyjedzie-to-napiszę-ci-jaka-to.
Do Tesco mam nie po drodze, nie będę po sam ser jeździć, ale dzięki

Krasnystaw - gdzieś mi się o uszy obiła ta nazwa, ale nie spotkałam ich produktów, czekam na info o śmietanie, bo już doczytałam o tej z Piątnicy

Wojtusiu, wydaje mi się, że jogurty bez dodatku mleka w proszku będą rzadkie, ten Dr. Oetkera jest, Bakomy nie miałam, widziałam tylko opakowanie i teraz nie jestem pewna, ale to chyba jest Jogurt naturalny rzadki (wiem, że miał obniżoną zawartość tłuszczu). Ja się zraziłam na studiach do Bakomy (już kiedyś tu pisałam) i nie kupuję nic od nich. Zott grecki dla mnie nie jest tłusty, jest smaczny

Kartki są z książki "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat".

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 20:03   #3703
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Do Tesco mam nie po drodze, nie będę po sam ser jeździć, ale dzięki

Krasnystaw - gdzieś mi się o uszy obiła ta nazwa, ale nie spotkałam ich produktów, czekam na info o śmietanie, bo już doczytałam o tej z Piątnicy

Wojtusiu, wydaje mi się, że jogurty bez dodatku mleka w proszku będą rzadkie, ten Dr. Oetkera jest, Bakomy nie miałam, widziałam tylko opakowanie i teraz nie jestem pewna, ale to ch yba jest Jogurt naturalny rzadki (wiem, że miał obniżoną zawartość tłuszczu). Ja się zraziłam na studiach do Bakomy (już kiedyś tu pisałam) i nie kupuję nic od nich. Zott grecki dla mnie nie jest tłusty, jest smaczny

Kartki są z książki "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat".
ja też specjalnie po ser nie pojade,ale przy okazji tak.chyba ze znajde gdzieś bliżej.

jeśli chodzi o śmietanę to bez śmieci jest 30%z mleczarni piaski
do gotowania jest ok,ale na masło to wg mnie ciut za kwaśna,choć udało mi się właśnie z niej zrobic masło,ale wolę "słodsze".

najlepsze masło jednak ze słodkiej śmietanki "ze wsi"wychodzi.choć może z 36%lepsze by wyszło. tak czy siak,zjem to co zrobiłam.

ale już się zmówiłam ze znajomym ze wsi,bo jego mama robi masło i samą śmietanę i mleko też sprzedaje,więc u nich będę się zaopatrywała.w jajka też.

szkoda ze moja teściowa już nie ma krowy,kiedys to miałam raj,wszystko od niej,i sery jakie pyszne robiła.

a-odnośnie-jogurtów-masz-pewnie-racje,czytałam-ze-te-greckie-są-takie-gęste-bo-innym-sposobem-robione-i-do-nich-nie-trzeba-już-zagęstników-dawać.

czasem-pewnie-kupię-ten-z-mlekiem-w-proszku-jakiś.nie-boję-się-go-jakoś-specjalnie-choć-jestem-"fanką"naturalnych-produktów,bez-dodatków.

Mayaha,z moich znajomych też nikt nie ma tego piekarnika z micro,ale brat rozważa zakup na wiosnę,jakby się zdecydował to dam znać jak się sprawuje.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:06
Stary 2013-01-03, 20:12   #3704
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja też specjalnie po ser nie pojade,ale przy okazji tak.chyba ze znajde gdzieś bliżej.

jeśli chodzi o śmietanę to bez śmieci jest 30%z mleczarni piaski
do gotowania jest ok,ale na masło to wg mnie ciut za kwaśna,choć udało mi się właśnie z niej zrobic masło,ale wolę "słodsze".

najlepsze masło jednak ze słodkiej śmietanki "ze wsi"wychodzi.choć może z 36%lepsze by wyszło. tak czy siak,zjem to co zrobiłam.

ale już się zmówiłam ze znajomym ze wsi,bo jego mama robi masło i samą śmietanę i mleko też sprzedaje,więc u nich będę się zaopatrywała.w jajka też.

szkoda ze moja teściowa już nie ma krowy,kiedys to miałam raj,wszystko od niej,i sery jakie pyszne robiła.

a-odnośnie-jogurtów-masz-pewnie-racje,czytałam-ze-te-greckie-są-takie-gęste-bo-innym-sposobem-robione-i-do-nich-nie-trzeba-już-zagęstników-dawać.

czasem-pewnie-kupię-ten-z-mlekiem-w-proszku-jakiś.nie-boję-się-go-jakoś-specjalnie-choć-jestem-"fanką"naturalnych-produktów,bez-dodatków.
A to Ty masło robisz sama A jak?
Ja pochodzę ze wsi i moi dziadkowie mieli gospodarstwo i dziadek robił masło, trzęsąc słoikiem Pyszne było, ach, rozmarzyłam się Teraz jemy takie ze sklepu, ale jajka mam wiejskie

Też szukam prostych składów, no ale czasem się nie da

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 20:21   #3705
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A to Ty masło robisz sama A jak?
Ja pochodzę ze wsi i moi dziadkowie mieli gospodarstwo i dziadek robił masło, trzęsąc słoikiem Pyszne było, ach, rozmarzyłam się Teraz jemy takie ze sklepu, ale jajka mam wiejskie

Też szukam prostych składów, no ale czasem się nie da
robię,ale-nie-regularnie-jak-mnie-najdzie-ochota.

wiesz-ze-trzęsąc-słoikiem-też-robiłam.teraz-z-lenistwa-prostszym-sposobem,miksuję-śmietanę-jakieś-10-15min,w-zależności-od-ilości.
i-już.piękne-masełko-wychodzi,wystarczy-odlać-serwatkę-i-zostaje-ci-masełko-można-je-wypłukać-w-bardzo-zimnej-wodzie-żeby-było-mniej-kwaśne-i-do-pudełeczka-siup-i-już.naprawdę-szybko-się-robi

w-maselniczce/maślniczce-czy-nawet-w-słoiku/butelce-dłużej-to-trwa,ale-prądu-nie-zużywa-i-mięśnie-ćwiczysz-od-razu

dzisiaj-z-tej-śmietany-z-Piask-z-400gr,wyszło-mi-150gr-gotowego-masła.

racja-czasem-nie-da-się-znaleźć-samych-naturalnych-produktów,ale-warto-szukać.ja-to-lubię-takie-zdrowe-odżywianie.serio.
niektórzy-znajomi-dziwią-się-jak-to-można-vegety-nie-używać-itp.
nie-da-się-im-przetłumaczyć-ze-dla-zdrowia.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:25
Stary 2013-01-03, 20:24   #3706
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
robię,ale-nie-regularnie-jak-mnie-najdzie-ochota.

wiesz-ze-trzęsąc-słoikiem-też-robiłam.teraz-z-lenistwa-prostszym-sposobem,miksuję-śmietanę-jakieś-10-15min,w-zależności-od-ilości.
i-już.piękne-masełko-wychodzi,wystarczy-odlać-serwatkę-i-zostaje-ci-masełko-można-je-wypłukać-w-bardzo-zimnej-wodzie-żeby-było-mniej-kwaśne-i-do-pudełeczka-siup-i-już.naprawdę-szybko-się-robi

w-maselniczce/maślniczce-czy-nawet-w-słoiku/butelce-dłużej-to-trwa,ale-prądu-nie-zużywa-i-mięśnie-ćwiczysz-od-razu

dzisiaj-z-tej-śmietany-z-Piask-z-400gr,wyszło-mi-150gr-gotowego-masła.
No nie kuś, bo jeszcze zacznę robić, mój małż by uznał, że zwariowałam
Ostatnio mówi do mnie przy obiedzie "Czy my naprawdę nie mamy już normalnego makaronu?"

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 20:28   #3707
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
No nie kuś, bo jeszcze zacznę robić, mój małż by uznał, że zwariowałam
Ostatnio mówi do mnie przy obiedzie "Czy my naprawdę nie mamy już normalnego makaronu?"

kuszę

hehe
no-ja-makaron-czasem-kupuję-biały,różnie-to-bywa.
Stary 2013-01-03, 20:33   #3708
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
kuszę

hehe
no-ja-makaron-czasem-kupuję-biały,różnie-to-bywa.
No kusisz

Ja mam w domu biały, bo teściowa mi przywozi Ale Kuba się najada tym białym pieczywem itp. w przedszkolu, że jak on je z nami obiad, to gotuję razowy

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 20:39   #3709
aannuullaa
Wtajemniczenie

Witajcie Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

U nas na razie ok, Martynka już prawie nie kaszle ale ciiii Jestem tak przewrażliwiona, ze każde kaszlnięcie i pociągnięcie nosem wywołuje u mnie panikę

Wojtusiu, Maju, moja siostra i rodzice mają piekarnik z mikrofalówką i są raczej zadowoleni, z tym ze piekarnik jest dość mały (nie wiem czy wszystkie) no i nie ma możliwości używania dwóch sprzętów jednocześnie więc jak coś dłużej się piecze to może być irytujące, że sprzęt zajęty i nie można na szybko z mikrofali skorzystać

Miramej, jak zdrówko? Oglądałaś "Nietykalnych" ? Jestem ciekawa, czy Ci się podobali

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:45   #3710
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Witajcie Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

U nas na razie ok, Martynka już prawie nie kaszle ale ciiii Jestem tak przewrażliwiona, ze każde kaszlnięcie i pociągnięcie nosem wywołuje u mnie panikę
(...)
Miramej, jak zdrówko? Oglądałaś "Nietykalnych" ? Jestem ciekawa, czy Ci się podobali
, wzajemnie

Super , wierzę

Kaszlę, jak stary gruźlik
No nie oglądałam, bo Kuba w Sylwestra za długo siedział , ale mamy zamiar w niedzielę obejrzeć

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 21:46   #3711
amg88
BAN stały

amg- u nas na obiad były naleśniki z serem,a na kolacje zapiekanki zrobię jakieś z tego co mam w lodówce.

Hejka, wydaje mi się, że najlepszą herbatą(w smaku) jest Dilmah

dobra wędlina jest od Zielińskiego, niektóre się zepsuły, ale ogólnie są smaczne.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Ja nie używam kostek w ogóle, a od czasu do czasu Vegetę
Stary 2013-01-03, 22:31   #3712
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Kaszlę, jak stary gruźlik
No nie oglądałam, bo Kuba w Sylwestra za długo siedział , ale mamy zamiar w niedzielę obejrzeć
a u lekarza byłaś?

Dotrwały Wasze maluchy do fajerwerków? Martynka padła o dziesiątej i nic ją nie ruszało, na szczęście mąż urządził prywatny pokaz tylko dla niej nieco wcześniej

Dziś wychowawczyni Martynki opowiadała mi sytuację z przedszkola.
Rozmawiają w grupie na jakiś tam temat, nagle Martynka podnosi rękę i mówi: "A ja chcę coś powiedzieć" , cisza nastała, ona bardzo rzadko na forum się odzywa, prawie w ogóle (pisałam Wam, przez pierwsze 2 miesiące nie odzywała się do nikogo) więc wszyscy zszokowani
"A mama powiedziała, ze kupi mi nową szczoteczkę do zębów"

I to by było na tyle rewelacji z jej strony

-Jak nie będę mogła robić co chcę to ucieknę i się wyprowadzę do innego domu.
-Tak? do jakiego? do sąsiada?
-Nie wiem jeszcze
-To co, pomóc Ci się spakować? (to wychowawcze nie było, ale nie wytrzymałam )
dłuższa chwila zastanowienia
-Nie, jeszcze teraz nie

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2013-01-03 o 22:42
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:46   #3713
Karolinak82
Zakorzenienie

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!

Wpadam z życzeniami i zmykam do pracy nie wyrabiam - praca jak praca, ale atmosfera mnie zjada

Mam nadzieję, że rok zaczął się u Was dobrze...ja z wielką nadzieją patrzę na 2013...zaczął się super (nie wiem czy pamiętacie moją akcję sylwestrową z zeszłego roku...wtedy już wiedziałam że to będzie ciężki rok) Tego sylwestra spędziłam we Wro...spokojnie bez szaleństw...część na rynku część w domu...było naprawdę fajnie i się troszkę odprężyłam choć te kilka dni...

Uciekam...ale mamy "w" weekend więc może uda mi się wpaść i troszkę poczytać

Całuję noworocznie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2013-01-03 o 22:47
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:55   #3714
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
a u lekarza byłaś?

Dotrwały Wasze maluchy do fajerwerków? Martynka padła o dziesiątej i nic ją nie ruszało, na szczęście mąż urządził prywatny pokaz tylko dla niej nieco wcześniej

Dziś wychowawczyni Martynki opowiadała mi sytuację z przedszkola.
Rozmawiają w grupie na jakiś tam temat, nagle Martynka podnosi rękę i mówi: "A ja chcę coś powiedzieć" , cisza nastała, ona bardzo rzadko na forum się odzywa, prawie w ogóle (pisałam Wam, przez pierwsze 2 miesiące nie odzywała się do nikogo) więc wszyscy zszokowani
"A mama powiedziała, ze kupi mi nową szczoteczkę do zębów"

I to by było na tyle rewelacji z jej strony

-Jak nie będę mogła robić co chcę to ucieknę i się wyprowadzę do innego domu.
-Tak? do jakiego? do sąsiada?
-Nie wiem jeszcze
-To co, pomóc Ci się spakować? (to wychowawcze nie było, ale nie wytrzymałam )
dłuższa chwila zastanowienia
-Nie, jeszcze teraz nie

Nie, no coś Ty

Kuba nie dotrwał, ale i tak za długo siedział

, ale super, że się odzywa, a jak już się rozgada, to...

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!

Wpadam z życzeniami i zmykam do pracy nie wyrabiam - praca jak praca, ale atmosfera mnie zjada

Mam nadzieję, że rok zaczął się u Was dobrze...ja z wielką nadzieją patrzę na 2013...zaczął się super (nie wiem czy pamiętacie moją akcję sylwestrową z zeszłego roku...wtedy już wiedziałam że to będzie ciężki rok) Tego sylwestra spędziłam we Wro...spokojnie bez szaleństw...część na rynku część w domu...było naprawdę fajnie i się troszkę odprężyłam choć te kilka dni...

Uciekam...ale mamy "w" weekend więc może uda mi się wpaść i troszkę poczytać

Całuję noworocznie
Dziękujemy i wzajemnie

angy

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-03, 23:20   #3715
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

P.S Angy jeźdzcie bezpiecznie, udanej zabawy i szczęsliwego Nowego Roku
Dziękuję kochana

Cytat:

angy
No co?? Nadrabiałam

Na początku:

Spóźnione, ale szczere życzenia noworoczne da wszystkich:cm ok:

Miramej
co z tym wymazem?
Odnośnie filmu-oglądaliśmy ostatnio komedię.... z Jennifer Aniston.... Polski tytuł to chyba Raj na Ziemi-małżeństwo traci pracę i trafiają przez przypadek do takiej niby komuny hipisów-REWELACJA

A u nas tak:
Na Sylwka-my super-wyhasaliśmy się wszyscy, że hej
Gorzej z Zosią-tzn. sytuacja się zmieniła o tyle, że 4 dni rozłąki to stanowczo dla Niej za długo Niby wszystko ok, ale na paluszkach każdego ranka liczyła ile jeszcze zostało do naszego powrotu Strasznie mnie to rozczuliło.... Na razie nie planuję żadnych wyjazdów
We środę poszłam z Nią na kontrol, bo jeszcze troszkę pokasływała. Okazało się, że osłuchowo czyściutko (mówiła, że takie po zapaleniu oskrzeli pokasływania moga się utrzymywać nawet 2 tygodnie), ale pani doktor zaleciła, żeby zostawić Ją jeszcze w domu dla pewności do końca tygodnia. Więc wzięłam zwolnienie i tak sobie siedzimy obie w domku-fajnie jest Śpimy do 9 (), gotujemy tatusiowi obiady... Jest taka mąąądra Przy tym wymądrza się niemiłosiernie, ale co zrobić

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2013-01-03 o 23:22
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:03   #3716
amg88
BAN stały

Dziewczyny zauważyłam, że jak byłam we Wrocławiu przez te nie pełne 3 dni to zanikł mi kaszel, tylko jak wróciłam do domu(pomorze) to zaczyna się, drapanie, mały ból gardła i takie tam. Tam chyba lepiej sprzyja mi powietrze
Stary 2013-01-04, 10:42   #3717
Miramej
Zakorzenienie

Hej

Mam już posprzątane na weekend, więc zasiadłam z kawką

Wieje dziś u nas, jak na Uralu

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Na początku:

Spóźnione, ale szczere życzenia noworoczne da wszystkich:cm ok:

Miramej
co z tym wymazem?
Odnośnie filmu-oglądaliśmy ostatnio komedię.... z Jennifer Aniston.... Polski tytuł to chyba Raj na Ziemi-małżeństwo traci pracę i trafiają przez przypadek do takiej niby komuny hipisów-REWELACJA

A u nas tak:
Na Sylwka-my super-wyhasaliśmy się wszyscy, że hej
Gorzej z Zosią-tzn. sytuacja się zmieniła o tyle, że 4 dni rozłąki to stanowczo dla Niej za długo Niby wszystko ok, ale na paluszkach każdego ranka liczyła ile jeszcze zostało do naszego powrotu Strasznie mnie to rozczuliło.... Na razie nie planuję żadnych wyjazdów
We środę poszłam z Nią na kontrol, bo jeszcze troszkę pokasływała. Okazało się, że osłuchowo czyściutko (mówiła, że takie po zapaleniu oskrzeli pokasływania moga się utrzymywać nawet 2 tygodnie), ale pani doktor zaleciła, żeby zostawić Ją jeszcze w domu dla pewności do końca tygodnia. Więc wzięłam zwolnienie i tak sobie siedzimy obie w domku-fajnie jest Śpimy do 9 (), gotujemy tatusiowi obiady... Jest taka mąąądra Przy tym wymądrza się niemiłosiernie, ale co zrobić
Dzięki i wzajemnie

No na razie czekam na wynik, do poniedziałku.
Dzięki, zapisałam tytuł, komedia dobrze mi zrobi

Cieszę się, że Zosia zdrowa , ale Wam dobrze, zwłaszcza z tym spaniem

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ale się dziś w nocy uśmieliśmy - Kuba, jak zwykle ostatnio, już po północy wszedł do naszego łóżka, zasnął, ja już prawie też, nagle Kuba się zrywa, my też od razu, on się jakoś tak kręci, ja za nim, pytam się, co się stało, przyszło mi do głowy, że będzie wymiotował. Nagle Kuba złapał moją rękę i mówi "Chciałem rękę pocałować"

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:43
Stary 2013-01-04, 10:51   #3718
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Witam w nowym roku
Rok zaczął mi się i dobrze i średnio dobrze, źle nie było jeszcze
Najcudowniejsza rzecz Mój tato z moim dziadkiem złożyli się na autko dla mnie więc samochód dostałam w prezencie Kia Rio 2005 rocznik
ale w momencie gdy mój mąż jechał po mojego tatę, żeby jechać zobaczyć Kijankę, 300 m od domu wjechał w słup (na drodze był dosłownie lód i nie zdążył wyhamować z 50 km/h a mówiłam mu żeby jechał nie szybciej niż 30 bo ślisko jest jak cholera...) Więc nasz focus stoi rozwalony i pożytku z niego nie ma a ja musze się dzielić moim autkiem

no to się pochwaliłam

poza tym w końcu dzisiaj oddałam krew do badania... muszę z Przemkiem jechać do ortopedy bo nie podoba mi się jak stawia stopki... Szymon do szczepienia... potem ja do lekarza z wynikami
intensywny miesiąc przed nami

na szczęście (odpukać) wszyscy jesteśmy zdrowi i mam nadzieje, że tak zostanie

anula Martynka mnie rozbroiła
Moje dziecko wytrwale czekało na fajerwerki... Oczy mu się zamykały ale był twardy... Jak mu zaproponowałam, żeby poszedł się zdrzemnąć to prawie mnie ochrzanił, że on czeka na "fajelwelki". Po fajerwerkach był tak zachwycony że jeszcze przez 3 dni mnie pytał kiedy pojedziemy je znowu zobaczyć

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:

Ale się dziś w nocy uśmieliśmy - Kuba, jak zwykle ostatnio, już po północy wszedł do naszego łóżka, zasnął, ja już prawie też, nagle Kuba się zrywa, my też od razu, on się jakoś tak kręci, ja za nim, pytam się, co się stało, przyszło mi do głowy, że będzie wymiotował. Nagle Kuba złapał moją rękę i mówi "Chciałem rękę pocałować"
dżentelmen w 100 %
Stary 2013-01-04, 11:00   #3719
Miramej
Zakorzenienie

Ada, gratuluję prezentu

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-04, 11:30   #3720
amg88
BAN stały

ADA woow zazdroszczę autka taki fajny prezencik ja dostałam wcześniej prezent - notebooka na gwiazdkę, około 2 miesięcy przed a w wigilię dostałam spodnie i bluzeczkę, którą sama sobie wybrałam i ubrałam na wigilię;p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości